Grillit & grillaus

Itsellä weberin hiili ja siinä tuo emaloitu(Kait) ja kyllä esim. kanat jää niin pirun tiukasti kiinni, kun en ole koskaan mitään laittanut. Tuosta syystä olenkin ruvennut kallistumaan testaamaan ritilän öljyämistä ennen evään laittoa grilliin.

Mulla on nuo emaloidut peltiritilät kaasu-weberissä eli ei edes valurautaa. Emalit on viiden vuoden aikana pysyneet kyllä pinnassa, mutta hieman siihen tarraa jo, liekkö sitten karhentuneet harjaamisesta. Kuumennan grillin täysillä alkuun, harjaan edellisen grillaukset loputkin tähteet pois (kerran poltettu + harjattu jo edellisen käytön jälkeen) ja sitten polttimet ihan minimille hetkeksi ja kevyt öljyäminen ritilöille talouspaperilla ja rypsiöljyllä. Sitten taas kaasu täysille ja ruoat sisään.

Pelkkä ruoan öljyäminen ei ole mielestäni ollut ihan niin tehokasta, tuntuu sillai helpommin tarttuvan. Jaksais vaan niin koittais rosteriritilöitä, niitä näyttäis saavan ainakin Amazonista.. MasterTouchissa on rosterit ja ne on ollu kyllä tosi hyvät.
 
Mulla on nuo emaloidut peltiritilät kaasu-weberissä eli ei edes valurautaa. Emalit on viiden vuoden aikana pysyneet kyllä pinnassa, mutta hieman siihen tarraa jo, liekkö sitten karhentuneet harjaamisesta. Kuumennan grillin täysillä alkuun, harjaan edellisen grillaukset loputkin tähteet pois (kerran poltettu + harjattu jo edellisen käytön jälkeen) ja sitten polttimet ihan minimille hetkeksi ja kevyt öljyäminen ritilöille talouspaperilla ja rypsiöljyllä. Sitten taas kaasu täysille ja ruoat sisään.

Pelkkä ruoan öljyäminen ei ole mielestäni ollut ihan niin tehokasta, tuntuu sillai helpommin tarttuvan. Jaksais vaan niin koittais rosteriritilöitä, niitä näyttäis saavan ainakin Amazonista.. MasterTouchissa on rosterit ja ne on ollu kyllä tosi hyvät.
Itseasiassa itsellä on tuo MasterTouch ja taitaapi tosiaan olla rosterinen ritilä. Jokatapauksessa jää kiinni on mikä tahansa ja ensikerralla kokeilen juurikin tuota ritilän öljyämistä. Juurikin paistelin jauhelihapihvejä toisella grillillä missä on valurautaiset ritilät, niin ei jäänyt yhtään kiinni voitelun jälkeen.
 
Liityin tähän ke kustelupalstaan, koska täällä näyttää olevan savustukseen perehtynyttä väkeä.
Olen hankkimassa uutta savustus systeemiä ja näyttää, että vaihtoehtoja on aika paljon. Nykyinen happoteräspönttö on ollut kalojen nopeassa savustuksessa, mutta nyt on tarkoitus alkaa savustamaan myös lihaa ja tuo ei siihen sovellu.
Grillinä on yksi kamado ja mökillä kaasu. Kamadolla kyllä saa tajuttoman hyvää lihaa grillattuna.

Savustimessa saisi olla automaattinen lämpötilansäätö kuten Masterbuiltissa tai Taegerissa.
Myös grillaus olisi hyvä onnistua samalla härvelillä.

Mitä käytännön eroa on onko pelletti tai hiili versio?
Jos savustaa 10h kuluukonhiiliä/pellettiä paljonkin?

Mitä laitetta kannattaisi harkita?

Jos näihin löytyisi vastauksia, niin se olisi mukava juttu.
 
Kysytään näin että miksei savustus onnistu Kamadolla? Itse olen ainakin omallani vetänyt yli 12h pitkiä vetoja hyvin pienellä säädöllä. Tai jos haluaa just eikä melkein, niin ostaa lisäosina saatavia säätimiä esim. ikamand. Tuolloin onnistuisi sekä savustus että grillaus helposti.

Itselläni ei ole Masterbuiltista kokemuksia, mutta Traegerista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Ainoana miinuksena on että erittäin korkeat lämpötilat eivät onnistu. Muistelisin että noilla pääsee vain tuolle noin 250 asteeseen. Mutta tätä lämpöä ei savustuksessa tarvitakaan vaan yleensäkin se noin 100-120 on aika optimi. Traegerista löytyy eri kokoja useaan tarpeeseen, masterbuilttia on kai vaan yksi koko?

Pellettilaitteissa on se etu, että erillistä savustuspuuta ei tarvita vaan niihin on suoraan saatavilla eri makupelletit suoraan. Masterbuilttiin en osaa sanoa miten savustuspuu lisätään.

Weberin pellettikone kannattaa ainakin vielä unohtaa. Olen lukenut useampia tapauksia joissa rasvapelti on syttynyt palamaan.
 
Kiitos hyvistä näkemyksistä.
Minun kamado on pieni 18", joten se on vähän pieni kalafileelle. Isompaa määrää lihaakin on tarkoitus savustella mm. sian kinkku, hirven paisteja yms. Tuollaista säädintä en ollut huomannutkaan. Kiitos vinkistä. Tuonhan voi istuttaa mihin grilliin vaan, kunhan ei asenna säädintä liian kuumaan paikkaan.


Taeger taitaa olla pellettisavustin ja Masterbuilt hiiliversio. Mustang Houston on myös pellettivehje. Millainen lie sitten. Onko käytössä Mustangissa ja Taegerissa isoja eroja. Hintaero on ainakin iso. Entäpä nämä pystymalliset "vesisavustimet". Onko tuloksessa eroa näihin vaakamallisiin hiili tai pellettisavustimiin?
 
Viimeksi muokattu:
Olen menettänyt mieleni sipuleihin. Grillailen ja uuniin pistelen sipulinpuolikkaita. Mukava kaivaa haarukkalla pois ja on meheviä sekä tarpeeksi kosteita. Suosittelen kaikille sillä sipulissa on paljon rautaa.
 
Taidampa hankkia tuon Mustang Houstonin. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Jos joku tietää, että tuon kanssa rahat menee hukkaan, niin kertokaa ihmeessä äkkiä. Mieluiten tietysti hommaan sellaisen, että ei tarvitsisi heti uusia
 
Taidampa hankkia tuon Mustang Houstonin. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Jos joku tietää, että tuon kanssa rahat menee hukkaan, niin kertokaa ihmeessä äkkiä. Mieluiten tietysti hommaan sellaisen, että ei tarvitsisi heti uusia
Menee rahat hukkaan, laita muutama satanen lisää ja ota Traegerin laite. Noissa Mustangin laitteissa on ollut ongelmia pellettisyötössä, menee tukkoon ja sammuu.
 
Taidampa hankkia tuon Mustang Houstonin. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu. Jos joku tietää, että tuon kanssa rahat menee hukkaan, niin kertokaa ihmeessä äkkiä. Mieluiten tietysti hommaan sellaisen, että ei tarvitsisi heti uusia
Ei ole juuri tuosta kyseisestä Mustangista kokemuksia, mutta jonkun verran on muista Mustangin tuotteista kokemuksia. Yleensä halvemmalle hinnalle on aina joku syy ja Mustang ei ole tähän saakka ollut mikään poikkeus. Jos käyttö on vähäistä ja pitää grillistä hyvää huolta, niin varmaan menettelee. Mitään kovin laadukkaita tuotteita ne ei kyllä ole ja en kyllä ainakaan itse tuollaiseen rahojani laittaisi.
Vähän olen tuollaista Traegeria katsellut ja ainakin toistaiseksi se on ostolistalla (ellei jotain parempaa tule vastaan). Esim. Youtubesta kannattaa kurkata joku video, missä kyseistä laitetta esitellään.
Jos olen oikein noita testejä yms. tulkinnut niin pellettigrillit häviää savustuksessa hiilisavustimille, mutta ei järkyttävissä määrin. Pystymallin "vesisavustimet" vaatii hieman enemmän käytöltä kun Trager ja vastaavat.
 
Kiitos hyvistä näkemyksistä.
Minun kamado on pieni 18", joten se on vähän pieni kalafileelle. Isompaa määrää lihaakin on tarkoitus savustella mm. sian kinkku, hirven paisteja yms. Tuollaista säädintä en ollut huomannutkaan. Kiitos vinkistä. Tuonhan voi istuttaa mihin grilliin vaan, kunhan ei asenna säädintä liian kuumaan paikkaan.


Taeger taitaa olla pellettisavustin ja Masterbuilt hiiliversio. Mustang Houston on myös pellettivehje. Millainen lie sitten. Onko käytössä Mustangissa ja Taegerissa isoja eroja. Hintaero on ainakin iso. Entäpä nämä pystymalliset "vesisavustimet". Onko tuloksessa eroa näihin vaakamallisiin hiili tai pellettisavustimiin?
Onko toi 18" ulkomitta vai sisämitta kuten KJ Classiceissa?
18" sisämitalla olevaan KJ Classic 2:n mahtuu ainakin 8kg kinkku oman kokemuksen mukaan, ja on tuollaisella joku 10kg kinkunkin tehnyt.
 
Menee rahat hukkaan, laita muutama satanen lisää ja ota Traegerin laite. Noissa Mustangin laitteissa on ollut ongelmia pellettisyötössä, menee tukkoon ja sammuu.

No kohta tuon näkee. Tilasin jo. On siinä vuoden takuu jos ei pelitä. Tuon samankokoiset Traeger in jos ottaa, niin hinta on 3x.
 
No kohta tuon näkee. Tilasin jo. On siinä vuoden takuu jos ei pelitä. Tuon samankokoiset Traeger in jos ottaa, niin hinta on 3x.
Mustang Houston grillausalue 72 cm x 49,5 cm =3564 cm2 - HInta 400€. Takuu 1 vuosi
Traeger PRO22 Yläritilä: 55 x 18 cm = 990 cm2, alaritilä: 55 x 48 cm = 2640 cm 2, yhteensä 3630cm2 - Hinta 600€. Takuu 3 vuotta

Itselleni valinta olisi aika selkeä :)
 
Joo huomasin, että kun katsotaan kahdessa tasossa, niin silloin alat ovat käytännössä samat. Grillatessa pitää olla yhdessä tasossa, joten se nyt painoi tässä puntarissa.
 
Täälläkin ollut nyt käytössä Netraudan alennuksesta tilattu Muurikka Kesäkeittiö sähkögrilli.
Kunnolla teki rasvapoltot muurikkapannuun niin ai että kuinka hyvä tuolla on tehdä ruokaa parvekkeella. Grilliritilää ei edes kiinnosta käyttää kun tuo muurikkapannu toimii niin älyttömän hyvin. Tänäänkin tuli vedettyä pyttipannu + kananmunia ja jälkkäriksi lettuja muurikkapannulla. Munatkaan ei tartu pannuun pätkän vertaa, jopa omiin teflonpannuihin verrattuna parempi tarttumattomuus.
Muurikan leveät 42cm paistolastat x2 myös toimineet todella hyvin.

Onhan tuosta Kesäkeittiöstä myös kaasuversio saatavilla, ja sähkäversionkin saisi suoraan muutettua kaasuksi ostamalla D350 polttimen (kaikki siihen tarvittavat kiinnikkeet oli myös sähköversion mukana). Sähkögrilli jäisi silloin siirreltäväksi pöytägrilliksi.
Parvekkeella kun on sähköpistoke niin tuo sähköversio on aika no-brainer, etenkin kun vastuksista näyttää löytyvän ytyä riittämiin. Pitää vielä katsoa että ostaakko tälle grillikesälle vielä tuo Muurikan 42cm parilapannu.
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin ollut nyt käytössä Netraudan alennuksesta tilattu Muurikka Kesäkeittiö sähkögrilli.
Kunnolla teki rasvapoltot muurikkapannuun niin ai että kuinka hyvä tuolla on tehdä ruokaa parvekkeella. Grilliritilää ei edes kiinnosta käyttää kun tuo muurikkapannu toimii niin älyttömän hyvin. Tänäänkin tuli vedettyä pyttipannu + kananmunia ja jälkkäriksi lettuja muurikkapannulla. Munatkaan ei tartu pannuun pätkän vertaa, jopa omiin teflonpannuihin verrattuna parempi tarttumattomuus.
Muurikan leveät 42cm paistolastat x2 myös toimineet todella hyvin.

Onhan tuosta Kesäkeittiöstä myös kaasuversio saatavilla, ja sähkäversionkin saisi suoraan muutettua kaasuksi ostamalla D350 polttimen (kaikki siihen tarvittavat kiinnikkeet oli myös sähköversion mukana). Sähkögrilli jäisi silloin siirreltäväksi pöytägrilliksi.
Parvekkeella kun on sähköpistoke niin tuo sähköversio on aika no-brainer, etenkin kun vastuksista näyttää löytyvän ytyä riittämiin. Pitää vielä katsoa että ostaakko tälle grillikesälle vielä tuo Muurikan 42cm parilapannu.
Hain juuri samam laitteen postista ja se odottaa kokoamista vielä (tilasin lopulta Kodin Terran verkkokaupasta). Ritilä lienee hyvä lähinnä makkaran grillaamiseen. Ajattelin tehdä muurikan rasvapolton pellavasiemenöljyllä kun sitä sattuu olemaan valmiiksi.
 
En tunne noita nykymalleja erityisen hyvin, mutta miettisin silti myös sitä SE-versiota jos siinä on:
1) kunnon paksut rosteriritilät
2) infrapunapoltin

Ite en enää ikinä missään tilanteessa osta kaasugrilliä mistä nuo 2 ominaisuutta puuttuvat.
Olisikohan infrapunapolttimen käytölle jossain hyvää ohjeistusta ja ideoita?
Pikaisesti kokeiltuna ainakin "nuotiomakkaran" teko onnistuu helposti, jopa hyvin helposti...
 
Clas Ohlsonilla on nyt ihan törkeän halvalla sähkökäyttöinen hiilisytytin. Yleensä näiden laitteiden hinnat pyörivät reilusti viidenkympin paremmalla puolella, mutta nyt tuollaisen saa melkein samalla hinnalla kuin kesän sytytyspalat. Tuotetta ei löydä Clasun nettisivulta, mutta ainakin Jyväskylän Sokoksen Clasulta löytyi ja Facebookin Kamado -ryhmän mukaan muistakin liikkeistä.

IMG_20200720_102911.jpg
 
Tuli laitettua Weberin master touchiin tiiviste minkä tilasin amazon.de:stä. Nyt on spare ribsit savustumassa ja hyvin tuntuu tiivistävän. Ei tule savua muualta kun kuvun ilma-aukosta. Pari rullaa oli paketissa ja vajaa rulla meni kuvun reunukseen.

IMG_20200720_131934.jpg
 
^ Onko tuo niin paksua/joustavaa että tiivistyy vaikka olisi grillin reunassa työkalukoukku paikoillaan? Siis tuommoinen koukku: Weber 7401 Besteckhalter: Amazon.de: Küche & Haushalt

Olisikohan tuo 3mm paksua rullalla. Sormilla napakasti puristaen ehkä 1.5mm mikä varmaan on se paksuus mihin asettuu ajastaan. Ei varmasti tiedä kuin kokeilemalla, että säilyykö tiiveys kun tuommoisen koukun ripustaa. Itsellä välissä tällä hetkellä lämpömittarin johto n. 1mm paksu ja ei siitä ainakaan tintunut haittaa olevan.
 
Tuli laitettua Weberin master touchiin tiiviste minkä tilasin amazon.de:stä. Nyt on spare ribsit savustumassa ja hyvin tuntuu tiivistävän. Ei tule savua muualta kun kuvun ilma-aukosta. Pari rullaa oli paketissa ja vajaa rulla meni kuvun reunukseen.

IMG_20200720_131934.jpg
Anna linkki tuohon tiivisteeseen?
 
Täälläkin ollut nyt käytössä Netraudan alennuksesta tilattu Muurikka Kesäkeittiö sähkögrilli.
Kunnolla teki rasvapoltot muurikkapannuun niin ai että kuinka hyvä tuolla on tehdä ruokaa parvekkeella. Grilliritilää ei edes kiinnosta käyttää kun tuo muurikkapannu toimii niin älyttömän hyvin. Tänäänkin tuli vedettyä pyttipannu + kananmunia ja jälkkäriksi lettuja muurikkapannulla. Munatkaan ei tartu pannuun pätkän vertaa, jopa omiin teflonpannuihin verrattuna parempi tarttumattomuus.
Muurikan leveät 42cm paistolastat x2 myös toimineet todella hyvin.

Onhan tuosta Kesäkeittiöstä myös kaasuversio saatavilla, ja sähkäversionkin saisi suoraan muutettua kaasuksi ostamalla D350 polttimen (kaikki siihen tarvittavat kiinnikkeet oli myös sähköversion mukana). Sähkögrilli jäisi silloin siirreltäväksi pöytägrilliksi.
Parvekkeella kun on sähköpistoke niin tuo sähköversio on aika no-brainer, etenkin kun vastuksista näyttää löytyvän ytyä riittämiin. Pitää vielä katsoa että ostaakko tälle grillikesälle vielä tuo Muurikan 42cm parilapannu.

Lähinnä tulee vain mieleen, että mitä tuolla on tekemistä grillauksen kanssa?


Ja itse aiheeseen, niin rupeaako ooneja jo löytymään jostakin?
 
Jos kamadoon meinaa jotain paistinpannua hommata (lähinnä kaikelle sekalaiselle ruoalle mitä ei voi paistaa ritilällä) niin olisiko hiiliteräs- vai valurautapannu fiksumpi? Vinkkejä jostain tietystä mallista mikä mahtuisi 18" kamadoon? Pitäisi olla varmaan 2:lla pienellä kahvalla.

Jälkiruokia mitkä sopisi kamadossa valmistettavaksi?
 
Jälkiruokia mitkä sopisi kamadossa valmistettavaksi?

Piirakat, Browniet, kakut

Itse suosittelen pataa ja isoa vuokaa risotolle, lasagnelle, isoille lihoille jne... Kannattaa varata kamadolle omat yksilöt.

Edit Ei kannata unohtaa leivän tekoa
 
Viimeksi muokattu:
K-raudassa (ainakin Turun Raision), oli Cello the57 mg tarjouksessa -89€ (norm -149€).
Aika nopeasti selvisi ettei ihan niin laadukas ja tiivis ole, kuin 3kertaa Cellon hintainen Weber 5750.
Takuussakin iso ero hinnan lisäks, mut onko tuo Weber 3kertaisella hinnalla niin paljon parempi?
 
K-raudassa (ainakin Turun Raision), oli Cello the57 mg tarjouksessa -89€ (norm -149€).
Aika nopeasti selvisi ettei ihan niin laadukas ja tiivis ole, kuin 3kertaa Cellon hintainen Weber 5750.
Takuussakin iso ero hinnan lisäks, mut onko tuo Weber 3kertaisella hinnalla niin paljon parempi?
Sori, pakko vastata että jos helpolla haluat päästä niin totta kai weber. Jos jossain haluat säästää ja jos mahdollisesti itseä myös vähän likoon laittamassa niin miksei edullisempi aja asiaa.

Sori en ole hiiliversioita vertaillut sen isommin mutta kaasuja katsellessa hoksannut isompaa eroa miksi premiumia alkaa maksamaan, toki jos ei ole rahasta kiinni, mutta itse en ole valmis 2-300€ ylimääräistä joka asiaan laittamaan kun kate loppuu kesken.

Esim. uuden auton viatkin käsitellään vasta kun ovat merkittäviä/fataaleja.
 
Viimeksi muokattu:
Sori, pakko vastata että jos helpolla haluat päästä niin totta kai weber. Jos jossain haluat säästää ja jos mahdollisesti itseä myös vähän likoon laittamassa niin miksei edullisempi aja asiaa.

Sori en ole hiiliversioita vertaillut sen isommin mutta kaasuja katsellessa hoksannut isompaa eroa miksi premiumia alkaa maksamaan, toki jos ei ole rahasta kiinni, mutta itse en ole valmis 2-300€ ylimääräistä joka asiaan laittamaan kun kate loppuu kesken.

Esim. uuden auton viatkin käsitellään vasta kun ovat merkittäviä/fataaleja.
Se weber maksaa itsensä takaisin siinä ettei ole umpiruosteessa toisena vuotena.
 
Se weber maksaa itsensä takaisin siinä ettei ole umpiruosteessa toisena vuotena.
Markettugrilli ulkoisesti 93% kunnossa, hioin puuosat ja petsasin harmaaksi. Sisäisesti omaa huolimattomuutta ja halua siirtyä uudempaan isompaan grilliin.
 

Sopuhintaisia weberin brikettejä (11.90€ norm 15.90). Laitoin 10 säkkiä tulemaan niin pärjää talven yli...
Ostit sitten 3,33% koko tarjouserästä. No pakko noita oiskin useampi säkki sitten ottaa, kun vielä 2 säkin kohdalla jää kuluineen tappiolle motonetin normaalihintaan 14,9.

Onkos Pirkka-briketeistä muuten tietoa vertailuasteikolla? Ilmeisesti niitä on sekä suomalaisia että puolalaisia tarjolla. Kaksi kertaa nyt olen nähnyt eri kaupassa tarjouslapun, jossa puhutaan suomalaisista, mutta tavara on ollut puolalaista, niin on jäänyt kauppaan. Puoleen hintaan niitä on saanut, niin hinnaltaan olisi ihan kilpailukykyisiä ollut.

Pirkka suomalaisia hiiliä on tullut äskettäin käytettyä ja kooltaan kaksi säkkiä oli poikkeuksellisen hyvää, mutta palaa kyllä nopeasti ja millään ei meinannut osata laittaa tarpeeksi tavaraa. Nyt tuli Josperin hiiliä niin ei pitäisi olla sitä ongelmaa. On vaan helvetin isoja.
 
Ostit sitten 3,33% koko tarjouserästä. No pakko noita oiskin useampi säkki sitten ottaa, kun vielä 2 säkin kohdalla jää kuluineen tappiolle motonetin normaalihintaan 14,9.

Onkos Pirkka-briketeistä muuten tietoa vertailuasteikolla? Ilmeisesti niitä on sekä suomalaisia että puolalaisia tarjolla. Kaksi kertaa nyt olen nähnyt eri kaupassa tarjouslapun, jossa puhutaan suomalaisista, mutta tavara on ollut puolalaista, niin on jäänyt kauppaan. Puoleen hintaan niitä on saanut, niin hinnaltaan olisi ihan kilpailukykyisiä ollut.

Pirkka suomalaisia hiiliä on tullut äskettäin käytettyä ja kooltaan kaksi säkkiä oli poikkeuksellisen hyvää, mutta palaa kyllä nopeasti ja millään ei meinannut osata laittaa tarpeeksi tavaraa. Nyt tuli Josperin hiiliä niin ei pitäisi olla sitä ongelmaa. On vaan helvetin isoja.
Joo niin täytyi tehdä, myönnettäköön että kimppatilauksesta oli kyse.. No kuitenkin ongelmana täällä tuppukylissä on se että noita ei saa mistään ostettua marketista, eikä niitä viitsi säkki kerrallaan tilaillakkaan. No nyt oli tullut semmoisia 3kg pusseja paikalliseen kauppaan mutta 7€ hinnalla niitä kirpaisee hieman käytellä. Tiedä vaikka syksyllä myyvät hyllyt tyhjiksi halvalla..

Tokmannilla on ollut tänä kesänä Marienburgeja tarjouksessa, nekin ovat ihan hyviä grillailuun. Syttyvät nopeasti ja käyvät melko kuumana palaen pari tuntia.
 
Nappasin kaupasta kilon brisketin eli reilumman pihvin kokoinen palanen. Mites tuota kannattaisi laittaa kamadossa? Läskit pois ja savustumaan reilussa satasessa?
 
Nappasin kaupasta kilon brisketin eli reilumman pihvin kokoinen palanen. Mites tuota kannattaisi laittaa kamadossa? Läskit pois ja savustumaan reilussa satasessa?
En ottais läskiä pois. Suola + pippuri päälle ja ja savuun. Välillä kostuttelee esim. Omenamehulla. 5 tunnin jälkeen folio päälle ja jatkaa kypsyttelyä, kunnes sisälämpö n. 90.
 
En ottais läskiä pois. Suola + pippuri päälle ja ja savuun. Välillä kostuttelee esim. Omenamehulla. 5 tunnin jälkeen folio päälle ja jatkaa kypsyttelyä, kunnes sisälämpö n. 90.

Jatketaan vielä että grillistä poiston jälkeen folio+pyyhe paketissa 0,5-1h jonka jälkeen repiminen. Viilenemisen jälkeen jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Seuraavana päivänä 20min uunissa pikku rapeus pintaan ja ääntä kohti lisukkeiden kera.

edit: Tietysti voi syödä hetikin.
 
Viimeksi muokattu:
Jatketaan vielä että grillistä poiston jälkeen folio+pyyhe paketissa 0,5-1h jonka jälkeen repiminen. Viilenemisen jälkeen jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Seuraavana päivänä 20min uunissa pikku rapeus pintaan ja ääntä kohti lisukkeiden kera.

edit: Tietysti voi syödä hetikin.

Ensimmäinen kerta tällaisen lihan kanssa. BGE:ssä riitti noin puolella pesälläkin 8h savustus ja siihen päälle parin kanapalan paiston vähän korkeammalla lämpötilalla. Brisketistä tuli kyllä järjettömän hyvää Suosittelen testaamaan ja lähden heti hakemaan isompaa pala.
 
Mustang Houston grillausalue 72 cm x 49,5 cm =3564 cm2 - HInta 400€. Takuu 1 vuosi
Traeger PRO22 Yläritilä: 55 x 18 cm = 990 cm2, alaritilä: 55 x 48 cm = 2640 cm 2, yhteensä 3630cm2 - Hinta 600€. Takuu 3 vuotta

Itselleni valinta olisi aika selkeä :)
Tuo mustang houston on alessa motonetissä hintaan 279,30€, tuohon hintaan ehkä uskaltaisi riskeerata.
 
Vaikka grilliruoka (hiili/puu) on mitä mainiointa, niin sen tekeminen ei ole siinä mielessä hauskaa, kun se turruttaa makuaistin. Ainakin itselläni, kun tulee itsensä kyllästettyä savulla. Omaan makuun on kuitenkin yksi tärkeimmistä mauista juurikin tuo savun maku. Tuskaileeko joku muukin tämän kanssa? Täytyisiköhän sitä ruveta grillamaan nasse päässä. :lol:
 
Seikkailin monen erilaisen grillin kautta lopulta Weberiin ja siihen olen ollut tyytyväinen. Ei ole nappulat irtoilleet ja muutenkin on hyvin laadukkaan oloinen vehje. Ei kaasukaan räpätä.
 
Mustang Houston grillausalue 72 cm x 49,5 cm =3564 cm2 - HInta 400€. Takuu 1 vuosi
Traeger PRO22 Yläritilä: 55 x 18 cm = 990 cm2, alaritilä: 55 x 48 cm = 2640 cm 2, yhteensä 3630cm2 - Hinta 600€. Takuu 3 vuotta

Itselleni valinta olisi aika selkeä :)
Kyseinen Traegeri on nyt Verkkokaupassa 500€ ja lähti tilaukseen.
 
48BDA4B9-9E0A-41AA-9DDD-2B4CFC81B56A.jpeg
Mastertouch+mustangi kivi. Hyvää tuli kun lopetti ahnehtimisen ja ei yrittäny tehdä kiven kokosia pitsoja...
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Mastertouch+mustangi kivi. Hyvää tuli kun lopetti ahnehtimisen ja ei yrittäny tehdä kiven kokosia pitsoja...

Aika paljo hiiliä sulla tuolla... Miten kuumaa mittarin mukaan? Ku brikettikorit täynnä (kokonainen piippusytytin) Weber-brikettejä tulee jo liiankin kuuma. Näyttää pohjalla pikku tirriltä jos ei ois koreja. Vai onks noi jotain huonoja hiiliä / pitääks pizzaan olla 400 C?
 
Aika paljo hiiliä sulla tuolla... Miten kuumaa mittarin mukaan? Ku brikettikorit täynnä (kokonainen piippusytytin) Weber-brikettejä tulee jo liiankin kuuma. Näyttää pohjalla pikku tirriltä jos ei ois koreja. Vai onks noi jotain huonoja hiiliä / pitääks pizzaan olla 400 C?
Pizzaan pitää olla kuumaa. Marienburgin hiiliä oli melkeen täys pallo.. Ilmaluukuilla säädin lämpöä niin että mittari näytti 250-280 paistonajan. Omissa ei-tieteellisissä testeissä oon havainnut että paremmin pitsan paistaminen onnistuu kun hiilet ylettyy suht lähelle kiveä.
 
Miten te estätte ton pohjan palamisen pizzassa? Pizzakiven kuuluu olla todella kuuma, mutta mulla ainakin on aina se ongelma että kun täytteet alkaa olla sopivia ni pohja on palanu karrelle ja sisältä raaka. Tai sitten miedommalla lämmöllä kun täytteet alkaa sopivasti sulaa mutta pohja on kuin kengänpohjaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 070
Viestejä
4 880 040
Jäsenet
78 752
Uusin jäsen
AllanT

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom