Grillit & grillaus

Mitäs tälläinen Tokmannin BBQ King Kamado? Olis -35% hintaan. Onko näissä suuria rakenteellisia tai laadullisia eroja vs. muut? Tästä samaisesta kokemuksia?

Keraaminen kamado-hiiligrilli 21,5"

Olen vastaavalla grillaillut 3 vuotta, en muista onko juuri samalla nimellä, tuota samaa kamadoa kai myyty monella nimellä. Hyvin on toiminut, eroja kalliimpiin on kai lähinnä varusteissa, joita voi tilata amazonista tms. jos jotain kaipailee. Tiiviste alkaa olla vaihtokunnossa, tilasin uuden n. 30€ ja odottelee vaihtamista.

Jos olisin ostamassa kamadoa niin menisin edelleen tällä, en ottaisi huomattavasti kalliimpaa merkkiä.
 
Mistäs saa parhaalla hinnalla noita tiivisteitä?
Tarttis 15” celloon uusi?
 
Mistäs saa parhaalla hinnalla noita tiivisteitä?
Tarttis 15” celloon uusi?
Lasikuitutiiviste uuninluukkuihin ja kamiinoihin
Näitä Bilteman lasikuitutiivisteitä porukka on ilmeisesti käyttänyt ihan onnistuneesti eikä maksa käytännössä mitään vs. nuo Kamadon tiiviste nimekkeellä olevat tuotteet. Hyvä putsaus vain, niin tuo liima pitäisi tarttua hyvin. Tuo 12mm Bilteman tiiviste on sen verran paksu, että ei välttämättä tarvitse erikseen edes kanteen omaa tiivistettä.
 
Mistäs saa parhaalla hinnalla noita tiivisteitä?
Tarttis 15” celloon uusi?

Täältä tilasin, ei tuo nyt kauhean paljon kalliimpi tuota bilteman tiivistettä ole, jos kerran 3 vuodessa pitää uusia...
 
Pitäis kaverille katsoa mahdollisimman edullinen kamado ensi grilliksi. Osaako joku sanoa saako esim. Tokmannin kamadoon kiinni noita deflektori/ritilä settejä? Kuvista ei nää kamadon sisälle ollenkaan.

Meneekö esim. tälläinen Tokmannin kamadoon? https://www.amazon.de/Onlyfire-GCG-8552-Cooking-Deflectors-Suitable/dp/B07DXT9NWR/ref=mp_s_a_1_31?crid=1OO03FB8ZMMCO&keywords=kamado&qid=1692956426&sprefix=kamado,aps,137&sr=8-31
Mulla on tuo Tokmannin Kamado ollu yli neljä vuotta ja tuommoinen samanlainen ritiläsetti. Tosin setti tuli Hobbyhallista ja sopii hyvin. Pikkuhiljaa on tullut osteltua tarvikkeita mitä oon tarvinnut. Vielä voisin hankkia hiilikorin jos löytäisin jostain sopivasti.
 
Koska ilmeisesti kellään ei ole tuota masterbuiltia, niin entäs sitten pelletti hässäkät? Mikä olisi hinta/laatu suhteeltaan paras noin 1000€ tai alle hinta kategoriassa?
 
Koska ilmeisesti kellään ei ole tuota masterbuiltia, niin entäs sitten pelletti hässäkät? Mikä olisi hinta/laatu suhteeltaan paras noin 1000€ tai alle hinta kategoriassa?
Itsellä ollut nyt vajaa 3v tuommoinen halvin Traeger (Pro22), joka on toiminut moitteetta savusteluhommissa. Hot&Fast-grillaukseen tuosta ei ole.
 
Pitäis kaverille katsoa mahdollisimman edullinen kamado ensi grilliksi. Osaako joku sanoa saako esim. Tokmannin kamadoon kiinni noita deflektori/ritilä settejä? Kuvista ei nää kamadon sisälle ollenkaan.

Meneekö esim. tälläinen Tokmannin kamadoon? https://www.amazon.de/Onlyfire-GCG-8552-Cooking-Deflectors-Suitable/dp/B07DXT9NWR/ref=mp_s_a_1_31?crid=1OO03FB8ZMMCO&keywords=kamado&qid=1692956426&sprefix=kamado,aps,137&sr=8-31
Tuotahan ei ainakaan amazon.de toimita Suomeen.

Onko tämä vastaava setti, mitä jengi on noista mieltä - onko mitä käyttöä?
Grillausjärjestelmä Kamado L
 
Hyvässä alennuksessa weber, onko käyttökokemuksia jakaa pellettigrilleistä?

Weber SmokeFire EX4 GBS pellettigrilli 22511089 - Gigantti verkkokauppa
Ite tartuin tuohon tarjoukseen ja olen tykännyt. Kokemusta ei ole kertynyt kuin n. 20kg pellettien verran, mutta kivasti onnistuu savustus, grillaus että pizzat kiven kanssa.

Vekotin savuttaa kohtalaisen voimakkaasti sytytysvaiheessa, joten tyynellä kelillä saa aikaan hienoa savuefektejä. Toinen maininnan arvoinen seikka vois olla että tuhkaa tulee kohtalaisesti ja olen käyttöjen välillä putsaillut oleelliset paikat ettei tartte miettiä rasvapaloja yms. (Mikä oli ongelmana gen1 versioissa)

Edeltävää kokemusta on vain kaasugrillistä (Weber Q3000) ja siihen verrattuna SmokeFire on huomattavasti tehokkaamman tuntuinen, mutta silti yhtä 'näppärä' käyttää. Savustus on toiminut sen verran hyvin että Muurikan sähköpönttökin on joutanut eläkkeelle.

Juuri aattelin kysyä millä laitteella onnistuisi grillaus ja savustus, mutta tässähän tämä varmaankin ja lisäksi hyviä kokemuksia tullut tänään vastaan ko. mallista muutenkin. Helppokäyttöisyys kiinnostaa ettei tarvitsisi päivystää vieressä koko ajan. Briskettiä lähinnä tekisi mieli alkaa tekemään ja miksei myös kalaa ja kanaa. Weber Q2000 kaasugrilli löytyy jolla onnistuu grillaus, mutta voisi olla yksi laite jolla hoitaa molemmat. Pizzaa varten löytyy Ooni Karu 16 jota nyt ei ihan heti pysty korvaamaan eikä tarvitsekaan.

Harmittaa kun missasin 799€ (?) tarjoushinnan joten seuraavaa odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuotahan ei ainakaan amazon.de toimita Suomeen.

Onko tämä vastaava setti, mitä jengi on noista mieltä - onko mitä käyttöä?
Grillausjärjestelmä Kamado L
Ostin 18" Mustang Kamadoon Hobbarista tuollaisen grillausjärjestelmän ja en ole kyllä kertaakaan kaivannut vakio ritilää ja lämmönjakolevyä. On tuo huomattavasti näppärämpi käyttää kuin yksiosainen ritilä ja -lämmönjakolevy. 60e maksoi joskus vuosi sitten, mutta ei näköjään löydy enää valikoimasta tuota 21" versiota.
 
Muutamia omia huomioita tosta Kobesta parin kuukauden ajalta. Kahvan ja sivupöytien kiinnitysmutterit ei kestä tiukalla, korjasin laittamalla lukkoprikat väliin. En tiedä kuuluisiko tulla mukana ja jääneet vain pois paketista. Yläventtiili on jumittanut heti toisesta käyttökerrasta alkaen, ehkä joku purkaminen ja puhdistus/rasvaus muu toimi saattaisi auttaa. Varovaisella puukalikalla naputtelulla ja toisella kädellä venttiilirungosta kiinni pitäen lähtee kyllä aina toimimaan.

Ainiin, tokikaan ritilä ei satu millään tulipesän ylemmän keraamisen rinkulan päälle täysin tasaisesti. Sama tilanne kun laittaa ritilän deflektorin päälle. Toimivat kyllä, mutta pikkasen vaikuttais jäävän kallelleen vaikka eivät keiku. No, onneks noikin voi vaihtaa parempiin tarvittaessa. Että ehkä noissa kuitenkin jotain laatueroja on valmistajien välillä.
 
Näyttäs olevan myös Weber smokey mountain 47cm todella hyvään hintaan 411€. suosittelen lämpimästi jos tarve erinomaiselle savustimelle.
 
Muutamia omia huomioita tosta Kobesta parin kuukauden ajalta. Kahvan ja sivupöytien kiinnitysmutterit ei kestä tiukalla, korjasin laittamalla lukkoprikat väliin. En tiedä kuuluisiko tulla mukana ja jääneet vain pois paketista. Yläventtiili on jumittanut heti toisesta käyttökerrasta alkaen, ehkä joku purkaminen ja puhdistus/rasvaus muu toimi saattaisi auttaa. Varovaisella puukalikalla naputtelulla ja toisella kädellä venttiilirungosta kiinni pitäen lähtee kyllä aina toimimaan.

Ainiin, tokikaan ritilä ei satu millään tulipesän ylemmän keraamisen rinkulan päälle täysin tasaisesti. Sama tilanne kun laittaa ritilän deflektorin päälle. Toimivat kyllä, mutta pikkasen vaikuttais jäävän kallelleen vaikka eivät keiku. No, onneks noikin voi vaihtaa parempiin tarvittaessa. Että ehkä noissa kuitenkin jotain laatueroja on valmistajien välillä.
Mulla ei ainakaan mustangin kamadossa tullut mitään prikkoja mukana, niin kaivoin ensitöikseni prikat ja ruuvilukitteen, joilla tuon kasasin.
 
Voihan se olla, että niitä ei tule mukana. Ne pannat joilla kansi ja alaosa on toisissaan kiinni, on kuitenkin jo tehtaalla varustettu lukkoprikoilla.

Ton yläventtiilin vois kyllä vaihtaa sellaseen malliin jossa on hattu päällä.

Kysytääs samalla viisaammilta. Sain käsiini omenapuuta, vaahteraa ym. tavaraa josta ajattelin tehdä savustuskalikoita tai kiekkoja. Kannattaako noi kuoria vai kuorineen vaan?
 
Tulipa paisteltua tuossa kunon kasller pihvejä. Tyypillistähän kasslerille on se , että niistä tuppaa tippumaan rasvaa grilliin ( ja varman marinadin öljyä ) joka syttyy aina liekkeihin. Ja jos ei ole tarkkana, tulee pihveistä helposti kunnolla käristetyt. Tässä tuli mieleen , että miten nämä pitäisi oiken pastaa , että ei syntyisi hillitöntä savu ja tulimereä ?

Naopoleonissa on kaksitasoiset lämmönjakolevyt, joten joka ikinen rasvatippaa tippuu lämmönjako levyjen päälle, missä se sytty tuleen. Jossakin halpisgrilleissä lämmönjakolevyjen välissä oli tyhjää ja osa rasvata tippui suoraan alas rasvapellille, joka siellä ei pääse syttymään.
 
Tulipa paisteltua tuossa kunon kasller pihvejä. Tyypillistähän kasslerille on se , että niistä tuppaa tippumaan rasvaa grilliin ( ja varman marinadin öljyä ) joka syttyy aina liekkeihin. Ja jos ei ole tarkkana, tulee pihveistä helposti kunnolla käristetyt. Tässä tuli mieleen , että miten nämä pitäisi oiken pastaa , että ei syntyisi hillitöntä savu ja tulimereä ?

Naopoleonissa on kaksitasoiset lämmönjakolevyt, joten joka ikinen rasvatippaa tippuu lämmönjako levyjen päälle, missä se sytty tuleen. Jossakin halpisgrilleissä lämmönjakolevyjen välissä oli tyhjää ja osa rasvata tippui suoraan alas rasvapellille, joka siellä ei pääse syttymään.

Laita jokin vesiastia alle. Mielellään rst, ei ainakaan alumiinia.
 
Ei välttämättä kestä lämpöä, jos on suoraan hiilloksen yläpuolella. Epäsuorassa lämmössä toimii toki.
No ensinnäkin tossa oli kyse kaasugrillistä missä rasvapelleille valunut rasva syttyy, joten kannattaa lukea mihin vastaa ennen kuin vastaa ja toisekseen jos alumiinivuuassa on vettä niin eihän se lämpene kuin sataan asteeseen, jolloin vesi kiehuu. Kolmanneksi, miten luulet että grillaus onnistuu jos alla on vesiastia?
 
Muistaakseni alumiinia ei kannata sitten lämmittää hirveän lämpimäksi ilman vettä. Siitä muistaakseni haihtuu jotain myrkkyjä kun lämpeää tarpeeksi. Ihan mutulla... Alumiinihan ei sitten hirveästi muutenkaan lämpöä kestä.
 
Muistaakseni alumiinia ei kannata sitten lämmittää hirveän lämpimäksi ilman vettä. Siitä muistaakseni haihtuu jotain myrkkyjä kun lämpeää tarpeeksi. Ihan mutulla... Alumiinihan ei sitten hirveästi muutenkaan lämpöä kestä.
Alumiini kyllä palaa eli oksidoituu, että en mä huvikseen alumiinia itsekään käryttäisi tulipesässä kun ruokaa laittaa, mutta on mulla esim deflectorin päällä päässyt kuivaksi alumiinivuoka eikä se tollasista lämmöistä sentään oo vielä millänsäkään vaan kyllä se sen suoran hiilloksen ja jopa kontaktin siihen vaatii. Vesiastiana grillissä aivan fine.
 
No ensinnäkin tossa oli kyse kaasugrillistä missä rasvapelleille valunut rasva syttyy, joten kannattaa lukea mihin vastaa ennen kuin vastaa ja toisekseen jos alumiinivuuassa on vettä niin eihän se lämpene kuin sataan asteeseen, jolloin vesi kiehuu. Kolmanneksi, miten luulet että grillaus onnistuu jos alla on vesiastia?
Tätä minäkin hieman ihmettelen, ei taida oiken toimia.
Mutta onko niin, että kaslerin grillauksen kuuluu vähän pakosti tuli ja hillitön savu ? Hyväähän siitä tulee, pitää vaan olla tarkkana, että ei mene mustaksi jos tuli pääsee valloilleen.
 
Kokemuksia RTB grilleistä? RTB Seoul -pellettigrilli - BBQ Factory
Tai osaako joku sanoa eroja tms esim Weber vs Traeger vs RTB ?

Vähän myöhässä vastaus, mutta onhan tuo RTB aika kova laite. Valmistaja tekee pellettikattiloita ns. päätyönään, joten tietävät siis miten pellettiä kuuluu polttaa . Grillejä tekevät siinä ohessa, koska osaavat. Tehdas Tanskassa, eikä Kiinassa niinkuin suurimmalla osalla :) Nuo grillit ovat muuten livenä aika isoja, kuvassa näyttää pienemmältä. Eli siihen pienimpäänkin mahtuu aika paljon kinkkua.
 
Pitäis ostaa hiiligrilli ja alustavasti olen katsellut noita 57cm halkaisijaltaan olevia Webereitä. Malleja on vaan ihan tuhoton määrä. Onko noissa jotain "must have" ominaisuuksia joista kannattaa maksaa enemmän kuin mitä malliston halvin kustantaa. Savustustoimintoja en kaipaa, mutta muuten tulisi suht monipuoliseen grillailuun.
 
Pitäis ostaa hiiligrilli ja alustavasti olen katsellut noita 57cm halkaisijaltaan olevia Webereitä. Malleja on vaan ihan tuhoton määrä. Onko noissa jotain "must have" ominaisuuksia joista kannattaa maksaa enemmän kuin mitä malliston halvin kustantaa. Savustustoimintoja en kaipaa, mutta muuten tulisi suht monipuoliseen grillailuun.
Varmaan klassisin on Weberin Master Touch joko saranakannella tai ilman. Sillä onnistuu aikalailla kaikki ja laatu on hyvää.
 
Juu noita Master Touchejakin löytyy Weberin sivuilta kahdeksan eri mallin verran, mutta esim tuo sarana oli hyvä nosto - ilmeisesti premium mallit on saranallisia. Weberin sivuilla ei ole edes mitään vertailumahdollisuutta, niin työlästä etsiä ominaisuuslistauksista eroja.. Myyntiversioissa on sitten vielä kaikennäköistä varustepakettia yms mukana.
 
Kiitos. 13” hintaan 123,90€ posteineen. 99:llä on tainnut joskus olla jossain, mutta kelpaa.

Onhan tuo hieman barbiemainen 24” vierellä, mutta eipähän tarvitse kaataa pussillista hiiliä makkaraa tai pihviä varten:thumbsup:
IMG_0009.jpeg
 
Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada :) ...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
 
Juu noita Master Touchejakin löytyy Weberin sivuilta kahdeksan eri mallin verran, mutta esim tuo sarana oli hyvä nosto - ilmeisesti premium mallit on saranallisia. Weberin sivuilla ei ole edes mitään vertailumahdollisuutta, niin työlästä etsiä ominaisuuslistauksista eroja.. Myyntiversioissa on sitten vielä kaikennäköistä varustepakettia yms mukana.

tuossa on teline kannelle joka ajaa saman asian ja hyvässä tarjouksessa
 
Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada :) ...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
IMG-20230911-WA0000.jpeg
mikkelin motonetissa oli tuollainen.
 
Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada :) ...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
Hyvä valinta. Itseä kaduttaa että en ostanut saranallista mallia.
 
Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada :) ...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
Hyvä valinta. Itseä kaduttaa että en ostanut saranallista mallia.

Itse juuri tänään kesänä myin saranamallisen pois ja ostin tilalle tuolla tuck away telineellä olevan mallin.
Se sarana kuulostaa kätevältä, mutta todellisuudessa sitä saa säätää vuosittain että saa kohdalleen ja kannen tiiviiksi. Ja silti tuntui että se kanitti aina johonkin suuntaan.

Nyt on tuo normimalli ja paljon mukavampi käyttää.
 
huomenna olisi tulossa kamado pihaan, 3 vuotta grillaillut weberin pallolla. Nähtävästi ensimmäinen grillauskerta pitää ottaa rauhallisesti, näin muistan täällä lukeneeni. Nyt olen käyttänyt pääasiassa brikettejä ja piippusytyttymellä tulille ja kun katsoin juutuubista kamadon hiilien sytytysvideoita niin näyttää olevanm grill gun kaasutykkiä, paristolla toimivaa torch jne. Osa sytyttää piipulla, osa suoraan hiilien joukkoon sytytyspaloja. Itsellä on kyllä bilteman kaasutorch olemassa, en ole aikaisemmin grilliä tällä sytytellyt.
Minkä sytytystavan kamadon käytössä olette huomanneet itselle toimivaksi?
 
huomenna olisi tulossa kamado pihaan, 3 vuotta grillaillut weberin pallolla. Nähtävästi ensimmäinen grillauskerta pitää ottaa rauhallisesti, näin muistan täällä lukeneeni. Nyt olen käyttänyt pääasiassa brikettejä ja piippusytyttymellä tulille ja kun katsoin juutuubista kamadon hiilien sytytysvideoita niin näyttää olevanm grill gun kaasutykkiä, paristolla toimivaa torch jne. Osa sytyttää piipulla, osa suoraan hiilien joukkoon sytytyspaloja. Itsellä on kyllä bilteman kaasutorch olemassa, en ole aikaisemmin grilliä tällä sytytellyt.
Minkä sytytystavan kamadon käytössä olette huomanneet itselle toimivaksi?

Tommonen on toiminut aika hyvin, ei oo koskaan jäänyt syttymättä.

Providus kaasuhitsaussarja GASEX + happi

Toki ihan perus sytytyspalatkin toimii jos ei ihan märkiä hiiliä käytä.
 
Niin, mitkään pitkät 15cm tikutkaan ei kyllä juuri yllä sytyttämään hiilten alapuolella omassa L-kamadossa. Piippusytyttimellä olen itse sytytellyt.
 
Itse juuri tänään kesänä myin saranamallisen pois ja ostin tilalle tuolla tuck away telineellä olevan mallin.
Se sarana kuulostaa kätevältä, mutta todellisuudessa sitä saa säätää vuosittain että saa kohdalleen ja kannen tiiviiksi. Ja silti tuntui että se kanitti aina johonkin suuntaan.

Nyt on tuo normimalli ja paljon mukavampi käyttää.
+ se, että weberillä epäsuoralla / vorteksilla tehdessä on tarvis kiertää kantta, johtuen poistoventtiilin sijainnista kannessa vähän sivussa. Tuo sankaan laitettava kansi siis juurikin hyvä valinta.
 
huomenna olisi tulossa kamado pihaan, 3 vuotta grillaillut weberin pallolla. Nähtävästi ensimmäinen grillauskerta pitää ottaa rauhallisesti, näin muistan täällä lukeneeni. Nyt olen käyttänyt pääasiassa brikettejä ja piippusytyttymellä tulille ja kun katsoin juutuubista kamadon hiilien sytytysvideoita niin näyttää olevanm grill gun kaasutykkiä, paristolla toimivaa torch jne. Osa sytyttää piipulla, osa suoraan hiilien joukkoon sytytyspaloja. Itsellä on kyllä bilteman kaasutorch olemassa, en ole aikaisemmin grilliä tällä sytytellyt.
Minkä sytytystavan kamadon käytössä olette huomanneet itselle toimivaksi?

Tuolla olen sytyttänyt ja ei tarvitse mitään sytytyspaloja sun muuta sekaan.
Jos haluaa nopeasti kovan hillooksen niin sitten piipulla hiilet tuleen.
 
Sulla lienee siis, joku classic?
Pitää olla master touch missä se kansi vaan tyrkätään telineeseen. Lisäosana saa vastaavan classiciin.

edit:Kansipidike Weber 8411
 

Liitteet

  • IMG_0062.jpeg
    IMG_0062.jpeg
    532,9 KB · Luettu: 87

Statistiikka

Viestiketjuista
259 499
Viestejä
4 506 880
Jäsenet
74 427
Uusin jäsen
Maikson35

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom