Grillit & grillaus

Huppu tuntuu olevan vähän kaksiteräinen miekka. Jos on ruostuvaa/homehtuvaa, niin se tapahtuu, jos ei ole, niin on joko ylimääräiset siitepölyt/lumet. Itse suosin paljasta ja siihen ei liity grillailusykli.
 
Mulla on kamadossa huppu mitä en alhaalta kiristä niin vaihtuu vähän ilma, kätevä se on lumisena nostaa veke ja grillailla kuivalla grillillä. Tollasessa toki ei juurikaan ruosteherkkää osaa ole.
 
Kaikki ne tahmaa ennemmin tai myöhemmin, mutta itse vaihdoin Smokewaren hatun tuon vakio valurautahatun tilalle. Vähän joutui tiivistenauhan kanssa kikkailemaan, että sai asettumaan tiiviisti. Tuon kanssa ei ainakaan sada vesi sisälle ja saa syttymään nopeammin, kun voi nostaa koko hatun sivuun. Silloin tällöin kun päästää kunnolla kuumaksi, niin rasvat palaa välistä ja liikkuu taas hyvin. Joskus pitkän savustuksen jälkeen saattaa vähän tahmata, mutta yleensä riittää kun nostaa hatun pois antaa vetoja kunnolla. Koskaan ei ole tarvinnut mitään erillisiä pesuja tuolle tehdä.

Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili :)
 
Tuleeko noissa yläventtiileissä mukana tiiviste, vai hommattava erikseen?

Omassa Kobessa vuotaa välistä selkeesti ilmaa ja vaikeuttaa lämmönhallinta, niin voisi päivittää koko roskan parempaan versioon.
 
Tuleeko noissa yläventtiileissä mukana tiiviste, vai hommattava erikseen?

Omassa Kobessa vuotaa välistä selkeesti ilmaa ja vaikeuttaa lämmönhallinta, niin voisi päivittää koko roskan parempaan versioon.

Bastardin versiossa ei viimeksi tullut, Smokewaren mallissa näyttäis tulevan, mut jos ei suoraan sovi niin pitää jokatapauksessa kikkailla tiivisteillä, esim biltemasta löytyy tiivisteitä.
 
Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili :)
Olikin muuten tuo Bastardin venttiili jonka ostin, juuri siitä syystä kun näytti identtiseltä, mutta oli halvempi.

Laitoin tiivistettä väliin ja tein poralla pienen reiän kylkeen, että sai samalla tavalla pultilla kiinni kuin alkuperäisen valurauta venttiilin. Pysyy paikoillaan ilmankin, mutta lähtee helposti pyörimään mukana jos on vähän tahmannut kiinni.
 
Oisko kellään antaa pientä käyttökokemusta masterbuiltista?
Nyt saisi ton series 800 hintaan 790€ mutta ei oikein löydy käyttökokemuksia kotimaisella
tube on kyllä täynnä jenkkien hehkutuksia, mutta ne nyt on vähä semmosia

ilmeisesti tuo series 800 on ainoa jossa on mukana myös parila?

Myöskin että onko tuohon hintaluokkaan jotain muuta vastaavaa? pellettiä tai muuta mitä voisi harkita?

ei viitsisi ihan sikaa säkissä ostaa
 
Tuuli oli vienyt kaasugrillin päältä suojan , paistoinpa parit pihvit sitten . Hyvin syttyi tulille weberi
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
Nyt sitten se pakollinen kysymys että miten esim kaasugrilli on kieletty koska sitä ei periaatteessa voi kieltää ellei palotarkastaja ole erikseen kieltänyt. Se mitä taloyhtiä sanoo ja määrää ei ole merkitystä.

Vääntö alkakoon..
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
Eivät he tosiaan saa kieltää kaasugrillin käyttöä, ja vaikka kaasugrillikin on kaukana oikeasta grillaamisesta niin sähkö nyt ei enää sit siihen liity juuri mitenkään…

Eli jos grilaamisesta pidät niin kaasugrilli sinne nyt vaan ja lakkaat lukemasta niitä taloyhtiön satukirjoja.
 
Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
 
Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
 
Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
Niin me vaan yritettiin auttaa sua ja kerrottiin että näihin muihin vaihtoehtoihin lukeutuu se omien oikeuksien tietäminen ja kaasugrillin käyttäminen…
 
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
Riippuu grillin tyypistä ja onko uunissa grillivastus vai ei.
Ne pannu/levy tyyliset on kuin paistinpannu, mutta selaiset joissa on hohtavat vastukset niin saa mun mielestä jo ihan oikeaa ja rapeaa grillipintaa. Jos taas uunissa on grillivastukset niin sama tehdä sillä.
 
Heh, kaveri halua sähkögrilliin vinkkejä. Saa vastaukseski kaasugrillin, mikroaaltouunin ja luennon omista oikeuksista.

Tuossa ja umpiparilan saa lisävarusteena:


En omista mutta olen kokeillut/käyttänyt. Syötävää ruokaa tuli. Laadukas.

Miksi pöytämalli ? Helpompi kerrostalossa, voi käyttää tarvittaessa myös keittiössä.
 
Viimeksi muokattu:
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
Ikävä kyllä se on näin. Tutulla oli weberin sähkögrilli parvekkeella ja makkarat olivat uunimakkaran makuisia. Ainoa ilo sähkögrilllistä on se että sillä voi larpata grillaamista, eli istua parvekkeella juoda kaljaa ja käristää lihaa mutta makua sillä ei saa sen kummemmin kuin uunissa.
 
Ikävä kyllä se on näin. Tutulla oli weberin sähkögrilli parvekkeella ja makkarat olivat uunimakkaran makuisia. Ainoa ilo sähkögrilllistä on se että sillä voi larpata grillaamista, eli istua parvekkeella juoda kaljaa ja käristää lihaa mutta makua sillä ei saa sen kummemmin kuin uunissa.
Älkääs nyt, kyllä noilla saa ihan kivasti grillailtua. Ja myös makua. Nälkä ja tunnelma on paras mauste, eikä silloin katsella käyttövoiman perään.
 
Kehukaa nyt grilliharjaanne. Koittanut vaikka mitä mutta en kuollaksenikaan muista mikä oli hyvä.

Muurikka vai Weber?
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
Mites Ninja Woodfire? About 300e Saksan Amazonista ja tuolla pystyy savustamaankin jos näin haluaa.
 
BB KINGILLÄ menty monta vuotta ( mutta uusittu joka kevät :) ). Ja ei rasita turhaa lompakkoa.

 
Niin me vaan yritettiin auttaa sua ja kerrottiin että näihin muihin vaihtoehtoihin lukeutuu se omien oikeuksien tietäminen ja kaasugrillin käyttäminen…
Eiköhän vuokraaja saa olla ehdoissaan lakia tiukempi...

Edit: aloittaja siis kyseli vuokrakämppään grilliä ja vuokraehdoissa on vain sähkögrilli sallittu. Omistusasunnossahan saa sit parvekkeella grillata hiilelläkin. Ainoastaan avotulen teko on kiellettyä.
 
Napoleon messinkiharja 21,99

Jostain luin, että Weberin posliiniemaloiduille valurautaritilöille suositeltiin messinkiharjaa. Napoleonin harja toiminut hyvin, kunhan ensin kaapii pahimmat rasvat pois ennen harjausta, muuten menee helposti tukkoon. Paras kun malttaa polttaa rasvat ensin hiileksi ja sitten nopea harjaus.
 
Napoleon messinkiharja 21,99

Jostain luin, että Weberin posliiniemaloiduille valurautaritilöille suositeltiin messinkiharjaa. Napoleonin harja toiminut hyvin, kunhan ensin kaapii pahimmat rasvat pois ennen harjausta, muuten menee helposti tukkoon. Paras kun malttaa polttaa rasvat ensin hiileksi ja sitten nopea harjaus.
Jos menee tukkoon niin olen polttanut harjakset, voi leikkiä luolamiestä soihdun kanssa.
 
Pari vuotta takaperin joku kyseli Pulsesta kokemuksia ja minulla niitä vähän on:
Puolison serkulla on tuollainen Pulse, muutaman kerran siellä terassilla grilliruokia syöneenä voi todeta että kyllä sillä pääsee aika pitkälle, tarkkaan saa säädettyä lämmöt ja varmaan parasta mitä sähkögrillien puolelta löytyy.

Joten jos sähkögrilli pitää hankkia, niin Weber Pulse, nyt vielä verkkiksestä alle 500€ Pulse!
 
Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
 
Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
Oletko kokeillut virittää alumiinifolion pohjalle ?Helpottaa siivousta pirusti.
 
Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
Grillin puhdistusaineella+tiskiharjalla+vedellä huuhtelemalla. Pohja irti, toki jos tarkoitat rungossa olevaa pohjaa niin sitä ei irrotetakaan. Montaa kertaa grillikauden aikana ei tule kyllä tehtyä, kun ei ihan hirveästi tule grillattuakaan.

Joskus vain kaavin ylläpitoputsauksessa teräskaapimella isoimmat rasvat pois, varsinkin siitä rasvapellistä (mulla halpisgrillissä lähes koko grillin pohjan alalla rasvapelti joka irtoaa, Weberistä en tiedä onko täysin erilainen.
 
Onkos täällä kokemusta et millasessa kohtaa talvea tai kevättä voi kaasupullon jo ottaa käyttöön?
Kaasulla toimivasta pizzauunista nyt kyse, ja ihan siis se pointtina et toimiiko noi kaasut pikkupakkasilla ja haittaako että käy yöllä siinä -8 asteessa?
Teräspullo itsellä kyseessä, on kyllä harkinnassa josko vaihtaisi kesällä komposiittiin…
 
Onkos täällä kokemusta et millasessa kohtaa talvea tai kevättä voi kaasupullon jo ottaa käyttöön?
Kaasulla toimivasta pizzauunista nyt kyse, ja ihan siis se pointtina et toimiiko noi kaasut pikkupakkasilla ja haittaako että käy yöllä siinä -8 asteessa?
Teräspullo itsellä kyseessä, on kyllä harkinnassa josko vaihtaisi kesällä komposiittiin…
Ihan koska vaan vuodenajasta ja lämmöstä välittämättä.
 
Joo, läpi talven on pizzaa paistettu, lähinnä mies meinannut jäätyä alle -10C, jolloin jäänyt vähän vähemmälle paistelut.

Itsellä iso komposiittipullo ja pikkuinen teräspullo varalle ja komposiitilla pääasiassa menty.
 
Häh?
Siis eikös talvi olekaan ongelma kaasupulloille?
Tuolla pizza ketjussa kun monesti varoiteltiin että kaasu jäätyy eikä toimi…

Eiköhän ongelma koske lähinnä retkikeittimiä, kun niiden kaasuissa butaania. Se ei toimi oikein pakkasella. Propaani taas toimii myös pakkasella.

 
Se ongelma koskee lähinnä komposiittipulloja. Komposiittipullo voi aiheuttaa ongelmia talvella versus metallipullo.

Oonilla kävi niin et paloi pienellä liekillä. Ongelma ratkaisu otin tunniksi sisälle ennen Oonin käyttöä.

Metallipullo eristää paremmin nesteen jäätymistä versus komposiitti.
 
Se ongelma koskee lähinnä komposiittipulloja. Komposiittipullo voi aiheuttaa ongelmia talvella versus metallipullo.

Oonilla kävi niin et paloi pienellä liekillä. Ongelma ratkaisu otin tunniksi sisälle ennen Oonin käyttöä.

Metallipullo eristää paremmin nesteen jäätymistä versus komposiitti.
Ei pidä paikkaansa.

Höyrystyminen kuluttaa energiaa, esim liesi täydellä teholla kiehuttaa vesikattilaa, se lämpö menee veden kiehumiseen.

Samalla tavalla se nestekaasupullo tarvitsee lämpöä, kun kaasu höyrystyy ja se lasikuitukomposiitti eristää sitä lämmön virtausta ulkoilmasta sinne kaasuun. Tällöin pakkasella kaasu voi olla niin kylmää jo valmiiksi, että jäähtyessään lisää se höyrystyminen hidastuu ja ei tahdo pelittää.

Teräspullo johtaa ulkoilman lämpöä sinne kaasuun tehokkaammin ja sellasella toimii paremmin.
 
Ei pidä paikkaansa.

Höyrystyminen kuluttaa energiaa, esim liesi täydellä teholla kiehuttaa vesikattilaa, se lämpö menee veden kiehumiseen.

Samalla tavalla se nestekaasupullo tarvitsee lämpöä, kun kaasu höyrystyy ja se lasikuitukomposiitti eristää sitä lämmön virtausta ulkoilmasta sinne kaasuun. Tällöin pakkasella kaasu voi olla niin kylmää jo valmiiksi, että jäähtyessään lisää se höyrystyminen hidastuu ja ei tahdo pelittää.

Teräspullo johtaa ulkoilman lämpöä sinne kaasuun tehokkaammin ja sellasella toimii paremmin.


No tämä on omakohtainen kokemus. Liekö sitten venttiileissä ero vai mistä. Molemmat pullot ollut pakkasessa ja ulkona.
 
Jaahas no voihan Vittu.
Ihan turhaa sit väkisin vetäny koivuklapeilla koko talven.
Ei muuta sit huomenna ku toinen pizzauuni terassille ja kaasupullo kiinni :thumbsup: :D
 
Oma havainto talvella paistelussa on ollut se että kannattaa kaasupullo ottaa sisälle ennen paistoa. Olen ottanut paistopäivän aamuna. Teräspullo kyseessä.

Eikä ole haittaa jos Ooni käy kans sisällä niin sulaa. Varsinkin jos pidempi aika edellisestä.

Saapahan helpommin kaasut kiinni kun ei kaikki ole jäässä

Itsellä Ooni on kesät talvet ei katetulla parvekkeella.

Eikun vaan kovaa ajoa.
 
No tämä on omakohtainen kokemus. Liekö sitten venttiileissä ero vai mistä. Molemmat pullot ollut pakkasessa ja ulkona.


Vastaan itse itselleni. Lienee juuripäin vastoin kuin oma kokemus. Liekö jostain muusta sitten kiinni kun pari kertaa viime talvella koin vastavaan.

Tosin yhden komposiittipullon olen käynyt vaihtamassa kun venttiili oli viallinen.


Nestekaasupullon säilytys ja käyttö talvella - GasPoint

" Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että teräspullo kestää komposiittipulloa paremmin kylmää ja fyysistä rasitusta, kuten kolhuja. Komposiittipullosta on kylmällä kelillä hankala, tai jopa mahdoton saada kaasua ulos, sillä kylmässä pullon paine pienenee liiaksi. Kylmyys vaikuttaa myös teräspulloon, mutta vaikutus on huomattavasti komposiittiverrokkiaan pienempi. Jos siis ajatuksena on pelkän varastoinnin sijaan myös käyttää kaasupulloa talvella, kannattaa harkita nimenomaan teräspulloa. "
 
Oma havainto talvella paistelussa on ollut se että kannattaa kaasupullo ottaa sisälle ennen paistoa. Olen ottanut paistopäivän aamuna. Teräspullo kyseessä.

Eikä ole haittaa jos Ooni käy kans sisällä niin sulaa. Varsinkin jos pidempi aika edellisestä.

Saapahan helpommin kaasut kiinni kun ei kaikki ole jäässä

Itsellä Ooni on kesät talvet ei katetulla parvekkeella.

Eikun vaan kovaa ajoa.


Kaverilla Koda 16 Pizzakivi haljennut pari kertaa jo. Omassa Koda 12 ei ole ollut ongelmia vaikka ollut pakkasessa.

Järkikin sanoo että jos ulkona -20c pakkasta ja nopeasti lämmität pizzakiven 400c niin kivi joutuu rajulle. Yleensä olen pikkupakkasillakin ottanut hetkeksi sisälle että olisi edes huoneenlämpöinen kivi.
 
No tämä on omakohtainen kokemus. Liekö sitten venttiileissä ero vai mistä. Molemmat pullot ollut pakkasessa ja ulkona.
Jeps, mutta fysiikka sanoo toisenlaista ja ainakin itselläni on käynyt talvikeleillä mökillä makkaraa grillatessa niin, että sitä komposiittipulloa pitää ravistella, että sieltä höyrystyy riittävästi kaasua, teräspullolla ei ole ollut ongelmia, mut en ole millään -25 asteen pakkasella kokeillutkaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 795
Viestejä
4 873 975
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom