Grillit & grillaus

Tällaista kellään?


Onkohan tuossa sivukeitintä? Kuvat on aika pieniresoluutioisia ja kehnoja, ja tuollaista on Motonetissä tuskin kasattuna esillä. Tuotekuvaus keittoastioineen ja keittolevyineen on aika hämmentävä. Varmaan googlella käännetty.

Merkistä ei mitään mainintaa, oliskohan jollain muulla sivustolla parempia kuvia ko. laitteesta?
 
Tällaista kellään?


Onkohan tuossa sivukeitintä? Kuvat on aika pieniresoluutioisia ja kehnoja, ja tuollaista on Motonetissä tuskin kasattuna esillä. Tuotekuvaus keittoastioineen ja keittolevyineen on aika hämmentävä. Varmaan googlella käännetty.

Merkistä ei mitään mainintaa, oliskohan jollain muulla sivustolla parempia kuvia ko. laitteesta?

Ainakin tuossa oikeanpuoleisessa tasossa on selvästi nostettava kansi ja täysin samanlaisia on eri merkkien sivukeittimien suojanan joten uskon tuossa olevan. En tiedä kuitenkaan eikä kokemusta.
 
Tällaista kellään?


Onkohan tuossa sivukeitintä? Kuvat on aika pieniresoluutioisia ja kehnoja, ja tuollaista on Motonetissä tuskin kasattuna esillä. Tuotekuvaus keittoastioineen ja keittolevyineen on aika hämmentävä. Varmaan googlella käännetty.

Merkistä ei mitään mainintaa, oliskohan jollain muulla sivustolla parempia kuvia ko. laitteesta?

Näyttäisi aika samalta laitteelta ja sivukeitin löytyy.

 
Näyttäisi aika samalta laitteelta ja sivukeitin löytyy.


No niinpä näyttää, täytyypä tutustua tarkemmin. Aika paljon kalliimpi on Hollannisa tuo kampe kuin paikallisessa Motonetissä. Kerrankin näin päin... :)
 
Viimeksi muokattu:
Mitä siitä on tarkoitus puhdistaa?
Ritilöille lämpö ja sopiva grilliharja, millä hiiltyneet pois.
 
Mitä siitä on tarkoitus puhdistaa?

Sisäseinät, ehkä sisäkansi ja alatila ritiliöiden alta. Sen verran rasvaa ja puoliksi palanutta ruuanjämää täynnä että homehtuu talven aikana jos sen tollasena jätän pihalle.

Ritilät/parilat on kunnossa :p
 
Sisäseinät, ehkä sisäkansi ja alatila ritiliöiden alta. Sen verran rasvaa ja puoliksi palanutta ruuanjämää täynnä että homehtuu talven aikana jos sen tollasena jätän pihalle.

Ritilät/parilat on kunnossa :p
Aina ne homehtuu. Sitten keväällä vaan uuninpuhdistus aineella suurimmat pois ja kovaa lämpöä niin palaa puhtaaks.
 
Sisäseinät, ehkä sisäkansi ja alatila ritiliöiden alta. Sen verran rasvaa ja puoliksi palanutta ruuanjämää täynnä että homehtuu talven aikana jos sen tollasena jätän pihalle.

Ritilät/parilat on kunnossa :p
Itse hieman laiska tekemään tuota kaapimista, joten minun keino on ollut aiheuttaa rasvapalo :)
Grilli täysille ja rasva leimahtaa jossain vaiheessa ja palaa tuhkaksi.
Ei siinä varmaan 15min kauempaa mene.

Sitten vaan työntelee sen tuhkan sinne alla olevaan roskikseen (Weber Spirit, kun rasva-astian poistaa niin 10l ämpäri mahtuu hyvin alle.)
Laita muoviämpäri ja roskapussi vasta kun grilli jäähtynyt :p
 
-kova lämpö ja harjalla suurimmat pois
-ritilät irti ja niiden harjaus
-grillin sisään suihkii grillinpuhdistusainetta
-kaikki paska pois sisältä ja lämmönjakopellit pois ja niiden putsaus
-levyjen öljyäminen oliiviöljyllä ja kääriminen leivinpaperiin ja sitten muovipussiin ja lämpöiseen
-myös lämmönjakopellit voi laittaa lämpöseen

Näin sulla on keväällä puhdas grilli ja kestää isältä pojalle
 
Ostin tollasen mustangin parilan, ideana kokeilla smash burgereiden tekoa sillä.
Mites kun tossa lukee käyttöönotosta että pitäis ensin kuumentaa tulella harmaaksi, eli varmaan tarkoitetaan että ritilän päällä?
Mut sit muuttuu kinkkiseksi kun käsketään seuraavaksi kaatamaan vettä siihen ja antamaan sen kiehua.

