Grillit & grillaus

kattokaa meillä on miljonääri täällä
Mitä jos jättisit vaan kommentoinnin pois topikista jos se on tän tasosta nollasisältöpostausta ja viittaan myös tohon coop lager vihjaukseen.

BTW ei tarvi olla miljonääri, että on varaa ottaa grillauksen ohessa vähän parempaakin bisseä. Itse esimerkiksi oon tykästynyt rasvasen slow and low ruuan kanssa tuhdeista neipoista. Sopii jotenkin tosi hyvin yhteen.

Saako pk-seudulla jostain säännöllisesti briskettiä ilman tilaamista?
Ei taida äkkiseltään tulla mieleen yhtään muuta mestaa kuin jotkut wotkinsit yms, joiden brisketit on kyllä laadullisesti niin ankeita, että ihan turha edes ostaa. Paremman pään K-ketjun myymälöissä tarjonta on kyllä ollut suht hyvää, joten niistä pirauttelemalla voisi saada infoa onko saatavuutta ja milloin mahdollisesti tulee. Ainakin mankkaan suppari joka osuu työmatkoille on ollut valikoimaltaan aika hyvä ja samaten jos järvenpää on yhtään holleilla niin cittari sieltä.
 
BTW ei tarvi olla miljonääri, että on varaa ottaa grillauksen ohessa vähän parempaakin bisseä. Itse esimerkiksi oon tykästynyt rasvasen slow and low ruuan kanssa tuhdeista neipoista. Sopii jotenkin tosi hyvin yhteen.
Mitä jos jättisit vaan kommentoinnin pois topikista jos se on tän tasosta nollasisältöpostausta
 
Ok. Sivustolta sain sen kuvan, että ostamiaeen tarttee tukkukortin ja sen saadakseen tarttee y-tunnuksen.

Juu, mutta sinne vain hakemaan. Jos paikalliseen K-Kauppaan tai muulle ”lihatiskille” tilailee, niin kannattaa todellakin olla varma siitä mitä tuli tilattua. Rasvaton yritys siellä todennäköisesti odottelee ilman annettuja speksejä.
 
Mitä jos jättisit vaan kommentoinnin pois topikista jos se on tän tasosta nollasisältöpostausta
Kannattaa varmaan quotata mun koko postaus, jos haluaa arvostella nollasisällöksi. Ei tarvi antaa kritiikin mennä ihon alle. Jos kanssakeskustelija antaa palautetta täysin aiheesta, niin järkevää on silloin vähän tsekata, että oliko aiheellista eikä ainakaan jatkaa. Ja jottei mene omalta osaltani vaan suunsoitoksi.

Ok. Sivustolta sain sen kuvan, että ostamiaeen tarttee tukkukortin ja sen saadakseen tarttee y-tunnuksen.
Valion toi tukku on tosiaan nykyyään auki ilman tukkukorttiakin, mutta noissa briskettihommissa kannattaa kyllä painottaa myös laatua eli kannattaa hyvin tarkkaan perehtyä millaista siellä on saatavilla. Esimerkiksi wotkinsilla oli sellasta ohutta suht rasvatonta kotimaista lihaa ja sain sitten cittarista toki kalliimmalla kilohinnalla kunnon jenkkihärkää kunnon marmorilla. Sen verran monta tuntia kuitenkin uhrataan tollasen kokkaukseen, niin kannattaa huolehtia että lopputulos on priimaa!
 
Kannattaa varmaan quotata mun koko postaus, jos haluaa arvostella nollasisällöksi. Ei tarvi antaa kritiikin mennä ihon alle. Jos kanssakeskustelija antaa palautetta täysin aiheesta, niin järkevää on silloin vähän tsekata, että oliko aiheellista eikä ainakaan jatkaa. Ja jottei mene omalta osaltani vaan suunsoitoksi.
Palautteesi ei ollut aiheellista.
 
Taitaapi myydä :)
Jossei nyt ihan lähiaikoina ole muuttunut takaisin pre-korona aikaan.

Myyvät kyllä, just pari viikkoa sitten käytiin.

Myös jumbon citymarketissa on ollut ainakin koko tämän vuoden briskettiä hyllyssä, useimmiten vielä useammalta eri tuottajalta.
 
Myyvät kyllä, just pari viikkoa sitten käytiin.

Myös jumbon citymarketissa on ollut ainakin koko tämän vuoden briskettiä hyllyssä, useimmiten vielä useammalta eri tuottajalta.
Hyvä! Tilaamalla se varmasti onnistuu useammassakin kaupassa mutta kiva kuulla että sitä löytyy tilaamattakin.
 
No tilasin tuon edullisemman, jää varmaan laatikkoon odottamaan kevättä. Jos nyt syksyllä löytyy tarvikkeita tarjouksesta mitä kannattaa ostaa? Vanha grilli oli jonkun itse tiiliskivistä tekemä eikä siihen ollut mitään…

- Piippusytytin
- Suojakangas
- Puhdistusharja
Muuta?
Slow'n sear:

 
Talvi saa tulla. Vihdoin loppuu ainainen kiukuttelu reikäarinan kanssa ja sain haettua hiilikorin ja samaa aikaan myös huopatiivisteiden vaihdot historiaan ja lasikuitu/metalliverkkoa tilalle.

IMG_0996.jpeg
 
Talvi saa tulla. Vihdoin loppuu ainainen kiukuttelu reikäarinan kanssa ja sain haettua hiilikorin ja samaa aikaan myös huopatiivisteiden vaihdot historiaan ja lasikuitu/metalliverkkoa tilalle.

IMG_0996.jpeg

Minkä kokoinen kamado ja mistä hommasit hiilikorin?
 
Minkä kokoinen kamado ja mistä hommasit hiilikorin?

23” kiinalainen ja K-Raudan Cello oli enempi kuin sopiva. Olihan se vähän tyyris verrattuna grillin hintaan, mutta ei tarvinnut ottaa mahdollista ärsytystä väärän kokoisesta ja parin kympin säästöllä Amazonin versiosta.
 
Mulla on Meater+ ja miten voi olla aina niin nihkeää ton pilven käyttö? Kaks laitetta, tabeltti ja puhelin yhdistettynä samaan wifiin ja puhelin johon tikku paritettu näyttää mitä pitää mutta tota tabua en saa toimimaan. Näyttää kyllä että pilveen yhteydessä mutta ei vaan näytä mitään muuta kuin tyhjää.
On kyllä toiminut ennen mutta nyt jotenkin tuntuu olevan nihkeetä melkein joka kerta kun tota käyttää. Ja aina tietysti silloin kun pitäis lähtee jonnekkin mihin signaali ei kuulu joten pilvellä mutta kun ei niin ei..
 
Mulla on Meater+ ja miten voi olla aina niin nihkeää ton pilven käyttö? Kaks laitetta, tabeltti ja puhelin yhdistettynä samaan wifiin ja puhelin johon tikku paritettu näyttää mitä pitää mutta tota tabua en saa toimimaan. Näyttää kyllä että pilveen yhteydessä mutta ei vaan näytä mitään muuta kuin tyhjää.
On kyllä toiminut ennen mutta nyt jotenkin tuntuu olevan nihkeetä melkein joka kerta kun tota käyttää. Ja aina tietysti silloin kun pitäis lähtee jonnekkin mihin signaali ei kuulu joten pilvellä mutta kun ei niin ei..
Itsellä aina tabletti yhdistettynä tikkuun ja näyttö päällä. Ei mitään ongelmaa tarkistaa tilannetta puhelimella kotona tai kodin ulkopuolella. Ettei olisi mitään virransäästöasetuksia päällä vehkeestä, joka on yhdistettynä Meateriin?
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!

1727680301609.png
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!

1727680301609.png
Seuraavalla kerralla käännät tuota keskimmäistä ritilää sen verran, että on samaan suuntaan kun reunatkin, istuu aika paljon paremmin paikalleen.
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!
Tuskinpa tällä isompaa käytännön merkitystä on, mutta ainakin itse lämmittäisin uuden grillin isolla hiilloksella mahdollisimman kuumaksi ennen ruokien laittamista, jotta kaikki valmistuksesta pintoihin ehkä jääneet aineet palaisivat pois.

Weber ei ole maalattu vaan emaloitu, joten se kestää lämpöä jokseenkin hyvin.
 
Ensimmäinen grillaus uudella master touchilla ja meater 2:lla, olipa mukavaa ja helppoa. Niin tohkeissaan olin uusista leluista etten muistanut ottaa kunnon kuvia edes. Seuraavaksi vaan isompaa lihapalaa hiilille!

1727680301609.png
Onnittelut hyvästä valinnasta, itsellä (ehkä) ensi kesänä uuden hankinta edessä. Reilun 15 vuotta ja varmasti yli tuhannen kiloa lihaa grillattu vastaavalla. Alkuperäiset ritilät kestivät ~5 vuotta ja nyt alkaa rst ritiläkin hajoamaan. Kansipidikkeen "muovit"alkoivat toissavuonna hiljakseen sulamaan ja emalit pikkuhiljaa varisemaan. Mutta uutta samanlaista täytyy varmaan lähteä hakemaan, jollei jollakulla ole tiedossa laadukasta hybridigrilliä jossa olisi vastaava grillausala.
 
Minä en vain voi ymmärtää miten toiset saavat grillattua Halloumia suoraan parilalla kun minulla tarttii kiinni peltiin. Eikä ole edes mikään halpa kiinapommi vaan vähän parempi Weberin kaasugrilli. Lihannesten ja kalkkunan kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa mutta Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
 
Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
Grillin pitää olla tosi hyvin puhdistettu. Likaiseen tarttuu helposti. Halloumit pitää leikata ja jättää "itkemään" vähäks aikaa. Sit ennen grillaamista huolellinen kuivaus ja ennen grilliin laittoa ritilät kunnolla öljyyn.
 
Minä en vain voi ymmärtää miten toiset saavat grillattua Halloumia suoraan parilalla kun minulla tarttii kiinni peltiin. Eikä ole edes mikään halpa kiinapommi vaan vähän parempi Weberin kaasugrilli. Lihannesten ja kalkkunan kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa mutta Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
Mä luulen että yrität liian kuumalla niin se juuston pinta palaa.
Tosin itse tykkään ihan vaan ritilän päällä grillata sen.

Periaatteessa kun saat sen pinnan siihen sen jälkeen voit nostaa lämpöä jos huvittaa. Sillon siihen juuston pintaan on tullut sellainen mukava pinta
 
Minä en vain voi ymmärtää miten toiset saavat grillattua Halloumia suoraan parilalla kun minulla tarttii kiinni peltiin. Eikä ole edes mikään halpa kiinapommi vaan vähän parempi Weberin kaasugrilli. Lihannesten ja kalkkunan kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa mutta Halloumi on yksinkertaisesti mahdoton rasti.
Öljyää kunnolla ja oma kikka on se että heiluttelee parilan päällä hetken eestaas heti sen jälkeen kun ne siihen laskee. Jostain syystä tällöin ei tartu niin tiukasti kiinni.
 
ja sitä halloumia ei tarvitse leikata viipaileiksi ennen paistoa. Se yleensä taittuu kahdeksi isommaksi palaseksi jotka sit ruskistaa ja vasta lopuksi sitten leikkuu sopiviksi paloiksi tarjoillessa. Paljon helpompi työstää noin isompina palasina ja maku ihan samanlainen
 
ja sitä halloumia ei tarvitse leikata viipaileiksi ennen paistoa. Se yleensä taittuu kahdeksi isommaksi palaseksi jotka sit ruskistaa ja vasta lopuksi sitten leikkuu sopiviksi paloiksi tarjoillessa. Paljon helpompi työstää noin isompina palasina ja maku ihan samanlainen
Tätä kokit suosittelee. Pitäis kokeilla.
 
Oisko grilli kuumaks, pinnat siinä nopee kii ja sit sivulämpöön lopuks, mittarilla seuraa lämpöjä?
 
Oisko grilli kuumaks, pinnat siinä nopee kii ja sit sivulämpöön lopuks, mittarilla seuraa lämpöjä?
No näin oli tarkoitus. Suolaa ja pippuria pintaan. Jonkun punaviinikastikkeen teen kans. Pitää googlailla sisälämpö vielä.
 
Grillin pitää olla tosi hyvin puhdistettu. Likaiseen tarttuu helposti. Halloumit pitää leikata ja jättää "itkemään" vähäks aikaa. Sit ennen grillaamista huolellinen kuivaus ja ennen grilliin laittoa ritilät kunnolla öljyyn.

Tarkoitatko itkettämisellä hieman sokeria ja öljyä paistopintaan ja 30 minuutiksi imeytymään?
Tykkään leikata halloumilevyn kolmeen kapeampaan levyyn, jotka lyön suoraan parilalle. Grillin mittari näyttää noin 270 astetta, kun tungen einekset sisään.
 
Itse tykkään välillä hieroa vähän auringonkukanöljyä lihojen ja kanatuotteiden pintaan, varma pistopinta ja ei jää lihaa kiinni ritilään.
 
Onko kokemusta mikä aliexpressin tms anturi toimisi inkbirdin kanssa? Käytössä kahden anturin mittari jos sillä on jotain merkitystä.
 
Kassleria ajattelin savustaa jouluksi. Savustukset ajoissa ja liha kylmään vetäytymään. Oliskos suosituksia sisälämpötilasta? Ajattelin että jos tekis jotain ei niin megaisoja paloja niin että suolaisi suolaliemessä muutamia päiviä/viikon ja savustais vaikka muutamankin päivän ennakkoon ja antais rauhassa savujen tasaantua. Tulisko jollain reilu 60 astetta sopivan kostea lopputulos vielä. (Toki vetäytymiset päälle)
 
Täällä alkoi joulupäivä herätyskellolla, kuudelta aamulla pallogrilliin viiden kilon kinkku.
Weberin pallogrilliin, molemmista päistä tulet ja luumupuun pätkät antamaan savua. Koitan pitää tota joku 4h ~120 asteisessa savussa, sitten meater kiinni ja uuniin paistopussiin kypsymään, joskos siitä sais vielä vähän lientä talteen.
1735101986150.png
 
Täällä alkoi joulupäivä herätyskellolla, kuudelta aamulla pallogrilliin viiden kilon kinkku.
Weberin pallogrilliin, molemmista päistä tulet ja luumupuun pätkät antamaan savua. Koitan pitää tota joku 4h ~120 asteisessa savussa, sitten meater kiinni ja uuniin paistopussiin kypsymään, joskos siitä sais vielä vähän lientä talteen.
1735101986150.png
Miten sait kinkun onnistumaan?
 
Neljän tunnin savu ei tartu koko aikaa, kun kypsyy pinnasta, hyvä jos tunnin ottaa savua vastaan :)
 
Varmasti ottaa enemmän kuin tunnin tuolla lämpötilalla. Kylmäsavu ottaa makua +24h

Kylmäsavuun on turha verrata..
Porsaan liha kypsyy pinnasta ekana ja kun on pinnasta kypsä, ei tartu savua enään, vaihtelee toki lihan koon, grillin jne mukaan, mut joku 2h on aika maksimi joulukinkulle.
 
Kylmäsavuun on turha verrata..
Porsaan liha kypsyy pinnasta ekana ja kun on pinnasta kypsä, ei tartu savua enään, vaihtelee toki lihan koon, grillin jne mukaan, mut joku 2h on aika maksimi joulukinkulle.
Noni nyt ollaan jo 2 tunnissa sunkin mukaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 007
Viestejä
4 877 524
Jäsenet
78 740
Uusin jäsen
nikz1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom