Grillit & grillaus

Mitä tarkoittaa tuossa Weber Master Touch GBS premiumissa mainittu "Runkoastiassa erillinen savustus -asetus"? Millaista tolla on savustaa ribsejä/pulledia vs. Smokenator joka itellä on vanhassa Master Touchissa?
 
Hyvä tekniikka pihvin grillamiseen? Todella harvoin onnistun hyvin, vaan tuloksena on liian kypsä tai sitten otan varuiksi liian aikaisin, jolloin jää ra'aksi. Tavoitteena medium rare.
 
Hyvä tekniikka pihvin grillamiseen? Todella harvoin onnistun hyvin, vaan tuloksena on liian kypsä tai sitten otan varuiksi liian aikaisin, jolloin jää ra'aksi. Tavoitteena medium rare.

Käytä lämpömittaria, kunnes opit sopivan tekniikan. Tai sitten leikkaat pihviin viillon ja tarkastat sillä. Ihan hölynpölyä kaikki maagiset tekniikat, millä pitäisi saada täydellistä pihviä muuten tai arvuutella sitä kypsyyttä ilman ravintolatason kokemusta.
 
Täytyy yrittää tutkia noita kansia kaupassa seuraavan kerran kun tulee kohdalle, niin näkee hieman miten kieroista kansista nyt oikeasti on kyse.
Nyt on Motonet reissulla kurkattu Weberin kansia. Perinteinen malli ilman saranaa oli täysin priimaa, ei keikkunut yhtään ja istui hyvin. Saranallisen mallin eturauna taasen keuli huomattavasti, mutta vaikutti että kansi itsessään oli täysin suora ja aiemmin postatun viedeon ja pienen hienosäädön jälkeen pitäisi istua hyvin.

Itse en tosin olisi valmis maksamaan tuosta saranallisesta mallista mitään extraa perinteiseen malliin verrattuna. Itseasiassa saman hintaisinakin valitsisin perinteisen mallin.
 
Hyvä tekniikka pihvin grillamiseen? Todella harvoin onnistun hyvin, vaan tuloksena on liian kypsä tai sitten otan varuiksi liian aikaisin, jolloin jää ra'aksi. Tavoitteena medium rare.
Sous vide on ainakin idioottivarma tekniikka. Sitten vaan pintaa grillistä kun pihvin kypsyys on jo valmiiksi täydellinen.
 
Hyvä tekniikka pihvin grillamiseen? Todella harvoin onnistun hyvin, vaan tuloksena on liian kypsä tai sitten otan varuiksi liian aikaisin, jolloin jää ra'aksi. Tavoitteena medium rare.
Käytä lämpömittaria, kunnes opit sopivan tekniikan. Tai sitten leikkaat pihviin viillon ja tarkastat sillä. Ihan hölynpölyä kaikki maagiset tekniikat, millä pitäisi saada täydellistä pihviä muuten tai arvuutella sitä kypsyyttä ilman ravintolatason kokemusta.

Ei siihen oikein muuta oikotietä ole kuin lämpömittari. Vaikka olisi kuinka kokenut pihvinpaistaja niin aina tulee tilanteita joissa n+1 muuttujasta johtuen pihvi kypsyy hitaammin/nopeammin mitä odotettua.

Sellainen terävällä kärjellä oleva digitaalilämpömittari on aika hyvä apu, lukeman saa nopeasti ja pihviä ei tarvitse leikellä tuloksen saamiseksi.

Eli jotain tälläista: Inkbird USB Wiederaufladbar Digital Einstechthermometer IHT-1P, IPX5 Wasserfest Kochthermometer Küchenthermometer, Digital Fleischthermometer Grillthermometer für Braten, BBQ, Baby-Ernährung: Amazon.de: Küche & Haushalt
 
Kokeilin Bilteman brikettejä ensi kertaa. Hieman negatiivinen ja epäileväinen ensivaikutelma jäi. Weberin briketteihin verrattuna lämpötila nousi todella hitaasti 50C ->200C ja koko ajan savuttivat todella paljon Weberin briketteihin verrattuna. Periaatteessa savu näytti ihan hyvältä eli "ohuelta siniseltä savulta" eikä puupalikoita edes tarvitsisi näiden kanssa, mutta lähempää tarkasteltuna savuaromi oli kitkerä ja lähes roskiksen polttoon verrattava. Pitää testata vielä muutaman kerran uudelleen ja päättää lentääkö loput kolme säkkiä roskikseen vai käytetäänkö vielä.
 
Kokeilin Bilteman brikettejä ensi kertaa. Hieman negatiivinen ja epäileväinen ensivaikutelma jäi. Weberin briketteihin verrattuna lämpötila nousi todella hitaasti 50C ->200C ja koko ajan savuttivat todella paljon Weberin briketteihin verrattuna. Periaatteessa savu näytti ihan hyvältä eli "ohuelta siniseltä savulta" eikä puupalikoita edes tarvitsisi näiden kanssa, mutta lähempää tarkasteltuna savuaromi oli kitkerä ja lähes roskiksen polttoon verrattava. Pitää testata vielä muutaman kerran uudelleen ja päättää lentääkö loput kolme säkkiä roskikseen vai käytetäänkö vielä.
Testaappa vielä Rainbow brikettejä kerro kuin pärjää.
 
Testaappa vielä Rainbow brikettejä kerro kuin pärjää.
Mun mielestä vielä huonompi laatu ei oikeuta heikkolaatuisia, alle vaatimustason olevia tuotteita. Kuten sanoin Bilteman briketeissä heikkoa Weberiin verrattuna oli:
-syttyvyys, piti sytyttää uudelleen toisella sytytyskiepillä
-lämpötilan nousu todella hidasta
-liiallinen savuttaminen
-savun aromi epäpuhdasta

Lisäys: En kuitenkaan vielä voi antaa lopullista tuomiota, tuo kokemus perustui lyhyeen hampurilaspihvien grillaukseen. Pihveissä ei sinällään ollut mitään outoa sivumakua. Saattaahan olla, että tuo runsaampi savuttaminen on enimmäkseen hyvä asia, jos siitä tulee ok savuaromi. Ribsien savustelu kertoo varmaan enemmän. Positiivista Bilteman briketteihin täytyy kuitenkin sanoa, että kulutus oli mielestäni vähäistä, joten hitaasta lämpötilan noususta huolimatta energiasisältö ja sitä kautta hinta-laatusuhde on ihan ok.
 
Viimeksi muokattu:
Kokeilin Bilteman brikettejä ensi kertaa. Hieman negatiivinen ja epäileväinen ensivaikutelma jäi. Weberin briketteihin verrattuna lämpötila nousi todella hitaasti 50C ->200C ja koko ajan savuttivat todella paljon Weberin briketteihin verrattuna. Periaatteessa savu näytti ihan hyvältä eli "ohuelta siniseltä savulta" eikä puupalikoita edes tarvitsisi näiden kanssa, mutta lähempää tarkasteltuna savuaromi oli kitkerä ja lähes roskiksen polttoon verrattava. Pitää testata vielä muutaman kerran uudelleen ja päättää lentääkö loput kolme säkkiä roskikseen vai käytetäänkö vielä.

2 vuoden kokemukset bilteman briketeistä, mitään vastaavaa en ole huomannut.
 
Mites toi Weber Spirit II E-310 GBS- onko kellään kokemuksia?

Meillä on tuollainen. Mitä tuosta nyt sanoisi. Valurautaiset ritilät, siitä plussaa. Hieman kuumemmaksi saisi mielestäni lämmetä. Ei paljoa yli 250C:n lämpene, sitä olen hieman ihmetellyt. Sytytysyksikön joutunut kerran vaihtamaan takuuseen, ja se oli ihan 10/10 kokemus, no questions asked.
 
Ei nyt oikein saa sitä vaikutelmaa, että varauksetta suosittelet? Ajattelin tuota vaan, kun siinä on inasen isompi ala kuin E-210:ssä ja kuitenkin kolme polttimoa. Hintaa ei juuri enempää ole, ellei nyt sitten tarjouksessa saa halvemmalla. Täytyy tietysti käydä hypistelemässä itse niin saa paremmin vaikutelman.

Sitten on tietysti Spirit Classic ja Original tuosta E-310:stä, eroa taitaa olla vaan tossa rungon tingeltangelissa ja rasvankeräyksessä ehkä?
 
Jos sitä vaikka juhannuksena master touchissa paahtaisi kasslerin tyyliin pulled pork.

Olisiko jotain yleishyvää reseptiä soosiin, jota tuohon lopuksi sotkisi? Jotain mikä käy kaikille. Ei makea ja vähän tulisen puolella.

Mitäs porukka muuten on suunnitellut juhannuksena käristävänsä?
 
Ei nyt oikein saa sitä vaikutelmaa, että varauksetta suosittelet?
No, no kaksi suurinta ongelmaa mainitsinkin jo. Vanhempien mökillä joku vanhempi 2-sarjan spirit kuumenee huomattavasti kuumemmaksi. En tiedä mistä johtuu.

Muuten on laadukkaan oloinen, ei ole mennyt miksikään parissa vuodessa. Ollut suurimman osan ajasta ulkona peitteen alla. helppo pitää puhtaana sekä sisältä että ulkoa. Toimii kuin junan vessa pl. tuon sytytysyksikön ongelma. Sekin meni tosiaan takuuseen ja menee vielä seuraavat 8v jos ongelma palaa, joten ei ahdista. Pinta-alaa ei voi koskaan olla liikaa :) Voin kyllä suositella. Itse maksoin 599e, nyt niitä näyttää saavan esim. motonetistä 529e.

ps. Niin ja mitään GBS-kilkkeitä en ole ostanut tai käyttänyt.
 
Joo tuolta itsekin kuikuilin... on tossa alle kilometrin päässä, kuten on bauhaussi ja verkkokauppakin.

Niin, mites toi rasvan keräys, siellä pohjassa joku kuppi, jonka voi tyhjentää tms? Näissä vanhoissa halpisgrilleissä ollu oikein mitään muuta ku taso (tosin näkyy nekin kehittyneen sittemmin).
 
Viimeksi muokattu:
Jos sitä vaikka juhannuksena master touchissa paahtaisi kasslerin tyyliin pulled pork.

Olisiko jotain yleishyvää reseptiä soosiin, jota tuohon lopuksi sotkisi? Jotain mikä käy kaikille. Ei makea ja vähän tulisen puolella.

Mitäs porukka muuten on suunnitellut juhannuksena käristävänsä?
Tässä yksi ohje. Harmi ettei löydy enää olikohan Kauhukeittiön YouTube-ohjetta missä amerikkalainen mestari opetti suomalaisia tekemään pulledia.


Edit: tässä joku Poppamiehen ohje:

 
Viimeksi muokattu:
Mitä tarkoittaa tuossa Weber Master Touch GBS premiumissa mainittu "Runkoastiassa erillinen savustus -asetus"? Millaista tolla on savustaa ribsejä/pulledia vs. Smokenator joka itellä on vanhassa Master Touchissa?
Löytyiskö kokemusta tuosta savustusasetuksesta että mitä se käytännössä tarkoittaa?

Edit: käytännössä premium-mallissa se tarkoittaa tuota metallirengasta jonka sisään briketit ja kansipelti päälle.

Kiinnostaisi käytännön kokemukset premiumin savustusominaisuus vs. smokenator.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä on tuollainen. Mitä tuosta nyt sanoisi. Valurautaiset ritilät, siitä plussaa. Hieman kuumemmaksi saisi mielestäni lämmetä. Ei paljoa yli 250C:n lämpene, sitä olen hieman ihmetellyt. Sytytysyksikön joutunut kerran vaihtamaan takuuseen, ja se oli ihan 10/10 kokemus, no questions asked.
Mahtaako olla jokin vika grillissä, sillä oma 310 Spiritti lämpenee rivakasti yli 300:n asteen?

WhatsApp Image 2020-06-15 at 06.21.35 (2).jpeg


Mites toi Weber Spirit II E-310 GBS- onko kellään kokemuksia?
Ainakin itse pystyn suosittelemaan. Kannattaa tosin kokoamiseen varata pari tuntia aikaa ja ladata puhelimeen asennusoppaassa mainittu mobiilisovellus, jolla pystyy 3d-mallista tarkistelemaan kasausvaiheita.
 
Mahtaako olla jokin vika grillissä, sillä oma 310 Spiritti lämpenee rivakasti yli 300:n asteen?

WhatsApp Image 2020-06-15 at 06.21.35 (2).jpeg



Ainakin itse pystyn suosittelemaan. Kannattaa tosin kokoamiseen varata pari tuntia aikaa ja ladata puhelimeen asennusoppaassa mainittu mobiilisovellus, jolla pystyy 3d-mallista tarkistelemaan kasausvaiheita.

Samaa viestiä täältäkin suuntaa. Itsellä tosin 2-polttimella varustettu malli eli 210. Ei ole tälläkään ollut ongelmia nostaa lämpötiloja yli 250 asteen vaikka polttimia on vielä vähemmän. Hönkää riittää ja grillin hyvät runkomateriaalit pitää lämmön hyvin. Erittäin hyvä ostos kun lähti vielä 400e hinnalla gitantista viime kesänä.
 
Jos laittaisi honkkarin, nykyisen Rustan hiilet testiin, kun ei sieltä saa enää Marienburgia:

Tai jos Tokmanni lähellä, niin hakee Marienburgit sieltä.

 
Juu vahva suositus WEBERIIN.
Itsellä ollut Spirit S 210 nyt pari viikkoa ja on kyllä juhlaa ollut grillailut, laatu tuli esiin ensimmäisestä mutterista lähtien.

Niin ja tietty se lämpiää, ottaa nopeasti sen +300 astetta.
Tilaa on hyvin vaikka onkin vain 2-polttimoinen, paisto ala on syvä.

Itse en isompaa ostaisi vaikka joku kaverikin kylään tulisi. Erinomainen grilli, ja Gigantin tarjouskin 399€ tuntuu nyt pilkkahinnalta.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Jos laittaisi honkkarin, nykyisen Rustan hiilet testiin, kun ei sieltä saa enää Marienburgia:


pistä ihmeessä ja kerro mitä puuta olivat.
Lienevät leppää tjsp vaikka ”kovapuuna” näytetään myyvän. Jos sattuisi oikeasti olevan kovapuuta, niin olisivat oikeasti halpoja.

edit:
Puolalaisia

Firman käyttämät puulajit:
Acer platanoides; Alnus glutinosa; Alnus incana (L.) Moench; Betula pendula; Carpinus betulus L.; Fagus sylvatica L.; Fraxinus excelsior; Quercus petraea; Quercus robur; Quercus rubra; Robinia pseudoacacia L.; Ulmus minor

Eli varmaankin leppää noissa.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti hyvin menny kaupaksi nuo Spirit E 310:t... paikallisessa Verkkokaupassa luki jotta tulossa heinäkuun puolessa välissä lisää. Motonetissä ei näkyny mitään ja tuskastuin info-pisteen säätöä katteleen, niillä oli joku perätuupparin myynti siinä kesken.

Talsin sitten Bauhaussiin ja siellä enste lupas, että on hyllyssä. Oho, eiku ei olekaan eikä tule enää tänä kesänä... no ostin sen niiden näytekappaleen sitten -20% alennuksella eli 430 euroa tuli hinnaksi. Oli uuden veroinen, joten mikäpäs siinä. Säästi hinnassa ja valmiiksi koottukin. Normi takuu yms setit.:cigar2:
 
Ite tilasin Verkkokupasta tän ku oli 299€ Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiili-/brikettigrilli, 57 cm, musta 375,90

Mutta saas nähdä saako ennen syksyä :D Tuohon se saranan jousien korjaus mallia Youtube (jouset eri päin hahloon), niin kaippa toi sit pitäs olla hyvä, vaikkei noi E5770:t suurta luottamusta herättänytkään. Ratkaiseva tekijä oli kuitenkin tuhkien poisto ja alapään tiiveys. Tuleehan tossa kunnon ritiläosakin mukana, brikettirengas ja se savustus/lämmöntasauspelti niin tarjous oli hyvä.
 
Onko kellään Slow 'n Sear lisävarustetta Weberin palloon? Ei tunnu koko Euroopasta saavan, Jenkeistä pitäisi tilata tai tehdä ite.

sns.jpg



Ainakin Sakasan Amazonista saa vastaavaa. Ei taida vaan juuri nyt olla saatavilla mutta usein kyllä on mitä olen asiaa seurannut.
 
Viimeksi muokattu:

Elämäni ekaa grilliä ostamassa nyt rivarimuuton yhteydessä ja tähän tai vastaavaan varmaan päätymässä, vaatimuksina olis että saa puolet grillistä parilaksi, mahtuu pizzakivi sisään ja kaasupullon saa piiloon grillin sisään sekä tietty että kestää lahoamatta mahdollisimman kauan. 300e enemmän saisi SE version missä melkein kaikki pinnat rosteria mutta ei taida olla wörtti?
 

Elämäni ekaa grilliä ostamassa nyt rivarimuuton yhteydessä ja tähän tai vastaavaan varmaan päätymässä, vaatimuksina olis että saa puolet grillistä parilaksi, mahtuu pizzakivi sisään ja kaasupullon saa piiloon grillin sisään sekä tietty että kestää lahoamatta mahdollisimman kauan. 300e enemmän saisi SE version missä melkein kaikki pinnat rosteria mutta ei taida olla wörtti?

No eihän tuolla varmaankaan pahasti metsään voi mennä. Lienee varsin toimiva perusgrilli.
En tunne noita nykymalleja erityisen hyvin, mutta miettisin silti myös sitä SE-versiota jos siinä on:
1) kunnon paksut rosteriritilät
2) infrapunapoltin

Ite en enää ikinä missään tilanteessa osta kaasugrilliä mistä nuo 2 ominaisuutta puuttuvat.
 
Milläs putsataan emaloidut grilliritilät? Annoin hönkiä täysillä grillauksen jälkeen 5min, mutta millä nuo liat saa irroittaa itse ritilästä?
 
Jos sitä emalia haluaa hieman sääliä, niin messinkiharja, ei teräs.
Emali ei ole millänsäkkään teräsharjasta. Messinkiharjat on melko turhia kapistuksia mitä mä on kokeillu puhdistaa ja ne kuluu helvetin nopeesti että pari kolme menee kesässä. Teräsharjoja riittää yks eikä maksa kuin kolmanneksen messinkiharjasta.
 
Joo ei kyllä ole tullut enää messinkiharjoja käytettyä. Niistä perkeleistä irtoaa nuo messinkiharjakset pitkin poikin grilliä ja se on kiva jos niitä ei huomaa ja kulkeutuu pihvin mukana suuhun :asif: Jos emalia haluaa sääliä niin polttaa paskat pois ja sitten hinkkaa grillinpuhdistus sienellä
 
Emali ei ole millänsäkkään teräsharjasta. Messinkiharjat on melko turhia kapistuksia mitä mä on kokeillu puhdistaa ja ne kuluu helvetin nopeesti että pari kolme menee kesässä. Teräsharjoja riittää yks eikä maksa kuin kolmanneksen messinkiharjasta.

..ja muutamassa vuodessa se emalipinta on joka tapauksessa paskana lämmön ja hinkkauksen seurauksena.
-> Parempi jättää alunperinkin kauppaan. Paksu rosteri on aivan ylivertainen materiaali ritilässä. Voi putsata vaikka rälläkällä
 
..ja muutamassa vuodessa se emalipinta on joka tapauksessa paskana lämmön ja hinkkauksen seurauksena.
-> Parempi jättää alunperinkin kauppaan. Paksu rosteri on aivan ylivertainen materiaali ritilässä. Voi putsata vaikka rälläkällä
En kyllä allekirjoita. Mulla on halvin anton oliver mitä on emaliritilällä saa ja kolme kesää ja satoja grillauksia ja teräsharjaa, mutta ritilä on kuin uusi. Kaikki muu tossa kyllä hapertuu ympäriltä.
 
Huomasin, että taloyhtiön grilli oli palanut puhki, ja sain luvan ostaa uuden.

Ongelmana on, että budjetti on melko rajoitettu; toisaalta jonkin tonnin Weberin hankinta olisi muutenkin järjetöntä vahinko- ja varkausvaaran vuoksi. On siis turvauduttava näihin paljon parjattuihin markettigrilleihin, joten ilmeisesti on olemassa vain huonoja vaihtoehtoja, joista olisi valittava vähiten susipaska. Vaatimustasokaan ei sen puoleen ole hirmuisen korkea, lähinnä tuolla grillataan makkarat syys- ja kevättalkoissa. Lisäksi minä ja muutama muu asukas grillaa joitakin kertoja kesässä.

Eli: kaasugrilli, budjetti max 300 €. Ainoina vaatimuksina oikeastaan on isot pyörät, koska grilli on aina käyttöä varten hilattava varastosta useamman kynnyksen yli pihalle, sekä siedettävän tukeva rakenne.

Vinkkejä otetaan kiitoksella vastaan.

Itse katsoin nopeasti esim:
 
En kyllä allekirjoita. Mulla on halvin anton oliver mitä on emaliritilällä saa ja kolme kesää ja satoja grillauksia ja teräsharjaa, mutta ritilä on kuin uusi. Kaikki muu tossa kyllä hapertuu ympäriltä.

No mulla on ainakin webereissä pinnoite hajonnut. Niin emaloiduidut ritilät kaasugrillissä kuin ne kromatut rimpulat 57cm pallossa. (Just ostin uuden 57cm GBS ritilän)

Jos webereissä jotakin huonoa on, niin ritilät on pääosin ihan paskoja.
 
Ainoina vaatimuksina oikeastaan on isot pyörät, koska grilli on aina käyttöä varten hilattava varastosta useamman kynnyksen yli pihalle, sekä siedettävän tukeva rakenne.

Halpagrilleissä tuo rakenne on aina todella heppoinen ja pyörät kovamuovia.

Jos yhtään on taitoa modata, niin ostaisin vaan jonkun ja vaihtaisin pyörät isoihin ilmakumipyöriin laakeroidulla läpiakselilla.
 
Huomasin, että taloyhtiön grilli oli palanut puhki, ja sain luvan ostaa uuden.

Ongelmana on, että budjetti on melko rajoitettu; toisaalta jonkin tonnin Weberin hankinta olisi muutenkin järjetöntä vahinko- ja varkausvaaran vuoksi. On siis turvauduttava näihin paljon parjattuihin markettigrilleihin, joten ilmeisesti on olemassa vain huonoja vaihtoehtoja, joista olisi valittava vähiten susipaska. Vaatimustasokaan ei sen puoleen ole hirmuisen korkea, lähinnä tuolla grillataan makkarat syys- ja kevättalkoissa. Lisäksi minä ja muutama muu asukas grillaa joitakin kertoja kesässä.

Eli: kaasugrilli, budjetti max 300 €. Ainoina vaatimuksina oikeastaan on isot pyörät, koska grilli on aina käyttöä varten hilattava varastosta useamman kynnyksen yli pihalle, sekä siedettävän tukeva rakenne.

Vinkkejä otetaan kiitoksella vastaan.

Itse katsoin nopeasti esim:
jos ei sivupoltinta tarvii, niin cittarissa tarjouksessa mustangin grilli 3 poltimella 179€
 
2 vuoden kokemukset bilteman briketeistä, mitään vastaavaa en ole huomannut.

En olisi todennäköisesti huomannut tavallisella hiiligrillillä, mutta Mastebuiltilla vertailuolosuhteet ovat aina samat - samanlainen syttyminen (yhdestä kohdasta altapäin) ja samanlainen ilman saanti (puhallin). Lämpötila tosiaan nousee paljon hitaammin syttymisen jälkeen 40C ->200C ja tuottaa savua paljon enemmän samanlaisilla lämmöillä. Savu on ihan ok, silmämääräisesti ohutta sinertävää savua. Pidän tätä selvänä etuna pitkässä savustamisessa, savun määrän vuoksi ei ole välttämättä edes tarvetta savustuspalikoille. Toinen havainto on selkeästi pienempi hiilien kulutus, tämä on helppo havaita hiilisäiliön pinnan vajoamisena. Tämä on aivan selkeä etu Weberin briketteihin verrattuna. Lämpötilan hitaampi nousu saattaa johtua siitä, että briketit ovat isompia Weberiin verrattuna, ehkä yhdestä kohdasta sytytettäessä palo leviää hieman hitaammin. Lämpötilan ylläpidossa ei ole mitään ongelmia, ainakaan 200-230C, mitä olen nyt muutaman kerran käyttänyt.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei Bilteman brikettisäkit lennä roskiin vaan vaikuttavan ihan ok tavaralta. Pitää testata joskus myöhemmin ribseihin ja jos tulos on hyvä niin nämä ovat hyviä savustusbrikettejä runsaan savun määrän vuoksi. Juhannuksena en vielä testaa, vaikka tarkoitus on savustaa possun ja naudan ribsejä. Traegerin pellettigrillillekin pitää saada käyttöä kun pellettiä on varastossa melko runsaasti. Toki parempia tulisi Masterbuiltilla.
 
jos ei sivupoltinta tarvii, niin cittarissa tarjouksessa mustangin grilli 3 poltimella 179€

Hyvä oli tämä "vähiten susipaska" . Voit luottaa siihen, että kukaan ei maridaneista putsaa ritilöitä käytön jälkeen, kuuluisa "joku muu" sen tekee. Meillä rivarissa paikallle kokoukseen jonkun asukkaan oma grilli. Mutta; sanoisin että tuo kitumarketin tarjous vois ehkä olla jees. Kaasulla sitten ongelmat, mihin laittaa pullo, kuka täyttää jne.

Josko Ohlssonilta tilava pallogrilli 40e, siihen joku säkki hiiliä varastoon ja a vot! Maku on parempi hiilillä, palaessa enimmät karstat ritilöiltä pois eikä kukaan jaksa varastaa!
 
Pitäiskö noi Weberin ritilät pestä ja öljytä ennen ekaa käyttöä? Pelkkä pesu? Vai riittääkö että kuumentaa grillin eka kunnolla?
 
Pitäiskö noi Weberin ritilät pestä ja öljytä ennen ekaa käyttöä? Pelkkä pesu? Vai riittääkö että kuumentaa grillin eka kunnolla?

Ohjeissa oli, että n 20min liekittää ennen ekaa käyttöä. Ite ostin sitä weberin spraytä, mut unohdin käyttää ja valurautapariloihin kyllä tarttu aika tiukasti..

Edit. Ite siis pähkäilin täälläkin grillin ostoa ja valitsin weberin genesis 330:n. Eli 3 poltinta, sear station ja sivukeitin. Nyt muutama kerta grillailtu ja onhan tuo aivan eri tasolla markettimustangiin verrattuna. 999e oli hinta ja 10% lähti pois, kun liittyi motonetin kanta-asiakkaaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Jaa niin ne ohjeet, kannattais kai ne joskus lukee kokonaan... muistaakseni siellä ohjeistettiin tekemään tiiviystestikin ennen käyttöä, ettei vuoda letkut taikka liitännät. En muista kyllä ikinä tehneeni aikaisemmissa rilleissä.

Niin ne ohjeet, kun otan oikein silmän käteen, niin näähän on väärän mallin ohjeetkin eli Spirit 310 Classicin, eikä Spirit 310 GBS:n. No, helppohan tuo oli ladata Weberin sivuilta oikea käyttöohje ja varmuudeksi latasin tuon Bilt-sovelluksenkin kännykkään, ihan kätevän oloinen.

Mutta noissa väärissä ohjeissa ei edes puhuta mitään ritilöiden valmistelusta ensimmäiseen käyttöön, liekö siksi että on erilaiset ritilät? Muistelen, että olisi emailoidut teräksiset tuossa mallissa?
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
259 819
Viestejä
4 517 672
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom