Grillit & grillaus

Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
 
Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
Oletko kokeillut virittää alumiinifolion pohjalle ?Helpottaa siivousta pirusti.
 
Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
Grillin puhdistusaineella+tiskiharjalla+vedellä huuhtelemalla. Pohja irti, toki jos tarkoitat rungossa olevaa pohjaa niin sitä ei irrotetakaan. Montaa kertaa grillikauden aikana ei tule kyllä tehtyä, kun ei ihan hirveästi tule grillattuakaan.

Joskus vain kaavin ylläpitoputsauksessa teräskaapimella isoimmat rasvat pois, varsinkin siitä rasvapellistä (mulla halpisgrillissä lähes koko grillin pohjan alalla rasvapelti joka irtoaa, Weberistä en tiedä onko täysin erilainen.
 
Onkos täällä kokemusta et millasessa kohtaa talvea tai kevättä voi kaasupullon jo ottaa käyttöön?
Kaasulla toimivasta pizzauunista nyt kyse, ja ihan siis se pointtina et toimiiko noi kaasut pikkupakkasilla ja haittaako että käy yöllä siinä -8 asteessa?
Teräspullo itsellä kyseessä, on kyllä harkinnassa josko vaihtaisi kesällä komposiittiin…
 
Onkos täällä kokemusta et millasessa kohtaa talvea tai kevättä voi kaasupullon jo ottaa käyttöön?
Kaasulla toimivasta pizzauunista nyt kyse, ja ihan siis se pointtina et toimiiko noi kaasut pikkupakkasilla ja haittaako että käy yöllä siinä -8 asteessa?
Teräspullo itsellä kyseessä, on kyllä harkinnassa josko vaihtaisi kesällä komposiittiin…
Ihan koska vaan vuodenajasta ja lämmöstä välittämättä.
 
Joo, läpi talven on pizzaa paistettu, lähinnä mies meinannut jäätyä alle -10C, jolloin jäänyt vähän vähemmälle paistelut.

Itsellä iso komposiittipullo ja pikkuinen teräspullo varalle ja komposiitilla pääasiassa menty.
 
Häh?
Siis eikös talvi olekaan ongelma kaasupulloille?
Tuolla pizza ketjussa kun monesti varoiteltiin että kaasu jäätyy eikä toimi…

Eiköhän ongelma koske lähinnä retkikeittimiä, kun niiden kaasuissa butaania. Se ei toimi oikein pakkasella. Propaani taas toimii myös pakkasella.

 
Se ongelma koskee lähinnä komposiittipulloja. Komposiittipullo voi aiheuttaa ongelmia talvella versus metallipullo.

Oonilla kävi niin et paloi pienellä liekillä. Ongelma ratkaisu otin tunniksi sisälle ennen Oonin käyttöä.

Metallipullo eristää paremmin nesteen jäätymistä versus komposiitti.
 
Se ongelma koskee lähinnä komposiittipulloja. Komposiittipullo voi aiheuttaa ongelmia talvella versus metallipullo.

Oonilla kävi niin et paloi pienellä liekillä. Ongelma ratkaisu otin tunniksi sisälle ennen Oonin käyttöä.

Metallipullo eristää paremmin nesteen jäätymistä versus komposiitti.
Ei pidä paikkaansa.

Höyrystyminen kuluttaa energiaa, esim liesi täydellä teholla kiehuttaa vesikattilaa, se lämpö menee veden kiehumiseen.

Samalla tavalla se nestekaasupullo tarvitsee lämpöä, kun kaasu höyrystyy ja se lasikuitukomposiitti eristää sitä lämmön virtausta ulkoilmasta sinne kaasuun. Tällöin pakkasella kaasu voi olla niin kylmää jo valmiiksi, että jäähtyessään lisää se höyrystyminen hidastuu ja ei tahdo pelittää.

Teräspullo johtaa ulkoilman lämpöä sinne kaasuun tehokkaammin ja sellasella toimii paremmin.
 
Ei pidä paikkaansa.

Höyrystyminen kuluttaa energiaa, esim liesi täydellä teholla kiehuttaa vesikattilaa, se lämpö menee veden kiehumiseen.

Samalla tavalla se nestekaasupullo tarvitsee lämpöä, kun kaasu höyrystyy ja se lasikuitukomposiitti eristää sitä lämmön virtausta ulkoilmasta sinne kaasuun. Tällöin pakkasella kaasu voi olla niin kylmää jo valmiiksi, että jäähtyessään lisää se höyrystyminen hidastuu ja ei tahdo pelittää.

Teräspullo johtaa ulkoilman lämpöä sinne kaasuun tehokkaammin ja sellasella toimii paremmin.


No tämä on omakohtainen kokemus. Liekö sitten venttiileissä ero vai mistä. Molemmat pullot ollut pakkasessa ja ulkona.
 
Jaahas no voihan Vittu.
Ihan turhaa sit väkisin vetäny koivuklapeilla koko talven.
Ei muuta sit huomenna ku toinen pizzauuni terassille ja kaasupullo kiinni :thumbsup: :D
 
Oma havainto talvella paistelussa on ollut se että kannattaa kaasupullo ottaa sisälle ennen paistoa. Olen ottanut paistopäivän aamuna. Teräspullo kyseessä.

Eikä ole haittaa jos Ooni käy kans sisällä niin sulaa. Varsinkin jos pidempi aika edellisestä.

Saapahan helpommin kaasut kiinni kun ei kaikki ole jäässä

Itsellä Ooni on kesät talvet ei katetulla parvekkeella.

Eikun vaan kovaa ajoa.
 
No tämä on omakohtainen kokemus. Liekö sitten venttiileissä ero vai mistä. Molemmat pullot ollut pakkasessa ja ulkona.


Vastaan itse itselleni. Lienee juuripäin vastoin kuin oma kokemus. Liekö jostain muusta sitten kiinni kun pari kertaa viime talvella koin vastavaan.

Tosin yhden komposiittipullon olen käynyt vaihtamassa kun venttiili oli viallinen.


Nestekaasupullon säilytys ja käyttö talvella - GasPoint

" Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että teräspullo kestää komposiittipulloa paremmin kylmää ja fyysistä rasitusta, kuten kolhuja. Komposiittipullosta on kylmällä kelillä hankala, tai jopa mahdoton saada kaasua ulos, sillä kylmässä pullon paine pienenee liiaksi. Kylmyys vaikuttaa myös teräspulloon, mutta vaikutus on huomattavasti komposiittiverrokkiaan pienempi. Jos siis ajatuksena on pelkän varastoinnin sijaan myös käyttää kaasupulloa talvella, kannattaa harkita nimenomaan teräspulloa. "
 
Oma havainto talvella paistelussa on ollut se että kannattaa kaasupullo ottaa sisälle ennen paistoa. Olen ottanut paistopäivän aamuna. Teräspullo kyseessä.

Eikä ole haittaa jos Ooni käy kans sisällä niin sulaa. Varsinkin jos pidempi aika edellisestä.

Saapahan helpommin kaasut kiinni kun ei kaikki ole jäässä

Itsellä Ooni on kesät talvet ei katetulla parvekkeella.

Eikun vaan kovaa ajoa.


Kaverilla Koda 16 Pizzakivi haljennut pari kertaa jo. Omassa Koda 12 ei ole ollut ongelmia vaikka ollut pakkasessa.

Järkikin sanoo että jos ulkona -20c pakkasta ja nopeasti lämmität pizzakiven 400c niin kivi joutuu rajulle. Yleensä olen pikkupakkasillakin ottanut hetkeksi sisälle että olisi edes huoneenlämpöinen kivi.
 
No tämä on omakohtainen kokemus. Liekö sitten venttiileissä ero vai mistä. Molemmat pullot ollut pakkasessa ja ulkona.
Jeps, mutta fysiikka sanoo toisenlaista ja ainakin itselläni on käynyt talvikeleillä mökillä makkaraa grillatessa niin, että sitä komposiittipulloa pitää ravistella, että sieltä höyrystyy riittävästi kaasua, teräspullolla ei ole ollut ongelmia, mut en ole millään -25 asteen pakkasella kokeillutkaan.
 
Kaverilla Koda 16 Pizzakivi haljennut pari kertaa jo. Omassa Koda 12 ei ole ollut ongelmia vaikka ollut pakkasessa.

Järkikin sanoo että jos ulkona -20c pakkasta ja nopeasti lämmität pizzakiven 400c niin kivi joutuu rajulle. Yleensä olen pikkupakkasillakin ottanut hetkeksi sisälle että olisi edes huoneenlämpöinen kivi.
Se unohtui mainita, että itse en tuosta Koda 16 omasta kivestä pakkasella osaa sanoa kun käytössä on biscotto kivi.

Viimeksi tammikuun pakkasilla kaasupullon otin kyllä huoneenlämpöön, mutta oonia en. Silloin oli joku jossain jäässä oonin päässä kun ei kaasu tahtonut kulkea. Huoneenlämpöön ja lämmittelin sitä niin sit sai Oonin rokkaamaan. Tuossa oli tosin ollut tosi pitkä tauko paistossa ja kelit vaihdellut siinä välissä.

Sillä itse yritän muistaa ottaa myös oonin lämpimään ja kaasupullon. Se on ainakin omalla Oonilla ja painesäätimellä pelittänyt parhaiten.

1709794811639.jpeg
 
Moro,

Savustuksesta: meinattiin ostaa Muurikan sähkösavustin tänään. Huomasin kuitenkin, että myös kaasugrilleihin on olemassa savustuslaatikoita. Meillä on Weber Genesis 325, mutta ilmeisesti tuollainen savustuslaatikko käy kaikkiin grillimalleihin. Onko siis tuollaisella sähkösavustinella mitään virkaa?
 
Moro,

Savustuksesta: meinattiin ostaa Muurikan sähkösavustin tänään. Huomasin kuitenkin, että myös kaasugrilleihin on olemassa savustuslaatikoita. Meillä on Weber Genesis 325, mutta ilmeisesti tuollainen savustuslaatikko käy kaikkiin grillimalleihin. Onko siis tuollaisella sähkösavustinella mitään virkaa?
Kaasugrillillä savustuslaatikolla grillaaminen on varmaan aika lähellä samaa kokemusta. Noi sähkösavustimethan vetää parinsadan asteen lämmöillä eli kala tulee esimerkiksi supernopeasti eikä savua älyttömästi tartu. Siinä mielessä tollanen grillimalli voi olla parempi, kun päästään vähän säätämään lämpöä.
 
Sähkösavustimia saa termostaatilla, myös muurikkaa. Kannattaako Muurikasta maksaa moninkertaista hintaa verrattuna vaikka tähän. Ei, on mielipiteeni.


Savustettava asia ei tiedä sitä millä se savu on tuotettu. Sähkösavustin toimii siinä missä savustusaparaatti kaasugrillissäkin. Haluaako savustaa vaikka kalaa samalla, kun makkarat on grillissä jne on se juttu eli riittääkö yksi homma (kaasugrilli) vai olisiko kaverina tuollainen sähkösavustin.
 
Moro,

Savustuksesta: meinattiin ostaa Muurikan sähkösavustin tänään. Huomasin kuitenkin, että myös kaasugrilleihin on olemassa savustuslaatikoita. Meillä on Weber Genesis 325, mutta ilmeisesti tuollainen savustuslaatikko käy kaikkiin grillimalleihin. Onko siis tuollaisella sähkösavustinella mitään virkaa?
Kaasugrillit eivät mielestäni ole tarpeeksi tiiviitä että se savun maku tarttuu kunnolla ja jos savua haluaa oikein kunnolla niin sitä askia saa olla täyttämässä jatkuvasti.
 
Vaimo osti tuollaisen sähkösavustimen,sen idea on käytön helppous,ei tarvitse vahtia koko ajan lämpöjä.Ihan syötävää savukalaa tuollakin syntyy.Itsellä on vanha RST savustuskattila,n.10-15 L tavallinen kattila missa on parit ritilät sisällä.Voi lämmittää millä haluaa,käy kaasu,nuotio,hiiligrilli tai sähkölevy.
 
Kaasugrillit eivät mielestäni ole tarpeeksi tiiviitä että se savun maku tarttuu kunnolla ja jos savua haluaa oikein kunnolla niin sitä askia saa olla täyttämässä jatkuvasti.
Tämä oli itselläkin mielessä, että saako kaasugrillissä saman vaikutuksen/vuotaako savu pois. Lisäksi esimerkiksi kalat saisi erikseen kätevästi savustettua ja ei tarvisi säätää irrallisen savustuslaatikon kanssa grillissä. Toisaalta en nyt huvikseenkaan irrallista savustinta jaksaisi ostaa jos homma hoituu myös grillissä. Joka tapauksessa, ilmeisesti tuo lämpötilan säätö on must sähkösavustimessa.
 
Tämä oli itselläkin mielessä, että saako kaasugrillissä saman vaikutuksen/vuotaako savu pois. Lisäksi esimerkiksi kalat saisi erikseen kätevästi savustettua ja ei tarvisi säätää irrallisen savustuslaatikon kanssa grillissä. Toisaalta en nyt huvikseenkaan irrallista savustinta jaksaisi ostaa jos homma hoituu myös grillissä. Joka tapauksessa, ilmeisesti tuo lämpötilan säätö on must sähkösavustimessa.
Ei ole lämpötilansäätö mitenkään pakollinen.

Itsellä on pari kamadoa ja silti käytän aina kalan savustamiseen ihan jotain halpaa 10 vuotta vanhaa sähkösavustinta, se on vaan niin helvetin helppoa ja aina tulee paljon parempaa mitä kaupan tiskiltä saa.

Ei muuta ku kourallinen savustuspurua pellille ja vähän sokeria, 5min esilämmitystä ja kala sisään ritilälle, siellä se 20-30min ja virrat pois ja loppulämmöillä pitää vielä 5min ja sit on valmista.
 
Kaverilla Koda 16 Pizzakivi haljennut pari kertaa jo. Omassa Koda 12 ei ole ollut ongelmia vaikka ollut pakkasessa.

Järkikin sanoo että jos ulkona -20c pakkasta ja nopeasti lämmität pizzakiven 400c niin kivi joutuu rajulle. Yleensä olen pikkupakkasillakin ottanut hetkeksi sisälle että olisi edes huoneenlämpöinen kivi.
Ei oo itellä karun kivi halkeillut vaikka oon koivunhaloilla lämmitellyt pakkasella.

Kannattaa varmasti alussa pitää eka 5min minimillä sitä kaasun tehoa niin ettei lämpene niin nopiasti.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).
 
Onko Ei Kiinassa valmistettu, joku periaatteen puolesta juttu, tuon mukaan arvalla heitettynä vähiin käynee vaihtoehdot.

Edit: lisätään XY kokoinen preemio ei kiinalaiseen.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).

Bono on latvilainen firma. BBQ harrastaneisuuden takia oma firma pystyy ja lopputulos näkyy Bono Kamadossa.

Itsellä moinen ollut nyt parisen vuotta eikä mitään ongelmia.

Elinikäinen rajoitettu takuu eli tarkoittaa että olet ensimmäinen omistaja. Jos myyt takuu ei siirry.
 
Olisi aika hankkia grilli kesäksi, olen ajatellut kamadoa, mutta olisiko ehdotuksia valmistajasta jos EI halua kiinassa valmistettua grilliä? (Big Green Egg:it tulee Meksikosta, mutta onko muita EI-kiina grillejä kuin nämä).
Eikös Weberit ole jenkeissä valmistettuja?
 
Weberillä ei taida olla kamdoa?
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
 
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
Kyl weberillä jenkkigrillejä on, en osaa kyl yhtään sanoa tuleeks joku osa tuotannosta muualta.

Mitä kamadoihin tulee, niin hyvin on kyl kiinakamadokin itellä palvellut.
 
Itellä mustangin kamado enkä kyllä keksi mitä toisessa maassa valmistettu voisi tehdä paremmin.
Kiltisti on toiminut niin -20c kuin 30c lämpötiloissa.
 
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
Engineered and designed in US, (some models assembled in china)
 
Muistaakseni Genesis ja siitä ylöspäin niin US of A
Napoleon sama juttu. Kanadalainen firma mutta vasta olisko Rogue mallista ylöspäin Kanadassa
 
Bono on latvilainen firma. BBQ harrastaneisuuden takia oma firma pystyy ja lopputulos näkyy Bono Kamadossa.

Itsellä moinen ollut nyt parisen vuotta eikä mitään ongelmia.

Elinikäinen rajoitettu takuu eli tarkoittaa että olet ensimmäinen omistaja. Jos myyt takuu ei siirry.
Kiinassa sekin on tehty.
 
Kahden kamadon kokemuksella,

Loimo kamado halpa (~400€), ihan toimiva, mutta sai parannella itse jos halusi tiiviin ja lisävarusteita ei ollut, eli muiden lisävarusteet sopii jos sopii. Takuu kaiketi kaksi vuotta. Halvalla sai ihan ok pelin, totesin että aion kokeilla jotain muutakin vielä.
Kamado Joe Classic, ihan ok hintainen (1000€) laatu kamadoksi ja laatu tosiaan ihan eri luokkaa, huomasi heti kun kasasi. Jos paketissa ei olis lukenut valmistus maana Kiina, niin olisin veikannut Jenkkejä. Takuu keramiikalle elinikäinen, 5v metalliosille, 3 lämmönjakolevyille/pizzakiville..
Lisävarusteita on vaikka kuinka paljon saatavilla, kalliimpia kuin monet muut mutta toimivuus on omaa luokkaansa, ei tarvitse säätää yhtään.
Kamado itsessään ihan loistava laitos, ekana testi vetona 2.2kg pikkukinkku 9h 100asteessa enkä avannut kantta kertaakaan ja hiiliä oli vielä palamatta kun otin ulos :)
 
Muutava tarkentava kysymys :)

Miksi se ei ollut tiivis, mitä piti parannella?

Miten sen KJ:n ”laadun” noin suurinpiiirtein huomasi kasatessa?

Miksi ei ollut lisävarusteita, kun ne ”kaikki” menee ristiin merkistä välittämättä, kunhan vain varusteen hommaa saman kokoluokan kamadoon.
 
Muutava tarkentava kysymys :)
Miksi se ei ollut tiivis, mitä piti parannella?
Miten sen KJ:n ”laadun” noin suurinpiiirtein huomasi kasatessa?
Miksi ei ollut lisävarusteita, kun ne ”kaikki” menee ristiin merkistä välittämättä, kunhan vain varusteen hommaa saman kokoluokan kamadoon.

Ala-kansi eli tuhkaluukku ei ollut tiivis ja vuoden jälkeen sai vaihtaa myös kannen tiivisteet, mitkä ei ollu enää takuun alaisa.
Tulipesä koostui 6 eri palasesta, loimossa yhdestä jossa hajoamis riski on isompi. Lisäksi koko paketti oli erittäin hyvin pakattu ja tuhkaluukku paljon paremmin rakennettu. Lisäksi vaikka kamadot olivat noin samankokoisia, niin KJ painoi enemmän keramiikan osalta.
Loimolla itsellään ei ole juuri lisävarusteita, KJ lisävarusteista vaikka hiilikori on koukuilla, että voi nostaa suoraan grillausjärjestelmällä ylös, näin ei ole muilla.
Ei ne kaikki lisävarusteet mene ristiin, juuri edellä mainitusta esim, jotkin toiminnot ei toimi muiden kanssa ja laadussa on eroja noissakin :)
 
Sain viime syksynä lahjaksi Mustang Pispalan. Pari kertaa ehdin kokeilla mutta en kyllä saanut tarpeeksi savua kehiteltyä.
Mites muilla: kiekoilla vai puruilla ja muita vinkkejä?
 
Onko Ei Kiinassa valmistettu, joku periaatteen puolesta juttu, tuon mukaan arvalla heitettynä vähiin käynee vaihtoehdot.

Edit: lisätään XY kokoinen preemio ei kiinalaiseen.
Jotain periaatteen tapaista, mutta hankalaa pitää kiinni. Ehkäpä niin, että kun lähes kaikki nykyään tulee Kiinasta niin jotain erityistä kuin hankkii niin ei haluaisi sitä hikipajalta ja samalla tukien ko. valtion mallia. Mutta tälle ei aina mitään voi niin siksi asiaa pohdiskelen.
 
Ei mutta tuossa kysyttiin myös grilliä niin oletan että kamado ei ole vaatimus vaan toive.
No, ihan sama mutta eikö Weber ole jenkki? Kysyn kun en tiiä kun noi siirtelee niin hanakasti nykyään vaivihkaa tuotantoa halpamaihin ja saattaa olla osa malleista tehty muissa maissa mutta Weber lienee edelleen kokonaan jenkki?
Kamadoa metsästän, Weber muutoin olisi hyvä merkki.
 
The Bastard kamadot taidetaan tehdä Hollannissa.
Kiitoksia vastauksesta, mitä asiaa tutkin niin olettaisin, että eivät ole Hollannissa tehtyjä vaan vain suunniteltuja koska valmistusmaata ei heidän sivuillaan mainosteta ja esitellä siten kun olisi varmasti tehty jos siellä olisi myös tehty.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 521
Viestejä
4 507 551
Jäsenet
74 429
Uusin jäsen
Lilimeri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom