Grillit & grillaus

En tiedä kiinnostaako ketään mutta Suomessa ei suositella kaasupullon laittamista tuonne Napoleonin kaltaiseen kaappiin.
Suomessa ku käytössä nestekaasu ja USA aika usein propaani.

Suosituksista en tiedä, mutta nyt ainakin nämä uudet Weberin Genesis-sarjan mallit sisältävät kaasupullon mentävän tilan kaapissa ja käytännössä myös kaasuletkun asennus on siten, ettei sitä pulloa voi edes ulkopuolelle laittaa. Toki kaapin rakenne on erilainen kuin aikaisemmissa malleissa eli avoimempi.
 
Pellettigrilli? En ollut tiennyt moisia olevan olemassakaan mutta nyt alkoi kiinnostaa. Pieni sisäinen insinööri heräsi :D
EDIT: linkattu artikkeli lienee konekäännetty kun on niin hirveää luettavaa mutta pellettigrillauksen idea tulee selväksi.
 
Viimeksi muokattu:
Joo toki, aika harva taitaa lähteä tehtaalta kalibroituna. Ja säännöllisesti tuo olisi hyvä tarkistaa ja kalibroida, ihan pelkästään nopea ilmankosteuden vaihtelu saattaa aiheuttaa, että mittari ei näytä enää oikein. Toki sitä kalibrointiruuvia ei välttämättä marketin halvimmista vehkeistä löydy. Joissain on mutteri mittarin juuressa josta voi kalibroinnin suorittaa, toisissa on erillinen ruuvi joko varren päässä tai mittarintaustassa. Sitten on niitä malleja missä koko varsi kääntyy ja niitä mitä ei saa kalibroitua ollenkaan. Tämä siis ihan tietona kaikille kanssakeskustelijoille, sinulle tämä on varmasti tuttua kauraa.

Tästä tulikin mieleen, että pitääpäs varmaan Weberin mittarikin tarkistella. Uutena se näytti aika totuuden mukaisia lukemia, mutta hyvä se on tarkistaa.


Itse laitoin tasan 100c, mutta käytän lisäksi Inkbirdin 4 anturin langatonta lämpömittaria, niin saan erikseen kännykkään näkyviin ritilätason lämmöt. Kannen mittari on muutenki lähinnä suuntaa antava, juurikin kun ritilällä lämmöt on monesti ihan jotain muuta kuin kannessa.
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…

edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.
 
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…

edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.

Laita pussiin riisiä ja upota sinne. Riisien pitäisi imeä kosteus sieltä max parissa päivässä.
 
Pellettigrilli? En ollut tiennyt moisia olevan olemassakaan mutta nyt alkoi kiinnostaa. Pieni sisäinen insinööri heräsi :D
EDIT: linkattu artikkeli lienee konekäännetty kun on niin hirveää luettavaa mutta pellettigrillauksen idea tulee selväksi.
Itsellä ollut nyt toista vuotta Traegerin halvin malli (Traeger Pro Series 22) käytössä. Toimiva peli low&slow-savustukseen. Saa senkin toki yli 200 asteen, mutta ennemmin nopeassa grillauksessa käytän joko palloa tai kaasumikroa.

Motonet möi edullisesti (449€), niin oli helppo ostaa testiin.
 
Pellettigrilli? En ollut tiennyt moisia olevan olemassakaan mutta nyt alkoi kiinnostaa. Pieni sisäinen insinööri heräsi :D
EDIT: linkattu artikkeli lienee konekäännetty kun on niin hirveää luettavaa mutta pellettigrillauksen idea tulee selväksi.
"Pohjimmiltaan haluat varmistaa, että tupakoitsijasi on voimanpesä, joka pystyy tekemään enemmän kuin vain tupakoimaan."
:oops::rolleyes::rofl: Tää on vissiin joku ohje johtajille?
 
Talotarvike.com ilmoitti, että Char-Broil Kamander on poistunut valmistajan valikoimista, eikä tuotetta pystytä enää toimittamaan, joten täytyisi ilmeisesti sitten tuplata budjetti ja ostaa keraaminen kamado. Alta tonnin vehkeissä lienee Bono "paras" valinta?
 
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…

edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.
Tein ensin kalibroinnin ja sen jälkeen suoritin sen sisäänajo polton, niin mielestäni kaikki kosteus poistui lämmönvaikutuksesta kun grilli oli useamman tunnin kuumana tuon jälkeen. Katson näkyykö kosteutta vielä, kun laitan grillin seuraavan kerran tulille!
 
Saitko muuten tätä ratkaistua? Muistaakseni itsellä on ehkä samaa kun UV:na huomasin tuon ja viime kesänä hankittu. Pitää ehkä tässä ottaa tutkintaan tai kiusata Weberiä.

Joo, lähettin jälleenmyyjälle reklamaation, niin sieltä olivat Weberiin yhteydessä ja tuli uusi potkuri kotiovelle. Taivuttelin kuitenkin sitä alkuperäistä kahvaa niin, että nyt peittyy ala-aukot täysin. Helpohkosti taipui riittävästi käsissä siitä käsikahvan läheltä.
 
Totanoiniin, miten sait kosteuden pois mittarin sisältä ton kalibroinnin jälkeen?
Mulla oli 12 tuntia siinä keskellä 1/3 mittarin mitalta ihan paksu kerros kosteutta, ja nyt kun se on mennyt pois niin koko mittari on pienen sumun takana enkä saa mitään selvää mistään…

edit: Niin ja oli suht oikein kyllä vakiona, ehkä max 5 asteen heitto.
Tein ensin kalibroinnin ja sen jälkeen suoritin sen sisäänajo polton, niin mielestäni kaikki kosteus poistui lämmönvaikutuksesta kun grilli oli useamman tunnin kuumana tuon jälkeen. Katson näkyykö kosteutta vielä, kun laitan grillin seuraavan kerran tulille!
Eilen tuli muutamat makkarat grillailtua ja ei mittarissa ollut kyllä enää yhtään havaittavissa kosteutta.
 
Oliko täällä jollain Weberin iGrill 3:sta esimerkiksi kokemuksia? Saksan amazonissa olisi vähän päälle 70 euroa ja tuo houkuttaisi. En aiemmin ole tuolta tilaillut, joten tuleeko mitään muita ns. piilokuluja enää hinnan päälle?


Amazon DE ilmoittaa hinnat Saksan ALVilla (19%, tai 7% jos alennetun ALV kannan tuote) laskettuna, mutta Suomeen tilatessa maksetaan suomalainen ALV joka on suurempi kuin saksalainen. Lopullisen hinnan näkee aina ennen lopullista tilauksen vahvistamista.
 
Amazon DE ilmoittaa hinnat Saksan ALVilla (19%, tai 7% jos alennetun ALV kannan tuote) laskettuna, mutta Suomeen tilatessa maksetaan suomalainen ALV joka on suurempi kuin saksalainen. Lopullisen hinnan näkee aina ennen lopullista tilauksen vahvistamista.

Tuota en tullutkaan ajatelleeksi, kiitos! Ilmeisesti iGrill 3:sen mukana tulee vain kaksi anturia, kun taas valmius ja paikat on neljälle anturille. Mistähän noita mahtaisi saada edullisimpaan hintaan?
 
Tuota en tullutkaan ajatelleeksi, kiitos! Ilmeisesti iGrill 3:sen mukana tulee vain kaksi anturia, kun taas valmius ja paikat on neljälle anturille. Mistähän noita mahtaisi saada edullisimpaan hintaan?

Itselläni ollut iGrill 2 käytössä 2v. ja olen ollut pettynyt bluetooth kantavuuteen. 20-25m grillauspaikalta sisälle tohon olohuoneeseen ja pätkii yhteyttä. Talo on rintamamiestalo jossa purut seinien välissä joten ei pitäisi estää singaalia. low&slow tyylisesti savustelen ja nyt ei uskalla yöksi jättää mittarin varaan, että herättäisi, kun lämpötila nousee tai laskee likaa savustimessa tai lihanlämpötila on saavutettu. Täytynyt mennä herätyskellolla ja tarkistella tietyn ajan välein. Onneksi tuon sai aikoinaan puoleenhintaan paikallisesta prismasta.

Meni jonkin verran kysymyksen ohi :lol:
 
Itselläni ollut iGrill 2 käytössä 2v. ja olen ollut pettynyt bluetooth kantavuuteen. 20-25m grillauspaikalta sisälle tohon olohuoneeseen ja pätkii yhteyttä. Talo on rintamamiestalo jossa purut seinien välissä joten ei pitäisi estää singaalia. low&slow tyylisesti savustelen ja nyt ei uskalla yöksi jättää mittarin varaan, että herättäisi, kun lämpötila nousee tai laskee likaa savustimessa tai lihanlämpötila on saavutettu. Täytynyt mennä herätyskellolla ja tarkistella tietyn ajan välein. Onneksi tuon sai aikoinaan puoleenhintaan paikallisesta prismasta.

Meni jonkin verran kysymyksen ohi :lol:

Ei mennyt ollenkaan vaan erittäin mielenkiintoista kuulla kaikenlaisia kokemuksia! 20-25 metriä jos itse poistun tontilta, niin ollaan jo naapurissa, joten tuo riittäisi omassa tapauksessa :D
 
Itselläni ollut iGrill 2 käytössä 2v. ja olen ollut pettynyt bluetooth kantavuuteen. 20-25m grillauspaikalta sisälle tohon olohuoneeseen ja pätkii yhteyttä. Talo on rintamamiestalo jossa purut seinien välissä joten ei pitäisi estää singaalia. low&slow tyylisesti savustelen ja nyt ei uskalla yöksi jättää mittarin varaan, että herättäisi, kun lämpötila nousee tai laskee likaa savustimessa tai lihanlämpötila on saavutettu. Täytynyt mennä herätyskellolla ja tarkistella tietyn ajan välein. Onneksi tuon sai aikoinaan puoleenhintaan paikallisesta prismasta.

Meni jonkin verran kysymyksen ohi :lol:
Itsellä isot ikkunat leikkaa aika tehokkaasti kantamaa. Tältä osin kanssa pettynyt tähän kyseiseen malliin ja seuraava ostos onkin wifi perusteinen, niin voi olla vaikka naapuripitäjässä ilman, että häiritsee (VPN:än yli).

Tuo Inkbirdin tuote onkin se todennäköisin vaihtoehto, kun eikös sen saa suoraan wifiin? Meaterin mittari täytyy kanssa ketjuttamalla tehdä, niin ei huvittaisi säätää, jos löytyy sellainen mittari minkä saa suoraan langattomaan verkkoon
 
Miten tuollainen kamado toimii burgereiden tekoon sekä millainen olisi sopiva koko jos pitäisi saada samaan aikaan 4 pihviä, pekonia ja sämpylät grilliin? Aiemmin tullut grillattua vain avotulella nuotiopaikan isolla grillausritilällä. On vain välillä liian hidasta puuhaa, joten "grilli" hankinnassa. Varastosta kaivettu pallogrilli lähti lentoon myrskyn jälkeen ennen ensimmäistäkään grillausta, joten vähän tukevampi hakusessa. Kaasulla ruoan lämmitys ei kiinnosta. Sekä mitenköhän tuollainen säilyy taivasalla vuoden ympäri?
 
Miten tuollainen kamado toimii burgereiden tekoon sekä millainen olisi sopiva koko jos pitäisi saada samaan aikaan 4 pihviä, pekonia ja sämpylät grilliin? Aiemmin tullut grillattua vain avotulella nuotiopaikan isolla grillausritilällä. On vain välillä liian hidasta puuhaa, joten "grilli" hankinnassa. Varastosta kaivettu pallogrilli lähti lentoon myrskyn jälkeen ennen ensimmäistäkään grillausta, joten vähän tukevampi hakusessa. Kaasulla ruoan lämmitys ei kiinnosta. Sekä mitenköhän tuollainen säilyy taivasalla vuoden ympäri?

Suosittelen tarkistelemaan Bonon Minimon. Elinikäinen takuu keramiikalla ensimmäisen omistajan kanssa. Pienien Kamadoiden etu on se, että ne kuumenevat nopeasti koska keramiikka on pieni. Silti saavutetaan Kamadon kaikki edut. Myös Picnic on tarjouksessa joka riittää vallan hyvin kahdelle henkilölle jos grillataan vaan pihvit ja burgerit.
Kamado BONO Minimo - www.bigshop.fi
 
Bono Minimo itselläkin ja tyytyväinen. Meillä kun tuo vaimo syö kasvista ja minä lihaa niin tolla saa kivasti pidempää vetoa itselle ja pallossa sit molemmille.

On tullut pulled porkkia ja sit possunoppia tehtyä Minimolla. Sekä tietty makkaraa.

Tossa Minimossa tulee kaikki tarvittava suoraan mukana kun on lämmönjakolevyt ja suojat yms.
Hyvin tuossa viime talven talvehtikin terassilla.
 
Suosittelen tarkistelemaan Bonon Minimon. Elinikäinen takuu keramiikalla ensimmäisen omistajan kanssa. Pienien Kamadoiden etu on se, että ne kuumenevat nopeasti koska keramiikka on pieni. Silti saavutetaan Kamadon kaikki edut. Myös Picnic on tarjouksessa joka riittää vallan hyvin kahdelle henkilölle jos grillataan vaan pihvit ja burgerit.
Kamado BONO Minimo - www.bigshop.fi

Mielestäni Minimo on tähän tarkoitukseen aika pieni, mutta toki sillä pärjää. Minulla on sama grilli, mutta eri nimellä. Eli Cellon 15".
4 henkilön pihvit saat mahtumaan samaan aikaan. Sämpylät sitten niiden jälkeen. Sämpylöissä ei sitten mene kauan, joten käytännössä toimii ok.
 
Mielestäni Minimo on tähän tarkoitukseen aika pieni, mutta toki sillä pärjää. Minulla on sama grilli, mutta eri nimellä. Eli Cellon 15".
4 henkilön pihvit saat mahtumaan samaan aikaan. Sämpylät sitten niiden jälkeen. Sämpylöissä ei sitten mene kauan, joten käytännössä toimii ok.

Miten tämän teet? Onko sinulla epäsuora käytössä?

Burgerit minusta on paras tehdä niin että ensin epäsuoralla ja sitten ne lasketaan alemmalle tasolle suoralle tulelle jolloin laitetaan myös juustot. Pekonit kun laittaa ylös tätä ennen niin voi olla epäsuoralla jatkuvasti. Vaatii toki kikkailua, mut vaatii perinteillä isommallakin grillillä, jos levität paketin pekonia tasaiselle alustalle.
 
Suosittelen myös tarkistamaan Inkbirdin tuotteet.

Saa huomattavasti halvemmalla kuin vastaavat Weberin tuotteet.
Itsellä vertailukohtaa Inkbird ja Lidl paistomittareista. Inkbirdissä ehkä kirkkaampi näyttä, mutta anturien lämpötiloissa eroa noin 2 astetta. Lidlin vastaava maksoi noin puolet ja on ehkä miellyttävämpi käyttää. Molemmat kuin samasta muotista valetut.

Tikkumittareista Weberin pikalämpömittari on ollut erinomainen.
 
Ai boja. Kamadossa nyt Kanagyros, takana yksi öljy. Räntä sataa mut ei haittaa. Tää on rentoa touhua eikä lähelläkään niin vakavaa hommaa mitä kaasugrillissä nopeat parin minuutin makkarat.

Vahva suositus Kamadoille täältä :tup:
 
Mustang Kamadoa tarjouksessa -50%, Grillitukku. Kamado L 324,50€ & Kamado M 274,50€.
Tilasin tuon L kamadon itsekkin kun huomasin hinnan ja hetken tutkin että mitäs hemmettiä, alunperin eksyin tuonne sivulle kun etsin Biscotto pizzakiveä :D
Tuohon hintaan en ainakaan itse muista nähneeni tuon kokoisia kamadoja missään ikinä, niin pakkohan se oli ottaa ja postaa tännekkin vinkkinä muille.
Hyvä että oot saanut tilauksen jo, itse odottelen kun ei ole mitään kuulunut.

Pitää varmaan kanssa käsitellä bambutasot samantien kun kasaa, mutta millä ne kannattaa käsitellä?

Ei mennyt niinkuin Strömsössä ikään, tilailin tuon mustang l kamadon varastossa olevilla varusteilla samoihin aikoihin kun tänne ton tarjouksen postasin.
Noh aikaa kului noin puoltoist viikkoa ja kyselin toimituksesta et mikä meininki, noh olivat jostain syystä menneet tilaukset sekaisin, kamadoa + varusteita ei ollut enää saldoilla paitsi biscotto-pizzakivi :eek:
Pahoitteli tilannetta ja ei itsekkään ymmärtänyt miten näin on voinut käydä, vaihtoehtoina rahat takaisin tai noin 8viikon odottelu et tehtaalta tulee lisää, ehdotin samantien että mitä jos loimo kamado 22 harmaa tilalle ja maksun erotuksen hyvitys.
Se onneksi sopi, lähetykseen siis loimo + biscotto ja extra hiiliä.

Keskiviikkona saapui lähetys, iloikseen huomasin että oli laittanut extra hiiliksi pussit Rauchfaktum ja Wegiel hiiliä, joista jälkimmäisistä ei kokemuksia.
Jahka saa grillin kasaan (kun puoliskon kanssa samaan aikaan päiväsellä kotona), vkl aikana ensi savut kokeiltava.
Loppuviimein hyvillä mielin ja sattuuhan näitä kommelluksia :cool::x3:
 
Ei mennyt niinkuin Strömsössä ikään, tilailin tuon mustang l kamadon varastossa olevilla varusteilla samoihin aikoihin kun tänne ton tarjouksen postasin.
Noh aikaa kului noin puoltoist viikkoa ja kyselin toimituksesta et mikä meininki, noh olivat jostain syystä menneet tilaukset sekaisin, kamadoa + varusteita ei ollut enää saldoilla paitsi biscotto-pizzakivi :eek:
Pahoitteli tilannetta ja ei itsekkään ymmärtänyt miten näin on voinut käydä, vaihtoehtoina rahat takaisin tai noin 8viikon odottelu et tehtaalta tulee lisää, ehdotin samantien että mitä jos loimo kamado 22 harmaa tilalle ja maksun erotuksen hyvitys.
Se onneksi sopi, lähetykseen siis loimo + biscotto ja extra hiiliä.

Keskiviikkona saapui lähetys, iloikseen huomasin että oli laittanut extra hiiliksi pussit Rauchfaktum ja Wegiel hiiliä, joista jälkimmäisistä ei kokemuksia.
Jahka saa grillin kasaan (kun puoliskon kanssa samaan aikaan päiväsellä kotona), vkl aikana ensi savut kokeiltava.
Loppuviimein hyvillä mielin ja sattuuhan näitä kommelluksia :cool::x3:

Laitahan kokemuksia kun saat grillin kasaan. Tänään selailin eri vaihtoehtoja ja mietin tuota samaa Loimoa yhtenä vaihtoehtona.
 
Ei mennyt niinkuin Strömsössä ikään, tilailin tuon mustang l kamadon varastossa olevilla varusteilla samoihin aikoihin kun tänne ton tarjouksen postasin.
Noh aikaa kului noin puoltoist viikkoa ja kyselin toimituksesta et mikä meininki, noh olivat jostain syystä menneet tilaukset sekaisin, kamadoa + varusteita ei ollut enää saldoilla paitsi biscotto-pizzakivi :eek:
Pahoitteli tilannetta ja ei itsekkään ymmärtänyt miten näin on voinut käydä, vaihtoehtoina rahat takaisin tai noin 8viikon odottelu et tehtaalta tulee lisää, ehdotin samantien että mitä jos loimo kamado 22 harmaa tilalle ja maksun erotuksen hyvitys.
Se onneksi sopi, lähetykseen siis loimo + biscotto ja extra hiiliä.

Keskiviikkona saapui lähetys, iloikseen huomasin että oli laittanut extra hiiliksi pussit Rauchfaktum ja Wegiel hiiliä, joista jälkimmäisistä ei kokemuksia.
Jahka saa grillin kasaan (kun puoliskon kanssa samaan aikaan päiväsellä kotona), vkl aikana ensi savut kokeiltava.
Loppuviimein hyvillä mielin ja sattuuhan näitä kommelluksia :cool::x3:
Minulla kanssa oli käynyt kuulemma saldovirhe grillausjärjestelmän kanssa, saan kesäkuulle asti odotella…
 
Prismalla on asiakasomistaja päivät vielä huomiseen (10.4) asti. -15% grilleistä.
Alennus pätee myös Prisma Raudan (entiset Kodin Terrat) grilleihin.

Tuli napattua parin vuoden harkinnan jälkeen Weber Spirit II E-310, 599e, josta hintaa jäi 509,15e bonuskortin vilauttamisen jälkeen.
 
Miten tämän teet? Onko sinulla epäsuora käytössä?

Burgerit minusta on paras tehdä niin että ensin epäsuoralla ja sitten ne lasketaan alemmalle tasolle suoralle tulelle jolloin laitetaan myös juustot. Pekonit kun laittaa ylös tätä ennen niin voi olla epäsuoralla jatkuvasti. Vaatii toki kikkailua, mut vaatii perinteillä isommallakin grillillä, jos levität paketin pekonia tasaiselle alustalle.

Tuossa minun Cellossa ei alunperin ole ylätasoa, joten varusteissa näittäisi olevan eroja. Olen väkertänyt oman "ylätason", mutta sitä tulee lopuksi käytettyä aika harvoin. Lähinnä kun tekee vähän enemmän jotain, joka kaipaa pidempää aikaa matalassa, epäsuorassa lämmössä. Esim kanojen paistileikkeeet.

Burgereissa tuo vaihtelee sen mukaan, tekeekö paksumpia vai ohuempia pihvejä. Ohuet saattaa mennä suoraan ritilälle hiilloksen päälle. Paksut taas epäsuoraan lämpöön. Ehkä 110 astetta 20 minuuttia. Sitten lämpö ylös ja hiilloksen päälle. Jälkeenpäin vielä hetkeksi matalampaan epäsuoraan lämpöön ja juusto sulaamaan päälle. Joskus pistän siinä vaiheessa pienen puupalan mietoa savua antamaan.

Sämpylät paistan yleensä mieluummin pannulla rasvassa. Samassa pannussa olen monesti ensin paistanut pekonit tai sipulit. Fiiliksen takia koko homma tehdään joskus grillissä.
 
Ajatellut osta Weberin pallogrillin kaveriksi ensimmäisen kaasugrillin. Taustatyötä tullut jonkun verran tehtyä ja valinnut merkiksi Napoleonin ja malliksi jonkun Rogueista, ongelma vain kun on tossa mallisarjassa liikaa vaihtoehtoja:
-Ottaako 3 vai 4 polttimen malli. Onko jollain ”nyrkkisääntöä” monellekko hengelle nuo polttimomäärät riittää?
- Ottaako Sear zonella vai ei?
- Valurautaiset vai rst ritilät? Rst luulisi kestävän pidempään, mutta onko valuraudankaan kanssa kestävyysongelmia.

Nämä mallit olleet eniten mielessä:
 
Ajatellut osta Weberin pallogrillin kaveriksi ensimmäisen kaasugrillin. Taustatyötä tullut jonkun verran tehtyä ja valinnut merkiksi Napoleonin ja malliksi jonkun Rogueista, ongelma vain kun on tossa mallisarjassa liikaa vaihtoehtoja:
-Ottaako 3 vai 4 polttimen malli. Onko jollain ”nyrkkisääntöä” monellekko hengelle nuo polttimomäärät riittää?
- Ottaako Sear zonella vai ei?
- Valurautaiset vai rst ritilät? Rst luulisi kestävän pidempään, mutta onko valuraudankaan kanssa kestävyysongelmia.

Nämä mallit olleet eniten mielessä:
Viime kesänä RSE525-1 mallin hankkineena vastaan tähän lyhyesti.

3 vai 4 poltinta? Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.

Sear zone vai ei? Todellakin Sear zone. En voisi enää kuvitella ikinä hommaavani grilliä missä ei ole tätä jumalten keksintöä. Enää ei tarvitse kaasugrillillä hauduttaa ruokia ylikypsiksi saadakseen niihin paistopinnan, vaan se onnistuu muutamissa kymmenissa sekunneissa tällä keraamisella polttimolla. Sivupoltin lämpenee hetkessä uskomattomat kuumaksi ja sillä saa vaikka lehtipihvin täydellisellä paistopinnalla ollessa sen sisältä vielä medium.

Valurauta vs RST? Molempia vuosien varrella käyttäneenä, valitsisin tästä eteenpäin aina rst.

Tähän rogue sarjaan sopii sitten phantom sarjan varusteet ainakin ritilöiden ja lämmönjakolevyjen suhteen. Eli jos jostain syystä jotenkin saat vaikkapa 2mm paksut rosteriset lämmönjakolevyt puhki, voit ostaa tilalle 3mm paksut phantom sarjasta.

Suosittelen visiittiä tuolla kaasuvalon myymälässä. Grilliä ostaessa antoivat noita lisävarusteita mukaan todella huokein hinnoin.

EDIT: Joissakin pienemmissä rogue-sarjan grilleissä oli Sear zone poltin ja ritilä pienempi. Omassa mallissa se oli sitä isompaa kokoa ja suosittelen ehdottomasti valitsemaan sen isompi kokoisen.
EDITEDIT: RXT mallissa pienempi Sear zone poltin ja ritilät mattaemaloitua valurautaa, joten omien kokemuksien pohjalta jättäisin nämä RXT*** mallit ostamatta, jos se vain on mahdollista. Ainahan se ei ole.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.
4 poltinta kahdelle hengelle ? Isot on saupuskat. Onhan se vähän iso tuohon tarkoitukseen, mutta eihän siitä yhtään mitään haittaakaan ole, Kyllähän neljällä polttimolla nyt isomallekin porukalle tekee hyvin ruokaa.

Eihän valurauta ritilät miksikään mene, ainoa haitta leinee se, että jonkun talviseisokin jälkeen saattavat olla hiemna ruosteessa.
Mitään muuta negatiivistä en niistä keksi. Rosterin edut tässä kyseenaiset.

Suosittelen visiittiä tuolla kaasuvalon myymälässä. Grilliä ostaessa antoivat noita lisävarusteita mukaan todella huokein hinnoin.
Tälle peukku. Ja jos fyysinen visiitti ei käy, niin hierovat kauppoja myös puhelimitse.
 
Viimeksi muokattu:
Täällä on varmaan jollakulla kokemusta Muurikka Kesäkeittiöstä? Kaverin puolesta kysyn :)

54110100_1-Muurikka-Kesakeittio-KAASU-musta-web-100x100.jpg

Miten tuollainen soveltuisi ihmiselle, jolla on aikaisempaa grillauskokemusta vain markettien 2-3 polttimollisista kaasugrilleistä? Saako sillä tehtyä makkarat, kanat ja possut siinä missä perinteisellä grillillä? Paellaan yms. pöperöihinhän tuo on omiaan, mutta entä perinteisemmät lohko- ja uuniperunalisukkeet?
Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.

EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?
 
Viimeksi muokattu:
Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.

EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?
Ei ole tuosta kokemusta, mutta muurikkapannu on ollut kaasugrillin sivukeittimessä vuosia käytössä. Kyllähän siinä voi lihaakin grillata, mutta muistuttaa kyllä silloin lähinnä pannulla paistamista. Meillä tuossa on tehty lähinnä kasviksia, lettuja, quesadilloja/götzlemejä ja pidetty ruokia lämpimänä.

Henkilöstä sitten kiinni, että onko tuo ok. Jos tykkää muurikalla puuhailla eikä kaipaa grillailun muita tapoja esim. epäsuoraa lämpöä, niin miksei tuolla pärjäisi. Itse en kyllä ostaisi ainoaksi välineeksi.
 
Täällä on varmaan jollakulla kokemusta Muurikka Kesäkeittiöstä? Kaverin puolesta kysyn :)

54110100_1-Muurikka-Kesakeittio-KAASU-musta-web-100x100.jpg

Miten tuollainen soveltuisi ihmiselle, jolla on aikaisempaa grillauskokemusta vain markettien 2-3 polttimollisista kaasugrilleistä? Saako sillä tehtyä makkarat, kanat ja possut siinä missä perinteisellä grillillä? Paellaan yms. pöperöihinhän tuo on omiaan, mutta entä perinteisemmät lohko- ja uuniperunalisukkeet?
Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.

EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?

En ota kantaa kysymyksiin mutta sen voin sanoa, että mulla on toi muurikan perus ympyräpoltin jaloilla ja paella pannulla, tämä Muurikkasetti 58 cm 285,90 ja ainut mikä itseäni haittaa silloin tällöin on se, että poltin/kehikko on aika herkkä tuulelle. Siinä missä grillistä tulee tasaista lämpöä kokoajan esim paellaa tehdessä, muurikka välillä lopettaa esim. kiuhumasta kun tuulee kovampaa hetken ajan.
 
Täällä on varmaan jollakulla kokemusta Muurikka Kesäkeittiöstä? Kaverin puolesta kysyn :)

54110100_1-Muurikka-Kesakeittio-KAASU-musta-web-100x100.jpg

Miten tuollainen soveltuisi ihmiselle, jolla on aikaisempaa grillauskokemusta vain markettien 2-3 polttimollisista kaasugrilleistä? Saako sillä tehtyä makkarat, kanat ja possut siinä missä perinteisellä grillillä? Paellaan yms. pöperöihinhän tuo on omiaan, mutta entä perinteisemmät lohko- ja uuniperunalisukkeet?
Jos ennestään löytyy muurikkapannu, niin silloin varmaan olisi järkevin hankkia tuo perusmalli paellapannulla ja hupulla. Sekä siihen lisäksi kansi ja lämpöalusta? Ajatus oli hänellä, että paellapannulla tekisi ensin lisukkeet (potut, juurekset yms.) ja nostaisi sen lämpöalustalle kannen alle. Ja sitten muurikkapanulla lihat ja makkarat.

EDIT: olisi tulossa kattamattomalle terassille, eli miten kestää säärasitusta pelkän hupun alla? Kärsiikö puuosat ja/tai ruostuuko?

Minulla on ollut Muurikka Setti 48 - Opa & Muurikka pari kesää käytössä, eli muuten kutakuinkin samanlainen mutta ilman apupöytiä.

Ei se "tavallista" kaasugrilliä vastaa, mutta kyllä sillä on tähän mennessä saanut grillailtua kaiken mitä on tarvinnutkin. Lähinnä se kupera muoto ja polttimen koko rajoittaa käytettävissä olevaa alaa, riippuen mitä kokkaa. Rasva ja nestemäinen tavara valuu keskelle jolloin siinä nesteessä lilluessa ei paistu mikään, ja liian lähellä reunaa ei välttämättä lämpökään riitä.

Ostin viime kesänä myös paellapannun mutta ainakin tuo ohut teräspeltinen Muurikka-paella on aika paska, lämmitessä vääntyy rupelille ja lämpenee todella epätasaisesti. Varsinaista paellaa en ole siinä kokeillut tehdä, sellaiseen voisi toimiakin mutta juuri lisukkeita koittanut paistaa sillä ja tuloksena lähinnä vitutus. Se tavallinen muurikkapannu on tähän parempi.

Tuo @onraj mainitsema tuuliherkkyys tullut myös todettua, kovalla tuulella vähän epätoivoista hommaa.

Itseasiassa viime kesästä lähtien olen yrittänyt metsästää ns. flattop grilliä tai jonkinlaista kaasukäyttöistä plancha-tyylistä laitosta. Eli sileä paistolevy ja mielellään kaasupolttimissa reilusti hönkää, jotakin Pro-300 | Lucifer tyylistä. Kärsisi olla hieman pienempikin, kahdelle ihmiselle kokkaillaan.
 
Kiitos kommenteista tuohon Muurikka Kesäkeittiöön. Taidan suositella että ostaa ennemmin uuden, vähän laadukkaamman perusgrillin ja jatkaa muurikkapannun käyttöä joko sivupolttimella tai rengaspolttimella kuten tähän asti.
 
Viime kesänä RSE525-1 mallin hankkineena vastaan tähän lyhyesti.

3 vai 4 poltinta? Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.

Sear zone vai ei? Todellakin Sear zone. En voisi enää kuvitella ikinä hommaavani grilliä missä ei ole tätä jumalten keksintöä. Enää ei tarvitse kaasugrillillä hauduttaa ruokia ylikypsiksi saadakseen niihin paistopinnan, vaan se onnistuu muutamissa kymmenissa sekunneissa tällä keraamisella polttimolla. Sivupoltin lämpenee hetkessä uskomattomat kuumaksi ja sillä saa vaikka lehtipihvin täydellisellä paistopinnalla ollessa sen sisältä vielä medium.

Valurauta vs RST? Molempia vuosien varrella käyttäneenä, valitsisin tästä eteenpäin aina rst.

Olisin voinut itsekkin kirjoitella kaikki samat kommentit.

Infrapunapoltin on aivan ehdoton, itsekkään en kyllä ikinä harkitsekkaan kaasugrilliä ilman sitä. Omassa Napoleonissa tuo ei ole sivukeittimenä, vaan kuvun alla korvaa yhden 4:stä normipolttimesta.

Ritilät ilman muuta myös rosterisena, ja mahd.paksuina. Toki olettaen että se muukin grilli ritilöiden ympärillä on sellainen että sen voi olettaa kestävän min vuosikymmenen. Rosteriritilät maksaa toki huomattavasti enemmän, mutta ovat kyllä aidosti ikuiset. Tahtoo nuo valurautaiset olla Napoleoneissa/Webereissä yms. pinnoitettuja, ja se pinnoite kuoriutuu muutamassa vuodessa irti.
 
Viime kesänä RSE525-1 mallin hankkineena vastaan tähän lyhyesti.

3 vai 4 poltinta? Meillä enimmäkseen kokkaillaan kahdelle ja 4 poltinta ei ole tuntunut ikinä liian isolta. 3-4 hengelle tuolla vielä grillaa mukavasti.

Sear zone vai ei? Todellakin Sear zone. En voisi enää kuvitella ikinä hommaavani grilliä missä ei ole tätä jumalten keksintöä. Enää ei tarvitse kaasugrillillä hauduttaa ruokia ylikypsiksi saadakseen niihin paistopinnan, vaan se onnistuu muutamissa kymmenissa sekunneissa tällä keraamisella polttimolla. Sivupoltin lämpenee hetkessä uskomattomat kuumaksi ja sillä saa vaikka lehtipihvin täydellisellä paistopinnalla ollessa sen sisältä vielä medium.

Valurauta vs RST? Molempia vuosien varrella käyttäneenä, valitsisin tästä eteenpäin aina rst.

Tähän rogue sarjaan sopii sitten phantom sarjan varusteet ainakin ritilöiden ja lämmönjakolevyjen suhteen. Eli jos jostain syystä jotenkin saat vaikkapa 2mm paksut rosteriset lämmönjakolevyt puhki, voit ostaa tilalle 3mm paksut phantom sarjasta.

Suosittelen visiittiä tuolla kaasuvalon myymälässä. Grilliä ostaessa antoivat noita lisävarusteita mukaan todella huokein hinnoin.

EDIT: Joissakin pienemmissä rogue-sarjan grilleissä oli Sear zone poltin ja ritilä pienempi. Omassa mallissa se oli sitä isompaa kokoa ja suosittelen ehdottomasti valitsemaan sen isompi kokoisen.
EDITEDIT: RXT mallissa pienempi Sear zone poltin ja ritilät mattaemaloitua valurautaa, joten omien kokemuksien pohjalta jättäisin nämä RXT*** mallit ostamatta, jos se vain on mahdollista. Ainahan se ei ole.
Eli
Käytännössä valinta olisi melkein tehtävä näiden väliltä:
200eur hintaero. Paistoala 600x460 vs 730x460 eli ei hirveän iso ero. Pärjäisköhä sitä tolla 3 polttimoisella..
Perheessä täl hetkel 2 aikuista ja taapero. Joskus harvoin voi olla tarvetta grillata 5-8 hengen porukalle.
 
Eli
Käytännössä valinta olisi melkein tehtävä näiden väliltä:
200eur hintaero. Paistoala 600x460 vs 730x460 eli ei hirveän iso ero. Pärjäisköhä sitä tolla 3 polttimoisella..
Perheessä täl hetkel 2 aikuista ja taapero. Joskus harvoin voi olla tarvetta grillata 5-8 hengen porukalle.

Itsellä 4 poltinta ja kesällä kyllä menee meillä grilli ihan täyteen kun syödään usein esim vanhempian / appivanhempien kanssa (meillä yksi taapero). Eli itseltä suositus 4:lle polttimolle. Antaa myös tilaa siirrellä ruokaa vähemmän kuumalle alueella kun grillaa monipuolisesti esim. Sieniä, vihanneksia, kanaa, makkaraa yms. samaan aikaan.
 
Kaasumikroille voisi olla ihan oma ketjunsa.

Kamanderia tekisi vähän mieli, mutta ei näytä olevan varastossa. Olisi pitänyt ostaa sillon, kun oli 399€ myynnissä.
 
Mulla olis ideana grillata kamadossa tollanen 1,5kg hirvipaisti, olisiko vinkkejä? (lämpötilaa yms.), kannattaako pistää vesiastiaa deflektorin päälle yms?
 
Eikai siinä eroa perus naudanpaistiin. Reverse searina mennään grilli 100-120C, sisälämpö sinne vajaa 60 asteeseen, sen jälkeen väriä pintaan suoralla grillauksella ja vetäytymään.
Ei tarvitse mitään vesiastiaa, toki saattaa helpottaa lämmönsäätelyssä.
 
Enemmän käy sääliksi jos joutuu repimään ylemmyydentunnetta jostakin grillihiilistä :itku:
Kaasugrilli on vähän kuin Toyota, tuntuu ihan hyvältä kun ei paremmasta tiedä :whistling:

Viikko takaperin tuli tehtyä hiiligrillillä sisäfilettä viskitynnyrin lankulla ja päälle lohkoperunat... :drool: Ei toimisi samalla tavalla kaasugrillissä vaikka mitä tekis.
 
Itse en mikään himogrillaaja ole (tai ehkä juuri siksi), mutta itselleni hiiligrilli oli ihan selviö. Vai oletteko ikinä kuulleet yhdenkään ravintolan kehuskelevan "suoraan omasta kaasugrillistä" tulevilla annoksillaan? En minäkään.

Mitään superhifistelyä kalliilla grilleillä en ole jaksanut ainakaan toistaiseksi lähteä harrastamaan, varsinkin kun olen vielä ehkä n.90% kasvissyöjä. Ostin kuitenkin viime keväänä Cittarista tällaisen kärrymallisen hiiligrillin. Eihän noin väljällä vehkeellä tosiaan kovin hyvin mitään superpitkiä kypsennyksiä tai muutakaan kikkailua tee, mutta ihan tyytyväinen olen ollut. Ruokaa mahtuu kivasti kerrallaan, siinä on näppärä piippuhylly missä voi pitää asioita lämpimänä ja tärkeimpänä tietty safkaan saa sen oikean hiiligrillin maun. Ei ole harmittanut, eikä ainakaan toistaiseksi tullut mitään hinkua päivittää johonkin fiinimpään vehkeeseen.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 656
Viestejä
4 512 159
Jäsenet
74 447
Uusin jäsen
Atnu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom