Grillit & grillaus

Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
824
Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 330
Pannulla ei pala niin helposti ja helpompi tehdä. Pitää toki olla kuuma pannu. Itsellä on kesäkeittiössä kaasulevy johon Lidlistä ostettuhiiliteräpannu kuumaksi oliiviöljyn kera. Ja sitten paahtelee paprikat siinä. Päälle karkeaa suolaa ja majoneesin kanssa ääntäkohden.

On muuten edelleen noi Lidlin grillipannut uskomattoman hyvä ostos. Itsellä on niitä kaksi ja kunnon rasvapoltettuna monipuolinen pannu. Itse teen siinä aina kasvikset, paistetut perunat, grillijuustot jne. Suosittelen ostamaan, halpa ja hyvä, itellä noita kaks. Tosin se isompi versio tosta kuvan pannusta. Mainoksessa oli noita ainakin tällä hetkellä myynnissä.
Missä mainoksessa?
Yritin katsoa mut ei kyl löytynyt…
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 330
Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
Folio rasvapellille ja siihen päälle paakkuuntuvaa kissanhiekkaa, saa sit taiteltua rasvapaloja pois ku piparkakkuja :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 592
Missä mainoksessa?
Yritin katsoa mut ei kyl löytynyt…
Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
1 064
Padroneja mä tarkotin eli paprikoita.

Nää on hyviä mutta ite mielummin paistan pannulla kuin suoraan grillissä.
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
824
Kaupasta tosiaan löytyy hyviä ja vähemmän hyviä padroneja mielestäni. Parhaat tähän mennessä on ollut itse kasvatetut. Parvekkella kukkii muutama pensas ja satoa odottelen elokuulle.
 
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
824
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Vedellä huuhtelu, kuivaus, pannulle reilusti oliiviöljyä, lämmitä pannu, padronit pannulle, anna paistua ja kääntele kunnes rupeavat tummumaan, sammuta pannu, nosta padronit lautaselle, ripottele sormisuolaa päälle ja nauti. Eihän nuo tietenkään kaikille maistu, joten ei vika aina tekijässä ole.
 

ROG

Liittynyt
06.08.2020
Viestejä
208
Laittakaas grillausehdotuksia. Mulla on huono mielikuvitus. Eniten grillaillu possun kassler- ja ulkofileepihvejä.
Pakastepussiin tms. oman maun mukaan olevia kasviksia (aurinko-, kruunu-,...kasviksia/sekoituksia mitä näitä nyt on). Rypsiöljyä, merisuolamyllyllä merisuolaa, vähän pippurisekoitusta ja sipulijauhetta pussiin. Sekoitus, anna olla jonkun aikaa pöydällä ja sekoittele uudestaan. Sit vaa alumiinivuokaan ja grilliin. Lohkopottuja/pariisinperunoita voi maustaa samalla tapaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 592
Testasin ja taidettiin heittää loput bioroskikseen. Aivan karmeita limanuljaskoja.


Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Eihän nää kaikille maistukkaan eikä tekijässä välttämättä mitään vikaa ole.
Kuten sanottu kuumalla pannulla ja kun alkaa pinta sieltä täältä hiillostua ja ne on pehmenneet niin lämpö pois, reilusti suolaa ja makumajoneesin kanssa kitaan.

Mä söin noita ekaa kertaa ravintolassa, ja ne oli sellaisia ihmeen kitkerän makuisia, mutta tykkäsin konseptista ja kun kotona oon tehny niin ei ole ollu koskaan kitkeriä.

Mutta makuasioita. Toiset tukkäägrillatuista herkkusienistäkin, mutta itse en voi sietää sitä makua ja koostumusta.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 159
Itse kyllästyin jo pekoniin käärittyihin juttuihin, kun kaikki maistuu vain pekonilta. Paljon parempia parsasta tulee kun hieman roiskii oliiviöljyä päälle ja grillaa paljaaltaan. Grillauksen jälkeen hieman suolaa päälle. Myös muita kasviksia kannattaa grillailla; salaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, yms.

Ja vartaat on toinen helppo grillattava. Siinä vain mielikuvitus rajana, mitä niihin laittaa.
 

xcn

Liittynyt
10.06.2024
Viestejä
3
Itse kyllästyin jo pekoniin käärittyihin juttuihin, kun kaikki maistuu vain pekonilta. Paljon parempia parsasta tulee kun hieman roiskii oliiviöljyä päälle ja grillaa paljaaltaan. Grillauksen jälkeen hieman suolaa päälle. Myös muita kasviksia kannattaa grillailla; salaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, yms.

Ja vartaat on toinen helppo grillattava. Siinä vain mielikuvitus rajana, mitä niihin laittaa.
Samaa mieltä, ennen tuli käärittyä pekoniin vaikka mitä. Nykyään käärin täytetyt herkkusienet juustohöylällä viipaloituihin kesäkurpitsasuikaleisiin ja laitan jotain kastiketta päälle, parsat ja padronit grillataan (aiempaan keskusteluun viitaten: itse ehdottomasti tykkään grillata nämä miedolla lämmöllä enkä paistaa) sellaisinaan öljyssä. Varhaiskaalikin aika mukavaa grillattuna, kunhan sen marinoi / maustaa itselleen sopivasti (itse kaipaan siihen jotain kastiketta, pelkkä suola ei riitä tässä).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 157
Grillattu munakoisokin toimii; leikataan kanta pois, siivutetaan reilun sentin siivuiksi ja grillataan oliiviöljyllä sutaistuna. Öljy kannattaa lisätä juuri ennen grilliin laittamista, munakoisolla on taipumus imaista öljy sisäänsä.

Ja mainittakoon että joidenkin mielestä munakoiso pitää "itkettää", ts. siivutetaan ja suolataan, annetaan suolan imeä nestettä pois ja kuivataan tms. Itse jätän tekemättä, suoraan grillille öljyn kanssa ja maun mukaan suolaa. Ei tule niin vetelää ja suolaista lopputulosta.
 
Liittynyt
26.11.2020
Viestejä
457
Pakko kertoa omakin suosikki grilli-resepti. Kananpaistileikkeitä, hiero niihin sopivaksi katsotut grillimaustteet/rubit, tai edes suolaa ja pippuria. Kääräise rullan tapaiselle ja pyöräytä pari pekonisuikaletta tiukasti ympärille. Sitten sivellään makeaa bbq-kastiketta päälle ja grilliin, epäsuoralle tulellen ja suht mietoon lämpöön. Sivellään lisää soossia vähän väliä, hyvä jos grilliin saisi vähän savuakin. Pekoni kun on rapsakan oloista niin voi siirtää vähän suoralle tulelle ja nopeasti pyöritellen ja sivellellen sopivan mähmäinen pinta.
 
Liittynyt
18.02.2022
Viestejä
517
Vuodesta 2007 tullut grillattua kaasugrillillä. Eilen tuli ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa vahingossa kokeiltua rasvapaloa. Melkoiset liekit oli ja onneksi pysyivät kuitenkin grillin sisäpuolella. Grilli on nyt sisäpuolelta palanut, ennen se oli ehkä vain sen näköinen. Syynä tuohon paloon oli minä itse, grilli huonosti puhdistettu. Vanhat rasvat yms siellä paloi. No nyt on grilli putsattu ja toimii hienosti. Vielä astetta isommat liekit niin olisi ollut pelko että rivarin puurakenteet grillin lähettyvillä olisivat syttyneet. Toivottavasti muistan nyt putsata tuota grilliä useammin.
Vastaava kävi viime viikolla, viimeisellä lomaviikolla kun tuli kaasua jonkun verran polteltua grillissä. Grillasin joka päivä jotakin ja puhdistus tais jäädä itselläkin vähän puolitiehen. Ulkoverhouslauta grillin takana tosin tuntui sen verran käteen lämpöiseltä kun avasin grillikauden pari kk sitten, että päätin vetää grillin nyt n. 1.5m irti seinästä kun sain terassin valmiiksi ja siirsin grillin terassille.
 
Liittynyt
08.07.2017
Viestejä
749
Oisko ribseille suositusta hieman vähemmän sokeria sisältävästä kastikkeesta, tulee diabetes pelkästä etiketin lukemisesta, kun noita kaupan sörsseleitä katselee... tai tietysti itse voisi jotain kyhätä jos ois reseptiä heittää.

Noissa vaan taitaa olla juuri ideana juuri se sokerin karamellisoituminen ribsin pintaan, että liekö vähäsokerisia olemassakaan?:tdown:
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 330
Rehellisyyden nimissä en tiiä onko täss, edellisessä vai tulevassa, muistan vaan nähneeni että oli taas saatavilla. Toi kuva toki googlekuva. Jokatapauksessa tänä kesänä olen nähnyt mainostettavan.
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 592
Näinkin tollasen jossain poistolaarissa mut jätin nyt ainakin vielä ostamatta.
Mitä etua tossa lidlin mukaan rautaisessa sit on jos verrataan perus teräs vuokaan tai valurautaiseen vuokaan?
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 829
Eli varmasti tekijässä vika. Voitko auttaa? Miten näitä kuuluu valmistaa?
Huuhtelet, pyöräytät öljyssä ja parillaan tai johonkin koriin kuumaan grilliin. Välillä pyörittelet ja odotat, että tummuu. Älä päästä ihan lötköiksi. Makukyaymys toki tämä. Mutta tuo "limanuljaskuus" viittaa, että meni yli.
Lopuksi vielä vähän oliiviöljyä ja reippaasti hyvää sormisuolaa päälle.

Ja kuten joku sanoi, jos ei tykkää, niin ei tykkää.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 330
No valurautaan verrattuna ainakin huomattavasti helpompi, kevyempi ja nopeampi käytää.
Muihin teräsvuokiin en tiiä onko parempi, mutta edullinen ja toimiva ja sai ihan Lidlistä eikä tarvinnu tilata mistään erikoiskaupasta jne. Itse en ainkaan lähikaupoissa tai Prismassa tuollaisia nähnyt. Mutta eikai toi tosiaan mikään ihmelaite ole, edullinen ja hyvä.
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 592
Käytätkö siis ihan suorana paistopintana tuota?
Eikö siihen tartu kiinni?
Juu kaasulevyllä käytän ihan suoraan paistoon. Ei tartu mikään kiinni koska olen ne hyvin rasvapolttanut. Tosin jotain kananmunaa ja lättyjä en ole kokeillut, mutta peruskasvikset ja grillijuustot ynnä paistetut perunat ja muut särpimet kyllä tulee komeasti eikä pala kiinni.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
245 877
Viestejä
4 291 921
Jäsenet
71 744
Uusin jäsen
Vanreyne

Hinta.fi

Ylös Bottom