Grillit & grillaus

Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Meater+ tai Inkbird nyt ainakin. Lisävarusteet muuten riippuu ihan siitä mitä haluaa ja aikoo grillata. Niin ja piippusytytin.
 
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.

Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.

Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.
 
Viimeksi muokattu:
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.

Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.

Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.

Oon tässä noita masterbuilteja kattelllu jo vuoden verran, mutta jos tykkää esim burgeri hommista niin tohon 850 malliin tulee mukaan parila jota ei ilmeisesti muissa malleissa saaa kyytipojaksi
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
En hommaisi mitään itse grillin lisäksi alkuun, vaan opettelisin suoran ja epäsuoran grillaamisen hiilillä ja briketeillä sellaisenaan. Jos ei ole hiiligrillaus tuttu juttu niin siinä omat jujunsa miten homma toimii luontevasti eikä ruoka pala. No, ehkä sellaisen sähkökäyttöisen kuumailmapuhallinsytyttimen hommaisin kaveriksi. Ei tarvitse leikkiä nesteillä tai sytytyspaloilla eikä piippusystyttimellä. Ainakin jotain halpis kuumailmapuhallinta myytiin Lidlissä missä tuli grillinsytytyssuulake mukana, tai sitten ihan grillihommiin tehty laite.
 
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.

Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.

Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.
Aito kamado ostoslistalle vaan.
Lämpöjä saa laskettua ihan niin yksinkertaisesti että ala ja yläluukut kiinni ja odottaa puoli minuuttia että hiilet sammuu, sit käytät kannen auki ja kiinni jotta lämpö karkaa ja tarvittaessa toistat tän muutaman kerran.
Saa suht nopeasti vaikka 200>100 tiputettua.

Sen lisäksi ikinä ei tarviii mitään pallogrillien tyyppisiä snakeja viritellä.
Jos matalan lämmön grillausta tulossa niin pesään vaan hyvä määrä hiiliä, sytytyspala keskelle ja luukut auki.
Kun lämpötila on noin 20 astetta alle sen mitä haluat niin luukut ihan minimille, sitten kun lämmöt on pysähtyneet avaa niitä hitusen niin lämmöt pysyy aikalailla just siinä, vaikka sen 12 tuntia.

Gigantin tarjoukset on melkein aina viikkotarjouksia eli ma-su.
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Amazonista joku kiva inkbird mittari, minullakin saattaisi olla tollanen ”langaton” 2 sensorilla oleva inkbird myynnissä (harkitsen päivitystä 5 sensorin malliin).
Sellanen että saa yhden sensorin grillin lämpötilalle ja toisen paistille.

Sit sellanen koukkuteline, sellasen saa about 5 eurolla ja sen saa master touchissa painettua kiinni siihen kannen telineeseen.

Mikä tahansa vähintään 30cm leveyden tasainen valurautaparila, smash burgereiden tekoon.

Hiilille kannattaa olla korit (yleensä tulee yksi mukana) jotta saa helposti rajattua toisen puolen suoralle ja toisen puolen epäsuoralle lämmölle.
Vielä paremmin toimii (ei ole niin pieni määrä hiiliä) jos laittaa esim tiiliskiven keskelle grilliä hiiliritilälle joka rajaa hiiliä ja bonuksena vielä varaa lämpöä, itse en oo tätä kokeillut mutta tiedän että muut ovat.
 
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Niin ja kannattaa myös harkita kamadoa ton pallon sijasta, on kaikinpuolin parempi, vaikka suhteutettuna grillauspinta-alaan tuleekin vähän hintaa.
Itselläni on pihalla 15" ja 21" kamadot ja 95% kerroista saan hommat hoidettua tuolla 15 tuumaisella, siihen saa kaksi kilon paistia just mahtumaan tai aika monta pihviä.
Jos lisukkeita tarvii yhtä aikaa saada niin sitten jää liian pieneksi, ellei jostain sit löydä jotain telinettä ritilän päälle minkä päälle saisi pistettyä esim just folionyytin perunoille (jos joku tällaisen telineen tietää joka mahtuu 15" kamadon ritilän päälle niin että kansi mahtuu kiinni niin ilmiantakaa!).

Kamado on nopeammin käyttövalmis, paloturvallisempi (ei lennä kipinöitä), kuluttaa vähintään 2x vähemmän hiiliä ja kamadolle on melko sama onko ulkona +20 vai -20c lämpötila, lämpötilanhallinta on aivan toiselta planeetalta myös...

Ja vaikka youtuben videoista saa sellasen käsityksen että kamadon käyttö on jotenkin hankalaa tai monimutkaista, niin se on itseasiassa älyttömästi HELPOMPI ja nopeampi käyttää kuin perus pallogrilli.
Piippusytyttimet voit unohtaa kamadon kanssa koska grillin malli on sellainen että kansi auki syttyy hiilet muutenkin todella nopeasti ja toisin kuin pallon kanssa, lämpötilojen ohjaaminen on oikeasti helppoa.

Jos vaikka tosiaan sattuisit torista bongaamaan läheltä jonkun edullisesti niin on kyl parempi ostos kuin masteri, vaikka sekin hyvä laitos on hiiligrillaamiseen :thumbsup:
 
Aito kamado ostoslistalle vaan.
Lämpöjä saa laskettua ihan niin yksinkertaisesti että ala ja yläluukut kiinni ja odottaa puoli minuuttia että hiilet sammuu, sit käytät kannen auki ja kiinni jotta lämpö karkaa ja tarvittaessa toistat tän muutaman kerran.
Saa suht nopeasti vaikka 200>100 tiputettua.
Kamado on hyvä, mutta minuuttien lämpötilasäätö on lievasti sanottuna ylioptimistinen arvio. Tollanen hyvä tarkkaan säädettävä pellettigrilli on kymmenessä minuutissa sytytyksineen low and slow valmis ja 15+ minuutissa 310 asteinen. Kamadolla menee vähintään puoli tuntia saada low and slow lämpö ja vaikka se säätäminen on ihan hauskaa puuhaa, niin etsin suunnilleen uunin toimintalogiikalla toimivaa vehjettä nykyisen kaveriksi.

Kamadon kanssa haasteeksi tulee myös koko. Toi Kamanderimi on aika reippaan kokoinen, mutta jää silti pieneksi, kun grillaan vähintään neljälle ja usein useammalle. Iso kamado myös maksaa monta tonnia, kun tollasen todella tilavan grilli/pellettigrilli(uuni)n saa tonnilla.
 
Kamado on hyvä, mutta minuuttien lämpötilasäätö on lievasti sanottuna ylioptimistinen arvio. Tollanen hyvä tarkkaan säädettävä pellettigrilli on kymmenessä minuutissa sytytyksineen low and slow valmis ja 15+ minuutissa 310 asteinen. Kamadolla menee vähintään puoli tuntia saada low and slow lämpö ja vaikka se säätäminen on ihan hauskaa puuhaa, niin etsin suunnilleen uunin toimintalogiikalla toimivaa vehjettä nykyisen kaveriksi.

Kamadon kanssa haasteeksi tulee myös koko. Toi Kamanderimi on aika reippaan kokoinen, mutta jää silti pieneksi, kun grillaan vähintään neljälle ja usein useammalle. Iso kamado myös maksaa monta tonnia, kun tollasen todella tilavan grilli/pellettigrilli(uuni)n saa tonnilla.
Joo toki on ihan eri vehkeet, tarkoitin vaan että ainakin aidolla kamadolla toi lämmönsäätö alaspäin kyllä onnistuu kun tietää mitä tekee.
 
Oon tässä noita masterbuilteja kattelllu jo vuoden verran, mutta jos tykkää esim burgeri hommista niin tohon 850 malliin tulee mukaan parila jota ei ilmeisesti muissa malleissa saaa kyytipojaksi
Ei saakeli. Miettinyt kamadon hommaamista, mutta tuollainen masterbuilthan näyttäisi olevan kaikin puolin ylivertainen kaveri Weberin pallolle. Kamadon ostoa jarruttanut lähinnä se, että se olisi käytännössä vain enemmän "samaa", kun vertaa siihen palloon.. Tuolla gravityllä tosiaan saisi samalla kertaa ison parillan ja helppoutta pitkiin vetoihin niille kerroilla, kun ei ehdi olla säätämässä.
 
Ei saakeli. Miettinyt kamadon hommaamista, mutta tuollainen masterbuilthan näyttäisi olevan kaikin puolin ylivertainen kaveri Weberin pallolle. Kamadon ostoa jarruttanut lähinnä se, että se olisi käytännössä vain enemmän "samaa", kun vertaa siihen palloon.. Tuolla gravityllä tosiaan saisi samalla kertaa ison parillan ja helppoutta pitkiin vetoihin niille kerroilla, kun ei ehdi olla säätämässä.

Ihan eri vehkeitä kamado ja pallogrilli..
Saa kamadoonkin ison parilan ja esim kj kamadolla oli ilman säätöä 2,3kg pikkukinkku 9h noin 100asteessa, kantta en avannut kesken kertaakaan, niin ei paljoa helpommaksi voi mennä? :)
 
Ihan eri vehkeitä kamado ja pallogrilli..
Saa kamadoonkin ison parilan ja esim kj kamadolla oli ilman säätöä 2,3kg pikkukinkku 9h noin 100asteessa, kantta en avannut kesken kertaakaan, niin ei paljoa helpommaksi voi mennä? :)
On mulla Weberiin 30cm halkaisijan valurauta "parilla", mutta ei se kyllä käytännössä älyttömän hyvin toimi, koska parillalla kokkaus tapahtuu pääosin kansi auki ja se tarkoittaa, että hiilet palaa täysillä. Näkisin, että sitä parillan lämpötilaa pitäisi päästä säätämään. Lisäksi siivousta helpottaa älyttömästi jos parillassa on reikä..
 
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...
 
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...

Itellä on Weberin Smokefire Stealth ja saa hyvin paistopintaa, varsinkin kun ostaa paahtoritilän.
 
Mistäs parhaat ja kestävimmät tarvikkeet grillaukseen? Lähes kaikki välineet päivityskunnossa. Burgerin smashaukseen tarvike erityismainintana.
 
No jaa, ihan joku halpa langallinenkin lämpömittari on ihan käypä

Lidlissä on toisinaan myynnissä Inkbird - tyylinen mittari, varsin toimiva kampe.

Tuli tänään testattua Lidlin Inkbird-tyylinen paistomittari tositoimissa, kuvassa oikealla:

image-713.png


Varsin toimiva mittari, BT:n signaali kantoi hienosti rivarin takapihalta asunnon vessaan, mikä on tärkeä asia viikonlopun grillitouhuissa :smile:
Tuossa joku speksausintoinen tyyppi tutkii näiden halpismittarien näyttämän tarkkuutta:

 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Kysymyksen voi helposti ymmärtää, se on hyvä. Halvoillakin grilleillä saa pihvit ja sipulit paistettua, mutta miksi milloinkaan kannattaa ostaa laatutuotetta?

Sen takia, että tässä tapauksessa Weberiin voi luottaa. Grillaus onnistuu sillä ilman taisteluja. Tuote on vuosikymmenien kokemuksen ja lukemattomien iteraatioiden myötä hioutunut melko hyväksi, jos hieman vähätellen voi näin sanoa.

Kävin kysymyksen innoittamana juuri terassilla vilkaisemassa omaa Master Touchia. Siellä se pienen lumiharson alla seisoi samassa paikassa kuin on 12 edellistä vuottakin tönöttänyt, taivasalla, kesät ja talvet. Ja silti näyttää yhä niin pirun komealta ja kiiltävältä. Menisi melkein uudesta.

Parivuotias Kamado Bono siinä vierellä jo vähän repsottaa ja ruostettakin saattaa joissakin pulteissa näkyä, mutta Weberissä ei missään nimessä.
 
Onhan noissa ihan valtavasti eroa. Mutuna sanoisin, että isoin ero tulee materiaalien laadussa; pellin paksuudessa, pintakäsittelyssä ja sen kestossa sekä osien keskenäisessä istuvuudessa. Toisena merkittävänä erona on käytettävyys, joka näkyy vaikka tuhkan poistossa, kannen ripustuksessa, ilmankierron säädöissä ja lisäosien yhteensopivuudessa. Grillaamisen kannalta iso yksityiskohta on itse ritilä. Halpisgrillissä se on usein ohut ja melko harva pinnoitettu lankaritilä, kun taas kalliimmassa se on todennäköisemmin paksummasta RST-teräksestä tehty tiheäjakoisempi ritilä.

Kyllä laatu näkyy hinnassa. Jos pääset jossain paikassa hypistelemään rinnakkain halpagrilliä ja mainitsemaasi Weberin kattilaa, niin huomaat eron varmasti. Se, että onko kymmenkertainen hintaero hyväksyttävä, on toki käyttäjälähtöinen kokemus. Olen varma, että mainitsemasi hintahaarukan ääripäiden välistä löytyy hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia grillejä.

Itselläni on Weberin 57 cm pallo RST-ritilällä. Kunnon vehkeillä tekeminen on yleensä nautinnollista ja enkä ole kertaakaan harmitellut jälkikäteen grilliin sijoitettua summaa. Kannattaa koittaa näin kevätaikaan tutustua valikoimaan mahdollisimman laajasti. Valikoimat ovat tavallisesti keväisin laajimmillaan.
 
Tulpia tilattua Prisman tarjouksesta Napoleonin Rogue 425. Mistäköhän näkisi minkä kokoinen komposiittipullo sinne mahtuu sisälle?
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.

Yhdyn kuoroon, eroa on. Edelliskesänä päätin Weberin hankkia eikä kaduta todellakaan. Kaikki on tehty silleen että homma toimii, osat sopii, lämpöjä voi säätää grilli ylipäätään seisoo jaloillaan.
Tuolla kolmellasadalla saa Master Touchin, pienimmän peruskettlen näkyy saavan reilusti alle 150e joka sekin on parempi kuin K-mafian kalliimpi premiumCello.

Grillaaminenhan on tosin aina mukavaa kunhan puitteet ovat edes sellaiset ettei isoja vahinkoja tapahdu. Meinaan että kyllä se vituttaa kun kevytpallo kaatuu syystä että saranoituun kanteen ottaa tuuli. Tai että hiiliä on pesässä ns. riittävästi ja kampe hehkuu kuin Ilmarisen ahjo mutta lämpöä ei saa pienemmäksi kun grillin jokaisesta saumasta käy veto.
Tuli joskus kirottua hulluudeksi että seteleitä ruvetaan terassilla polttamaan, mutta kyllä sitä nykyään oikein odottaa että saa Weberin lämpiksi. Lähempänä nautintoa koko prosessi siis!
 
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?
 
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?
Mökillä on ollut Inkbird muutamia vuosia ja olen ollut tyytyväinen. Kotiin täytyy hankkia mittari myös ja pari kertaa on jo ollut meater+ verkkokauppojen ostoskorissa, mutta vielä en ole hankkinut. Taidan kyllä hankkia heti seuraavasta tarjouksesta. Täytyy odottaa ehkä seuraava Clas Ohlsonin -15% kampanja ja hankkia. Ihan vaan uteliaisuuttani...

Edit. Jokuhan kirjoitteli tuossa muutama viesti taaksepäin Lidlin mittarista, jossa varmaankin on ihan paras hinta/laatusuhde. Ainakin veikkaisin niin.
 
Tulpia tilattua Prisman tarjouksesta Napoleonin Rogue 425. Mistäköhän näkisi minkä kokoinen komposiittipullo sinne mahtuu sisälle?
Mahtuu korkeakin vaikka vähän hassusti pitää laittaa kallelleen. Taisi olla niin että normaalisti pystyasennossa otti matalapainesäädin hieman siihen yllä olevaan peltiin kiinni. Minulla on jokin pienehkö kivi tungettu kaasupullon toisen reunan alle jolloin se seisoo hieman kulmassa, mutta mahtuu hyvin. Vähän viritelmä, mutta on toiminut ihan hyvin.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Moni jo vastannutkin mutta tosiaan eroja on paljon.
Ensinnäkin laatu on Webereissä ihan eri planeetalta ja materiaalit on kunnollisia ja paksuja.
Mutta itselle ehkä se tärkein on tiiveys. Kun tiiveys on kunnossa niin lämpötilan säätö onnistuu helposti ja savustaminen on helppoa. Halpikset monesti vuotaa kuin seula joten hiilet palaa aina täysillä eikä sammu kun luukut laittaa kiinni. Weberissä kun laittaa luukut säppiin niin hiilet/briketit sammuu ja samoilla hiilillä voi grillata useamman kerran. Jo pelkästään hiilissä/briketeissä säästää hitosti kun ei tarvii aina polttaa koko pesällistä loppuun ja hiilet saa palaa niin pienellä kuin mahdollista ja kestää kauemmin.
Mulla oli tommonen halpisgrilli ja se brikettien määrä kesässä oli ihan järjetön, sai kesälläkin säkkitolkulla kiikuttaa himaan niitä ja rahaa palo. Weberillä menee varmaan 1/5 siitä määrästä kesässä mikä halpiksessa paloi.
 
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.

Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta :smoke:

Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.

Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.

Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille :hammer:

E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99
 
Viimeksi muokattu:
Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta :smoke:

Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.

Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.

Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille :hammer:

E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99
Toi on kyllä totta jos ei tosiaan meinaa grillata kuin pari kertaa kesässä muutaman kyrsän, tuo jäi huomaamatta alkuperäiseltä kysyjältä.
Mutta jos vähänkään meinaa grillaamista harrastaa tai tehdä oikeaa ruokaa niin kunnon grilli on ehdoton.
 
Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta :smoke:

Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.

Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.

Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille :hammer:

E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99

Sen enempää kys. mallista tietämättä niin eihän tuo mikään superhalpis ole. Alunperin kysymyksessä oli 30€ vs 300€ Weber. Hinnoissa ja ominaisuuksissa on selvä ero, mutta eikös weberinkin halvimmat 57:t lähde jostain 150€:sta tms.? Tullaan vaan nopeasti siihen "laita 20€ lisää niin saat kansitelineen, 20€ siihen lisää niin saat saranan ja siihen 20€ lisää niin kaksiosainen ritilä" jne. Ja kohta ollaan siellä 300€ grillissä :whistling:

Tämä ei siis ole tarkoitettu linkatun mallin haukkumiseksi/weberin kehumiseksi ja ainahan premium-merkissä maksaa myös pelkästä merkistä, mutta oli merkki mikä tahansa niin kyllä se hinta jossain näkyy. Itsestä sitten kiinni arvostaako valaistua mukitelinettä hintansa verran ;)

p.s. Weber 57:n koko on 57cm, tuossa se on vain mallinimi :cigar2:

Edit. Kauppareissulla näytti olevan Mustang Gourmet 47 20€ :whistling:
Tuo on sellainen hinta jossa miettii onko Weberissä jotain _ niin_ paljon parempaa...
 
Viimeksi muokattu:
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...
Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?
 
Hyvä tuo on. Lisä savua saa savustinputkella, johon lyö pellettiä sisään ja sytyttää savuamaan.

Suoraa grillausta tuolla et saa, eli jos haluat kunnon pintaa grillattaviin, niin siihen käytät sitten pallogrilliä.

Nimim. Tulisipa taas jollekkin jälleenmyyjälle edullista pellettiä tarjolle. Saldoa vielä löytyy, mutta hupenee.
 
Onks kellään kokemusta noista O-Grill kaasugrilleistä?

Aattelin jos hommais kamadojen kaveriksi jonkun kaasumikron.
En kyl oikein tiiä miksi mut pitäähän lapsella leluja olla. :D
 
Onks kellään kokemusta noista O-Grill kaasugrilleistä?

Aattelin jos hommais kamadojen kaveriksi jonkun kaasumikron.
En kyl oikein tiiä miksi mut pitäähän lapsella leluja olla. :D

Joskus oli "parempi" O-Grill ja se oli kyllä täysin paska laitos. Jos leluja kaipaa niin sillä rahalla kannattaa ostaa ennemmin vaikka käpylehmiä, vähemmän siinä menee hukkaan.
 
Joskus oli "parempi" O-Grill ja se oli kyllä täysin paska laitos. Jos leluja kaipaa niin sillä rahalla kannattaa ostaa ennemmin vaikka käpylehmiä, vähemmän siinä menee hukkaan.
Haluisin jonkun pienikokoisen kaasugrillin.
En mitään 350e weberiä jossa on vaan yks poltin vaan mielellään joku mis olis 2 poltinta ja hinta jotain 1xxe.
Jotain tollasta travel tyyppistä kokoa siis ettei veis nii pirusti tilaa ku löytyy jo 2 kamadoa ja 2 pizzauunia…

Kattelin et tos O-grillis sentäs simppelin näkönen siivous ja valurautainen ritilä.

Ja tämän käyttö olisi hyvin pienille asioille, niinku random hodarit/makkarat ja sämpylät ja random lisukkeet, niin mitään ihmeellistä en etsi, kun vaikka ostaisin 100k maksavan kaasumikron niin kamado voittaa sen lopputuloksessa joka tapauksessa. :D
 
Haluisin jonkun pienikokoisen kaasugrillin.
En mitään 350e weberiä jossa on vaan yks poltin vaan mielellään joku mis olis 2 poltinta ja hinta jotain 1xxe.
Jotain tollasta travel tyyppistä kokoa siis ettei veis nii pirusti tilaa ku löytyy jo 2 kamadoa ja 2 pizzauunia…

Kattelin et tos O-grillis sentäs simppelin näkönen siivous ja valurautainen ritilä.

Ja tämän käyttö olisi hyvin pienille asioille, niinku random hodarit/makkarat ja sämpylät ja random lisukkeet, niin mitään ihmeellistä en etsi, kun vaikka ostaisin 100k maksavan kaasumikron niin kamado voittaa sen lopputuloksessa joka tapauksessa. :D


O-Grillissäkin on yksi poltin. Sai sillä makkaraa paistettua jos asetteli ne sopivasti poltinkehän muotoiselle alueelle, muuten nekin paistuivat epätasaisesti. Siis tyyliin että keskikohta kärähtää kun päät tuskin edes ehtii lämmetä.

Valurautaritilästä on siinä enemmän haittaa kuin hyötyä, ylimääräistä painoa kun kantaa sitä roskalavalle. Se on oikeasti rahan haaskausta, osta ennemmin vaikka OptiGrill makkaranpaistoon.
 
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?

Itse näin kolmen vuoden kokemuksella meater+:sta en voi suositella. Yhteys pätkii todella paljon riippumatta siitä onko tuote ulkona grillissä vai sisällä uunissa. Joskus vaikea saada mittaria edes yhdistämään vastaanottimeen vaikka on siinä vieressä.
 
Itse näin kolmen vuoden kokemuksella meater+:sta en voi suositella. Yhteys pätkii todella paljon riippumatta siitä onko tuote ulkona grillissä vai sisällä uunissa. Joskus vaikea saada mittaria edes yhdistämään vastaanottimeen vaikka on siinä vieressä.
Meaterissa oli itellä tuota vikaa mutta ei Meater+ kanssa.. hyvin luotettavasti toiminut.
 
Olisi kaasugrillin päivitystä edessä kun taas n.200€ marketti grilli alkaa olla ruostunut puhki.
Näitä kun on tutkinut niin onko noin 300-400€ hintaluokassa muita järkeviä vaihtoehtoja kuin Broil king

Siinä ainakin teoriassa perusasiat kunnossa kun alumiini + rosteri uunipesä niin ei ole tuota halvempien ruostumis ongelmaa.
Napoleon ja Weber kun hyppää jo hinnalta 500+ luokkaan.
 

Kappas niitähän on taas varastossa, ei ole pitkä aika kun katsoin ja silloin ei ollut.

Vähemmän yllättäen hinnat hieman nousseet ja varsinkin rahti. Ennen Schenkerillä sai 30kg perushinnalla ja nyt näemmä laskenut 20 kiloon eli jokaista säkkiä kohden joutuu maksamaan tuon 7,9€ rahdin, kun ennen sai 2.

Viime vuonna 90kg oli 98,4€ toimitettuna eli 1,09€/kg
Nyt 130,8€ toimitettuna eli 1,45€/kg eli ~33% nousu, josta on Schenkeriä syyttäminen, kun pelkät pelletit nousseet vain ~10c/kg.

Ei sillä etteikö nuo vielä olisi edullisimpia mitä tällähetkellä löytyy, kun Traegerin omat on sen luokkaa 2,2€/kg
 
Kappas niitähän on taas varastossa, ei ole pitkä aika kun katsoin ja silloin ei ollut.

Vähemmän yllättäen hinnat hieman nousseet ja varsinkin rahti. Ennen Schenkerillä sai 30kg perushinnalla ja nyt näemmä laskenut 20 kiloon eli jokaista säkkiä kohden joutuu maksamaan tuon 7,9€ rahdin, kun ennen sai 2.

Viime vuonna 90kg oli 98,4€ toimitettuna eli 1,09€/kg
Nyt 130,8€ toimitettuna eli 1,45€/kg eli ~33% nousu, josta on Schenkeriä syyttäminen, kun pelkät pelletit nousseet vain ~10c/kg.

Ei sillä etteikö nuo vielä olisi edullisimpia mitä tällähetkellä löytyy, kun Traegerin omat on sen luokkaa 2,2€/kg
Katos vaan, reilu korotus rahdissa :mad:
 
Mikähän mahtaa olla kun kamadossa ei tahdo lämmöt nousta juurikaan yli 200 asteen? Lämmöt nousee muutenkin tosi verkkaisesti. Jokin aika sitten grillauksen jälkeen vedin luukut auki grillauksen jälkeen, jonkin aikaa savutteli 200 asteen tienoilla, kun karstaa paloi. Savutuksen loputtuakaan ei lämmöt nousseet sen ylemmäs, vaikka odottelin vielä hetken.

Pönttönä Evolve Econ, tuhkakupin tyhjään about joka kerta ennen sytytystä, hiilinä Sunsetin Quebracho, hiilikori täynnä ja luukut täysin auki.

Ainut mikä on aiheuttanut epävarmuutta on pyöreä isoreikäinen levy, mutta päättelin sen kuuluvan pohjalle silloin kun tuhka-astiaa ja hiilikoria ei käytetä. Nyt siis tuhkakuppi on keramiikan päällä, mihin se täydellisesti sopiikin ja hiilikori on suoraan tuhkakupin päällä. Pitäisikö sen isoreikäisen levyn olla vielä siinä välissä auttamassa ilmankiertoa/pääsyä hiilien ympärille vaikka keramiikassakin on kyllä reikiä sitä varten?
 
Oma reikälevy lensi kyllä heti ja hiilikori tilalle. Kyllä pitäisi päästä tonne 4-500 asteeseen luukut auki....
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 499
Viestejä
4 506 815
Jäsenet
74 427
Uusin jäsen
Maikson35

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom