Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 16:30 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
Hemmetin hyvä tuollanen tomahawk. Ei tartte mitään sousvidea vaan hiukka matalammassa lämmössä epäsuoralla savun kera vajaa tunteroinen ja sitten pinta suoralla. Kypsyys tietty oman maun mukaan. Hitaasti kypsennettynä kypsyy tasaisesti eikä jää raakoja kohtia.Ostinpa Tomahawkkia, kun oli halvalla ja ei edes vanhene huomenna.. Viikonloppuna voisin laittaa grilliin..
![]()
Onko tähän vinkkejä? Olen syönyt Moo Moo Steak Housessa luullisen pihvin, joka oli raaka luun vierestä ja well done reunoilta. En halua toistaa tätä ikinä.. Sous vide ennen grilliä? Onko järkevää?
Tietenkin haluan mehukkaan pihvin, joka on kuitenkin kypsä. Ja grillistä ihanaa savun aromia.
Vähän lihaisampia babyback-ribsejä Torin Lihamestarilta, Oulusta ....
![]()
Amazonista tilasin pari vuotta sitten tuommoisen uuninkestävän leivonta-alustan ja -ritilän, niin puhdistus helpompaa. Käytän aina savustaessa.Mikä extra ritilä ja alusta sulla on tuossa?
Amazonista tilasin pari vuotta sitten tuommoisen uuninkestävän leivonta-alustan ja -ritilän, niin puhdistus helpompaa. Käytän aina savustaessa.
Joo, Traeger tuo on.Täyttyy siis kurkata, koska kovasti Traegerilta näyttää? Voisi luopua folio kerroksia rasvapellin päällä tekniikasta.
Edit: Meneehän siinä kymmenen sekuntia, kun yhden kerroksen nappaa pois tai joitain, kun laittaa uudet kerrokset![]()
Linkkiä?Amazonista tilasin pari vuotta sitten tuommoisen uuninkestävän leivonta-alustan ja -ritilän, niin puhdistus helpompaa. Käytän aina savustaessa.
Svaiski tuossa laittoikin yhden linkin, jossa ihan samalainen kuin omani. Tosiaan tuo 40*30cm on just sopiva eli onnistuu useamman ribsin, joulukinkun, ison määrän siipien ym savustus. Ja onnistuu peseminen koneessa.Linkkiä?
Yli satavuotiaassa puutalossa Turun keskustassa pitkään (>20v) asuneena pitää tähän vähän puuttua!Minua ärsytti kun muut eivät joskus rajoittaneet asioita mitkä häiritsivät minua. Tämän vuoksi minä en rajoita omaa käytöstä joka häiritsee muita.
Näinhän kukaan ei koskaan lopeta mitään. Eri ihmisiä vaan ärsyttää eri asiat.
Meidän edellisessä taloyhtiössä kyllä onnistuttiin rajoittamaan tupakointi. Se vaan meni yhtiökokouksen kautta, ja kaupungin pitää lopulta linjata se. Mun mielestä yksimielisyyttä ei vaadittu, mut suht pitkä prosessi se oli. Nykyinen on uusi taloyhtiö ja tais olla kielletty jo alkuunsa.
Jos jollain on Napoleon Freestyle 425, niin onko tosiaan niin ettei sisälle mahdu 10kg komposiittipullo?
Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Jos grillissä on pullolle paikka, jossa se ei pääse liikkumaan (esim. syvennys) hyvä tuuletus ja lämmönsuojapelti, saa pulloa säilyttää grillin kaapissa (toki valmistaja ilmoittaa jos näin on, ja silloin tuote on testattu ja kaasulaite-asetuksen mukainen). Olennaista on, että pullo ei pääse kuumenemaan ja rasvapalo, tms. ei pääse pulloon.Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Itse aloin muistelemaan että kotitaloudessa ei saisi säilyttää kaasupulloja, jos on esimerkiksi kaasuhella. Mutta näyttää olevan vain rajoitus tuossa määrässä.Muistankohan väärin, mutta eikös suomessa ollut joku sääntö ettei kaadupulloa saisi pitää grillin sisällä?
Kaasupullon säilyttäminen
– Asuinrakennuksessa saa säilyttää enintään 25 kg nestekaasua.
– Säilytä kaasupullo pystyasennossa ja lasten ulottumattomissa.
– Älä säilytä kaasupulloa kellari- tai ullakkotiloissa tai makuuhuoneessa.
– Pullon pinnan lämpötila ei saa nousta yli +40 C°, minkä vuoksi sitä ei saa sijoittaa lähelle lämmönlähteitä, esim. lämpöpatteria tai tulisijaa.
– Kaasupullon säilytystilassa on oltava hyvä ilmanvaihto.
– Rakennuksen seinustalla oleva kaasupullo on sijoitettava lukittuun kaappiin.
Heh, voisi tulla mökillä kylmä jos ei saisi kaasulla lämmittää kämppää tai suihkussa vettä. Eikä pysyisi ruoat kylminä. Ihan kaikkialle ei sähkö tule vieläkään.Itse aloin muistelemaan että kotitaloudessa ei saisi säilyttää kaasupulloja, jos on esimerkiksi kaasuhella. Mutta näyttää olevan vain rajoitus tuossa määrässä.
Niin ja jotkut haluaa vieläkin kaasuhellan kotiinsa. Itsekkin tätä hieman mietin ennen kuin rakensin, ja joku tämän jo tehnyt oli joutunut laittamaan kaasupullot ulos ja vetämään letkut hellalle. Mutta ilmeisesti kyse oli vain tuosta kilo määrästä mitä saa säilyttää sisällä.Heh, voisi tulla mökillä kylmä jos ei saisi kaasulla lämmittää kämppää tai suihkussa vettä. Eikä pysyisi ruoat kylminä. Ihan kaikkialle ei sähkö tule vieläkään.
Voi olla että uutta kiinteää asennusta tehdessä tulee jotain ehtoja lieteen kytkettävän pullon sijainnille esimerkiksi vakuutusyhtiöltä ellei viranomaiselta. Asia voi olla kokonaan erillinen huoneistossa säilytettävien asioiden rajoituksesta.Niin ja jotkut haluaa vieläkin kaasuhellan kotiinsa. Itsekkin tätä hieman mietin ennen kuin rakensin, ja joku tämän jo tehnyt oli joutunut laittamaan kaasupullot ulos ja vetämään letkut hellalle. Mutta ilmeisesti kyse oli vain tuosta kilo määrästä mitä saa säilyttää sisällä.
Jos jollain on vielä suunnitelmissa tällasen hommaus niin voin myydä tämän oman kappaleeni.Nonnih.
Tässä aiemmin tosiaan kyselinkin että olisko mitään 3rd party parilaa jossain myynnissä Napoleon Legend 365 (jossa samat mitat kuin freestylessa) jossa ei olisi mitään emalointia päällä.
Lyhyt vastaus: Ei ole, ainakaan järkevästi saatavilla.
Muistin että torissa on tyyppi kuka myy pizzateräksiä ja pistinkin hänelle kyssärin että onnistuisiko hänen tollanen tehdä, ja oli kuulemma ennenkin sellasia tehnyt joten annoin hänelle mitat ja toiveet millainen siitä tulee.
Napoleon 365 kaasugrilliin tosiaan menee 45x29.5cm kokoinen parila, koska vakiona mukana tulee kaksi ritilää mistä toinen on kahden polttimen ja yksi yhden polttimen kokoinen, tämä parila hommattiin siis korvaamaan se isompi ritilä.
Mitat ovat siis 45x29.5cm ja 20mm korokereunoilla (kolmella sivulla), paksuutena ja materiaalina 5mm hiiliteräs.
Etuosa jätettiin auki ja siinä myös nostoreikä.
Ideana oli siis saada samaa tavaraa mitä blackstone parilagrillit käyttää.
Tein rasvapolton ihan niinkuin blackstonelle eli lämpöä kunnolla alle ja sitten pihtien väliin nukkaamaton rätti tms ja levittää rasvaa pinnalle (itse käytin amazonista ostettua rasvasumutinpulloa) ja sillä rätillä tasoittaa sitä siihen vähän väliä.
Tein tuota noin tunnin verran ja pinta on nyt saippuan liukas ja 5mm paksuus varaa lämpöä niin hyvin että ruoasta tulee ihan perhanan hyvää tässä.
Ensitestinä tein tällä paistinperunat jotka nekin toimivat tolla pinnalla tosi hyvin, vaikka on tunnetusti vähän hankalia tarttumisen kanssa, sen jälkeen tullut tehtyä myös smashburgereita joista en kuvaa muistanut ottaa, ja nyt viimeiseksi tänään tein smashgyroksia.
Eli ensin parilalla ranut, sitten smashpihvit ja vielä perään lämmitin siinä parilalla pitaleivät.
Iso suositus kyllä näille pariloille, saa just sellaista kun itse haluaa ja hinta on varsin kohtuullinen (näillä ominaisuuksilla hintaa on n.75e).
Tyyppi myös postittaa näitä.
Kyseessä siis tämä tyyppi:
![]()
Pizza / paistoteräs | Tori
uusia pizza / paisto teräksiä soveltuvat moneen paistamiseen koti uunissa tai grillissä. 460x360mm 8mm viistetyillä reunoilla ja pyöristetyillä kulmilla hintaan 50 Ja pyöreänä 350mm 8mm viistetyillä reunoilla 40 myös 420x400 kulma pyöristyksillä 50. 0446796088www.tori.fi
Sit vielä kuvasaastetta ruoasta ja tietenkin parilasta
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()