Grillit & grillaus

Edelleen sama. Kesät talvet terassilla ilman huppua, eikä uutta häpeä muuta kuin paskaisuudellaan. @GoDi nyt on kunnostautunut pallogrillien mollaajana, ilmeisesti 0-kokemuksella.
Juu ihan nollakokemuksella, ei ole ollut kuin vuosien aikana 4 eri palloa, myös weber master touch.
Mutta on myös ollut pari kamadoa, ihan omaan kokemukseen nojaan näiden vertailun, jos käyttää tollasta ihmeellistä asiaa kuin google niin voi myös mennä lukemaan moniko pallosta kamadoon siirtynyt on mennyt takasin pallon pariin...
Mihin mperustat tuon lyhytikäisyyden? Oma pallo on ollut vuosia pihalla säiden armoilla, koskaan en ole peitettä päälle vetänyt ja eipä se edelleenkään paljon uudesta poikkea, kunhan vaan edes joskus jaksaisi pestä. Kamadoista sen sijaan saa lukea joka talvi haljenneista keraamikoista yms...
Kyllä itsekkin olen kamadon ostamista miettinyt, mutta ei ole vielä ollut tarvetta kun pallolla pärjää aivan täysin.
Siihen että se weber ruostuu ajan kanssa, keramiikka on periaatteessa ikuista.

Ei ne hajoa yhtään mihinkään kun jättää sen piippusytyttimen pois pakkasilla eikä vedä jäätyneeseen pintaan millään lootlighterilla.

Lopputulos ei ole sama halpis kamadoissa ja laatupeleissä. Laatupelit on valmiiksi tiiviitä, pitkissä vedoissa sen huomaa heti.
Niitä halpiksia joutuu usein tiivistämään.
En ole kyllä ikinä kuullut että noissa halvemmissa kamadoissa olisi mitään ongelmaa sen kanssa että eivät olisi tiiviitä.
Keramiikan läpi nyt ei mikään vuoda ja lasikuitutiivisteet niissä on kannen ja pohjan välissä, ihan niinkuin 5 kertaa kalliimmissa.
Kun minä esim mustangista heitän luukut kiinni niin mistään ei vuoda yhtään mitään ja hiilet sammuu Todella nopeasti.



En taas jaksa tästä asiasta enempää vääntää kun joka ikinen kerta menee palloporukalla housut peppuvakoon ja tulee kauhea itkuvirsi, vastasin nyt kuitenkin vain tähän edellisellä sivulla olleeseen kysymykseen siitä tekeekö tollasella luciferin kamadolla mitään, ja miten se vertautuu palloon.

Kukaan itseään vakavasti ottava ihminen maapallon päällä ei kuitenkaan voi sitä asiaa kiistää etteikö kamado olisi parempi grilli kuin pallogrilli, se miten isot ne erot ovat tuntuukin sitten olevan käyttäjäkohtaista/mielipide-eroja.

Siinä kohtaa kun 500e saa (sis kuljetuksen) ison 21" kamadon ja pohditaan ostoa ja täältä tulee vastaukseksi vittuilua köyhyydestä ja ikea kalusteista niin mielestäni han hyvä vähän faktojakin väliin kertoa.
Vitun hyvä grillihän se on, ja on parempi kuin pallo.

Minun osalta tä keskustelu oli tässä.
 
Viimeksi muokattu:
Kamado on varmasti hyvä ja erinomainen pitkissä vedoissa. Luulen, että kukaan ei kiistä sen olevan parempi kuin pallo.

Minulla on ollut Weber Master Touch kesäajan aktiivikäytössä nyt 11 vuotta, säilytys taivasalla hupun kanssa. Uuden ritilän olen Weberiin ostanut ja muuten toimiva peli edelleen. Kamadossakin (ja sen telineessä) on rautaa, joka jossain vaiheessa Suomen olosuhteissa alkaa pettämään.

Jos ei savusta, tee muuten pitkiä vetoja tai grillaa ympäri vuoden, kamado voi olla yli-investointi. Jos grilliä pitää paljon siirrellä, pallo on siihen kätevämpi. Kääntäen, en näe paljon ja monipuolisesti grillaavalle syytä olla ostamatta kamadoa.
 
Kamado/pallo -keskusteluun pakko laittaa omakin tikkuni. Weber ollut kuistilla käytössä nyt 12 vuotta ja sen rinnalle hommasin kamadon muutama vuosi sitten.

Weber on useammin käytössä, kun saa helposti suoran ja epäsuoran alueen, mutta kamado sitten kun vähän pidempiä grillauksia matalalla lämmöllä.

Kamadoon pitäisi varmaan joku lämmönjakolevy hommata, niin saisi kaksialueisen grillauksen?
 
Kamado/pallo -keskusteluun pakko laittaa omakin tikkuni. Weber ollut kuistilla käytössä nyt 12 vuotta ja sen rinnalle hommasin kamadon muutama vuosi sitten.

Weber on useammin käytössä, kun saa helposti suoran ja epäsuoran alueen, mutta kamado sitten kun vähän pidempiä grillauksia matalalla lämmöllä.

Kamadoon pitäisi varmaan joku lämmönjakolevy hommata, niin saisi kaksialueisen grillauksen?
Grillausjärjestelmä nimellä löytyy.
Saa esim toisen puolen ritilän alemmas kuin toisen ja siinä on 2kpl puolikuun muotoisia lämmönjakolevyjä.
 
En ole kyllä ikinä kuullut että noissa halvemmissa kamadoissa olisi mitään ongelmaa sen kanssa että eivät olisi tiiviitä.
Keramiikan läpi nyt ei mikään vuoda ja lasikuitutiivisteet niissä on kannen ja pohjan välissä, ihan niinkuin 5 kertaa kalliimmissa.
Kun minä esim mustangista heitän luukut kiinni niin mistään ei vuoda yhtään mitään ja hiilet sammuu Todella nopeasti.

No nyt kuulet.
Mustangissa oli ongelmaa alaluukun kanssa (ilmeisesti korjattu), Loimossa alaluukku vuoti kuin seula (ihan oma kokemus), on näitä ongelmia kuullut muistakin.
 
Otanta on aavistuksen pieni, mutta niitä samoja vuotoja myös premium/preemio malleissa.
 
Ja pallo on todella lyhytikäinen verrattuna kamadoon, vaikka olisi weber kyseessä.
Ja kamadoa voi tosiaan käyttää ilman ongelmia myös paukkupakkasilla kunhan unohtaa sen piippusytyttimen sillon (mielestäni se on kamadossa muutenkin turha koska koko malli on kuin piippusytytin ja grilli on huomattavasti nopeemmin käyttövalmis kuin pallo)
Pallokin menee vuosikymmeniä halutessaan joten ei nyt erityisen lyhytikäinen ole keraamiseen verrattuna. Keraaminen menee herkästi halki, jos sattuu vaikkapa kaatumaan. Pelti on aina sitkeempää kuin keramiikka. Pallo on valmis hyvinkin nopeasti, riippuu aivan hiilistä kuten myös keraamisessa.
 
Pallokin menee vuosikymmeniä halutessaan joten ei nyt erityisen lyhytikäinen ole keraamiseen verrattuna. Keraaminen menee herkästi halki, jos sattuu vaikkapa kaatumaan. Pelti on aina sitkeempää kuin keramiikka. Pallo on valmis hyvinkin nopeasti, riippuu aivan hiilistä kuten myös keraamisessa.

No ei se kamado helposti kaadu, tukevat jalat ja painoa +100kg ja vähintään yhtä nopeasti valmis kuin pallo.
 
Mielipiteitä ja näkökulmia "markettigrillin" valintaan? Nykyinen grilli Verkkiksen 75 euron grilli, joka on palvellut semi-aktiivisella käytöllä lapsiperheessä mahtavasti ilman vikaa, korjausta ja suojahuppua jopa 7-8 vuotta, mutta alkanut nyt ruostua. Tämän kokemuksen perusteella en alustavasti näkisi perustetta panostaa Weberiin tms. "laatuvehkeeseen", kun halvin rimpulakin toimii noin hyvin ja pitkään. Periaatteessa menisi vieläkin, mikäli uusisi lämmönjakolevyt sekä sietäisi ruosteen katselua.
1717436594790.png


Mutta tarve olisi nyt hieman isommalle grillille. Optimaalinen lienee 4-6 polttimon grilli, n. 70-85cm grillausalalla. Onko jossain näissä erityistä heikkoutta (erityisesti suhteessa toisiinsa) tai onko ehdottaa kilpailijaa n. 400e hintaluokassa?
  1. BBQ King Pro Series 5+1 (Paljolti rosteria + kannessa lasi, sopiva välimallin koko)
  2. Lucifer Brandon 6+1 (iso koko, tehokkaat polttimot)
  3. Mustang Shelbyville 6+1 (tai 4+1)
 
Päivitys brisketin rillaukseen. 6h meni paljaalla. 5h folioveneessä. Yöks uuniin n.65C ja huomenna katotaan onnistuko.

Joko alkaa olla brisketti maisteltu? Miten maustoit ja minkälaisessa lämpötilassa grillailit? Tarkkailitko sisälämpöjä vai menitkö tökkimistuntumalla?
 
Joko alkaa olla brisketti maisteltu? Miten maustoit ja minkälaisessa lämpötilassa grillailit? Tarkkailitko sisälämpöjä vai menitkö tökkimistuntumalla?
Brisketti on syöty ja onnistu ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi :thumbsup: Mausteena mustapippuri, suola ja valkosipulijauhe suhteessa 421.

Lämpötila oli grillissä 110-130C ja seurasin meaterilla lämpötilaa myös brisketistä. 65-70C kohdalla tuli stall, jonka jälkeen nostin lämpöjä vähän ja tein folioveneen. Kun sisälämpötila oli +90C niin kävin tökkimässä inkbirdin mittarilla eri kohdista tuntumaa. Point oli hyvän tuntunen jo monta tuntia ennen flatin pehmentymistä. Lämmöt meni 95C brisketissä enimmillään, mutta flatti ei ikinä pehmennyt ihan yhtä hyväks kun rasvanen point osa.

Pitää ehkä kokeilla tilata seuraavaks Atrian lihakaupasta suklaahieho brisketti testiin. On vaan niin paljon lihaa ettei tuu kovin usein tehtyä todennäköisesti.
 
Weberin palloa näköjään taas tarjouksessa: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 329,00

Nyt sitten pitäisi päättää että panostanko tuohon vai käynkö vaan hakemassa K-Raudan 70 euron Cellon. Cello menisi hyvin yhteen Ikea-huonekalujen kanssa mutta olisihan se kiva että naapurit näkee Weberin.

Noh vitsailu sikseen, luulen että grillailun määrä jää sen verran pieneksi että on jossain määrin hölmöä hommata tuollainen 300+ euron grilli. Mutta onhan se yleensä kivempi tehdä kun on kunnolliset työkalut, ja on sitä turhempiinkin asioihin rahoja tuhlattu.
 
Weberin palloa näköjään taas tarjouksessa: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 329,00

Nyt sitten pitäisi päättää että panostanko tuohon vai käynkö vaan hakemassa K-Raudan 70 euron Cellon. Cello menisi hyvin yhteen Ikea-huonekalujen kanssa mutta olisihan se kiva että naapurit näkee Weberin.

Noh vitsailu sikseen, luulen että grillailun määrä jää sen verran pieneksi että on jossain määrin hölmöä hommata tuollainen 300+ euron grilli. Mutta onhan se yleensä kivempi tehdä kun on kunnolliset työkalut, ja on sitä turhempiinkin asioihin rahoja tuhlattu.
300e grillistä on kuitenkin vielä sama ku hakis limsat aina tokmannilta.

Mutta…
Saranallinen MT on huonompi, se falskaa paljon enemmän sekä hankaloittaa ruokien asettelua kun joutuu koko grilliä pyörittämään sen sijaan et pelkkää kantta..

Oot niin lähellä jo 500e rajaa et nappaa se luciferin Kamado, tai sit etsi tarjouksesta MT ilman saranaa..,
 
Brisketti on syöty ja onnistu ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi :thumbsup: Mausteena mustapippuri, suola ja valkosipulijauhe suhteessa 421.

Lämpötila oli grillissä 110-130C ja seurasin meaterilla lämpötilaa myös brisketistä. 65-70C kohdalla tuli stall, jonka jälkeen nostin lämpöjä vähän ja tein folioveneen. Kun sisälämpötila oli +90C niin kävin tökkimässä inkbirdin mittarilla eri kohdista tuntumaa. Point oli hyvän tuntunen jo monta tuntia ennen flatin pehmentymistä. Lämmöt meni 95C brisketissä enimmillään, mutta flatti ei ikinä pehmennyt ihan yhtä hyväks kun rasvanen point osa.

Pitää ehkä kokeilla tilata seuraavaks Atrian lihakaupasta suklaahieho brisketti testiin. On vaan niin paljon lihaa ettei tuu kovin usein tehtyä todennäköisesti.
Suosittelen kyllä vahvasti suklaahiehoa. Viime kesänä tein vertailuna peräkkäin siitä ja myös atrian lihakaupasta tilatun tavallisen brisketin ja eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Hintakin on paljon halvempi kuin mitä olen yrittänyt bongailla muualta normibriskettejä niin aika no-brainer valita suklaahieho
 
300e grillistä on kuitenkin vielä sama ku hakis limsat aina tokmannilta.

Mutta…
Saranallinen MT on huonompi, se falskaa paljon enemmän sekä hankaloittaa ruokien asettelua kun joutuu koko grilliä pyörittämään sen sijaan et pelkkää kantta..

Oot niin lähellä jo 500e rajaa et nappaa se luciferin Kamado, tai sit etsi tarjouksesta MT ilman saranaa..,
No tuota Luciferiakin kyllä mietin, se on vielä asteen överimpi vaihtoehto. Ja ihan kivan näköinen punaisena. ;)
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
Pakkaseen?
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
Viimeks kun vedin 3,7 kilosen brisun puolikkaan kamadolla niin se meni kuuteen pekkaan ja sitä edellinen 6 kilonen meni 11 henkilölle. Voikai tota pakkaseenkin tehdä. Brisustahan lähtee painosta varmaan 25% renderöityvänä rasvana ja kosteutena
 
Te ketkä noita briskettejä grillailette, niin teettekö niitä johonkin isoihin juhliin vai mihin saatte kaiken kulumaan? Joku 7kg brisketti ruokkii jo 30-40 henkeä. Ei oo tullu tehtyä, vaikka vähän mieli tekis kokeilla,kun ei keksi mihin käyttäis ylimääräiset 5-6 kiloa ruokailun jälkeen.
12 henkeä oli juhlissa viikonlopun aikana kun julistettiin kihlajaisia. En tekis alle 10 hengen porukalle tuollasta määrää lihaa.

Osa menee raakana pakkaseen koska briskettiä pitää/kannattaa trimmata parempaa muotoa. Paljon häviää painoa myös rillatessa.
 
Suosittelen kyllä vahvasti suklaahiehoa. Viime kesänä tein vertailuna peräkkäin siitä ja myös atrian lihakaupasta tilatun tavallisen brisketin ja eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Hintakin on paljon halvempi kuin mitä olen yrittänyt bongailla muualta normibriskettejä niin aika no-brainer valita suklaahieho
Mä jo suunnittelin kaikenlaista grillauskokeiluja tuolla Atrian lihakaupan sivuilla selaillessa kesälomalle ja sitten vasta ymmärsin ettei nuo toimitakaan kokonaisuudessaan Oulun alueella, vaan kun postinumerolla haki, niin olemme liian sivussa.
 
Mä jo suunnittelin kaikenlaista grillauskokeiluja tuolla Atrian lihakaupan sivuilla selaillessa kesälomalle ja sitten vasta ymmärsin ettei nuo toimitakaan kokonaisuudessaan Oulun alueella, vaan kun postinumerolla haki, niin olemme liian sivussa.

Jos kirkonkylällä tulee pyörittyä niin Torin Lihamestarilta saa todennäköisesti parempaa tavaraa mitä Atrian takuusitkeät on yhteensä. Myös Liha- ja kalakauppa kannattanee kurkata. Toki jos kotiovelle tarvis saada niin SOL.
 
Itsellä ollut viime syksystä Evolve Econ Kamado, aikaisemmin käyttänyt 4 kesää Weber Master Touch. Vajasta löytyi viimeinen web brikettipussi joten pystyin vertailla lämpötiloja, sama määrää piippuusytyttimeen ja ulkonakin se 26 astetta. Kummastus oli suuri kun evolven oma mittari ei koskaan noussut yli 300 asteen, samaan pääsi weberin pallollakin. Briketit oli korissa ja se alalevy ei ollut paikallaan. Ainut mitä tulee mieleen on weber:ssä hiilet on lähempänä ja voi levittää leveäämmälle, kamadossa korissa ja pienemällä alalla. Tästä taisi muutkin kirjoitella kun ei lämmöt nouse sinne 400+ asteeseen mitä osa hehkuttaa...jotta voisi pizzaa testailla.
 
Weberin palloa näköjään taas tarjouksessa: Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 329,00

Nyt sitten pitäisi päättää että panostanko tuohon vai käynkö vaan hakemassa K-Raudan 70 euron Cellon. Cello menisi hyvin yhteen Ikea-huonekalujen kanssa mutta olisihan se kiva että naapurit näkee Weberin.

Noh vitsailu sikseen, luulen että grillailun määrä jää sen verran pieneksi että on jossain määrin hölmöä hommata tuollainen 300+ euron grilli. Mutta onhan se yleensä kivempi tehdä kun on kunnolliset työkalut, ja on sitä turhempiinkin asioihin rahoja tuhlattu.
Tuossa välissä on sitten Weberin perusgrillit, jotka ajavat asiansa pieneen grillailuun paremmin kuin hyvin, esim. K-Raudasta

ja sitten on vielä halvempi ja matalampi Compact - ja samat 57 cm. Itselle on vähän epäselvää mitä olennaista eroa näillä on mutta varmaan jostain syystä kaduttaa myöhemmin, jos ostaa halvimman. Ainakin tuhkanpoisto ja ilmansäätö lienee kalliimmissa parempi.

Jos grillaustarpeisiin riittää 47 cm, on vähän turha ostaa 57cm grilliä. Onhan se komeamman näköinen mutta hiiliäkin palaa enemmän.
 
Jos kirkonkylällä tulee pyörittyä niin Torin Lihamestarilta saa todennäköisesti parempaa tavaraa mitä Atrian takuusitkeät on yhteensä. Myös Liha- ja kalakauppa kannattanee kurkata. Toki jos kotiovelle tarvis saada niin SOL.
Toki paikallisia yrittäjiä on hyvä tukea. Mutta Lihamestarin hinnoittelu on osassa tuotteissa ihan liian korkeaa, harvakseen sieltä tulee osteltua. Mukava paikka muuten asioida eli valikoimasta löytyy kaikenlaista ja henkilökunta on asiansa tuntevaa ja aina tulee vinkkejä jne. Liha- ja kalakaupan valikoima koostuu perusleikkuista, mutta siellä tulee useammin käytyä.

Nyt lähinnä kattelin noita Premium-lihoja suklaahiehosta tuolta Atrian valikoimasta.

Esimerkkiä hintaeroista ....
  • Atria Takuumurea premium petite tender suklaahiehosta n. 1 kg .... 37,95€/kpl
  • Lihamestari Naudan Premium suklaahiehon Petite tendet 45,90 €/kg
 
Toki paikallisia yrittäjiä on hyvä tukea. Mutta Lihamestarin hinnoittelu on osassa tuotteissa ihan liian korkeaa, harvakseen sieltä tulee osteltua. Mukava paikka muuten asioida eli valikoimasta löytyy kaikenlaista ja henkilökunta on asiansa tuntevaa ja aina tulee vinkkejä jne. Liha- ja kalakaupan valikoima koostuu perusleikkuista, mutta siellä tulee useammin käytyä.

Nyt lähinnä kattelin noita Premium-lihoja suklaahiehosta tuolta Atrian valikoimasta.

Esimerkkiä hintaeroista ....
  • Atria Takuumurea premium petite tender suklaahiehosta n. 1 kg .... 37,95€/kpl
  • Lihamestari Naudan Premium suklaahiehon Petite tendet 45,90 €/kg

Totta on että varsinkaan Lihamestari ei hinnoilla kilpaile, mutta toisaalta sieltä saa tavaraa mitä Atrialtakaan ei edes saa. Lisäksi sen sijainti on sanalla sanoen perseestä ylipäätään, sen lisäksi ettei ole muutenkaan omalla kohdalla yhtään minkään matkan varrella. Joutuu aina erikseen asioikseen käymään, joten tulee käytyä sen verran harvoin ja tarkoituksella että siinä vaiheessa on jo ostohousut jalassa eikä hintoja vertailla muuhun kuin käteiskassan suuruuteen.

Liha- ja kalakaupassa tulee hiukan useammin käytyä, sinne on ainakin ennen saanut tilattua erikseen tavaraa mitä eivät normaalisti pidä tarjolla. En ole tosin mitään fakjuuhärkiä tms suklaamonneja kysellyt.

Lähinnä mietin että jos Atria on no-go niin näissä kahdessa valikoima perusprismaa parempi kuitenkin.
 
  • Tykkää
Reactions: KUK
Pitäis saada vihdoinkin vaihdettua takuuseen saatu Weber 57:n alaosa.

No eihän siinä montaa osaa ole irroitettavaksi, mtuta mietin että pitäiskö varalta hommata uusi siivekesarja, jos vaikka saavat osumaa irroitettaessa.

Mistä näitä varaosia saa? Clasun listoilla on, mutta saatavuus Oulun liikkeissä nolla. ~50€ näyttäis hinnaksi.

Amazonista ois kopiota alle 25€, tekeeköhän niillä mitään?
 
Pitäis saada vihdoinkin vaihdettua takuuseen saatu Weber 57:n alaosa.

No eihän siinä montaa osaa ole irroitettavaksi, mtuta mietin että pitäiskö varalta hommata uusi siivekesarja, jos vaikka saavat osumaa irroitettaessa.

Mistä näitä varaosia saa? Clasun listoilla on, mutta saatavuus Oulun liikkeissä nolla. ~50€ näyttäis hinnaksi.

Amazonista ois kopiota alle 25€, tekeeköhän niillä mitään?

Omassakin Weberissä alkaa olla nuo alaosan siivekkeet niin taipuneet että niillä ei enää paljon ilmankiertoa säädellä. Katselin joskus opastusvideota siivekkeiden muotoonsa taivuttelemisesta/vaihtamisesta ja siinä ainakin suositeltiin että jos purkuhomman lähtee niin siivekesarja on syytä olla hommattuna, koska noita ei saa kovin helposti ehjänä purettua. Aliexpressistä löytyy näköjään tuota siivekesarjaa alle kympillä, laitoin semmoisen tulemaan. Sitten jos on huonot niin täytyy tilata Weberin orkkisosat.
 
Itsellä ollut viime syksystä Evolve Econ Kamado, aikaisemmin käyttänyt 4 kesää Weber Master Touch. Vajasta löytyi viimeinen web brikettipussi joten pystyin vertailla lämpötiloja, sama määrää piippuusytyttimeen ja ulkonakin se 26 astetta. Kummastus oli suuri kun evolven oma mittari ei koskaan noussut yli 300 asteen, samaan pääsi weberin pallollakin. Briketit oli korissa ja se alalevy ei ollut paikallaan. Ainut mitä tulee mieleen on weber:ssä hiilet on lähempänä ja voi levittää leveäämmälle, kamadossa korissa ja pienemällä alalla. Tästä taisi muutkin kirjoitella kun ei lämmöt nouse sinne 400+ asteeseen mitä osa hehkuttaa...jotta voisi pizzaa testailla.

Kovapuu hiiliä kehiin ja tarpeeksi, niin pitäis lämmöt nousta.
 
Omassakin Weberissä alkaa olla nuo alaosan siivekkeet niin taipuneet että niillä ei enää paljon ilmankiertoa säädellä. Katselin joskus opastusvideota siivekkeiden muotoonsa taivuttelemisesta/vaihtamisesta ja siinä ainakin suositeltiin että jos purkuhomman lähtee niin siivekesarja on syytä olla hommattuna, koska noita ei saa kovin helposti ehjänä purettua. Aliexpressistä löytyy näköjään tuota siivekesarjaa alle kympillä, laitoin semmoisen tulemaan. Sitten jos on huonot niin täytyy tilata Weberin orkkisosat.
Weberin omilta sivuilta ei noita siivekkeitä ollut tilattavissa. Jotkin pitää hommata varalta, muuten voi mennä grillaukset pelkkään hot&fast-tyyliin, jos ei ole vaihto-osia käsillä, jos irroitus ei onnistu ilman hajoamista.
 
Mä sain takuuseen siivekkeet kun oli rakoa. Tästä on näköjään hetki kun Weber 57 hankittu 5/2021 ja 2022 eli vuoden jälkeen kyselin niissä olevasta raosta ja tulikin sit ilmatteeks uudet.

Weberille vaan kyselyä.
 
Mä sain takuuseen siivekkeet kun oli rakoa. Tästä on näköjään hetki kun Weber 57 hankittu 5/2021 ja 2022 eli vuoden jälkeen kyselin niissä olevasta raosta ja tulikin sit ilmatteeks uudet.

Weberille vaan kyselyä.
Oma 57 on ostettu 2018 eli takuu jo ummessa.
1717664243693.png


Toisaalta Weberin vastuunkanto on ihan toimiva, Genesiksestä meni kaasunsyöttö yhdestä polttimesta rikki, niin lähettivät kokonaan uuden jakotukin, vaikka takuu oli jo mennyt umpeen aikapäivää sitten.
1717664060352.png
 
Mitä ostit ja paljonko kokonaiskustannukset?
Oon kamadossa testannut noilta longania, kahvipuuta, quebrachoa ja kaikki on kyllä ajaneet asiansa loistavasti. Kaikissa noista hiilistä se säkkikoko suhteessa kiloihin on samaa luokkaa eli puun tiiveys on samalla tasolla. Yhdestä säkistä paljastui lähinä silppukokoista hiiltä, mutta kun informoin myyjää niin sain korvaukseksi 2 säkkiä ilman kummempia kyselyitä. Toimittaa siinä missä marabu hiilet yms. Toihan on joku yhden miehen bisnes tms, missä ukolla on ison omakotitalon pihalla "noutopisteenä" varastokontti mistä hiilet saa tyyliin ilman valvontaa noutaa. Oon joskus noukkinut jos sattunut muuten sille suunnalle, muuten mennyt postilla. Hyvä hinta-laatusuhde.

Puuilossa on nyt muuten Marienburgit tarjouksessa
1717666967202.png
Nää marienburgit on taas päinvastoin aivan kökköhiiliä ainakin tollaseen pitkäkestoseen grillaukseen. Nää on isokokosia mutta höttöisiä paloja, jotka palaa turhan nopeasti. Noissahan on tiheys tyyliin puolet siitä mitä kovapuuhiilissä. Toimittaa varmaan jollain perus pallogrillillä tms ihan fine, mutta kamadossa (oletan että tiiviit weberitkin toimii samoin) on mahdollisuus sammuttaa grilli kerrasta ja loppuhiilillä saa jatkaa seuraavalla kerralla.
 
Kyllä minä ainakin olen briskettiä, ribsejä, pulled porkia yms savustanut marienburgilla. Myös hiilien sammutus ja seuraavalla kerralla jatkaminen onnistunut ilman mitään ongelmia.
 
Oma 57 on ostettu 2018 eli takuu jo ummessa.
1717664243693.png


Toisaalta Weberin vastuunkanto on ihan toimiva, Genesiksestä meni kaasunsyöttö yhdestä polttimesta rikki, niin lähettivät kokonaan uuden jakotukin, vaikka takuu oli jo mennyt umpeen aikapäivää sitten.
1717664060352.png
Kysyminen ei onneksi maksa mitään.

Tämä.

Eilen tuli kotiovelle 30kg hiiliä täältä Sunset grillihiilet - premium kovapuuhiiliä jokaiselle grillaajalle

Vielä on kokeilematta potentiaali

Itse olen tykännyt sunsetin hiilistä. Kivaa mönttiä ja joskus pitää hieman hakata pienemmäksikin. Bono Minimo kamadossa menee pidemmätkin vedot ja sit weber 57:ssa.

Näiden kilohiiliä polttelin joku kesä takaperin myös, oli pienempää kuin nuo mutta paloi lämpimänä. Pallossa polttelin lähinnä näitä Grilli- ja pajahiilet - Grillihiilikauppa.fi
 
  • Tykkää
Reactions: KUK
Marienburgit on ehdottomasti parhaita "markettihiiliä" mitä saa melkein kaupasta kuin kaupasta. Eihän ne toki pitkäkestoiseen grillaamiseen sovi, ittekkin käytän niitä lähinnä pihvien ja muihin "nopeasti" grillattaviin.
Suurin osa markettihiilistä on aivan hirveetä kuraa ja silppua että hyvä että edes saa hiillosta ja silloinkin puolet jo heti tippunu hiiliarinan läpi grillin pohjalle.
 
Mitä ostit ja paljonko kokonaiskustannukset?

Yhteensä 30kg joka jakautui näin;

Quebracho White 2 * 10kg
Coffee 1 * 10kg

+ postitus 16€

Eli kokonaishinta kotiin tuotuna 82,85€ (postit lähimpään pisteeseen oli 15,8€ joten 20c hintaerolla kotiin kannettuna aika no-brainer)

Marienburgeista sen verran, että ovat selvästi muita markettihiiliä laadukkaampia, mutta parhaimmillaan nämäkin sopivat vain satunnaiseen ja nopeaan tekemiseen eli atrian jauhomakkaran polttoon, muttei juuri muuhun. Luuli että nopeasti palava tarkoittaisi myös, että palaa kuumana mutta ihan höpöä. Pitsanpaistolämpötiloista on noilla hiilillä turha haaveilla.
 
Motonetistä ostin 10kg säkin Roastmaster Premium grillihiiliä 17,90€ hintaan. Saa nähdä onko noista mihinkään.
 
Kyllä minä ainakin olen briskettiä, ribsejä, pulled porkia yms savustanut marienburgilla. Myös hiilien sammutus ja seuraavalla kerralla jatkaminen onnistunut ilman mitään ongelmia.
Joo en sano etteikö toi toimisi, mutta onhan low and slow helpompaa jos voi ajella sen 6-12 tuntia samalla pesällisellä hiiliä.

Noissa marienburgeissa toi säkin paino on n. 7kg ja koko ainakin tuplat isompi esim noihin sunsetin 10 kilosiin säkkeihin, eli kilohinnaltaan noilla pyöritään ihan samoissa. Joku steikkien paistelu tms nopsa kuumuutta vaativa voi ehkä noilla olla näppärämpi, kun kertatäyttö grilliin on pienempi, jos ei yritäkään jatkaa samoilla hiilillä seuraavalla kerralla.
 
Joo en sano etteikö toi toimisi, mutta onhan low and slow helpompaa jos voi ajella sen 6-12 tuntia samalla pesällisellä hiiliä.

Noissa marienburgeissa toi säkin paino on n. 7kg ja koko ainakin tuplat isompi esim noihin sunsetin 10 kilosiin säkkeihin, eli kilohinnaltaan noilla pyöritään ihan samoissa. Joku steikkien paistelu tms nopsa kuumuutta vaativa voi ehkä noilla olla näppärämpi, kun kertatäyttö grilliin on pienempi, jos ei yritäkään jatkaa samoilla hiilillä seuraavalla kerralla.

Edelleen, samalla (yhdellä) pesällä ajettu 10-12h vetoja marienburgilla
 
Pihvimies testaili noita grillihiiliä, mukana perus lehtihiilet, nuo marienburgit ja sitten jotain pidempään grillailuun tarkotettuja hiiliä. Antaa ihan hyvää kuvaa mitä eroa noissa on.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Pihvimies testaili noita grillihiiliä, mukana perus lehtihiilet, nuo marienburgit ja sitten jotain pidempään grillailuun tarkotettuja hiiliä. Antaa ihan hyvää kuvaa mitä eroa noissa on.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Noi hötömmät hiilet toimii tollasessa avotuligrillauksessa kyl varmasti kovapuuhiiliä paremmin etenkin jos ei meinaa saada niitä kovapuuhiiliä kunnolla kuumaksi ennen grillausta. Jollain kamadolla ei niin kiinnitä tuollaseen huomiota, kun sillä saa hyvällä vedolla hiilet kuumiksi ennen grillausta, mutta tollasissa halpis palloissa varmasti on ihan siinä hiilloksen muodostumisen ajassakin jo iso ero.

Edelleen, samalla (yhdellä) pesällä ajettu 10-12h vetoja marienburgilla
Joo, no onhan sekin varmaan mahdollista ja kukin käyttää mitä parhaaksi näkee, ite oon noita marienburgeja yhen tollasen ison säkin viimekesänä poltellut ja verrattuna noihin kovapuuhiiliin totesin sen vaan kamadokäyttöön kertaluokkaa heikommaksi tuotteeksi ja loppukesästä sitä menikin enemmän tollaseen nopeaan grillaukseen. En nyt koita olla mikään hiilielitisti, kunhan totesin, että ollaan aika lähellä samaa kilohintaa jos ostaa noita sunsetin kovapuuhiiliä vs tollasen marienburg säkin, että ei kannata pelkästään jättikokoisen säkin antaa hämätä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 938
Viestejä
4 875 414
Jäsenet
78 734
Uusin jäsen
JesusLovesY

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom