Grillit & grillaus

Kaverilla Koda 16 Pizzakivi haljennut pari kertaa jo. Omassa Koda 12 ei ole ollut ongelmia vaikka ollut pakkasessa.

Järkikin sanoo että jos ulkona -20c pakkasta ja nopeasti lämmität pizzakiven 400c niin kivi joutuu rajulle. Yleensä olen pikkupakkasillakin ottanut hetkeksi sisälle että olisi edes huoneenlämpöinen kivi.
Se unohtui mainita, että itse en tuosta Koda 16 omasta kivestä pakkasella osaa sanoa kun käytössä on biscotto kivi.

Viimeksi tammikuun pakkasilla kaasupullon otin kyllä huoneenlämpöön, mutta oonia en. Silloin oli joku jossain jäässä oonin päässä kun ei kaasu tahtonut kulkea. Huoneenlämpöön ja lämmittelin sitä niin sit sai Oonin rokkaamaan. Tuossa oli tosin ollut tosi pitkä tauko paistossa ja kelit vaihdellut siinä välissä.

Sillä itse yritän muistaa ottaa myös oonin lämpimään ja kaasupullon. Se on ainakin omalla Oonilla ja painesäätimellä pelittänyt parhaiten.

1709794811639.jpeg
 
Moro,

Savustuksesta: meinattiin ostaa Muurikan sähkösavustin tänään. Huomasin kuitenkin, että myös kaasugrilleihin on olemassa savustuslaatikoita. Meillä on Weber Genesis 325, mutta ilmeisesti tuollainen savustuslaatikko käy kaikkiin grillimalleihin. Onko siis tuollaisella sähkösavustinella mitään virkaa?
 
Moro,

Savustuksesta: meinattiin ostaa Muurikan sähkösavustin tänään. Huomasin kuitenkin, että myös kaasugrilleihin on olemassa savustuslaatikoita. Meillä on Weber Genesis 325, mutta ilmeisesti tuollainen savustuslaatikko käy kaikkiin grillimalleihin. Onko siis tuollaisella sähkösavustinella mitään virkaa?
Kaasugrillillä savustuslaatikolla grillaaminen on varmaan aika lähellä samaa kokemusta. Noi sähkösavustimethan vetää parinsadan asteen lämmöillä eli kala tulee esimerkiksi supernopeasti eikä savua älyttömästi tartu. Siinä mielessä tollanen grillimalli voi olla parempi, kun päästään vähän säätämään lämpöä.
 
Sähkösavustimia saa termostaatilla, myös muurikkaa. Kannattaako Muurikasta maksaa moninkertaista hintaa verrattuna vaikka tähän. Ei, on mielipiteeni.


Savustettava asia ei tiedä sitä millä se savu on tuotettu. Sähkösavustin toimii siinä missä savustusaparaatti kaasugrillissäkin. Haluaako savustaa vaikka kalaa samalla, kun makkarat on grillissä jne on se juttu eli riittääkö yksi homma (kaasugrilli) vai olisiko kaverina tuollainen sähkösavustin.
 
Moro,

Savustuksesta: meinattiin ostaa Muurikan sähkösavustin tänään. Huomasin kuitenkin, että myös kaasugrilleihin on olemassa savustuslaatikoita. Meillä on Weber Genesis 325, mutta ilmeisesti tuollainen savustuslaatikko käy kaikkiin grillimalleihin. Onko siis tuollaisella sähkösavustinella mitään virkaa?
Kaasugrillit eivät mielestäni ole tarpeeksi tiiviitä että se savun maku tarttuu kunnolla ja jos savua haluaa oikein kunnolla niin sitä askia saa olla täyttämässä jatkuvasti.
 
Vaimo osti tuollaisen sähkösavustimen,sen idea on käytön helppous,ei tarvitse vahtia koko ajan lämpöjä.Ihan syötävää savukalaa tuollakin syntyy.Itsellä on vanha RST savustuskattila,n.10-15 L tavallinen kattila missa on parit ritilät sisällä.Voi lämmittää millä haluaa,käy kaasu,nuotio,hiiligrilli tai sähkölevy.
 
Kaasugrillit eivät mielestäni ole tarpeeksi tiiviitä että se savun maku tarttuu kunnolla ja jos savua haluaa oikein kunnolla niin sitä askia saa olla täyttämässä jatkuvasti.
Tämä oli itselläkin mielessä, että saako kaasugrillissä saman vaikutuksen/vuotaako savu pois. Lisäksi esimerkiksi kalat saisi erikseen kätevästi savustettua ja ei tarvisi säätää irrallisen savustuslaatikon kanssa grillissä. Toisaalta en nyt huvikseenkaan irrallista savustinta jaksaisi ostaa jos homma hoituu myös grillissä. Joka tapauksessa, ilmeisesti tuo lämpötilan säätö on must sähkösavustimessa.
 
Tämä oli itselläkin mielessä, että saako kaasugrillissä saman vaikutuksen/vuotaako savu pois. Lisäksi esimerkiksi kalat saisi erikseen kätevästi savustettua ja ei tarvisi säätää irrallisen savustuslaatikon kanssa grillissä. Toisaalta en nyt huvikseenkaan irrallista savustinta jaksaisi ostaa jos homma hoituu myös grillissä. Joka tapauksessa, ilmeisesti tuo lämpötilan säätö on must sähkösavustimessa.
Ei ole lämpötilansäätö mitenkään pakollinen.

Itsellä on pari kamadoa ja silti käytän aina kalan savustamiseen ihan jotain halpaa 10 vuotta vanhaa sähkösavustinta, se on vaan niin helvetin helppoa ja aina tulee paljon parempaa mitä kaupan tiskiltä saa.

Ei muuta ku kourallinen savustuspurua pellille ja vähän sokeria, 5min esilämmitystä ja kala sisään ritilälle, siellä se 20-30min ja virrat pois ja loppulämmöillä pitää vielä 5min ja sit on valmista.
 
Kaverilla Koda 16 Pizzakivi haljennut pari kertaa jo. Omassa Koda 12 ei ole ollut ongelmia vaikka ollut pakkasessa.

Järkikin sanoo että jos ulkona -20c pakkasta ja nopeasti lämmität pizzakiven 400c niin kivi joutuu rajulle. Yleensä olen pikkupakkasillakin ottanut hetkeksi sisälle että olisi edes huoneenlämpöinen kivi.
Ei oo itellä karun kivi halkeillut vaikka oon koivunhaloilla lämmitellyt pakkasella.

Kannattaa varmasti alussa pitää eka 5min minimillä sitä kaasun tehoa niin ettei lämpene niin nopiasti.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).
 
Onko Ei Kiinassa valmistettu, joku periaatteen puolesta juttu, tuon mukaan arvalla heitettynä vähiin käynee vaihtoehdot.

Edit: lisätään XY kokoinen preemio ei kiinalaiseen.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).

Bono on latvilainen firma. BBQ harrastaneisuuden takia oma firma pystyy ja lopputulos näkyy Bono Kamadossa.

Itsellä moinen ollut nyt parisen vuotta eikä mitään ongelmia.

Elinikäinen rajoitettu takuu eli tarkoittaa että olet ensimmäinen omistaja. Jos myyt takuu ei siirry.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).
Eikös Weberit ole jenkeissä valmistettuja?
 
Weberillä ei taida olla kamdoa?
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
 
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
Kyl weberillä jenkkigrillejä on, en osaa kyl yhtään sanoa tuleeks joku osa tuotannosta muualta.

Mitä kamadoihin tulee, niin hyvin on kyl kiinakamadokin itellä palvellut.
 
Itellä mustangin kamado enkä kyllä keksi mitä toisessa maassa valmistettu voisi tehdä paremmin.
Kiltisti on toiminut niin -20c kuin 30c lämpötiloissa.
 
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
Engineered and designed in US, (some models assembled in china)
 
Muistaakseni Genesis ja siitä ylöspäin niin US of A
Napoleon sama juttu. Kanadalainen firma mutta vasta olisko Rogue mallista ylöspäin Kanadassa
 
Bono on latvilainen firma. BBQ harrastaneisuuden takia oma firma pystyy ja lopputulos näkyy Bono Kamadossa.

Itsellä moinen ollut nyt parisen vuotta eikä mitään ongelmia.

Elinikäinen rajoitettu takuu eli tarkoittaa että olet ensimmäinen omistaja. Jos myyt takuu ei siirry.
Kiinassa sekin on tehty.
 
Kahden kamadon kokemuksella,

Loimo kamado halpa (~400€), ihan toimiva, mutta sai parannella itse jos halusi tiiviin ja lisävarusteita ei ollut, eli muiden lisävarusteet sopii jos sopii. Takuu kaiketi kaksi vuotta. Halvalla sai ihan ok pelin, totesin että aion kokeilla jotain muutakin vielä.
Kamado Joe Classic, ihan ok hintainen (1000€) laatu kamadoksi ja laatu tosiaan ihan eri luokkaa, huomasi heti kun kasasi. Jos paketissa ei olis lukenut valmistus maana Kiina, niin olisin veikannut Jenkkejä. Takuu keramiikalle elinikäinen, 5v metalliosille, 3 lämmönjakolevyille/pizzakiville..
Lisävarusteita on vaikka kuinka paljon saatavilla, kalliimpia kuin monet muut mutta toimivuus on omaa luokkaansa, ei tarvitse säätää yhtään.
Kamado itsessään ihan loistava laitos, ekana testi vetona 2.2kg pikkukinkku 9h 100asteessa enkä avannut kantta kertaakaan ja hiiliä oli vielä palamatta kun otin ulos :)
 
Muutava tarkentava kysymys :)

Miksi se ei ollut tiivis, mitä piti parannella?

Miten sen KJ:n ”laadun” noin suurinpiiirtein huomasi kasatessa?

Miksi ei ollut lisävarusteita, kun ne ”kaikki” menee ristiin merkistä välittämättä, kunhan vain varusteen hommaa saman kokoluokan kamadoon.
 
Muutava tarkentava kysymys :)
Miksi se ei ollut tiivis, mitä piti parannella?
Miten sen KJ:n ”laadun” noin suurinpiiirtein huomasi kasatessa?
Miksi ei ollut lisävarusteita, kun ne ”kaikki” menee ristiin merkistä välittämättä, kunhan vain varusteen hommaa saman kokoluokan kamadoon.

Ala-kansi eli tuhkaluukku ei ollut tiivis ja vuoden jälkeen sai vaihtaa myös kannen tiivisteet, mitkä ei ollu enää takuun alaisa.
Tulipesä koostui 6 eri palasesta, loimossa yhdestä jossa hajoamis riski on isompi. Lisäksi koko paketti oli erittäin hyvin pakattu ja tuhkaluukku paljon paremmin rakennettu. Lisäksi vaikka kamadot olivat noin samankokoisia, niin KJ painoi enemmän keramiikan osalta.
Loimolla itsellään ei ole juuri lisävarusteita, KJ lisävarusteista vaikka hiilikori on koukuilla, että voi nostaa suoraan grillausjärjestelmällä ylös, näin ei ole muilla.
Ei ne kaikki lisävarusteet mene ristiin, juuri edellä mainitusta esim, jotkin toiminnot ei toimi muiden kanssa ja laadussa on eroja noissakin :)
 
Sain viime syksynä lahjaksi Mustang Pispalan. Pari kertaa ehdin kokeilla mutta en kyllä saanut tarpeeksi savua kehiteltyä.
Mites muilla: kiekoilla vai puruilla ja muita vinkkejä?
 
Onko Ei Kiinassa valmistettu, joku periaatteen puolesta juttu, tuon mukaan arvalla heitettynä vähiin käynee vaihtoehdot.

Edit: lisätään XY kokoinen preemio ei kiinalaiseen.
Jotain periaatteen tapaista, mutta hankalaa pitää kiinni. Ehkäpä niin, että kun lähes kaikki nykyään tulee Kiinasta niin jotain erityistä kuin hankkii niin ei haluaisi sitä hikipajalta ja samalla tukien ko. valtion mallia. Mutta tälle ei aina mitään voi niin siksi asiaa pohdiskelen.
 
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
Kamadoa metsästän, Weber muutoin olisi hyvä merkki.
 
The Bastard kamadot taidetaan tehdä Hollannissa.
Kiitoksia vastauksesta, mitä asiaa tutkin niin olettaisin, että eivät ole Hollannissa tehtyjä vaan vain suunniteltuja koska valmistusmaata ei heidän sivuillaan mainosteta ja esitellä siten kun olisi varmasti tehty jos siellä olisi myös tehty.
 
Kiitoksia vastauksista, eli ei taida juuri olla ei-kiina toimittajia. B10 on tehty Saksassa, mutta hinta on sitten jopa BGE:iä suurempi. Täytyy kaipa vain kaivaa kuvetta ja hankkia BGE.
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
Se on mitä arvostaa ja mistä on valmis maksamaan.
Yleensä sellaiset ihan superhalpikset ovat kyllä monelta osin surkeita uusinakin, mutta onhan halvemmassakin päässä ok-tuotteita.
Weber(mallit yleisesti) on tukeva, toimii ja kestää vuodesta toiseen, sekä sopivia lisäosia ja tarvikkeita malliin saa yleensä vuosia jos ei vuosikymmeniä, mutta jos vaihtoehto maksaa kolmasosan niin onhan siinä varaa tarvittaessa vaihtaa uuteen halpikseen...
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?

Weberiltä löytyy myös niitä 500-600€ grillejä että ehkä vähän huono vertailla melkein lippulaiva tuotetta halvimpiin grilleihin.

Vaikka grillaisit 1-2 kertaa viikossa niin pystyt sen kalliinkin grillin pilaamaan.

Jos tunnet ettet jaksa pestä sisä ja ulkopuolella grilliä. Pidät grilliä ulkona ilman suojaa niin kalliissa grillissäkin valuu rahat hukkaan.

Monella se taktiikka ettei jaksa pitää huolta ja hakee sen parin sadan grillin 3v välein uusiksi.

Itse ostin 450€ Weberin jota pesin ja hoidin hyvin. 6v päästä sain siltikin 250€ koska grilli oli hyvässä kunnossa.
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
Mites olis joku muu ku kaasumikro?
400e:llä saa jo pätevän pallogrillin jonka siivouksessa ei mene hermoja ja ruoka maistuukin grillatulle.
 
Grillikausi pitäisi aloittaa, mutta itse laite puuttuu toistaiseksi. Eräs kauppa tarjosi Weberin Genesis II E-325s 1200€. Onko hinta perusteltua tällaiselle 1-2x viikossa grillaavalle kaverille vai mennäänkö suosiolla halvalla markettigrillillä?
Kannattaa katella myös Napoleon Rogue-sarjalaisia
 
tänään olis kinkun noin 7 kg kypsennys grillillä ohjelmassa. kivasti taitaa tulla taivaalta viilennystä , ettei liian kuumaksi käy grillaajalle.
 
Kinkku lämmöissä 13.30 alkaen. Lähtötilanne kinkku +12, grilli +180.
Hiilet noin puoli kierrosta ulkolaidalla, pieni piipullinen hehkuvia toiseen päähän. Puolisen tuntia ehti lämmöt tasoittua ennen kinkun laittoa.
Lämmönjakorengas käytössä.
klo 14.16 lämmöt 14/167
70th Anniversary Edition Kettle -hiiligrilli 57 cm
Lämmönohjain hiiligrilliin – 57 cm:n hiiligrillit
 
Kannattaa katella myös Napoleon Rogue-sarjalaisia

Napoleon Rogue 425-1 XT oli jo vakavassa harkinnassa vieraillessani paikallisessa rautakaupassa, mutta Weber Genesis e325-s lähti kuitenkin kaikesta huolimatta mukaan 1200€ + valmistajan pizzakivi kaupan päälle. Ei tarvinnut nähdä vaivaa kasaushommissa, sillä esittelytuote oli jo käyttövalmiina. Tämän lisäksi osto oikeutti ilmaiseen parilaan, kun tuotteen rekisteröi Weberin sivuilla. Huomenna vasta pieneen testiin, mutta ensituntumalta jämerä peli ja lämpenee markettigrilleihin verrattuna todella kuumaksi. Myönnettäköön, että brändi vaikutti ostopäätökseen, ja onhan tuo grilli itsessään näyttävä kokonaisuus takaterassilla.

Roguen eduksi laskisin IR sivukeittimen, joka oli jo kääntää kelkan kävellessäni kassalle, mutta pitäydyin kuitenkin tässä. Nyt vain kovaa ajoa ja tietysti hyvää huoltoa, jotta laite kestää "lähestulkoon" isältä pojalle.
 
Taisi sattua sopiva määrä hiiliä grilliin kun alkaa olla sisälämpö ja grillin lämpö tasoissa. klo 20.28 kinkku 82,4 ja grilli 85,2. Antaisiko olla tekeytymässä vielä , vai ottaisiko pois folion sisään tekeytymään sisälle . Ehkä onnistui, tavoitteena oli kypsä, ei vetinen kinkku. Pieni kamadogrilli kanssa tulilla samaan aikaan makkaran paistoon ja jos olisi tarvinnut lisää hiiliä kinkulle.



Muoks. klo 20.40 kinkku 83,0 ja grilli 79,5 ... Antaapa tasaantua hetken vielä

muoks. klo 20.57 kinkku 83,3 ja grilli 75
 
Viimeksi muokattu:
Weberiltä löytyy myös niitä 500-600€ grillejä että ehkä vähän huono vertailla melkein lippulaiva tuotetta halvimpiin grilleihin.

Vaikka grillaisit 1-2 kertaa viikossa niin pystyt sen kalliinkin grillin pilaamaan.

Jos tunnet ettet jaksa pestä sisä ja ulkopuolella grilliä. Pidät grilliä ulkona ilman suojaa niin kalliissa grillissäkin valuu rahat hukkaan.

Monella se taktiikka ettei jaksa pitää huolta ja hakee sen parin sadan grillin 3v välein uusiksi.

Itse ostin 450€ Weberin jota pesin ja hoidin hyvin. 6v päästä sain siltikin 250€ koska grilli oli hyvässä kunnossa.
Ulkona oon weberin e310 gbs pitäny ja ihan tuo on kunnossa pysyny jo 5 vuotta. Talveksi nakannu huppua päälle, puhdistusta helpottaa kummasti kun grillaamisen perään antaa olla about vartin täydellä teholla ja harjalla sipasee ritilät. Ekan kerran käytin ritilät ja flavor barit irti viime kesänä ja pukkasin töhnät foliokuppiin. Foliokuppi kannattaa kauden päätteeksi vaihtaa. Suht kovalla käytöllä, kesäisin minimissään kahdesti viikossa grilli tulilla ja talvikaudellakin tulee välillä grillailtua, joskin harvemmin ja hyviä aurinkoisia kelejä odotellen.
 
Mikä olis hyvä Wifin kautta toimiva lämpömittari?
Nyt käytössä Meater +, mutta se tarvitsee puhelimen ihan laitteen viereen että toimii wifin kautta.
Bluetooth kantama ei riitä grillipaikkaan, joten joku wifin kautta toimiva olisi hakusessa.
 
Mikä olis hyvä Wifin kautta toimiva lämpömittari?
Nyt käytössä Meater +, mutta se tarvitsee puhelimen ihan laitteen viereen että toimii wifin kautta.
Bluetooth kantama ei riitä grillipaikkaan, joten joku wifin kautta toimiva olisi hakusessa.
Meater+? Eihän se tarvii mitää puhelinta kun se latausteline toimii WiFi siltana..
 
Onks mitään kohtuuhintaista langatonta mittaria (siis johdotonta) missä tulis 3 sensoria mukana?
 
Mikä olis hyvä Wifin kautta toimiva lämpömittari?
Nyt käytössä Meater +, mutta se tarvitsee puhelimen ihan laitteen viereen että toimii wifin kautta.
Bluetooth kantama ei riitä grillipaikkaan, joten joku wifin kautta toimiva olisi hakusessa.
Ei ole kokemusta wifin kautta toimivista lämpömittareista. Oma ratkaisuni sen sijaan on jättää työpuhelin grillipaikalle Meater+ lähettimen viereen. Tällöin pystyn omalla puhelimella seuraamaan ruuan valmistumista verkon yli etäämmältäkin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 815
Viestejä
4 874 519
Jäsenet
78 703
Uusin jäsen
nybergseb

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom