Grillit & grillaus

Inkbird 40€ kiinasta. Toki langat tulee tulee siihen keskusyksikköön mutta wifi/bt kantamaa riittää isommallekin tilukselle
Tollanen on jo mutku ei jaksa noita piuhoja :rolleyes:
Ja ei kannata kiinasta noita tilaa, amazon.de löytyy.
 
Tuon ostin ihan vain smash burgereita varten ja toimii hienosti. Saa kahdesta kolmeen burgeria tehtyä kerralla ja on siedettävän kokoinen siirtää tiskialtaaseen.
Onko kukaan koittanut sopiiko tuo LDP3 Weberin Q1200:een? Koitin tuossa mittailla ja on aikas kinthaalla sopiiko vaiko ei. Kallistuu vähän siihen suuntaan, että ei sovi, mutta jääkö kantamaan niin, että ei toimi ollenkaan.
Q1200 on 32 x 42,5 cm ja tuo LDP3 24 x 42,5 cm, mutta tuo Weber on alueeltaan soikea.

EDIT:
Tiedän, että Q1200:lle löytyy myös tuo oma pikku Griddle.
 
Viimeksi muokattu:
Onko noilla Genesis 315 ja 325 paljonkin eroa? Jokunen satanen näyttäisi olevan hintaeroa.
Ei noissa taida olla muuta eroa, kuin tuo lisäpoltin pintojen paistamiseen, eli Sear Zone. 315 saa nyt verkkokauppa.comista about 300e halvemmalla, että se on nyt aivan itsestä kiinni onko tuo tuollaisen lisärahan arvoinen. Itsellä on nyt muutaman vuoden ollut Genesis II 310 (eli käytännössä sama kuin 315, ainoastaan avohyllyillä eikä kaapilla) ja ilmankin olen pärjännyt. Välillä tuo olisi kieltämättä kätevä ominaisuus, mutta kun kaasugrillin kaverina on nykyään myös kamado, niin eipä tuolle Sear Zonelle juurikaan olisi käyttöä.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).
Hieman myöhässä, mutta Primo kamadot tehdään jenkeissä:
"Today, Primo Ceramic Grills are manufactured in Poplar Bluff, Missouri, and headquarter in Belleville, Illinois."

Ei kokemuksia.


 
Weberin isompi pallogrilli löytyy jo niin mikä olisi 300-500e hintaluokassa hyvä kaasugrilli? Weberin Spirittiä katellut mutta olisiko parempaa hintalaatu kampetta?

edit...Napoleon Legend 425 vaikuttaa pätevälle, eikä viiti kyllä mitään paskaa ostaa :tdown:
 
Viimeksi muokattu:
Weberin isompi pallogrilli löytyy jo niin mikä olisi 300-500e hintaluokassa hyvä kaasugrilli? Weberin Spirittiä katellut mutta olisiko parempaa hintalaatu kampetta

Kyllä se on melkein juuri Weberin Spirit tai sitten Weberin Q3000.. Weberissa on kestävyys ja puhdistettavuus hyvällä tasolla.. Itselläni on ollut pitkät ajat Q2000, joka on ollut myös hyvä peli. Siinä toki vain yksi poltin eli lämpiäminen kestää aavistuksen kauemmin.

Valtaosa marketti-grilleistä on kauheaa paskaa ja parin vuoden päästä jo ihan hirveässä kunnossa.. Toki en ole kaikkiin uusimpiin merkkeihin tutustunut kuten esim. mainittuun Napoleoniin.
 
Kyllä se on melkein juuri Weberin Spirit tai sitten Weberin Q3000.. Weberissa on kestävyys ja puhdistettavuus hyvällä tasolla.. Itselläni on ollut pitkät ajat Q2000, joka on ollut myös hyvä peli. Siinä toki vain yksi poltin eli lämpiäminen kestää aavistuksen kauemmin.

Valtaosa marketti-grilleistä on kauheaa paskaa ja parin vuoden päästä jo ihan hirveässä kunnossa.. Toki en ole kaikkiin uusimpiin merkkeihin tutustunut kuten esim. mainittuun Napoleoniin.
Kolmisen vuotta sitten kaasugrillejä vertaillessa päädyin samaan lopputulokseen, marketti-grillit on pääosin aika kertakäyttöisen oloisia. Napoleon ja Weber kestää vuosia. Nyt kolmen vuoden jälkeen Weber toimii edelleen. Ainut "vikapaikka" Weberissä taitaa olla tuossa paineensäätimessä, se ei taida olla suunnittelultaan ihan A1.
 
Pitkästä aikaa voisi grillin uusia. Piti ihan valokuvista katsoa, niin kymmenen vuotta sitten edellinen tuli hankittua. Kyseessä oli Prismasta ostettu joku keskihintainen 3+1 polttiminen kaasugrilli. Kriteerinä oli silloin jämäkän oloinen rakenne ilman yhtään puuosaa. Ja hyvinhän tuo on pääosin kestänyt. Rasvapelti alkaa olla siinä kunnossa, että se pitäisi vaihtaa ja lämmönjakopellit polttimien päällä ovat myös vaihtokunnossa (ne taisin jokunen vuosi sitten kerran vaihtaa). Ja likainenhan tuo on sekä semmoisessa paksussa mustassa rasvatöhnässä sisukset monesta paikasta. Eli kunnolla putsaamalla ja noita kuluvia osia vaihtamalla varmaan menisi taas jokusen vuoden, mutta onhan uuden ostaminen aina kivaa ja on tuo kuitenkin jo hyvän tovin palvellut.

Nyt olisi taas sitten samat pohdinnat edessä. Että minkä sitä ostaisi. Semmonen perushyvä, mutta kuitenkin lompakollekin ystävällinen. Pitäisi saada niitä grillejä aina hetki testailla ennen ostoa, niin selviäisi minkä kanssa parhaiten osuu ajatukset yksiin. Nykyisen kanssa on oppinut kaikki metkut ja tietää tasan tarkkaan, missä on kuumimmat kohdat yms., niin ärsyttäähän se toisaalta opetella taas uuden kanssa elämään.

Paikallisessa Prismassa kävin kansia aukomassa ja tuon analyyttisen kansitestin perusteella seuraava olisi Landmann. Jämäkän oloinen ja miellytti silmää. Taitaa olla sen verran iso tekijä, että varaosiakin tarvittaessa saa.

Tai sitten tällä kertaa se Weber. Mutta kun 1000 euroa grilliin tunuu vähän overkilliltä. Hyvin ne lihat on paistuneet tähän asti halvemmassakin. Toisaalta tuollaisen ostaessa voisi kuvitella saavansa isolla todennäköisyydellä hyvän grillin, minkä kanssa ei tarvi paljon taistella. Edellinen grillini oli hyvä, mutta siten ennen ollut (ensimmäinen kaasugrillini) oli taas tosi huono. Hirmu epätasainen lämpö ja koko kapistus alkoi rapistumaan muutamassa vuodessa.
 
Kaasugrilliä olet illmeisesti vailla?

Oletko ajatellut että jos siirtyisitkin hiiligrilliin, esmes Weberin "pallogrillin" saat kyllä selkeesti edullisemmin kuin tuo 1000€ ja pääset ihan aidon hiiligrillauksen pariin? :hmm:
 
Kaasugrilliä olet illmeisesti vailla?

Oletko ajatellut että jos siirtyisitkin hiiligrilliin, esmes Weberin "pallogrillin" saat kyllä selkeesti edullisemmin kuin tuo 1000€ ja pääset ihan aidon hiiligrillauksen pariin? :hmm:
Kyllä mulla hiiligrillikin löytyy ja sillä on mukava aina välillä fiilistellä. Kuitenkin grilli terassilla korvaa meillä kesäisin paljolti keittiötä ja siinä tehdään tosi paljon kaikenlaista. Tähän hommaan kaasu on vaan helppo, kun ei vaadi sen kummempia valmisteluja. Tästäkin syystä tuntuisi näin objektiivisesti ajateltuna ihan fiksulta hommata ennemmin hyvä kuin halpa laite... Pitänee vielä käydä niitä Webereitäkin pällistelemässä jossain.
 
Kyllä mulla hiiligrillikin löytyy ja sillä on mukava aina välillä fiilistellä. Kuitenkin grilli terassilla korvaa meillä kesäisin paljolti keittiötä ja siinä tehdään tosi paljon kaikenlaista. Tähän hommaan kaasu on vaan helppo, kun ei vaadi sen kummempia valmisteluja. Tästäkin syystä tuntuisi näin objektiivisesti ajateltuna ihan fiksulta hommata ennemmin hyvä kuin halpa laite... Pitänee vielä käydä niitä Webereitäkin pällistelemässä jossain.
Saapi niitä Webereitä 500€ hintaluokassakin. Esim Weber Spirit II E-310 GBS on saanut ajoittain 500-550€ hintahaarukassa tarjouksesta, tällä hetkellä näyttäisi olevan 599€ verkkokauppa.com ja gigantti. Viides vuosi lähtee itsellä käyntiin ko. kamppeella eikä mitään ongelmia, taivasalla peitteen alla säilytetty, talvikaudella käytän muutaman kerran makkaran kärtsäämiseen. Aktiivinen grillikausi alkaa toukokuun tietämillä ja päättyy lokakuun tietämillä. Kesäisin tulee grillattua ~3x/vko kaikenlaista sapuskaa, eli ihan kohtalaisen kovalla käytöllä ollut.
 
Ostin verkkokauppa.comista keväällä 2016 kahdella polttimella olevan MyGrill I-200 Black -kaasugrillin hintaan 99,9e. Tämä palveli mielestäni hyvin hintaansa nähden 7 vuotta parveke käytössä läpi kesät ja talvet. Nyt ois aika katsella uutta mutta eihän tuohon hintaan tunnu olevan mitään tarjolla vaan saa maksaa lähes tuplat. Taitaa kai olla aika saman minkä tuolta halvimman pään grilleistä hankkii vai osaako joku vinkata joukosta jokun helmenkin max 200e hintaan? Pari poltinta riittänee eikä muutenkaan mikään jättiläinen haussa.
 
Pitkästä aikaa voisi grillin uusia.
..
Paikallisessa Prismassa kävin kansia aukomassa ja tuon analyyttisen kansitestin perusteella seuraava olisi Landmann. Jämäkän oloinen ja miellytti silmää. Taitaa olla sen verran iso tekijä, että varaosiakin tarvittaessa saa.
..

Ensivaiktutelma sen sitten ratkaisi. Landmann Triton MaxxX 4.1 on seuraava makkaralämmitin. Sen verran myöhään meni kasauksen valmistuminen, että en enää käynyt rasvoja polttelemaan ja grillailemaan, mutta etenkin tuo sivussa oleva, 3,5 kW infrapunapoltin vaikuttaa melkoisen ärhäkältä peliltä. Voi hyvin uskoa, että siinä saa ihan oikeasti paistopintaa pihveihin. Ledivaloissa noissa säätimissä en oikein mitään järkeä näe, mutta siinäpähän loistavat.

Huomenna sitten ensimmäiset käristelytestit. Ihan näppituntuman perusteella olen kyllä tyytyväinen. Laatuvaikutelma on aivan toinen kuin aiemmassa. Saa sitten nähdä vuosien jälkeen. Toivottavasti kestää vähintään sen 10 vuotta mitä aiempikin.
IMG_0102.jpg
 
Itsellä on nyt vissiin kolmatta tai neljättä kesää käytössä Weberin Master Touch perinteisellä kannella mutta täytyy sanoa että vieläkään, n.kolmen kesän jälkeen vieläkään tottunut tuohon kanteen. Se tuntuu edelleen niin hiton kömpelöltä ja ärsyttävältä kurotella sinne keskelle ja nostella sitä telineeseen tai muuten pois päältä. Luulin että tuohon tottuis mutta ei sitä tunnu tottuvan. Jotenkin hirvee homma yhden kannen takia jos vaikka vaan haluaa nopeasti kääntää makkaroita.

Jos nyt saisin päättää niin ottaisin aivan ehdottomasti kääntyvällä saranakannella olevan version vaikka siitä joutuisi vähän enemmän maksamaan. Vähän harmittaa että itse pihistelin kun ajattelin että tuohon tottuu mutta ei, yhtä kömpelöltä vaikuttaa edelleen kun ostaessakin.
Saisinkohan mä jollekkin tutulle ton myytyä niin sais kunnon saranavesion.
 
Ostin verkkokauppa.comista keväällä 2016 kahdella polttimella olevan MyGrill I-200 Black -kaasugrillin hintaan 99,9e.
Heh. Minäkin aikanaan ostin just tuon grillin tuolta tuohon hintaan. Tosin meni kaatopaikalle kolmen tai neljän kesän jälkeen kun oli ulkona. Hinta/"laatu" suhde oli paikallaan. Sitten siirryin Napoleoniin ja nyt se on jököttänyt toossa ulkona kolme vuotta, ja ei mitään vikaa tai merkkiä siitä, että olisi ollut ulkona kolme vuotta. Todenäköisesti jököttää siinä vielä seuraavat 10 vuotta. Toki hintaakin oli 6 x enemmän, joten sietääkin kestää sen 6 x 3 vuotta :). Bonuksena tietty pykälää parempi grillaustulos.
 
Itsellä on nyt vissiin kolmatta tai neljättä kesää käytössä Weberin Master Touch perinteisellä kannella mutta täytyy sanoa että vieläkään, n.kolmen kesän jälkeen vieläkään tottunut tuohon kanteen. Se tuntuu edelleen niin hiton kömpelöltä ja ärsyttävältä kurotella sinne keskelle ja nostella sitä telineeseen tai muuten pois päältä. Luulin että tuohon tottuis mutta ei sitä tunnu tottuvan. Jotenkin hirvee homma yhden kannen takia jos vaikka vaan haluaa nopeasti kääntää makkaroita.

Jos nyt saisin päättää niin ottaisin aivan ehdottomasti kääntyvällä saranakannella olevan version vaikka siitä joutuisi vähän enemmän maksamaan. Vähän harmittaa että itse pihistelin kun ajattelin että tuohon tottuu mutta ei, yhtä kömpelöltä vaikuttaa edelleen kun ostaessakin.
Saisinkohan mä jollekkin tutulle ton myytyä niin sais kunnon saranavesion.
Sitä kantta ei koskaan nosteta. Se liu'utetaan siihen pidikkeeseen. Paljon kätevämpi kuin sarana.
 
Sitä kantta ei koskaan nosteta. Se liu'utetaan siihen pidikkeeseen. Paljon kätevämpi kuin sarana.
Näin juuri, kansihan menee nätisti sinne telineeseen kun vähän ronskimmin tökkää
Joo tiiän kyllä mutta se ei poista sitä kurottelemista. Ja kyllä sen kannen joutuu siihen telineeseen aika lailla asettelemaan, jos vähänkään "tiputtaa" niin makkarat kyllä lentelee ritilältä koska ei toi laitos mikään tukeva ole.
Ja muutenkin jos mä haluun vaan kääntää nopeesti makkarat niin kannen asettelu siihen telinkiin on vaan niin turhaa että sitä mielummin pitää kädessä sen aikaa.

Mutta nää on näitä. Työkaverilla ei myöskään ole ongemaa tuon kanssa mutta mä nään ton jotenkin hankalaks että en tahdo siihen millään tottua. Kahva etureunassa ja sarana on vaan niin paljon kätevämpi jos pitää vaikka vaan nopeesti kattoa mitä grillissä tapahtuu. Koko kannen kun nostaa niin tuhkatkin usein pölähtää miten sattuu ja joutuu varovasti nostelemaan.
 
Joo tiiän kyllä mutta se ei poista sitä kurottelemista. Ja kyllä sen kannen joutuu siihen telineeseen aika lailla asettelemaan, jos vähänkään "tiputtaa" niin makkarat kyllä lentelee ritilältä koska ei toi laitos mikään tukeva ole.
Ja muutenkin jos mä haluun vaan kääntää nopeesti makkarat niin kannen asettelu siihen telinkiin on vaan niin turhaa että sitä mielummin pitää kädessä sen aikaa.

Mutta nää on näitä. Työkaverilla ei myöskään ole ongemaa tuon kanssa mutta mä nään ton jotenkin hankalaks että en tahdo siihen millään tottua. Kahva etureunassa ja sarana on vaan niin paljon kätevämpi jos pitää vaikka vaan nopeesti kattoa mitä grillissä tapahtuu. Koko kannen kun nostaa niin tuhkatkin usein pölähtää miten sattuu ja joutuu varovasti nostelemaan.

Siis eihän se kansi missään vaiheessa edes tipahda mihinkään. Omassa Master touchissa se liukuu ja avautuu niitä rullia pitkin siihen telineeseen. Todella smooth, en todellakaan haluaisi tuohon mitään saranaa.
 
Siis eihän se kansi missään vaiheessa edes tipahda mihinkään. Omassa Master touchissa se liukuu ja avautuu niitä rullia pitkin siihen telineeseen. Todella smooth, en todellakaan haluaisi tuohon mitään saranaa.
Tottumiskysymykisähän nämä. Itse en vaan tuohon ole tottunut vaikka olen miten yrittänyt totutella ja toki liukuu kansi mullakin ja ne rullatkin pyörii hyvän mutta silti tuntuu itseltä jotenkin kömpelöltä. Lähinnä pointti oli vaan muille että harkitkaa tarkkaan haluattekko saranallisen vai ilman olevan grillin, meitä saranan käyttäjiäkin on.
Mutta noin muuten on kyllä grilli hyvä ja kun sain vielä päivitettyä Meaterin + versioksi kun hajotin vanhan niin nyt varmaan signaalikin tulee kopan läpi ilman että pitää olla puhelin ihan vieressä :D
 
Joo tiiän kyllä mutta se ei poista sitä kurottelemista.
Seiso grillin vieressä niin, että kannenpidike on vasemmalla tai oikealla puolella itseesi nähden ja käännä kansi sivuun. Ei tarvii kurotella. Jos seisot grillin edessä pidikkeen vastakkaisella puolella, niin joo varmaan joutuu kurottelemaan.

Kansi mulla on niin päin, että kahva on pituussuunnassa kohti kannenpidikettä. Eli kannen ilmanottoaukot kauimpana kannenpidikkeestä.
 
Ensivaiktutelma sen sitten ratkaisi. Landmann Triton MaxxX 4.1 on seuraava makkaralämmitin. Sen verran myöhään meni kasauksen valmistuminen, että en enää käynyt rasvoja polttelemaan ja grillailemaan, mutta etenkin tuo sivussa oleva, 3,5 kW infrapunapoltin vaikuttaa melkoisen ärhäkältä peliltä. Voi hyvin uskoa, että siinä saa ihan oikeasti paistopintaa pihveihin. Ledivaloissa noissa säätimissä en oikein mitään järkeä näe, mutta siinäpähän loistavat.

Huomenna sitten ensimmäiset käristelytestit. Ihan näppituntuman perusteella olen kyllä tyytyväinen. Laatuvaikutelma on aivan toinen kuin aiemmassa. Saa sitten nähdä vuosien jälkeen. Toivottavasti kestää vähintään sen 10 vuotta mitä aiempikin.
IMG_0102.jpg

Mitö toi maksoi? Itekki täs pitäis grilliä uusia ja toi näyttäis ihan passelilta vaihtoehdolta
 
Mitö toi maksoi? Itekki täs pitäis grilliä uusia ja toi näyttäis ihan passelilta vaihtoehdolta
En tiedä, oliko joku tarjous mutta 429 euroa seisoi hintalapussa. Katsoin muualta tarjontaa, niin järjestään näyttää olevan 150+ euroa kalliimpaa. Liekö joku poistuva malli tms. - tiedä häntä.

Vaan noissa Landmannin grilleissä on maininta, että pitää hommata se Landmannin matalapainesäädin letkuineen, kun niissä on turvallisussusyistä erilainen kiinnitys letkulle. Näin itsekin tein, mutta kuitenkin siellä grillin mukana tuli (ainakin minulla) irrallisena se kara, minkä voi kiinnittää mihin tahansa matalapainesäätimen letkuun ja tehdä siitä "yhteensopivan" grillin kanssa. No, itse möin vanhan grillin kaikkine letkuineen, niin joka tapauksessa olisi pitänyt uusi matalapainesäädin ostaa. Onpahan nyt sekin oikein grillille räätälöity...
 
Tottumiskysymykisähän nämä. Itse en vaan tuohon ole tottunut vaikka olen miten yrittänyt totutella ja toki liukuu kansi mullakin ja ne rullatkin pyörii hyvän mutta silti tuntuu itseltä jotenkin kömpelöltä. Lähinnä pointti oli vaan muille että harkitkaa tarkkaan haluattekko saranallisen vai ilman olevan grillin, meitä saranan käyttäjiäkin on.
Mutta noin muuten on kyllä grilli hyvä ja kun sain vielä päivitettyä Meaterin + versioksi kun hajotin vanhan niin nyt varmaan signaalikin tulee kopan läpi ilman että pitää olla puhelin ihan vieressä :D

Tässä juuri grillatessa, täytyy vielä tuoda esiin yksi etu irtonaiselle kannelle. Irtonaisen kannen kanssa pystyy suuntaamaan grillin kuuminta osaa eri suuntiin kääntämällä kantta. Just nyt itellä wingsit grillissä niin, että briketit keskellä ja siivet reunoilla. Kääntelen kantta muutaman kerran grillauksen aikana, että joka suuntaan tulee kuumaa ilmaa. Kiinteän kannen kanssa ei pysty samalla tavalla kikkailemaan.
 
Tässä juuri grillatessa, täytyy vielä tuoda esiin yksi etu irtonaiselle kannelle. Irtonaisen kannen kanssa pystyy suuntaamaan grillin kuuminta osaa eri suuntiin kääntämällä kantta. Just nyt itellä wingsit grillissä niin, että briketit keskellä ja siivet reunoilla. Kääntelen kantta muutaman kerran grillauksen aikana, että joka suuntaan tulee kuumaa ilmaa. Kiinteän kannen kanssa ei pysty samalla tavalla kikkailemaan.
Pystyy toki, kun ottaa kannen irti saranoiltaan ja laskee kannen alas ja pyörittelee silloin joskus, kun tuommoista tarvitsee tehdä. Saranallisessa versiossa ei tarvitse kuin hiukan avata ruuvia niin irtoaa helposti.

Nämä on vähän makuasioita ja varmasti paras käsitys omista mieltymyksistään muodostuu jos on käyttänyt kumpaakin versiota.
 
Kumpihan näistä olisi parempi, vai joku muu samassa hintaluokassa?



Molemmat on 399e, vaikka K-raudan sivuilla lukee 699. Toisessa kiinnostaa lasi-ikkuna ja toisessa infrapunapoltin..
 
Pystyy toki, kun ottaa kannen irti saranoiltaan ja laskee kannen alas ja pyörittelee silloin joskus, kun tuommoista tarvitsee tehdä. Saranallisessa versiossa ei tarvitse kuin hiukan avata ruuvia niin irtoaa helposti.

Nämä on vähän makuasioita ja varmasti paras käsitys omista mieltymyksistään muodostuu jos on käyttänyt kumpaakin versiota.
Tämä oli toivottavasti vitsi :D
 
Tämä oli toivottavasti vitsi :D
Avaatko hiukan mikä tässä oli niin huvittavaa? En ole itse koskaa tuota noin käyttänyt ja tuskin tulen käyttämäänkä, mutta mahdollista se on, jos on tarve pyörittää kantta, kuten lainaamassani viestissä toisin sanottiin.

En tiedä, että miten ihmiset ajattelee, että tuo kansi on pultattu kiinni sarannallisessa versiossa, mutta ihan pikakiinmityksellä on kiristettävissä paikalleen ja helppo nostaa pois tai laittaa paikalleen.
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Meater+ tai Inkbird nyt ainakin. Lisävarusteet muuten riippuu ihan siitä mitä haluaa ja aikoo grillata. Niin ja piippusytytin.
 
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.

Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.

Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.
 
Viimeksi muokattu:
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.

Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.

Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.

Oon tässä noita masterbuilteja kattelllu jo vuoden verran, mutta jos tykkää esim burgeri hommista niin tohon 850 malliin tulee mukaan parila jota ei ilmeisesti muissa malleissa saaa kyytipojaksi
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
En hommaisi mitään itse grillin lisäksi alkuun, vaan opettelisin suoran ja epäsuoran grillaamisen hiilillä ja briketeillä sellaisenaan. Jos ei ole hiiligrillaus tuttu juttu niin siinä omat jujunsa miten homma toimii luontevasti eikä ruoka pala. No, ehkä sellaisen sähkökäyttöisen kuumailmapuhallinsytyttimen hommaisin kaveriksi. Ei tarvitse leikkiä nesteillä tai sytytyspaloilla eikä piippusystyttimellä. Ainakin jotain halpis kuumailmapuhallinta myytiin Lidlissä missä tuli grillinsytytyssuulake mukana, tai sitten ihan grillihommiin tehty laite.
 
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.

Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.

Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.
Aito kamado ostoslistalle vaan.
Lämpöjä saa laskettua ihan niin yksinkertaisesti että ala ja yläluukut kiinni ja odottaa puoli minuuttia että hiilet sammuu, sit käytät kannen auki ja kiinni jotta lämpö karkaa ja tarvittaessa toistat tän muutaman kerran.
Saa suht nopeasti vaikka 200>100 tiputettua.

Sen lisäksi ikinä ei tarviii mitään pallogrillien tyyppisiä snakeja viritellä.
Jos matalan lämmön grillausta tulossa niin pesään vaan hyvä määrä hiiliä, sytytyspala keskelle ja luukut auki.
Kun lämpötila on noin 20 astetta alle sen mitä haluat niin luukut ihan minimille, sitten kun lämmöt on pysähtyneet avaa niitä hitusen niin lämmöt pysyy aikalailla just siinä, vaikka sen 12 tuntia.

Gigantin tarjoukset on melkein aina viikkotarjouksia eli ma-su.
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Amazonista joku kiva inkbird mittari, minullakin saattaisi olla tollanen ”langaton” 2 sensorilla oleva inkbird myynnissä (harkitsen päivitystä 5 sensorin malliin).
Sellanen että saa yhden sensorin grillin lämpötilalle ja toisen paistille.

Sit sellanen koukkuteline, sellasen saa about 5 eurolla ja sen saa master touchissa painettua kiinni siihen kannen telineeseen.

Mikä tahansa vähintään 30cm leveyden tasainen valurautaparila, smash burgereiden tekoon.

Hiilille kannattaa olla korit (yleensä tulee yksi mukana) jotta saa helposti rajattua toisen puolen suoralle ja toisen puolen epäsuoralle lämmölle.
Vielä paremmin toimii (ei ole niin pieni määrä hiiliä) jos laittaa esim tiiliskiven keskelle grilliä hiiliritilälle joka rajaa hiiliä ja bonuksena vielä varaa lämpöä, itse en oo tätä kokeillut mutta tiedän että muut ovat.
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Niin ja kannattaa myös harkita kamadoa ton pallon sijasta, on kaikinpuolin parempi, vaikka suhteutettuna grillauspinta-alaan tuleekin vähän hintaa.
Itselläni on pihalla 15" ja 21" kamadot ja 95% kerroista saan hommat hoidettua tuolla 15 tuumaisella, siihen saa kaksi kilon paistia just mahtumaan tai aika monta pihviä.
Jos lisukkeita tarvii yhtä aikaa saada niin sitten jää liian pieneksi, ellei jostain sit löydä jotain telinettä ritilän päälle minkä päälle saisi pistettyä esim just folionyytin perunoille (jos joku tällaisen telineen tietää joka mahtuu 15" kamadon ritilän päälle niin että kansi mahtuu kiinni niin ilmiantakaa!).

Kamado on nopeammin käyttövalmis, paloturvallisempi (ei lennä kipinöitä), kuluttaa vähintään 2x vähemmän hiiliä ja kamadolle on melko sama onko ulkona +20 vai -20c lämpötila, lämpötilanhallinta on aivan toiselta planeetalta myös...

Ja vaikka youtuben videoista saa sellasen käsityksen että kamadon käyttö on jotenkin hankalaa tai monimutkaista, niin se on itseasiassa älyttömästi HELPOMPI ja nopeampi käyttää kuin perus pallogrilli.
Piippusytyttimet voit unohtaa kamadon kanssa koska grillin malli on sellainen että kansi auki syttyy hiilet muutenkin todella nopeasti ja toisin kuin pallon kanssa, lämpötilojen ohjaaminen on oikeasti helppoa.

Jos vaikka tosiaan sattuisit torista bongaamaan läheltä jonkun edullisesti niin on kyl parempi ostos kuin masteri, vaikka sekin hyvä laitos on hiiligrillaamiseen :thumbsup:
 
Aito kamado ostoslistalle vaan.
Lämpöjä saa laskettua ihan niin yksinkertaisesti että ala ja yläluukut kiinni ja odottaa puoli minuuttia että hiilet sammuu, sit käytät kannen auki ja kiinni jotta lämpö karkaa ja tarvittaessa toistat tän muutaman kerran.
Saa suht nopeasti vaikka 200>100 tiputettua.
Kamado on hyvä, mutta minuuttien lämpötilasäätö on lievasti sanottuna ylioptimistinen arvio. Tollanen hyvä tarkkaan säädettävä pellettigrilli on kymmenessä minuutissa sytytyksineen low and slow valmis ja 15+ minuutissa 310 asteinen. Kamadolla menee vähintään puoli tuntia saada low and slow lämpö ja vaikka se säätäminen on ihan hauskaa puuhaa, niin etsin suunnilleen uunin toimintalogiikalla toimivaa vehjettä nykyisen kaveriksi.

Kamadon kanssa haasteeksi tulee myös koko. Toi Kamanderimi on aika reippaan kokoinen, mutta jää silti pieneksi, kun grillaan vähintään neljälle ja usein useammalle. Iso kamado myös maksaa monta tonnia, kun tollasen todella tilavan grilli/pellettigrilli(uuni)n saa tonnilla.
 
Kamado on hyvä, mutta minuuttien lämpötilasäätö on lievasti sanottuna ylioptimistinen arvio. Tollanen hyvä tarkkaan säädettävä pellettigrilli on kymmenessä minuutissa sytytyksineen low and slow valmis ja 15+ minuutissa 310 asteinen. Kamadolla menee vähintään puoli tuntia saada low and slow lämpö ja vaikka se säätäminen on ihan hauskaa puuhaa, niin etsin suunnilleen uunin toimintalogiikalla toimivaa vehjettä nykyisen kaveriksi.

Kamadon kanssa haasteeksi tulee myös koko. Toi Kamanderimi on aika reippaan kokoinen, mutta jää silti pieneksi, kun grillaan vähintään neljälle ja usein useammalle. Iso kamado myös maksaa monta tonnia, kun tollasen todella tilavan grilli/pellettigrilli(uuni)n saa tonnilla.
Joo toki on ihan eri vehkeet, tarkoitin vaan että ainakin aidolla kamadolla toi lämmönsäätö alaspäin kyllä onnistuu kun tietää mitä tekee.
 
Oon tässä noita masterbuilteja kattelllu jo vuoden verran, mutta jos tykkää esim burgeri hommista niin tohon 850 malliin tulee mukaan parila jota ei ilmeisesti muissa malleissa saaa kyytipojaksi
Ei saakeli. Miettinyt kamadon hommaamista, mutta tuollainen masterbuilthan näyttäisi olevan kaikin puolin ylivertainen kaveri Weberin pallolle. Kamadon ostoa jarruttanut lähinnä se, että se olisi käytännössä vain enemmän "samaa", kun vertaa siihen palloon.. Tuolla gravityllä tosiaan saisi samalla kertaa ison parillan ja helppoutta pitkiin vetoihin niille kerroilla, kun ei ehdi olla säätämässä.
 
Ei saakeli. Miettinyt kamadon hommaamista, mutta tuollainen masterbuilthan näyttäisi olevan kaikin puolin ylivertainen kaveri Weberin pallolle. Kamadon ostoa jarruttanut lähinnä se, että se olisi käytännössä vain enemmän "samaa", kun vertaa siihen palloon.. Tuolla gravityllä tosiaan saisi samalla kertaa ison parillan ja helppoutta pitkiin vetoihin niille kerroilla, kun ei ehdi olla säätämässä.

Ihan eri vehkeitä kamado ja pallogrilli..
Saa kamadoonkin ison parilan ja esim kj kamadolla oli ilman säätöä 2,3kg pikkukinkku 9h noin 100asteessa, kantta en avannut kesken kertaakaan, niin ei paljoa helpommaksi voi mennä? :)
 
Ihan eri vehkeitä kamado ja pallogrilli..
Saa kamadoonkin ison parilan ja esim kj kamadolla oli ilman säätöä 2,3kg pikkukinkku 9h noin 100asteessa, kantta en avannut kesken kertaakaan, niin ei paljoa helpommaksi voi mennä? :)
On mulla Weberiin 30cm halkaisijan valurauta "parilla", mutta ei se kyllä käytännössä älyttömän hyvin toimi, koska parillalla kokkaus tapahtuu pääosin kansi auki ja se tarkoittaa, että hiilet palaa täysillä. Näkisin, että sitä parillan lämpötilaa pitäisi päästä säätämään. Lisäksi siivousta helpottaa älyttömästi jos parillassa on reikä..
 
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...
 
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...

Itellä on Weberin Smokefire Stealth ja saa hyvin paistopintaa, varsinkin kun ostaa paahtoritilän.
 
Mistäs parhaat ja kestävimmät tarvikkeet grillaukseen? Lähes kaikki välineet päivityskunnossa. Burgerin smashaukseen tarvike erityismainintana.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 843
Viestejä
4 875 217
Jäsenet
78 706
Uusin jäsen
Hachio

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom