Grillit & grillaus

No jaa, ihan joku halpa langallinenkin lämpömittari on ihan käypä

Lidlissä on toisinaan myynnissä Inkbird - tyylinen mittari, varsin toimiva kampe.

Tuli tänään testattua Lidlin Inkbird-tyylinen paistomittari tositoimissa, kuvassa oikealla:

image-713.png


Varsin toimiva mittari, BT:n signaali kantoi hienosti rivarin takapihalta asunnon vessaan, mikä on tärkeä asia viikonlopun grillitouhuissa :smile:
Tuossa joku speksausintoinen tyyppi tutkii näiden halpismittarien näyttämän tarkkuutta:

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Kysymyksen voi helposti ymmärtää, se on hyvä. Halvoillakin grilleillä saa pihvit ja sipulit paistettua, mutta miksi milloinkaan kannattaa ostaa laatutuotetta?

Sen takia, että tässä tapauksessa Weberiin voi luottaa. Grillaus onnistuu sillä ilman taisteluja. Tuote on vuosikymmenien kokemuksen ja lukemattomien iteraatioiden myötä hioutunut melko hyväksi, jos hieman vähätellen voi näin sanoa.

Kävin kysymyksen innoittamana juuri terassilla vilkaisemassa omaa Master Touchia. Siellä se pienen lumiharson alla seisoi samassa paikassa kuin on 12 edellistä vuottakin tönöttänyt, taivasalla, kesät ja talvet. Ja silti näyttää yhä niin pirun komealta ja kiiltävältä. Menisi melkein uudesta.

Parivuotias Kamado Bono siinä vierellä jo vähän repsottaa ja ruostettakin saattaa joissakin pulteissa näkyä, mutta Weberissä ei missään nimessä.
 
Onhan noissa ihan valtavasti eroa. Mutuna sanoisin, että isoin ero tulee materiaalien laadussa; pellin paksuudessa, pintakäsittelyssä ja sen kestossa sekä osien keskenäisessä istuvuudessa. Toisena merkittävänä erona on käytettävyys, joka näkyy vaikka tuhkan poistossa, kannen ripustuksessa, ilmankierron säädöissä ja lisäosien yhteensopivuudessa. Grillaamisen kannalta iso yksityiskohta on itse ritilä. Halpisgrillissä se on usein ohut ja melko harva pinnoitettu lankaritilä, kun taas kalliimmassa se on todennäköisemmin paksummasta RST-teräksestä tehty tiheäjakoisempi ritilä.

Kyllä laatu näkyy hinnassa. Jos pääset jossain paikassa hypistelemään rinnakkain halpagrilliä ja mainitsemaasi Weberin kattilaa, niin huomaat eron varmasti. Se, että onko kymmenkertainen hintaero hyväksyttävä, on toki käyttäjälähtöinen kokemus. Olen varma, että mainitsemasi hintahaarukan ääripäiden välistä löytyy hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia grillejä.

Itselläni on Weberin 57 cm pallo RST-ritilällä. Kunnon vehkeillä tekeminen on yleensä nautinnollista ja enkä ole kertaakaan harmitellut jälkikäteen grilliin sijoitettua summaa. Kannattaa koittaa näin kevätaikaan tutustua valikoimaan mahdollisimman laajasti. Valikoimat ovat tavallisesti keväisin laajimmillaan.
 
Tulpia tilattua Prisman tarjouksesta Napoleonin Rogue 425. Mistäköhän näkisi minkä kokoinen komposiittipullo sinne mahtuu sisälle?
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.

Yhdyn kuoroon, eroa on. Edelliskesänä päätin Weberin hankkia eikä kaduta todellakaan. Kaikki on tehty silleen että homma toimii, osat sopii, lämpöjä voi säätää grilli ylipäätään seisoo jaloillaan.
Tuolla kolmellasadalla saa Master Touchin, pienimmän peruskettlen näkyy saavan reilusti alle 150e joka sekin on parempi kuin K-mafian kalliimpi premiumCello.

Grillaaminenhan on tosin aina mukavaa kunhan puitteet ovat edes sellaiset ettei isoja vahinkoja tapahdu. Meinaan että kyllä se vituttaa kun kevytpallo kaatuu syystä että saranoituun kanteen ottaa tuuli. Tai että hiiliä on pesässä ns. riittävästi ja kampe hehkuu kuin Ilmarisen ahjo mutta lämpöä ei saa pienemmäksi kun grillin jokaisesta saumasta käy veto.
Tuli joskus kirottua hulluudeksi että seteleitä ruvetaan terassilla polttamaan, mutta kyllä sitä nykyään oikein odottaa että saa Weberin lämpiksi. Lähempänä nautintoa koko prosessi siis!
 
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?
 
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?
Mökillä on ollut Inkbird muutamia vuosia ja olen ollut tyytyväinen. Kotiin täytyy hankkia mittari myös ja pari kertaa on jo ollut meater+ verkkokauppojen ostoskorissa, mutta vielä en ole hankkinut. Taidan kyllä hankkia heti seuraavasta tarjouksesta. Täytyy odottaa ehkä seuraava Clas Ohlsonin -15% kampanja ja hankkia. Ihan vaan uteliaisuuttani...

Edit. Jokuhan kirjoitteli tuossa muutama viesti taaksepäin Lidlin mittarista, jossa varmaankin on ihan paras hinta/laatusuhde. Ainakin veikkaisin niin.
 
Tulpia tilattua Prisman tarjouksesta Napoleonin Rogue 425. Mistäköhän näkisi minkä kokoinen komposiittipullo sinne mahtuu sisälle?
Mahtuu korkeakin vaikka vähän hassusti pitää laittaa kallelleen. Taisi olla niin että normaalisti pystyasennossa otti matalapainesäädin hieman siihen yllä olevaan peltiin kiinni. Minulla on jokin pienehkö kivi tungettu kaasupullon toisen reunan alle jolloin se seisoo hieman kulmassa, mutta mahtuu hyvin. Vähän viritelmä, mutta on toiminut ihan hyvin.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Moni jo vastannutkin mutta tosiaan eroja on paljon.
Ensinnäkin laatu on Webereissä ihan eri planeetalta ja materiaalit on kunnollisia ja paksuja.
Mutta itselle ehkä se tärkein on tiiveys. Kun tiiveys on kunnossa niin lämpötilan säätö onnistuu helposti ja savustaminen on helppoa. Halpikset monesti vuotaa kuin seula joten hiilet palaa aina täysillä eikä sammu kun luukut laittaa kiinni. Weberissä kun laittaa luukut säppiin niin hiilet/briketit sammuu ja samoilla hiilillä voi grillata useamman kerran. Jo pelkästään hiilissä/briketeissä säästää hitosti kun ei tarvii aina polttaa koko pesällistä loppuun ja hiilet saa palaa niin pienellä kuin mahdollista ja kestää kauemmin.
Mulla oli tommonen halpisgrilli ja se brikettien määrä kesässä oli ihan järjetön, sai kesälläkin säkkitolkulla kiikuttaa himaan niitä ja rahaa palo. Weberillä menee varmaan 1/5 siitä määrästä kesässä mikä halpiksessa paloi.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.

Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta :smoke:

Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.

Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.

Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille :hammer:

E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99
 
Viimeksi muokattu:
Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta :smoke:

Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.

Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.

Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille :hammer:

E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99
Toi on kyllä totta jos ei tosiaan meinaa grillata kuin pari kertaa kesässä muutaman kyrsän, tuo jäi huomaamatta alkuperäiseltä kysyjältä.
Mutta jos vähänkään meinaa grillaamista harrastaa tai tehdä oikeaa ruokaa niin kunnon grilli on ehdoton.
 
Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta :smoke:

Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.

Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.

Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille :hammer:

E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99

Sen enempää kys. mallista tietämättä niin eihän tuo mikään superhalpis ole. Alunperin kysymyksessä oli 30€ vs 300€ Weber. Hinnoissa ja ominaisuuksissa on selvä ero, mutta eikös weberinkin halvimmat 57:t lähde jostain 150€:sta tms.? Tullaan vaan nopeasti siihen "laita 20€ lisää niin saat kansitelineen, 20€ siihen lisää niin saat saranan ja siihen 20€ lisää niin kaksiosainen ritilä" jne. Ja kohta ollaan siellä 300€ grillissä :whistling:

Tämä ei siis ole tarkoitettu linkatun mallin haukkumiseksi/weberin kehumiseksi ja ainahan premium-merkissä maksaa myös pelkästä merkistä, mutta oli merkki mikä tahansa niin kyllä se hinta jossain näkyy. Itsestä sitten kiinni arvostaako valaistua mukitelinettä hintansa verran ;)

p.s. Weber 57:n koko on 57cm, tuossa se on vain mallinimi :cigar2:

Edit. Kauppareissulla näytti olevan Mustang Gourmet 47 20€ :whistling:
Tuo on sellainen hinta jossa miettii onko Weberissä jotain _ niin_ paljon parempaa...
 
Viimeksi muokattu:
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...
Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?
 
Hyvä tuo on. Lisä savua saa savustinputkella, johon lyö pellettiä sisään ja sytyttää savuamaan.

Suoraa grillausta tuolla et saa, eli jos haluat kunnon pintaa grillattaviin, niin siihen käytät sitten pallogrilliä.

Nimim. Tulisipa taas jollekkin jälleenmyyjälle edullista pellettiä tarjolle. Saldoa vielä löytyy, mutta hupenee.
 
Onks kellään kokemusta noista O-Grill kaasugrilleistä?

Aattelin jos hommais kamadojen kaveriksi jonkun kaasumikron.
En kyl oikein tiiä miksi mut pitäähän lapsella leluja olla. :D
 
Onks kellään kokemusta noista O-Grill kaasugrilleistä?

Aattelin jos hommais kamadojen kaveriksi jonkun kaasumikron.
En kyl oikein tiiä miksi mut pitäähän lapsella leluja olla. :D

Joskus oli "parempi" O-Grill ja se oli kyllä täysin paska laitos. Jos leluja kaipaa niin sillä rahalla kannattaa ostaa ennemmin vaikka käpylehmiä, vähemmän siinä menee hukkaan.
 
Joskus oli "parempi" O-Grill ja se oli kyllä täysin paska laitos. Jos leluja kaipaa niin sillä rahalla kannattaa ostaa ennemmin vaikka käpylehmiä, vähemmän siinä menee hukkaan.
Haluisin jonkun pienikokoisen kaasugrillin.
En mitään 350e weberiä jossa on vaan yks poltin vaan mielellään joku mis olis 2 poltinta ja hinta jotain 1xxe.
Jotain tollasta travel tyyppistä kokoa siis ettei veis nii pirusti tilaa ku löytyy jo 2 kamadoa ja 2 pizzauunia…

Kattelin et tos O-grillis sentäs simppelin näkönen siivous ja valurautainen ritilä.

Ja tämän käyttö olisi hyvin pienille asioille, niinku random hodarit/makkarat ja sämpylät ja random lisukkeet, niin mitään ihmeellistä en etsi, kun vaikka ostaisin 100k maksavan kaasumikron niin kamado voittaa sen lopputuloksessa joka tapauksessa. :D
 
Haluisin jonkun pienikokoisen kaasugrillin.
En mitään 350e weberiä jossa on vaan yks poltin vaan mielellään joku mis olis 2 poltinta ja hinta jotain 1xxe.
Jotain tollasta travel tyyppistä kokoa siis ettei veis nii pirusti tilaa ku löytyy jo 2 kamadoa ja 2 pizzauunia…

Kattelin et tos O-grillis sentäs simppelin näkönen siivous ja valurautainen ritilä.

Ja tämän käyttö olisi hyvin pienille asioille, niinku random hodarit/makkarat ja sämpylät ja random lisukkeet, niin mitään ihmeellistä en etsi, kun vaikka ostaisin 100k maksavan kaasumikron niin kamado voittaa sen lopputuloksessa joka tapauksessa. :D


O-Grillissäkin on yksi poltin. Sai sillä makkaraa paistettua jos asetteli ne sopivasti poltinkehän muotoiselle alueelle, muuten nekin paistuivat epätasaisesti. Siis tyyliin että keskikohta kärähtää kun päät tuskin edes ehtii lämmetä.

Valurautaritilästä on siinä enemmän haittaa kuin hyötyä, ylimääräistä painoa kun kantaa sitä roskalavalle. Se on oikeasti rahan haaskausta, osta ennemmin vaikka OptiGrill makkaranpaistoon.
 
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?

Itse näin kolmen vuoden kokemuksella meater+:sta en voi suositella. Yhteys pätkii todella paljon riippumatta siitä onko tuote ulkona grillissä vai sisällä uunissa. Joskus vaikea saada mittaria edes yhdistämään vastaanottimeen vaikka on siinä vieressä.
 
Itse näin kolmen vuoden kokemuksella meater+:sta en voi suositella. Yhteys pätkii todella paljon riippumatta siitä onko tuote ulkona grillissä vai sisällä uunissa. Joskus vaikea saada mittaria edes yhdistämään vastaanottimeen vaikka on siinä vieressä.
Meaterissa oli itellä tuota vikaa mutta ei Meater+ kanssa.. hyvin luotettavasti toiminut.
 
Olisi kaasugrillin päivitystä edessä kun taas n.200€ marketti grilli alkaa olla ruostunut puhki.
Näitä kun on tutkinut niin onko noin 300-400€ hintaluokassa muita järkeviä vaihtoehtoja kuin Broil king

Siinä ainakin teoriassa perusasiat kunnossa kun alumiini + rosteri uunipesä niin ei ole tuota halvempien ruostumis ongelmaa.
Napoleon ja Weber kun hyppää jo hinnalta 500+ luokkaan.
 

Kappas niitähän on taas varastossa, ei ole pitkä aika kun katsoin ja silloin ei ollut.

Vähemmän yllättäen hinnat hieman nousseet ja varsinkin rahti. Ennen Schenkerillä sai 30kg perushinnalla ja nyt näemmä laskenut 20 kiloon eli jokaista säkkiä kohden joutuu maksamaan tuon 7,9€ rahdin, kun ennen sai 2.

Viime vuonna 90kg oli 98,4€ toimitettuna eli 1,09€/kg
Nyt 130,8€ toimitettuna eli 1,45€/kg eli ~33% nousu, josta on Schenkeriä syyttäminen, kun pelkät pelletit nousseet vain ~10c/kg.

Ei sillä etteikö nuo vielä olisi edullisimpia mitä tällähetkellä löytyy, kun Traegerin omat on sen luokkaa 2,2€/kg
 
Kappas niitähän on taas varastossa, ei ole pitkä aika kun katsoin ja silloin ei ollut.

Vähemmän yllättäen hinnat hieman nousseet ja varsinkin rahti. Ennen Schenkerillä sai 30kg perushinnalla ja nyt näemmä laskenut 20 kiloon eli jokaista säkkiä kohden joutuu maksamaan tuon 7,9€ rahdin, kun ennen sai 2.

Viime vuonna 90kg oli 98,4€ toimitettuna eli 1,09€/kg
Nyt 130,8€ toimitettuna eli 1,45€/kg eli ~33% nousu, josta on Schenkeriä syyttäminen, kun pelkät pelletit nousseet vain ~10c/kg.

Ei sillä etteikö nuo vielä olisi edullisimpia mitä tällähetkellä löytyy, kun Traegerin omat on sen luokkaa 2,2€/kg
Katos vaan, reilu korotus rahdissa :mad:
 
Mikähän mahtaa olla kun kamadossa ei tahdo lämmöt nousta juurikaan yli 200 asteen? Lämmöt nousee muutenkin tosi verkkaisesti. Jokin aika sitten grillauksen jälkeen vedin luukut auki grillauksen jälkeen, jonkin aikaa savutteli 200 asteen tienoilla, kun karstaa paloi. Savutuksen loputtuakaan ei lämmöt nousseet sen ylemmäs, vaikka odottelin vielä hetken.

Pönttönä Evolve Econ, tuhkakupin tyhjään about joka kerta ennen sytytystä, hiilinä Sunsetin Quebracho, hiilikori täynnä ja luukut täysin auki.

Ainut mikä on aiheuttanut epävarmuutta on pyöreä isoreikäinen levy, mutta päättelin sen kuuluvan pohjalle silloin kun tuhka-astiaa ja hiilikoria ei käytetä. Nyt siis tuhkakuppi on keramiikan päällä, mihin se täydellisesti sopiikin ja hiilikori on suoraan tuhkakupin päällä. Pitäisikö sen isoreikäisen levyn olla vielä siinä välissä auttamassa ilmankiertoa/pääsyä hiilien ympärille vaikka keramiikassakin on kyllä reikiä sitä varten?
 
Oma reikälevy lensi kyllä heti ja hiilikori tilalle. Kyllä pitäisi päästä tonne 4-500 asteeseen luukut auki....
 
Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?

Vuoden ollut nyt käytössä ja helppokäyttöisyytensä takia weberin performer jäänyt käyttämättä kokonaan.
Lämpötilan säätö helppoaa appilla, nopea, 75-260c eli riittävän korkealle nousee, en kuitenkaan pizzaa rupeasi tekemään. Huonot puolet, käyttö tyyriimpää kuin hiiligrilli ja vaatii rasva-astiat ja levyt yms. kulutustarvikkeita, supersmoke puuttuu
 
Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?

Trageria voi suositella. Itsellä ollut pari vuotta pikkuvelimalli pro22 ja ei voi kuin kehua. Luotettava ja helppo peli.

Muuten kommentit kuten edellisillä, että jos kovasta savun mausta tykkää niin diy viritelmillä lisäsavustinta ja grillipintaa ei tosiaan tulla saa.
 
Mikähän mahtaa olla kun kamadossa ei tahdo lämmöt nousta juurikaan yli 200 asteen? Lämmöt nousee muutenkin tosi verkkaisesti. Jokin aika sitten grillauksen jälkeen vedin luukut auki grillauksen jälkeen, jonkin aikaa savutteli 200 asteen tienoilla, kun karstaa paloi. Savutuksen loputtuakaan ei lämmöt nousseet sen ylemmäs, vaikka odottelin vielä hetken.

Pönttönä Evolve Econ, tuhkakupin tyhjään about joka kerta ennen sytytystä, hiilinä Sunsetin Quebracho, hiilikori täynnä ja luukut täysin auki.

Ainut mikä on aiheuttanut epävarmuutta on pyöreä isoreikäinen levy, mutta päättelin sen kuuluvan pohjalle silloin kun tuhka-astiaa ja hiilikoria ei käytetä. Nyt siis tuhkakuppi on keramiikan päällä, mihin se täydellisesti sopiikin ja hiilikori on suoraan tuhkakupin päällä. Pitäisikö sen isoreikäisen levyn olla vielä siinä välissä auttamassa ilmankiertoa/pääsyä hiilien ympärille vaikka keramiikassakin on kyllä reikiä sitä varten?
Onko lämpöjä tarkistettu millään muulla kuin Kamadon omalla mittarilla? Onko mittaria kalibroitu? Ettei mittari nyt näytä vain mitä sattuu? Vai tuntuuko se myös selkeästi kylmemmältä mitä aiemmin?

Ja tuossa aiemmin tulikin jo vastaus, mutta sitä pohjan reikälevyä ei tosiaan tarvita kun käyttää hiilikoria.
 
Kovinkaan monesta asiasta ei voi olla kiinni, nämä ovat yksinkertaisia laitteita. Kuiva ja riittävä palokuorma ja riittävä veto. Jos tuhkat on siivottu ja luukut on auki niin kokeilisin siirtää hiilikoria hieman, se saattaa olla tukkeena jos se on ihan täynnä ja keskellä reikää. Yläventtiiliä voisi myös kokeilla ottaa pois kokonaan. Yleensä nämä venttiilit on kuitenkin mitoitettu ihan hyvin.
 
Onko lämpöjä tarkistettu millään muulla kuin Kamadon omalla mittarilla? Onko mittaria kalibroitu? Ettei mittari nyt näytä vain mitä sattuu? Vai tuntuuko se myös selkeästi kylmemmältä mitä aiemmin?

Ja tuossa aiemmin tulikin jo vastaus, mutta sitä pohjan reikälevyä ei tosiaan tarvita kun käyttää hiilikoria.

On ollut ostamisesta asti samanlainen, mutta tein pitkään vaan alle 200 asteen grillauksia.

100 asteessa ainakin näyttää prikulleen samaa Meater+ kanssa. Täytyy ensi kerralla infrapunamittarilla ainakin tarkastaa isommissa lämmössä, mutta kyllä se käsituntumalla näyttää lähelle oikeaa.

Kovinkaan monesta asiasta ei voi olla kiinni, nämä ovat yksinkertaisia laitteita. Kuiva ja riittävä palokuorma ja riittävä veto. Jos tuhkat on siivottu ja luukut on auki niin kokeilisin siirtää hiilikoria hieman, se saattaa olla tukkeena jos se on ihan täynnä ja keskellä reikää. Yläventtiiliä voisi myös kokeilla ottaa pois kokonaan. Yleensä nämä venttiilit on kuitenkin mitoitettu ihan hyvin.

Tätä itsekin ajatellut..

Yläventtiiliä irrotin hetkellisesti, mutta pitää kokeilla vielä uudelleen. Hiilisäkki on säilössä terassin lasitetulla osuudella, mutta ei lämmitetty kuitenkaan. Täytyy kokeilla myös tuota hiilikorin pientä siirtoa.
 
Itselläni on hiilikori ollut niin sen alaritilän kanssa ja ilman ja aina saa lämmöt korkealle.
Pidä ny ekana huoli ettei siellä ole tuhkaa niin paljoa alla ettei ilma kierrä.
 
Hiiligrilli hakusessa kaasugrillin kaveriksi. Olen miettinyt Weberiä, olisi varmasti pätevä ja paljon kehuttu pitkäikäinen ratkaisu. Onko näillä kahdella nyt isoa eroa, toinen on Original ja toinen Master Touch. Kansi hieman erilainen ja Master Touchiin saa ilmeisesti lisävarusteita, mm. erilaista keskiritilää. Hintaero grilleillä 50e kun 5730 näyttää olevan tarjouksessa.

 
Hiiligrilli hakusessa kaasugrillin kaveriksi. Olen miettinyt Weberiä, olisi varmasti pätevä ja paljon kehuttu pitkäikäinen ratkaisu. Onko näillä kahdella nyt isoa eroa, toinen on Original ja toinen Master Touch. Kansi hieman erilainen ja Master Touchiin saa ilmeisesti lisävarusteita, mm. erilaista keskiritilää. Hintaero grilleillä 50e kun 5730 näyttää olevan tarjouksessa.
Tuolla hintaerolla Master Touch. Originalissa ei taida olla sitä kansitelinettä ja tosiaan uupuu tuo muunneltavuus ritilästä.
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
Kuulostaa farenheiteiltä jos kaasugrillistä kyse.
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
No tuohan kuulostaa vaan hyvältä grilliltä!
Tiivis ja pitää hyvin lämmöt, mikä ongelma?

Itsellä 3-polttinen Weber ja jos minimivirtaus niin lämmöt on jossain 200-220
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?

Tuo on pinta-alaltaan todella pieni 4 polttimon grilli joten tehoja suhteessa grillausalaan on todella paljon ( 50,37 kW / m2) vrt esim omaan weberin 2 polttimon spirittiin (34,53 kW / m2). Ei siis ihme että lämmöt pysyvät ylhäällä kaikki polttimot päällä. Tuo Spiritti kun jaksaa pitää n. 200 astetta polttimot pienellä jos kantta ei auo.
 
MItes omenapuun oksasta tehdyt sentin paksuiset ja noin kahden euron kokoiset palaset toimisi kamadossa savustuspellettinä? Onko kokemuksia?
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
284 380
Viestejä
4 883 442
Jäsenet
78 820
Uusin jäsen
Dreisoc

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom