- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 5 160
Miksei alumiinia?Laita jokin vesiastia alle. Mielellään rst, ei ainakaan alumiinia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Miksei alumiinia?Laita jokin vesiastia alle. Mielellään rst, ei ainakaan alumiinia.
Ei välttämättä kestä lämpöä, jos on suoraan hiilloksen yläpuolella. Epäsuorassa lämmössä toimii toki.Miksei alumiinia?
No ensinnäkin tossa oli kyse kaasugrillistä missä rasvapelleille valunut rasva syttyy, joten kannattaa lukea mihin vastaa ennen kuin vastaa ja toisekseen jos alumiinivuuassa on vettä niin eihän se lämpene kuin sataan asteeseen, jolloin vesi kiehuu. Kolmanneksi, miten luulet että grillaus onnistuu jos alla on vesiastia?Ei välttämättä kestä lämpöä, jos on suoraan hiilloksen yläpuolella. Epäsuorassa lämmössä toimii toki.
Alumiini kyllä palaa eli oksidoituu, että en mä huvikseen alumiinia itsekään käryttäisi tulipesässä kun ruokaa laittaa, mutta on mulla esim deflectorin päällä päässyt kuivaksi alumiinivuoka eikä se tollasista lämmöistä sentään oo vielä millänsäkään vaan kyllä se sen suoran hiilloksen ja jopa kontaktin siihen vaatii. Vesiastiana grillissä aivan fine.Muistaakseni alumiinia ei kannata sitten lämmittää hirveän lämpimäksi ilman vettä. Siitä muistaakseni haihtuu jotain myrkkyjä kun lämpeää tarpeeksi. Ihan mutulla... Alumiinihan ei sitten hirveästi muutenkaan lämpöä kestä.
Tätä minäkin hieman ihmettelen, ei taida oiken toimia.No ensinnäkin tossa oli kyse kaasugrillistä missä rasvapelleille valunut rasva syttyy, joten kannattaa lukea mihin vastaa ennen kuin vastaa ja toisekseen jos alumiinivuuassa on vettä niin eihän se lämpene kuin sataan asteeseen, jolloin vesi kiehuu. Kolmanneksi, miten luulet että grillaus onnistuu jos alla on vesiastia?
Kokemuksia RTB grilleistä? RTB Seoul -pellettigrilli - BBQ Factory
Tai osaako joku sanoa eroja tms esim Weber vs Traeger vs RTB ?
Varmaan klassisin on Weberin Master Touch joko saranakannella tai ilman. Sillä onnistuu aikalailla kaikki ja laatu on hyvää.Pitäis ostaa hiiligrilli ja alustavasti olen katsellut noita 57cm halkaisijaltaan olevia Webereitä. Malleja on vaan ihan tuhoton määrä. Onko noissa jotain "must have" ominaisuuksia joista kannattaa maksaa enemmän kuin mitä malliston halvin kustantaa. Savustustoimintoja en kaipaa, mutta muuten tulisi suht monipuoliseen grillailuun.
Meinattiinkohan tässä jotenkin mallisarjan sisäisesti, kun oon käsittänyt että osassa on esim rst ritilää tms.Varmaan klassisin on Weberin Master Touch joko saranakannella tai ilman. Sillä onnistuu aikalailla kaikki ja laatu on hyvää.
Itse tein juuri saman. Tuohon vielä piippusytytin ja kunnon kovapuuhiilet mukaan niin hyvä tulee!Halvin Master Touch ja muutaman vuoden päästä ostaa siihen rst ritilän.
Juu noita Master Touchejakin löytyy Weberin sivuilta kahdeksan eri mallin verran, mutta esim tuo sarana oli hyvä nosto - ilmeisesti premium mallit on saranallisia. Weberin sivuilla ei ole edes mitään vertailumahdollisuutta, niin työlästä etsiä ominaisuuslistauksista eroja.. Myyntiversioissa on sitten vielä kaikennäköistä varustepakettia yms mukana.
Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
Hyvä valinta. Itseä kaduttaa että en ostanut saranallista mallia.Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
Kävin rautakaupassa hiplailemassa noita Webereitä ja kyllä se jousitettu sarana tuntui niin luksukselta, että pakkohan sellainen on saada...eli valintana varmaan se halvin saranallinen Master Touch. Kiitokset kaikille vastanneille!
Hyvä valinta. Itseä kaduttaa että en ostanut saranallista mallia.
huomenna olisi tulossa kamado pihaan, 3 vuotta grillaillut weberin pallolla. Nähtävästi ensimmäinen grillauskerta pitää ottaa rauhallisesti, näin muistan täällä lukeneeni. Nyt olen käyttänyt pääasiassa brikettejä ja piippusytyttymellä tulille ja kun katsoin juutuubista kamadon hiilien sytytysvideoita niin näyttää olevanm grill gun kaasutykkiä, paristolla toimivaa torch jne. Osa sytyttää piipulla, osa suoraan hiilien joukkoon sytytyspaloja. Itsellä on kyllä bilteman kaasutorch olemassa, en ole aikaisemmin grilliä tällä sytytellyt.
Minkä sytytystavan kamadon käytössä olette huomanneet itselle toimivaksi?
+ se, että weberillä epäsuoralla / vorteksilla tehdessä on tarvis kiertää kantta, johtuen poistoventtiilin sijainnista kannessa vähän sivussa. Tuo sankaan laitettava kansi siis juurikin hyvä valinta.Itse juuri tänään kesänä myin saranamallisen pois ja ostin tilalle tuolla tuck away telineellä olevan mallin.
Se sarana kuulostaa kätevältä, mutta todellisuudessa sitä saa säätää vuosittain että saa kohdalleen ja kannen tiiviiksi. Ja silti tuntui että se kanitti aina johonkin suuntaan.
Nyt on tuo normimalli ja paljon mukavampi käyttää.
+ välillä se kansi on vaan tiellä, joten kiva kun sen voi vaan nostaa pois.+ se, että weberillä epäsuoralla / vorteksilla tehdessä on tarvis kiertää kantta, johtuen poistoventtiilin sijainnista kannessa vähän sivussa. Tuo sankaan laitettava kansi siis juurikin hyvä valinta.
huomenna olisi tulossa kamado pihaan, 3 vuotta grillaillut weberin pallolla. Nähtävästi ensimmäinen grillauskerta pitää ottaa rauhallisesti, näin muistan täällä lukeneeni. Nyt olen käyttänyt pääasiassa brikettejä ja piippusytyttymellä tulille ja kun katsoin juutuubista kamadon hiilien sytytysvideoita niin näyttää olevanm grill gun kaasutykkiä, paristolla toimivaa torch jne. Osa sytyttää piipulla, osa suoraan hiilien joukkoon sytytyspaloja. Itsellä on kyllä bilteman kaasutorch olemassa, en ole aikaisemmin grilliä tällä sytytellyt.
Minkä sytytystavan kamadon käytössä olette huomanneet itselle toimivaksi?
Hmm okei. Mulla on kannen sisäpuolella koukku mistä laitetaan roikkumaan grillin reunaan. Grillin mallista en ole varma, sain "lainaan" faijalta. Weberin pallo, 57cm halkaisijalla.Sulla lienee siis, joku classic?
Pitää olla master touch missä se kansi vaan tyrkätään telineeseen. Lisäosana saa vastaavan classiciin.
edit:Kansipidike Weber 8411
Hmm okei. Mulla on kannen sisäpuolella koukku mistä laitetaan roikkumaan grillin reunaan. Grillin mallista en ole varma, sain "lainaan" faijalta. Weberin pallo, 57cm halkaisijalla.
On kyllä hinta keksitty yksinkertaiselle lankahäkkyrälle 46€ eikä taida edes olla rosteria.
Kaikki ne tahmaa ennemmin tai myöhemmin, mutta itse vaihdoin Smokewaren hatun tuon vakio valurautahatun tilalle. Vähän joutui tiivistenauhan kanssa kikkailemaan, että sai asettumaan tiiviisti. Tuon kanssa ei ainakaan sada vesi sisälle ja saa syttymään nopeammin, kun voi nostaa koko hatun sivuun. Silloin tällöin kun päästää kunnolla kuumaksi, niin rasvat palaa välistä ja liikkuu taas hyvin. Joskus pitkän savustuksen jälkeen saattaa vähän tahmata, mutta yleensä riittää kun nostaa hatun pois antaa vetoja kunnolla. Koskaan ei ole tarvinnut mitään erillisiä pesuja tuolle tehdä.Mikäs olis kamadon yläventtiilinä parempi kuin kuvassa näkyvä. Tuo tahmaa savustuksen yms seurauksena, kun tossa on 2 päällekäin liukuvaa pintaa.
Ulkona katoksessa sellaisenaan.Talvi yllätti grillaajan. Uusi Weber makaa peitteen alla lumihangessa. Oletteko säilyttäneet grillejä ulkona, ottaneet osan osista sisälle yms. Mitkä olette todenneet parhaiksi keinoiksi?
Onko katettu terassi?Master Touch on terassilla kesät talvet ilman mitään suojia.
Talvi yllätti grillaajan. Uusi Weber makaa peitteen alla lumihangessa. Oletteko säilyttäneet grillejä ulkona, ottaneet osan osista sisälle yms. Mitkä olette todenneet parhaiksi keinoiksi?
Mahtuu varmasti, kun omassa M-kokoisessa kamadossa olen tuollaisen paistellut. Muutama kinkku on tullut harjoiteltua ja sanoisin, että jos on tarpeeksi kokemusta low&slow grillailuista, niin laita aattoyötä vasten tai jo illalla. Jos taas on vielä hieman hakemista venttiilien asennon kanssa, niin sitten laitat sen varhain aamulla. 110 astetta jos saat tasaisesti pysymään, niin tuollainen 5-6kg kinkku ottaa yllättävän kauan aikaa. Kinkku on sen verran rasvaista lihaa, että ei se pilalle mene jos joutuu loppua kohden lämpöjä nostella.Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?
Itsellä ainakin terassilla taivasalla ja ollut nyt yli 10v eikä ole miksikään mennyt. Turhia on katokset ja huput.Onko katettu terassi?
Itsellä ainakin terassilla taivasalla ja ollut nyt yli 10v eikä ole miksikään mennyt. Turhia on katokset ja huput.
WSM on pakko olla huppu tai talven jälkee sisälmys on täynnä vettä. Homeeseen auttaa kun syksyllä huputusjuhlassa polttaa paskat pois. Weber pallolla en käytä huppua katoksen alla talvet, kesät taivasallaHuppu on huono muutenkin pitkäaikaissäilytyksessä kun helposti homehtuu sitten sieltä sisältä.
Moro, L-koon kamadossa tarkoitus paistaa joulukinkku. Onko kokemusta, mahtuuko sellainen 5-6kg luullinen kinkku tuonne (riippuu toki pituudesta)? Laitanko kinkun aaton aaton aamuna sinne vai aattoyötä vasten? Deflectorin päälle, ja lämmöksi jotain 110astetta? Valmistumisaika varmaan 12-16t... Muuta huomioitavaa?
edit: sama viesti Kinkunpaisto topiikissa.
edit2: pelkillä hiilillä (briketeillä), ei tällä kertaa vielä savua
WSM on pakko olla huppu tai talven jälkee sisälmys on täynnä vettä. Homeeseen auttaa kun syksyllä huputusjuhlassa polttaa paskat pois. Weber pallolla en käytä huppua katoksen alla talvet, kesät taivasalla