Grillit & grillaus

On kyllä hinta keksitty yksinkertaiselle lankahäkkyrälle 46€ eikä taida edes olla rosteria.
 
Hmm okei. Mulla on kannen sisäpuolella koukku mistä laitetaan roikkumaan grillin reunaan. Grillin mallista en ole varma, sain "lainaan" faijalta. Weberin pallo, 57cm halkaisijalla.

Joo eli varmaan on tuo Classic Kettle tjsp missä tuollaista ei ole vakiona.

On kyllä hinta keksitty yksinkertaiselle lankahäkkyrälle 46€ eikä taida edes olla rosteria.

Kyllä, kuten suurimpaan osaan muistakin Weberin lisävarusteista :)
 
Tori.fi löytönä 60 euron hintaan, Weberin Bar-B-Kettle 47cm grilli ja piippusytytin.
Kesän kuulemma ollut käytössä, halvalla lähti. Kelpaa mulle. :D

Pesu ja hyvältä näyttää.
 

Liitteet

  • IMG20231103212623.jpg
    IMG20231103212623.jpg
    370 KB · Luettu: 182
Mikäs olis kamadon yläventtiilinä parempi kuin kuvassa näkyvä. Tuo tahmaa savustuksen yms seurauksena, kun tossa on 2 päällekäin liukuvaa pintaa.
 

Liitteet

  • IMG20231201120133.jpg
    IMG20231201120133.jpg
    255,5 KB · Luettu: 73
Mikäs olis kamadon yläventtiilinä parempi kuin kuvassa näkyvä. Tuo tahmaa savustuksen yms seurauksena, kun tossa on 2 päällekäin liukuvaa pintaa.
Kaikki ne tahmaa ennemmin tai myöhemmin, mutta itse vaihdoin Smokewaren hatun tuon vakio valurautahatun tilalle. Vähän joutui tiivistenauhan kanssa kikkailemaan, että sai asettumaan tiiviisti. Tuon kanssa ei ainakaan sada vesi sisälle ja saa syttymään nopeammin, kun voi nostaa koko hatun sivuun. Silloin tällöin kun päästää kunnolla kuumaksi, niin rasvat palaa välistä ja liikkuu taas hyvin. Joskus pitkän savustuksen jälkeen saattaa vähän tahmata, mutta yleensä riittää kun nostaa hatun pois antaa vetoja kunnolla. Koskaan ei ole tarvinnut mitään erillisiä pesuja tuolle tehdä.
 
Talvi yllätti grillaajan. Uusi Weber makaa peitteen alla lumihangessa. Oletteko säilyttäneet grillejä ulkona, ottaneet osan osista sisälle yms. Mitkä olette todenneet parhaiksi keinoiksi?
 
Talvi yllätti grillaajan. Uusi Weber makaa peitteen alla lumihangessa. Oletteko säilyttäneet grillejä ulkona, ottaneet osan osista sisälle yms. Mitkä olette todenneet parhaiksi keinoiksi?

Ulkona lumihangessa satunnaisesti käyttäen. Vähemmän niille talvella käy kuin syksyn/kevään kosteilla.
 
  • Tykkää
Reactions: KUK
Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?

edit: sama viesti Kinkunpaisto topiikissa.

edit2: pelkillä hiilillä (briketeillä), ei tällä kertaa vielä savua
 
Viimeksi muokattu:
Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?
Mahtuu varmasti, kun omassa M-kokoisessa kamadossa olen tuollaisen paistellut. Muutama kinkku on tullut harjoiteltua ja sanoisin, että jos on tarpeeksi kokemusta low&slow grillailuista, niin laita aattoyötä vasten tai jo illalla. Jos taas on vielä hieman hakemista venttiilien asennon kanssa, niin sitten laitat sen varhain aamulla. 110 astetta jos saat tasaisesti pysymään, niin tuollainen 5-6kg kinkku ottaa yllättävän kauan aikaa. Kinkku on sen verran rasvaista lihaa, että ei se pilalle mene jos joutuu loppua kohden lämpöjä nostella.

3kg kinkun tein juhannuksena ja siinä taisi mennä 8-10 tuntia. Varaa mieluummin kauemmin aikaa kuin vähemmän. Ainakin jos aiot sen paistaa nakuna kokoajan. Folioon käärimällä muutaman paistotunnin jälkeen saa stallin skipattua tai ainakin lyhennettyä merkittävästi. Eli varaa minimissään sen 16 tuntia, jos on tarkoitus päästä syömään sitä "suoraan" grillistä. Onko ajatuksena savustaa samalla vai vetää pelkillä hiilillä?
 
Hyviä kommentteja, tsekkaan nyt mihin kuntoon jäi edellisen grillauksen jälkeen ja perus putsit kehiin ja sitten säilöön.
 
Huppu on huono muutenkin pitkäaikaissäilytyksessä kun helposti homehtuu sitten sieltä sisältä.
WSM on pakko olla huppu tai talven jälkee sisälmys on täynnä vettä. Homeeseen auttaa kun syksyllä huputusjuhlassa polttaa paskat pois. Weber pallolla en käytä huppua katoksen alla talvet, kesät taivasalla
 
Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?

edit: sama viesti Kinkunpaisto topiikissa.

edit2: pelkillä hiilillä (briketeillä), ei tällä kertaa vielä savua

Kannattaa repäistä ja lyödä sitä savua sekaan, tai edes osa kovapuuhiiliä. Jos tuntuu siltä, että aika ei vain riitä tai lämmöt karkailee, niin hyvin voi lyödä loppuajaksi uuniin.
 
WSM on pakko olla huppu tai talven jälkee sisälmys on täynnä vettä. Homeeseen auttaa kun syksyllä huputusjuhlassa polttaa paskat pois. Weber pallolla en käytä huppua katoksen alla talvet, kesät taivasalla

Huppu nyt on muutenkin aika tärkeä ihmiselle joka edes hieman useammin grillailee. Ellei kyse ole jostain nakin höyryttämisestä kahdesti kesään.

Juuri tänään oli kaksi kiloa kassleria grillissä ja oli ihan kiva nostaa huppu pois ja lumikasan alta paljastui puhdas ja öljytty grilli. Olisi ollut aika ikävä aloittaa monen tunnin kokkailu jäätä sivustoilta rapsuttaen ja tarvikelastikosta lunta luoden ja tarpeellisia tavaroita puhtaaksi sulatellen...
 
Huppu tuntuu olevan vähän kaksiteräinen miekka. Jos on ruostuvaa/homehtuvaa, niin se tapahtuu, jos ei ole, niin on joko ylimääräiset siitepölyt/lumet. Itse suosin paljasta ja siihen ei liity grillailusykli.
 
Mulla on kamadossa huppu mitä en alhaalta kiristä niin vaihtuu vähän ilma, kätevä se on lumisena nostaa veke ja grillailla kuivalla grillillä. Tollasessa toki ei juurikaan ruosteherkkää osaa ole.
 
Kaikki ne tahmaa ennemmin tai myöhemmin, mutta itse vaihdoin Smokewaren hatun tuon vakio valurautahatun tilalle. Vähän joutui tiivistenauhan kanssa kikkailemaan, että sai asettumaan tiiviisti. Tuon kanssa ei ainakaan sada vesi sisälle ja saa syttymään nopeammin, kun voi nostaa koko hatun sivuun. Silloin tällöin kun päästää kunnolla kuumaksi, niin rasvat palaa välistä ja liikkuu taas hyvin. Joskus pitkän savustuksen jälkeen saattaa vähän tahmata, mutta yleensä riittää kun nostaa hatun pois antaa vetoja kunnolla. Koskaan ei ole tarvinnut mitään erillisiä pesuja tuolle tehdä.

Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili :)
 
Tuleeko noissa yläventtiileissä mukana tiiviste, vai hommattava erikseen?

Omassa Kobessa vuotaa välistä selkeesti ilmaa ja vaikeuttaa lämmönhallinta, niin voisi päivittää koko roskan parempaan versioon.
 
Tuleeko noissa yläventtiileissä mukana tiiviste, vai hommattava erikseen?

Omassa Kobessa vuotaa välistä selkeesti ilmaa ja vaikeuttaa lämmönhallinta, niin voisi päivittää koko roskan parempaan versioon.

Bastardin versiossa ei viimeksi tullut, Smokewaren mallissa näyttäis tulevan, mut jos ei suoraan sovi niin pitää jokatapauksessa kikkailla tiivisteillä, esim biltemasta löytyy tiivisteitä.
 
Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili :)
Olikin muuten tuo Bastardin venttiili jonka ostin, juuri siitä syystä kun näytti identtiseltä, mutta oli halvempi.

Laitoin tiivistettä väliin ja tein poralla pienen reiän kylkeen, että sai samalla tavalla pultilla kiinni kuin alkuperäisen valurauta venttiilin. Pysyy paikoillaan ilmankin, mutta lähtee helposti pyörimään mukana jos on vähän tahmannut kiinni.
 
Oisko kellään antaa pientä käyttökokemusta masterbuiltista?
Nyt saisi ton series 800 hintaan 790€ mutta ei oikein löydy käyttökokemuksia kotimaisella
tube on kyllä täynnä jenkkien hehkutuksia, mutta ne nyt on vähä semmosia

ilmeisesti tuo series 800 on ainoa jossa on mukana myös parila?

Myöskin että onko tuohon hintaluokkaan jotain muuta vastaavaa? pellettiä tai muuta mitä voisi harkita?

ei viitsisi ihan sikaa säkissä ostaa
 
Tuuli oli vienyt kaasugrillin päältä suojan , paistoinpa parit pihvit sitten . Hyvin syttyi tulille weberi
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
Nyt sitten se pakollinen kysymys että miten esim kaasugrilli on kieletty koska sitä ei periaatteessa voi kieltää ellei palotarkastaja ole erikseen kieltänyt. Se mitä taloyhtiä sanoo ja määrää ei ole merkitystä.

Vääntö alkakoon..
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
Eivät he tosiaan saa kieltää kaasugrillin käyttöä, ja vaikka kaasugrillikin on kaukana oikeasta grillaamisesta niin sähkö nyt ei enää sit siihen liity juuri mitenkään…

Eli jos grilaamisesta pidät niin kaasugrilli sinne nyt vaan ja lakkaat lukemasta niitä taloyhtiön satukirjoja.
 
Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
 
Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
 
Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
Niin me vaan yritettiin auttaa sua ja kerrottiin että näihin muihin vaihtoehtoihin lukeutuu se omien oikeuksien tietäminen ja kaasugrillin käyttäminen…
 
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
Riippuu grillin tyypistä ja onko uunissa grillivastus vai ei.
Ne pannu/levy tyyliset on kuin paistinpannu, mutta selaiset joissa on hohtavat vastukset niin saa mun mielestä jo ihan oikeaa ja rapeaa grillipintaa. Jos taas uunissa on grillivastukset niin sama tehdä sillä.
 
Heh, kaveri halua sähkögrilliin vinkkejä. Saa vastaukseski kaasugrillin, mikroaaltouunin ja luennon omista oikeuksista.

Tuossa ja umpiparilan saa lisävarusteena:


En omista mutta olen kokeillut/käyttänyt. Syötävää ruokaa tuli. Laadukas.

Miksi pöytämalli ? Helpompi kerrostalossa, voi käyttää tarvittaessa myös keittiössä.
 
Viimeksi muokattu:
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
Ikävä kyllä se on näin. Tutulla oli weberin sähkögrilli parvekkeella ja makkarat olivat uunimakkaran makuisia. Ainoa ilo sähkögrilllistä on se että sillä voi larpata grillaamista, eli istua parvekkeella juoda kaljaa ja käristää lihaa mutta makua sillä ei saa sen kummemmin kuin uunissa.
 
Ikävä kyllä se on näin. Tutulla oli weberin sähkögrilli parvekkeella ja makkarat olivat uunimakkaran makuisia. Ainoa ilo sähkögrilllistä on se että sillä voi larpata grillaamista, eli istua parvekkeella juoda kaljaa ja käristää lihaa mutta makua sillä ei saa sen kummemmin kuin uunissa.
Älkääs nyt, kyllä noilla saa ihan kivasti grillailtua. Ja myös makua. Nälkä ja tunnelma on paras mauste, eikä silloin katsella käyttövoiman perään.
 
Kehukaa nyt grilliharjaanne. Koittanut vaikka mitä mutta en kuollaksenikaan muista mikä oli hyvä.

Muurikka vai Weber?
 
Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.

Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä

Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact

Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.

Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.

Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…


Onko muita vaihtoehtoja?
Mites Ninja Woodfire? About 300e Saksan Amazonista ja tuolla pystyy savustamaankin jos näin haluaa.
 
BB KINGILLÄ menty monta vuotta ( mutta uusittu joka kevät :) ). Ja ei rasita turhaa lompakkoa.

 
Niin me vaan yritettiin auttaa sua ja kerrottiin että näihin muihin vaihtoehtoihin lukeutuu se omien oikeuksien tietäminen ja kaasugrillin käyttäminen…
Eiköhän vuokraaja saa olla ehdoissaan lakia tiukempi...

Edit: aloittaja siis kyseli vuokrakämppään grilliä ja vuokraehdoissa on vain sähkögrilli sallittu. Omistusasunnossahan saa sit parvekkeella grillata hiilelläkin. Ainoastaan avotulen teko on kiellettyä.
 
Napoleon messinkiharja 21,99

Jostain luin, että Weberin posliiniemaloiduille valurautaritilöille suositeltiin messinkiharjaa. Napoleonin harja toiminut hyvin, kunhan ensin kaapii pahimmat rasvat pois ennen harjausta, muuten menee helposti tukkoon. Paras kun malttaa polttaa rasvat ensin hiileksi ja sitten nopea harjaus.
 
Napoleon messinkiharja 21,99

Jostain luin, että Weberin posliiniemaloiduille valurautaritilöille suositeltiin messinkiharjaa. Napoleonin harja toiminut hyvin, kunhan ensin kaapii pahimmat rasvat pois ennen harjausta, muuten menee helposti tukkoon. Paras kun malttaa polttaa rasvat ensin hiileksi ja sitten nopea harjaus.
Jos menee tukkoon niin olen polttanut harjakset, voi leikkiä luolamiestä soihdun kanssa.
 
Pari vuotta takaperin joku kyseli Pulsesta kokemuksia ja minulla niitä vähän on:
Puolison serkulla on tuollainen Pulse, muutaman kerran siellä terassilla grilliruokia syöneenä voi todeta että kyllä sillä pääsee aika pitkälle, tarkkaan saa säädettyä lämmöt ja varmaan parasta mitä sähkögrillien puolelta löytyy.

Joten jos sähkögrilli pitää hankkia, niin Weber Pulse, nyt vielä verkkiksestä alle 500€ Pulse!
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 125
Viestejä
4 575 985
Jäsenet
75 363
Uusin jäsen
sidni100

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom