Grillit & grillaus

Kiitoksia vastauksista, eli ei taida juuri olla ei-kiina toimittajia. B10 on tehty Saksassa, mutta hinta on sitten jopa BGE:iä suurempi. Täytyy kaipa vain kaivaa kuvetta ja hankkia BGE.
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
Se on mitä arvostaa ja mistä on valmis maksamaan.
Yleensä sellaiset ihan superhalpikset ovat kyllä monelta osin surkeita uusinakin, mutta onhan halvemmassakin päässä ok-tuotteita.
Weber(mallit yleisesti) on tukeva, toimii ja kestää vuodesta toiseen, sekä sopivia lisäosia ja tarvikkeita malliin saa yleensä vuosia jos ei vuosikymmeniä, mutta jos vaihtoehto maksaa kolmasosan niin onhan siinä varaa tarvittaessa vaihtaa uuteen halpikseen...
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?

Weberiltä löytyy myös niitä 500-600€ grillejä että ehkä vähän huono vertailla melkein lippulaiva tuotetta halvimpiin grilleihin.

Vaikka grillaisit 1-2 kertaa viikossa niin pystyt sen kalliinkin grillin pilaamaan.

Jos tunnet ettet jaksa pestä sisä ja ulkopuolella grilliä. Pidät grilliä ulkona ilman suojaa niin kalliissa grillissäkin valuu rahat hukkaan.

Monella se taktiikka ettei jaksa pitää huolta ja hakee sen parin sadan grillin 3v välein uusiksi.

Itse ostin 450€ Weberin jota pesin ja hoidin hyvin. 6v päästä sain siltikin 250€ koska grilli oli hyvässä kunnossa.
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
Mites olis joku muu ku kaasumikro?
400e:llä saa jo pätevän pallogrillin jonka siivouksessa ei mene hermoja ja ruoka maistuukin grillatulle.
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
Kannattaa katella myös Napoleon Rogue-sarjalaisia
 
tänään olis kinkun noin 7 kg kypsennys grillillä ohjelmassa. kivasti taitaa tulla taivaalta viilennystä , ettei liian kuumaksi käy grillaajalle.
 
Kinkku lämmöissä 13.30 alkaen. Lähtötilanne kinkku +12, grilli +180.
Hiilet noin puoli kierrosta ulkolaidalla, pieni piipullinen hehkuvia toiseen päähän. Puolisen tuntia ehti lämmöt tasoittua ennen kinkun laittoa.
Lämmönjakorengas käytössä.
klo 14.16 lämmöt 14/167
70th Anniversary Edition Kettle -hiiligrilli 57 cm
Lämmönohjain hiiligrilliin – 57 cm:n hiiligrillit
 
Kannattaa katella myös Napoleon Rogue-sarjalaisia

Napoleon Rogue 425-1 XT oli jo vakavassa harkinnassa vieraillessani paikallisessa rautakaupassa, mutta Weber Genesis e325-s lähti kuitenkin kaikesta huolimatta mukaan 1200€ + valmistajan pizzakivi kaupan päälle. Ei tarvinnut nähdä vaivaa kasaushommissa, sillä esittelytuote oli jo käyttövalmiina. Tämän lisäksi osto oikeutti ilmaiseen parilaan, kun tuotteen rekisteröi Weberin sivuilla. Huomenna vasta pieneen testiin, mutta ensituntumalta jämerä peli ja lämpenee markettigrilleihin verrattuna todella kuumaksi. Myönnettäköön, että brändi vaikutti ostopäätökseen, ja onhan tuo grilli itsessään näyttävä kokonaisuus takaterassilla.

Roguen eduksi laskisin IR sivukeittimen, joka oli jo kääntää kelkan kävellessäni kassalle, mutta pitäydyin kuitenkin tässä. Nyt vain kovaa ajoa ja tietysti hyvää huoltoa, jotta laite kestää "lähestulkoon" isältä pojalle.
 
Taisi sattua sopiva määrä hiiliä grilliin kun alkaa olla sisälämpö ja grillin lämpö tasoissa. klo 20.28 kinkku 82,4 ja grilli 85,2. Antaisiko olla tekeytymässä vielä , vai ottaisiko pois folion sisään tekeytymään sisälle . Ehkä onnistui, tavoitteena oli kypsä, ei vetinen kinkku. Pieni kamadogrilli kanssa tulilla samaan aikaan makkaran paistoon ja jos olisi tarvinnut lisää hiiliä kinkulle.



Muoks. klo 20.40 kinkku 83,0 ja grilli 79,5 ... Antaapa tasaantua hetken vielä

muoks. klo 20.57 kinkku 83,3 ja grilli 75
 
Viimeksi muokattu:
Weberiltä löytyy myös niitä 500-600€ grillejä että ehkä vähän huono vertailla melkein lippulaiva tuotetta halvimpiin grilleihin.

Vaikka grillaisit 1-2 kertaa viikossa niin pystyt sen kalliinkin grillin pilaamaan.

Jos tunnet ettet jaksa pestä sisä ja ulkopuolella grilliä. Pidät grilliä ulkona ilman suojaa niin kalliissa grillissäkin valuu rahat hukkaan.

Monella se taktiikka ettei jaksa pitää huolta ja hakee sen parin sadan grillin 3v välein uusiksi.

Itse ostin 450€ Weberin jota pesin ja hoidin hyvin. 6v päästä sain siltikin 250€ koska grilli oli hyvässä kunnossa.
Ulkona oon weberin e310 gbs pitäny ja ihan tuo on kunnossa pysyny jo 5 vuotta. Talveksi nakannu huppua päälle, puhdistusta helpottaa kummasti kun grillaamisen perään antaa olla about vartin täydellä teholla ja harjalla sipasee ritilät. Ekan kerran käytin ritilät ja flavor barit irti viime kesänä ja pukkasin töhnät foliokuppiin. Foliokuppi kannattaa kauden päätteeksi vaihtaa. Suht kovalla käytöllä, kesäisin minimissään kahdesti viikossa grilli tulilla ja talvikaudellakin tulee välillä grillailtua, joskin harvemmin ja hyviä aurinkoisia kelejä odotellen.
 
Mikä olis hyvä Wifin kautta toimiva lämpömittari?
Nyt käytössä Meater +, mutta se tarvitsee puhelimen ihan laitteen viereen että toimii wifin kautta.
Bluetooth kantama ei riitä grillipaikkaan, joten joku wifin kautta toimiva olisi hakusessa.
 
Mikä olis hyvä Wifin kautta toimiva lämpömittari?
Nyt käytössä Meater +, mutta se tarvitsee puhelimen ihan laitteen viereen että toimii wifin kautta.
Bluetooth kantama ei riitä grillipaikkaan, joten joku wifin kautta toimiva olisi hakusessa.
Meater+? Eihän se tarvii mitää puhelinta kun se latausteline toimii WiFi siltana..
 
Onks mitään kohtuuhintaista langatonta mittaria (siis johdotonta) missä tulis 3 sensoria mukana?
 
Mikä olis hyvä Wifin kautta toimiva lämpömittari?
Nyt käytössä Meater +, mutta se tarvitsee puhelimen ihan laitteen viereen että toimii wifin kautta.
Bluetooth kantama ei riitä grillipaikkaan, joten joku wifin kautta toimiva olisi hakusessa.
Ei ole kokemusta wifin kautta toimivista lämpömittareista. Oma ratkaisuni sen sijaan on jättää työpuhelin grillipaikalle Meater+ lähettimen viereen. Tällöin pystyn omalla puhelimella seuraamaan ruuan valmistumista verkon yli etäämmältäkin.
 
Inkbird 40€ kiinasta. Toki langat tulee tulee siihen keskusyksikköön mutta wifi/bt kantamaa riittää isommallekin tilukselle
Tollanen on jo mutku ei jaksa noita piuhoja :rolleyes:
Ja ei kannata kiinasta noita tilaa, amazon.de löytyy.
 
Tuon ostin ihan vain smash burgereita varten ja toimii hienosti. Saa kahdesta kolmeen burgeria tehtyä kerralla ja on siedettävän kokoinen siirtää tiskialtaaseen.
Onko kukaan koittanut sopiiko tuo LDP3 Weberin Q1200:een? Koitin tuossa mittailla ja on aikas kinthaalla sopiiko vaiko ei. Kallistuu vähän siihen suuntaan, että ei sovi, mutta jääkö kantamaan niin, että ei toimi ollenkaan.
Q1200 on 32 x 42,5 cm ja tuo LDP3 24 x 42,5 cm, mutta tuo Weber on alueeltaan soikea.

EDIT:
Tiedän, että Q1200:lle löytyy myös tuo oma pikku Griddle.
 
Viimeksi muokattu:
Onko noilla Genesis 315 ja 325 paljonkin eroa? Jokunen satanen näyttäisi olevan hintaeroa.
Ei noissa taida olla muuta eroa, kuin tuo lisäpoltin pintojen paistamiseen, eli Sear Zone. 315 saa nyt verkkokauppa.comista about 300e halvemmalla, että se on nyt aivan itsestä kiinni onko tuo tuollaisen lisärahan arvoinen. Itsellä on nyt muutaman vuoden ollut Genesis II 310 (eli käytännössä sama kuin 315, ainoastaan avohyllyillä eikä kaapilla) ja ilmankin olen pärjännyt. Välillä tuo olisi kieltämättä kätevä ominaisuus, mutta kun kaasugrillin kaverina on nykyään myös kamado, niin eipä tuolle Sear Zonelle juurikaan olisi käyttöä.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).
Hieman myöhässä, mutta Primo kamadot tehdään jenkeissä:
"Today, Primo Ceramic Grills are manufactured in Poplar Bluff, Missouri, and headquarter in Belleville, Illinois."

Ei kokemuksia.


 
Weberin isompi pallogrilli löytyy jo niin mikä olisi 300-500e hintaluokassa hyvä kaasugrilli? Weberin Spirittiä katellut mutta olisiko parempaa hintalaatu kampetta?

edit...Napoleon Legend 425 vaikuttaa pätevälle, eikä viiti kyllä mitään paskaa ostaa :tdown:
 
Viimeksi muokattu:
Weberin isompi pallogrilli löytyy jo niin mikä olisi 300-500e hintaluokassa hyvä kaasugrilli? Weberin Spirittiä katellut mutta olisiko parempaa hintalaatu kampetta

Kyllä se on melkein juuri Weberin Spirit tai sitten Weberin Q3000.. Weberissa on kestävyys ja puhdistettavuus hyvällä tasolla.. Itselläni on ollut pitkät ajat Q2000, joka on ollut myös hyvä peli. Siinä toki vain yksi poltin eli lämpiäminen kestää aavistuksen kauemmin.

Valtaosa marketti-grilleistä on kauheaa paskaa ja parin vuoden päästä jo ihan hirveässä kunnossa.. Toki en ole kaikkiin uusimpiin merkkeihin tutustunut kuten esim. mainittuun Napoleoniin.
 
Kyllä se on melkein juuri Weberin Spirit tai sitten Weberin Q3000.. Weberissa on kestävyys ja puhdistettavuus hyvällä tasolla.. Itselläni on ollut pitkät ajat Q2000, joka on ollut myös hyvä peli. Siinä toki vain yksi poltin eli lämpiäminen kestää aavistuksen kauemmin.

Valtaosa marketti-grilleistä on kauheaa paskaa ja parin vuoden päästä jo ihan hirveässä kunnossa.. Toki en ole kaikkiin uusimpiin merkkeihin tutustunut kuten esim. mainittuun Napoleoniin.
Kolmisen vuotta sitten kaasugrillejä vertaillessa päädyin samaan lopputulokseen, marketti-grillit on pääosin aika kertakäyttöisen oloisia. Napoleon ja Weber kestää vuosia. Nyt kolmen vuoden jälkeen Weber toimii edelleen. Ainut "vikapaikka" Weberissä taitaa olla tuossa paineensäätimessä, se ei taida olla suunnittelultaan ihan A1.
 
Pitkästä aikaa voisi grillin uusia. Piti ihan valokuvista katsoa, niin kymmenen vuotta sitten edellinen tuli hankittua. Kyseessä oli Prismasta ostettu joku keskihintainen 3+1 polttiminen kaasugrilli. Kriteerinä oli silloin jämäkän oloinen rakenne ilman yhtään puuosaa. Ja hyvinhän tuo on pääosin kestänyt. Rasvapelti alkaa olla siinä kunnossa, että se pitäisi vaihtaa ja lämmönjakopellit polttimien päällä ovat myös vaihtokunnossa (ne taisin jokunen vuosi sitten kerran vaihtaa). Ja likainenhan tuo on sekä semmoisessa paksussa mustassa rasvatöhnässä sisukset monesta paikasta. Eli kunnolla putsaamalla ja noita kuluvia osia vaihtamalla varmaan menisi taas jokusen vuoden, mutta onhan uuden ostaminen aina kivaa ja on tuo kuitenkin jo hyvän tovin palvellut.

Nyt olisi taas sitten samat pohdinnat edessä. Että minkä sitä ostaisi. Semmonen perushyvä, mutta kuitenkin lompakollekin ystävällinen. Pitäisi saada niitä grillejä aina hetki testailla ennen ostoa, niin selviäisi minkä kanssa parhaiten osuu ajatukset yksiin. Nykyisen kanssa on oppinut kaikki metkut ja tietää tasan tarkkaan, missä on kuumimmat kohdat yms., niin ärsyttäähän se toisaalta opetella taas uuden kanssa elämään.

Paikallisessa Prismassa kävin kansia aukomassa ja tuon analyyttisen kansitestin perusteella seuraava olisi Landmann. Jämäkän oloinen ja miellytti silmää. Taitaa olla sen verran iso tekijä, että varaosiakin tarvittaessa saa.

Tai sitten tällä kertaa se Weber. Mutta kun 1000 euroa grilliin tunuu vähän overkilliltä. Hyvin ne lihat on paistuneet tähän asti halvemmassakin. Toisaalta tuollaisen ostaessa voisi kuvitella saavansa isolla todennäköisyydellä hyvän grillin, minkä kanssa ei tarvi paljon taistella. Edellinen grillini oli hyvä, mutta siten ennen ollut (ensimmäinen kaasugrillini) oli taas tosi huono. Hirmu epätasainen lämpö ja koko kapistus alkoi rapistumaan muutamassa vuodessa.
 
Kaasugrilliä olet illmeisesti vailla?

Oletko ajatellut että jos siirtyisitkin hiiligrilliin, esmes Weberin "pallogrillin" saat kyllä selkeesti edullisemmin kuin tuo 1000€ ja pääset ihan aidon hiiligrillauksen pariin? :hmm:
 
Kaasugrilliä olet illmeisesti vailla?

Oletko ajatellut että jos siirtyisitkin hiiligrilliin, esmes Weberin "pallogrillin" saat kyllä selkeesti edullisemmin kuin tuo 1000€ ja pääset ihan aidon hiiligrillauksen pariin? :hmm:
Kyllä mulla hiiligrillikin löytyy ja sillä on mukava aina välillä fiilistellä. Kuitenkin grilli terassilla korvaa meillä kesäisin paljolti keittiötä ja siinä tehdään tosi paljon kaikenlaista. Tähän hommaan kaasu on vaan helppo, kun ei vaadi sen kummempia valmisteluja. Tästäkin syystä tuntuisi näin objektiivisesti ajateltuna ihan fiksulta hommata ennemmin hyvä kuin halpa laite... Pitänee vielä käydä niitä Webereitäkin pällistelemässä jossain.
 
Kyllä mulla hiiligrillikin löytyy ja sillä on mukava aina välillä fiilistellä. Kuitenkin grilli terassilla korvaa meillä kesäisin paljolti keittiötä ja siinä tehdään tosi paljon kaikenlaista. Tähän hommaan kaasu on vaan helppo, kun ei vaadi sen kummempia valmisteluja. Tästäkin syystä tuntuisi näin objektiivisesti ajateltuna ihan fiksulta hommata ennemmin hyvä kuin halpa laite... Pitänee vielä käydä niitä Webereitäkin pällistelemässä jossain.
Saapi niitä Webereitä 500€ hintaluokassakin. Esim Weber Spirit II E-310 GBS on saanut ajoittain 500-550€ hintahaarukassa tarjouksesta, tällä hetkellä näyttäisi olevan 599€ verkkokauppa.com ja gigantti. Viides vuosi lähtee itsellä käyntiin ko. kamppeella eikä mitään ongelmia, taivasalla peitteen alla säilytetty, talvikaudella käytän muutaman kerran makkaran kärtsäämiseen. Aktiivinen grillikausi alkaa toukokuun tietämillä ja päättyy lokakuun tietämillä. Kesäisin tulee grillattua ~3x/vko kaikenlaista sapuskaa, eli ihan kohtalaisen kovalla käytöllä ollut.
 
Ostin verkkokauppa.comista keväällä 2016 kahdella polttimella olevan MyGrill I-200 Black -kaasugrillin hintaan 99,9e. Tämä palveli mielestäni hyvin hintaansa nähden 7 vuotta parveke käytössä läpi kesät ja talvet. Nyt ois aika katsella uutta mutta eihän tuohon hintaan tunnu olevan mitään tarjolla vaan saa maksaa lähes tuplat. Taitaa kai olla aika saman minkä tuolta halvimman pään grilleistä hankkii vai osaako joku vinkata joukosta jokun helmenkin max 200e hintaan? Pari poltinta riittänee eikä muutenkaan mikään jättiläinen haussa.
 
Pitkästä aikaa voisi grillin uusia.
..
Paikallisessa Prismassa kävin kansia aukomassa ja tuon analyyttisen kansitestin perusteella seuraava olisi Landmann. Jämäkän oloinen ja miellytti silmää. Taitaa olla sen verran iso tekijä, että varaosiakin tarvittaessa saa.
..

Ensivaiktutelma sen sitten ratkaisi. Landmann Triton MaxxX 4.1 on seuraava makkaralämmitin. Sen verran myöhään meni kasauksen valmistuminen, että en enää käynyt rasvoja polttelemaan ja grillailemaan, mutta etenkin tuo sivussa oleva, 3,5 kW infrapunapoltin vaikuttaa melkoisen ärhäkältä peliltä. Voi hyvin uskoa, että siinä saa ihan oikeasti paistopintaa pihveihin. Ledivaloissa noissa säätimissä en oikein mitään järkeä näe, mutta siinäpähän loistavat.

Huomenna sitten ensimmäiset käristelytestit. Ihan näppituntuman perusteella olen kyllä tyytyväinen. Laatuvaikutelma on aivan toinen kuin aiemmassa. Saa sitten nähdä vuosien jälkeen. Toivottavasti kestää vähintään sen 10 vuotta mitä aiempikin.
IMG_0102.jpg
 
Itsellä on nyt vissiin kolmatta tai neljättä kesää käytössä Weberin Master Touch perinteisellä kannella mutta täytyy sanoa että vieläkään, n.kolmen kesän jälkeen vieläkään tottunut tuohon kanteen. Se tuntuu edelleen niin hiton kömpelöltä ja ärsyttävältä kurotella sinne keskelle ja nostella sitä telineeseen tai muuten pois päältä. Luulin että tuohon tottuis mutta ei sitä tunnu tottuvan. Jotenkin hirvee homma yhden kannen takia jos vaikka vaan haluaa nopeasti kääntää makkaroita.

Jos nyt saisin päättää niin ottaisin aivan ehdottomasti kääntyvällä saranakannella olevan version vaikka siitä joutuisi vähän enemmän maksamaan. Vähän harmittaa että itse pihistelin kun ajattelin että tuohon tottuu mutta ei, yhtä kömpelöltä vaikuttaa edelleen kun ostaessakin.
Saisinkohan mä jollekkin tutulle ton myytyä niin sais kunnon saranavesion.
 
Ostin verkkokauppa.comista keväällä 2016 kahdella polttimella olevan MyGrill I-200 Black -kaasugrillin hintaan 99,9e.
Heh. Minäkin aikanaan ostin just tuon grillin tuolta tuohon hintaan. Tosin meni kaatopaikalle kolmen tai neljän kesän jälkeen kun oli ulkona. Hinta/"laatu" suhde oli paikallaan. Sitten siirryin Napoleoniin ja nyt se on jököttänyt toossa ulkona kolme vuotta, ja ei mitään vikaa tai merkkiä siitä, että olisi ollut ulkona kolme vuotta. Todenäköisesti jököttää siinä vielä seuraavat 10 vuotta. Toki hintaakin oli 6 x enemmän, joten sietääkin kestää sen 6 x 3 vuotta :). Bonuksena tietty pykälää parempi grillaustulos.
 
Itsellä on nyt vissiin kolmatta tai neljättä kesää käytössä Weberin Master Touch perinteisellä kannella mutta täytyy sanoa että vieläkään, n.kolmen kesän jälkeen vieläkään tottunut tuohon kanteen. Se tuntuu edelleen niin hiton kömpelöltä ja ärsyttävältä kurotella sinne keskelle ja nostella sitä telineeseen tai muuten pois päältä. Luulin että tuohon tottuis mutta ei sitä tunnu tottuvan. Jotenkin hirvee homma yhden kannen takia jos vaikka vaan haluaa nopeasti kääntää makkaroita.

Jos nyt saisin päättää niin ottaisin aivan ehdottomasti kääntyvällä saranakannella olevan version vaikka siitä joutuisi vähän enemmän maksamaan. Vähän harmittaa että itse pihistelin kun ajattelin että tuohon tottuu mutta ei, yhtä kömpelöltä vaikuttaa edelleen kun ostaessakin.
Saisinkohan mä jollekkin tutulle ton myytyä niin sais kunnon saranavesion.
Sitä kantta ei koskaan nosteta. Se liu'utetaan siihen pidikkeeseen. Paljon kätevämpi kuin sarana.
 
Sitä kantta ei koskaan nosteta. Se liu'utetaan siihen pidikkeeseen. Paljon kätevämpi kuin sarana.
Näin juuri, kansihan menee nätisti sinne telineeseen kun vähän ronskimmin tökkää
Joo tiiän kyllä mutta se ei poista sitä kurottelemista. Ja kyllä sen kannen joutuu siihen telineeseen aika lailla asettelemaan, jos vähänkään "tiputtaa" niin makkarat kyllä lentelee ritilältä koska ei toi laitos mikään tukeva ole.
Ja muutenkin jos mä haluun vaan kääntää nopeesti makkarat niin kannen asettelu siihen telinkiin on vaan niin turhaa että sitä mielummin pitää kädessä sen aikaa.

Mutta nää on näitä. Työkaverilla ei myöskään ole ongemaa tuon kanssa mutta mä nään ton jotenkin hankalaks että en tahdo siihen millään tottua. Kahva etureunassa ja sarana on vaan niin paljon kätevämpi jos pitää vaikka vaan nopeesti kattoa mitä grillissä tapahtuu. Koko kannen kun nostaa niin tuhkatkin usein pölähtää miten sattuu ja joutuu varovasti nostelemaan.
 
Joo tiiän kyllä mutta se ei poista sitä kurottelemista. Ja kyllä sen kannen joutuu siihen telineeseen aika lailla asettelemaan, jos vähänkään "tiputtaa" niin makkarat kyllä lentelee ritilältä koska ei toi laitos mikään tukeva ole.
Ja muutenkin jos mä haluun vaan kääntää nopeesti makkarat niin kannen asettelu siihen telinkiin on vaan niin turhaa että sitä mielummin pitää kädessä sen aikaa.

Mutta nää on näitä. Työkaverilla ei myöskään ole ongemaa tuon kanssa mutta mä nään ton jotenkin hankalaks että en tahdo siihen millään tottua. Kahva etureunassa ja sarana on vaan niin paljon kätevämpi jos pitää vaikka vaan nopeesti kattoa mitä grillissä tapahtuu. Koko kannen kun nostaa niin tuhkatkin usein pölähtää miten sattuu ja joutuu varovasti nostelemaan.

Siis eihän se kansi missään vaiheessa edes tipahda mihinkään. Omassa Master touchissa se liukuu ja avautuu niitä rullia pitkin siihen telineeseen. Todella smooth, en todellakaan haluaisi tuohon mitään saranaa.
 
Siis eihän se kansi missään vaiheessa edes tipahda mihinkään. Omassa Master touchissa se liukuu ja avautuu niitä rullia pitkin siihen telineeseen. Todella smooth, en todellakaan haluaisi tuohon mitään saranaa.
Tottumiskysymykisähän nämä. Itse en vaan tuohon ole tottunut vaikka olen miten yrittänyt totutella ja toki liukuu kansi mullakin ja ne rullatkin pyörii hyvän mutta silti tuntuu itseltä jotenkin kömpelöltä. Lähinnä pointti oli vaan muille että harkitkaa tarkkaan haluattekko saranallisen vai ilman olevan grillin, meitä saranan käyttäjiäkin on.
Mutta noin muuten on kyllä grilli hyvä ja kun sain vielä päivitettyä Meaterin + versioksi kun hajotin vanhan niin nyt varmaan signaalikin tulee kopan läpi ilman että pitää olla puhelin ihan vieressä :D
 
Joo tiiän kyllä mutta se ei poista sitä kurottelemista.
Seiso grillin vieressä niin, että kannenpidike on vasemmalla tai oikealla puolella itseesi nähden ja käännä kansi sivuun. Ei tarvii kurotella. Jos seisot grillin edessä pidikkeen vastakkaisella puolella, niin joo varmaan joutuu kurottelemaan.

Kansi mulla on niin päin, että kahva on pituussuunnassa kohti kannenpidikettä. Eli kannen ilmanottoaukot kauimpana kannenpidikkeestä.
 
Ensivaiktutelma sen sitten ratkaisi. Landmann Triton MaxxX 4.1 on seuraava makkaralämmitin. Sen verran myöhään meni kasauksen valmistuminen, että en enää käynyt rasvoja polttelemaan ja grillailemaan, mutta etenkin tuo sivussa oleva, 3,5 kW infrapunapoltin vaikuttaa melkoisen ärhäkältä peliltä. Voi hyvin uskoa, että siinä saa ihan oikeasti paistopintaa pihveihin. Ledivaloissa noissa säätimissä en oikein mitään järkeä näe, mutta siinäpähän loistavat.

Huomenna sitten ensimmäiset käristelytestit. Ihan näppituntuman perusteella olen kyllä tyytyväinen. Laatuvaikutelma on aivan toinen kuin aiemmassa. Saa sitten nähdä vuosien jälkeen. Toivottavasti kestää vähintään sen 10 vuotta mitä aiempikin.
IMG_0102.jpg

Mitö toi maksoi? Itekki täs pitäis grilliä uusia ja toi näyttäis ihan passelilta vaihtoehdolta
 
Mitö toi maksoi? Itekki täs pitäis grilliä uusia ja toi näyttäis ihan passelilta vaihtoehdolta
En tiedä, oliko joku tarjous mutta 429 euroa seisoi hintalapussa. Katsoin muualta tarjontaa, niin järjestään näyttää olevan 150+ euroa kalliimpaa. Liekö joku poistuva malli tms. - tiedä häntä.

Vaan noissa Landmannin grilleissä on maininta, että pitää hommata se Landmannin matalapainesäädin letkuineen, kun niissä on turvallisussusyistä erilainen kiinnitys letkulle. Näin itsekin tein, mutta kuitenkin siellä grillin mukana tuli (ainakin minulla) irrallisena se kara, minkä voi kiinnittää mihin tahansa matalapainesäätimen letkuun ja tehdä siitä "yhteensopivan" grillin kanssa. No, itse möin vanhan grillin kaikkine letkuineen, niin joka tapauksessa olisi pitänyt uusi matalapainesäädin ostaa. Onpahan nyt sekin oikein grillille räätälöity...
 
Tottumiskysymykisähän nämä. Itse en vaan tuohon ole tottunut vaikka olen miten yrittänyt totutella ja toki liukuu kansi mullakin ja ne rullatkin pyörii hyvän mutta silti tuntuu itseltä jotenkin kömpelöltä. Lähinnä pointti oli vaan muille että harkitkaa tarkkaan haluattekko saranallisen vai ilman olevan grillin, meitä saranan käyttäjiäkin on.
Mutta noin muuten on kyllä grilli hyvä ja kun sain vielä päivitettyä Meaterin + versioksi kun hajotin vanhan niin nyt varmaan signaalikin tulee kopan läpi ilman että pitää olla puhelin ihan vieressä :D

Tässä juuri grillatessa, täytyy vielä tuoda esiin yksi etu irtonaiselle kannelle. Irtonaisen kannen kanssa pystyy suuntaamaan grillin kuuminta osaa eri suuntiin kääntämällä kantta. Just nyt itellä wingsit grillissä niin, että briketit keskellä ja siivet reunoilla. Kääntelen kantta muutaman kerran grillauksen aikana, että joka suuntaan tulee kuumaa ilmaa. Kiinteän kannen kanssa ei pysty samalla tavalla kikkailemaan.
 
Tässä juuri grillatessa, täytyy vielä tuoda esiin yksi etu irtonaiselle kannelle. Irtonaisen kannen kanssa pystyy suuntaamaan grillin kuuminta osaa eri suuntiin kääntämällä kantta. Just nyt itellä wingsit grillissä niin, että briketit keskellä ja siivet reunoilla. Kääntelen kantta muutaman kerran grillauksen aikana, että joka suuntaan tulee kuumaa ilmaa. Kiinteän kannen kanssa ei pysty samalla tavalla kikkailemaan.
Pystyy toki, kun ottaa kannen irti saranoiltaan ja laskee kannen alas ja pyörittelee silloin joskus, kun tuommoista tarvitsee tehdä. Saranallisessa versiossa ei tarvitse kuin hiukan avata ruuvia niin irtoaa helposti.

Nämä on vähän makuasioita ja varmasti paras käsitys omista mieltymyksistään muodostuu jos on käyttänyt kumpaakin versiota.
 
Kumpihan näistä olisi parempi, vai joku muu samassa hintaluokassa?



Molemmat on 399e, vaikka K-raudan sivuilla lukee 699. Toisessa kiinnostaa lasi-ikkuna ja toisessa infrapunapoltin..
 
Pystyy toki, kun ottaa kannen irti saranoiltaan ja laskee kannen alas ja pyörittelee silloin joskus, kun tuommoista tarvitsee tehdä. Saranallisessa versiossa ei tarvitse kuin hiukan avata ruuvia niin irtoaa helposti.

Nämä on vähän makuasioita ja varmasti paras käsitys omista mieltymyksistään muodostuu jos on käyttänyt kumpaakin versiota.
Tämä oli toivottavasti vitsi :D
 
Tämä oli toivottavasti vitsi :D
Avaatko hiukan mikä tässä oli niin huvittavaa? En ole itse koskaa tuota noin käyttänyt ja tuskin tulen käyttämäänkä, mutta mahdollista se on, jos on tarve pyörittää kantta, kuten lainaamassani viestissä toisin sanottiin.

En tiedä, että miten ihmiset ajattelee, että tuo kansi on pultattu kiinni sarannallisessa versiossa, mutta ihan pikakiinmityksellä on kiristettävissä paikalleen ja helppo nostaa pois tai laittaa paikalleen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 499
Viestejä
4 506 815
Jäsenet
74 427
Uusin jäsen
Maikson35

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom