Grillit & grillaus

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 203
Bilteman hiilet, onko raadilla kokemusta? Otin 10kg säkin testiin ja yllätykseksi tuntui olevan todella tiivistä tavaraa painosta päätellen, hiilet olivat myös hyvän kokoisia. Piippusytytin tulille ja hetken päästä alkoi melkoinen ritinä, kipinöitä lensi todella paljon ja haju oli myös melko outo. Noh, kaadoin hiilet hetken odottelun jälkeen grilliin, ja lämpömittari kipusi nopeasti ja reilusti yli 300C maksimin. Hampparipihvit sain hyvin paistettua, eikä omituinen haju niihin sen enempää tarttunut. Grillin jäähdyttyä tarkistin mitä jäi jäljelle, ja pelkkää tuhkaa oli kuten brikettejä olisi poltellut. Onko nämä nyt sitten ns. kovapuuhiilen ominaisuuksia, vaikkei Biltema nähdäkseni niitä sellaisena mainostakaan?
Joskus semmosen pikkusäkin ostin vuosia sitten ja osa pussista vieläkin käyttämättä koska olivat paskoja mutta en muista enää miks. Mutta isossa ja pienessä säkissäkin voi olla eri tavaraa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 534
Bilteman hiilet, onko raadilla kokemusta? Otin 10kg säkin testiin ja yllätykseksi tuntui olevan todella tiivistä tavaraa painosta päätellen, hiilet olivat myös hyvän kokoisia. Piippusytytin tulille ja hetken päästä alkoi melkoinen ritinä, kipinöitä lensi todella paljon ja haju oli myös melko outo. Noh, kaadoin hiilet hetken odottelun jälkeen grilliin, ja lämpömittari kipusi nopeasti ja reilusti yli 300C maksimin. Hampparipihvit sain hyvin paistettua, eikä omituinen haju niihin sen enempää tarttunut. Grillin jäähdyttyä tarkistin mitä jäi jäljelle, ja pelkkää tuhkaa oli kuten brikettejä olisi poltellut. Onko nämä nyt sitten ns. kovapuuhiilen ominaisuuksia, vaikkei Biltema nähdäkseni niitä sellaisena mainostakaan?
Pussista löytynee FSC ”leima”, jonka numerolla päässee jäljille mitä siellä pitäisi olla.

Ei mitään kokemusta tai tietoa, mutta veikkaukseni on, että ovat kyllä kovapuuta ja eri akaasioista tehty. Laatu ei ”priimaa” eli sisältää huomattavan määrän pientä silppua, eikä tasaista/isompaa kokoa.

Toivottavasti olen väärässä tuossa viimeisessä :)
Kuva pussin sisällöstä levitettynä jollekkin alustalle olisi tosi jees, niin näkisi ovatko ostamisen arvoisia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 422
Viimeksi kun käyttänyt noita vuosia sitten niin kauhea pauke, ritinä ja haju ja pientä silppua paljon.
Briketit vähän parempia, mut toisaalta eipä grillaamiseen niitä kannata käyttää, ainoastaan Pitkiin vetoihin ja sillonki parempi vetää hiilillä missä miellyttävämpi tuoksu.

Marienburggia saa kuitenkjn kympillä sen 30 litran pussin ja on ihan nextillä levelillä ihan kaikilla ominaisuuksilla biltemaan verrattuna, biolanin hiilisti pitäs olla suht saman tasoista mutta en ole kokeillut.

Ja en kyllä millään usko että bilteman paske olisi kovapuusta tehty.
 
Liittynyt
25.01.2022
Viestejä
177
Pussista löytynee FSC ”leima”, jonka numerolla päässee jäljille mitä siellä pitäisi olla.

Ei mitään kokemusta tai tietoa, mutta veikkaukseni on, että ovat kyllä kovapuuta ja eri akaasioista tehty. Laatu ei ”priimaa” eli sisältää huomattavan määrän pientä silppua, eikä tasaista/isompaa kokoa.

Toivottavasti olen väärässä tuossa viimeisessä :)
Kuva pussin sisällöstä levitettynä jollekkin alustalle olisi tosi jees, niin näkisi ovatko ostamisen arvoisia.
Ei löytynyt fsc:tä missään, mutta pussin kyljessä oli koodi "EN 1860-2:2005". Pikaisella googlettelulla löysin tuosta standardista vaatimukset hiilien kokoluokkiin:
4.2.4 Granulation
The particle size for the barbecue charcoal shall be 0 mm to 150 mm:
-No more than 10% may exceed 80 mm in size.
-At least 80% shall be greater than 20 mm.
-0 mm- 10 mm shall not exceed 7%.
En nyt viitsinyt alkaa levittelemään pussin sisältöä, mutta tässä nyt edes kuva pussin suulta. Lonkerotölkki kokovertailun vuoksi :)
IMG_20240731_115556.jpg
 
Liittynyt
25.01.2022
Viestejä
177
Viimeksi kun käyttänyt noita vuosia sitten niin kauhea pauke, ritinä ja haju ja pientä silppua paljon.
Briketit vähän parempia, mut toisaalta eipä grillaamiseen niitä kannata käyttää, ainoastaan Pitkiin vetoihin ja sillonki parempi vetää hiilillä missä miellyttävämpi tuoksu.

Marienburggia saa kuitenkjn kympillä sen 30 litran pussin ja on ihan nextillä levelillä ihan kaikilla ominaisuuksilla biltemaan verrattuna, biolanin hiilisti pitäs olla suht saman tasoista mutta en ole kokeillut.

Ja en kyllä millään usko että bilteman paske olisi kovapuusta tehty.
Juurikin samat kokemukset siis tuon ritinän ja hajun suhteen. Ennen kun noita Bilteman hiiliä testailin, olin polttanut pari 50l pussillista Marienburgeja. Näistä kahdesta kun vertaa saman kokoista hiilen palasta, niin Bilteman hiili on paljon painavampi, joten kyllä se ainakin jostain tiiviimmästä puusta on valmistettu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 534
Ei löytynyt fsc:tä missään, mutta pussin kyljessä oli koodi "EN 1860-2:2005". Pikaisella googlettelulla löysin tuosta standardista vaatimukset hiilien kokoluokkiin:

En nyt viitsinyt alkaa levittelemään pussin sisältöä, mutta tässä nyt edes kuva pussin suulta. Lonkerotölkki kokovertailun vuoksi :)
Jes. Ei sitten vain ole FSC sertifioitua, mutta kuten huomaat tuon standardin minkä löysit, niin aika pientä se on ja mitä syvemmälle menet pussissa, niin todennäköisesti pienempää silppua on vain jäljellä.

Kiitos tuosta. Omalla kohdallani, ei maksa vaivaa kokeilla :)

Uskon sen kuitenkin olevan kovapuuta X, jos sulla on jotain Marienburgia tai jotain, niin nuo hiilen palaset huomattavasti painavampia, kuin marienburgin vastaavat tai säkkikin on kompaktimpi, kuin esimerkiksi Marienburgin 50 litrainen säkki, jonka paino oli kai jotain luokkaa 7-8kg.
 
Liittynyt
12.07.2024
Viestejä
1
Onko raadilla kokemukska Napoleonin grilleistä sekä lisätarvikkeista? Tuli hommattua tämä Napoleon Phatom Rogue 425SE ja ostin hiili lisäosan. Mitenkä tässä säädetään ilmanottoa, vai voiko? Ja toinen kysymys, mistä tilaatte lisätarvikkeita kun tuntuy valikoima "normi" kaupoissa olla aika suppea ja hintava esim. Amazoniin verratessa. Etukäteen konkareille kiitokset!
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
12
Onko raadilla kokemukska Napoleonin grilleistä sekä lisätarvikkeista? Tuli hommattua tämä Napoleon Phatom Rogue 425SE ja ostin hiili lisäosan. Mitenkä tässä säädetään ilmanottoa, vai voiko? Ja toinen kysymys, mistä tilaatte lisätarvikkeita kun tuntuy valikoima "normi" kaupoissa olla aika suppea ja hintava esim. Amazoniin verratessa. Etukäteen konkareille kiitokset!
Tämä tuli haettua kuun alun tarjouksesta verkkokaupasta. Tänään ensimmäiset grillaukset ja infrapunapoltin osoittautui loistavaksi pihvin paistossa. Tässä on kyllä grilliä pitkäksi aikaa! Ainut miinus että verkkokaupan takuu nähtävästi eriää valmistajan takuusta koska ei ole authorized dealer?

Tuloilman sijaan lämmön säätö ihan polttimen tehoa napista säätämällä?

Napoleon (1).jpg
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
30
Weberini brikettikorit ovat läpi ruostuneet. Onko porukalla ehdottaa jotain vaihtoehtoista koria, kun weberin maksaa mielestäni liikaa kun ei kuitenkaan kestä ruostumatta?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 534
Weberini brikettikorit ovat läpi ruostuneet. Onko porukalla ehdottaa jotain vaihtoehtoista koria, kun weberin maksaa mielestäni liikaa kun ei kuitenkaan kestä ruostumatta?
Ikeasta rosteriset astiat ja metallipora? :)


Kokoluokasta en osaa tähän hätään sanoa. Jos muuta tilattavaa Amazonista, niin varmaan löytyy jotain lähempänä alkuperäistä olevaa vaihtoehtoa.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
921
Löytyykö brikettikoreja muunlaisena kuin pellistä tehtynä, siis kamadojen tyyliset hiilikorit, ns. ritilästä väännetyt? Pallogrilliin sopivana muotona siis.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
921
Joo, mutta kahtena erillisenä en ole itse löytänyt, siis vastaisivat Weberin peltikoreja. Ne olisi pienempiä eivätkä vie koko alaa, joten keskelle saisi astian helpommin jne.

Kestääkö nuo ritilävertsiot sitten edes paremmin, en osaa sanoa. :hmm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 534
Onhan noissa tietysti langan paksuus vahvempi, kuin noissa pellistä pokatuissa eli eiköhän kestävyys ole parempi langoilla.

Termofyysikot/dynamiikkailijat/mitkälie varmasti kumoavat tämän jotenkin :)

Itse nuo korit otin weberistä pois, en nähnyt niille mitään oikeaa käyttöä, olivat vain tiellä. Hiilet saa sinne minne haluaa ilmankin.
 
Liittynyt
29.08.2017
Viestejä
284
Minkä takia tuossa on vesisäiliö grillin seinän puolella? Eikös se originaalissa ole siinä suoran seinän vieressä eristämässä kuumaa ja kylmää aluetta toisistaan?
On se niin kuin sanot orggiksessa. Tosin ite en käytä sitä ollenkaan. Mahtuu snadisti enemmän hiiliä ja isompi pinta-ala suoralle grillaukselle.
 

Ingvarr

"Tuplaan sun moneyt"
Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
43
Slow'n searin saatavuus tuntuu tosiaan olevan ongelma.
Kaverin pyynnöstä suunniteltiin oma näkemys aiheesta ja ensimmäiset 3 prototyyppiä tuli juuri valmiiksi.
Huomenna pitäis saada ensimmäisiä käyttökokemuksia.
Ei nyt kovin työläs itse valmistaa kun on pelit ja vehkeet käsillä, joku 2,5 tuntia kello eteni 3:n valmistuksessa.
20240823_201827.jpg
 
Liittynyt
03.12.2018
Viestejä
30
Itse nuo korit otin weberistä pois, en nähnyt niille mitään oikeaa käyttöä, olivat vain tiellä. Hiilet saa sinne minne haluaa ilmankin.
Itse kokkaan pääasiallisesti siinä keskiritilän päällä. Ruuanvalmistuksen jälkeen sen saa helposti mukaan ja pahimmat putsattua tiskialtaassa, jonka jälkeen tiskikoneeseen. Avot, taas on lähes uutuuden kiiltävä ritilä. Noi brikettikorit astuu kuvioon siinä, että kun ne laittaa vierekkäin, ne on just ton ritilän kokoisia. Tai jos sitten haluaakin epäsuoralla lämmöllä, ne voi laittaa laidoille ja keskiritilä on käytettävissä nyt epäsuoran lämmön kypsentämiseen.

Toinen oleellinen juttu noissa koreissa on se, että ne säästävät hiiliä. se määrä hiiliä, jonka isket koriin, leviäisi ilman koria laajemmalle aluelle grillin pohjalle. Siinä kun hetken palaisivat, niin kohta hiilien välissä alkaisi olla isompaa ja isompaa rakoa ja kunnon hiilloksesta en enää tietoakaan. Sen sijaan korissa, hiiltä on enemmän pystysuunnassa ja kun ne palavat tuhkaksi, pino painuu alemmas. Tämä saa aikaiseksi sen, että hiilet pysyvät kompaktimmassa nipussa, hiilet riittävän lähellä toisiaan ja hiillos kuumana siihen saakka kunnes brikettikorissa on varsin tyhjä.
Toivottavasti porukka saa kiinni tuosta mitä yllä yritän kuvailla....

Niin ja toi weberin paskasilppu mitä viime säkki oli, olisi kaikki mennyt suoraan grillin pohjaritilän läpi. Brikettikorien kanssa sentään aika iso osa jäi poltettavaksi.


Suosittelen hiilikorien tilalle Slow 'n Sear kopiota saksan Amazonista. Weberin omat hiilikorit heitin pois kun en tarvinnut enää. Paremmin saa tuolla epäsuoran alueen ja korkeemman sear alueen.
Vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta. Toki isompi kuin weberin korit joilla sai niin hyvin katettua juuri keskialueen, mutta varmasti paljon parempi kuin ilman mitään. Sama pätee myös aiemmin mainittuun lankakoriin. Silläkin saa käytännössä rajattua grillauslueen puoleen.


PS. Tuli hankittua säkki biolan premium hiiliä, alta parikymppiä 50L säkki. Vielä en ole testannut, mutta paketin sisään olen katsunut. Ainakin ensi katsomalla ihan hyvän kokoista palaa.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 984
Mielipiteitä Weberin Master Touch grilleistä? Mökillä on ollut jonkun remppamiehen itse tiilistä väsäämä grilli joka on elinkaarensa päässä. Tuon jälkeen vaatimukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta mielellään ottaisi laadukkaan.

Perheessä on paljon kasvissyöjiä, mut kanaa ja kalaa grillataan myös. Punaista lihaa ei oikeastaan mene ollenkaan, no ehkä joskus vierailla. Mietin ensin jotain Kamado tyylistä, mutta maasto on epätasaista ja sitä pitää siirtää aika pitkälle liiteriin viikonloppujen jälkeen. Lisäksi isommat kallistuu nopeasti ja jotenkin toi 57cm näyttää sopivalta.

Netraudassa näyttäisi olevan 5750 ja 5770 tarjouksessa. En tiedä kuinka tärkeä saranoitu kansi on (testatessa tuntui kivalta), mutta kalliimman ritilät näyttivät paljon paremmilta ja ne lisä-härpäkkeet vaikuttivat hyödyllisiltä jos esim. haluaisi tehdä täytettyä munakoisoa tms (jota haudutetaan pitkään).

Mielipiteitä? Kokemuksia?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 422
Mielipiteitä Weberin Master Touch grilleistä? Mökillä on ollut jonkun remppamiehen itse tiilistä väsäämä grilli joka on elinkaarensa päässä. Tuon jälkeen vaatimukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta mielellään ottaisi laadukkaan.

Perheessä on paljon kasvissyöjiä, mut kanaa ja kalaa grillataan myös. Punaista lihaa ei oikeastaan mene ollenkaan, no ehkä joskus vierailla. Mietin ensin jotain Kamado tyylistä, mutta maasto on epätasaista ja sitä pitää siirtää aika pitkälle liiteriin viikonloppujen jälkeen. Lisäksi isommat kallistuu nopeasti ja jotenkin toi 57cm näyttää sopivalta.

Netraudassa näyttäisi olevan 5750 ja 5770 tarjouksessa. En tiedä kuinka tärkeä saranoitu kansi on (testatessa tuntui kivalta), mutta kalliimman ritilät näyttivät paljon paremmilta ja ne lisä-härpäkkeet vaikuttivat hyödyllisiltä jos esim. haluaisi tehdä täytettyä munakoisoa tms (jota haudutetaan pitkään).

Mielipiteitä? Kokemuksia?
Se on parempi ilman saranaa, ihan turha siitä maksaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 203
Mielipiteitä Weberin Master Touch grilleistä? Mökillä on ollut jonkun remppamiehen itse tiilistä väsäämä grilli joka on elinkaarensa päässä. Tuon jälkeen vaatimukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta mielellään ottaisi laadukkaan.

Perheessä on paljon kasvissyöjiä, mut kanaa ja kalaa grillataan myös. Punaista lihaa ei oikeastaan mene ollenkaan, no ehkä joskus vierailla. Mietin ensin jotain Kamado tyylistä, mutta maasto on epätasaista ja sitä pitää siirtää aika pitkälle liiteriin viikonloppujen jälkeen. Lisäksi isommat kallistuu nopeasti ja jotenkin toi 57cm näyttää sopivalta.

Netraudassa näyttäisi olevan 5750 ja 5770 tarjouksessa. En tiedä kuinka tärkeä saranoitu kansi on (testatessa tuntui kivalta), mutta kalliimman ritilät näyttivät paljon paremmilta ja ne lisä-härpäkkeet vaikuttivat hyödyllisiltä jos esim. haluaisi tehdä täytettyä munakoisoa tms (jota haudutetaan pitkään).

Mielipiteitä? Kokemuksia?
Paras grilli. Saranallisen ottaisin nyt jos saisin valita.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 903
Se on parempi ilman saranaa, ihan turha siitä maksaa.
Paras grilli. Saranallisen ottaisin nyt jos saisin valita.
Ilman saranaa, koska:
- saranallisessa isompi mahdollisuus valskaamiselle
- sarana voi rikkoontua
- siivotessa tai esim. kyrsää paistaessa saa kannen kokonaan pois
- irtokannen teline on yhtä näppärä kuin sarana
 

tigerman

NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
265
Ilman saranaa, koska:
- saranallisessa isompi mahdollisuus valskaamiselle
- sarana voi rikkoontua
- siivotessa tai esim. kyrsää paistaessa saa kannen kokonaan pois
- irtokannen teline on yhtä näppärä kuin sarana
Tämä tässä näin. Eipä tarvinnut aikoinaan, kun tuon ostin arpoa hetkeäkään noiden välillä. Oli vaan tuo saranaton niin paljon kätsymmän oloinen.
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 984
Se on parempi ilman saranaa, ihan turha siitä maksaa.
Jotenkin mä ajattelin että siinä maksetaan myös paremmasta ritilästä, siitä levystä joka jakaa lämmöt tasaisemmin ja härpäkkeestä jolla saa hiilet tiiviimmin jos haluaa joskus niiden kestävän pidempään?

Sarana tuntui kaupassa kivalta, mut en mä tosiaan siitä mitään satasta maksaisi. Jos se paksumpi ritilä kestää pari vuotta pidempään niin olisikin jo rahan arvoista… Ja siitä lämmönjakolevystä mainittiin, että on vähän kuin köyhän miehen kamado, eli ehkä jossain tilanteessa ihan kätevä?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 554
Viestejä
4 381 092
Jäsenet
72 782
Uusin jäsen
Finanssineuvos

Hinta.fi

Ylös Bottom