Hyvin voi rivarissa grillata hiilillä, jos ei nyt joku natsi asu naapurissa. Ei ole meillä ainakaan kukaan valittanut. Naapuri savustaa sähkösavustimella pihassa kesällä melkeen joka päivä ja siitä tulee varmaan enemmän sitä savun hajua.
Tämä noin yleisenä pointtina. Sinulla oli toki muitaki syitä valita kaasugrilli.
kesäksi tulossa uusi grilli kerrostaloasunnon kattoterassille. Vaikka hiiligrilli houkuttelisi, olen taipumassa kaasuun turvallisuus- ja naapurisopusyistä. Weberit ja Napoleonit ovat tuttuja mutta nyt törmäsin itselleni uuteen mielenkiintoiseen konseptiin, eli ”gastrogrilliin” Gastrogrilli 3 tarjouspaketti - Grillikeskus.fi
Samaa grilliä saa Saksasta vähän edullisemmin Gastrobräter 1-6flammig Samanlaisia grillejä myydään ilmeisesti enemmän nimenomaan keski-Euroopan markkinoilla.
Onko näistä kenelläkään kokemusta? Itseäni houkuttelee näissä tuo yksinkertaistettu funktionaalisuus, mukana ei ole mitään ylimääräistä, ei lämpömittaria tai vartaita, yms.
Weberin Master Touch GBS E-5750 -brikettigrilli on grillien mersu ja legenda, jossa yhdistyvät luovuus ja ylellisyys. Suljettu tuhka-astia, käytännöllinen kansipidike, kulinaarisiin kokeiluihin houkutteleva GBS-grilliritilä ja uusi iGrill-mittaripidike takaavat aidon grillaustunnelman.
www.taloon.com
Harvoin alennuksessa, tilaamalla uutiskirjeen niin saa vielä toimarit pois.
Onko näistä kenelläkään kokemusta? Itseäni houkuttelee näissä tuo yksinkertaistettu funktionaalisuus, mukana ei ole mitään ylimääräistä, ei lämpömittaria tai vartaita, yms.
vähän löytyy näistä tietoa, mutta tuohon saa ostettua kaikenlaista lisävarustetta, mm. tuulensuojan. Tuolla Saksa-sivustolla on sovellus, jolla voi räätälöidä oman grillin. En ihan itsekään saa kiinni mikä näiden idea on, mutta saksalainen pragmaattisuus ja oletettu laatu kiinnostaa.
Kesä lähestyy ja aion ryhtyä urbaaniksi kerrostaloasujaksi jolla on käytössä kohtuullisen kokoinen lasinen parveke. Siispä täytyy katsella sähkögrilliä.
Täällä oli viime keväänä kysytty että Weber Q1400 vai Pulse 1000 mutta vastauksia ei näyttänyt olevan.
Tuo iGrill voisi olla itselle ihan käyttökelpoinen kun lämpömittarit anturilla ovat hajonneet yksi toisensa jälkeen ja toimivaa laitosta en ole vielä löytänyt. Muutoinkin hälytykset puhelimen kautta ja lämpötilan tarkastelu olisivat ihan käyttökelpoisia ominaisuuksia.
Motonet näkyy myyvän Pulsea 499e joten reilun satkun hintaero on Q1400n.
Aiemmat kokemukset on mallia Bilteman hiiligrilli ja erinäisiä kaasugrillejä. Kai noillakin makkara ja pihvi paistuu, valitsi sitten kumman tahansa.
vähän löytyy näistä tietoa, mutta tuohon saa ostettua kaikenlaista lisävarustetta, mm. tuulensuojan. Tuolla Saksa-sivustolla on sovellus, jolla voi räätälöidä oman grillin. En ihan itsekään saa kiinni mikä näiden idea on, mutta saksalainen pragmaattisuus ja oletettu laatu kiinnostaa.
Kesä lähestyy ja aion ryhtyä urbaaniksi kerrostaloasujaksi jolla on käytössä kohtuullisen kokoinen lasinen parveke. Siispä täytyy katsella sähkögrilliä.
Täällä oli viime keväänä kysytty että Weber Q1400 vai Pulse 1000 mutta vastauksia ei näyttänyt olevan.
Tuo iGrill voisi olla itselle ihan käyttökelpoinen kun lämpömittarit anturilla ovat hajonneet yksi toisensa jälkeen ja toimivaa laitosta en ole vielä löytänyt. Muutoinkin hälytykset puhelimen kautta ja lämpötilan tarkastelu olisivat ihan käyttökelpoisia ominaisuuksia.
Motonet näkyy myyvän Pulsea 499e joten reilun satkun hintaero on Q1400n.
Aiemmat kokemukset on mallia Bilteman hiiligrilli ja erinäisiä kaasugrillejä. Kai noillakin makkara ja pihvi paistuu, valitsi sitten kumman tahansa.
Puolison serkulla on tuollainen Pulse, muutaman kerran siellä terassilla grilliruokia syöneenä voi todeta että kyllä sillä pääsee aika pitkälle, tarkkaan saa säädettyä lämmöt ja varmaan parasta mitä sähkögrillien puolelta löytyy.
Mulla löytyy nyt weber mastertouch ja harkitsen kaveriksi jotain 18-21” kamadoa, ihan vaan huvin, urheilun ja vaihtelun vuoksi.
Tuleeko noita kamadoja useasti alennusmyynteihin, millasissa hinnoissa alimmillaan pyörii?
Tuotteilla ei ilmeisesti kauhean isoja eroja ole?
Ehkäpä ensimmäisenä budjetti, kuinka paljon on valmis sijoittamaan?
Budjetti määrittää pitkälti jo kokoa, lisäosia jne.
Mihin käyttöön, mitä lisäosia olisi saatava / olisi kiva saada?
Sitten kun on pinkka ns kunnossa niin voidaan katsoa mitä kokoja sillä edes saa.
Mistä yllämainituista asioista valmis maksamaan?
Onko valmis karsimaan laadusta, lisäosista ja erityisesti takuusta.
Alennuksia tuskin pahemmin tulossa, hieman kalliistuneet ovat vehkeet konttipulan ja koronan takia parin vuoden aikana.
Mutta helpostikkin parilat, kivet, ritilät jne eivät mene samoihin telineisiin vaikka koko olisi sama. Myös vartaiden rungot jne heittelevät hieman kokojen sisällä.
Moi, tuli hommattua ensimmäinen grilli, Weber Master Touch hyvästä tarjouksesta. Seuraavaksi pitäisi hommata hyvää puuta. Hiiligrillistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Käyttönä alussa lienee ihan perinteisemmät ja helpoimmat ruuat, ei vielä tässä vaiheessa mitään pitempää settiä ole listalla.
Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
Moi, tuli hommattua ensimmäinen grilli, Weber Master Touch hyvästä tarjouksesta. Seuraavaksi pitäisi hommata hyvää puuta. Hiiligrillistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Käyttönä alussa lienee ihan perinteisemmät ja helpoimmat ruuat, ei vielä tässä vaiheessa mitään pitempää settiä ole listalla.
Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
...
Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
Viimeinen virhe on ostaa 50l säkki. Sen käsittely ja hiilien kaatelu piippusytyttimeen on täyttä tuskaa.
Ihan perus 20l pirkka/rainbow/motonet/tokmanni toimii ja ovat sopivan pientä palaa. Laittaa erikseen kostutettua spesiaalipuuta, jos haluaa hajua/makua tartuttaa.
Sytytyksessä olen käyttänyt piippusytytintä + sytytyspaloja, joka on huoleton ratkaisu. 1 min virittelyssä ja antaa itsekseen tehdä hommia vartin, jonka jälkeen kaataa hiilet palloon. Kuumailmapuhallin lienee kyllä nopeampi. En sitten tiedä, onko sen kanssa isompi riski kipinöiden lentelylle?
Onko noissa rengaspolttimissa isoja eroja, ts. otanko tokmannilta tjsp halvan perusversion? Varastossa on vanha 11kg kaasupullo (+20v?) ja harkitsin tuon vaihtoa pienempään ihan sen takia että olisi kätevämpi kuskata pihalla.
Viimeinen virhe on ostaa 50l säkki. Sen käsittely ja hiilien kaatelu piippusytyttimeen on täyttä tuskaa.
Ihan perus 20l pirkka/rainbow/motonet/tokmanni toimii ja ovat sopivan pientä palaa. Laittaa erikseen kostutettua spesiaalipuuta, jos haluaa hajua/makua tartuttaa.
Sytytyksessä olen käyttänyt piippusytytintä + sytytyspaloja, joka on huoleton ratkaisu. 1 min virittelyssä ja antaa itsekseen tehdä hommia vartin, jonka jälkeen kaataa hiilet palloon. Kuumailmapuhallin lienee kyllä nopeampi. En sitten tiedä, onko sen kanssa isompi riski kipinöiden lentelylle?
Noissa on kyllä aika isoja eroja säkkien välillä,mutta kun käy ennen grillin sytytystä nuo läpi ja pienii liian isot sopiviksi niin mielestäni on ihan hyvä valinta hiiliksi.Minulla on tuommoinen grillin sytytykseen tarkoitettu kuumailmapuhallin ja mielestäni on aika hidas ja lisäksi kipinöitä ja hiilipölya lentää jokapuolelle.Piippusytytin on mielestäni paljon parempi sytytykseen kunhan on tarpeeksi isolla tilavuudella varustettu.
Onkos täällä porukoilla kokemusta Char-Broil Kamander grillistä?
Miten mahtaa vertautua weberin master touchiin?
Saako tolla millään toteutettua niin että saisi yhtäaikaa suoraa ja epäsuoraa lämpöä?
Onkos täällä porukoilla kokemusta Char-Broil Kamander grillistä?
Miten mahtaa vertautua weberin master touchiin?
Saako tolla millään toteutettua niin että saisi yhtäaikaa suoraa ja epäsuoraa lämpöä?
Muistaakseni viime keväänä oli viimeksi juttua tuosta tässä ketjussa. Haulla löytyy. Youtubesta muistan katsoneeni myös jenkkien arvosteluita tuosta. Itse en siis omista, enkä ole nähnyt livenä. Lukemani ja näkemieni videoiden perusteella ottaisin mieluummin Master Touchin.
Moi, tuli hommattua ensimmäinen grilli, Weber Master Touch hyvästä tarjouksesta. Seuraavaksi pitäisi hommata hyvää puuta. Hiiligrillistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Käyttönä alussa lienee ihan perinteisemmät ja helpoimmat ruuat, ei vielä tässä vaiheessa mitään pitempää settiä ole listalla.
Minkälaisia hiiliä tai brikettejä tänä päivänä kannattaisi käyttää, yleiskäytössä? Marienburgeista ja grillisti hiilistä luin, että voisivat olla päteviä. Ensin mainitut taitaa olla aika isokokoisia piippusytyttimeen. Onko muita varteenotettavia vaihtoehtoja?
Kuten aiemmin linkattu Sunset Charcoal , hintalaatusuhde on paljon parempi kuin muissa markettihiilissä (pirkka/rainbow/motonet/tokmanni), jotka ei laadultaan ole kummoista esim marabuu hiileen verrattuna joka palaa pitkään ja kuumana. Marienburg on ihan ok hiili, mut usein melkoista silppua pussin täydeltä.
Onkos täällä porukoilla kokemusta Char-Broil Kamander grillistä?
Miten mahtaa vertautua weberin master touchiin?
Saako tolla millään toteutettua niin että saisi yhtäaikaa suoraa ja epäsuoraa lämpöä?
Tuo ollut keväästä asti käytössä, hyvä peli hintaan nähden, mielestäni parempi kuin mastertouch mikä oli ennen. Lämmöissä pääsee korkeammalle, pitää lämmöt paremmin (eristetty), lämmön säätö ei ehkä ihan niin helppoa mut pitää harjoitella vielä
Lisäksi taso on hyvä ja tukeva. Omatekemää napoli pizzaa kokeilin paistaa syksyllä, kun sai yläritilän ylös ja siihen sopivan paksun keraamisen pizzakiven niin yllättävän hyviä tuli kun lämpöä oli yli 350astetta.
Sopivan kokoisen keraamisen tai metallisen kuun eli puoliympyrän kun löytää, niin saa epäsuoran ja suoran lämmön.
Sunsetin isot säkit (ainakin mitä ite tilannut superaleista 2 kertaa 10 kilon säkeissä) on ihme halpaa pressukangasta ja sotkee sikana kun puskee pölyt läpi säkistä ja sai mustat kädet jo Cittarissa kun rullakosta konttiin lappasi. Ihan hanurista, vaikka itse hiilet ihan hyviä varsinkin hintaan nähden ovatkin.
On se vaan aika parhautta Weberin briketit Weberin brikettiannoskupilla säkistä, missä on jättikokoinen minigrip-mekanismi. Ja piippusytkään tietty. Seuraavalla kerralla kolistelee pölyt pois ja käyttää uudelleen.
Noh, itse käytän silti vaan Sunsetia Quebracho Blanco (mitä ei näköjään nyt ole myynnissä edes) ja Weberin brikettejä.
Sattuupa olemaan vielä itselle lähellä niin kiva tukea.
Sunsetin kama ollut myös hyvää mitä poltellut. Bilteman brikettejä on vielä hitusen jäljellä ja en tiedä ostanko jatkossa kun noita tullut nyt käytettyä lähinnä. Pitäähän noi briketit käyttää loppuun.
Käytössä itsellä on Weberin pallo ja sitten pikkunen Kamado Bono Minimo.
Sytettelyyn pallossa ollut piippusytytin ja sitten kamadossa käytellyt tommosia sytytyskieppejä Sytytyskieppi 32 kpl
Kävi silleen niinsanotusti vanhanaikaisesti tässä viikonlopun aikana, että olin kiertelemässä erästä K-rautaa ihan vain päivää tuhlataksena, ja tietenkin pysähdyin myös sinne puutarha osastolle jossa kesäkauden uusimmat ja kuumimmat grillit sijaitsevat. Olenhan kuitenkin erilaisia grillejä selaillut netistä jo kuukauden päivät.
Juttelin siinä jonkun toisen asiakkaan kanssa hänen kokemuksiaan weberin grilleistä ja tarttui siihen sitten myyjäkin paikalle.
Harmillisesti sattui sitten juuri siinä kohtaan olemaan taskussa lompakko mukana ja myyjä sai pidettyä sellaisen myyntipuheen että meni meikäläinenki sekaisin.
Heillä oli tarjouksessa Weberin Genesis 325S hintaan 1249€ ja tähän kaupan päällitteeksi sitten iGrill 2- lämpötilamittari (OVH 139€).
Tuli siinä sitten lähettyä tinkaamaan vähän muustakin ja ostoskoriin tarttui sitten muitakin oheistuotteita kuten Weberin originaali 300 sarjalaisille tarkoitettu peite. Edellinen melkein puoleenhintaan.
Kotona sitten tuli huomattua weberin aloittaneen kevät kampanjan; Valikoidun grillin ostajalle weber toimittaa kaupanpäällisiksi grillivartaan (OVH 189€). Tämä tuli täytettyä weberin sivujen kautta ja sieltä lähtikin paketti tulemaan kotia.
Kampanja koskee 18 vuotta täyttäneitä yksityishenkilöitä (”Ostaja”), jotka ostavat uuden Genesis –kaasugrillin (koskee 2022 lanseerattua Genesis- sarjaa) Weber-Stephenin valtuutetulta jälleenmyyjältä 19.3.-19.4.2022 (”Ehto”) välisenä aikana. Kampanjaan osallistuvat maat: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.
Äkkiseltään kun selailee nettiä, iGrill 2 -kampanja ei ole näkyvillä K-raudan sivuilla, ja hintakin oli sitten juuri samana päivänä päivittynyt tuohon 1249 hintaan myös k-raudan sivuille. joten summasummarum
grilli alesta 1249€ ja kaupanpäällisiä 139€ + 189€ ja tietysti tingatut oheisvermeet. Tietää miksi käy töissä kesän.
Tuo on tosi outo toi koko kun mustangin sivulla niiden L on ilmoitettu 21” ja tuolla kaupassa taas 18”, ja sit tossa lukee että grillausritilä olisi vaan 38cm…. Tosi outoa.
Edit: Ilmeisesti niillä on vaan tossa vahingossa M koon tuotekuvaus, pistin tilaukseen, ja noita muita alennustuotteita kanssa, vähän yli 500e edestä.
Kyllä vaimo taas yllättyy aamulla
Viimeinen virhe on ostaa 50l säkki. Sen käsittely ja hiilien kaatelu piippusytyttimeen on täyttä tuskaa.
Ihan perus 20l pirkka/rainbow/motonet/tokmanni toimii ja ovat sopivan pientä palaa. Laittaa erikseen kostutettua spesiaalipuuta, jos haluaa hajua/makua tartuttaa.
Sytytyksessä olen käyttänyt piippusytytintä + sytytyspaloja, joka on huoleton ratkaisu. 1 min virittelyssä ja antaa itsekseen tehdä hommia vartin, jonka jälkeen kaataa hiilet palloon. Kuumailmapuhallin lienee kyllä nopeampi. En sitten tiedä, onko sen kanssa isompi riski kipinöiden lentelylle?
Mä en taas käytä muuta kuin Marienburgia. Noi halpishiilet on ihan hirveetä paskaa. Semmosta silppoa että ei pysy edes grillissä vaan menee pohjaritilän läpi. Lisäks noi ei palja kovin tasaisesti eikä kovin kauaa, joten niitä saa olla kokoajan lappamassa lisää. Marienburgit on huomattavasti isompia ja palaa kauemmin ja tasaisemmin. Tarvittaessa ne on nopea käsillä hajoittaa tarvittaessa pienemmiksi.
Mä en taas käytä muuta kuin Marienburgia. Noi halpishiilet on ihan hirveetä paskaa. Semmosta silppoa että ei pysy edes grillissä vaan menee pohjaritilän läpi. Lisäks noi ei palja kovin tasaisesti eikä kovin kauaa, joten niitä saa olla kokoajan lappamassa lisää. Marienburgit on huomattavasti isompia ja palaa kauemmin ja tasaisemmin. Tarvittaessa ne on nopea käsillä hajoittaa tarvittaessa pienemmiksi.
Ok-taloa rakentamassa ja nyt kiinnostaisi jo ostella valmiiksi alesta Kaasugrilli. Näitä kuvassa olevaa mallia olen pohtinut
Lähinnä tossa Spiritis mietityttää ettei ole yläritilätasoa, joka on aika ihmeellistä tuon hintaluokan vehkeessä. Onko tuo Genesis 280eur hintaeron arvoinen? Tarkoitus hommata grilli, jolla pärjäisi seuraavat 10v.
Napoleon ROGUE® 425-1 kaasugrilli on innovatiivinen, menevä ja joka tilaan sopiva muhkea kolmipolttimoinen grilli, joka tarjoaa perinteisen ja monipuolisen grillin tyylikkäästi viimeistellyssä, kestävässä rungossa.
www.verkkokauppa.com
Varmaat saat Kaasuvalosta tuon 600 EUR tuntumaan kun kysyt vaan rohkeasti tarjouksen. Itse päädyyn Napoleoniin viime keväänä.
Tuossa videopätkä weber /napolen vertailusta. Saa hyvän käsityksen eroista ja rakenteesta
Ok-taloa rakentamassa ja nyt kiinnostaisi jo ostella valmiiksi alesta Kaasugrilli. Näitä kuvassa olevaa mallia olen pohtinut
Lähinnä tossa Spiritis mietityttää ettei ole yläritilätasoa, joka on aika ihmeellistä tuon hintaluokan vehkeessä. Onko tuo Genesis 280eur hintaeron arvoinen? Tarkoitus hommata grilli, jolla pärjäisi seuraavat 10v.
Genesiksessä on enemmän grillausalaa ja enemmän tehoa. Kaasupullon saa myös siihen kiinni ja tuossa on neljä rengasta. Googlella löytää varmaan tarkempaa vertailua noille kahdelle mallille.
Olen kerran haksahtanut bilteman briketteihin, never again. Siihen halpaan hintaan löytyi syy ja se on että siellä 10kg pussissa oli ainakin kilo pieniä ja isompia kivenmurikoita seassa. Ammattitermein kate otetaan laittamalla kiviä sekaan.
Olen kerran haksahtanut bilteman briketteihin, never again. Siihen halpaan hintaan löytyi syy ja se on että siellä 10kg pussissa oli ainakin kilo pieniä ja isompia kivenmurikoita seassa. Ammattitermein kate otetaan laittamalla kiviä sekaan.
Olen kerran haksahtanut bilteman briketteihin, never again. Siihen halpaan hintaan löytyi syy ja se on että siellä 10kg pussissa oli ainakin kilo pieniä ja isompia kivenmurikoita seassa. Ammattitermein kate otetaan laittamalla kiviä sekaan.
Briketit ovat kyllä aina saman kokoisia sekä täällä ketjussa aika moni pitää juuri noista bilteman briketeistä koska ovat älyttömän hyviä hintalaatusuhteeltaan.
Bilteman hiilet onkin sit asia erikseen, ne on kamalan huonoja.
Genesiksessä on enemmän grillausalaa ja enemmän tehoa. Kaasupullon saa myös siihen kiinni ja tuossa on neljä rengasta. Googlella löytää varmaan tarkempaa vertailua noille kahdelle mallille.
Kyllä Spirit pitäisi olla se lankaräkki minkä saa siihen paistoalueen yläpuolelle.
Myöskin pullon saa kiinni, siellä on sellainen pieni teline sille kyljessä.
Grillausala tosiaan on isompi.
Kyllä Spirit pitäisi olla se lankaräkki minkä saa siihen paistoalueen yläpuolelle.
Myöskin pullon saa kiinni, siellä on sellainen pieni teline sille kyljessä.
Grillausala tosiaan on isompi.
Vasta viikonloppuna Spirit II S-320 mallin pistin kasaan ja yläritilä noista kaikista tosiaan löytyy. Grillausala on yllättävän iso 3-polttimen grilliksi ja hyvin lähelle isoa 4-polttimon halpagrilliä, mikä on mökillä. Lämpöä tuohon tuntuu tiiveyden takia saavan aika mukavasti.
No, ei ne nyt priimaa ole ollut ainakaan weberin briketteihin verrattuna. Savuttaa ja paljon haljenneita mukana. Mutta ei kyllä mitään kiviä ole näkynyt.
No, ei ne nyt priimaa ole ollut ainakaan weberin briketteihin verrattuna. Savuttaa ja paljon haljenneita mukana. Mutta ei kyllä mitään kiviä ole näkynyt.
Hinta/laatu noissa kuitenkin on melkoisen hyvä jso verrataan muihin halpisbriketteihin. Esmes Rainbow ja Pirkka on aivan hirveetä kamaa. Ne vasta savuttaakin ja oikein kitkerää petroolin hajuista savua.
Weberit toki ykkösenä, mutta maksaa niin perkeleesti ja kuitenkin kun tulee aika helvetisti grillattua kesällä niin Biltemat on osittautuneet hyväksi hintalaaduksi. Ne Bilteman pikkupussin briketit on mun mielestä eri kun isossa ja ei ole niin hyvää kamaa.
Miksi käytätte brikettejä? Oletteko niitä sytytysnesteen lotraajia? Teette makkaroihin viiltoja?
Mistä sattuu aaltopahvijämistä puristettuja brikettejä, joista ei hiilen/savun maku irtoa mihinkään.
Eivät saavuta kovia lämpötiloja, pöllyävät ja tuhkastavat ympäriinsä ja hieman kantta availessa niin samantien jäähtyvät ja ovat entisiä.
Itse käytän kovapuuhiiliä, quebracho, wattle, marabu, akaasi jne. hieman riippuen ruoasta ja käyttötarkoituksesta.
En sano että se on ainut oikea tapa mutta mutta.