Grillit & grillaus

Hommasin Weberin kaasugrillin, jossa posliiniemaloitu ritilä. Oliko tämän puhdistamiseen hyviä vinkkejä/tuotteita? Kannattaako käyttää Weberin omia vai onko jotain muita suositeltuja tuotteita?

Rasvaan ritilät Muurikan silavalla, grillauksen jälkeen kaavin ylimääräiset ryönät pois halpisharjalla jossa kaavin/messinkiharja/pesutyyny. Lopuksi lämmöt tappiin ja hiiltyneet liat pois hyvällä messinkiharjalla, esim: Napoleon puhdistusharja messinki | Prisma verkkokauppa

Messinki sopivan pehmeää posliiniemalille, teräsharja liian kova.
 
Messinkiharja on hyvä varmasti, mutta Weberin sivuilla kuitenkin puhutaan teräsharjalla puhdistamisesta.
Ote Weberin sivuilta Weber ritilä
Care InstructionsPreheat grill on high for 15 minutes and brush grates with stainless steel grill brush. For heavy grease buildup, use Weber Grate Cleaner and Scrubber Pads after the grill has completely cooled.
FitsGenesis® Silver A, Spirit E-210 (2007-2012), and Spirit 500 gas grills
 
Ostin tollasen poranterä harjan (pehmeän) ja huvikseni sillä harjailin grilliä. Iha ok kait, mutta eihän se ihan noin pehmeellä taida lähteä. Onko jollain joku poranteräteräsharja käytössä grillin puhdistukseen? Mitä ottaa huomioon, vai hiooko sellainen liikaa kaikkea "metallia" irti lian sijaan?

Mietin että millainenhan poranteräharja olisi optimaalisin grillin pesuun.
 
Ostin tollasen poranterä harjan (pehmeän) ja huvikseni sillä harjailin grilliä. Iha ok kait, mutta eihän se ihan noin pehmeellä taida lähteä. Onko jollain joku poranteräteräsharja käytössä grillin puhdistukseen? Mitä ottaa huomioon, vai hiooko sellainen liikaa kaikkea "metallia" irti lian sijaan?

Mietin että millainenhan poranteräharja olisi optimaalisin grillin pesuun.

Ei hinkkaa, anna mennä vain.

Edes rautaharjalla et saa tuollaista rosteriritilää kulumaan mihinkään suuntaan. Tämä johtuu siitä, että rosteri on vain yksinkertaisesti niin paljon kovempaa kuin teräsharjan harjas.

Jos mennään ihan ääripäähän eli rälläkkä + tämä silmämunien kauhu niin sitten saa jo jälkeä aikaan

1717066319664.png
 
Itse kun en hiiligrillien ominaisuuksista oikein mitään tiedä, niin oikein tarkkaan ottaen on ne ratkaisut mitkä on kalliimmissa Webereissä tehty paremmin?

Juuri niinkuin Mikkos sanoi, tiiveys on isoin tekijä. Omaani parantelin lasikuitutiivisteellä kannen välissä, ja vesileikkurilla töissä tein uuden pohjareikien säätökappaleen jolla ilman tulon saa lakkaamaan.
 
Rogue kasattu ja ekat läskit kitusissa.
Ohjeen ja todellisuuden välillä oli vain yksi hiuksenhieno ero, mutta helposti kasaantui itsekin.
On siinä 15 vuotta ja useamman markettigrillin polttaneena iso ero.
 

Liitteet

  • 20240531_184411.jpg
    20240531_184411.jpg
    365,6 KB · Luettu: 147
  • 20240531_184418.jpg
    20240531_184418.jpg
    324,4 KB · Luettu: 154
  • 20240531_185128.jpg
    20240531_185128.jpg
    329,8 KB · Luettu: 141
Ei ole kokemuksia mutta kun ajatuksia kysyit..

Jos kutsuisit grillaamaan ja sulla olisi tuollainen vehjes, niin ensimmäiset ajatukset varmaan olisi että miksi hommasit
luciferin etkä KämädoJoeta tms premium merkkiä, ehkä kysyisin että voinko käyä sisällä vessassa ja etsisin jotain tuoreita ikea-kalusteita tai muita merkkejä financial probleemeista :think:
Vuoden eniten myötähäpeää aiheittava kommentti palkinto menikin sit jo tälle vaikka puoli vuotta jäljellä. :rolleyes:

Ensinnäkin, lopputulos on 100% sama tässä luciferissa kuin jossain kamado joessa, se hintaero tulee saven materiaalista sekä takuun pituudesta.

Näyttäisi olevan käytännössä identtinen mustang kamado L kanssa ja molemmissa se ovh hinta on siinä 900e pintaan.

Mustangissa tosin 10 vuoden takuu mutta käytännössä se ainoa takuuasia mitä voit vuoden jälkeen tarvita on jos höngit sinne tulikuumat hiilet kovalla pakkasella ja saat sen halkeamaan, tähän sitten auttaa kotivakuutus myös.

Itsellä löytyy mustang L ja tässä just pohdin josko vaihtaisi tohon luciferiin, ihan vain koska haluisin punaisella värillä olevan kamadon.

Sivutasot myös lusikassa metallia vs mustangin puiset, tosin lusikassa ei ole tasoissa telinekoukkuja mutta äkkiäkös siihen poralla sellasen kiinnittää…

Ja pallogrilliin on turha kamadoa verrata, se on niin paljon paskempi vehje et ihan ku pyörää ja autoa vertaisi, että alkuperäiselle kysyjälle:
Jos nyt hiiligrilliä etsit ni onhan toi luciferin tarjous todella kova ja kuten mustang, se on juuri sitä parempaa keskitason laatua eli voittaa tokmannin, prisman ja motonetin valikoiman mut häviää sit BGE ja kamado joe, mut noita ostetaankin käytännössä siinä vaiheessa kun raha ei merkkaa lainkaan.
 
Halpa ja iso keraaminen, ei tuohon hintaan taida juuri vaihtoehtoja löytyä ellei osta Weberin palloa. Pallo on pitkäikäinen, keraamisen kesto saattaa olla pieni kysymysmerkki. Molemmat tietty hoitaa hommansa vallan hyvin. Luciferissa lyhyt vain vuoden takuu.
Ja pallo on todella lyhytikäinen verrattuna kamadoon, vaikka olisi weber kyseessä.
Ja kamadoa voi tosiaan käyttää ilman ongelmia myös paukkupakkasilla kunhan unohtaa sen piippusytyttimen sillon (mielestäni se on kamadossa muutenkin turha koska koko malli on kuin piippusytytin ja grilli on huomattavasti nopeemmin käyttövalmis kuin pallo)
 
Edelleen pallo toimii todella mainiosti myös vitunmoisilla pakkasilla.
Paitsi että kuluttaa hiiliä ihan helvetisti kun ei eristä kylmyyttä millään tavalla ja lämpötilansäädöt toimii täysin eri tavalla ku kesäisin, plus saa olla lisäämässä hiiliä jos haluaa pitkiä vetoja vetää.
 
Paitsi että kuluttaa hiiliä ihan helvetisti kun ei eristä kylmyyttä millään tavalla ja lämpötilansäädöt toimii täysin eri tavalla ku kesäisin, plus saa olla lisäämässä hiiliä jos haluaa pitkiä vetoja vetää.
No ei kyllä kuluta, eikä tarvi lisätä. Joka joulu tulee tehtyä kinkku pallolla ja hyvin menee samalla snakella 12h
Viimetalvena tein longan hiilillä pitkän savustuksen ja niistä hiilistä jäi 1/3 osaa palamattomiksi, eli eipä se nyt niin paljon niitä hiiliä kuluta.
 
Ja pallo on todella lyhytikäinen verrattuna kamadoon, vaikka olisi weber kyseessä.
Ja kamadoa voi tosiaan käyttää ilman ongelmia myös paukkupakkasilla kunhan unohtaa sen piippusytyttimen sillon (mielestäni se on kamadossa muutenkin turha koska koko malli on kuin piippusytytin ja grilli on huomattavasti nopeemmin käyttövalmis kuin pallo)
Mihin mperustat tuon lyhytikäisyyden? Oma pallo on ollut vuosia pihalla säiden armoilla, koskaan en ole peitettä päälle vetänyt ja eipä se edelleenkään paljon uudesta poikkea, kunhan vaan edes joskus jaksaisi pestä. Kamadoista sen sijaan saa lukea joka talvi haljenneista keraamikoista yms...
Kyllä itsekkin olen kamadon ostamista miettinyt, mutta ei ole vielä ollut tarvetta kun pallolla pärjää aivan täysin.
 
Edelleen sama. Kesät talvet terassilla ilman huppua, eikä uutta häpeä muuta kuin paskaisuudellaan. @GoDi nyt on kunnostautunut pallogrillien mollaajana, ilmeisesti 0-kokemuksella.
 
Ensinnäkin, lopputulos on 100% sama tässä luciferissa kuin jossain kamado joessa, se hintaero tulee saven materiaalista sekä takuun pituudesta.

Lopputulos ei ole sama halpis kamadoissa ja laatupeleissä. Laatupelit on valmiiksi tiiviitä, pitkissä vedoissa sen huomaa heti.
Niitä halpiksia joutuu usein tiivistämään.
 
Edelleen sama. Kesät talvet terassilla ilman huppua, eikä uutta häpeä muuta kuin paskaisuudellaan. @GoDi nyt on kunnostautunut pallogrillien mollaajana, ilmeisesti 0-kokemuksella.
Juu ihan nollakokemuksella, ei ole ollut kuin vuosien aikana 4 eri palloa, myös weber master touch.
Mutta on myös ollut pari kamadoa, ihan omaan kokemukseen nojaan näiden vertailun, jos käyttää tollasta ihmeellistä asiaa kuin google niin voi myös mennä lukemaan moniko pallosta kamadoon siirtynyt on mennyt takasin pallon pariin...
Mihin mperustat tuon lyhytikäisyyden? Oma pallo on ollut vuosia pihalla säiden armoilla, koskaan en ole peitettä päälle vetänyt ja eipä se edelleenkään paljon uudesta poikkea, kunhan vaan edes joskus jaksaisi pestä. Kamadoista sen sijaan saa lukea joka talvi haljenneista keraamikoista yms...
Kyllä itsekkin olen kamadon ostamista miettinyt, mutta ei ole vielä ollut tarvetta kun pallolla pärjää aivan täysin.
Siihen että se weber ruostuu ajan kanssa, keramiikka on periaatteessa ikuista.

Ei ne hajoa yhtään mihinkään kun jättää sen piippusytyttimen pois pakkasilla eikä vedä jäätyneeseen pintaan millään lootlighterilla.

Lopputulos ei ole sama halpis kamadoissa ja laatupeleissä. Laatupelit on valmiiksi tiiviitä, pitkissä vedoissa sen huomaa heti.
Niitä halpiksia joutuu usein tiivistämään.
En ole kyllä ikinä kuullut että noissa halvemmissa kamadoissa olisi mitään ongelmaa sen kanssa että eivät olisi tiiviitä.
Keramiikan läpi nyt ei mikään vuoda ja lasikuitutiivisteet niissä on kannen ja pohjan välissä, ihan niinkuin 5 kertaa kalliimmissa.
Kun minä esim mustangista heitän luukut kiinni niin mistään ei vuoda yhtään mitään ja hiilet sammuu Todella nopeasti.



En taas jaksa tästä asiasta enempää vääntää kun joka ikinen kerta menee palloporukalla housut peppuvakoon ja tulee kauhea itkuvirsi, vastasin nyt kuitenkin vain tähän edellisellä sivulla olleeseen kysymykseen siitä tekeekö tollasella luciferin kamadolla mitään, ja miten se vertautuu palloon.

Kukaan itseään vakavasti ottava ihminen maapallon päällä ei kuitenkaan voi sitä asiaa kiistää etteikö kamado olisi parempi grilli kuin pallogrilli, se miten isot ne erot ovat tuntuukin sitten olevan käyttäjäkohtaista/mielipide-eroja.

Siinä kohtaa kun 500e saa (sis kuljetuksen) ison 21" kamadon ja pohditaan ostoa ja täältä tulee vastaukseksi vittuilua köyhyydestä ja ikea kalusteista niin mielestäni han hyvä vähän faktojakin väliin kertoa.
Vitun hyvä grillihän se on, ja on parempi kuin pallo.

Minun osalta tä keskustelu oli tässä.
 
Viimeksi muokattu:
Kamado on varmasti hyvä ja erinomainen pitkissä vedoissa. Luulen, että kukaan ei kiistä sen olevan parempi kuin pallo.

Minulla on ollut Weber Master Touch kesäajan aktiivikäytössä nyt 11 vuotta, säilytys taivasalla hupun kanssa. Uuden ritilän olen Weberiin ostanut ja muuten toimiva peli edelleen. Kamadossakin (ja sen telineessä) on rautaa, joka jossain vaiheessa Suomen olosuhteissa alkaa pettämään.

Jos ei savusta, tee muuten pitkiä vetoja tai grillaa ympäri vuoden, kamado voi olla yli-investointi. Jos grilliä pitää paljon siirrellä, pallo on siihen kätevämpi. Kääntäen, en näe paljon ja monipuolisesti grillaavalle syytä olla ostamatta kamadoa.
 
Kamado/pallo -keskusteluun pakko laittaa omakin tikkuni. Weber ollut kuistilla käytössä nyt 12 vuotta ja sen rinnalle hommasin kamadon muutama vuosi sitten.

Weber on useammin käytössä, kun saa helposti suoran ja epäsuoran alueen, mutta kamado sitten kun vähän pidempiä grillauksia matalalla lämmöllä.

Kamadoon pitäisi varmaan joku lämmönjakolevy hommata, niin saisi kaksialueisen grillauksen?
 
Kamado/pallo -keskusteluun pakko laittaa omakin tikkuni. Weber ollut kuistilla käytössä nyt 12 vuotta ja sen rinnalle hommasin kamadon muutama vuosi sitten.

Weber on useammin käytössä, kun saa helposti suoran ja epäsuoran alueen, mutta kamado sitten kun vähän pidempiä grillauksia matalalla lämmöllä.

Kamadoon pitäisi varmaan joku lämmönjakolevy hommata, niin saisi kaksialueisen grillauksen?
Grillausjärjestelmä nimellä löytyy.
Saa esim toisen puolen ritilän alemmas kuin toisen ja siinä on 2kpl puolikuun muotoisia lämmönjakolevyjä.
 
En ole kyllä ikinä kuullut että noissa halvemmissa kamadoissa olisi mitään ongelmaa sen kanssa että eivät olisi tiiviitä.
Keramiikan läpi nyt ei mikään vuoda ja lasikuitutiivisteet niissä on kannen ja pohjan välissä, ihan niinkuin 5 kertaa kalliimmissa.
Kun minä esim mustangista heitän luukut kiinni niin mistään ei vuoda yhtään mitään ja hiilet sammuu Todella nopeasti.

No nyt kuulet.
Mustangissa oli ongelmaa alaluukun kanssa (ilmeisesti korjattu), Loimossa alaluukku vuoti kuin seula (ihan oma kokemus), on näitä ongelmia kuullut muistakin.
 
Otanta on aavistuksen pieni, mutta niitä samoja vuotoja myös premium/preemio malleissa.
 
Ja pallo on todella lyhytikäinen verrattuna kamadoon, vaikka olisi weber kyseessä.
Ja kamadoa voi tosiaan käyttää ilman ongelmia myös paukkupakkasilla kunhan unohtaa sen piippusytyttimen sillon (mielestäni se on kamadossa muutenkin turha koska koko malli on kuin piippusytytin ja grilli on huomattavasti nopeemmin käyttövalmis kuin pallo)
Pallokin menee vuosikymmeniä halutessaan joten ei nyt erityisen lyhytikäinen ole keraamiseen verrattuna. Keraaminen menee herkästi halki, jos sattuu vaikkapa kaatumaan. Pelti on aina sitkeempää kuin keramiikka. Pallo on valmis hyvinkin nopeasti, riippuu aivan hiilistä kuten myös keraamisessa.
 
Pallokin menee vuosikymmeniä halutessaan joten ei nyt erityisen lyhytikäinen ole keraamiseen verrattuna. Keraaminen menee herkästi halki, jos sattuu vaikkapa kaatumaan. Pelti on aina sitkeempää kuin keramiikka. Pallo on valmis hyvinkin nopeasti, riippuu aivan hiilistä kuten myös keraamisessa.

No ei se kamado helposti kaadu, tukevat jalat ja painoa +100kg ja vähintään yhtä nopeasti valmis kuin pallo.
 
Mielipiteitä ja näkökulmia "markettigrillin" valintaan? Nykyinen grilli Verkkiksen 75 euron grilli, joka on palvellut semi-aktiivisella käytöllä lapsiperheessä mahtavasti ilman vikaa, korjausta ja suojahuppua jopa 7-8 vuotta, mutta alkanut nyt ruostua. Tämän kokemuksen perusteella en alustavasti näkisi perustetta panostaa Weberiin tms. "laatuvehkeeseen", kun halvin rimpulakin toimii noin hyvin ja pitkään. Periaatteessa menisi vieläkin, mikäli uusisi lämmönjakolevyt sekä sietäisi ruosteen katselua.
1717436594790.png


Mutta tarve olisi nyt hieman isommalle grillille. Optimaalinen lienee 4-6 polttimon grilli, n. 70-85cm grillausalalla. Onko jossain näissä erityistä heikkoutta (erityisesti suhteessa toisiinsa) tai onko ehdottaa kilpailijaa n. 400e hintaluokassa?
  1. BBQ King Pro Series 5+1 (Paljolti rosteria + kannessa lasi, sopiva välimallin koko)
  2. Lucifer Brandon 6+1 (iso koko, tehokkaat polttimot)
  3. Mustang Shelbyville 6+1 (tai 4+1)
 
Päivitys brisketin rillaukseen. 6h meni paljaalla. 5h folioveneessä. Yöks uuniin n.65C ja huomenna katotaan onnistuko.

Joko alkaa olla brisketti maisteltu? Miten maustoit ja minkälaisessa lämpötilassa grillailit? Tarkkailitko sisälämpöjä vai menitkö tökkimistuntumalla?
 
Joko alkaa olla brisketti maisteltu? Miten maustoit ja minkälaisessa lämpötilassa grillailit? Tarkkailitko sisälämpöjä vai menitkö tökkimistuntumalla?
Brisketti on syöty ja onnistu ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi :thumbsup: Mausteena mustapippuri, suola ja valkosipulijauhe suhteessa 421.

Lämpötila oli grillissä 110-130C ja seurasin meaterilla lämpötilaa myös brisketistä. 65-70C kohdalla tuli stall, jonka jälkeen nostin lämpöjä vähän ja tein folioveneen. Kun sisälämpötila oli +90C niin kävin tökkimässä inkbirdin mittarilla eri kohdista tuntumaa. Point oli hyvän tuntunen jo monta tuntia ennen flatin pehmentymistä. Lämmöt meni 95C brisketissä enimmillään, mutta flatti ei ikinä pehmennyt ihan yhtä hyväks kun rasvanen point osa.

Pitää ehkä kokeilla tilata seuraavaks Atrian lihakaupasta suklaahieho brisketti testiin. On vaan niin paljon lihaa ettei tuu kovin usein tehtyä todennäköisesti.
 
Weberin palloa näköjään taas tarjouksessa: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 329,00

Nyt sitten pitäisi päättää että panostanko tuohon vai käynkö vaan hakemassa K-Raudan 70 euron Cellon. Cello menisi hyvin yhteen Ikea-huonekalujen kanssa mutta olisihan se kiva että naapurit näkee Weberin.

Noh vitsailu sikseen, luulen että grillailun määrä jää sen verran pieneksi että on jossain määrin hölmöä hommata tuollainen 300+ euron grilli. Mutta onhan se yleensä kivempi tehdä kun on kunnolliset työkalut, ja on sitä turhempiinkin asioihin rahoja tuhlattu.
 
Weberin palloa näköjään taas tarjouksessa: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 329,00

Nyt sitten pitäisi päättää että panostanko tuohon vai käynkö vaan hakemassa K-Raudan 70 euron Cellon. Cello menisi hyvin yhteen Ikea-huonekalujen kanssa mutta olisihan se kiva että naapurit näkee Weberin.

Noh vitsailu sikseen, luulen että grillailun määrä jää sen verran pieneksi että on jossain määrin hölmöä hommata tuollainen 300+ euron grilli. Mutta onhan se yleensä kivempi tehdä kun on kunnolliset työkalut, ja on sitä turhempiinkin asioihin rahoja tuhlattu.
300e grillistä on kuitenkin vielä sama ku hakis limsat aina tokmannilta.

Mutta…
Saranallinen MT on huonompi, se falskaa paljon enemmän sekä hankaloittaa ruokien asettelua kun joutuu koko grilliä pyörittämään sen sijaan et pelkkää kantta..

Oot niin lähellä jo 500e rajaa et nappaa se luciferin Kamado, tai sit etsi tarjouksesta MT ilman saranaa..,
 
Brisketti on syöty ja onnistu ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi :thumbsup: Mausteena mustapippuri, suola ja valkosipulijauhe suhteessa 421.

Lämpötila oli grillissä 110-130C ja seurasin meaterilla lämpötilaa myös brisketistä. 65-70C kohdalla tuli stall, jonka jälkeen nostin lämpöjä vähän ja tein folioveneen. Kun sisälämpötila oli +90C niin kävin tökkimässä inkbirdin mittarilla eri kohdista tuntumaa. Point oli hyvän tuntunen jo monta tuntia ennen flatin pehmentymistä. Lämmöt meni 95C brisketissä enimmillään, mutta flatti ei ikinä pehmennyt ihan yhtä hyväks kun rasvanen point osa.

Pitää ehkä kokeilla tilata seuraavaks Atrian lihakaupasta suklaahieho brisketti testiin. On vaan niin paljon lihaa ettei tuu kovin usein tehtyä todennäköisesti.
Suosittelen kyllä vahvasti suklaahiehoa. Viime kesänä tein vertailuna peräkkäin siitä ja myös atrian lihakaupasta tilatun tavallisen brisketin ja eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Hintakin on paljon halvempi kuin mitä olen yrittänyt bongailla muualta normibriskettejä niin aika no-brainer valita suklaahieho
 
300e grillistä on kuitenkin vielä sama ku hakis limsat aina tokmannilta.

Mutta…
Saranallinen MT on huonompi, se falskaa paljon enemmän sekä hankaloittaa ruokien asettelua kun joutuu koko grilliä pyörittämään sen sijaan et pelkkää kantta..

Oot niin lähellä jo 500e rajaa et nappaa se luciferin Kamado, tai sit etsi tarjouksesta MT ilman saranaa..,
No tuota Luciferiakin kyllä mietin, se on vielä asteen överimpi vaihtoehto. Ja ihan kivan näköinen punaisena. ;)
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
Pakkaseen?
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
Viimeks kun vedin 3,7 kilosen brisun puolikkaan kamadolla niin se meni kuuteen pekkaan ja sitä edellinen 6 kilonen meni 11 henkilölle. Voikai tota pakkaseenkin tehdä. Brisustahan lähtee painosta varmaan 25% renderöityvänä rasvana ja kosteutena
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
12 henkeä oli juhlissa viikonlopun aikana kun julistettiin kihlajaisia. En tekis alle 10 hengen porukalle tuollasta määrää lihaa.

Osa menee raakana pakkaseen koska briskettiä pitää/kannattaa trimmata parempaa muotoa. Paljon häviää painoa myös rillatessa.
 
Suosittelen kyllä vahvasti suklaahiehoa. Viime kesänä tein vertailuna peräkkäin siitä ja myös atrian lihakaupasta tilatun tavallisen brisketin ja eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Hintakin on paljon halvempi kuin mitä olen yrittänyt bongailla muualta normibriskettejä niin aika no-brainer valita suklaahieho
Mä jo suunnittelin kaikenlaista grillauskokeiluja tuolla Atrian lihakaupan sivuilla selaillessa kesälomalle ja sitten vasta ymmärsin ettei nuo toimitakaan kokonaisuudessaan Oulun alueella, vaan kun postinumerolla haki, niin olemme liian sivussa.
 
Mä jo suunnittelin kaikenlaista grillauskokeiluja tuolla Atrian lihakaupan sivuilla selaillessa kesälomalle ja sitten vasta ymmärsin ettei nuo toimitakaan kokonaisuudessaan Oulun alueella, vaan kun postinumerolla haki, niin olemme liian sivussa.

Jos kirkonkylällä tulee pyörittyä niin Torin Lihamestarilta saa todennäköisesti parempaa tavaraa mitä Atrian takuusitkeät on yhteensä. Myös Liha- ja kalakauppa kannattanee kurkata. Toki jos kotiovelle tarvis saada niin SOL.
 
Itsellä ollut viime syksystä Evolve Econ Kamado, aikaisemmin käyttänyt 4 kesää Weber Master Touch. Vajasta löytyi viimeinen web brikettipussi joten pystyin vertailla lämpötiloja, sama määrää piippuusytyttimeen ja ulkonakin se 26 astetta. Kummastus oli suuri kun evolven oma mittari ei koskaan noussut yli 300 asteen, samaan pääsi weberin pallollakin. Briketit oli korissa ja se alalevy ei ollut paikallaan. Ainut mitä tulee mieleen on weber:ssä hiilet on lähempänä ja voi levittää leveäämmälle, kamadossa korissa ja pienemällä alalla. Tästä taisi muutkin kirjoitella kun ei lämmöt nouse sinne 400+ asteeseen mitä osa hehkuttaa...jotta voisi pizzaa testailla.
 
Weberin palloa näköjään taas tarjouksessa: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 329,00

Nyt sitten pitäisi päättää että panostanko tuohon vai käynkö vaan hakemassa K-Raudan 70 euron Cellon. Cello menisi hyvin yhteen Ikea-huonekalujen kanssa mutta olisihan se kiva että naapurit näkee Weberin.

Noh vitsailu sikseen, luulen että grillailun määrä jää sen verran pieneksi että on jossain määrin hölmöä hommata tuollainen 300+ euron grilli. Mutta onhan se yleensä kivempi tehdä kun on kunnolliset työkalut, ja on sitä turhempiinkin asioihin rahoja tuhlattu.
Tuossa välissä on sitten Weberin perusgrillit, jotka ajavat asiansa pieneen grillailuun paremmin kuin hyvin, esim. K-Raudasta

ja sitten on vielä halvempi ja matalampi Compact - ja samat 57 cm. Itselle on vähän epäselvää mitä olennaista eroa näillä on mutta varmaan jostain syystä kaduttaa myöhemmin, jos ostaa halvimman. Ainakin tuhkanpoisto ja ilmansäätö lienee kalliimmissa parempi.

Jos grillaustarpeisiin riittää 47 cm, on vähän turha ostaa 57cm grilliä. Onhan se komeamman näköinen mutta hiiliäkin palaa enemmän.
 
Jos kirkonkylällä tulee pyörittyä niin Torin Lihamestarilta saa todennäköisesti parempaa tavaraa mitä Atrian takuusitkeät on yhteensä. Myös Liha- ja kalakauppa kannattanee kurkata. Toki jos kotiovelle tarvis saada niin SOL.
Toki paikallisia yrittäjiä on hyvä tukea. Mutta Lihamestarin hinnoittelu on osassa tuotteissa ihan liian korkeaa, harvakseen sieltä tulee osteltua. Mukava paikka muuten asioida eli valikoimasta löytyy kaikenlaista ja henkilökunta on asiansa tuntevaa ja aina tulee vinkkejä jne. Liha- ja kalakaupan valikoima koostuu perusleikkuista, mutta siellä tulee useammin käytyä.

Nyt lähinnä kattelin noita Premium-lihoja suklaahiehosta tuolta Atrian valikoimasta.

Esimerkkiä hintaeroista ....
  • Atria Takuumurea premium petite tender suklaahiehosta n. 1 kg .... 37,95€/kpl
  • Lihamestari Naudan Premium suklaahiehon Petite tendet 45,90 €/kg
 
Toki paikallisia yrittäjiä on hyvä tukea. Mutta Lihamestarin hinnoittelu on osassa tuotteissa ihan liian korkeaa, harvakseen sieltä tulee osteltua. Mukava paikka muuten asioida eli valikoimasta löytyy kaikenlaista ja henkilökunta on asiansa tuntevaa ja aina tulee vinkkejä jne. Liha- ja kalakaupan valikoima koostuu perusleikkuista, mutta siellä tulee useammin käytyä.

Nyt lähinnä kattelin noita Premium-lihoja suklaahiehosta tuolta Atrian valikoimasta.

Esimerkkiä hintaeroista ....
  • Atria Takuumurea premium petite tender suklaahiehosta n. 1 kg .... 37,95€/kpl
  • Lihamestari Naudan Premium suklaahiehon Petite tendet 45,90 €/kg

Totta on että varsinkaan Lihamestari ei hinnoilla kilpaile, mutta toisaalta sieltä saa tavaraa mitä Atrialtakaan ei edes saa. Lisäksi sen sijainti on sanalla sanoen perseestä ylipäätään, sen lisäksi ettei ole muutenkaan omalla kohdalla yhtään minkään matkan varrella. Joutuu aina erikseen asioikseen käymään, joten tulee käytyä sen verran harvoin ja tarkoituksella että siinä vaiheessa on jo ostohousut jalassa eikä hintoja vertailla muuhun kuin käteiskassan suuruuteen.

Liha- ja kalakaupassa tulee hiukan useammin käytyä, sinne on ainakin ennen saanut tilattua erikseen tavaraa mitä eivät normaalisti pidä tarjolla. En ole tosin mitään fakjuuhärkiä tms suklaamonneja kysellyt.

Lähinnä mietin että jos Atria on no-go niin näissä kahdessa valikoima perusprismaa parempi kuitenkin.
 
  • Tykkää
Reactions: KUK
Pitäis saada vihdoinkin vaihdettua takuuseen saatu Weber 57:n alaosa.

No eihän siinä montaa osaa ole irroitettavaksi, mtuta mietin että pitäiskö varalta hommata uusi siivekesarja, jos vaikka saavat osumaa irroitettaessa.

Mistä näitä varaosia saa? Clasun listoilla on, mutta saatavuus Oulun liikkeissä nolla. ~50€ näyttäis hinnaksi.

Amazonista ois kopiota alle 25€, tekeeköhän niillä mitään?
 
Pitäis saada vihdoinkin vaihdettua takuuseen saatu Weber 57:n alaosa.

No eihän siinä montaa osaa ole irroitettavaksi, mtuta mietin että pitäiskö varalta hommata uusi siivekesarja, jos vaikka saavat osumaa irroitettaessa.

Mistä näitä varaosia saa? Clasun listoilla on, mutta saatavuus Oulun liikkeissä nolla. ~50€ näyttäis hinnaksi.

Amazonista ois kopiota alle 25€, tekeeköhän niillä mitään?

Omassakin Weberissä alkaa olla nuo alaosan siivekkeet niin taipuneet että niillä ei enää paljon ilmankiertoa säädellä. Katselin joskus opastusvideota siivekkeiden muotoonsa taivuttelemisesta/vaihtamisesta ja siinä ainakin suositeltiin että jos purkuhomman lähtee niin siivekesarja on syytä olla hommattuna, koska noita ei saa kovin helposti ehjänä purettua. Aliexpressistä löytyy näköjään tuota siivekesarjaa alle kympillä, laitoin semmoisen tulemaan. Sitten jos on huonot niin täytyy tilata Weberin orkkisosat.
 
Itsellä ollut viime syksystä Evolve Econ Kamado, aikaisemmin käyttänyt 4 kesää Weber Master Touch. Vajasta löytyi viimeinen web brikettipussi joten pystyin vertailla lämpötiloja, sama määrää piippuusytyttimeen ja ulkonakin se 26 astetta. Kummastus oli suuri kun evolven oma mittari ei koskaan noussut yli 300 asteen, samaan pääsi weberin pallollakin. Briketit oli korissa ja se alalevy ei ollut paikallaan. Ainut mitä tulee mieleen on weber:ssä hiilet on lähempänä ja voi levittää leveäämmälle, kamadossa korissa ja pienemällä alalla. Tästä taisi muutkin kirjoitella kun ei lämmöt nouse sinne 400+ asteeseen mitä osa hehkuttaa...jotta voisi pizzaa testailla.

Kovapuu hiiliä kehiin ja tarpeeksi, niin pitäis lämmöt nousta.
 
Omassakin Weberissä alkaa olla nuo alaosan siivekkeet niin taipuneet että niillä ei enää paljon ilmankiertoa säädellä. Katselin joskus opastusvideota siivekkeiden muotoonsa taivuttelemisesta/vaihtamisesta ja siinä ainakin suositeltiin että jos purkuhomman lähtee niin siivekesarja on syytä olla hommattuna, koska noita ei saa kovin helposti ehjänä purettua. Aliexpressistä löytyy näköjään tuota siivekesarjaa alle kympillä, laitoin semmoisen tulemaan. Sitten jos on huonot niin täytyy tilata Weberin orkkisosat.
Weberin omilta sivuilta ei noita siivekkeitä ollut tilattavissa. Jotkin pitää hommata varalta, muuten voi mennä grillaukset pelkkään hot&fast-tyyliin, jos ei ole vaihto-osia käsillä, jos irroitus ei onnistu ilman hajoamista.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 610
Viestejä
4 512 738
Jäsenet
74 421
Uusin jäsen
eetu2k

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom