Grillit & grillaus

Kyllä sen keramiikan saa halki riippumatta siitä onko pihalla +30 vai -30 astetta. Kun hiilet hohkaa parhaimmillaan 1000 asteisena, niin ei siinä ole paljon merkitystä enää ulkolämpötilalla. Kunhan ei piippusytyttimellä kippaa täysin hohkaavia hiiliä kylmään grilliin, niin ei pitäisi olla ongelmia. Sytyttää vaan ihan normaalisti sytytyspaloilla tai kaasupolttimella yhdestä kohtaa ja antaa lämpöjen nousta omalla tahdillaan, niin ei siinä mitään rikki mene. Jos on kiire ja grilli pitää saada nopeasti käyttövalmiiksi, niin käyttää Marienburgia tai muuta höttöhiiltä ja jos on tarkoitus mennä low&slow niin sitten käytetään kovapuuhiiliä. Itse käytän kiireelliseen grillailuun Weberin Genesis II:sta.

Jos siinä Weberin pallossa ei ole mitään vikaa tai siitä ei ole tarkoitus päästä eroon, niin en tiedä onko mitään mieltä ostaa Kamadoa. Tietysti jos mieli halajaa uutta, niin eihän näitä järjellä perustella :)

T: Kamadoitsija
 
Onko Weberin kaasugrilleille laadun puolesta todellista kilpailijaa? Eli mikäli Weberin lisäksi on muita (edullisempia) vaihtoehtoja, jotka ovat kuitenkin laadultaan kelvollisia kuulisin niistä mielelläni vinkkejä.

Olen aikeissa hankkia terassille grillin suuren perheen tarpeisiin. Siellä sen olisi tarkoitus olla kesät-talvet ulkona säiden armoilla ja haluaisin pitkäikäisen tuotteen ostaa.
 
Onko Weberin kaasugrilleille laadun puolesta todellista kilpailijaa? Eli mikäli Weberin lisäksi on muita (edullisempia) vaihtoehtoja, jotka ovat kuitenkin laadultaan kelvollisia kuulisin niistä mielelläni vinkkejä.

Olen aikeissa hankkia terassille grillin suuren perheen tarpeisiin. Siellä sen olisi tarkoitus olla kesät-talvet ulkona säiden armoilla ja haluaisin pitkäikäisen tuotteen ostaa.
Napoleon. Iso valikoiman grillejä, pitkät takuut ja lisävarusteita saatavilla hyvin.
 
Hyvässä alennuksessa weber, onko käyttökokemuksia jakaa pellettigrilleistä?

Weber SmokeFire EX4 GBS pellettigrilli 22511089 - Gigantti verkkokauppa

Ite tartuin tuohon tarjoukseen ja olen tykännyt. Kokemusta ei ole kertynyt kuin n. 20kg pellettien verran, mutta kivasti onnistuu savustus, grillaus että pizzat kiven kanssa.

Vekotin savuttaa kohtalaisen voimakkaasti sytytysvaiheessa, joten tyynellä kelillä saa aikaan hienoa savuefektejä. Toinen maininnan arvoinen seikka vois olla että tuhkaa tulee kohtalaisesti ja olen käyttöjen välillä putsaillut oleelliset paikat ettei tartte miettiä rasvapaloja yms. (Mikä oli ongelmana gen1 versioissa)

Edeltävää kokemusta on vain kaasugrillistä (Weber Q3000) ja siihen verrattuna SmokeFire on huomattavasti tehokkaamman tuntuinen, mutta silti yhtä 'näppärä' käyttää. Savustus on toiminut sen verran hyvin että Muurikan sähköpönttökin on joutanut eläkkeelle.
 
Onko Weberin kaasugrilleille laadun puolesta todellista kilpailijaa? Eli mikäli Weberin lisäksi on muita (edullisempia) vaihtoehtoja, jotka ovat kuitenkin laadultaan kelvollisia kuulisin niistä mielelläni vinkkejä.

Olen aikeissa hankkia terassille grillin suuren perheen tarpeisiin. Siellä sen olisi tarkoitus olla kesät-talvet ulkona säiden armoilla ja haluaisin pitkäikäisen tuotteen ostaa.

Landmann. Itsellä ollut vuodesta 2016 asti TRITON 4.1 käytössä, säilytän sitä pihalla kesät talvet. Mitään osia ei ole tarvinnut vaihtaa ja täysin kunnossa. Sama suojapeitekin käytössä.
 
Onkos täällä kokemuksia Masterbuiltista? ja miten vertautuu esim pelletti grilleihin.

onko rahalle vastinetta?
 
Pitäisi viikonloppuna taas savustaa ja briketit on loppu. Aiemmin olen käyttänyt weberin brikettejä mutta nyt nuukapihi miettii vaihtoehtoja. Savustimen myyneen herrasmiehen ilmaisua käyttäen, "pitkä röökaus" on tulossa joten 2,5kg säkki ei taida edes riittää.

Tekeekö noilla esim puuilon tai bilteman briketeillä mitään vai haenko suosiolla weberin pussin?
 
Pitäisi viikonloppuna taas savustaa ja briketit on loppu. Aiemmin olen käyttänyt weberin brikettejä mutta nyt nuukapihi miettii vaihtoehtoja. Savustimen myyneen herrasmiehen ilmaisua käyttäen, "pitkä röökaus" on tulossa joten 2,5kg säkki ei taida edes riittää.

Tekeekö noilla esim puuilon tai bilteman briketeillä mitään vai haenko suosiolla weberin pussin?
Vähän vaikea sanoa kun ei tiedä kuinka niuho olet. Osa haukkuu Bilteman pystyyn kun itselle ne taas on ehdottomasti paras vaihtoehto noista halpiksisita. Lidl, Puuilo, Mustang, Rainbow jne on silkkaa sontaa ja savuttaa ja palaa huonosti.
 
En tiiä millä grillillä sä vedät mutta ainakin kamadolla pystyy yhtälailla hiilillä pitämään ne alhaiset lämmöt päällä…
Bilteman briketit on ainakin olleet ihan hyviä, vaikkakin ”paskan hajuisia” ja hankala sytyttää.
Jos nyt pakko on just brikettejä olla (en ihan tajua miksi) niin ostaisin suosiolla niitä weberin…
Noi 2 kuitenkin on about ne ainoot vaihtoehdot, muut halpikset on paskoja.
 
Ihan savustimella vetelen. En ole niuho mutta turhauttaa jos lämmöt heittelee sen takia ettei ole 10min välein laittamassa uutta brikettiä pesään.
 
En tiiä millä grillillä sä vedät mutta ainakin kamadolla pystyy yhtälailla hiilillä pitämään ne alhaiset lämmöt päällä…
Bilteman briketit on ainakin olleet ihan hyviä, vaikkakin ”paskan hajuisia” ja hankala sytyttää.
Jos nyt pakko on just brikettejä olla (en ihan tajua miksi) niin ostaisin suosiolla niitä weberin…
Noi 2 kuitenkin on about ne ainoot vaihtoehdot, muut halpikset on paskoja.

Bilteman briketit syttyy kyllä itsellä ilman ongelmia piipussa, 15-20min menee niin on päälimmäisissä briketeissä vähän syttymisen merkkejä.
 
Bilteman briketit syttyy kyllä itsellä ilman ongelmia piipussa, 15-20min menee niin on päälimmäisissä briketeissä vähän syttymisen merkkejä.
En käytä piippua.
Call me old fashioned mut mun mielestä on vaan niin omituinen ajatus että saadakseni grillin syttymään pitäis hiilet sytyttää eri paikassa :D

Ja jos itse käyttäisin brikettejä niin ainoa syy olisi joku massiivinen 48 tunnin kypsennysaika, jota varten pitäis kamadoonkin virittää snake, niin piippu olis viimeinen asia mitä tossa kannattais käyttää…


Oli muuten tossa viikko takaperin pikkukamadossa (15”) hirvipaistit kypsymässä, quebracho kovapuuhiilillä… Ihmettelinkin kun kesti ikuisuus nousta edes 100 asteeseen lämmöt….
Eilen sitten taas grillailin kyseisellä kamadolla niin hokasin että 5 vai 6 tunnin käytöstä huolimatta hiilistä oli max 10% palanut :D
Ei ollut mitään muuta ku vähän reunat palaneet hiilistä…
 
En käytä piippua.
Call me old fashioned mut mun mielestä on vaan niin omituinen ajatus että saadakseni grillin syttymään pitäis hiilet sytyttää eri paikassa :D

Siis briketit piippuun ja piippu siihen grillin hiiliritilälle, tulta alle. Ei kannata tehdä asioista liian monimutkaisia.
 
En käytä piippua.
Call me old fashioned mut mun mielestä on vaan niin omituinen ajatus että saadakseni grillin syttymään pitäis hiilet sytyttää eri paikassa :D
:srofl:
Kuten tuossa yllä mainittiinkin, niin jättäisin monien asioiden kommentoinnin vähemmälle, jos piippusytyttimenkin käyttö aiheuttaa ylivoimaisia vaikeuksia.
 
Kukin tekee tyylillään. Ei kai näissä ole oikeita tai vääriä tapoja, kun tapoja kaikki kuitenkin. Itse suosin piippua, jos haluan kaikkien hiilien/brikettien syttyvän nopeasti ja tarvitaan kovaa lämpöä heti.

Jos taas tarvitsee hiukan matalampaa lämpöä, niin eihän silloin piippua kannata käyttää? Täällä maininnut muutamaankin kertaa, että piipulla kellotettu aikaa, niin 15 minuutissa grilli on täysin valmis ruoan valmistukseen ihan siitä asti, kun rupeat tavaraa piippuun kasaamaan ja tuluksia etsimään. Ilman piippua menee melko varmasti kauemmin, jos haluaa oikein kuuman grillin. Omat kokemukset siis pallogrillistä eika kamadosta.
 
:srofl:
Kuten tuossa yllä mainittiinkin, niin jättäisin monien asioiden kommentoinnin vähemmälle, jos piippusytyttimenkin käyttö aiheuttaa ylivoimaisia vaikeuksia.
Ei se mitään vaikeaa ole, päinvastoin, sanoin vaan että omaan grillaamiseen se ei kuulu, pärjään vallan mainiosti ilmankin sitä.
 
Itse olin kanssa aikoinaan ajattelin että mihin sitä piippua tarvitsee kun ihan hyvin syttyy ilmankin.
Nyt taas en vaihtais piippua pois. Nopeammin ja helpommin pääsee grillaamaan, niin hiilillä kuin briketeillä. Hiilillä se on jopa minutteja kun hiilet on valmiina grillaukseen, briketeillä vähän kauemmin.

Tietysti low and slow on sitten aina erikseen, mutta tämmönen suoralämpögrillaus nopeutuu piipulla huomattavasti.
 
Kukin tekee tyylillään. Ei kai näissä ole oikeita tai vääriä tapoja, kun tapoja kaikki kuitenkin. Itse suosin piippua, jos haluan kaikkien hiilien/brikettien syttyvän nopeasti ja tarvitaan kovaa lämpöä heti.

Jos taas tarvitsee hiukan matalampaa lämpöä, niin eihän silloin piippua kannata käyttää? Täällä maininnut muutamaankin kertaa, että piipulla kellotettu aikaa, niin 15 minuutissa grilli on täysin valmis ruoan valmistukseen ihan siitä asti, kun rupeat tavaraa piippuun kasaamaan ja tuluksia etsimään. Ilman piippua menee melko varmasti kauemmin, jos haluaa oikein kuuman grillin. Omat kokemukset siis pallogrillistä eika kamadosta.
On se piippu varmaan nopein tapa, mut onko se grillaaminen nopeuskilpailu on yksi asia :)
Kukin tosiaan omalla tavallaan, itselle se piippusytytin on ku sormi (omaan) perseeseen seksin aikana, täysi no no. :D
 
Itse olin kanssa aikoinaan ajattelin että mihin sitä piippua tarvitsee kun ihan hyvin syttyy ilmankin.
Nyt taas en vaihtais piippua pois. Nopeammin ja helpommin pääsee grillaamaan, niin hiilillä kuin briketeillä. Hiilillä se on jopa minutteja kun hiilet on valmiina grillaukseen, briketeillä vähän kauemmin.

Tietysti low and slow on sitten aina erikseen, mutta tämmönen suoralämpögrillaus nopeutuu piipulla huomattavasti.
Itse preppaan ruoan sillä aikaa kun hiilet syttyy, useammin on se tilanne et grilli on jo liian kuumana kun ruoan kanssa eksyn ulos.

Tykkään myös olla taloudellinen hiilien kanssa, ei aina tarvitse kaikkien palojen olla valkoisena riittävää hiillosta varten, jää sitten enemmän poltettavaa seuraavallekin kerralle.

Sen verran voin kyllä myöntää että jos ei olisi kamadoa niin ihan niin ehdoton en olisi tuon piipun kanssa, vaikka en master touchin kanssa sitä suostunutkaan kuin kerran kokeilemaan niin siinä oli kyllä se syttyminen niin paljon hitaampaa että ymmärrän jos sitä haluaa nopeuttaa.

Kamadon rakenne on kuin iso piippusytytin jo itsessään niin se syttyminen on ainaki itselle täysin riittävän nopeaa ihan sellaisenaan.

Ja nyt kun sytyttämisestä puhutaan:
Tuli tollainen tilattua verkkiksestä, näyttää pirun kätevältä, tehokas spotti tuuletin kovalla lämmönkestolla samassa, kyllä kelpaa. :love:
 
On se piippu varmaan nopein tapa, mut onko se grillaaminen nopeuskilpailu on yksi asia :)
Kukin tosiaan omalla tavallaan, itselle se piippusytytin on ku sormi (omaan) perseeseen seksin aikana, täysi no no. :D
Ei se mikään nopeuskilpailu ole. Joskus mittasin aikaa, kun täällä taidettiin väittää, että kaasumikro on paljon nopeampi.

Itse koen saavani hyötyä, kun rupean aina tekemään ruokaa siinä aiheessa vasta, kun on kamala nälkä. Kaikki minuutit on kotiin päin tuossa vaiheessa. :)

En siis ole muutenkaan mikää kovin kova grillaaja vaikka ei sen parempaa ruokaa olekaan, kun hiilillä tehty ruoka.
 

Itsellä tuommoinen Bilteman minipoltin (17,50€) .... vaihtopullo vain 1,90€ eli käyttökustannukset ovat matalat.
 
Itse preppaan ruoan sillä aikaa kun hiilet syttyy, useammin on se tilanne et grilli on jo liian kuumana kun ruoan kanssa eksyn ulos.

Tykkään myös olla taloudellinen hiilien kanssa, ei aina tarvitse kaikkien palojen olla valkoisena riittävää hiillosta varten, jää sitten enemmän poltettavaa seuraavallekin kerralle.

Sen verran voin kyllä myöntää että jos ei olisi kamadoa niin ihan niin ehdoton en olisi tuon piipun kanssa, vaikka en master touchin kanssa sitä suostunutkaan kuin kerran kokeilemaan niin siinä oli kyllä se syttyminen niin paljon hitaampaa että ymmärrän jos sitä haluaa nopeuttaa.

Kamadon rakenne on kuin iso piippusytytin jo itsessään niin se syttyminen on ainaki itselle täysin riittävän nopeaa ihan sellaisenaan.

Ja nyt kun sytyttämisestä puhutaan:
Tuli tollainen tilattua verkkiksestä, näyttää pirun kätevältä, tehokas spotti tuuletin kovalla lämmönkestolla samassa, kyllä kelpaa. :love:
Niinno aikataulutuskysymyksiä.. itse preppaan ruuan valmiiksi ja kun kaikki on valmiina niin tulet piippuun ja hetken päästä grillaamaan.

Ja emmä ymmärrä miten toi piippu estää mitään taloudellista aspektia. Hiilet/briketit kuumiks ja grillaus ja kun kaikki tehty niin räppänät kiinni ja tulet sammuu ja enskerralla jämät piippuun ja uutta päälle ja menoks.
 

Itsellä tuommoinen Bilteman minipoltin (17,50€) .... vaihtopullo vain 1,90€ eli käyttökustannukset ovat matalat.
Meinasin juuri itsekin tuon saman ostaa ennen kun toi bge sytytin tuli tarjoukseen.
 
Niinno aikataulutuskysymyksiä.. itse preppaan ruuan valmiiksi ja kun kaikki on valmiina niin tulet piippuun ja hetken päästä grillaamaan.

Ja emmä ymmärrä miten toi piippu estää mitään taloudellista aspektia. Hiilet/briketit kuumiks ja grillaus ja kun kaikki tehty niin räppänät kiinni ja tulet sammuu ja enskerralla jämät piippuun ja uutta päälle ja menoks.
No esim kamadolla kun isken sinne sen puoli pytyllistä hiiltä, sytytän keskeltä, annan sen 10min kansi auki syttyä ja loput sitten kansi kiinni, tossa sit 20min päästä ollaan jo yleensä hyvissä lämmöissä ja saa pistää luukkuja pienemmälle ettei grillailla liian kuumassa, sitten ruoka grilliin, ja useasti grillaamisen jälkeen huomannut että reunimmaiset hiilet on käytännössä melkein koskemattomat.

Piippu sytyttää kaikki hiilet kerralla.
 
Mulla taitaa olla varastossa tuommoinen käyttämätön Looftlighter, hommasin sen jossain vaiheessa, mutta jäänyt ihan käyttämättömäksi (samoin taitaa piippusytytinkin löytyä sieltä vielä myyntipakkauksessaan) o_O

1692771217747.png
 
Itse täällä grillannut ensimmäistä kesää kamadolla ja hidasta hommaahan se aloittelijalta on, mutta eiköhän harjoitus auta tässäkin.

Harkitsin Looftlighteria, mutta hankinkin Amazonista halvan kuumailmapuhaltimen yhden Youtube-videon testin perusteella. Hyvinhän se sen hiilen sytyttää noin minuutissa, johon sillä osoittaa, mutta ison hiilimäärän syttäminen tasaisesti on haastavaa. Piippusytytin on siis täälläkin ostoslistalla.
 
Itse täällä grillannut ensimmäistä kesää kamadolla ja hidasta hommaahan se aloittelijalta on, mutta eiköhän harjoitus auta tässäkin.

Harkitsin Looftlighteria, mutta hankinkin Amazonista halvan kuumailmapuhaltimen yhden Youtube-videon testin perusteella. Hyvinhän se sen hiilen sytyttää noin minuutissa, johon sillä osoittaa, mutta ison hiilimäärän syttäminen tasaisesti on haastavaa. Piippusytytin on siis täälläkin ostoslistalla.
3 sytytyspalaa vaan hiilien joukkoon niin syttyy kyllä nopeasti.
Tokmannin ja bilteman palat on hyviä.
 
Bilteman rikkaruohopoltin on toimiva sytyttämiseen.
1692776722661.png


Itsellä on myös tuollainen IKH:lta ostettu pikku kaasupoltin, mutta siinä on ongelma että sitä ei saa tarpeeksi lähelle ilman että tarvitsisi pelätä koko laitteen kuumenemista. Tuossa on suurempi liekki kuin noissa pienemmissä pitkä pillisissä polttimissa, niin tuon kanssa on pärjännyt kun pesä on täynnä hiiliä.
1692776803796.png


Taidan siis siirtyä käyttämään vain tuota rikkaruohopoltinta. Pitäisi vaan katsoa siihen sopiva kaasupullo muualta kuin Bilteman valikoimista, kun ei Biltemaa ole omalla paikkakunnalla.
 
Jos tokmannin kamado kiinnostaa niin voin kiusata että pari viikkoa sitten oli -50%. En silti raaskinut ostaa kun nykyistenkin vehkeiden käyttö niin vähäistä.
 
Mitäs tälläinen Tokmannin BBQ King Kamado? Olis -35% hintaan. Onko näissä suuria rakenteellisia tai laadullisia eroja vs. muut? Tästä samaisesta kokemuksia?

Keraaminen kamado-hiiligrilli 21,5"

Olen vastaavalla grillaillut 3 vuotta, en muista onko juuri samalla nimellä, tuota samaa kamadoa kai myyty monella nimellä. Hyvin on toiminut, eroja kalliimpiin on kai lähinnä varusteissa, joita voi tilata amazonista tms. jos jotain kaipailee. Tiiviste alkaa olla vaihtokunnossa, tilasin uuden n. 30€ ja odottelee vaihtamista.

Jos olisin ostamassa kamadoa niin menisin edelleen tällä, en ottaisi huomattavasti kalliimpaa merkkiä.
 
Mistäs saa parhaalla hinnalla noita tiivisteitä?
Tarttis 15” celloon uusi?
 
Mistäs saa parhaalla hinnalla noita tiivisteitä?
Tarttis 15” celloon uusi?
Lasikuitutiiviste uuninluukkuihin ja kamiinoihin
Näitä Bilteman lasikuitutiivisteitä porukka on ilmeisesti käyttänyt ihan onnistuneesti eikä maksa käytännössä mitään vs. nuo Kamadon tiiviste nimekkeellä olevat tuotteet. Hyvä putsaus vain, niin tuo liima pitäisi tarttua hyvin. Tuo 12mm Bilteman tiiviste on sen verran paksu, että ei välttämättä tarvitse erikseen edes kanteen omaa tiivistettä.
 
Mistäs saa parhaalla hinnalla noita tiivisteitä?
Tarttis 15” celloon uusi?

Täältä tilasin, ei tuo nyt kauhean paljon kalliimpi tuota bilteman tiivistettä ole, jos kerran 3 vuodessa pitää uusia...
 
Pitäis kaverille katsoa mahdollisimman edullinen kamado ensi grilliksi. Osaako joku sanoa saako esim. Tokmannin kamadoon kiinni noita deflektori/ritilä settejä? Kuvista ei nää kamadon sisälle ollenkaan.

Meneekö esim. tälläinen Tokmannin kamadoon? https://www.amazon.de/Onlyfire-GCG-8552-Cooking-Deflectors-Suitable/dp/B07DXT9NWR/ref=mp_s_a_1_31?crid=1OO03FB8ZMMCO&keywords=kamado&qid=1692956426&sprefix=kamado,aps,137&sr=8-31
Mulla on tuo Tokmannin Kamado ollu yli neljä vuotta ja tuommoinen samanlainen ritiläsetti. Tosin setti tuli Hobbyhallista ja sopii hyvin. Pikkuhiljaa on tullut osteltua tarvikkeita mitä oon tarvinnut. Vielä voisin hankkia hiilikorin jos löytäisin jostain sopivasti.
 
Koska ilmeisesti kellään ei ole tuota masterbuiltia, niin entäs sitten pelletti hässäkät? Mikä olisi hinta/laatu suhteeltaan paras noin 1000€ tai alle hinta kategoriassa?
 
Koska ilmeisesti kellään ei ole tuota masterbuiltia, niin entäs sitten pelletti hässäkät? Mikä olisi hinta/laatu suhteeltaan paras noin 1000€ tai alle hinta kategoriassa?
Itsellä ollut nyt vajaa 3v tuommoinen halvin Traeger (Pro22), joka on toiminut moitteetta savusteluhommissa. Hot&Fast-grillaukseen tuosta ei ole.
 
Pitäis kaverille katsoa mahdollisimman edullinen kamado ensi grilliksi. Osaako joku sanoa saako esim. Tokmannin kamadoon kiinni noita deflektori/ritilä settejä? Kuvista ei nää kamadon sisälle ollenkaan.

Meneekö esim. tälläinen Tokmannin kamadoon? https://www.amazon.de/Onlyfire-GCG-8552-Cooking-Deflectors-Suitable/dp/B07DXT9NWR/ref=mp_s_a_1_31?crid=1OO03FB8ZMMCO&keywords=kamado&qid=1692956426&sprefix=kamado,aps,137&sr=8-31
Tuotahan ei ainakaan amazon.de toimita Suomeen.

Onko tämä vastaava setti, mitä jengi on noista mieltä - onko mitä käyttöä?
Grillausjärjestelmä Kamado L
 
Hyvässä alennuksessa weber, onko käyttökokemuksia jakaa pellettigrilleistä?

Weber SmokeFire EX4 GBS pellettigrilli 22511089 - Gigantti verkkokauppa
Ite tartuin tuohon tarjoukseen ja olen tykännyt. Kokemusta ei ole kertynyt kuin n. 20kg pellettien verran, mutta kivasti onnistuu savustus, grillaus että pizzat kiven kanssa.

Vekotin savuttaa kohtalaisen voimakkaasti sytytysvaiheessa, joten tyynellä kelillä saa aikaan hienoa savuefektejä. Toinen maininnan arvoinen seikka vois olla että tuhkaa tulee kohtalaisesti ja olen käyttöjen välillä putsaillut oleelliset paikat ettei tartte miettiä rasvapaloja yms. (Mikä oli ongelmana gen1 versioissa)

Edeltävää kokemusta on vain kaasugrillistä (Weber Q3000) ja siihen verrattuna SmokeFire on huomattavasti tehokkaamman tuntuinen, mutta silti yhtä 'näppärä' käyttää. Savustus on toiminut sen verran hyvin että Muurikan sähköpönttökin on joutanut eläkkeelle.

Juuri aattelin kysyä millä laitteella onnistuisi grillaus ja savustus, mutta tässähän tämä varmaankin ja lisäksi hyviä kokemuksia tullut tänään vastaan ko. mallista muutenkin. Helppokäyttöisyys kiinnostaa ettei tarvitsisi päivystää vieressä koko ajan. Briskettiä lähinnä tekisi mieli alkaa tekemään ja miksei myös kalaa ja kanaa. Weber Q2000 kaasugrilli löytyy jolla onnistuu grillaus, mutta voisi olla yksi laite jolla hoitaa molemmat. Pizzaa varten löytyy Ooni Karu 16 jota nyt ei ihan heti pysty korvaamaan eikä tarvitsekaan.

Harmittaa kun missasin 799€ (?) tarjoushinnan joten seuraavaa odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuotahan ei ainakaan amazon.de toimita Suomeen.

Onko tämä vastaava setti, mitä jengi on noista mieltä - onko mitä käyttöä?
Grillausjärjestelmä Kamado L
Ostin 18" Mustang Kamadoon Hobbarista tuollaisen grillausjärjestelmän ja en ole kyllä kertaakaan kaivannut vakio ritilää ja lämmönjakolevyä. On tuo huomattavasti näppärämpi käyttää kuin yksiosainen ritilä ja -lämmönjakolevy. 60e maksoi joskus vuosi sitten, mutta ei näköjään löydy enää valikoimasta tuota 21" versiota.
 
Muutamia omia huomioita tosta Kobesta parin kuukauden ajalta. Kahvan ja sivupöytien kiinnitysmutterit ei kestä tiukalla, korjasin laittamalla lukkoprikat väliin. En tiedä kuuluisiko tulla mukana ja jääneet vain pois paketista. Yläventtiili on jumittanut heti toisesta käyttökerrasta alkaen, ehkä joku purkaminen ja puhdistus/rasvaus muu toimi saattaisi auttaa. Varovaisella puukalikalla naputtelulla ja toisella kädellä venttiilirungosta kiinni pitäen lähtee kyllä aina toimimaan.

Ainiin, tokikaan ritilä ei satu millään tulipesän ylemmän keraamisen rinkulan päälle täysin tasaisesti. Sama tilanne kun laittaa ritilän deflektorin päälle. Toimivat kyllä, mutta pikkasen vaikuttais jäävän kallelleen vaikka eivät keiku. No, onneks noikin voi vaihtaa parempiin tarvittaessa. Että ehkä noissa kuitenkin jotain laatueroja on valmistajien välillä.
 
Näyttäs olevan myös Weber smokey mountain 47cm todella hyvään hintaan 411€. suosittelen lämpimästi jos tarve erinomaiselle savustimelle.
 
Muutamia omia huomioita tosta Kobesta parin kuukauden ajalta. Kahvan ja sivupöytien kiinnitysmutterit ei kestä tiukalla, korjasin laittamalla lukkoprikat väliin. En tiedä kuuluisiko tulla mukana ja jääneet vain pois paketista. Yläventtiili on jumittanut heti toisesta käyttökerrasta alkaen, ehkä joku purkaminen ja puhdistus/rasvaus muu toimi saattaisi auttaa. Varovaisella puukalikalla naputtelulla ja toisella kädellä venttiilirungosta kiinni pitäen lähtee kyllä aina toimimaan.

Ainiin, tokikaan ritilä ei satu millään tulipesän ylemmän keraamisen rinkulan päälle täysin tasaisesti. Sama tilanne kun laittaa ritilän deflektorin päälle. Toimivat kyllä, mutta pikkasen vaikuttais jäävän kallelleen vaikka eivät keiku. No, onneks noikin voi vaihtaa parempiin tarvittaessa. Että ehkä noissa kuitenkin jotain laatueroja on valmistajien välillä.
Mulla ei ainakaan mustangin kamadossa tullut mitään prikkoja mukana, niin kaivoin ensitöikseni prikat ja ruuvilukitteen, joilla tuon kasasin.
 
Voihan se olla, että niitä ei tule mukana. Ne pannat joilla kansi ja alaosa on toisissaan kiinni, on kuitenkin jo tehtaalla varustettu lukkoprikoilla.

Ton yläventtiilin vois kyllä vaihtaa sellaseen malliin jossa on hattu päällä.

Kysytääs samalla viisaammilta. Sain käsiini omenapuuta, vaahteraa ym. tavaraa josta ajattelin tehdä savustuskalikoita tai kiekkoja. Kannattaako noi kuoria vai kuorineen vaan?
 
Tulipa paisteltua tuossa kunon kasller pihvejä. Tyypillistähän kasslerille on se , että niistä tuppaa tippumaan rasvaa grilliin ( ja varman marinadin öljyä ) joka syttyy aina liekkeihin. Ja jos ei ole tarkkana, tulee pihveistä helposti kunnolla käristetyt. Tässä tuli mieleen , että miten nämä pitäisi oiken pastaa , että ei syntyisi hillitöntä savu ja tulimereä ?

Naopoleonissa on kaksitasoiset lämmönjakolevyt, joten joka ikinen rasvatippaa tippuu lämmönjako levyjen päälle, missä se sytty tuleen. Jossakin halpisgrilleissä lämmönjakolevyjen välissä oli tyhjää ja osa rasvata tippui suoraan alas rasvapellille, joka siellä ei pääse syttymään.
 
Tulipa paisteltua tuossa kunon kasller pihvejä. Tyypillistähän kasslerille on se , että niistä tuppaa tippumaan rasvaa grilliin ( ja varman marinadin öljyä ) joka syttyy aina liekkeihin. Ja jos ei ole tarkkana, tulee pihveistä helposti kunnolla käristetyt. Tässä tuli mieleen , että miten nämä pitäisi oiken pastaa , että ei syntyisi hillitöntä savu ja tulimereä ?

Naopoleonissa on kaksitasoiset lämmönjakolevyt, joten joka ikinen rasvatippaa tippuu lämmönjako levyjen päälle, missä se sytty tuleen. Jossakin halpisgrilleissä lämmönjakolevyjen välissä oli tyhjää ja osa rasvata tippui suoraan alas rasvapellille, joka siellä ei pääse syttymään.

Laita jokin vesiastia alle. Mielellään rst, ei ainakaan alumiinia.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
283 792
Viestejä
4 873 844
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom