Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Myös Weberin Grilleihin saa kaapin, mutta se tietysti maksaa aina lisää rahaaMikä tämän infrapunapolttimen hyöty on arjen grillauksessa? Omat vaihtoehdot nyt Napoleonissa ja Weberissä. Napoleonissa suljettavat alakaappi sekä tämä sizzle zone, Weberissä on tuttu logo.
Weberin takuut vanhassa Spirit-sarjassa on 2-10 vuotta riippuen osista. Uudessa Spirit II -sarjassa sekä Genesis II -sarjassa kaikille osille on 10 vuoden takuu (paitsi Genesis II EX sarja jossa on erikseen mainittu 3 vuoden takuu elektroniikka osille). 2022 Genesis malleissa takuu on 3-12 vuotta (elektroniikka ja muut kilkkeet 3-5v, grillautila ja kansi 12v, muut 10v). Täältä löytyy tarkempaa tietoa, Weber onneksi kertoo nämä läpinäkyvästi.En tarkemmin takuuehtoja ole käynyt läpi, mutta Weberis takuu 10v ja Napoleonis 15. Toki molempien takuu riittävä.
Kumpaa suosittelette, komposiitti vai teräspulloa rengaspolttimen kaveriksi? Ehkä tohoa tulee käytettyä joskus ton kanssa, ja hirveitä roudauksia ei varmaan tule tehtyä. Lähinnä grillikatoksesta terassille 10 metriä edes takaisin. Varastossa tyhjä kierreventtiilillinen 11kg teräs, niin joka tapauksessa tuo tulee vaihdettua joko painoventtiili teräkseen tai komposiittiin.
Riippuu pitkälti tohon käytöstä.
Jos paljon käyttöä useammin, niin teräspulloa pystyy potkimaan maassa paremmin ja jopa lämmittelemään sillä toholla aina jäätymistä veke.
Kyllähän liikuttaessa rengaspolttimen kanssa komposiitti on selvä ykkönen painon takia.
Saat varmaan turpaan....tai vahintään haukutaan kommariksi...varo vaanVanhasta pullosta (harmaa 11kg teboil merkillä....
Tämän ostin aikoinaan warehouse dealinä.
Puoleen hintaan muutenkin. Kannattaa se promo tuosta katsoa, jos saisi vaikka korin siihen -30% hinnalla samalla.
Onlyfire, Universal Rotisserie Pit with Motor, 57 cm, Grill Skewer Attachment Set for Kettle Barbecue, Rotisserie, Charcoal Grill, fits Weber 2290 and Other Models https://www.amazon.de/dp/B071R4646Q/ref=cm_sw_r_cp_api_i_119ZR0D80A9P51VX3MWH
Tuli välittömästi mieleen tämä:Pikkusen offtopiccia mutta kyllä tässä odottelee että viikon parin päästä pääsee taas grillaamaan. Ja joojoo, voi sitä ympäri vuoden mutta jotenkin itsellä on se taika siinä että näkee kevään tulevan, perjantaina saunan jälkeen on vielä valoisaa ja kuuntelee Yle X n jotain ihme tanssimusaa ja DJ Orionia perjantaina rankan työpäivän jälkeen. Saapi laittaa pekoniparsat ja hyvät kyljykset grilliin ja juoda olutta ja katsella kesän tuloa. Voi pojat.
Ei niistä pitäisi puuttua ainakaan mitään oleellista.Onko noissa kalliimmissa Spirit tai Genesis-malleissa jotain oleellista mikä tosta 549e mallista puuttuisi? Korkeintaan umpiparilan saatan ostaa lisäosana tohon GBS-rinkulaan joskus jos sille tulee tarvetta.
Poikkeaako toi "mattapintaiseksi posliiniemaloitu valurauta" -grilliritilän käyttö ja hoito poikkeaa jostain perus halppisgrillin parilasta? Kai niitä saa hinkata teräsharjalla ja käyttää teräslastaa ym.?
Kaasugrilli pitäs hommata. Ihan tavallista laadukasta ja pitkäikäistä grilliä tässä etitään enkä näe ainakaan toistaiseksi millekkään hifivimpaimille tarvetta. Vähän pallotellut valintaa Weber Genesiksen ja Spiritin välissä. Taitaa vaaka kallistua tuohon kolmen polttimen Spirittiin (II E-310 GBS), juuri tuohon mikä on 549e verkkokaupassa tällä hetkellä.
Onko noissa kalliimmissa Spirit tai Genesis-malleissa jotain oleellista mikä tosta 549e mallista puuttuisi? Korkeintaan umpiparilan saatan ostaa lisäosana tohon GBS-rinkulaan joskus jos sille tulee tarvetta.
Poikkeaako toi "mattapintaiseksi posliiniemaloitu valurauta" -grilliritilän käyttö ja hoito poikkeaa jostain perus halppisgrillin parilasta? Kai niitä saa hinkata teräsharjalla ja käyttää teräslastaa ym.?
Minkälaisia on nuo laatuerot Napoleonin ja Spiritin välillä tarkemmin?Mulla oli vähän samaa pohdintaa hetki sitten ja päädyin Napoleonin Freestyle 425 -malliin. Vaikutti käsikopelolla laadukkaammalle kuin tuo Spirit ja lisäksi samaan hintaan ja takuuseen sai yhden polttimon sekä tehoa lisää.
Sizzle zone on erittäin hyvä esim pintojen ottamisessa sous vide -pihveihin tai vaikka herkempiin tuotteisiin kuten äyriäisiin tai vaikka parsoihin. Huomattavasti kuumempi kuin tuo grillitason pinta.Mikä tämän infrapunapolttimen hyöty on arjen grillauksessa? Omat vaihtoehdot nyt Napoleonissa ja Weberissä. Napoleonissa suljettavat alakaappi sekä tämä sizzle zone, Weberissä on tuttu logo.
Komea napoleon! Mikä malli ja mitä maksoi?Sizzle zone on erittäin hyvä esim pintojen ottamisessa sous vide -pihveihin tai vaikka herkempiin tuotteisiin kuten äyriäisiin tai vaikka parsoihin. Huomattavasti kuumempi kuin tuo grillitason pinta.
juuri on käynnissä grillin alkupoltto. Kasaamisessa meni kahdelta 2.5h. Vakuuttava laite tämä! Ja yllättävän tilava paistoalue ”pieneksi” grilliksi.
![]()
Komea napoleon! Mikä malli ja mitä maksoi?
Napoleon Freestyle 365SIB -kaasugrilli 645,90€ Verkkokauppa.comista |
Siis miten tärkee tä kamadon sisäänajo on nyt tehdä just tossa 78-102 asteessa.
Mulla menee hermot kun ilmeisesti kylmän ilman takia en onnistu nyt saamaan tota pienellä hiilimäärällä tuollaiseen lämpötilaan ja sitku pistää yläluukun kiinni ja alaluukun liki kiinni niin lämmöt kuitenkin vähän tippuu kun on kylmä ulkona
Ku ohjeessa oli et kourallinen hiiliä... No sillä ei päästy tässä säässä edes 50 asteeseen, kolmen kourallisen kanssa päästiin 75 asteeseen jossa kohtaa sit pistin vaan luukut savustusasentoon, mutta riittääkö toi noin 70 astetta nyt sit sisäänajoon, vai pitääkö tehdä koko homma vaan uusiksi reilusti isommalla kasalla hiiliä...
Edit: Ja nyt kun kävin katsomassa niin oli vaan sammunut koko paska
Mitä mä nyt teen väärin?
Hiilet oli syttyneet kunnolla, pistin yläluukun kiinni ja alhaalta about 2,5cm auki luukkua.
Nyt pistin sit kunnolla lisää hiiliä ja odotin kansi auki 10min, todella kova hehku päällä, kansi kiinni, luukut auki, ja mittari lopettaa nousun 100 asteessa.
Onko se nyt tämä 0 astetta mikä tän tekee vai evotanko mä nyt urakalla jotain?
Eli avaa siis ensin luukut ja seuraa tilannetta. Jos lämpö nousee liikaa, niin sitten rajoitat hieman molempia luukkuja.
Vittu se oli taas sammunut
Mustang L on kamado.
Ohjekirjassa käskettiin että pitää ekalla ajolla vetää 2 tuntia savustusasetuksella ja nimenomaan käskettiin että yläluukku kokonaan kiinni ja alaluukku vain hitusen auki, että tolla pitäis sit kourallisella hiiliä muka pysyä lämmöt 100 asteessa kahden tunnin ajan![]()
No uskaltaako sitä kun tossa varoitellaan että ne tiivisteet menee paskaksi jos sisäänajossa menee liian korkealle lämmöt?Väärät on asetukset, avaa yläluukkua hieman.
Aja ensin niin että saat 150-astetta, sitten kuristat yläluukkua, jos et saa yläluukun kanssa kuristettua tarpeeksi niin sit kuristat alaluukkua.
Helpoin tie on et ajat pelkkää yläasentoa, elä ihmeessä säädä molempia samaan aikaa.
No uskaltaako sitä kun tossa varoitellaan että ne tiivisteet menee paskaksi jos sisäänajossa menee liian korkealle lämmöt?
Eli siis pidänkö alhaalta kokoajan maksimissaan auki kunnes saan ylhäältä säädettyä niin et saa ton 150?
Ja sitten yläluukku ihan pienelle (tossa on numerot 0-5 niin vissii sit 1?), ja alaluukku niin et peukku mahtuu? Ilman sitä reikäpeltiä vai sen kanssa?
Mä en kyl tajuu onko tossa jotain vikaa kun mulla on siellä ihan reilusti jo ollut niitä hiiliä, tyyliin 1.5-2 litraa ja silti ei noussut lämmöt yli sadan asteen...
Marienburgin hiiliä, tein keon jonka keskellä alla oli sytytyspala.@GoDi Itse tein tuohon Mustangin M kokoiseen tuon ensipolton ja ei kyllä kourallisella tuu onnistumaan. Laitoin ehkä puoli kiloa hiiliä sinne, sen verran että se pohjan valurauta ritilä peittyi kokonaan. Käytännössä siis pohja kokonaan peittoon. Sitten sytytyspala yhteen kohtaan reunalle. Aluksi molemmat luukut täysin auki ja ehkä 5min kuluttua laitoin molemmat 1 asentoon. Silti lämmöt kohosi ritilän tasolla johonkin 150 asteeseen parhaimmillaan, vaikka laitoin molemmat lähes kiinni. Oli kyllä aika pientä silppua kun käytin vanhat bilteman briketti&hiili pussin sisällön tuohon tarkoitukseen, niin saattoi olla kyllä siitä johtuvaa etten saanut pidettyä lämpöjä alhaalla.
Ja se kannen mittari todennäköisesti valehtelee myös sinulla. Itse kalibroin sen, näytti kiehuvassa vedessä 80 asteen paikkeilla. Siinä tapin päässä on talttapääruuvi mistä kääntämällä saa säädettyä neulan oikeaan kohtaan.
Mitä hiiliä käytät ja miten sytytit ne?
E: Laitoitko muuten sen hiilipesän niin, että se "kolo" on alaluukkuun päin? Jos se on sivussa, niin silloin ei taida kyllä kunnolla ilma kulkea hiilien alle
E2: Ja kun ritilätasolla oli 150astetta niin kansi taisi näyttää 20-30 astetta vähemmän
Ihan ruuvasin sen mittarin siitä siipimutterista irti ja laitoin liedelle kattilaan vettä kiehumaan. Sitten grillipihdeillä pidin mittaria vedessä niin että se osuu vain veteen, ei saa koskea pohjaan. Oliskohan ollut niin, että kun ruuvia kääntää myötäpäivään, niin viisari kääntyy ylöspäin. Pari yritystä vaati, kun ensin käänsin väärään suuntaan ja sitten menikin jo liikaa.Marienburgin hiiliä, tein keon jonka keskellä alla oli sytytyspala.
Mulla ei ole tosiaan koko alusta täynnä, tai no nyt on kun kävin heittämässä taas lisää, nyt nousi sentään 125 asteeseen lämmöt.
Miten sä tota sen kiehuvan veden kanssa oikeen testasit?
Ihan ruuvasin sen mittarin siitä siipimutterista irti ja laitoin liedelle kattilaan vettä kiehumaan. Sitten grillipihdeillä pidin mittaria vedessä niin että se osuu vain veteen, ei saa koskea pohjaan. Oliskohan ollut niin, että kun ruuvia kääntää myötäpäivään, niin viisari kääntyy ylöspäin. Pari yritystä vaati, kun ensin käänsin väärään suuntaan ja sitten menikin jo liikaa.
Joo toki, aika harva taitaa lähteä tehtaalta kalibroituna. Ja säännöllisesti tuo olisi hyvä tarkistaa ja kalibroida, ihan pelkästään nopea ilmankosteuden vaihtelu saattaa aiheuttaa, että mittari ei näytä enää oikein. Toki sitä kalibrointiruuvia ei välttämättä marketin halvimmista vehkeistä löydy. Joissain on mutteri mittarin juuressa josta voi kalibroinnin suorittaa, toisissa on erillinen ruuvi joko varren päässä tai mittarintaustassa. Sitten on niitä malleja missä koko varsi kääntyy ja niitä mitä ei saa kalibroitua ollenkaan. Tämä siis ihan tietona kaikille kanssakeskustelijoille, sinulle tämä on varmasti tuttua kauraa.Siis tää pitää tehdä myös monessa muussakin grillissä. Koskee ihan kaasugrillejä myös.
Itse laitoin tasan 100c, mutta käytän lisäksi Inkbirdin 4 anturin langatonta lämpömittaria, niin saan erikseen kännykkään näkyviin ritilätason lämmöt. Kannen mittari on muutenki lähinnä suuntaa antava, juurikin kun ritilällä lämmöt on monesti ihan jotain muuta kuin kannessa.Jos siinä katossa näyttää liian vähän niin eikös siinä periaatteessa sit kannattais heittää näyttämään vähän extraa?
Vai tasan 100c? Kiehuvassa vedessä siis.
Mulla on tuommoinen samanlainen Mustang. Itse huomasin alussa, että hiiliä saa olla reilusti, että lämmönsäädöstä tulee helppoa. Ja minä olen käyttänyt sen kummemmin varomatta ihan kunnon lämmöillä. Tosin tuo mun kamado on mökillä, jossa sitä käytetään vain kesäaikaan. Jos käyttäsin talvella, varmaan yrittäisin lämmittää vähän hitaammin pienemmällä hiilimäärällä ensin ja sitten kun lämpötila tasaantuu, lisäisin kunnolla hiiliä. Tuota halkeilua oon täällä foorumissa nähnyt pari tapausta, mutta ei kai se mikään suurempi ongelma ole. Minä olen siinä uskossa, että jos eka kesänä ei halkeile mistään niin tuskinpa sitten jatkossakaan. Ja pienet halkeamat ei ilmeisiesti ole edes mikään katastrofi kun esim. BGE ei pieniä halkeamia hoida edes takuuseen. Mun Mustangi on ollut nyt neljä kesää käytössä ja olen kyllä ollut tyytyväinen.Tätä ilmeisesti voi heti tän jälkeen sitten alkaa käyttää kunnon lämmöissä? Eli siis tämän sisäänajon jälkeen.
Mistä muuten noi kamadojen halkeilut johtuvat? Eli mitä tässä nyt sitten pitäisi varoa?
Nopeita lämpötilan vaihteluita? Eli kylmillä ilmoilla hidas sytytys ja kuumennus vai?
![]()
VARIERA kattilankansiteline, ruostumaton teräs - IKEA
VARIERA kattilankansiteline, ruostumaton teräs Hujan hajan olevat kattilankannet vievät turhaa tilaa laatikoissa tai hyllyillä – eikä tarvitsemaasi kantta tunnu löytyvän millään. Tämä kattilankansiteline pitää kaikki kannet paikallaan ja helposti löydettävissä.www.ikea.com
Onko kukaan vastaavaa tuotetta käyttänyt vaikkapa ribsien kanssa grillissä? Kattelin amazonista rib rackeja ja tuommoinen vastaava oli joukossa ja aattelin että Ikeasta varmaan löytyy vielä edukkaammin ja näinhän se oli. Tuskin ainakaan halvemmalla löytyy vastaavaa mistään?
![]()
VARIERA kattilankansiteline, ruostumaton teräs - IKEA
VARIERA kattilankansiteline, ruostumaton teräs Hujan hajan olevat kattilankannet vievät turhaa tilaa laatikoissa tai hyllyillä – eikä tarvitsemaasi kantta tunnu löytyvän millään. Tämä kattilankansiteline pitää kaikki kannet paikallaan ja helposti löydettävissä.www.ikea.com
Onko kukaan vastaavaa tuotetta käyttänyt vaikkapa ribsien kanssa grillissä? Kattelin amazonista rib rackeja ja tuommoinen vastaava oli joukossa ja aattelin että Ikeasta varmaan löytyy vielä edukkaammin ja näinhän se oli. Tuskin ainakaan halvemmalla löytyy vastaavaa mistään?
Suurimmaksi osaksi halkeamiset johtuvat keramiikan materiaaliviasta.
Ja jos sen Kamadon haluaa rikkoa niin yleensä puhutaan sitten niistä 400-500c lämmöistä argentiinalaisilla kovapuuhiilillä.
Raju lämpötilan muutos on toki myös tärkeässä roolissa eli pakkasella ja sähkösytyttimen kanssa nopea sytytys ja kaikki luukut täysillä.
Mistään alle 200c turha pelätä hajoamista ellei kyse ole materiaalivika.
Olisiko suositella hiilikoria? Oliskohan toi k-raudan hyvä, vai löytyykö jostain edullisemmin?@GoDi En muista tarkkaan mutta puhuttiinko ohjeissa jostain 1000 asteesta rajaksi tms...noh, kuitenkin jos sinne asti vetäisi nopeasti niin ehkä sattuisi jotain, mutta esimerkiksi jo 500 asteeseen vaatii jo työtä. Eli normi käytössä 100-300 ei tee mitään. Eli rohkeesti vaan luukut levälleen ja kun lähestyy toivottua lämpötilaa, sitten luukut kiinnipäin vähän kerrallaan kunnes haluttuun lämpötilaan pysähtyy. Ja säädöt vie aikaa kunnes oppii oikeat määrät ja säädöt halutulle toimenpiteelle. Eikä tarvitse pihistellä hiileissä, reilu kasa vaan ja käyttää mitä käyttää, luukut kiinni jolloin sammuu ja seuraavalla kerralla jatkaa vaan sytyttämällä. Katsoo vain että aina on reippaasti. Ikävää rupee lisäämään keskellä jotain pitkäaikaista kypsennystä jne.Itsellä ei ole kulunut paljon kesässä vaikka tilasin varmuuden vuoksi 60 kg kovaa hiiltä, mutta mennyt vaan murto-osa vaikka paljon käytössä. Itse ainakin savustan paljon, eli n 100-130 astetta vaan "käytössä" ja silloin tällöin pizzaa jolloin nostetaan tonne 350 paikkeille. Erillinen hiilikori myöskin suositus kuten täällä neuvottiin joskus. Kiitos vielä jollekin siitä, ollut loisto-ostos.
Taisi olla K-Raudasta juuri.Olisiko suositella hiilikoria? Oliskohan toi k-raudan hyvä, vai löytyykö jostain edullisemmin?
Saako udella millä tyylillä pizzan teet? Deflektori paikalleen ja joku geneerinen pizzakivi vaan ritilälle?
En tiedä kiinnostaako ketään mutta Suomessa ei suositella kaasupullon laittamista tuonne Napoleonin kaltaiseen kaappiin.
Suomessa ku käytössä nestekaasu ja USA aika usein propaani.
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?Joo toki, aika harva taitaa lähteä tehtaalta kalibroituna. Ja säännöllisesti tuo olisi hyvä tarkistaa ja kalibroida, ihan pelkästään nopea ilmankosteuden vaihtelu saattaa aiheuttaa, että mittari ei näytä enää oikein. Toki sitä kalibrointiruuvia ei välttämättä marketin halvimmista vehkeistä löydy. Joissain on mutteri mittarin juuressa josta voi kalibroinnin suorittaa, toisissa on erillinen ruuvi joko varren päässä tai mittarintaustassa. Sitten on niitä malleja missä koko varsi kääntyy ja niitä mitä ei saa kalibroitua ollenkaan. Tämä siis ihan tietona kaikille kanssakeskustelijoille, sinulle tämä on varmasti tuttua kauraa.
Tästä tulikin mieleen, että pitääpäs varmaan Weberin mittarikin tarkistella. Uutena se näytti aika totuuden mukaisia lukemia, mutta hyvä se on tarkistaa.
Itse laitoin tasan 100c, mutta käytän lisäksi Inkbirdin 4 anturin langatonta lämpömittaria, niin saan erikseen kännykkään näkyviin ritilätason lämmöt. Kannen mittari on muutenki lähinnä suuntaa antava, juurikin kun ritilällä lämmöt on monesti ihan jotain muuta kuin kannessa.