- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 5 001
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kaikki ne tahmaa ennemmin tai myöhemmin, mutta itse vaihdoin Smokewaren hatun tuon vakio valurautahatun tilalle. Vähän joutui tiivistenauhan kanssa kikkailemaan, että sai asettumaan tiiviisti. Tuon kanssa ei ainakaan sada vesi sisälle ja saa syttymään nopeammin, kun voi nostaa koko hatun sivuun. Silloin tällöin kun päästää kunnolla kuumaksi, niin rasvat palaa välistä ja liikkuu taas hyvin. Joskus pitkän savustuksen jälkeen saattaa vähän tahmata, mutta yleensä riittää kun nostaa hatun pois antaa vetoja kunnolla. Koskaan ei ole tarvinnut mitään erillisiä pesuja tuolle tehdä.Mikäs olis kamadon yläventtiilinä parempi kuin kuvassa näkyvä. Tuo tahmaa savustuksen yms seurauksena, kun tossa on 2 päällekäin liukuvaa pintaa.
Ulkona katoksessa sellaisenaan.Talvi yllätti grillaajan. Uusi Weber makaa peitteen alla lumihangessa. Oletteko säilyttäneet grillejä ulkona, ottaneet osan osista sisälle yms. Mitkä olette todenneet parhaiksi keinoiksi?
Onko katettu terassi?Master Touch on terassilla kesät talvet ilman mitään suojia.
Talvi yllätti grillaajan. Uusi Weber makaa peitteen alla lumihangessa. Oletteko säilyttäneet grillejä ulkona, ottaneet osan osista sisälle yms. Mitkä olette todenneet parhaiksi keinoiksi?
Mahtuu varmasti, kun omassa M-kokoisessa kamadossa olen tuollaisen paistellut. Muutama kinkku on tullut harjoiteltua ja sanoisin, että jos on tarpeeksi kokemusta low&slow grillailuista, niin laita aattoyötä vasten tai jo illalla. Jos taas on vielä hieman hakemista venttiilien asennon kanssa, niin sitten laitat sen varhain aamulla. 110 astetta jos saat tasaisesti pysymään, niin tuollainen 5-6kg kinkku ottaa yllättävän kauan aikaa. Kinkku on sen verran rasvaista lihaa, että ei se pilalle mene jos joutuu loppua kohden lämpöjä nostella.Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?
Itsellä ainakin terassilla taivasalla ja ollut nyt yli 10v eikä ole miksikään mennyt. Turhia on katokset ja huput.Onko katettu terassi?
Itsellä ainakin terassilla taivasalla ja ollut nyt yli 10v eikä ole miksikään mennyt. Turhia on katokset ja huput.
WSM on pakko olla huppu tai talven jälkee sisälmys on täynnä vettä. Homeeseen auttaa kun syksyllä huputusjuhlassa polttaa paskat pois. Weber pallolla en käytä huppua katoksen alla talvet, kesät taivasallaHuppu on huono muutenkin pitkäaikaissäilytyksessä kun helposti homehtuu sitten sieltä sisältä.
Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?
edit: sama viesti Kinkunpaisto topiikissa.
edit2: pelkillä hiilillä (briketeillä), ei tällä kertaa vielä savua
WSM on pakko olla huppu tai talven jälkee sisälmys on täynnä vettä. Homeeseen auttaa kun syksyllä huputusjuhlassa polttaa paskat pois. Weber pallolla en käytä huppua katoksen alla talvet, kesät taivasalla
Kaikki ne tahmaa ennemmin tai myöhemmin, mutta itse vaihdoin Smokewaren hatun tuon vakio valurautahatun tilalle. Vähän joutui tiivistenauhan kanssa kikkailemaan, että sai asettumaan tiiviisti. Tuon kanssa ei ainakaan sada vesi sisälle ja saa syttymään nopeammin, kun voi nostaa koko hatun sivuun. Silloin tällöin kun päästää kunnolla kuumaksi, niin rasvat palaa välistä ja liikkuu taas hyvin. Joskus pitkän savustuksen jälkeen saattaa vähän tahmata, mutta yleensä riittää kun nostaa hatun pois antaa vetoja kunnolla. Koskaan ei ole tarvinnut mitään erillisiä pesuja tuolle tehdä.
Tuleeko noissa yläventtiileissä mukana tiiviste, vai hommattava erikseen?
Omassa Kobessa vuotaa välistä selkeesti ilmaa ja vaikeuttaa lämmönhallinta, niin voisi päivittää koko roskan parempaan versioon.
Olikin muuten tuo Bastardin venttiili jonka ostin, juuri siitä syystä kun näytti identtiseltä, mutta oli halvempi.Bastard vastaava/halvempi
Laitoin tämän reilu vuosi takaperin Loimo 22 kamadoon, tosin joutui tiivisteellä kikkailemaan että sai kiinni.
Nyt uuden KJ kanssa pitäis sopia suoraan kun mittailin, kun tuossa on vielä se vanhan mallinen yläventtiili![]()
"Kevään" ensimmäiset karsinogeenit maistuu aina parhaalle !Ensimmäinen brisket
Nyt sitten se pakollinen kysymys että miten esim kaasugrilli on kieletty koska sitä ei periaatteessa voi kieltää ellei palotarkastaja ole erikseen kieltänyt. Se mitä taloyhtiä sanoo ja määrää ei ole merkitystä.Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.
Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä
Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact
Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.
Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.
Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…
Onko muita vaihtoehtoja?
Eivät he tosiaan saa kieltää kaasugrillin käyttöä, ja vaikka kaasugrillikin on kaukana oikeasta grillaamisesta niin sähkö nyt ei enää sit siihen liity juuri mitenkään…Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.
Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä
Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact
Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.
Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.
Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…
Onko muita vaihtoehtoja?
Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
Niin me vaan yritettiin auttaa sua ja kerrottiin että näihin muihin vaihtoehtoihin lukeutuu se omien oikeuksien tietäminen ja kaasugrillin käyttäminen…Vääntäkää keskenänne mutta jos jollakin sähkögrilleistä kokemuksia niin kuuntelen mielelläni!
Riippuu grillin tyypistä ja onko uunissa grillivastus vai ei.Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
Ikävä kyllä se on näin. Tutulla oli weberin sähkögrilli parvekkeella ja makkarat olivat uunimakkaran makuisia. Ainoa ilo sähkögrilllistä on se että sillä voi larpata grillaamista, eli istua parvekkeella juoda kaljaa ja käristää lihaa mutta makua sillä ei saa sen kummemmin kuin uunissa.Itellä oli sähkögrilli kerrostalokämpän lasitetulla parvekkeella. Kyllähän sillä makkaraa sai lämmitettyä ja jotain perus grillauksia tehtyä. Harvaksi jäi käyttökerrat ja todennut että sama tehä uunissa taikka helalla, maku on sama ja tekeminen helpompaa.
Älkääs nyt, kyllä noilla saa ihan kivasti grillailtua. Ja myös makua. Nälkä ja tunnelma on paras mauste, eikä silloin katsella käyttövoiman perään.Ikävä kyllä se on näin. Tutulla oli weberin sähkögrilli parvekkeella ja makkarat olivat uunimakkaran makuisia. Ainoa ilo sähkögrilllistä on se että sillä voi larpata grillaamista, eli istua parvekkeella juoda kaljaa ja käristää lihaa mutta makua sillä ei saa sen kummemmin kuin uunissa.
Mites Ninja Woodfire? About 300e Saksan Amazonista ja tuolla pystyy savustamaankin jos näin haluaa.Muutto uuteen kerrrostalokämppään jossa ISO lasitettu parveke. Sopivasti pari sähköpistokettakin löytyy ja vuokra-asunto jonka säännöissä sallitaan vain sähkögrillin käyttö parvekkeelle joten sellainen saatava.
Omat kokemukset vain hiili ja kaasugrilleistä niin mites nämä sähköversiot? Mitään markan susi vehjettä en halua sillä tykkään grillata vaikka mitä. Markan vehkees esimerkki vaikka Tämä
Tänä nyt mikä kiinnostelee eniten:
Weber Lumin Compact
Kallishan se on koska Weber ja omaan käyttöön varmasti hyvä, varsinkin kun ostaa erillisen parilan.
Tällä combolla hinta ~600€ joka ehdottomasti oma kipuraja.
Normi Lumin kiinosteli mutta hinta parilan kanssa karkaa yli 750€…
Onko muita vaihtoehtoja?
Weberin kolmioharja on ainakin ollut hyvä.Kehukaa nyt grilliharjaanne. Koittanut vaikka mitä mutta en kuollaksenikaan muista mikä oli hyvä.
Muurikka vai Weber?
Eiköhän vuokraaja saa olla ehdoissaan lakia tiukempi...Niin me vaan yritettiin auttaa sua ja kerrottiin että näihin muihin vaihtoehtoihin lukeutuu se omien oikeuksien tietäminen ja kaasugrillin käyttäminen…
Tämän mallinen harja on paras, noita on mustangia weberia ja monia muita. Ylivoimaisesti helpoin kun tuolla saa pitkät vedot ja painetta maximitTämä Cellon harja on toiminut hyvin omassa hiiligrillissä. Pitkä kosketuspinta ja paineen saa hyvin kohdistettua ritilään, niin ei tarvitse koko päivä hinkata.
Jos menee tukkoon niin olen polttanut harjakset, voi leikkiä luolamiestä soihdun kanssa.Napoleon messinkiharja 21,99
Jostain luin, että Weberin posliiniemaloiduille valurautaritilöille suositeltiin messinkiharjaa. Napoleonin harja toiminut hyvin, kunhan ensin kaapii pahimmat rasvat pois ennen harjausta, muuten menee helposti tukkoon. Paras kun malttaa polttaa rasvat ensin hiileksi ja sitten nopea harjaus.
Puolison serkulla on tuollainen Pulse, muutaman kerran siellä terassilla grilliruokia syöneenä voi todeta että kyllä sillä pääsee aika pitkälle, tarkkaan saa säädettyä lämmöt ja varmaan parasta mitä sähkögrillien puolelta löytyy.
Kiitos, tämä tarjous olikin mennyt ohi tutkan. Täytyykin tutustua paremmin!Pari vuotta takaperin joku kyseli Pulsesta kokemuksia ja minulla niitä vähän on:
Joten jos sähkögrilli pitää hankkia, niin Weber Pulse, nyt vielä verkkiksestä alle 500€ Pulse!
Oletko kokeillut virittää alumiinifolion pohjalle ?Helpottaa siivousta pirusti.Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.
Grillin puhdistusaineella+tiskiharjalla+vedellä huuhtelemalla. Pohja irti, toki jos tarkoitat rungossa olevaa pohjaa niin sitä ei irrotetakaan. Montaa kertaa grillikauden aikana ei tule kyllä tehtyä, kun ei ihan hirveästi tule grillattuakaan.Millä puhdistatte grillin pohjan, eli siis sisäpuolelta sen alueen, minne kaikki palanut rasva ja ruuantähteet tippuneet? Weber Q3000 kyseessä itsellä.