Grillit & grillaus

Ikean kansitelineellä menee 47 myös riittävästi :)

Ei ole oma kuva, mutta vastaava ollut. Tuohon päälle toinen ritilä ja sama setti.

IMG_1762.png
 
Telineellä tai roikottamalla menee tietysti enemmän, mutta vierekkäin ladottuna saa helpommin käsityksen kapasiteetista. Itelle riittänyt hyvin että menee 6-8 räkkiä spare ribsejä ilman mitään virittelyä.
 
Ostinpa Tomahawkkia, kun oli halvalla ja ei edes vanhene huomenna.. Viikonloppuna voisin laittaa grilliin..
1750790050000.png


Onko tähän vinkkejä? Olen syönyt Moo Moo Steak Housessa luullisen pihvin, joka oli raaka luun vierestä ja well done reunoilta. En halua toistaa tätä ikinä.. Sous vide ennen grilliä? Onko järkevää?

Tietenkin haluan mehukkaan pihvin, joka on kuitenkin kypsä. Ja grillistä ihanaa savun aromia.
 
Reverse sear grillissä (enemmän makua grillistä) tai sous viden kautta. Luullinen ulkofilepihvi.
 
Ostinpa Tomahawkkia, kun oli halvalla ja ei edes vanhene huomenna.. Viikonloppuna voisin laittaa grilliin..
1750790050000.png


Onko tähän vinkkejä? Olen syönyt Moo Moo Steak Housessa luullisen pihvin, joka oli raaka luun vierestä ja well done reunoilta. En halua toistaa tätä ikinä.. Sous vide ennen grilliä? Onko järkevää?

Tietenkin haluan mehukkaan pihvin, joka on kuitenkin kypsä. Ja grillistä ihanaa savun aromia.
Hemmetin hyvä tuollanen tomahawk. Ei tartte mitään sousvidea vaan hiukka matalammassa lämmössä epäsuoralla savun kera vajaa tunteroinen ja sitten pinta suoralla. Kypsyys tietty oman maun mukaan. Hitaasti kypsennettynä kypsyy tasaisesti eikä jää raakoja kohtia.

Tässä esim tunteroinen savua ja sitten suoralla pikkusen pintaa.

DSC_2715.JPG
DSC_2717.JPG
 
Amazonista tilasin pari vuotta sitten tuommoisen uuninkestävän leivonta-alustan ja -ritilän, niin puhdistus helpompaa. Käytän aina savustaessa.

Täyttyy siis kurkata, koska kovasti Traegerilta näyttää? Voisi luopua folio kerroksia rasvapellin päällä tekniikasta.

Edit: Meneehän siinä kymmenen sekuntia, kun yhden kerroksen nappaa pois tai joitain, kun laittaa uudet kerrokset :)
 
Täyttyy siis kurkata, koska kovasti Traegerilta näyttää? Voisi luopua folio kerroksia rasvapellin päällä tekniikasta.

Edit: Meneehän siinä kymmenen sekuntia, kun yhden kerroksen nappaa pois tai joitain, kun laittaa uudet kerrokset :)
Joo, Traeger tuo on.
 
Svaiski tuossa laittoikin yhden linkin, jossa ihan samalainen kuin omani. Tosiaan tuo 40*30cm on just sopiva eli onnistuu useamman ribsin, joulukinkun, ison määrän siipien ym savustus. Ja onnistuu peseminen koneessa.
 
Minua ärsytti kun muut eivät joskus rajoittaneet asioita mitkä häiritsivät minua. Tämän vuoksi minä en rajoita omaa käytöstä joka häiritsee muita.

Näinhän kukaan ei koskaan lopeta mitään. Eri ihmisiä vaan ärsyttää eri asiat.

Meidän edellisessä taloyhtiössä kyllä onnistuttiin rajoittamaan tupakointi. Se vaan meni yhtiökokouksen kautta, ja kaupungin pitää lopulta linjata se. Mun mielestä yksimielisyyttä ei vaadittu, mut suht pitkä prosessi se oli. Nykyinen on uusi taloyhtiö ja tais olla kielletty jo alkuunsa.
Yli satavuotiaassa puutalossa Turun keskustassa pitkään (>20v) asuneena pitää tähän vähän puuttua!

Ihan oikein, ihmisiä ärsyttää eri asiat!
Homma on vaan niin, että jos ihan oikeesti haluaa ottaa napuritkin huomioon, niin ennenkuin mitään "mahdollisesti" meteliä aiheuttavaa tekee... kertoo/informoi naapureita!
Kaiken tämän ajan täällä asuneena... (ja varmaan jalat edellä ulos kannetuna!) ottakaa huomioon naapurit ensin ja sitten v*ttu miettikää mitää voi metelöidä ja milloin!

Itsellä ei ole ollut ikinä ongelmaa, vaihtuneista naapureista huolimatta!

Poislukien... pikaisesti maisemaa vaihtanut taho joka huomasi ettei hommat menekään kuten päiväunissa...


Ok... taustaa?: Asun itse Turussa puutaloalueella (ei laatikkotaloihoja, kiitos!) ja tästä en muuta kuin jalat edellä!

Terkut kaikille upeille tyypeille jotka asuu paikoissa joissa ei muut saa määrätä kaikkea!

Ja juu, anteeksi "ranskan kieli"...
 
Jos jollain on Napoleon Freestyle 425, niin onko tosiaan niin ettei sisälle mahdu 10kg komposiittipullo?

Freestyle 365:ssa jos alahäkkyrässä oleva kaasupullopidike asetetaan alimpaan mahdolliseen asentoon (eli käytännössä se on silloin jalkojen alareunan tasolla, ts. alustaa vasten), niin 10kg kompostipullon kahva jää kantamaan rasvakuppia. Eli periaatteessa sen saa sinne ahdettua mutta eriasia kannattaako. Vaihdoin 10kg pullon tyhjennyttyä 2x 5kg komposteihin, muistakin syistä.

Mutta ellei 425:n alahökötys ole olennaisesti tilavampi niin ei se varmaankaan kovin hyvin istu siinäkään.
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?

En kyllä varsinkaan kompostipulloa välttämättä pitäisi käytön aikana siellä alla, sai taikka ei. Vaikka onkin kaikenlaiset rasvankeräysastiat niin en pidä sitä mahdottomana että kuuma (ja sopivasti töhöillessä palava) rasva valuu muovisen pullon päälle.
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Jos grillissä on pullolle paikka, jossa se ei pääse liikkumaan (esim. syvennys) hyvä tuuletus ja lämmönsuojapelti, saa pulloa säilyttää grillin kaapissa (toki valmistaja ilmoittaa jos näin on, ja silloin tuote on testattu ja kaasulaite-asetuksen mukainen). Olennaista on, että pullo ei pääse kuumenemaan ja rasvapalo, tms. ei pääse pulloon.
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Itse aloin muistelemaan että kotitaloudessa ei saisi säilyttää kaasupulloja, jos on esimerkiksi kaasuhella. Mutta näyttää olevan vain rajoitus tuossa määrässä.

Lähde
Kaasupullon säilyttäminen

– Asuinrakennuksessa saa säilyttää enintään 25 kg nestekaasua.
– Säilytä kaasupullo pystyasennossa ja lasten ulottumattomissa.
– Älä säilytä kaasupulloa kellari- tai ullakkotiloissa tai makuuhuoneessa.
– Pullon pinnan lämpötila ei saa nousta yli +40 C°, minkä vuoksi sitä ei saa sijoittaa lähelle lämmönlähteitä, esim. lämpöpatteria tai tulisijaa.
– Kaasupullon säilytystilassa on oltava hyvä ilmanvaihto.
– Rakennuksen seinustalla oleva kaasupullo on sijoitettava lukittuun kaappiin.
 
Itse aloin muistelemaan että kotitaloudessa ei saisi säilyttää kaasupulloja, jos on esimerkiksi kaasuhella. Mutta näyttää olevan vain rajoitus tuossa määrässä.
Heh, voisi tulla mökillä kylmä jos ei saisi kaasulla lämmittää kämppää tai suihkussa vettä. Eikä pysyisi ruoat kylminä. Ihan kaikkialle ei sähkö tule vieläkään.
 
Heh, voisi tulla mökillä kylmä jos ei saisi kaasulla lämmittää kämppää tai suihkussa vettä. Eikä pysyisi ruoat kylminä. Ihan kaikkialle ei sähkö tule vieläkään.
Niin ja jotkut haluaa vieläkin kaasuhellan kotiinsa. Itsekkin tätä hieman mietin ennen kuin rakensin, ja joku tämän jo tehnyt oli joutunut laittamaan kaasupullot ulos ja vetämään letkut hellalle. Mutta ilmeisesti kyse oli vain tuosta kilo määrästä mitä saa säilyttää sisällä.
 
Niin ja jotkut haluaa vieläkin kaasuhellan kotiinsa. Itsekkin tätä hieman mietin ennen kuin rakensin, ja joku tämän jo tehnyt oli joutunut laittamaan kaasupullot ulos ja vetämään letkut hellalle. Mutta ilmeisesti kyse oli vain tuosta kilo määrästä mitä saa säilyttää sisällä.
Voi olla että uutta kiinteää asennusta tehdessä tulee jotain ehtoja lieteen kytkettävän pullon sijainnille esimerkiksi vakuutusyhtiöltä ellei viranomaiselta. Asia voi olla kokonaan erillinen huoneistossa säilytettävien asioiden rajoituksesta.

Tai sitten arvaan väärin ja tämä joku halusi isomman säiliön.

Ehkä tämä huhupuheen ihminen muuten vaan halusi säilyttää isommat luvallisetkin määrät nestekaasua asunnon ulkopuolella. Minä ainakin haluan pitää sytytinkaasupulloa isommat(juu, niputan tässä nyt kaikki kaasut samaan) erät muualla kuin asuinhuoneissa enkä omasta halustani tuo kaasupulloja sisälle ellei ole aivan pakko; jos olisi pakko(kerrostalossa tms) miettisin hyvin tarkkaan, onko minun ihan pakko edes säilyttää kaasua.

Suomen ilmastossa homma ei toki ole läpi vuoden aivan triviaali ja hyvin tuulettuva ulkokaasukoppi toimii toisin kuin lämpöisemmillä seuduilla. Voi olla hiukan niukkaa saada ainetta ulos pullosta kovemmilla pakkasilla. Tähän kaikkeen on tietysti ratkaisut mutta ei ole enää helppoa ja kivaa. Siitä huolimatta jos jossain mielenhäiriössä haluan kaasutason keittiöön, en ole pulloja ottamassa sisälle.
 
Nonnih.
Tässä aiemmin tosiaan kyselinkin että olisko mitään 3rd party parilaa jossain myynnissä Napoleon Legend 365 (jossa samat mitat kuin freestylessa) jossa ei olisi mitään emalointia päällä.
Lyhyt vastaus: Ei ole, ainakaan järkevästi saatavilla.

Muistin että torissa on tyyppi kuka myy pizzateräksiä ja pistinkin hänelle kyssärin että onnistuisiko hänen tollanen tehdä, ja oli kuulemma ennenkin sellasia tehnyt joten annoin hänelle mitat ja toiveet millainen siitä tulee.

Napoleon 365 kaasugrilliin tosiaan menee 45x29.5cm kokoinen parila, koska vakiona mukana tulee kaksi ritilää mistä toinen on kahden polttimen ja yksi yhden polttimen kokoinen, tämä parila hommattiin siis korvaamaan se isompi ritilä.
Mitat ovat siis 45x29.5cm ja 20mm korokereunoilla (kolmella sivulla), paksuutena ja materiaalina 5mm hiiliteräs.
Etuosa jätettiin auki ja siinä myös nostoreikä.

Ideana oli siis saada samaa tavaraa mitä blackstone parilagrillit käyttää.

Tein rasvapolton ihan niinkuin blackstonelle eli lämpöä kunnolla alle ja sitten pihtien väliin nukkaamaton rätti tms ja levittää rasvaa pinnalle (itse käytin amazonista ostettua rasvasumutinpulloa) ja sillä rätillä tasoittaa sitä siihen vähän väliä.
Tein tuota noin tunnin verran ja pinta on nyt saippuan liukas ja 5mm paksuus varaa lämpöä niin hyvin että ruoasta tulee ihan perhanan hyvää tässä.

Ensitestinä tein tällä paistinperunat jotka nekin toimivat tolla pinnalla tosi hyvin, vaikka on tunnetusti vähän hankalia tarttumisen kanssa, sen jälkeen tullut tehtyä myös smashburgereita joista en kuvaa muistanut ottaa, ja nyt viimeiseksi tänään tein smashgyroksia.

Eli ensin parilalla ranut, sitten smashpihvit ja vielä perään lämmitin siinä parilalla pitaleivät.

Iso suositus kyllä näille pariloille, saa just sellaista kun itse haluaa ja hinta on varsin kohtuullinen (näillä ominaisuuksilla hintaa on n.75e).
Tyyppi myös postittaa näitä.

Kyseessä siis tämä tyyppi:

Sit vielä kuvasaastetta ruoasta ja tietenkin parilasta 😁

20250613_142141.jpg


20250613_125803.jpg


20250613_124051.jpg


20250613_124808.jpg


20250613_125147.jpg


20250606_143802.jpg


20250606_145027.jpg
Jos jollain on vielä suunnitelmissa tällasen hommaus niin voin myydä tämän oman kappaleeni.
Valmiiksi rasvapoltettu sekä vain viisi kertaa käytetty, eikä tarvitse odotella sitä muutamaa viikkoa teettämistä.
45x29.5cm mitoilla siis tämä.

Tuli sit kuitenkin hommattua blackstonen grilli 😁
 
Jos jollain on vielä suunnitelmissa tällasen hommaus niin voin myydä tämän oman kappaleeni.
Valmiiksi rasvapoltettu sekä vain viisi kertaa käytetty, eikä tarvitse odotella sitä muutamaa viikkoa teettämistä.
45x29.5cm mitoilla siis tämä.

Tuli sit kuitenkin hommattua blackstonen grilli 😁

Voi joutua odottelemaan pidempäänkin. Pistin myyjälle viestiä tässä joku viikko sitten, ei ole toistaiseksi joutanut vastaamaan. En taida sittenkään niin paljoa sellaista tarvita.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
281 859
Viestejä
4 841 654
Jäsenet
78 321
Uusin jäsen
jhy

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom