- Liittynyt
- 22.02.2017
- Viestejä
- 618
Itsellä weberin hiili ja siinä tuo emaloitu(Kait) ja kyllä esim. kanat jää niin pirun tiukasti kiinni, kun en ole koskaan mitään laittanut. Tuosta syystä olenkin ruvennut kallistumaan testaamaan ritilän öljyämistä ennen evään laittoa grilliin.
Mulla on nuo emaloidut peltiritilät kaasu-weberissä eli ei edes valurautaa. Emalit on viiden vuoden aikana pysyneet kyllä pinnassa, mutta hieman siihen tarraa jo, liekkö sitten karhentuneet harjaamisesta. Kuumennan grillin täysillä alkuun, harjaan edellisen grillaukset loputkin tähteet pois (kerran poltettu + harjattu jo edellisen käytön jälkeen) ja sitten polttimet ihan minimille hetkeksi ja kevyt öljyäminen ritilöille talouspaperilla ja rypsiöljyllä. Sitten taas kaasu täysille ja ruoat sisään.
Pelkkä ruoan öljyäminen ei ole mielestäni ollut ihan niin tehokasta, tuntuu sillai helpommin tarttuvan. Jaksais vaan niin koittais rosteriritilöitä, niitä näyttäis saavan ainakin Amazonista.. MasterTouchissa on rosterit ja ne on ollu kyllä tosi hyvät.