Grillit & grillaus

Muutto edessä rivariin ja voisi vihdoin viimein hankkia kaasugrillin. Kovasti olin lyönyt katseen Weberin Spirit EP-435:een. Verkkokaupassa myyjä kuitenkin vinkkasi myös tutustumaan Kanadalaisen Napoleonin tarjontaan. Kieltämättä vaikuttaisivat olevan reilusti edullisempia, mutta ihan yhtä vakuuttavia rakenteeltaan. Haussa kuitenkin laadukas grilli, vaikken mikään vannoutunut grillaaja olekaan. Molemmissa näyttäisi olevan hyvät takuut ja varaosiakin saatavilla.

Löytyykö kokemuksia?
Weber on parempi.
 
Muutto edessä rivariin ja voisi vihdoin viimein hankkia kaasugrillin. Kovasti olin lyönyt katseen Weberin Spirit EP-435:een. Verkkokaupassa myyjä kuitenkin vinkkasi myös tutustumaan Kanadalaisen Napoleonin tarjontaan. Kieltämättä vaikuttaisivat olevan reilusti edullisempia, mutta ihan yhtä vakuuttavia rakenteeltaan. Haussa kuitenkin laadukas grilli, vaikken mikään vannoutunut grillaaja olekaan. Molemmissa näyttäisi olevan hyvät takuut ja varaosiakin saatavilla.

Löytyykö kokemuksia?
En tunne ketään, joka olisi pettynyt kumpaankaan, Napoleoniin tai Weberiin. Yksityiskohtia katsoen Weber ei ole kauheasti kehittynyt, ja tosiaan sekä itse grilli että tarvikkeet on Weberillä ylihinnoiteltuja.

Katso sitä teholukemaa, se on yksi olennaisimpia speksejä. Materiaalit on sitten toinen asia. Ruostumaton teräs ritilässä on huoleton ja ns. ikuinen, vaikka ei niin paljoa lämpöä varaajaan mitä valurauta. Valuraudan rasvapoltto, puhtaanapitäminen ja esimerkiksi talvella sisällä säilyttäminen vaativat oman pienen huomionsa ja vaivansa.

Napoleon kaasugrilliksi ehdottomasti, myös hiiligrilliksi jos pallogrilliä hakee. Hintaero jäi sen verran pieneksi, että itse päädyin kamadoon eikä ole tarvinnut katua. Hintaero säästyy takaisin jo hiilenkulutuksella tällä menolla muutamassa vuodessa. :)
 
Fisua grilliin.Ihan syötävää tuli.
Suolaa,sitruunapippuria,kalamaustetta,tilliä,voita.

Näyttökuva 2025-06-15 095900.png


Näyttökuva 2025-06-15 095922.png


Näyttökuva 2025-06-15 095943.png


Näyttökuva 2025-06-15 100008.png
 
En tunne ketään, joka olisi pettynyt kumpaankaan, Napoleoniin tai Weberiin. Yksityiskohtia katsoen Weber ei ole kauheasti kehittynyt, ja tosiaan sekä itse grilli että tarvikkeet on Weberillä ylihinnoiteltuja.

Katso sitä teholukemaa, se on yksi olennaisimpia speksejä. Materiaalit on sitten toinen asia. Ruostumaton teräs ritilässä on huoleton ja ns. ikuinen, vaikka ei niin paljoa lämpöä varaajaan mitä valurauta. Valuraudan rasvapoltto, puhtaanapitäminen ja esimerkiksi talvella sisällä säilyttäminen vaativat oman pienen huomionsa ja vaivansa.

Napoleon kaasugrilliksi ehdottomasti, myös hiiligrilliksi jos pallogrilliä hakee. Hintaero jäi sen verran pieneksi, että itse päädyin kamadoon eikä ole tarvinnut katua. Hintaero säästyy takaisin jo hiilenkulutuksella tällä menolla muutamassa vuodessa. :)
Meilläkin olisi toivottavasti aika siirtyä halppiksista hieman kestävämpääm ratkaisuun kaasugrilleissä. Eli Napoleon tai Weber hakusessa. Grillausalaa tarvitaan 5 henkisessä perheessä joten tavoitteena noin 3500cm2. Tarjontaa selanneena sieltä lötyy Napoleon Rogue 525 tai Weberin Genesis 425. Ja Rogue ja Genesis siksi että Napoleonin muissa versioissa pienempi grillausala ja Weberissä muissa malleissa pienemmät tehot.

Napoleon on pari sataa halvempi mutta siinä on pienempi grillausala. Täällä on mainittu että Napoleon on tehokkaampi, mutta omien löytöjen mukaan tehoa on samanverran molemmissa (16,x kW) mutta toki Napoleonissa hieman pienempi ala jolloin teho per cm2 on isompi.
Vaaka on kallistumassa Roguen puoleen ihan puhtaasti hinnan takia vaikka Genesiksessä on hieman isompi ala joka nyt ainakin halpojen grillien ja epätasaisten lämpöjen perusteella tulee tarpeeseen. Oletan toki että näissä laadukkaammissa lämpöä on tasaisesti tarjolla myös nurkissa ja reunoissa.

Vai missanko nyt jotain? Onko näissä (Rogue vs Genesis) jotain muuta olennaista eroa jonka vain "tietäjät tietää"?
 
1750057360970.png


Halpis-pallogrilli vaan, isoin, mitä Biltemasta/Motonetistä saa omalle budjetille/pihalle. Sitten voi rakennella vähän tuollaista vyöhykeratkaisua, jossa voi siirtää jo kypsyneitä tuotteita tuohon alas tyhjän päälle (ei siis palavia hiiliä), jolloin ne pysyvät lämpiminä, mutta eivät pala pohjaan.

Pahin halpis , mitä olen käyttänyt, tuli Bauhausista. Meidän naapurin duunari rälläköi sitä tuhka-astiaa kiinni, kun kiinnikkeet ei ottaneet kiinni, mutta silti se oli huterasti kiinni. Ratkaisin asian ostamalla 2023 syksyllä uuden grillin Biltemasta. Säästin melkein parikymppiä sillä, että se oli varastossa talven yli.

Ensi vuonna ostan joko uuden grillin tai ritilän Biltemasta, mutta nuo osat siinä on kuluneet. Ja se jäi kerran kuumana pihalle sateeseen, jonka jälkeen näyttää siltä, että sitä ei kukaan pölli meidän kerrostalon pihasta.

Tuhkaa on nurmikolla puolitarkoituksella. Meidän naapurissa on myös floristi, jonka mielestä tuo on pienissä määrin hyvää kasveille.
 
Meilläkin olisi toivottavasti aika siirtyä halppiksista hieman kestävämpääm ratkaisuun kaasugrilleissä. Eli Napoleon tai Weber hakusessa. Grillausalaa tarvitaan 5 henkisessä perheessä joten tavoitteena noin 3500cm2. Tarjontaa selanneena sieltä lötyy Napoleon Rogue 525 tai Weberin Genesis 425. Ja Rogue ja Genesis siksi että Napoleonin muissa versioissa pienempi grillausala ja Weberissä muissa malleissa pienemmät tehot.

Napoleon on pari sataa halvempi mutta siinä on pienempi grillausala. Täällä on mainittu että Napoleon on tehokkaampi, mutta omien löytöjen mukaan tehoa on samanverran molemmissa (16,x kW) mutta toki Napoleonissa hieman pienempi ala jolloin teho per cm2 on isompi.
Vaaka on kallistumassa Roguen puoleen ihan puhtaasti hinnan takia vaikka Genesiksessä on hieman isompi ala joka nyt ainakin halpojen grillien ja epätasaisten lämpöjen perusteella tulee tarpeeseen. Oletan toki että näissä laadukkaammissa lämpöä on tasaisesti tarjolla myös nurkissa ja reunoissa.

Vai missanko nyt jotain? Onko näissä (Rogue vs Genesis) jotain muuta olennaista eroa jonka vain "tietäjät tietää"?
Ainakin se kannattaa huomioida, että Roquesta on loputon määrä variaatioita. Grilliritiläksi ei voi suositella kuin ruostumatonta, se on ikuinen ja erittäin helppohoitoinen.

Muuten varmaan pitkälti makuasia, kokolailla parasta olet ostamassa mitä rahalla saa. Jos Prisman asiakasomistajapäivät osuu kohdalle niin -15% tekee mukavaa hankintahinnalle. :)

Välirahalla saa joka tapauksessa useamman kilon laadukasta lihaa grilliin, lämmittää mieltä enemmän kuin kumpikaan brändi. :)
 
Oli nappivalinta tuo Mustangin valurautamuurinpohjapannu. Toimi erittäin hienosti kamadon kanssa, hönkää juuri sopivasti paljon ja sopiva koko halkaisijalle.

Pannu lepää omalla 3 jalallaan ritilöiden päällä, kahvoistaan pysyisi myös reunoilla jos tarvitsisi saada vähän korkeammalle.

Vanhan savolaisammattilaisen reseptillä myös tuote on viimeisen päälle. 🤝

IMG_7522.jpeg
 
Oli nappivalinta tuo Mustangin valurautamuurinpohjapannu. Toimi erittäin hienosti kamadon kanssa, hönkää juuri sopivasti paljon ja sopiva koko halkaisijalle.

Pannu lepää omalla 3 jalallaan ritilöiden päällä, kahvoistaan pysyisi myös reunoilla jos tarvitsisi saada vähän korkeammalle.

Vanhan savolaisammattilaisen reseptillä myös tuote on viimeisen päälle. 🤝

IMG_7522.jpeg
Reseptiä? 😄
 

Lettu-Enskan muurinpohjaletut
1 litra (täys)maitoa
2,5 dl ohrajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1–2 kananmunaa
Paistamiseen:
Voita

1 munan laitoin itse, ja paistamiseen juoksevaa Oivariinia. Täysjyväjauhoilla tulee tummempi maku, koitin niitä ensin mutta sitten tein normijauhoilla. Yön yli pitää antaa vetäytyä, paljon helpompaa paistaa jostain syystä niin.

Pannun lämpö pitää olla vähän yli 200 astetta.
 
Kannattaako weber spirit e 310 ostaa 499e hintaan?

Riippuen sijainnista (rahtikulut vs. nouto mahdollisesti) mieluummin ostaisin 479 eurolla

Varmaan tuo on kuitenkin laadukkaampi kuin vain vähän halvemmat "markettigrillit".
 
Riippuen sijainnista (rahtikulut vs. nouto mahdollisesti) mieluummin ostaisin 479 eurolla

Varmaan tuo on kuitenkin laadukkaampi kuin vain vähän halvemmat "markettigrillit".
Rahtikulut niin kovat ettei kannata.
 
Miten helvetissä Meaterin kanssa on niin nihkeetä yrittää saada paritettua tabun kanssa? Ei löydä mittaria ei sitten kirveelläkään ja kirsikkana kakun päällä niin ei edes saa yhteyttä Meaterin pilveen vaan herjaa yhteysonglemasta. Puhelimet löytää kyllä anturin heti ja niissä toimii täydellisesti ja pilvi käy ja kukkuu muta tabulla ei sitten millään.
 
Miten helvetissä Meaterin kanssa on niin nihkeetä yrittää saada paritettua tabun kanssa? Ei löydä mittaria ei sitten kirveelläkään ja kirsikkana kakun päällä niin ei edes saa yhteyttä Meaterin pilveen vaan herjaa yhteysonglemasta. Puhelimet löytää kyllä anturin heti ja niissä toimii täydellisesti ja pilvi käy ja kukkuu muta tabulla ei sitten millään.
Hyvä, että toimii luurilla, niin ei pala juhannuskinkku grilliin. Onko tabletti paljonkin luuria vanhempi, löytyykö siitä Meaterin tarvitsemat ominaisuudet?
 
Hyvä, että toimii luurilla, niin ei pala juhannuskinkku grilliin. Onko tabletti paljonkin luuria vanhempi, löytyykö siitä Meaterin tarvitsemat ominaisuudet?
Jonkin verran vanha, mutta on se siinä ennenkin toiminut, mutta viimeaikoina ollut uskomattoman nihkeetä ja tänäänkin tappelin ja asensin uudelleen mutta ei niin ei. Ja enemmän ihmettelen että miksei se saanut edes pilveen yhteyttä niin sekin olis riittäny.
 
Hyvä, että toimii luurilla, niin ei pala juhannuskinkku grilliin. Onko tabletti paljonkin luuria vanhempi, löytyykö siitä Meaterin tarvitsemat ominaisuudet?

Jonkin verran vanha, mutta on se siinä ennenkin toiminut, mutta viimeaikoina ollut uskomattoman nihkeetä ja tänäänkin tappelin ja asensin uudelleen mutta ei niin ei. Ja enemmän ihmettelen että miksei se saanut edes pilveen yhteyttä niin sekin olis riittäny.

Näillä tiedoilla en oikein nyt pysty auttamaan. Sovelluksen uudelleen asennuksen jo teit. Olisin ehdottanut mahdollisesti sovelluksen välimuistin tyhjennystä. Virransäästöt / optimoinnit pois päältä, Wifi / bluetooth päälle pois / päälle -tyyppisiä juttuja.
 
Näillä tiedoilla en oikein nyt pysty auttamaan. Sovelluksen uudelleen asennuksen jo teit. Olisin ehdottanut mahdollisesti sovelluksen välimuistin tyhjennystä. Virransäästöt / optimoinnit pois päältä, Wifi / bluetooth päälle pois / päälle -tyyppisiä juttuja.
Noi on kaikki tehty. Netti muuten pelaa tabussa ja sovellus aukeaa mutta ei löydä BT tikkua mutta tosiaan kummallisempaa on se että ei saa yhteyttä pilveen vaikka luuri näyttää että kaikki ok ja pilvi toimii.
 
Noi on kaikki tehty. Netti muuten pelaa tabussa ja sovellus aukeaa mutta ei löydä BT tikkua mutta tosiaan kummallisempaa on se että ei saa yhteyttä pilveen vaikka luuri näyttää että kaikki ok ja pilvi toimii.
Toimiiko muut BT-laitteet ongelmitta?
 
Cittarin -40% alesta n. 240€ Char-Broil Performance Core 2B B kaasugrilli - Grillit | K-Citymarket.fi

on hyvä ja laadukas grilli varsinkin tuohon hintaan

Täältä tulee tilannepäivitys aika kohtuullisen myöhässä, mutta nyt vasta päässyt ajamaan tätä pari kertaa :kippis: Kaikenkaikkiaan olen ihan tyytyväinen kapistukseen, eiköhän tällä jokunen kesä mene taas. Kasaaminen oli ok, vaikka ohjeissa pari virhettä olikin (miten päin osa X tai Y tulee), ei puutteita pakkauksen sisällössä. Grilli itsessään on ihan kohtuullisen laadukkaan oloinen ja tukeva tuollaiseksi 2-polttimen vermeeksi.

Käytännössä tuo lämmönlevittäjä kyllä toimii ja mylly lämpeää melko tasaisesti, vaikkei se erehtymätön ole. Vieläkin on nurkissa alueita jotka eivät lämpene kuten keskusta, mutta ei tässä ihmeitä odotettukaan. Sellainen 'ominaisuus' tässä vehkeessä on, että alumiinisen lämmönlevittäjän päälle tippuva tavara jää käryämään todella paljon vrt. edellisen malliin jossa ne menivät suoraa läpi rasvapellille polttimien alapuolelle - Tässä kaikki jää muuttumaan tuhkaksi ja grilli savuttaa sen takia aika reilusti. Piti siirtää terassin lipan alta grillailut pois tämän takia. Puhdistaminen on myös sitä myöten vähän vaivalloisempaa kun pitää rapsutella erikseen tuo levittäjä puhtaaksi jos ei halua savuja samantien silmille.

Eniten ehkä epäilyttää miten tuo lämmönlevittäjä kestää, mutta aika näyttää.
 
Kun olet grillannut, niin kansi kiinni ja polttimet täysille vaikka 5 min, niin sininen savu nousee grillistä. Seuraavalla kerralla kun sytytät, ei savuta ollenkaan.
 
Kiinnostaisi lähteä kokeilemaan grillailua ja savustusta matalammalla lämmöllä, kun nyt on tullut käristeltyä lihoja vain perinteisellä puugrillillä. Olisikohan tämmöinen Weberin Smokey Mountain hyvä ensimmäinen grilli, vai saako tuohon 500-600€ hintaluokkaan jotain järkevämpää mallia? Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm -savustusgrilli 499,00
Weberin smokey mountain on kyllä hyvä kampe, toinen vaihtoehto pohdittavaksi on tämmönen teräskamado:
 
Kiinnostaisi lähteä kokeilemaan grillailua ja savustusta matalammalla lämmöllä, kun nyt on tullut käristeltyä lihoja vain perinteisellä puugrillillä. Olisikohan tämmöinen Weberin Smokey Mountain hyvä ensimmäinen grilli, vai saako tuohon 500-600€ hintaluokkaan jotain järkevämpää mallia? Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm -savustusgrilli 499,00
Kamado, ihan ehdottomasti. :) Pienempää, tai sitten käytettynä niin selviää 500€.
 
Weberin smokey mountain on kyllä hyvä kampe, toinen vaihtoehto pohdittavaksi on tämmönen teräskamado:
Näitä puuilossa puoleen hintaan, en tiiä onko kaikissa myymälöissä.

Itse en tosin mitään teräskamadoa ostaisi vaan ihan aidon,
Bonossa sanoisin et on paras hintalaatusuhde.

Edit: Hobbyhallissa bono media 549e tarjouksessa, sieltä saa vaan 2v takuun mutta hinta on loistava.
 
Peltikamadot ja vastaavat alkavat ruostua jossain kohtaa, säilynnee paremmin jossain lämpimässä ilmastossa.

Kahden vuoden takuu on kyllä lyhyt takuu..
 
Kiinnostaisi lähteä kokeilemaan grillailua ja savustusta matalammalla lämmöllä, kun nyt on tullut käristeltyä lihoja vain perinteisellä puugrillillä. Olisikohan tämmöinen Weberin Smokey Mountain hyvä ensimmäinen grilli, vai saako tuohon 500-600€ hintaluokkaan jotain järkevämpää mallia? Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm -savustusgrilli 499,00
Wsm on yksi parhaista hankinnoista mitä voi tehdä pikkurahalla. Ite oon ainakin ollut enemmän kuin tyytyväinen 57cm versioon. Tuolla pienemmälläkin varmaan pärjää ihan hyvin. Isompaan menee yhdelle tasolle helposti vaikka 3 räkkiä ribsejä vierekkäin ja sama homma alemmalle tasolle.

DSC_6861.JPG
 
Telineellä tai roikottamalla menee tietysti enemmän, mutta vierekkäin ladottuna saa helpommin käsityksen kapasiteetista. Itelle riittänyt hyvin että menee 6-8 räkkiä spare ribsejä ilman mitään virittelyä.
 
Ostinpa Tomahawkkia, kun oli halvalla ja ei edes vanhene huomenna.. Viikonloppuna voisin laittaa grilliin..
1750790050000.png


Onko tähän vinkkejä? Olen syönyt Moo Moo Steak Housessa luullisen pihvin, joka oli raaka luun vierestä ja well done reunoilta. En halua toistaa tätä ikinä.. Sous vide ennen grilliä? Onko järkevää?

Tietenkin haluan mehukkaan pihvin, joka on kuitenkin kypsä. Ja grillistä ihanaa savun aromia.
 
Reverse sear grillissä (enemmän makua grillistä) tai sous viden kautta. Luullinen ulkofilepihvi.
 
Ostinpa Tomahawkkia, kun oli halvalla ja ei edes vanhene huomenna.. Viikonloppuna voisin laittaa grilliin..
1750790050000.png


Onko tähän vinkkejä? Olen syönyt Moo Moo Steak Housessa luullisen pihvin, joka oli raaka luun vierestä ja well done reunoilta. En halua toistaa tätä ikinä.. Sous vide ennen grilliä? Onko järkevää?

Tietenkin haluan mehukkaan pihvin, joka on kuitenkin kypsä. Ja grillistä ihanaa savun aromia.
Hemmetin hyvä tuollanen tomahawk. Ei tartte mitään sousvidea vaan hiukka matalammassa lämmössä epäsuoralla savun kera vajaa tunteroinen ja sitten pinta suoralla. Kypsyys tietty oman maun mukaan. Hitaasti kypsennettynä kypsyy tasaisesti eikä jää raakoja kohtia.

Tässä esim tunteroinen savua ja sitten suoralla pikkusen pintaa.

DSC_2715.JPG
DSC_2717.JPG
 
Amazonista tilasin pari vuotta sitten tuommoisen uuninkestävän leivonta-alustan ja -ritilän, niin puhdistus helpompaa. Käytän aina savustaessa.

Täyttyy siis kurkata, koska kovasti Traegerilta näyttää? Voisi luopua folio kerroksia rasvapellin päällä tekniikasta.

Edit: Meneehän siinä kymmenen sekuntia, kun yhden kerroksen nappaa pois tai joitain, kun laittaa uudet kerrokset :)
 
Täyttyy siis kurkata, koska kovasti Traegerilta näyttää? Voisi luopua folio kerroksia rasvapellin päällä tekniikasta.

Edit: Meneehän siinä kymmenen sekuntia, kun yhden kerroksen nappaa pois tai joitain, kun laittaa uudet kerrokset :)
Joo, Traeger tuo on.
 
Svaiski tuossa laittoikin yhden linkin, jossa ihan samalainen kuin omani. Tosiaan tuo 40*30cm on just sopiva eli onnistuu useamman ribsin, joulukinkun, ison määrän siipien ym savustus. Ja onnistuu peseminen koneessa.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
284 100
Viestejä
4 877 961
Jäsenet
78 765
Uusin jäsen
Jonny

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom