Grillit & grillaus

Minua ärsytti kun muut eivät joskus rajoittaneet asioita mitkä häiritsivät minua. Tämän vuoksi minä en rajoita omaa käytöstä joka häiritsee muita.

Näinhän kukaan ei koskaan lopeta mitään. Eri ihmisiä vaan ärsyttää eri asiat.

Meidän edellisessä taloyhtiössä kyllä onnistuttiin rajoittamaan tupakointi. Se vaan meni yhtiökokouksen kautta, ja kaupungin pitää lopulta linjata se. Mun mielestä yksimielisyyttä ei vaadittu, mut suht pitkä prosessi se oli. Nykyinen on uusi taloyhtiö ja tais olla kielletty jo alkuunsa.
Yli satavuotiaassa puutalossa Turun keskustassa pitkään (>20v) asuneena pitää tähän vähän puuttua!

Ihan oikein, ihmisiä ärsyttää eri asiat!
Homma on vaan niin, että jos ihan oikeesti haluaa ottaa napuritkin huomioon, niin ennenkuin mitään "mahdollisesti" meteliä aiheuttavaa tekee... kertoo/informoi naapureita!
Kaiken tämän ajan täällä asuneena... (ja varmaan jalat edellä ulos kannetuna!) ottakaa huomioon naapurit ensin ja sitten v*ttu miettikää mitää voi metelöidä ja milloin!

Itsellä ei ole ollut ikinä ongelmaa, vaihtuneista naapureista huolimatta!

Poislukien... pikaisesti maisemaa vaihtanut taho joka huomasi ettei hommat menekään kuten päiväunissa...


Ok... taustaa?: Asun itse Turussa puutaloalueella (ei laatikkotaloihoja, kiitos!) ja tästä en muuta kuin jalat edellä!

Terkut kaikille upeille tyypeille jotka asuu paikoissa joissa ei muut saa määrätä kaikkea!

Ja juu, anteeksi "ranskan kieli"...
 
Jos jollain on Napoleon Freestyle 425, niin onko tosiaan niin ettei sisälle mahdu 10kg komposiittipullo?
 
Jos jollain on Napoleon Freestyle 425, niin onko tosiaan niin ettei sisälle mahdu 10kg komposiittipullo?

Freestyle 365:ssa jos alahäkkyrässä oleva kaasupullopidike asetetaan alimpaan mahdolliseen asentoon (eli käytännössä se on silloin jalkojen alareunan tasolla, ts. alustaa vasten), niin 10kg kompostipullon kahva jää kantamaan rasvakuppia. Eli periaatteessa sen saa sinne ahdettua mutta eriasia kannattaako. Vaihdoin 10kg pullon tyhjennyttyä 2x 5kg komposteihin, muistakin syistä.

Mutta ellei 425:n alahökötys ole olennaisesti tilavampi niin ei se varmaankaan kovin hyvin istu siinäkään.
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?

En kyllä varsinkaan kompostipulloa välttämättä pitäisi käytön aikana siellä alla, sai taikka ei. Vaikka onkin kaikenlaiset rasvankeräysastiat niin en pidä sitä mahdottomana että kuuma (ja sopivasti töhöillessä palava) rasva valuu muovisen pullon päälle.
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Jos grillissä on pullolle paikka, jossa se ei pääse liikkumaan (esim. syvennys) hyvä tuuletus ja lämmönsuojapelti, saa pulloa säilyttää grillin kaapissa (toki valmistaja ilmoittaa jos näin on, ja silloin tuote on testattu ja kaasulaite-asetuksen mukainen). Olennaista on, että pullo ei pääse kuumenemaan ja rasvapalo, tms. ei pääse pulloon.
 
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Itse aloin muistelemaan että kotitaloudessa ei saisi säilyttää kaasupulloja, jos on esimerkiksi kaasuhella. Mutta näyttää olevan vain rajoitus tuossa määrässä.

Lähde
Kaasupullon säilyttäminen

– Asuinrakennuksessa saa säilyttää enintään 25 kg nestekaasua.
– Säilytä kaasupullo pystyasennossa ja lasten ulottumattomissa.
– Älä säilytä kaasupulloa kellari- tai ullakkotiloissa tai makuuhuoneessa.
– Pullon pinnan lämpötila ei saa nousta yli +40 C°, minkä vuoksi sitä ei saa sijoittaa lähelle lämmönlähteitä, esim. lämpöpatteria tai tulisijaa.
– Kaasupullon säilytystilassa on oltava hyvä ilmanvaihto.
– Rakennuksen seinustalla oleva kaasupullo on sijoitettava lukittuun kaappiin.
 
Itse aloin muistelemaan että kotitaloudessa ei saisi säilyttää kaasupulloja, jos on esimerkiksi kaasuhella. Mutta näyttää olevan vain rajoitus tuossa määrässä.
Heh, voisi tulla mökillä kylmä jos ei saisi kaasulla lämmittää kämppää tai suihkussa vettä. Eikä pysyisi ruoat kylminä. Ihan kaikkialle ei sähkö tule vieläkään.
 
Heh, voisi tulla mökillä kylmä jos ei saisi kaasulla lämmittää kämppää tai suihkussa vettä. Eikä pysyisi ruoat kylminä. Ihan kaikkialle ei sähkö tule vieläkään.
Niin ja jotkut haluaa vieläkin kaasuhellan kotiinsa. Itsekkin tätä hieman mietin ennen kuin rakensin, ja joku tämän jo tehnyt oli joutunut laittamaan kaasupullot ulos ja vetämään letkut hellalle. Mutta ilmeisesti kyse oli vain tuosta kilo määrästä mitä saa säilyttää sisällä.
 
Niin ja jotkut haluaa vieläkin kaasuhellan kotiinsa. Itsekkin tätä hieman mietin ennen kuin rakensin, ja joku tämän jo tehnyt oli joutunut laittamaan kaasupullot ulos ja vetämään letkut hellalle. Mutta ilmeisesti kyse oli vain tuosta kilo määrästä mitä saa säilyttää sisällä.
Voi olla että uutta kiinteää asennusta tehdessä tulee jotain ehtoja lieteen kytkettävän pullon sijainnille esimerkiksi vakuutusyhtiöltä ellei viranomaiselta. Asia voi olla kokonaan erillinen huoneistossa säilytettävien asioiden rajoituksesta.

Tai sitten arvaan väärin ja tämä joku halusi isomman säiliön.

Ehkä tämä huhupuheen ihminen muuten vaan halusi säilyttää isommat luvallisetkin määrät nestekaasua asunnon ulkopuolella. Minä ainakin haluan pitää sytytinkaasupulloa isommat(juu, niputan tässä nyt kaikki kaasut samaan) erät muualla kuin asuinhuoneissa enkä omasta halustani tuo kaasupulloja sisälle ellei ole aivan pakko; jos olisi pakko(kerrostalossa tms) miettisin hyvin tarkkaan, onko minun ihan pakko edes säilyttää kaasua.

Suomen ilmastossa homma ei toki ole läpi vuoden aivan triviaali ja hyvin tuulettuva ulkokaasukoppi toimii toisin kuin lämpöisemmillä seuduilla. Voi olla hiukan niukkaa saada ainetta ulos pullosta kovemmilla pakkasilla. Tähän kaikkeen on tietysti ratkaisut mutta ei ole enää helppoa ja kivaa. Siitä huolimatta jos jossain mielenhäiriössä haluan kaasutason keittiöön, en ole pulloja ottamassa sisälle.
 
Nonnih.
Tässä aiemmin tosiaan kyselinkin että olisko mitään 3rd party parilaa jossain myynnissä Napoleon Legend 365 (jossa samat mitat kuin freestylessa) jossa ei olisi mitään emalointia päällä.
Lyhyt vastaus: Ei ole, ainakaan järkevästi saatavilla.

Muistin että torissa on tyyppi kuka myy pizzateräksiä ja pistinkin hänelle kyssärin että onnistuisiko hänen tollanen tehdä, ja oli kuulemma ennenkin sellasia tehnyt joten annoin hänelle mitat ja toiveet millainen siitä tulee.

Napoleon 365 kaasugrilliin tosiaan menee 45x29.5cm kokoinen parila, koska vakiona mukana tulee kaksi ritilää mistä toinen on kahden polttimen ja yksi yhden polttimen kokoinen, tämä parila hommattiin siis korvaamaan se isompi ritilä.
Mitat ovat siis 45x29.5cm ja 20mm korokereunoilla (kolmella sivulla), paksuutena ja materiaalina 5mm hiiliteräs.
Etuosa jätettiin auki ja siinä myös nostoreikä.

Ideana oli siis saada samaa tavaraa mitä blackstone parilagrillit käyttää.

Tein rasvapolton ihan niinkuin blackstonelle eli lämpöä kunnolla alle ja sitten pihtien väliin nukkaamaton rätti tms ja levittää rasvaa pinnalle (itse käytin amazonista ostettua rasvasumutinpulloa) ja sillä rätillä tasoittaa sitä siihen vähän väliä.
Tein tuota noin tunnin verran ja pinta on nyt saippuan liukas ja 5mm paksuus varaa lämpöä niin hyvin että ruoasta tulee ihan perhanan hyvää tässä.

Ensitestinä tein tällä paistinperunat jotka nekin toimivat tolla pinnalla tosi hyvin, vaikka on tunnetusti vähän hankalia tarttumisen kanssa, sen jälkeen tullut tehtyä myös smashburgereita joista en kuvaa muistanut ottaa, ja nyt viimeiseksi tänään tein smashgyroksia.

Eli ensin parilalla ranut, sitten smashpihvit ja vielä perään lämmitin siinä parilalla pitaleivät.

Iso suositus kyllä näille pariloille, saa just sellaista kun itse haluaa ja hinta on varsin kohtuullinen (näillä ominaisuuksilla hintaa on n.75e).
Tyyppi myös postittaa näitä.

Kyseessä siis tämä tyyppi:

Sit vielä kuvasaastetta ruoasta ja tietenkin parilasta 😁

20250613_142141.jpg


20250613_125803.jpg


20250613_124051.jpg


20250613_124808.jpg


20250613_125147.jpg


20250606_143802.jpg


20250606_145027.jpg
Jos jollain on vielä suunnitelmissa tällasen hommaus niin voin myydä tämän oman kappaleeni.
Valmiiksi rasvapoltettu sekä vain viisi kertaa käytetty, eikä tarvitse odotella sitä muutamaa viikkoa teettämistä.
45x29.5cm mitoilla siis tämä.

Tuli sit kuitenkin hommattua blackstonen grilli 😁
 
Jos jollain on vielä suunnitelmissa tällasen hommaus niin voin myydä tämän oman kappaleeni.
Valmiiksi rasvapoltettu sekä vain viisi kertaa käytetty, eikä tarvitse odotella sitä muutamaa viikkoa teettämistä.
45x29.5cm mitoilla siis tämä.

Tuli sit kuitenkin hommattua blackstonen grilli 😁

Voi joutua odottelemaan pidempäänkin. Pistin myyjälle viestiä tässä joku viikko sitten, ei ole toistaiseksi joutanut vastaamaan. En taida sittenkään niin paljoa sellaista tarvita.
 
Hankin Genesis EPX-435:n kun kyllästyin odottelemaan alennuksia. Sittenhän Weberiltä tulikin 25 pinnan alennukset esim Gene ES-325-malliin, mihin olisinkin saattanut tarttua jos olisin jaksanut odotella.

Tykkään kuitenkin grillistä, enkä harmittele kummemmin että olisi voinut saada pätevän grillin halvemmallakin. Spirittiin verrattuna laatuero on iso - kaikki osat ovat ihan eri laatutasoa (ruuveja lukuunottamatta). Nähtäväksi jää, tuleeko älyominaisuuksia juurikaan käytettyä. Sear zone on ainakin hyvä ja tarpeellinen ominaisuus. Lisävalot ovat varmasti syksymmällä kivannäköiset, mutta aika pientä lisäarvoa kuitenkin.
 
Onko Big Red Premium Quebracho hiilistä kokemusta ? Ei oo hinnalla pilattu.


Kävin tänään hakemassa pari säkkiä ohikulkumatkalla ja lopputulema on aika hämmentävä, kun pääsin vertaamaan kilpailijaan (en testannut vielä grillissä). Hiilet ovat todella paljon kevyempiä kuin kilpailevat Motonet Pit Master Quebrachot. Onko näitä Quebrachoja kevyitä ja painavia vai huijattiinko minua?

Verrattu pitämällä saman kokoisia hiilipaloja kädessä, ei tarvitse vaakaa ja mitta-astiaa eron huomaamiseen. On nämä selkeästi järeämpiä kuitenkin kuin Marienburgit silti.
 
Big Redit myydään 10kg pussissa, jos pussi painaa reilusti alle tuon niin siinä tapauksessa on viilattu linssiin. Onhan noissakin varmasti eroa, kun sydänpuu tuppaa olemaan tiiviimpää kuin pintapuu. Hitaasti syttyvät eikä aromi mitenkään ihmeellinen ollut (sieltä heikommasta päästä), ei ainakaan meikäläisellä mene jatkoon yhden +9h vedon perusteella. Paremman aromin saa käyttämällä mitä tahansa brikettiä ja kaverina vaikka hickory, omena/blend pellettiä.
 
Big Redit myydään 10kg pussissa, jos pussi painaa reilusti alle tuon niin siinä tapauksessa on viilattu linssiin. Onhan noissakin varmasti eroa, kun sydänpuu tuppaa olemaan tiiviimpää kuin pintapuu. Hitaasti syttyvät eikä aromi mitenkään ihmeellinen ollut (sieltä heikommasta päästä), ei ainakaan meikäläisellä mene jatkoon yhden +9h vedon perusteella. Paremman aromin saa käyttämällä mitä tahansa brikettiä ja kaverina vaikka hickory, omena/blend pellettiä.

Turha verrata savua tuottavia pellettejä hiilen tuottamaan savuun..
 
Voi joutua odottelemaan pidempäänkin. Pistin myyjälle viestiä tässä joku viikko sitten, ei ole toistaiseksi joutanut vastaamaan. En taida sittenkään niin paljoa sellaista tarvita.
Juu heti kun @GoDi raportoi tuosta omastaan laitoin myyjälle viestiä grillin mittojen kera (kuvat että kuinka isoja ritilät on)
Ei se asia siitä oikein mihinkään edennyt..
 
Saattaa olla että sille tuli aika paljon niitä tilauksia sillon sit samalla…
Mulla edelleen tä 45x29.5cm kaupan 👍🏻
Edit: myyty.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt olisi myös paikallisessa hintakaaressa tuota Big Red Quebracho saatavilla. Kannattaako käydä hakemassa pussi vai laitanko vain sunset charcoalille tilausta sisään?
 
Nyt olisi myös paikallisessa hintakaaressa tuota Big Red Quebracho saatavilla. Kannattaako käydä hakemassa pussi vai laitanko vain sunset charcoalille tilausta sisään?

Hae pussi ja katso mitä sieltä löytyy. Puu on toki samaa, mutta toinen voi olla ”ykköslaatua” eli isompaa hiiltä. Hinta tulee toki siinä vaiheessa mietintään, oli suuntaan tahi toiseen.
 
Palo käpy että ei ollut terassilla tarpeeks pöytä ja laskutilaa joten panin hiukan rahaa kiinni ja ostin Ikeasta pari grillikaappia. Ostin ensin yhden mutta yllätyin laadusta ja monikäyttöisyydestä joten ostin myös toisen. Nyt on tarpeeks laskutilaa eikä tarvii pelkää säätä ja lunta. Ja saa vihdoin kaikki grilliromppeet ja härpäkkeet sisältä kaappeihin jossa voi olla koko talven,
Tätä sarjaa siis:
 
Palo käpy että ei ollut terassilla tarpeeks pöytä ja laskutilaa joten panin hiukan rahaa kiinni ja ostin Ikeasta pari grillikaappia. Ostin ensin yhden mutta yllätyin laadusta ja monikäyttöisyydestä joten ostin myös toisen. Nyt on tarpeeks laskutilaa eikä tarvii pelkää säätä ja lunta. Ja saa vihdoin kaikki grilliromppeet ja härpäkkeet sisältä kaappeihin jossa voi olla koko talven,
Tätä sarjaa siis:
Saako noista pinoamalla tehtyä korkeata systeemiä? Esim. kahta ovellista kaappia päällekkäin. Sellaista olen etsiskellyt, mutta ei tunnu löytyvän...
 
Kaasugrillikuume, olen nyt päättänyt että se on napoleon rogue 425

Onko joku seuraillut tuleeko syksystä isompia tarjouksia noista? Tässä pärjäilisi vielä vanhalla hiiligrillillä kyllä jos on odotettavissa reiluja tarjouksia.
 
Kaasugrillikuume, olen nyt päättänyt että se on napoleon rogue 425

Onko joku seuraillut tuleeko syksystä isompia tarjouksia noista? Tässä pärjäilisi vielä vanhalla hiiligrillillä kyllä jos on odotettavissa reiluja tarjouksia.
Naposta harvemmin tulee ja isoja aleja ei käytännössä koskaan, poislukien tämän vuoden verkkiksen ”hintavirhe” tarjous 365 legendistä, mistä itse ostin grillin 😁

On kyllä loistava merkki, reilusti tehokkaampi ku weberi eikä ole niin saatanan ruma ku ne on 😁
Plussaa siitäkin ettei toi käräytä käsikarvoja kun avaa luukun kun ei oo suunniteltu päin persettä.

Itsellä tosiaan kävi vuosi sitten landmannin korvaajaehdokkaana weberi pihassa ja sai hyvinkin nopeasti etsiä itselleen uuden kodin koska oli aivan kamala käyttää…
Ylihypetetty merkki kaasugrilleissä, kun parempaakin tosiaan on tarjolla.
 
  • Tykkää
Reactions: Vee
Kaasugrillikuume, olen nyt päättänyt että se on napoleon rogue 425

Onko joku seuraillut tuleeko syksystä isompia tarjouksia noista? Tässä pärjäilisi vielä vanhalla hiiligrillillä kyllä jos on odotettavissa reiluja tarjouksia.
Väittäisin, että paras keino on odottaa S-ryhmältä kuponkeja tai asiakasomistajapäiviä.

Oma Napoleonin Freestyle 425 odottaa vielä korkkausta. Onneks tällä viikolla vihdoin muutto ja saa grillin käyttöön.
 
Tulipa käytyä kokeilemassa grillejä. Genesistä menin ostamaan mutta SP-435 kanssa kävelin ulos. Ei pystynyt oikein toteamaan laatueroja hintaeron arvoiseksi. Etenkin kun 10 vuotta grillattu tokmannin halppis grillillä joka ruostui nyt puhki. Pääasiat itselleni on siivoamisen helppous joka nyt ainakin tuntui olevan hyvällä tasolla tuossa Spiritissä.

Katotaan kauanko tuo nyt sitten kestää.
 
Koitin huonolla menestyksellä etsiskellä uutta grilliritilää Char-Broil Kamander peltikamadoon.

Halkaisija 51 cm, olisko antaa vinkkiä mistä voisi löytyä?
 
Tuli bongattua torista käytettynä siistikuntoinen Weber WSM ja ensimmäiset kasslerit savustin nyt viikonloppuna. Tuli kyllä mureaa ja mehukasta lihaa ja jäi heti pieni polte hienosäätää prosessia ja kokeilla uusia lihoja mitä savustella.

Savustin 3kg possua kahteen osaan halkaistuna, osittain kypsennyksen nopeuttamiseksi ja tuli samalla paria eri rubia testattua. Jäin vaan miettimään, että olisikohan tuosta tullut vielä mehukkaampi jos olisi savustanut kokonaisena ja se olisi viettänyt lämmössä vielä pidemmän aikaa.
 
Kyllä nuo yleensä kannattaa kokonaisina savustella. Savustimen sisälämpötilaa kannattaa tarkkailla ritilän kohdilta erillisellä lämpömittarilla ja verrata lämpötilaa kannessa olevaan mittariin. Kannessa oleva mittari, kun ei kerro välttämättä ritilällä olevaa lämpötilaa. Saattaa helposti tulla ajeltua turhan korkeilla tai sitten liian matalilla lämpötiloilla. Tuota kannessa olevaa mittaria kannattaa myös testata ja senhän pystyy myös "kalibroimaan", jos sattuu näyttämään ihan mitä sattuu.
 
Kaasugrilli tekisi mieli hommata parvekkeelle, mutta tuli huomattua, että talon eteisessä on talonyhtiö lappu jossa kielletään kaikenlainen ruoanlaitto parvekkeella ja jokin lakimiehen teksti. Mietin voiko talonyhtiö tehdä tuollaisia päätöksiä? Asunnot ovat omistusasuntoja.
 
Kaasugrilli tekisi mieli hommata parvekkeelle, mutta tuli huomattua, että talon eteisessä on talonyhtiö lappu jossa kielletään kaikenlainen ruoanlaitto parvekkeella ja jokin lakimiehen teksti. Mietin voiko talonyhtiö tehdä tuollaisia päätöksiä? Asunnot ovat omistusasuntoja.
Taloyhtiö ei voi kieltää parvekkeella grillaamista. Pelastusviranomainen voi.
 
Taloyhtiö ei voi kieltää parvekkeella grillaamista. Pelastusviranomainen voi.
Pelastusviranomaisen tekstejä ei ole tuossa ollenkaan. Tässä talonyhtiössä tuntuu asuvan aika "tiukkapipoja" eläkeläisiä, jotka valittavat jokaikisestä asiasta
 
Pelastusviranomaisen tekstejä ei ole tuossa ollenkaan. Tässä talonyhtiössä tuntuu asuvan aika "tiukkapipoja" eläkeläisiä, jotka valittavat jokaikisestä asiasta
Antaa valittaa. Ei ne voi sitä kieltää jos ei ole paloturvallisuusriski.
 
20250730_122542.jpg
Laitan tähän vielä tekstin minkälainen lappunen tuolla on. Kai sitä jonkinlainen palamatto tjsp hommata grillin alle varalta jottei mitään sanomisia paloturvallisuuden kannalta tule. Betonia muuten kaikkialla.
 
20250730_122542.jpg
Laitan tähän vielä tekstin minkälainen lappunen tuolla on. Kai sitä jonkinlainen palamatto tjsp hommata grillin alle varalta jottei mitään sanomisia paloturvallisuuden kannalta tule. Betonia muuten kaikkialla.
Kaasugrilli ja kovaa ajoa. Taloyhtiö voi kieltää ja mussuttaa mitä haluaa mutta siihen se jääkin. Taloyhtiö ei voi kävellä lain yli.
Vaikka taloyhtiön järjestyssäännöt voivat kieltää grillauksen, on kiellon valvominen kuitenkin hankalaa. Mikäli joku tällaista kieltoa jättäisi noudattamatta, on taloyhtiöllä vähän keinoja puuttua parvekegrillaamiseen.
 
20250730_122542.jpg
Laitan tähän vielä tekstin minkälainen lappunen tuolla on. Kai sitä jonkinlainen palamatto tjsp hommata grillin alle varalta jottei mitään sanomisia paloturvallisuuden kannalta tule. Betonia muuten kaikkialla.
Tämä on vähän sama ku Liisa 60v istuttaa vadelmapensaan aitansa ulkopuolelle ja kyhää A4:sta jonkun kyltin mis lukee et koiran kusettaminen kielletty.
No ei se kyllä kielletty ole vaikka Liisa niin toivoisikin.

Niillä kun ei ole mitään lainpykälää puolellaan tossa asiassa.

Edit: Tuo lappu on btw 12 vuotta vanha, sillon tollaset komennot vielä meni jotenkin läpikin. 😄
 
Kysymys lienee osittain myös siitä onko se parvekegrillaaminen niillä haluamillaan vehkeillä sen arvoista, että siitä tekee numeron.
 
Kysymys lienee osittain myös siitä onko se parvekegrillaaminen niillä haluamillaan vehkeillä sen arvoista, että siitä tekee numeron.
No siis….
Ei kukaan halua sähköllä grillata jos on vähääkään elämässään grillaillut…
Kaasullakin se on sellasta… Kaasumikrottamista, mutta siinä sentään jotenkin voi päästä fiilikseen.

Kyllä itelleni ainakin grillaaminen on sen verran lähellä sydäntä että sinne kaasugrillin hommaisin, mutta hommaisin kyllä myös jonkun kamadon, sillee että sen takaata parvekelasi auki ja jalkatuuletin puhaltamaan piipusta ulos tulevat savut siitä ulos, koska ei mulkku tarvii olla.
Tosin jos siellä ylhäällä joku röökaaja asuisi ni sit ei muuta ku savustamaan 😁
 
No siis….
Ei kukaan halua sähköllä grillata jos on vähääkään elämässään grillaillut…
Kaasullakin se on sellasta… Kaasumikrottamista, mutta siinä sentään jotenkin voi päästä fiilikseen.

Kyllä itelleni ainakin grillaaminen on sen verran lähellä sydäntä että sinne kaasugrillin hommaisin, mutta hommaisin kyllä myös jonkun kamadon, sillee että sen takaata parvekelasi auki ja jalkatuuletin puhaltamaan piipusta ulos tulevat savut siitä ulos, koska ei mulkku tarvii olla.
Tosin jos siellä ylhäällä joku röökaaja asuisi ni sit ei muuta ku savustamaan 😁
Kyllä itsellä ainakin oli sähkögrillistä valtavasti iloa kun muuta grilliä ei saanut olla. Kunhan vaan malli on tälläinen:
1753893128656.png


Ei tuolla ihmeitä tehdä, mutta makkarat ja maissit ja vartaat sun muut saa kohtalaisesti tehtyä. Ne parilagrillit sitten taas on kuin pannulla paistais, mutta tuolla sai makkaroihinkin rapean ja hyvä pinnan.
 
Ite teen joskus vittuilakseni nuotion parvekkeelle ja paistelen siinä makkaraa. Toki rajaan kivillä nuotiopaikan ettei se siitä kyl mihinkään leviä
 
Kyllä nuo yleensä kannattaa kokonaisina savustella. Savustimen sisälämpötilaa kannattaa tarkkailla ritilän kohdilta erillisellä lämpömittarilla ja verrata lämpötilaa kannessa olevaan mittariin. Kannessa oleva mittari, kun ei kerro välttämättä ritilällä olevaa lämpötilaa. Saattaa helposti tulla ajeltua turhan korkeilla tai sitten liian matalilla lämpötiloilla. Tuota kannessa olevaa mittaria kannattaa myös testata ja senhän pystyy myös "kalibroimaan", jos sattuu näyttämään ihan mitä sattuu.
Kiitos vinkeistä, ensi kerralla sitten possu kokonaisena pönttöön ja savut päälle heti kukonlaulun aikaan. Ostin Meater plussan, jossa on myös paistotilan lämpötilan mittaus mukana. Seurailin sovelluksesta ja kannen lämpömittarista, ei niissä kahdessa tainnut olla keskenään kuin joku kolmen asteen heitto. Lämmönsäätö tuossa hommassa vielä kaipaa vähän harjoittelua ja tatsin hakemista, mulla oli tuossa savustuksessa lämmöt suuren osan ajasta 110 asteen paremmalla puolella, ensi kerralla pitää yrittää ajaa vähän alle tuon ja katsoa miten vaikuttaa lopputulokseen. Mukavaa puuhaa, kun aina voi hieroa prosessia vähän paremmaksi :D
 
Brisketti menossa kamadoon parin tunnin päästä enkä ole moista ennen valmistellut…

Pintojahan tästä ei kuulu poltella kiinni?
Rasvapuoli ylös vai alas grillissä?
 
Brisketti menossa kamadoon parin tunnin päästä enkä ole moista ennen valmistellut…

Pintojahan tästä ei kuulu poltella kiinni?
Rasvapuoli ylös vai alas grillissä?

Ei pintoja, rasvapuoli ylöspäin. Olen itse käärinyt kun ruvennut stallaamaan noin 70C jälkeen. Butchers paperiin / folioon / foilboattiin olen sitten laittanut mukaan trimmatut rasvat mitkä olen erillisessä astiassa sulattanut samalla kamadossa. Sitten kun alkaa mittari menemään ns. kuin sulaan voihin niin voi ottaa ulos, sisälämmöt varmaan 96-99C tuossa vaiheessa. Olen its laittanut tuossa vaiheessa 60C uuniin käärittynä odottelemaan tarjoilua. Pysyy tuolla hyvänä ja tarjoilulämpimänä vaikka vuorokauden. Aika reilusti saa laittaa klapia että tulee hyvä savu.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Ei pintoja, rasvapuoli ylöspäin. Olen itse käärinyt kun ruvennut stallaamaan noin 70C jälkeen. Butchers paperiin / folioon / foilboattiin olen sitten laittanut mukaan trimmatut rasvat mitkä olen erillisessä astiassa sulattanut samalla kamadossa. Sitten kun alkaa mittari menemään ns. kuin sulaan voihin niin voi ottaa ulos, sisälämmöt varmaan 96-99C tuossa vaiheessa. Olen its laittanut tuossa vaiheessa 60C uuniin käärittynä odottelemaan tarjoilua. Pysyy tuolla hyvänä ja tarjoilulämpimänä vaikka vuorokauden. Aika reilusti saa laittaa klapia että tulee hyvä savu.
Onkos toi ihan ok pistää ritilälliseen teräsvuokaan vai onko jotain hyötyä siitä että pistäis paljaalle ritilälle?

Jos käärin ton siihen butchers paperiin niin se ilmeisesti sit kääritään ihan kokonaan tiukasti ja tiiviisti siihen ja sit paperin läpi mittari?

Ideana oli pitää toi kamado tossa 110-120 asteessa.
Eihän tota voidella välissä kuulu?

Mul on tosiaan 3kg brisketti vaan, ja ihan vaan vaimon kanssa ideana se tässä muutaman päivän aikana popsia niin tuskin sitä kannattaa väkisin niin tarjoilulämpimänä koko satsia pitää kun pitäis se jääkaappiinkin joskus saada siirretty kun pitäis tosiaan säilyäkkin muutamia päiviä.
 
Ite aina laittanut suoraan ritilälle, kun vuoka blokkaa aika paljon savua. Siinä vaiheessa, kun paketoidaan niin voi halutessan astian laittaa alle. Monet tykkää pitää myös rasvapuolta alaspäin, ei tuolla nyt suurta merkitystä ole. Tuollasia 3kg brisuja välttelisin, tahtovat olla liian pieniä. Siinä vaiheessa, kun brisu on valmis kamadosta niin ollaan hommassa karkeesti puolessa välissä tai pikkusen yli riippuen painosta, normi on että sitä pidetään tuon jälkeen uunissa/lämpiössä/kylmälaukussa 6-12h ennen leikkaamista.
 
Onkos toi ihan ok pistää ritilälliseen teräsvuokaan vai onko jotain hyötyä siitä että pistäis paljaalle ritilälle?

Jos käärin ton siihen butchers paperiin niin se ilmeisesti sit kääritään ihan kokonaan tiukasti ja tiiviisti siihen ja sit paperin läpi mittari?

Ideana oli pitää toi kamado tossa 110-120 asteessa.
Eihän tota voidella välissä kuulu?

Mul on tosiaan 3kg brisketti vaan, ja ihan vaan vaimon kanssa ideana se tässä muutaman päivän aikana popsia niin tuskin sitä kannattaa väkisin niin tarjoilulämpimänä koko satsia pitää kun pitäis se jääkaappiinkin joskus saada siirretty kun pitäis tosiaan säilyäkkin muutamia päiviä.

Itse olen kanssa suoraan ritilälle laittanut. Juu paperi tiukalle ja paperin läpi mittari. Ei tarvitse voidella välissä. Lämpöjen suhteen brisketti on aika helppo, tuo kuulostaa hyvältä suurin piirtein missä itsekkin pääosin pitänyt, mutta viimeisin brisketti mitä tehtiin niin tuli 170C:ssä ja oli mehukas. Toki brisketit mitä olen tehnyt niin on ollut isolla rasvalla ja 4.2-5kg välistä.
 
Ite aina laittanut suoraan ritilälle, kun vuoka blokkaa aika paljon savua. Siinä vaiheessa, kun paketoidaan niin voi halutessan astian laittaa alle. Monet tykkää pitää myös rasvapuolta alaspäin, ei tuolla nyt suurta merkitystä ole. Tuollasia 3kg brisuja välttelisin, tahtovat olla liian pieniä. Siinä vaiheessa, kun brisu on valmis kamadosta niin ollaan hommassa karkeesti puolessa välissä tai pikkusen yli riippuen painosta, normi on että sitä pidetään tuon jälkeen uunissa/lämpiössä/kylmälaukussa 6-12h ennen leikkaamista.
Ei helvetti, siis oikeasti pitäisi jättää uuniin yöksi?
Miksi?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 346
Viestejä
4 865 998
Jäsenet
78 645
Uusin jäsen
NR772

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom