Grillit & grillaus

Tarkoitus käyttää mökillä mihin ei tule sähköä kantaverkosta

Olin hieman epäselvä, lopun vastaus oli vastaus siihen kysymykseesi.

Ihan minkä vain kaasugrillin ostat, niin se hoitaa homman. Pöytämalli todennäköisesti pysyy paremmassa suojassa, niin kestääkin paremmin.
 
Olin hieman epäselvä, lopun vastaus oli vastaus siihen kysymykseesi.

Ihan minkä vain kaasugrillin ostat, niin se hoitaa homman. Pöytämalli todennäköisesti pysyy paremmassa suojassa, niin kestääkin paremmin.

No juuri kaikkein isoin virhe olisi "ostaa mikä tahansa kaasugrilli".. Ne halvimmat rimpulat ovat käyttökelvottomia parin vuoden päästä. Parissa vuodessa ihan ruosteessa ja mahdottomia pitää puhtaana.

Jos pieni grilli hakusessa, niin Weberin Q1000 -sarja on aika toimiva. Uutena nuo maksaa 300€ luokkaa, mutta käytettynä löytyy usein puoleen hintaan.

 
No juuri kaikkein isoin virhe olisi "ostaa mikä tahansa kaasugrilli".. Ne halvimmat rimpulat ovat käyttökelvottomia parin vuoden päästä. Parissa vuodessa ihan ruosteessa ja mahdottomia pitää puhtaana.

Jos pieni grilli hakusessa, niin Weberin Q1000 -sarja on aika toimiva. Uutena nuo maksaa 300€ luokkaa, mutta käytettynä löytyy usein puoleen hintaan.


Pöytämalli on käsitykseni mukaan lähes aina sateen saavuttamattomissa. Tuo Weber vaikuttaa kovasti olevan sähkögrilli.
 
Pöytämalli on käsitykseni mukaan lähes aina sateen saavuttamattomissa. Tuo Weber vaikuttaa kovasti olevan sähkögrilli.

Joo. Pahoittelut. Tuo Weber Q1400 on sähkögrilli eli suosittelen Q1200 mallia, joka on kaasugrilli.

Ja nuo halvat grillit kyllä ruostuvat ja ovat mahdottomia pitää puhtaana vaikka ne olisivatkin koko ajan sateelta suojassa.
 
Joo. Pahoittelut. Tuo Weber Q1400 on sähkögrilli eli suosittelen Q1200 mallia, joka on kaasugrilli.

Ja nuo halvat grillit kyllä ruostuvat ja ovat mahdottomia pitää puhtaana vaikka ne olisivatkin koko ajan sateelta suojassa.

Olet ihan oikeassa. Halpaa haettiin, mutta vuosien saatossa jää paremmalla kyllä voitolle.
 
Suosituksia edulliselle kaasugrillille? Tekeekö pöytämallisilla mitään?

joskus haluaa vain nopeasti pari makkaraa grillattuna.
Ehkä Weber Go-anywhere kaasuversio ?
Toisaalta, ei minn mielestä hiiligrilaus niin kauaa kestä: Kun laitan hiilet piippusytyttimeen (se pienempi versio), niin kymmenen minuutin kuluttua ne voi kaataa ja alkaa grillaamaan. Tämä siis nopeilla hiilillä (grillisti, weber, marienburg). Toki meneehän piippusytyttimen täyttöön ja hiilien esille otoon yös jokunen minuutti.

Mainittakoon muuten, että ostamani biolan ravintolahiilet ovat kyllä isoa palaa. Tuohon pienempään piippusytyttimeen pitää erikseen valikoida niitä pienempiä paloja, kun muutoin olisi parista kolmesta kalikasta täynnä...
 
Mainittakoon muuten, että ostamani biolan ravintolahiilet ovat kyllä isoa palaa. Tuohon pienempään piippusytyttimeen pitää erikseen valikoida niitä pienempiä paloja, kun muutoin olisi parista kolmesta kalikasta täynnä...

Palavatko pitkään, voiko sammuttamisen jälkeen sytyttää uudestaan?
Säästötalo Latvalalta saapi taas hyvää quebrachoa 20€ 10kg, myyvät grillituotteet taas pois tilaa viemästä.
 
Palavatko pitkään, voiko sammuttamisen jälkeen sytyttää uudestaan?
Säästötalo Latvalalta saapi taas hyvää quebrachoa 20€ 10kg, myyvät grillituotteet taas pois tilaa viemästä.

Näyttää olevan ihan perus lehtipuuhiiliä, mutta isompia palasia.

Taitaa tuo 20€/kg olla ihan normaali hinta?
Tuohon hintaan kaikenmaailman säästötaloissa on tainnut olla, kun jättää Black Ranchit ja Pitmasterit sun muut brändit pois.
 
Näyttää olevan ihan perus lehtipuuhiiliä, mutta isompia palasia.

Taitaa tuo 20€/kg olla ihan normaali hinta?
Tuohon hintaan kaikenmaailman säästötaloissa on tainnut olla, kun jättää Black Ranchit ja Pitmasterit sun muut brändit pois.

Niin joo ne on lehtipuuta, eivät sitten ihan niin kauaa lämpöä luovuta kuin kovapuu.
Laadukkaat kovapuu hiilet (quebracho, longan, marabu jne) ollu pääosin noin 25€/10kg säkki.
 
Palavatko pitkään, voiko sammuttamisen jälkeen sytyttää uudestaan?
Palaa anout vastaavasti kuin weberi (ne muutamat isot palat jota weberin pussiin sattuu tulemaan).
voi sytyttää uudelleen. Grillasin kanan paistileikkeitä 500g) epäsuorasti, kahteen brikettikoriin hiilet. Seuraavalla kerralla jämistä tuli yksi brikettikorillinen, joilla paistoin kanaleikkeet (4 kpl).

semmonen kolmasosa pussi mennyt ja pelkkää isoa palaa näkyy.
 
Mielipiteitä Weberin Master Touch grilleistä? Mökillä on ollut jonkun remppamiehen itse tiilistä väsäämä grilli joka on elinkaarensa päässä. Tuon jälkeen vaatimukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta mielellään ottaisi laadukkaan.

Perheessä on paljon kasvissyöjiä, mut kanaa ja kalaa grillataan myös. Punaista lihaa ei oikeastaan mene ollenkaan, no ehkä joskus vierailla. Mietin ensin jotain Kamado tyylistä, mutta maasto on epätasaista ja sitä pitää siirtää aika pitkälle liiteriin viikonloppujen jälkeen. Lisäksi isommat kallistuu nopeasti ja jotenkin toi 57cm näyttää sopivalta.

Netraudassa näyttäisi olevan 5750 ja 5770 tarjouksessa. En tiedä kuinka tärkeä saranoitu kansi on (testatessa tuntui kivalta), mutta kalliimman ritilät näyttivät paljon paremmilta ja ne lisä-härpäkkeet vaikuttivat hyödyllisiltä jos esim. haluaisi tehdä täytettyä munakoisoa tms (jota haudutetaan pitkään).

Mielipiteitä? Kokemuksia?
No tilasin tuon edullisemman, jää varmaan laatikkoon odottamaan kevättä. Jos nyt syksyllä löytyy tarvikkeita tarjouksesta mitä kannattaa ostaa? Vanha grilli oli jonkun itse tiiliskivistä tekemä eikä siihen ollut mitään…

- Piippusytytin
- Suojakangas
- Puhdistusharja
Muuta?
 
No tilasin tuon edullisemman, jää varmaan laatikkoon odottamaan kevättä. Jos nyt syksyllä löytyy tarvikkeita tarjouksesta mitä kannattaa ostaa? Vanha grilli oli jonkun itse tiiliskivistä tekemä eikä siihen ollut mitään…

- Piippusytytin
- Suojakangas
- Puhdistusharja
Muuta?
Välinekoukku.
Sen saa niistä kiinnikkeistä ripustettua siihen kannen telineeseen, tongilla vähän painaa kokoon niin pysyy hyvin tiiviisti siinä.

Sileä valurautaparila smash burgereiden tekoon.
 
No tilasin tuon edullisemman, jää varmaan laatikkoon odottamaan kevättä. Jos nyt syksyllä löytyy tarvikkeita tarjouksesta mitä kannattaa ostaa? Vanha grilli oli jonkun itse tiiliskivistä tekemä eikä siihen ollut mitään…

- Piippusytytin
- Suojakangas
- Puhdistusharja
Muuta?
Tolle suositus. Ostin vuosi sitten tarjouksesta,kun smasheista innostuin.
 
No tilasin tuon edullisemman, jää varmaan laatikkoon odottamaan kevättä. Jos nyt syksyllä löytyy tarvikkeita tarjouksesta mitä kannattaa ostaa? Vanha grilli oli jonkun itse tiiliskivistä tekemä eikä siihen ollut mitään…

- Piippusytytin
- Suojakangas
- Puhdistusharja
Muuta?
Paistolämpömittari, grillaushanskat, kunnon pihdit
 
Coop lageria ainakin kaksi keissiä, sitä on mukava juoda samalla kun on vähän prosenttia niin ei nouse hattuun ja ruokapöydässä jo seipäässä

Miks tuhlais rahansa köyhimpään makuun?

Tarvikkeista, suosittelut inkbird mittarille, tarkempi malli löytynee jokunen sivu taaksepäin haulla :)
 
Suosituksia heitelty niin itsellä on toiminut hyvin Inkbirdin tökittävä mittari: Inkbird ITH-1P
Oon käytellyt tuota kyl vähän kaikessa muussakin kuin grillauksessa.

Wingsit pallolla teen nykyään aina köyhän miehen vortexilla: Ikean viiden euron vortex sekä wingsien teko - BBQ blogi

Omat suositukset myös weberin iso piippusytytin ja weberin kolmionmallinen metalliharja, Ei ole irronnut siitä piikkejä.

Loppujaan ihan kauheita kamoja ei tartte. Itse en suojaakaan ole käyttänyt nyt hetkeen ja siellä tuo Weberin 57 hyvin tyytyväisenä odottaa seuraavaa grillausta.
 
kattokaa meillä on miljonääri täällä
Mitä jos jättisit vaan kommentoinnin pois topikista jos se on tän tasosta nollasisältöpostausta ja viittaan myös tohon coop lager vihjaukseen.

BTW ei tarvi olla miljonääri, että on varaa ottaa grillauksen ohessa vähän parempaakin bisseä. Itse esimerkiksi oon tykästynyt rasvasen slow and low ruuan kanssa tuhdeista neipoista. Sopii jotenkin tosi hyvin yhteen.

Saako pk-seudulla jostain säännöllisesti briskettiä ilman tilaamista?
Ei taida äkkiseltään tulla mieleen yhtään muuta mestaa kuin jotkut wotkinsit yms, joiden brisketit on kyllä laadullisesti niin ankeita, että ihan turha edes ostaa. Paremman pään K-ketjun myymälöissä tarjonta on kyllä ollut suht hyvää, joten niistä pirauttelemalla voisi saada infoa onko saatavuutta ja milloin mahdollisesti tulee. Ainakin mankkaan suppari joka osuu työmatkoille on ollut valikoimaltaan aika hyvä ja samaten jos järvenpää on yhtään holleilla niin cittari sieltä.
 
BTW ei tarvi olla miljonääri, että on varaa ottaa grillauksen ohessa vähän parempaakin bisseä. Itse esimerkiksi oon tykästynyt rasvasen slow and low ruuan kanssa tuhdeista neipoista. Sopii jotenkin tosi hyvin yhteen.
Mitä jos jättisit vaan kommentoinnin pois topikista jos se on tän tasosta nollasisältöpostausta
 
Ok. Sivustolta sain sen kuvan, että ostamiaeen tarttee tukkukortin ja sen saadakseen tarttee y-tunnuksen.

Juu, mutta sinne vain hakemaan. Jos paikalliseen K-Kauppaan tai muulle ”lihatiskille” tilailee, niin kannattaa todellakin olla varma siitä mitä tuli tilattua. Rasvaton yritys siellä todennäköisesti odottelee ilman annettuja speksejä.
 
Mitä jos jättisit vaan kommentoinnin pois topikista jos se on tän tasosta nollasisältöpostausta
Kannattaa varmaan quotata mun koko postaus, jos haluaa arvostella nollasisällöksi. Ei tarvi antaa kritiikin mennä ihon alle. Jos kanssakeskustelija antaa palautetta täysin aiheesta, niin järkevää on silloin vähän tsekata, että oliko aiheellista eikä ainakaan jatkaa. Ja jottei mene omalta osaltani vaan suunsoitoksi.

Ok. Sivustolta sain sen kuvan, että ostamiaeen tarttee tukkukortin ja sen saadakseen tarttee y-tunnuksen.
Valion toi tukku on tosiaan nykyyään auki ilman tukkukorttiakin, mutta noissa briskettihommissa kannattaa kyllä painottaa myös laatua eli kannattaa hyvin tarkkaan perehtyä millaista siellä on saatavilla. Esimerkiksi wotkinsilla oli sellasta ohutta suht rasvatonta kotimaista lihaa ja sain sitten cittarista toki kalliimmalla kilohinnalla kunnon jenkkihärkää kunnon marmorilla. Sen verran monta tuntia kuitenkin uhrataan tollasen kokkaukseen, niin kannattaa huolehtia että lopputulos on priimaa!
 
Kannattaa varmaan quotata mun koko postaus, jos haluaa arvostella nollasisällöksi. Ei tarvi antaa kritiikin mennä ihon alle. Jos kanssakeskustelija antaa palautetta täysin aiheesta, niin järkevää on silloin vähän tsekata, että oliko aiheellista eikä ainakaan jatkaa. Ja jottei mene omalta osaltani vaan suunsoitoksi.
Palautteesi ei ollut aiheellista.
 
Taitaapi myydä :)
Jossei nyt ihan lähiaikoina ole muuttunut takaisin pre-korona aikaan.

Myyvät kyllä, just pari viikkoa sitten käytiin.

Myös jumbon citymarketissa on ollut ainakin koko tämän vuoden briskettiä hyllyssä, useimmiten vielä useammalta eri tuottajalta.
 
Myyvät kyllä, just pari viikkoa sitten käytiin.

Myös jumbon citymarketissa on ollut ainakin koko tämän vuoden briskettiä hyllyssä, useimmiten vielä useammalta eri tuottajalta.
Hyvä! Tilaamalla se varmasti onnistuu useammassakin kaupassa mutta kiva kuulla että sitä löytyy tilaamattakin.
 
No tilasin tuon edullisemman, jää varmaan laatikkoon odottamaan kevättä. Jos nyt syksyllä löytyy tarvikkeita tarjouksesta mitä kannattaa ostaa? Vanha grilli oli jonkun itse tiiliskivistä tekemä eikä siihen ollut mitään…

- Piippusytytin
- Suojakangas
- Puhdistusharja
Muuta?
Slow'n sear:

 
Talvi saa tulla. Vihdoin loppuu ainainen kiukuttelu reikäarinan kanssa ja sain haettua hiilikorin ja samaa aikaan myös huopatiivisteiden vaihdot historiaan ja lasikuitu/metalliverkkoa tilalle.

IMG_0996.jpeg
 
Talvi saa tulla. Vihdoin loppuu ainainen kiukuttelu reikäarinan kanssa ja sain haettua hiilikorin ja samaa aikaan myös huopatiivisteiden vaihdot historiaan ja lasikuitu/metalliverkkoa tilalle.

IMG_0996.jpeg

Minkä kokoinen kamado ja mistä hommasit hiilikorin?
 
Minkä kokoinen kamado ja mistä hommasit hiilikorin?

23” kiinalainen ja K-Raudan Cello oli enempi kuin sopiva. Olihan se vähän tyyris verrattuna grillin hintaan, mutta ei tarvinnut ottaa mahdollista ärsytystä väärän kokoisesta ja parin kympin säästöllä Amazonin versiosta.
 
Mulla on Meater+ ja miten voi olla aina niin nihkeää ton pilven käyttö? Kaks laitetta, tabeltti ja puhelin yhdistettynä samaan wifiin ja puhelin johon tikku paritettu näyttää mitä pitää mutta tota tabua en saa toimimaan. Näyttää kyllä että pilveen yhteydessä mutta ei vaan näytä mitään muuta kuin tyhjää.
On kyllä toiminut ennen mutta nyt jotenkin tuntuu olevan nihkeetä melkein joka kerta kun tota käyttää. Ja aina tietysti silloin kun pitäis lähtee jonnekkin mihin signaali ei kuulu joten pilvellä mutta kun ei niin ei..
 
Mulla on Meater+ ja miten voi olla aina niin nihkeää ton pilven käyttö? Kaks laitetta, tabeltti ja puhelin yhdistettynä samaan wifiin ja puhelin johon tikku paritettu näyttää mitä pitää mutta tota tabua en saa toimimaan. Näyttää kyllä että pilveen yhteydessä mutta ei vaan näytä mitään muuta kuin tyhjää.
On kyllä toiminut ennen mutta nyt jotenkin tuntuu olevan nihkeetä melkein joka kerta kun tota käyttää. Ja aina tietysti silloin kun pitäis lähtee jonnekkin mihin signaali ei kuulu joten pilvellä mutta kun ei niin ei..
Itsellä aina tabletti yhdistettynä tikkuun ja näyttö päällä. Ei mitään ongelmaa tarkistaa tilannetta puhelimella kotona tai kodin ulkopuolella. Ettei olisi mitään virransäästöasetuksia päällä vehkeestä, joka on yhdistettynä Meateriin?
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!

1727680301609.png
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!

1727680301609.png
Seuraavalla kerralla käännät tuota keskimmäistä ritilää sen verran, että on samaan suuntaan kun reunatkin, istuu aika paljon paremmin paikalleen.
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!
Tuskinpa tällä isompaa käytännön merkitystä on, mutta ainakin itse lämmittäisin uuden grillin isolla hiilloksella mahdollisimman kuumaksi ennen ruokien laittamista, jotta kaikki valmistuksesta pintoihin ehkä jääneet aineet palaisivat pois.

Weber ei ole maalattu vaan emaloitu, joten se kestää lämpöä jokseenkin hyvin.
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!

1727680301609.png
Onnittelut hyvästä valinnasta, itsellä (ehkä) ensi kesänä uuden hankinta edessä. Reilun 15 vuotta ja varmasti yli tuhannen kiloa lihaa grillattu vastaavalla. Alkuperäiset ritilät kestivät ~5 vuotta ja nyt alkaa rst ritiläkin hajoamaan. Kansipidikkeen "muovit"alkoivat toissavuonna hiljakseen sulamaan ja emalit pikkuhiljaa varisemaan. Mutta uutta samanlaista täytyy varmaan lähteä hakemaan, jollei jollakulla ole tiedossa laadukasta hybridigrilliä jossa olisi vastaava grillausala.
 
Minä en vain voi ymmärtää miten toiset saavat grillattua Halloumia suoraan parilalla kun minulla tarttii kiinni peltiin. Eikä ole edes mikään halpa kiinapommi vaan vähän parempi Weberin kaasugrilli. Lihannesten ja kalkkunan kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa mutta Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
 
Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
Grillin pitää olla tosi hyvin puhdistettu. Likaiseen tarttuu helposti. Halloumit pitää leikata ja jättää "itkemään" vähäks aikaa. Sit ennen grillaamista huolellinen kuivaus ja ennen grilliin laittoa ritilät kunnolla öljyyn.
 
Minä en vain voi ymmärtää miten toiset saavat grillattua Halloumia suoraan parilalla kun minulla tarttii kiinni peltiin. Eikä ole edes mikään halpa kiinapommi vaan vähän parempi Weberin kaasugrilli. Lihannesten ja kalkkunan kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa mutta Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
Mä luulen että yrität liian kuumalla niin se juuston pinta palaa.
Tosin itse tykkään ihan vaan ritilän päällä grillata sen.

Periaatteessa kun saat sen pinnan siihen sen jälkeen voit nostaa lämpöä jos huvittaa. Sillon siihen juuston pintaan on tullut sellainen mukava pinta
 
Minä en vain voi ymmärtää miten toiset saavat grillattua Halloumia suoraan parilalla kun minulla tarttii kiinni peltiin. Eikä ole edes mikään halpa kiinapommi vaan vähän parempi Weberin kaasugrilli. Lihannesten ja kalkkunan kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa mutta Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
Öljyää kunnolla ja oma kikka on se että heiluttelee parilan päällä hetken eestaas heti sen jälkeen kun ne siihen laskee. Jostain syystä tällöin ei tartu niin tiukasti kiinni.
 
ja sitä halloumia ei tarvitse leikata viipaileiksi ennen paistoa. Se yleensä taittuu kahdeksi isommaksi palaseksi jotka sit ruskistaa ja vasta lopuksi sitten leikkuu sopiviksi paloiksi tarjoillessa. Paljon helpompi työstää noin isompina palasina ja maku ihan samanlainen
 
ja sitä halloumia ei tarvitse leikata viipaileiksi ennen paistoa. Se yleensä taittuu kahdeksi isommaksi palaseksi jotka sit ruskistaa ja vasta lopuksi sitten leikkuu sopiviksi paloiksi tarjoillessa. Paljon helpompi työstää noin isompina palasina ja maku ihan samanlainen
Tätä kokit suosittelee. Pitäis kokeilla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 754
Viestejä
4 556 636
Jäsenet
75 052
Uusin jäsen
akaboele

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom