Grillit & grillaus

grilli.jpeg



Tommonen tuli haettua, mukaan otin vielä umpiparilan ja hiilikorin niin voi hiilillä lämmittää myös. Pikatestillä lämmöt nousi aika nopeasti 330 asteeseen, otetaan ekat grillaukset sitten illemmalla.
 
Bbq Kingin hiiliä tuli testattua ja ei kyllä paljoa yli 200 asteen lämpö nouse. En muista mitä merkkiä gigantissa on ollut mitä oli, mutta niillä lämpö oli siellä 250 asteen tienoilla. En tiedä kuinka ja paljon tuolla oikeasti on merkitystä, kun lämpeni ne lihat tuolla 200 asteellakin.

Se hyvä puoli bbq Kingin hiilissä oli, että ei pölissyt niin maan perusteellisesti verrattuna edellisiin (ei siis yhtään). Ja toisekseen ei ollut yhtään pikku silppua tuossa 2.5 kilon säkissä, kun taas gigantista ostetusta oli melkein puoli pussia (iso säkki). En ole nyt tarkisistanut mitä hiiltä gigantista sai, kun oli vielä viimevuotinen ja nyt vasta loppui ja onko tuota samaa enää edes saatavilla.
 
Meni vahingossa kokkauskuviin tää postaus, mutta kopsataan tännekin:

Reilu kuukausi tullut grillailtua pellettigrillillä ja on kyllä mainio laitos helppouden ja "maun" kannalta. On se puulla lämpiävä grilli vaan lähimpänä sydäntä, olkoonkin sitten tuossa muodossa. Täytyy vielä peruspelletin lisäks kokeilla noita hifimpiä ruoanlaittoon tarkotettuja pellettejä.

Jos jollekin pellettigrilli on tuntematon tapaus niin käytännössä tuohon vasemmalla olevaan säiliöön kaadetaan pellettejä. Säiliön pohjalta ohjautuu suuren "ruuvin" avulla automaattisesti palopesään pellettiä sen mukaan mikä grillin lämpötila on ja mikä on käyttäjän asettama lämpötila. Näin voi vaikka jotain pulled porkiakin valmistaa pienellä lämpötilalla, grillin pitäessä sen ~vakiona (aikalailla +-10C tässä "halpiksessa"). Lämpö tulee epäsuorasti sillä ritilän ja palopesän välissä on pelti.

Paistoalaakin on reilusti. :) Loistava peli kyllä, 25kg pellettiä jo mennyt. Ehkä se kilo per sessio. Jopa vaimo osaa käyttää. :D Napista päälle ja hetkeks sisälle, sitten asettamaan lämpötila ja hetki taas odottelua. Lihojakaan ei tarvi jatkuvasti käännellä.

Miinuksia ehkä, että lämpötilat on perus uunin luokkaa, ei saa esim. pihvin pintaa suljettua nopeesti. Parila vielä testaamatta tosin, josko sillä sais. Tähän asti kanaa ja possua lähinnä paisteltu. :)

Tää oli viime vuonna Hong kongin myymä malli. Samaa "merkitöntä" grilliä näkyy monessa paikassa, vaan ei Suomessa oo nyt näkyny. Verkkokaupassa Traegerin samannäkönen on 600e. Saksan amazonissa tais olla 400e.
 

Liitteet

  • IMG_20200620_195914.jpg
    IMG_20200620_195914.jpg
    992,2 KB · Luettu: 349
  • IMG_20200620_200316.jpg
    IMG_20200620_200316.jpg
    1 MB · Luettu: 345
Pitää ottaa sanat takaisin mitä sanoin Spirit 310:n lämpeämisestä. Kokeilin tehdä "regulator resetin" (regulaattori voi mennä ns. bypass-moodiin jolloin syöttö on paljon heikompaa) - en tiedä oliko oikeasti vaikutusta asiaan mutta kyllä se sitten lämpöä otti reilusti yli 300:n kun vartin verran antoi lämmetä. Joko olen ollut liian hätäinen ja availlut luukkua useasti tai sitten tuo resetti teki jotain. :redface::)
 

Kysymys kuuluu: Onko tuossa GBS ritilä? Ainakin Weberin omilla sivuilla lukee, että GBS ritilä, mut tuosta ei suoraa kyllä selviä. Onko nuita useampaa eri versiota markkinoilla? Muilla suomalaisilla yrityksillä, jotka myy samaa mallia, niin on se GBS liite tuotteen nimessä.
 

Kysymys kuuluu: Onko tuossa GBS ritilä? Ainakin Weberin omilla sivuilla lukee, että GBS ritilä, mut tuosta ei suoraa kyllä selviä. Onko nuita useampaa eri versiota markkinoilla? Muilla suomalaisilla yrityksillä, jotka myy samaa mallia, niin on se GBS liite tuotteen nimessä.
Tekniset tiedot lukee että
Grilliritilän materiaaliPosliiniemaloitua terästä
 
Tekniset tiedot lukee että
Grilliritilän materiaaliPosliiniemaloitua terästä


Kun jäin vähän tuon osalta ihmettelemään, kun en näistä grillihommista oikein mitään tiedä. Tuosta E-210 mallin kuvan vieressä lukee gbs-ritilät ja lisätietosivulla sanotaan, että "GBS-Grilliritilä: Emaloitua valurautaa", mutta tekniset tiedot "Grilliritilän materiaali: Posliiniemaloitua terästä". Vähä jäi miettimään, että miten nämä nyt menee.
 
Yleinen kysymys että käytätkö sähkö-, kaasu-, hiili- vai puugrilliä? Itse käytän puu- ja hiiligrilliä.
 

Kun jäin vähän tuon osalta ihmettelemään, kun en näistä grillihommista oikein mitään tiedä. Tuosta E-210 mallin kuvan vieressä lukee gbs-ritilät ja lisätietosivulla sanotaan, että "GBS-Grilliritilä: Emaloitua valurautaa", mutta tekniset tiedot "Grilliritilän materiaali: Posliiniemaloitua terästä". Vähä jäi miettimään, että miten nämä nyt menee.

itsekin olin vähän hämmentynyt näistä nimistä 310:n kohdalla, mutta käsittäisin niin, että jos se on "Spirit II" eli tuon kuvan malli, niin siinä on valurautaset ritilät? Sen sijaan "Spirit Classic" ja "Spirit Original" lienevät teräksiset? Ainakin näin ymmärsin.

Ei noi myyjätkään aina ole perillä näistä, sain itse Classicin ohjeläpyskät Spirit II:n näytemallin mukana. Paras ois tietty käydä paikan päällä toteamassa, mutta eihän se aina ole mahdollista.
 
Vanhemmasta Spirit Classic mallista löytyi ainakin posliiniemaloitua valurautaa, ja erehdyin käyttämään siihen aluksi rosterille tarkoitettua puhdistusainetta :D
 
Täytyy vielä peruspelletin lisäks kokeilla noita hifimpiä ruoanlaittoon tarkotettuja pellettejä.

Ethän vaan tarkoita "peruspelleteillä" lämmityspellettiä? Pellettigrillissä pitää käyttää aina ruoanlaittoon tarkoitettua pellettiä, ei koskaan lämmityspellettia, joka on yleensä havupuupellettiä.
 
Mietinnässä olisi ensimmäinen kaasugrilli. Onko niistä tullut aiempina vuosina loppukesästä hyviä tarjouksia, vai menenkö tuulipuku kahisten Prismaan ostamaan 300e Silvertree kaasugrilli 4+1 poltina Alfaa? Hakusessa on reilumman kokoinen edullinen grilli (linkin grillin paistoala 73.5 x 41.5 cm).
 
Ethän vaan tarkoita "peruspelleteillä" lämmityspellettiä? Pellettigrillissä pitää käyttää aina ruoanlaittoon tarkoitettua pellettiä, ei koskaan lämmityspellettia, joka on yleensä havupuupellettiä.
Tarkoitan. :eek: N. 17kg jo noilla grillattu: Pelletit 15 kg Onhan noissa hyvä energia-arvo ja palaa suht puhtaasti, ei oo paljoa tuhkaa tullut. Oliko tuossa joku vaara esim. grillille käyttää noita havupuusta tehtyjä pellettejä?
 
Tarkoitan. :eek: N. 17kg jo noilla grillattu: Pelletit 15 kg Onhan noissa hyvä energia-arvo ja palaa suht puhtaasti, ei oo paljoa tuhkaa tullut. Oliko tuossa joku vaara esim. grillille käyttää noita havupuusta tehtyjä pellettejä?
Havupuupelleteistä ei ole grillille mitään erityistä haittaa, mutta kaikki jenkkien savustusaiheiset sivut kehottavat välttämään havupuuta pihkan ja sen tuottaman huonon savun vuoksi. Pohjoismaalaiset ovat poikkeus kun savustuspuuna käytetään myös katajaa - Savustintukku myi ainakin jossain vaiheessa jopa katajasta puristettuja ruotsalaisia savupurukiekkoja Bradleyn savustimelle.

Pellettigrilli polttaa puhtaasti pelletit, joten savua tulee vähän ja muutenkin pelletit on hyvin kuivattuja niin ettei niissä pihkaa ole todennäköisesti kovin paljon. Jos itse tykkäät mausta niin mikäs siinä. En tosiaan tiedä tarkemmin, onko havupuiden savussa oikeasti enemmän haitallisia aineita - itse selvittäisin tarkemmin jos käyttäisin ja erityisesti selvittäisin lämmityspelleteistä, onko niissä on käytetty jotain nautittuna haitallista sideainetta.
 
Viimeksi muokattu:
Purnasin aiemmin täällä noita Weberin rosteriritilöitä, joita ei Genesis II -malliin löytynyt mistään. No nyt vihdoin viestittely Weberin asiakaspalvelun kanssa kantoi hedelmää, ritilöitä pitäisi saapua heidän varastoonsa huomenna ja tilaus on jo vetämässä että semmoinen tulee tänne.

Ihan vaan tiedoksi, että jos joku muukin on sellaisia grilliinsä haaveillut niin nyt kannattaa asiakaspalvelusta kysäistä.
 
Eikös noissa saranallisissa Weberin Master Toucheissa ole tuo suunnittelu- tai kokoonpano-ongelma, jonka saa korjattua tai paranneltua alla olevan videon avulla. Vai onko teidän kannet oikeasti kierot?

Weber Master Touch Premium E-5775 leaking from the lid

Sain/kasasin just Master Touch E-5775 Premium. Pahoilta ja väljiltä näytti kaikissa kaupoissa, mutta ehkä ne ei vaan osaa siellä Mätäneteissä ja rautakaupoissa kasata.

Tarkkana sai olla saranassa ja sen vastakappaleessa, että sai just suoraan, väärässä järjestyksessä kiristäminen ja ylikiristäminenkin vääntää kantta. Lisäksi kansi oli ihan pikkusen soikea, yks napakka puristus sylissä karhuotteella niin helposti oikeni ja alkoi sopia napakastiilman hölskymisiä. Menee kansi siis napakasti laakista kiinni ilman Youtube-videon jousikääntöäkin kun vaan tarkasti pohtii ton saranan kiristelyn jne. Ei keiku eikä heilu yhtään. Ei tarvi siis Biltsun tiivistettä varmaankaan...

Kyllähän toi laatupeliltä vaikuttaa, huomaa ettei ole halpa Kiinaihme.
 
Mediassa on paljon kohistu näistä ravistuspotuista.
Tein tän ohjeen mukaan pienellä soveltamisella:
Smetanaa oli 200g ja pikkusen lisäsin valkosipulijauhetta ja valkopippuria. Tuli kyllä aivan törkyhyvää. En ole mikään suuri perunafani, mutta jumaliste toi sopii kyllä grilliruuan kanssa ku nenä päähän. Tosin seuraavaks vaihan smetanan ranskankermaan mutta voi jösses että teen kyllä uudelleen. Ton kanssa hyvää grillimakkaraa tai jotain vartaita tai pihvejä ni uuh.
 
Se mietityttää että Webereitä kehutaan vaikka on valmistusvirheitä ja mokia tehtaalta lähtiessä ja tarkkana pitää olla kasatessa.

Ei sillä, n. 600€ kaasugrillin varmaan tälle tai ensi kesälle laittas.
 
Se mietityttää että Webereitä kehutaan vaikka on valmistusvirheitä ja mokia tehtaalta lähtiessä ja tarkkana pitää olla kasatessa.

Ei sillä, n. 600€ kaasugrillin varmaan tälle tai ensi kesälle laittas.

Mut ne kuulemma osaa lähettää kiltisti osia postissa jos jotain puutetta ja ongelmaa olis, eli palvelu pelaa ongelmatilanteissakin.
 
Sain/kasasin just Master Touch E-5775 Premium. Pahoilta ja väljiltä näytti kaikissa kaupoissa, mutta ehkä ne ei vaan osaa siellä Mätäneteissä ja rautakaupoissa kasata.

Tarkkana sai olla saranassa ja sen vastakappaleessa, että sai just suoraan, väärässä järjestyksessä kiristäminen ja ylikiristäminenkin vääntää kantta. Lisäksi kansi oli ihan pikkusen soikea, yks napakka puristus sylissä karhuotteella niin helposti oikeni ja alkoi sopia napakastiilman hölskymisiä. Menee kansi siis napakasti laakista kiinni ilman Youtube-videon jousikääntöäkin kun vaan tarkasti pohtii ton saranan kiristelyn jne. Ei keiku eikä heilu yhtään. Ei tarvi siis Biltsun tiivistettä varmaankaan...

Kyllähän toi laatupeliltä vaikuttaa, huomaa ettei ole halpa Kiinaihme.

Parin päivän kokemuksella kansi on tiivis ja briketit tukahtuu kun vääntää alhaalta ilmansaannin kiinni + kannen ilmareiät kiinni. Saa jatkaa seuraavalla kerralla siitä mihin briketit sammui, eikä mene/pala loppuun kuten Mustangin pallogrillissä, jossa alapään ilmanotto falskaa tuhka-astian se sen kiskon välistä.
 
Kamadoa harkinnut, mutta toisaalta löytyy jo hyvä kaasugrilli ja sähkösavustin. Siksi ei kiinnostaisi satasia sijoittaa yhteen "hiiligrilliin". Törmäsin sitten tämmöiseen kukkaruukku - kamadoon:


Onko kokemuksia, maksaako vaivaa alkaa värkkään moista?
 
Kamadoa harkinnut, mutta toisaalta löytyy jo hyvä kaasugrilli ja sähkösavustin. Siksi ei kiinnostaisi satasia sijoittaa yhteen "hiiligrilliin". Törmäsin sitten tämmöiseen kukkaruukku - kamadoon:


Onko kokemuksia, maksaako vaivaa alkaa värkkään moista?

Osta kamado, niin huomaat ettet käytä kaasugrilliä tai sähkösavustinta enää lainkaan.
Kukkaruukkujen kanssa voi leikkiä, jos on mielenkiintoa, mutta kovinkaan vakavissani en sitä lähtisi kamadoon vertailemaan.
 
Onkohan joku jo saanut Bonon? Nyt lupailisivat lastia tälle tai ensi viikolle mutta jos olisi jollain kokemuksia (grande limited etenkin)?
 
Sain oman limitedini jo alkukesästä ekasta erästä. Oliko jotian mitä halusit erityisesti tietää?

Yleisesti lastuvaikutelmasta ja vaikuttaako ”ikuiselta” vai pitääkö varautua vielä merkkilaitteet ostoon? Hieman mietityttää myös tuo suuri koko vs. normi BGE large- taisi olla 10cm enemmän eli onko jo liian iso/ meneekö koko säkki hiiliä kerralla?
 
Tämä tuli hankittua muutama päivä sitten toisen hiiligrillin kaveriksi. Kyllästyin odottamaan bonoja ja muita vastaavanlaisia. Hyvin tuntuu pelittävän eikä laadun osalta ole valittamista.
 
Yleisesti lastuvaikutelmasta ja vaikuttaako ”ikuiselta” vai pitääkö varautua vielä merkkilaitteet ostoon? Hieman mietityttää myös tuo suuri koko vs. normi BGE large- taisi olla 10cm enemmän eli onko jo liian iso/ meneekö koko säkki hiiliä kerralla?
Yleinen laatuvaikutelma on hyvä, painaa niin perhanasti että yksin ei kannata sitä nostella. Vaikuttaa tukevalta ja alla olevat renkaat ovat isot, joten liikuttelukin onnistuu. Vakiovarustelu on erinomainen, en ole jäänyt kaipaamaan muuta kuin toista ritilätasoa tuon normaalin päälle, mutta niitäkin toki saa erikseen ostettua. Eli kyllä, tuolla on vedetty niin paljon lihaa sisään että normaali taso ei riittänyt. Onhan tuo toki hieman iso muutaman makkaran grillaukseen, mutta niihin itsellä löytyy vierestä weber. Grilli ottaa sisään aika paljon hiiliä, mutta toisaalta sitten niitä pitkiä vetojakin on helppo tehdä. Lämpenee toki hieman hitaammin kuin pienemmät, mutta muuten ei sen suhteen harmita. Tässä bonossa on kunnon ritilät sisällä ja se että lämpölevy on kaksiosainen, niin helpottaa jos haluaa toisella puolella suoraa ja toisella puolella epäsuoraa tulta lihalle. Lisäksi nuo saa kahteen eri tasoon.

Eli ei tarvitse varautua merkkilaitteen ostoon ellei vaan yksinkertaisesti halua tiettyä merkkiä. Itse jos toisen kamadon ostaisin, niin yrittäisin löytää tarjouksesta Green Eggin Minimaxin reissuja varten, mutta toisaalta tuo minimokin on varmasti ihan kelpo laite.

Muutama parannusehdotus toki olisi itsellä. Tuo päällä oleva venttiili kaipaisi hattua sadekeleille, nyt vesi valuu suoraan siitä sisään. Lisäksi jos haluaa paistella pitsoja kunnon lämmöissä, venttiili pitää ottaa kokonaan irti, kun esim. Green Eggillä on sivuun menevä. Tuo venttiili on normaalisti kahdella ruuvilla kiinni, mutta ite jätin suosiolla kiinnittämättä, koska pysyy ilman niitäkin. Lisäksi moitin hieman alaventtiiliä, ei tule siitä premium-fiilistä. Eli sen saa kohtuu helposti irroitettua.

Kokonaisuudessaan kuitenkin todella hyvä laite hintaisekseen, etenkin kun vakiovarustelu on noin hyvä. Pitää lämmöt todela hyvin, onpahan ollut kuumana vielä useampi tunti sammuttamisen jälkeenkin. Jos Bonon valmistaja pysyy elossa, niin tuo elinikäinen takuu on kyllä todella kova tässä hintaluokassa.

Lisätietona tuo Ebun ostama harmaa Cello valmistetaan samalla tehtaalla kuin Bonot ja on lähestulkoon yksi yhteen sama laite. Bonossa kuitenkin vakiovarustelu on kattavampi, Celloon pitää siis ostaa lämpölevy erikseen. Lisäksi Celloon on annettu vain 5 vuoden takuu.
 
Lisätietona tuo Ebun ostama harmaa Cello valmistetaan samalla tehtaalla kuin Bonot ja on lähestulkoon yksi yhteen sama laite. Bonossa kuitenkin vakiovarustelu on kattavampi, Celloon pitää siis ostaa lämpölevy erikseen. Lisäksi Celloon on annettu vain 5 vuoden takuu.

Tätä en tiennytkään, mukava plussa.
Celloon joutui ostamaan 100 euron lisäpaketin että sai lämpölevyn pidikkeineen, hupun ja muuta pientä roipetta. Ylihintaista setin sisällöstä mielestäni, mutta sillä mentiin kuitenkin.
 
10 vuoden kaasugrillailun jälkeen kokeilin hyvin skeptisenä Muurikan kesäkeittön sähköversiota ja se yllätti positiivisesti. Lämpenee nopeasti (ja kuumaksi), lämpöä tulee tasaisesti, puhdistus on todella helppoa ja lisävarusteilla muokattavuutta riittää. Pelkällä ritilällä grillaaminen ei aiheuttanut mitään suurempaa ahaa-elämystä, mutta valurautapannulla ja parillalla grillatessa homma rokkasi.

Esson baarin sanonta kuuluu että "tosimies ei mitään sähkögriliä käytä", mutta fakta kuitenkin on, että kaikkialla ei voi kaasugrilliä (saati hiiligrilliä) käyttää, eikä siihen ole aina tarvetta tai kiinnostusta vaikka voisikin. Näillä nykyaikaisilla laadukkailla sähkögrilleillä saa parhaimmillaan aikaiseksi saman lopputuloksen. Tämä paketti oli voittanut jossakin vaiheessa myös TM:n sähkögrillivertailun.

Valmistajan tuotesivu:

Verkkokauppa.comin asiakasarviot:
 
Pitäs kaasugrilli ostaa. Nyt polttelis tommonen Kobe black 2020


Onko mielipiteitä vehkeestä?
Mä tossa vähää aikaa sitten hommasin ekaa omaa grilliä ja kävin kaikki kaupat sekä netin arvostelut läpi ja päädyin tulokseen että jossei weberiä tai napoleonia osta niin aika se ja sama minkä noista marketti grilleistä ottaa, kaikki ihan samanlaista tosi ohutta maalattua peltiä, ei kestä kauaa ruostumatta ihan huolella. Joitain edullisempia rosterisia tuli tuli vastaan kuten k-raudan cello mallisto mutta niissäkin paikanpäällä huomaa että se pelti, vaikka joo rosteria on, on niin ohutta tavaraa kuin vaan mahdollista saada pysymään kasassa...
 
Rosteriset ritilät saapuivat, ai ettien että! Kyllä on eri fiilis avata kansi ja alkaa miettimään grillailua, kun ei siellä tuijota ruosteen täplittämät emaliritilät. :hungry:
 

Liitteet

  • IMG_20200703_150538.jpg
    IMG_20200703_150538.jpg
    2,5 MB · Luettu: 300
Miten te saatte ne ruosteeseen?

Yli 3 vuoden aikana ainoastaan lämmönjakopellit ovat alkaneet ruostumaan pinnalta.

Ennen telakalle laittoa pesen paskat sisältä pois. Suihkussa lämmönjakopellit ja ritilät puhtaaksi. Sipaus oliiviöljyä pinnoille ja käärin ne leivinpaperiin ja ne sitten muovipussiin varastoon.
 
Miten te saatte ne ruosteeseen?

Yli 3 vuoden aikana ainoastaan lämmönjakopellit ovat alkaneet ruostumaan pinnalta.

Ennen telakalle laittoa pesen paskat sisältä pois. Suihkussa lämmönjakopellit ja ritilät puhtaaksi. Sipaus oliiviöljyä pinnoille ja käärin ne leivinpaperiin ja ne sitten muovipussiin varastoon.
Mä en ees pese talvea vasten ja grillailtua tulee jokunen sata kertaa kesän aikana. Grilli itessään alkaa ruostumaan sieltä täältä, mutta emaliritilät on ku uudet.
t. 3v vanha halpis Antom Oliver hiilirilli
 
Varmaankin ruostui kun Weber itse mainostaa että grilli kestää hienosti olla ulkona kesät talvet ja uskoin hölmönä sitä. Pesin ja suojarasvasin kyllä ritilän mutta jätin sellaisenaan koko grillin pihalle suojapeitteen alle. No mehän tiedämme millainen talvi eteläsuomessa oli, eli käytännössä satoi vettä koko talven läpi... Kuivan pakkastalven olisi ehkä kestänytkin mutta nyt oli emalointi muutamasta paikasta rikki ja ruostehan siihen iskee.

Jos olisin jaksanut hieroa ne johonkin muovipussiin varastoon niin ehkäpä olisivatkin vielä ehjät, mene tiedä. Rosteri ei nyt ainakaan enää ruostu.
 
Sorry, en jaksanut lukea. Ritilän lämmöllä ei ole mitään merkitystä, tuo taisi olla kuitenkin ihan Reverse sear? Se on mielestäni se paras, aina. Oli kyseessä sitten paisti, pihvi tai kana tai joku muu mikä ei oikeasti vaadi tunteja miedossa lämmössä. Lyhyesti: liha mietoon lämpöön ja sisälämpö vajaaseen haluttuun lämpöön -> helvetin tulille ottamaan pinta
 
Sorry, en jaksanut lukea. Ritilän lämmöllä ei ole mitään merkitystä, tuo taisi olla kuitenkin ihan Reverse sear? Se on mielestäni se paras, aina. Oli kyseessä sitten paisti, pihvi tai kana tai joku muu mikä ei oikeasti vaadi tunteja miedossa lämmössä. Lyhyesti: liha vajaaseen haluttuun lämpöön -> helvetin tulille ottamaan pinta
Sen sorttista tosta äkkiä lukasin. Mutta siinä vielä pyöriteltiin grilliritilää, että max. minuutin ritilä lihojen alla on kuumenemassa hiilloksen päällä.
 
Sen sorttista tosta äkkiä lukasin. Mutta siinä vielä pyöriteltiin grilliritilää, että max. minuutin ritilä lihojen alla on kuumenemassa hiilloksen päällä.

okei,_ehkä_ tuossa oli se juttu, että ei tarvitse niitä lihoja siirtää pihdeillä hiilloksen päälle vaan käännetään koko ritilä :)
Järkeähän siinä on, että kääntää vain ritilän eikä koske lihoihin tuossa vaiheessa. Eipä ole ikinä tullut edes mieleen :)

Edit: mutta tosiaan kun lihat vajaa oikea lämpö, niin ei se kauaa vaadi saada se pinta niihin hiilien päällä
 
okei,_ehkä_ tuossa oli se juttu, että ei tarvitse niitä lihoja siirtää pihdeillä hiilloksen päälle vaan käännetään koko ritilä :)
Järkeähän siinä on, että kääntää vain ritilän eikä koske lihoihin tuossa vaiheessa. Eipä ole ikinä tullut edes mieleen :)

Edit: mutta tosiaan kun lihat vajaa oikea lämpö, niin ei se kauaa vaadi saada se pinta niihin hiilien päällä
En oo tota reverseä vielä sisäistäny mikä siitä tekee hyvän.
 
1594033002207.png


Ylempi normaali sear, alempi reverse sear.

Reverse searissa jää vähemmän tuota "liukumaa" kypsyydessä, koska ensin otetaan miedolla lämmöllä koko lihalle mahdollisimman tasainen lämpö reunasta reunaan ja lopuksi mahd. kuumalla vain pinta rapeaksi.

Normaalissa ensin kuumalla tehdään rapea pinta, jolloin jää keskeltä kylmemmäksi ja jos keskusta halutaan esim mediumiksi, tulee pinnasta enemmän liukumaa koska se ehtii kypsyä enemmän.
 
Verkkokaupassa Big Green Egg Large alennuksessa 1 099,90€:

 
Kannattaako ritilät öljytä ennen paistamista, vai laittaa pihvit, kanat, vihannekset ja muut ainekset sellaisenaan suoraan kuivalle ritilälle? Kaksipolttiminen kaasugrilli käytössä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 819
Viestejä
4 517 672
Jäsenet
74 480
Uusin jäsen
Merts1
Back
Ylös Bottom