Grillit & grillaus

Itseltäni löytyy weberin 57 pallo ja Ooni entuudestaan. Pellettigrilli houkuttelisi low and slow hommiin, mutta olisiko kamado kuitenkin parenpi ostos.

Lähinnä mietin pellettien hintaa ja pellettigrillien toimintavarmuutta etenkin kylmillä keleillä. Weberin smokefiren saisi 799€ hintaan ja mukaan tulisi vielä 9 säkkiä pellettiä. Laatukamadot ovat kalliimpia. Onko muilla ollut samoja pohdintoja ja mihin olette päätyneet?
Jos itse olisin samassa tilanteessa niin ehkä ostaisin pellettigrillin puhtaasti low&slow -hommiin. Toki sitten jos haluat sillä muutakin tehdä niin kamadokin hyvä valinta.
 
Itseltäni löytyy weberin 57 pallo ja Ooni entuudestaan. Pellettigrilli houkuttelisi low and slow hommiin, mutta olisiko kamado kuitenkin parenpi ostos.

Lähinnä mietin pellettien hintaa ja pellettigrillien toimintavarmuutta etenkin kylmillä keleillä. Weberin smokefiren saisi 799€ hintaan ja mukaan tulisi vielä 9 säkkiä pellettiä. Laatukamadot ovat kalliimpia. Onko muilla ollut samoja pohdintoja ja mihin olette päätyneet?
Itellä offset savustin. Jos pelkästään low& slow haluaa, niin onhan tuo pellettigrilli ihan ykkönen.
Sanokoon kuka mitä tahansa, niin on tuo kamadoon verrattuna hyvin vaivaton.
Pelletit siiloon ja eikun savustamaan. Lämpötilanhallinta on helppoa ku katsoo mittarista sisälämmöt ja savustuslämmöt. Oman makunsa mukaan sit jossain vaiheessa käärii lihat.
 
Onko suositella huppua tommoselle perus marketti kaasugrillille? Ostin viime kesänä jonkun perus peitteen joka on nyt jo ihan riekaleilla eikä kauheen vedenpitävä. Tarvis olla ainakin semmonen ettei lähde tuulen mukana.
 
Gallup:

Pallogrillin puhdistus. Puhdistatteko ritilän (perusritilä) joka kerta lopuksi vai aina alussa, vai ollenkaan?
Ja sitten se itse pallo. Koska ja miten puhdistatte itse pallon sisältä? Mitä välineitä, mitä aineita jotta pääsee helpoimmalla?

Tossa ton pikkuweberin tänään aloin putsaamaan, oli kyllä yllättävän täynnä töhnää sisäpinnoilla vaikka luokkaa kymmenen kertaa käyttänyt. Fairyliuos, pesusieni ja hinkkausta. Kyllä se melkein puhtaaksi lähti...
 
Viimeksi muokattu:
Ritilä harjalla ennen kuin lyö seuraavalla kerralla grillattavat sisään. Sisäpuolta en koskaan, pyrolyysi hoitaa sen minkä hoitaa.
 
Onko suositella huppua tommoselle perus marketti kaasugrillille? Ostin viime kesänä jonkun perus peitteen joka on nyt jo ihan riekaleilla eikä kauheen vedenpitävä. Tarvis olla ainakin semmonen ettei lähde tuulen mukana.

Ostin tällaisen Grillisuojus keskikokoinen 55x142x95 cm - Sinituote.fi jostakin Moponetistä tai Puuilosta viime kesänä. Kiristysnaru ja kaikki. Toistaiseksi ehjä ja pysynyt paikallaan mutta vasta toista kesää käytössä.
 
Ritilä harjalla ennen kuin lyö seuraavalla kerralla grillattavat sisään. Sisäpuolta en koskaan, pyrolyysi hoitaa sen minkä hoitaa.
Hoitaako pyrolyysi oikeasti riittävästi sisäosan, vai onko kertynyt kuitenkin kauttaaltaan paskakerros? Tuntuu ettei tuossa smokey joessa ainakaan pyrolyysi riitä polttamaan paskaa sisällä....
 
Viimeksi muokattu:
Tänne tuli eilen tuo "tarjousgrilli" Weberiltä. (Muut - Weber 70th Anniversary Edition hiiligrilli 269e weber.com)

itenkäs muilla, kuinka kiero tuo kansi on ollut ja oletteko millä konstein saanut sen tiiviimmäksi (ettei liiku edes takas) ilman erillisiä tiivistenauhoja tmv.? Lisäksi, mitenkäs muilla on yleisesti nuo kannen ilmaventtiilit olleet kuinka fittejä? Aika lärpäke on tuossa, koitin taittaa hieman että olisi enempi kannen muotoon eikä niin suora, mutta eihän tuota saa oikein taitettua ilman että irrottaisi..... ja kun nuo perkele laitetaan niiteillä nykyään kiinni :cautious: Liitteeksi pari kuvaa Weber laadusta.... nämä kannet taisi olla "käsin emaloituja ja maalattuja"?

Voisi koittaa noi kauneusvirheet oikoia kun ei nyt jaksaisi niiden takia lähettää takaisin. Eipä muuten tullu sukkia jostain syystä :poop:
 

Liitteet

  • IMG20230711154651.jpg
    IMG20230711154651.jpg
    118,1 KB · Luettu: 239
  • IMG20230711154648.jpg
    IMG20230711154648.jpg
    110,1 KB · Luettu: 241
  • IMG20230711154715.jpg
    IMG20230711154715.jpg
    177,3 KB · Luettu: 236
Meinasin kokeilla ihan pallogrillillä jotain kovapuuhiiliä, joka paikassa tuntuu olevan halvemmissa varasto lopussa. Varmaan nämä lähimpänä bang for buck ihan pallogrilliin?

Ooniin pitäisi pellettejä myös ostaa, bbqfactorystä aiemmin tilannut mutta siellä taitaa olla ollut varasto lopussa pitkään, pitänee motonetistä hakea 9kg säkki.
 
Ei tarvinne montaa viestiä katsoa ylöspäin?

tai ihan tarkistaa BBQ factoryn tilanteen hiilien suhteen?
 
Tänne tuli eilen tuo "tarjousgrilli" Weberiltä. (Muut - Weber 70th Anniversary Edition hiiligrilli 269e weber.com)

itenkäs muilla, kuinka kiero tuo kansi on ollut ja oletteko millä konstein saanut sen tiiviimmäksi (ettei liiku edes takas) ilman erillisiä tiivistenauhoja tmv.? Lisäksi, mitenkäs muilla on yleisesti nuo kannen ilmaventtiilit olleet kuinka fittejä? Aika lärpäke on tuossa, koitin taittaa hieman että olisi enempi kannen muotoon eikä niin suora, mutta eihän tuota saa oikein taitettua ilman että irrottaisi..... ja kun nuo perkele laitetaan niiteillä nykyään kiinni :cautious: Liitteeksi pari kuvaa Weber laadusta.... nämä kannet taisi olla "käsin emaloituja ja maalattuja"?

Voisi koittaa noi kauneusvirheet oikoia kun ei nyt jaksaisi niiden takia lähettää takaisin. Eipä muuten tullu sukkia jostain syystä :poop:

Sama tuotteen toi posti mulle ja tuo ilmaventtiili on kyllä samanlainen lirpake. Kansi muuten kyllä näyttäisi sopivan tähän grilliin ihan ok.

Mites minkälaista suojapeitettä tuolle grillille voisi hankkia? Katselin että melko suolanen on Weberin oma kun jotain 70e kustantaa.
 
Aiemmin ketjussa oli Sini tuotteen suojapeitteitä suositeltu.

Mulla kaasugrillissä Sinin peite, ostettu 2019. Nyt lähti hieman repeämään kun menin suojasta ravistelemaan roskia pois, ihmekös tuo kun on saanut 4 kesää aurinkoa (grilli on taivasalla kesät talvet). Vettä ei täysin ole pitänyt enää hetkeen, mutta suojannut ihan hyvin pölyltä.

3 ekaa kesää oli kyllä tosi hyvä hintasekseen eikä tuulikaan ole vienyt mukanaan. Hyvät kiristysremmit ja narut. Ei taida vaan mikään ainakaan tuon hintainen suoja valitettavasti kestää kovin montaa kesää jos grilli ei ole yhtään suojassa auringon paahteelta.
 
Aiemmin ketjussa oli Sini tuotteen suojapeitteitä suositeltu.

Minulla on useampi weber ja 57cm pallo on ainoa joka pärjää ilman peitettä kesät talvet. Talvisin se terassin lipan alla, kesät säiden armoilla. Mielestäni suojaa ei tarvita.
 
Komppaan, sillä erotuksella että 57cm pallo on vuodesta 2010 lähtien seissyt kattamattomalla terassilla kesät talvet, eikä ole ollut siitä moksiskaan...
 
Lipan alla on grilli kesät talvet, säästä en niin ole huolissaan muutenkaan, mutta kesäksi laitan suojapeitteen koska puubukkakea on kaikkialla. Ja satunnaista ullatuuslinnunpaskaa saattaa ilmestyä milloin vaan.
 
Lipan alla on grilli kesät talvet, säästä en niin ole huolissaan muutenkaan, mutta kesäksi laitan suojapeitteen koska puubukkakea on kaikkialla. Ja satunnaista ullatuuslinnunpaskaa saattaa ilmestyä milloin vaan.
Helpompi se grilli on ruiskuttaa letkulla puhtaaksi kuin sitä peitettä peseskellä?
 
Tuli tänään testattua Lidlin Inkbird-tyylinen paistomittari tositoimissa, kuvassa oikealla:

image-713.png


Varsin toimiva mittari, BT:n signaali kantoi hienosti rivarin takapihalta asunnon vessaan, mikä on tärkeä asia viikonlopun grillitouhuissa :smile:
Tuossa joku speksausintoinen tyyppi tutkii näiden halpismittarien näyttämän tarkkuutta:




Tuli samalla kokeiltua, että miten onnistuu vajaan parin tunnin grillausveto tuollaisella 57 senttisellä markettigrillillä, Roastmaster ja mitä niitä onkaan. Vajaan huntin pallo kuitenkin.

Ihan hyvin kypsyi kilo kanan paistileikkeitä, puisilla varrastikuilla korkeaksi keoksi kasattuna. Marienburgit hehkumassa, vähän oli aloittelijan ongelmaa hiilien määrän arvioinnissa, mutta lopputulos oli onnistunut.
Idean paistileikkeiden pinoamiseen sain Poppamieheltä:


Saitko mittarin hälyttämään puhelimeen? Ostin mittarin jokunen viikko sitten ja pikaisesti testatessa itse mittari hälyttää valitussa lämpötilassa,
mutta puhelimeen en saanu hälytystä mitenkään. Harkinnu mittarin palautusta vai osaako joku auttaa tyhmää?
 
Mulla toi mittari kytkeytyi kodin Zygbee-järjestelmään automaattisesti ja Nedis SmartLife -ohjelman kautta pääsee mittaria tarkastelemaan ja konffaamaan.
 

Liitteet

  • IMG_2455.jpeg
    IMG_2455.jpeg
    734 KB · Luettu: 76
Nyt tuli itsekin siirryttyä halvasta kaasugrillistä (kesti melkein viisi vuotta) Weberin hiiligrilliin. Hain ja kokosin eilen tuon 5750 grillin ja jo kokoamis vaihessa vaikutti huomattavasti laadukkaammalta kuin edellinen.

Myös sytytys piippusytkällä oli vaivatonta ja nopeaa sekä grilli sammui hyvin kun laittoi räppänät kiinni. Nämä kaksi asiaa itsellä olivat eniten "jännittäneet" ja lykänneet hiiliin siirtymistä.

Eilen tuli ensimmäinen puhtaaksi poltto suoritettua ja siihen päälle makkarat grillattua. Eiköhän sitä viikonloppuna pääse jo paremmin perehtymään tällä grillailuun ja kokeiltua uusia ja vanhoja reseptejä pienen savun kera.
 
Tuli tokmannilta tämmönen haalittua pätevän tuntunen suht nopee kasata ja hinta kohillaan 475e. Lämpeeki suht nopsaa vajaa 5min ja 250 astetta.
 

Liitteet

  • IMG-20230722-WA0000.jpeg
    IMG-20230722-WA0000.jpeg
    260,1 KB · Luettu: 165
Millanens aika/lämpökombo toimis pulled porkkia varten jos vetelen esim isomman muutaman kilon kasslerin kamadolla? On tullu tehtyä pääasiassa kaikenlaista "purutuntumalla" olevaa settiä eli vedetty tavoitesisälämpöön, mutta kauanko "extraa" vaaditaan kasslerille pulled porkiksi jos paljaana vedän savua vaikka muutaman tunnin ja sitten butchers paperiin ja sisälämpötila sinne 95 asteeseen.

Toimiiko lihan nyhtöhomma vaikka tuote olis välissä viilennetty vai olisko parempi nyhtää samoin tein jos nyt vaikkapa lauantaiksi haluan nyhtöpossua mutta tekisin tuon kypsennyksen esim keskiviikkona?
 
Mitä rasvaa olette käyttäneet grilliritilän/parilan voitelemiseen? Itsellä ollut vuosia silavatuubi, rypsiöljy tai voi käytössä. Tuli kokeiltua nyt Muurikan paistosprayta ja oli kyllä näppärä.

Onkohan muita vastaavia (halvempia) yhtä toimivia spray-rasvoja? Ajaiskohan spraymuodossa oleva rypsiöljy saman asian?
 
Mitä rasvaa olette käyttäneet grilliritilän/parilan voitelemiseen? Itsellä ollut vuosia silavatuubi, rypsiöljy tai voi käytössä. Tuli kokeiltua nyt Muurikan paistosprayta ja oli kyllä näppärä.

Onkohan muita vastaavia (halvempia) yhtä toimivia spray-rasvoja? Ajaiskohan spraymuodossa oleva rypsiöljy saman asian?
Itse käytän ennen grillausta Keijun vuokrasprayta, mikä näyttää maksavan 5,5€/400ml.

Taitaa olla halvin mitä kaupasta saa ja lähes kaikki noista ovat kuitenkin rypsiöljypohjaisia. Weberissä taisi olla aurinkokukkaöljyä.

Itse parilan öljyän tarvittaessa (puhdistuksen yhteydessä) ihan rypsiöljyllä.
 
Kiitos, voisin ostaa Keijun vuokasprayn testiin. Näyttäs olevan vielä järkihintaista tilavuuteen nähden.
 
Onko kellään kokemusta BlackFlame-merkkisistä kamadoista. Lieneekö sama kuin joku muu markettimerkki eri nimellä? 21 tuumainen olis vielä kuun loppuun tarjouksessa ainakin netraudassa, mutta mistään sivuilta en onnistunut löytämään lisää kuvia sen yhden yleiskuvan lisäksi, esim sisäpuolesta.
 
Onko kellään kokemusta BlackFlame-merkkisistä kamadoista. Lieneekö sama kuin joku muu markettimerkki eri nimellä? 21 tuumainen olis vielä kuun loppuun tarjouksessa ainakin netraudassa, mutta mistään sivuilta en onnistunut löytämään lisää kuvia sen yhden yleiskuvan lisäksi, esim sisäpuolesta.
Eiköhän nuo oo kaikki samoja Auplexin tekemiä kiinan Kamadoja. Mulla on Mustang merkkisenä ollut nyt viisi kesää. Olen tykännyt.
 
Milläs porukka saa kamadoon aikaan ns "sinisen" savun esim savustuspaloja käyttämällä? Oon koittanut sellasta että annan kuivan kalikan syttyä hehkuvien hiilien päällä rauhakseen, mutta kun nakkaa deflectorilevyn ja kannen päälle niin käryttää silti enimmäkseen sellasta sakeampaa savua.
 
Milläs porukka saa kamadoon aikaan ns "sinisen" savun esim savustuspaloja käyttämällä? Oon koittanut sellasta että annan kuivan kalikan syttyä hehkuvien hiilien päällä rauhakseen, mutta kun nakkaa deflectorilevyn ja kannen päälle niin käryttää silti enimmäkseen sellasta sakeampaa savua.
Itse yleensä hautaan savustuspalat hiilien alle. Jos savu loppuu kesken niin heitän hiilien päälle lisää. Ei ne kuitenkaan savuta sakeammin kuin hetken, jolla ei nyt lopputuloksen kannalta ole mitään merkitystä.
 
Itse yleensä hautaan savustuspalat hiilien alle. Jos savu loppuu kesken niin heitän hiilien päälle lisää. Ei ne kuitenkaan savuta sakeammin kuin hetken, jolla ei nyt lopputuloksen kannalta ole mitään merkitystä.
Oon käyttäny tollasta käsivarren paksuista palaa esim pihlajasta tai omenapuusta, niin niissä tuntuu tuo savutus jatkuvan aika pitkään kyllä.
 
Mitenkäs noi kamadot, erityisesti halvemman pään mm. Kobet kun niissä näkyy olevan 2v. takuu ja esimerkiksi Bastardissa on 25 vuoden vastaava.
Kysymys kuuluu: Kuinka helppoa tuo keramiikka on saada rikki? Kosteuttahan pitää varoa loppuun asti, mutta uskaltaako esimerkiksi ulkona säilyttää ympäri vuoden hupun alla eikä kostu liikaa jotta halkeaisi lämmityksessä?
 
Mitenkäs noi kamadot, erityisesti halvemman pään mm. Kobet kun niissä näkyy olevan 2v. takuu ja esimerkiksi Bastardissa on 25 vuoden vastaava.
Kysymys kuuluu: Kuinka helppoa tuo keramiikka on saada rikki? Kosteuttahan pitää varoa loppuun asti, mutta uskaltaako esimerkiksi ulkona säilyttää ympäri vuoden hupun alla eikä kostu liikaa jotta halkeaisi lämmityksessä?
Itellä 21" Kobe viidettä vuotta. Säilytys ulkona kesät talvet hupun alla. Sivutasot talven varastossa. Ei ole ollut moksiskaan. Talvella kovillakin pakkasilla ongelmitta grillaillut/savustellut, kunhan lämmittää hitaasti haluttuun lämpötilaan munan, niin ei ongelmia kestävyyden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Nonyt! Kamado keisarit, pistäkääs weber viiisnelosella grillaajalle ostohousut jalkaan, mikä tekee kamadosta the grillin? Viisnelkulla vetäny tähän asti joulukinkusta briskettiin kaiken mikä mieleen juolahtaa, osa paremmin, ja osa sinnepäin tuloksin.
Kamado kyllä kummittelee takaraivossa koko ajan, mutta perustelut sen hankinnalle (muijalle) vähän ontuu. ”koska mä voin” ei kuulemma toimi….
Kaasu mikro nopeille makkaroille osottautu hyväks hankinnaks, vasta oo maksanu ku 100€/makkara…
Joten jos tonnin laittaa kamadoon ja neljä makkaraa vetäsee, niin sit päästään makkaran hinnassa kuninkuus luokkaa, jotta vältetään tämä, mikä ero perus weberin master touchiin on niin paljon parempaa, että kannattaa pari violettia lappua lompuukista kaivaa?
 
Nonyt! Kamado keisarit, pistäkääs weber viiisnelosella grillaajalle ostohousut jalkaan, mikä tekee kamadosta the grillin? Viisnelkulla vetäny tähän asti joulukinkusta briskettiin kaiken mikä mieleen juolahtaa, osa paremmin, ja osa sinnepäin tuloksin.
Kamado kyllä kummittelee takaraivossa koko ajan, mutta perustelut sen hankinnalle (muijalle) vähän ontuu. ”koska mä voin” ei kuulemma toimi….
Kaasu mikro nopeille makkaroille osottautu hyväks hankinnaks, vasta oo maksanu ku 100€/makkara…
Joten jos tonnin laittaa kamadoon ja neljä makkaraa vetäsee, niin sit päästään makkaran hinnassa kuninkuus luokkaa, jotta vältetään tämä, mikä ero perus weberin master touchiin on niin paljon parempaa, että kannattaa pari violettia lappua lompuukista kaivaa?
Jos ei piippusytyttimellä halua leikkiä niin siinä eka etu, syttyy meinaan sekä helpommin että nopeammin ku pallo.

Ei ole säästä riippuvainen koska eristetty todella hyvin, voi grillaa niin sillä +30 ku -30 asteessa.

Kuluttaa hiiliä reilusti vähemmän, maksaa siis itseään takaisin joka grillauksella, hiilet sammuu myös todella nopeasti sen jälkeen kun pistät luukut kiinni koska tuo ei vuoda käytännössä yhtään ilmaa.
Ton lisäksi pitää useamman tunnin vielä lämpöjä sen jälkeen kun luukut suljettu ja hiilet sammuneet, itse käytän monen tunnin kokkauksissa tuota jälkilämpöä hyväksi niin että loppuvaiheessa avaan vähäksi aikaa luukkuja jotta saan vähän lämmöt nousemaan ja sitten luukut kiinni ja vimppa tunti vedetään jälkilämmöillä.

Grillausjärjestelmä on reilusti monipuolisempi kuin pallon brikettikorien eri paikkaan asettelu. Saa esim niin että toisella puolella on epäsuora ja ritilä korkealla kun toisella puolella suora ja ritilä laskettu lähemmäs hiiliä.

Lämpöjen hallinta on helpompaa minkä takia esim savustus ja slow cooking onnistuu helpommin.

Saa lämmöt yli 400 asteeseen helposti eli voi käyttää pizzauunina.

Voi käyttää deflektorin kanssa kuin normaalia uunia, itse esim teen liki kaikki jouluruoat kamadolla.

Jos tykkää hifistellä harrastuksensa kanssa niin kamadoon löytyy kyllä joka jouluksi jotain lisäosaa minkä voi ostaa itelleen joululahjaksi.

Kamado kestää reilusti pidempään kunhan kylmillä ilmoilla sytyttää rauhassa.

Sivupöydät on tosi kätevät.

Paremman näköinen kuin pallo.

Omasta mielestäni paloturvallisempi, saa olla aikamoinen myräkkä että saa ne kipinät lentämään kamadosta koska se tulipesä on syvällä sisässä.

Ja tosiaan ihan näiden säävarausten ja helpomman lämmönhallinvuoksi: grillaa paremman makuista ruokaa kuin pallo, vähemmän tilaa sattumalle.

Saa näköjään pallogrillaajat kateellisiksi niinku tästä edellisestäkin viestistä taas näkee, en ole kertaakaan täällä varmaan harrastanut mitään kamadoöyhötystä tai varsinaisesti haukkunut pallogrilliä, itsekin kun sellaisen omistin usean vuoden ja tykkäsin siitä kunnes kokeilin parempaa, vaan olen vain vastannut muutaman kerran kun ihmiset kysyy näistä eroista ja silti tungetaan se koko pallogrilli perseeseen ja otetaan nokkiinsa faktoista. :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Säästät kamadolla hiiliä kun on kuulemma niin energiatehokas. Voit grillailla ja savustella -30 asteen pakkasessa kun se ei kuulemma onnistu peltipallolla. Kaikki on kuulemma niin paljon helpompaa kamadolla, mm. lämmönsäätö. Voit leipoa vaikka pullaa tai tehdä keittoa kamadolla (en tiedä miksei peltipallolla onnistuisi). Pitsan paisto voisi onnistua oikeasti paremmin kun kamadossa isompi ilmanvaihto ja sitä kautta korkeampi maksimilämpö. Fiilis grillailuun on messevämpi kun kansi on niin jykevä ja koko muu kamadon olemus siinä samalla. Perustelet hankinnan vaimolle elämänlaadun kohenemisena, et ole niin kärttyisä kun saat hyvän mielen keramiikkamöykystä. Hävität vastavuoroisesti sen peltipallon niin ei tule lisää rojuakaan. En usko, että saat kuitenkaan lupaa hankkia kaikkia turhia lisätarvikkeita joita kamadon omistajat kuolaavat mutteivät koskaan oikeasti tarvitse niitä.

edit. no kamadoexpertti kerkisikin ensin
 
Ei ole säästä riippuvainen koska eristetty todella hyvin, voi grillaa niin sillä +30 ku -30 asteessa.

Ja tosiaan ihan näiden säävarausten ja helpomman lämmönhallinvuoksi: grillaa paremman makuista ruokaa kuin pallo, vähemmän tilaa sattumalle.

Saa näköjään pallogrillaajat kateellisiksi niinku tästä edellisestäkin viestistä taas näkee, en ole kertaakaan täällä varmaan harrastanut mitään kamadoöyhötystä tai varsinaisesti haukkunut pallogrilliä, itsekin kun sellaisen omistin usean vuoden ja tykkäsin siitä kunnes kokeilin parempaa, vaan olen vain vastannut muutaman kerran kun ihmiset kysyy näistä eroista ja silti tungetaan se koko pallogrilli perseeseen ja otetaan nokkiinsa faktoista. :rolleyes:

Kerropa nyt miten weberin pallolla ei voisi grillata -30 asteessa? Enemmän riskiähän sillä kamadolla on, kun joutuu hitaasti lämmittämään ettei ruukku halkea.. Ja aika omituista tuo kateus puhe. Itsellä ainakin valinta vei pallon puolelle, koska sitä voi jopa liikutella paikasta toiseen. Tuollaista 100kg ruukkua vähän ikävämpi siirtää.

Tuleeko kamadolla jotain erilaista makua ruokaan versus pallogrilli?
 
Kerropa nyt miten weberin pallolla ei voisi grillata -30 asteessa? Enemmän riskiähän sillä kamadolla on, kun joutuu hitaasti lämmittämään ettei ruukku halkea.. Ja aika omituista tuo kateus puhe. Itsellä ainakin valinta vei pallon puolelle, koska sitä voi jopa liikutella paikasta toiseen. Tuollaista 100kg ruukkua vähän ikävämpi siirtää.

Tuleeko kamadolla jotain erilaista makua ruokaan versus pallogrilli?
Kyllä sillä weberilläkin voi grillata -30 mutta siinä on jo lämmönhallinta paljon hankalampaa sekä hiiliä menee älytön määrä suhteessa kamadoon kun sinne vuotaa sitä kylmää ilmaa paljon enemmän sisälle ja rakenteiden läpi.

Toki siinä kamadolla on enemmän riskiä mutta se hoituu silti turvallisesti kunhan noilla pakkasilla käyttää vain yhtä sytytyspalaa eli sytyttää hitaasti.

Asfaltilla tota kamadoa saa liikuteltua kyllä tosi helposti, hiekalla sitä ei kyllä mukava ole siirrellä…
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
283 792
Viestejä
4 873 810
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom