Grillit & grillaus

Nappasin kaupasta kilon brisketin eli reilumman pihvin kokoinen palanen. Mites tuota kannattaisi laittaa kamadossa? Läskit pois ja savustumaan reilussa satasessa?
 
Nappasin kaupasta kilon brisketin eli reilumman pihvin kokoinen palanen. Mites tuota kannattaisi laittaa kamadossa? Läskit pois ja savustumaan reilussa satasessa?
En ottais läskiä pois. Suola + pippuri päälle ja ja savuun. Välillä kostuttelee esim. Omenamehulla. 5 tunnin jälkeen folio päälle ja jatkaa kypsyttelyä, kunnes sisälämpö n. 90.
 
En ottais läskiä pois. Suola + pippuri päälle ja ja savuun. Välillä kostuttelee esim. Omenamehulla. 5 tunnin jälkeen folio päälle ja jatkaa kypsyttelyä, kunnes sisälämpö n. 90.

Jatketaan vielä että grillistä poiston jälkeen folio+pyyhe paketissa 0,5-1h jonka jälkeen repiminen. Viilenemisen jälkeen jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Seuraavana päivänä 20min uunissa pikku rapeus pintaan ja ääntä kohti lisukkeiden kera.

edit: Tietysti voi syödä hetikin.
 
Viimeksi muokattu:
Jatketaan vielä että grillistä poiston jälkeen folio+pyyhe paketissa 0,5-1h jonka jälkeen repiminen. Viilenemisen jälkeen jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Seuraavana päivänä 20min uunissa pikku rapeus pintaan ja ääntä kohti lisukkeiden kera.

edit: Tietysti voi syödä hetikin.

Ensimmäinen kerta tällaisen lihan kanssa. BGE:ssä riitti noin puolella pesälläkin 8h savustus ja siihen päälle parin kanapalan paiston vähän korkeammalla lämpötilalla. Brisketistä tuli kyllä järjettömän hyvää Suosittelen testaamaan ja lähden heti hakemaan isompaa pala.
 
Mustang Houston grillausalue 72 cm x 49,5 cm =3564 cm2 - HInta 400€. Takuu 1 vuosi
Traeger PRO22 Yläritilä: 55 x 18 cm = 990 cm2, alaritilä: 55 x 48 cm = 2640 cm 2, yhteensä 3630cm2 - Hinta 600€. Takuu 3 vuotta

Itselleni valinta olisi aika selkeä :)
Tuo mustang houston on alessa motonetissä hintaan 279,30€, tuohon hintaan ehkä uskaltaisi riskeerata.
 
Vaikka grilliruoka (hiili/puu) on mitä mainiointa, niin sen tekeminen ei ole siinä mielessä hauskaa, kun se turruttaa makuaistin. Ainakin itselläni, kun tulee itsensä kyllästettyä savulla. Omaan makuun on kuitenkin yksi tärkeimmistä mauista juurikin tuo savun maku. Tuskaileeko joku muukin tämän kanssa? Täytyisiköhän sitä ruveta grillamaan nasse päässä. :lol:
 
Seikkailin monen erilaisen grillin kautta lopulta Weberiin ja siihen olen ollut tyytyväinen. Ei ole nappulat irtoilleet ja muutenkin on hyvin laadukkaan oloinen vehje. Ei kaasukaan räpätä.
 
Mustang Houston grillausalue 72 cm x 49,5 cm =3564 cm2 - HInta 400€. Takuu 1 vuosi
Traeger PRO22 Yläritilä: 55 x 18 cm = 990 cm2, alaritilä: 55 x 48 cm = 2640 cm 2, yhteensä 3630cm2 - Hinta 600€. Takuu 3 vuotta

Itselleni valinta olisi aika selkeä :)
Kyseinen Traegeri on nyt Verkkokaupassa 500€ ja lähti tilaukseen.
 
48BDA4B9-9E0A-41AA-9DDD-2B4CFC81B56A.jpeg
Mastertouch+mustangi kivi. Hyvää tuli kun lopetti ahnehtimisen ja ei yrittäny tehdä kiven kokosia pitsoja...
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Mastertouch+mustangi kivi. Hyvää tuli kun lopetti ahnehtimisen ja ei yrittäny tehdä kiven kokosia pitsoja...

Aika paljo hiiliä sulla tuolla... Miten kuumaa mittarin mukaan? Ku brikettikorit täynnä (kokonainen piippusytytin) Weber-brikettejä tulee jo liiankin kuuma. Näyttää pohjalla pikku tirriltä jos ei ois koreja. Vai onks noi jotain huonoja hiiliä / pitääks pizzaan olla 400 C?
 
Aika paljo hiiliä sulla tuolla... Miten kuumaa mittarin mukaan? Ku brikettikorit täynnä (kokonainen piippusytytin) Weber-brikettejä tulee jo liiankin kuuma. Näyttää pohjalla pikku tirriltä jos ei ois koreja. Vai onks noi jotain huonoja hiiliä / pitääks pizzaan olla 400 C?
Pizzaan pitää olla kuumaa. Marienburgin hiiliä oli melkeen täys pallo.. Ilmaluukuilla säädin lämpöä niin että mittari näytti 250-280 paistonajan. Omissa ei-tieteellisissä testeissä oon havainnut että paremmin pitsan paistaminen onnistuu kun hiilet ylettyy suht lähelle kiveä.
 
Miten te estätte ton pohjan palamisen pizzassa? Pizzakiven kuuluu olla todella kuuma, mutta mulla ainakin on aina se ongelma että kun täytteet alkaa olla sopivia ni pohja on palanu karrelle ja sisältä raaka. Tai sitten miedommalla lämmöllä kun täytteet alkaa sopivasti sulaa mutta pohja on kuin kengänpohjaa.
 
Miten te estätte ton pohjan palamisen pizzassa? Pizzakiven kuuluu olla todella kuuma, mutta mulla ainakin on aina se ongelma että kun täytteet alkaa olla sopivia ni pohja on palanu karrelle ja sisältä raaka. Tai sitten miedommalla lämmöllä kun täytteet alkaa sopivasti sulaa mutta pohja on kuin kengänpohjaa.
Alkuun tuon kanssa oli kyllä aikamoista räpellystä.. mutta. Kiven lämpötila ja taikinan koostumus. Itse suosin sellaisia täytteitä joita varsinaisesti ei tarvi kypsentää. Tuossa yllä pepperooni ja paprika. Pitsa itessään ei kivellä ole ku 2-3min ja täytteet pitäisi olla myös valmiita siinä ajassa tai pohja palaa. Ramlösa manitoba on käytössä havaittu toimiviksi jauhoiksi
 
Alkuun tuon kanssa oli kyllä aikamoista räpellystä.. mutta. Kiven lämpötila ja taikinan koostumus. Itse suosin sellaisia täytteitä joita varsinaisesti ei tarvi kypsentää. Tuossa yllä pepperooni ja paprika. Pitsa itessään ei kivellä ole ku 2-3min ja täytteet pitäisi olla myös valmiita siinä ajassa tai pohja palaa. Ramlösa manitoba on käytössä havaittu toimiviksi jauhoiksi
Manitobaa olen itekkin käyttäny. Ongelma on siinä että tuntuu että edes juusto ei ehdi sulamaan kun pohja on jo palanut.
 
Manitobaa olen itekkin käyttäny. Ongelma on siinä että tuntuu että edes juusto ei ehdi sulamaan kun pohja on jo palanut.
Sulla on liian kuuma se kivi... sen pitää olla kuuma, mutta se ei sitten myöskään saa olla liian kuuma.
 
Miten te estätte ton pohjan palamisen pizzassa? Pizzakiven kuuluu olla todella kuuma, mutta mulla ainakin on aina se ongelma että kun täytteet alkaa olla sopivia ni pohja on palanu karrelle ja sisältä raaka. Tai sitten miedommalla lämmöllä kun täytteet alkaa sopivasti sulaa mutta pohja on kuin kengänpohjaa.



Itse tehty noin ja toimii.
 
Oma ei vielä loppuun hiottu pizza setuppi kamadossa: Hiiliä runsaasti, lämmönjakolevyt max korkealle, lämmönjakolevyn päälle muutama iso mutteri, joiden päälle pizzakivi. Tärkeintä on antaa tulelle riittävästi tilaa ja pizzan tulee olla mahd lähellä kattoa. Katsotaan jaksanko ottaa kuvaa jossain vaiheessa.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Täytyy nyt kirjoittaa tänne uusille kamado tai miksei minkä vaan grillin ostajille. Jos mietitte isompi vai pienempi, se isompi. Se muutaman kympin/satasen säästö EI korvaa sitä vitutusta myöhemmin kun loppuu tila. Kyllä onnistunut yhdelle ja kahdelle grillaaminen mutta kun tulee vähänkin vieraita niin toivoo lisää tilaa...tämä kamadosta (21").
 
Eipä toi 57cm Weberikään mikään liian iso ole, edes 2 aikuiselle ja 2 lapselle grillatessa.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Pakko sanoa kyllä että weberin master touch on muuten oikein loistava grilli, mutta mitä vittua ne on ajatelleet niiden pyörien kanssa. On 2 pyörää ja toisella puolella se rauta tulee niin alas että tuota on täysin helvettiä liikutella, jos yrittää mennä pyörät edellä niin grilli KAATUU ensimmäiseen kiveen suoraan eteenpäin koska renkaat on niin paskassa kulmassa, liki suoraan keskustan alla.
Eteenpäin vetäminen on myös samasta syystä tosi hankalaa, sillon on edessä se rauta niin lähellä maata että osuu jatkuvasti maahan koska jos kallistaa liikaa pyörien suuntaan niin taas se paska on kyljellään maassa.

On hiton ärsyttävää säilöä tota katoksessa kun siinä on pieni nousu ja saa aina pelätä onko se paska kaatumassa, viimeksi kävi niin lähellä maata että kun äkkiä nappasin kannesta kiinni niin se ilmeisesti sen verran taas vääntyi että jälleen vuotaa ilmaa reilusti reunoilta...

Missään muussa pallossa tollasta paskaa ei ole ollut, niissä ne pyörien materiaalit on olleet ikävän kovat, mutta niitä sentään ei kaatumaan saanut siirrettäessä kun olivat tajunneet pistää renkaat kauemmaksi rungosta...
 
Viimeksi muokattu:
IMG_20200807_071825.jpg

Illalla syödään brisketti hampparia:drool:

Sulla ei ole astiaa alla? Millainen mausteseos? Meinaatko tehdä myös Burnt ends:jä? Hyvältä näyttää!! Itse tilasin samanlaisen, mutta pienempi....n reilu 3kg vaan. Pitäisi saada se tänään. Huomiseksi sitten kamadoon....kuvia lopputuloksesta kiitos!:cool:
 
Sulla ei ole astiaa alla? Millainen mausteseos? Meinaatko tehdä myös Burnt ends:jä? Hyvältä näyttää!! Itse tilasin samanlaisen, mutta pienempi....n reilu 3kg vaan. Pitäisi saada se tänään. Huomiseksi sitten kamadoon....kuvia lopputuloksesta kiitos!:cool:

Burnt endsit on ihan parasta. Tein viikko sitten 7,5kg brisketin BGE largella ja just sinne mahtui. Tänään laitoin 4x 2,4kg possun niskaa savustumaan. Se on myös melkosta rautaa savustettuna.
 
Sulla ei ole astiaa alla? Millainen mausteseos? Meinaatko tehdä myös Burnt ends:jä? Hyvältä näyttää!! Itse tilasin samanlaisen, mutta pienempi....n reilu 3kg vaan. Pitäisi saada se tänään. Huomiseksi sitten kamadoon....kuvia lopputuloksesta kiitos!:cool:
Ei oo astiaa alla. Kamadossa pysyy kosteus ja lämmöt muutenki yllä. 50/50 koshersuola ja mustapippuri seos. Onko kotimainen brisketti minkä tilasit? Viime kesänä tilasin kerran kotimaisen kolmikilosen kanssa. Oli aivan rasvaton. Olivat veistelleet vähätkin rasvat pois. Lopputuleman tietää :sad: Nää pari viimesintä Aussi ihan eri kaliiperia. Juu kuvia tulee lisää:thumbsup:
 
Burnt endsit on ihan parasta. Tein viikko sitten 7,5kg brisketin BGE largella ja just sinne mahtui. Tänään laitoin 4x 2,4kg possun niskaa savustumaan. Se on myös melkosta rautaa savustettuna.

Jep, niskaa tehty muutaman kerran täälläkin. Ehkä meidän Nr 1 kaikista kokkailuista. Endsejä en ole vielä koskaan tehnyt. Tarkoitus tehdä nyt mutta riippuu palasesta joka tulossa...
 
Juu, kotimainen pitäisi olla. Ja samaa pelkään minäkin että putsattu....
Alkuviikosta kattelin tukusta (Heino, Tukkutori), että oli kotimaista briskettiä siivoamattomana jotain about 4.5kg paloina. Tuli ostettua muutakin lihaa siinä niin ei kehdannut enää sitä ottaa. Näytti kyllä osa niistä hyviltä ollakseen suomalaisia. Rasvaa oli ainakin reiluhkosti.
 
Kävin hakemassa nyt klöntin. N 3kg ja rasvaakin :thumbsup: Tamminen ja laatu oli Herefordi. Pitäis olla jees. Huomenna lisämateriaalia....;)
 
IMG_20200808_053906.jpg

Sinne meni...tuosta palasta kuitenkin puuttui se yläosa joten ei tule burn endsejä tänäänkään:cry: Noh, ehkä seuraavalla kerralla. Vai voiko tuosta flatista tehdä myös? En kyllä ole nähnyt missään itse.
Vähän joutui putsaamaan rasvaa pois muuten todella siisti 3kg pala. Hyvä tästä tulee kuitenkin...nyt takaisin nukkumaan hetkeksi...:giggle:
 
No nyt kyllä vähän iskee kateus ja alkaa tehdä mieli hankkia Kamado :drool: Löytyy kyllä jo kaasugrilli, pihagrilli ja leivinuuni, mutta pitäähän sitä aikuisella miehellä leluja olla
 
Ja niin sanotuista Burnt ends-kokeilusta tuli hyvä myös:thumbsup: muttei varmaan sama ku jos olisi ollut point-osa...Kävin noottaamassa lihakauppiaalle asiasta ja lupasi hoitaa asia ensi kerralla oikein.
Mutta kamadosta joka ollut ahkerassa käytössä koko kesän niin en keksi mitään huonoa sanottavaa muuta kun että saisi olla hieman isompi, nyt 21". Loistava ostos!
 
No huh huh! Niin pitkään alko suu kostua kun katto mitä kaikkee tuohon tulee.. Perus makaronisalaatti aika kevyttä tohon verrattuna :D
No eipä tässä varsinaisesti missään laihdutus threadissa nyt kirjoitellakkaan :D Ja kaikkeahan voi syödä kun pitää määrät kohtuullisina. Joka on toki 100x helpommin sanottu kuin tehty.
 
Menin muuten ite keväällä kattoon kauppaan noita Luciferin kaasuja, myyjä ihmetteli että ai meinaat hiilestä muka siirtyä kaasuun, älä ihmeessä. No en sit, ja ostin halppishiilen tilalle Master Touchin ja onhan se ollu ihan törkeen loistava. Sillä ei voi epäonnistua. Tossa pari viikkoo sit piti ottaa grillattavat mukaan ja grillata toisaalla kaasugrillillä, ihan valjua paskaa tuli hyvästäkin aineksesta, mistä olis tullu Mastertouchissa grilliherkkua.

Eli harkitse juu tosissaan. Ja varmaan jos ylimäärästä rahaa niin Kamado.
 
Mun pitäisi hommata Weberin kaasugrilli tälle syksyä. Edellinen grilli on mennyt 3 vuodessa (vai onko 4?) ihan puhki samoin kuin 2 edellistäkin. Nyt sitten varmaan kalliimpi Weber tulossa.

Netistä (ja varmaan täältäkin) löytyy kommentteja sun muuta ja pitää vähän näistä tietoa tonkiakin mutta jos palstalaisilla on tuoreita kommentteja niin pistäkäähän tänne. Edellinen grilli oli joku marketin 3 polttimen systeemi ja 3 poltinta varmaan pitäisi olla, yleensä kyllä kokkaan max 4 hengelle mutta kuitenkin näin. Weberillä taitaa olla kaksi tuotelinjaa? Kun niitä muutassa paikassa olen vähän katsellut.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 811
Viestejä
4 517 542
Jäsenet
74 478
Uusin jäsen
Veeti Karjalainen
Back
Ylös Bottom