- Liittynyt
- 26.06.2017
- Viestejä
- 1 871
Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Meater+ tai Inkbird nyt ainakin. Lisävarusteet muuten riippuu ihan siitä mitä haluaa ja aikoo grillata. Niin ja piippusytytin.Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.
Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.
Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.
Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.
En hommaisi mitään itse grillin lisäksi alkuun, vaan opettelisin suoran ja epäsuoran grillaamisen hiilillä ja briketeillä sellaisenaan. Jos ei ole hiiligrillaus tuttu juttu niin siinä omat jujunsa miten homma toimii luontevasti eikä ruoka pala. No, ehkä sellaisen sähkökäyttöisen kuumailmapuhallinsytyttimen hommaisin kaveriksi. Ei tarvitse leikkiä nesteillä tai sytytyspaloilla eikä piippusystyttimellä. Ainakin jotain halpis kuumailmapuhallinta myytiin Lidlissä missä tuli grillinsytytyssuulake mukana, tai sitten ihan grillihommiin tehty laite.Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Aito kamado ostoslistalle vaan.Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.
Minulla on Char-Broil Kamander, mutta huomaan että olen liian hätäinen grillaaja ollakseni pelkän kamadon/vastaavan varassa. Noiden kanssa lämmön tasaantumista saa odotella hyvän tovin, varsinkin jos haluaa grillata matalassa lämpötilassa. Vesikupilla voi kikkailla lämpöjä alas, mutta usein käy niin, että joko hiilet sammuvat kun höyryä on liikaa (suhteessa ilmamäärään) tai vesi haihtuu nopeasti pois ja lämmöt lähtee lentoon. Snake/vastaava muodostelma toimii toki, mutta senkin kanssa saa odotella hyvän tovin, jotta grillin saa valmiiksi.
Haluan rinnalle pelletti/hiiligrillin, jossa on automaattisäätö lämpötilalle, jotta grillin vieressä ei tartte päivystää. Tunninkin odottelu tavoitelämpötilan saavuttamiseen sopii hektiseen lapsiperhearkeen vähän huonosti.
Nyt kun tuo tarjous päättyi, niin olen miettinyt Masterbuilt Gravity 1050 Smokefiren sijaan. Smokefire (gen 2) on lukemani mukaan vähän tukevamman oloinen ja Weberissä voi luottaa varaosien saatavuuteen. Masterbuiltissa taas pystyy käyttämään hiiliä tai brikettejä pellettien sijaan, jota pidän plussana. Miinuksena Gravityn heikko saatavuus, laatu varaukson ja todennäköisesti Weberiä heikompi varaosien saatavuus.
Amazonista joku kiva inkbird mittari, minullakin saattaisi olla tollanen ”langaton” 2 sensorilla oleva inkbird myynnissä (harkitsen päivitystä 5 sensorin malliin).Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Niin ja kannattaa myös harkita kamadoa ton pallon sijasta, on kaikinpuolin parempi, vaikka suhteutettuna grillauspinta-alaan tuleekin vähän hintaa.Kelannut jos hommaisin tuon Master Touchin. Jotenkin kiinnostaisi tuo hiilillä grillaaminen. Mitäs lisävarusteita tähän suosittelette? Joku lämpömittari olisi varmaan hyvä pidempään grillaamiseen?
Kamado on hyvä, mutta minuuttien lämpötilasäätö on lievasti sanottuna ylioptimistinen arvio. Tollanen hyvä tarkkaan säädettävä pellettigrilli on kymmenessä minuutissa sytytyksineen low and slow valmis ja 15+ minuutissa 310 asteinen. Kamadolla menee vähintään puoli tuntia saada low and slow lämpö ja vaikka se säätäminen on ihan hauskaa puuhaa, niin etsin suunnilleen uunin toimintalogiikalla toimivaa vehjettä nykyisen kaveriksi.Aito kamado ostoslistalle vaan.
Lämpöjä saa laskettua ihan niin yksinkertaisesti että ala ja yläluukut kiinni ja odottaa puoli minuuttia että hiilet sammuu, sit käytät kannen auki ja kiinni jotta lämpö karkaa ja tarvittaessa toistat tän muutaman kerran.
Saa suht nopeasti vaikka 200>100 tiputettua.
Joo toki on ihan eri vehkeet, tarkoitin vaan että ainakin aidolla kamadolla toi lämmönsäätö alaspäin kyllä onnistuu kun tietää mitä tekee.Kamado on hyvä, mutta minuuttien lämpötilasäätö on lievasti sanottuna ylioptimistinen arvio. Tollanen hyvä tarkkaan säädettävä pellettigrilli on kymmenessä minuutissa sytytyksineen low and slow valmis ja 15+ minuutissa 310 asteinen. Kamadolla menee vähintään puoli tuntia saada low and slow lämpö ja vaikka se säätäminen on ihan hauskaa puuhaa, niin etsin suunnilleen uunin toimintalogiikalla toimivaa vehjettä nykyisen kaveriksi.
Kamadon kanssa haasteeksi tulee myös koko. Toi Kamanderimi on aika reippaan kokoinen, mutta jää silti pieneksi, kun grillaan vähintään neljälle ja usein useammalle. Iso kamado myös maksaa monta tonnia, kun tollasen todella tilavan grilli/pellettigrilli(uuni)n saa tonnilla.
Ei saakeli. Miettinyt kamadon hommaamista, mutta tuollainen masterbuilthan näyttäisi olevan kaikin puolin ylivertainen kaveri Weberin pallolle. Kamadon ostoa jarruttanut lähinnä se, että se olisi käytännössä vain enemmän "samaa", kun vertaa siihen palloon.. Tuolla gravityllä tosiaan saisi samalla kertaa ison parillan ja helppoutta pitkiin vetoihin niille kerroilla, kun ei ehdi olla säätämässä.Oon tässä noita masterbuilteja kattelllu jo vuoden verran, mutta jos tykkää esim burgeri hommista niin tohon 850 malliin tulee mukaan parila jota ei ilmeisesti muissa malleissa saaa kyytipojaksi
Ei saakeli. Miettinyt kamadon hommaamista, mutta tuollainen masterbuilthan näyttäisi olevan kaikin puolin ylivertainen kaveri Weberin pallolle. Kamadon ostoa jarruttanut lähinnä se, että se olisi käytännössä vain enemmän "samaa", kun vertaa siihen palloon.. Tuolla gravityllä tosiaan saisi samalla kertaa ison parillan ja helppoutta pitkiin vetoihin niille kerroilla, kun ei ehdi olla säätämässä.
On mulla Weberiin 30cm halkaisijan valurauta "parilla", mutta ei se kyllä käytännössä älyttömän hyvin toimi, koska parillalla kokkaus tapahtuu pääosin kansi auki ja se tarkoittaa, että hiilet palaa täysillä. Näkisin, että sitä parillan lämpötilaa pitäisi päästä säätämään. Lisäksi siivousta helpottaa älyttömästi jos parillassa on reikä..Ihan eri vehkeitä kamado ja pallogrilli..
Saa kamadoonkin ison parilan ja esim kj kamadolla oli ilman säätöä 2,3kg pikkukinkku 9h noin 100asteessa, kantta en avannut kesken kertaakaan, niin ei paljoa helpommaksi voi mennä?
Onko kokemusta kaukoohjattavista digi-grilleistä? Tämmöinen vähän kiinnostaisi mutta onko joku testaillut tuota tai jotain vastaavia?
Kamado Joe® Konnected Joe
Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...
No jaa, ihan joku halpa langallinenkin lämpömittari on ihan käypäMeater+ tai Inkbird nyt ainakin. Lisävarusteet muuten riippuu ihan siitä mitä haluaa ja aikoo grillata. Niin ja piippusytytin.
Mistäs parhaat ja kestävimmät tarvikkeet grillaukseen? Lähes kaikki välineet päivityskunnossa. Burgerin smashaukseen tarvike erityismainintana.
Mistäs parhaat ja kestävimmät tarvikkeet grillaukseen? Lähes kaikki välineet päivityskunnossa. Burgerin smashaukseen tarvike erityismainintana.
No jaa, ihan joku halpa langallinenkin lämpömittari on ihan käypä
Tuli tänään testattua Lidlin Inkbird-tyylinen paistomittari tositoimissa, kuvassa oikealla:
Varsin toimiva mittari, BT:n signaali kantoi hienosti rivarin takapihalta asunnon vessaan, mikä on tärkeä asia viikonlopun grillitouhuissa
Tuossa joku speksausintoinen tyyppi tutkii näiden halpismittarien näyttämän tarkkuutta:
Kysymyksen voi helposti ymmärtää, se on hyvä. Halvoillakin grilleillä saa pihvit ja sipulit paistettua, mutta miksi milloinkaan kannattaa ostaa laatutuotetta?Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Nämä ruostuu.Rautakaupan laastikauha. Sillä kestää painaa
edit: vastaavaa hieman pienempää olen itse käyttänyt. Schwan sementtilasta 280x130 hamm./6x6 rst | Motonet Oy
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Mökillä on ollut Inkbird muutamia vuosia ja olen ollut tyytyväinen. Kotiin täytyy hankkia mittari myös ja pari kertaa on jo ollut meater+ verkkokauppojen ostoskorissa, mutta vielä en ole hankkinut. Taidan kyllä hankkia heti seuraavasta tarjouksesta. Täytyy odottaa ehkä seuraava Clas Ohlsonin -15% kampanja ja hankkia. Ihan vaan uteliaisuuttani...Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?
Mahtuu korkeakin vaikka vähän hassusti pitää laittaa kallelleen. Taisi olla niin että normaalisti pystyasennossa otti matalapainesäädin hieman siihen yllä olevaan peltiin kiinni. Minulla on jokin pienehkö kivi tungettu kaasupullon toisen reunan alle jolloin se seisoo hieman kulmassa, mutta mahtuu hyvin. Vähän viritelmä, mutta on toiminut ihan hyvin.Tulpia tilattua Prisman tarjouksesta Napoleonin Rogue 425. Mistäköhän näkisi minkä kokoinen komposiittipullo sinne mahtuu sisälle?
Moni jo vastannutkin mutta tosiaan eroja on paljon.Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Onkos noilla perus pallogrilleillä paljoa eroa, muussa kuin hinnassa? Vaikea tällainen noviisin ymmärtää, miksi Weber maksaa 300 euroa, kun halpisversion saa 30 eurolla. Jos siis pari kertaa kuukaudessa pihviä ja kasvista meinaa grillailla pihalla.
Toi on kyllä totta jos ei tosiaan meinaa grillata kuin pari kertaa kesässä muutaman kyrsän, tuo jäi huomaamatta alkuperäiseltä kysyjältä.Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta
Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.
Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.
Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille
E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99
Asiallisia vastauksia jo saitkin, mutta rohkenen hieman kyseenalaistaa Weber-konsensusta
Jos käyttötarve on enemmän kuin jauhomakkaran lämmitystä juhannuksena, mutta ei kuitenkaan mitään joulukinkun kypsennystä pakkasella, niin kyllä välimallin pallojakin löytyy.
Itse kävin Prisman -15% alesta noutamassa Mustangin Gourmet 57 -pallogrillin noin 120 euron hintaan. Jopa sinnepäin kasattu esittelykappale tuntui tukevalta ja tiiviiltä, grillausritilä on rosteria, ja siinä on irroitettava keskiosa esim. vortexin tai pienen valurautapannun hyödyntämiseen.
Aika näyttää, että tuleeko tuon kanssa toimeen, on irroitettava kansi ilman telinettä sille
E: Verkkiksessä 140 euroa, jos S-mafia ei napostele: Mustang Gourmet 57 -hiiligrilli 139,99
Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.Pellettigrilli/savustin kiinnostanut pidemmän aikaa. Myydyin taitaa olla Traeger. Mutta merkkejä on muitakin.
Onko antaa vinkkiä mikä merkki/malli olisi soiva peli jos hintahaarukka laitetaan vaikka 500-1500eur? Tai joku merkki/malli mitä kannattaa kartaa?
Monikäyttöisyyttä tietty painotetaan, mutta grillikatoksesta löytyy muurikan kesäkeittiö (ja perus pallogrilli).
Saako jollain mallilla pihviin pientä paistopintaa aikaiseksi? Sinänsä kyllä amatöörinä olen aikaisemmilla kaasugrilleillä kaslerit grillannut parilan päällä ettei tule rasvapaloa. Eli kuuta en tavoittele taivaalta...
Onks kellään kokemusta noista O-Grill kaasugrilleistä?
Aattelin jos hommais kamadojen kaveriksi jonkun kaasumikron.
En kyl oikein tiiä miksi mut pitäähän lapsella leluja olla.
Haluisin jonkun pienikokoisen kaasugrillin.Joskus oli "parempi" O-Grill ja se oli kyllä täysin paska laitos. Jos leluja kaipaa niin sillä rahalla kannattaa ostaa ennemmin vaikka käpylehmiä, vähemmän siinä menee hukkaan.
Haluisin jonkun pienikokoisen kaasugrillin.
En mitään 350e weberiä jossa on vaan yks poltin vaan mielellään joku mis olis 2 poltinta ja hinta jotain 1xxe.
Jotain tollasta travel tyyppistä kokoa siis ettei veis nii pirusti tilaa ku löytyy jo 2 kamadoa ja 2 pizzauunia…
Kattelin et tos O-grillis sentäs simppelin näkönen siivous ja valurautainen ritilä.
Ja tämän käyttö olisi hyvin pienille asioille, niinku random hodarit/makkarat ja sämpylät ja random lisukkeet, niin mitään ihmeellistä en etsi, kun vaikka ostaisin 100k maksavan kaasumikron niin kamado voittaa sen lopputuloksessa joka tapauksessa.
Landmannin lihalämpömittari päätti jumittaa ittensä ja ei toimi.
Kai se on hankittava uusi. Ostaakko meater+ vai pärjääkö halvemmalla?
Meaterissa oli itellä tuota vikaa mutta ei Meater+ kanssa.. hyvin luotettavasti toiminut.Itse näin kolmen vuoden kokemuksella meater+:sta en voi suositella. Yhteys pätkii todella paljon riippumatta siitä onko tuote ulkona grillissä vai sisällä uunissa. Joskus vaikea saada mittaria edes yhdistämään vastaanottimeen vaikka on siinä vieressä.
Samoin Block-versio. Joskus pätkinyt mutta pääosin toimii.Meaterissa oli itellä tuota vikaa mutta ei Meater+ kanssa.. hyvin luotettavasti toiminut.
Näitä itse käyttänyt ..... Pelletti grillaukseen ja savustukseen, tammi - BBQ FactoryNimim. Tulisipa taas jollekkin jälleenmyyjälle edullista pellettiä tarjolle. Saldoa vielä löytyy, mutta hupenee.
Näitä itse käyttänyt ..... Pelletti grillaukseen ja savustukseen, tammi - BBQ Factory
Katos vaan, reilu korotus rahdissaKappas niitähän on taas varastossa, ei ole pitkä aika kun katsoin ja silloin ei ollut.
Vähemmän yllättäen hinnat hieman nousseet ja varsinkin rahti. Ennen Schenkerillä sai 30kg perushinnalla ja nyt näemmä laskenut 20 kiloon eli jokaista säkkiä kohden joutuu maksamaan tuon 7,9€ rahdin, kun ennen sai 2.
Viime vuonna 90kg oli 98,4€ toimitettuna eli 1,09€/kg
Nyt 130,8€ toimitettuna eli 1,45€/kg eli ~33% nousu, josta on Schenkeriä syyttäminen, kun pelkät pelletit nousseet vain ~10c/kg.
Ei sillä etteikö nuo vielä olisi edullisimpia mitä tällähetkellä löytyy, kun Traegerin omat on sen luokkaa 2,2€/kg