Millä helvetillä se vesi kiehuu tasaisella pinnalla, takapuoli on vielä täysin sileä. :hmm:
Eikös noi vedet vaan valu tosta sit grilliin?
Mitä kamadon pinnoite tykkää jos yhtäkkiä kuumaan grilliin kaadetaan vettä? :rolleyes:
 
Ostin tollasen mustangin parilan, ideana kokeilla smash burgereiden tekoa sillä.
Mites kun tossa lukee käyttöönotosta että pitäis ensin kuumentaa tulella harmaaksi, eli varmaan tarkoitetaan että ritilän päällä?
Mut sit muuttuu kinkkiseksi kun käsketään seuraavaksi kaatamaan vettä siihen ja antamaan sen kiehua.

Millä helvetillä se vesi kiehuu tasaisella pinnalla, takapuoli on vielä täysin sileä. :hmm:
Eikös noi vedet vaan valu tosta sit grilliin?
Mitä kamadon pinnoite tykkää jos yhtäkkiä kuumaan grilliin kaadetaan vettä? :rolleyes:
Eikös issnä semmoinen pieni reuna ole molemmilla puolilla? Ei siihen kovin paljoa kannata vettä kaataa.
 
Aivan höpönlöpöä, hiton hyviä hiiliä.
Osa on tosi isoja mut ei kyllä ole paljoa silppua, kyllähän nä testeissäkin on pärjänneet älyttömän hyvin ja voittanut moninverroin kalliimmat hiilet.

3 pussia noita ostin viime kesänä ja jokaisessa sama ongelma. Laitappas muuten linkkiä noihin testeihin missä ovat pärjänneet, ihan mielenkiinnosta miten kalliimmat hiilet pärjäsivät.
 
Tällaista kellään?


Onkohan tuossa sivukeitintä? Kuvat on aika pieniresoluutioisia ja kehnoja, ja tuollaista on Motonetissä tuskin kasattuna esillä. Tuotekuvaus keittoastioineen ja keittolevyineen on aika hämmentävä. Varmaan googlella käännetty.

Merkistä ei mitään mainintaa, oliskohan jollain muulla sivustolla parempia kuvia ko. laitteesta?


Kävin tänään muissa asioissa Motonetissä ja siellähän olikin tuollainen kasattuna ja hintakin tippunut satasen. Mutta mutta... kovin oli rimpulan oloinen ja jäi kauppaan. Nykyinen grilli on sekin halpis, Barbec terrace neljällä polttimella. Prismasta ostettu, mutta ihan eri planeetalta tuohon verrattuna. Nykyinen on kestänyt 9 vuotta kesät talvet ulkona ja nyt alkaa olla loppu. En jaksa uskoa että tuo kestäisi viittäkään vuotta vastaavissa olosuhteissa.

Pitänee katsella syksyn alennusmyynneistä vaikka jotain kolmipolttimoista sivukeittimellä varustettua grilliä ja tehdä siinä pizzat pizzakivellä kuten tähänkin asti. Tai hankkia grillin hintojen erotuksella erillinen pizzauuni.
 
Tässä muutama kuva noista Sunsetin kautta tilatuista ukrainalaisista. Nämä kestävät yleensä sen pari grillauskertaa.
20220903_155822.jpg
20220903_160001.jpg
20220903_160027.jpg
20220903_160452.jpg
 
Millanen tuoksu noissa?

Oisko kommenttia noista muista siellä myytävistä hiilistä myös?

Hyvin mieto, mutta mielyttävä. Sopii hyvin esim broilerin tai vihannesten kanssa. Nauta kaipaa mielestäni jotain vahvempaa.

Quebracho on maun ja tuoksun puolesta mielestäni monikäyttöisempi. Syttyy tosin hitaammin ja palaa huomattavasti kauemmin. Muistuttaa minun mielestäni jonkin verran Marabu-hiiltä. Nämä ovat ne omat suosikit.

Longanin savu oli kitkerämpää, mutta puhdas hiillos paloi todella kauan ja kuumana.

Jos kaipaan enemmän savun makua, lisään kiekkoja tarpeen mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä muutama kuva noista Sunsetin kautta tilatuista ukrainalaisista. Nämä kestävät yleensä sen pari grillauskertaa.
20220903_155822.jpg
20220903_160001.jpg
20220903_160027.jpg
20220903_160452.jpg

Itsekin tilasin noita, en ole vaan kerennyt vielä testaamaan. Pari muuta sorttia(Ayin ja Quebracho white) otin myös kokeiluun....
 
Onko jossain kunnon ohjeita miten tota kamadon grillausjärjestelmää kuuluu käyttää?
En tajua mikä ton pyöreän raudan tarkoitus esim on?
 
Jos tarkoitat pohjalevyä niin lähti täältä kyllä nopsasti kun tuli hiilikori. Veto lähti toimimaan kummasti sen jälkeen....eli toimii jarruna, koska tukkentuu nopeasti.
 
Jos tarkoitat pohjalevyä niin lähti täältä kyllä nopsasti kun tuli hiilikori. Veto lähti toimimaan kummasti sen jälkeen....eli toimii jarruna, koska tukkentuu nopeasti.
Nyt en kyllä tajua yhtään mistä puhut?
Mikä ihmeen pohjalevy?
 
Onko jossain kunnon ohjeita miten tota kamadon grillausjärjestelmää kuuluu käyttää?
En tajua mikä ton pyöreän raudan tarkoitus esim on?

Tätäkö meinaat?
Pyöreä rauta tulee vaikka sinne alas noiden puolikuiden yläpuolelle, niin siihen saat vaikka putoavalle rasvalle astian tai pannun alemmas tai jos teet jotain ruokaa mihin haluat sen valuvan rasvan menevän.
Six tarkottanee arinaa.

E7BDECB3-88CC-4A1C-AA59-11791E09F7B3.jpeg
 
Tätäkö meinaat?
Pyöreä rauta tulee vaikka sinne alas noiden puolikuiden yläpuolelle, niin siihen saat vaikka putoavalle rasvalle astian tai pannun alemmas tai jos teet jotain ruokaa mihin haluat sen valuvan rasvan menevän.
Six tarkottanee arinaa.

E7BDECB3-88CC-4A1C-AA59-11791E09F7B3.jpeg
Juurikin näin. Väärä rauta. Pahoittelut.
 
Joo siis just tota grillausjärjestelmää, mun mustangin sellanen tuli vihdoin mulle perille minkä tilasin jo maaliskuussa.
En kyllä nyt vieläkään hahmota että mihin se tulisi ja miten siihen saisi kiinni astian mihin rasva valuisi?

Siellä oli siis ton systeemin mikä tässä kuvassa on, niin sen lisäksi sellanen pyöreä rauta, missä on reunoissa kahdessa kohtaa sellaset ympyrät...


Mutta kiinnostaisi nyt kyllä toi kanssa että minkä levyn sä six otit pois kun sait hiilikorin?
Meinaan kun mäkin otin käyttöön hiilikorin just muutama viikko takaperin...
 
Siinä ”pääkehikossa” on tapit keskellä. Ylä- ja alaosassa, tyrkkäät ne rinkulat niihin ylös tai alas, sen mukaan mihin haluat vaikka pannun tai vaikka nostaa niitä puolikuita reilusti ylös vaikka pizzaa varten.

Edit: ehkä selkeämpi näin :)

 
Siinä ”pääkehikossa” on tapit keskellä. Ylä- ja alaosassa, tyrkkäät ne rinkulat niihin ylös tai alas, sen mukaan mihin haluat vaikka pannun tai vaikka nostaa niitä puolikuita reilusti ylös vaikka pizzaa varten.

Edit: ehkä selkeämpi näin :)


Nonii nyt mä tajusin! :D

Tossa videolla esiteltiin tota systeemiä pizzakiven kanssa, toimiikohan toi myös ihan random 3rd party kivellä mikä leveydeltään tulee yli vähän reunoilta noista mukana tuleville deflektorilevyistä?

Tällä hetkellähän oon käyttänyt sitä mutterisysteemiä että original deflektorin päällä paksut mutterit ja siinä sit kivi, mutta toihan tulis nyt paljon korkeemmalle...
 
Joo siis just tota grillausjärjestelmää, mun mustangin sellanen tuli vihdoin mulle perille minkä tilasin jo maaliskuussa.
En kyllä nyt vieläkään hahmota että mihin se tulisi ja miten siihen saisi kiinni astian mihin rasva valuisi?

Siellä oli siis ton systeemin mikä tässä kuvassa on, niin sen lisäksi sellanen pyöreä rauta, missä on reunoissa kahdessa kohtaa sellaset ympyrät...


Mutta kiinnostaisi nyt kyllä toi kanssa että minkä levyn sä six otit pois kun sait hiilikorin?
Meinaan kun mäkin otin käyttöön hiilikorin just muutama viikko takaperin...
Otin sen reikälevyn pohjalla pois hiilikorin alta.

Täällä tuli kamadon viereen offset smokeri viikonloppuna. Käytöstä jo käynyt privana keskusteluja. Myöhemmin käyttökokemuksia tänne yleisosastolle...
Oklahoma Joe Highland SmokerIMG20220910175328~2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on ollut omaan Bono grandeen erinomaisen kokoinen ja kaikin puolin hyvä, sääli että on mallistosta poistuva. GROGGY Tarjotin, ruostumaton teräs - IKEA
Aa toi oliskin varmaan hyvä mikäli sen jotenkin tukevasti sais pysymään tossa päällä...

Mutta joo käväsinkin äsken tota tutkimassa ja jos siinä pyöreässä raudassa on ideana että se rasvankeruuastia upotetaan siihen aukkoon niin siinä ei kyllä olekkaan halkaisija kuin 25cm...
 
Oletan että pyöreällä raudalla tarkoitat tätä: https://cdn.verk.net/cdn-cgi/image/...sharpen=0.5/images/22/2_649537-2185x2137.jpeg

Sen tiputuspannun ei ole tarvittavaa upota raudan keskelle vaan pannu voi hyvin olla siinä päällä vaan. Kunhan pannu mahtuu halkaisijan puolesta kamadosi sisään ja reunoille jää tilaa ilmankiertoa varten on silloin pannu sopiva. Tiputuspannu kannattaa käytössä muuten vuorata kerroksella paksua foliota, on tiskien hoito paljon helpompaa.

Tuohon pyöreään rautaritilään voi upottaa myös esimerkiksi wokkipannun tai haudutuspadan kätevästi.
 
Nonii nyt mä tajusin! :D

Tossa videolla esiteltiin tota systeemiä pizzakiven kanssa, toimiikohan toi myös ihan random 3rd party kivellä mikä leveydeltään tulee yli vähän reunoilta noista mukana tuleville deflektorilevyistä?

Tällä hetkellähän oon käyttänyt sitä mutterisysteemiä että original deflektorin päällä paksut mutterit ja siinä sit kivi, mutta toihan tulis nyt paljon korkeemmalle...
Pizzanpaistoon laitan itse ritilät ylimmälle taso, sen päälle kaksi tiiltä vierekkäin, siihen päälle deflektorit jonka päälle pizzakivi jollain, esim muttereilla, irtinostettuna. Näin saa pizzan paistumaan mahdollisimman lähelle kantta.
 
Oletan että pyöreällä raudalla tarkoitat tätä: https://cdn.verk.net/cdn-cgi/image/...sharpen=0.5/images/22/2_649537-2185x2137.jpeg

Sen tiputuspannun ei ole tarvittavaa upota raudan keskelle vaan pannu voi hyvin olla siinä päällä vaan. Kunhan pannu mahtuu halkaisijan puolesta kamadosi sisään ja reunoille jää tilaa ilmankiertoa varten on silloin pannu sopiva. Tiputuspannu kannattaa käytössä muuten vuorata kerroksella paksua foliota, on tiskien hoito paljon helpompaa.

Tuohon pyöreään rautaritilään voi upottaa myös esimerkiksi wokkipannun tai haudutuspadan kätevästi.
Juuri tuota tarkoitan.
 
Tuli muuten tällainen ostettua The Bastard Grillausvalo 59,90 kun on tullut huomattua että se on yhdeksän kertaa kymmenestä kun mun grillauksen aloittelu venyy niin myöhään että lopulta kyykin ulkona otsalamppu päässä :D

On tosi näppärän oloinen, valaisee ihan älyttömän selvästi koko grilliritilän ja hemmetin hyvä lisä toi sisäänrakennettu ajastin.

Ostin testiin myös puolta halvemman mustangin valon, siinä taas ehdoton etu oli hipaisukytkin, mutta miinusta tuli sitten siitä että se ei ole säänkestävä, ei ole ajastinta, ja kiinnitys tohon kamadon kahvaan on Todella jämpti, se pitää sivun kautta vetää siihen kahvan keskelle kun ei aukea niin paljon että saisi suoraan keskeltä siihen, sellainen kutina että jos tota pitäis joka grillauksen jälkeen irroittaa ja pistää uudelleen kiinni niin noi kamadon kahvan mutterien kiinnitykset tulee hajoamaan...
Lisäksi bastardi valaisee älyttömän ison alueen ja koska sitä voi käännellä joka puolelle sen saa siinä samalla valaisemaan vähän ympäristöäkin.

Toimii myös niin että kun ajastin laukeaa, äänen lisäksi se vilkuttaa valoja, niin pilkkopimeässä näkyy nätisti kotiin ikkunasta sisään millon pitää käydä ruokaa kääntämässä tai ottamassa pois. :thumbsup::cool:

Ainoa mitä nyt pohdin on, kestääkö toi varmasti lämpöä kunnolla.
Jos esim pizzaa olen tekemässä niin kun pidän kantta auki että hiilet syttyy kunnolla niin siihen käsikahvan kohdallehan kohdistuu kyllä aikamoista lämpöä...

Onko kellään kokemusta?
 
Eka ja viimeinen Marieburghiili ostettu. Pelkkää silppua koko säkki ja kipinöi ja paukkuu....mitä lie on...mutta ei tuu ostettu toiste. Piti kokeilla ja nyt kokeiltu. En suosittele. Pysytään Sunsetin tuotteissa....
 
Eka ja viimeinen Marieburghiili ostettu. Pelkkää silppua koko säkki ja kipinöi ja paukkuu....mitä lie on...mutta ei tuu ostettu toiste. Piti kokeilla ja nyt kokeiltu. En suosittele. Pysytään Sunsetin tuotteissa....
Tosi outoa ku itellä on ihan eri kokemukset.
Toki mä vähän kokeilen myös ostettaessa niitä pusseja, jos tuntuu olevan silppua niin otan toisen säkin...
 
Eka ja viimeinen Marieburghiili ostettu. Pelkkää silppua koko säkki ja kipinöi ja paukkuu....mitä lie on...mutta ei tuu ostettu toiste. Piti kokeilla ja nyt kokeiltu. En suosittele. Pysytään Sunsetin tuotteissa....
Suosittelen antamaan uuden mahdollisuuden. Itsellä on varmaan 1 säkki 20 ostettua kohden ollut silppua, kaikki muut reilunkokoisia paloja joita voi sitten halutessaan pilkkoa. Enkä muista että olis kyllä koskaan piipusta kaatamisen jälkeen kipinöinyt..
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Heh, kiitos kommenteista. Ehkä ostan joskus tai en. Nyt polttelen kyllä ensin 50kg kovahiiltä ja 10 kg brikettejä pois... :thumbsup: :)
 
Laiton Masterbuiltin Gravity Series 560:n kiertoon ja ostin saman sarjan 800:n. Laatu on hieman parempi ja esimerkiksi seinämät ovat kaksinkertaiset. Puhallin vaikuttaa enemmän säätyväkierroksiselta eli ei ole täysillä on/off puhaltava ja 800 säätää lämmöt vielä tarkemmin. Uusi ominaisuus on griddle, joka on painava ja varaa lämpöä erittäin hyvin. Kokeilin ensimmäistä kertaa smashburgereita, jotka mielestäni onnistui hyvin. Muutama kysymys kuitenkin:
-Kuinka kuuma griddle pitäisi olla? Itse säädin grillin 500F ja griddle infrapunamittarilla noin 240C. Pihveihin tuli tällä hyvä ruskistunut pinta. En nostaisi korkeammaksi vaan matalammallakin voisi pärjätä
-Tarvitseeko painaa koko ajan vai pelkästään alussa? Litistin vain alussa ja hyvä rapea pinta tuli tällä tavallakin
-Painon voitelu? Griddle on hyvin tarttumaton ja pihvi imaisi painoon kiinni
-Juuston sulattaminen, käytättekö kupua, että tulee lämpöä ja sulaa nopeammin?
 
Käytä leivinpaperia siellä välissä. Ei tarvitse painaa koko aikaa, kunhan saat sen liiskattua ja hetken pidettyä. Kyllä se juusto sulaa tarpeeksi ilman kupuakin. Keep it simple.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 634
Viestejä
4 511 383
Jäsenet
74 445
Uusin jäsen
hupsistarallaa

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom