Chilin kasvatus-topic

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 538
Mistä tietää, että chilit on kypsiä?

Ei aavistustakaan, mitä nämä ovat.

Nämä ensimmäiset on jotain jättiläisiä, lähempänä pientä paprikaa kooltaan, isoimmait luokkaa 5cm halkaisijaltaan.

IMG_0921.jpegIMG_0920.jpegIMG_0922.jpeg
 
Liittynyt
18.06.2024
Viestejä
29
Mistä tietää, että chilit on kypsiä?

Ei aavistustakaan, mitä nämä ovat.

Nämä ensimmäiset on jotain jättiläisiä, lähempänä pientä paprikaa kooltaan, isoimmait luokkaa 5cm halkaisijaltaan.

Maista. Kyllä se kertoo onko valmis vai mitä. Ajan kanssa tunnistat mikä on hyvä ja mikä on huono. Ja jos laji maistuu p*ltä koko matkan. Kannattaa vaihtaa lajia tai tutkia kasvatus olosuhteita.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 538
Eli mitään ”nyrkkisääntöä” ei ole?
Kaikista ei voi maistaa, koska silloin saattaisi mennä paljon hukkaan. Jalopenotkin taidetaan käytännössä syödä ”raakana”.
 
Liittynyt
18.06.2024
Viestejä
29
Eli mitään ”nyrkkisääntöä” ei ole?
Kaikista ei voi maistaa, koska silloin saattaisi mennä paljon hukkaan. Jalopenotkin taidetaan käytännössä syödä ”raakana”.
Ei tietenkään! Mutta kyllä yleensä sen tuntee onko vahvasti kuorettunut, siemenöitynyt Yms… Tulisuus voi vaihdella todella voimakkaasti. Mutta sehän on osa matkaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 538
Ei tietenkään! Mutta kyllä yleensä sen tuntee onko vahvasti kuorettunut, siemenöitynyt Yms… Tulisuus voi vaihdella todella voimakkaasti. Mutta sehän on osa matkaa.
En minä ole mihinkään matkalle lähdössä. Haluan vain tietää, että milloin nuo kannattaa poimia?
 
Liittynyt
18.06.2024
Viestejä
29
Valitse se joka on lähenpänä sitä väriä/kokoa jota oletat sen olevan. Sitten koita miltä se tuntuu kun puristat sitä onko siinä eroa nuorempaan. Ja sen jonka oletat olevan vanhempi ja voit todeta kypsemmäksi jolloin voit sen poimia. Tämän jälkeen teet aistin varaisen tutkimuksen että onko se mielestäsi hyvä. Jos kuori tai suu tuntuma on vääränlainen voit olettaa että se on joko liian aikainen tai liian vanha jolloin voit itse seurata kasvin kehittymistä. Itse olen päästänyt uusissa kasvaissa jotkut hedelmät kypsymään ylitse jolloin voin seurata hedelmän kehitystä läpi sen kasvun. Ja olen maistellut saman kasvin hedelmää eri kasvuvaiheissa ja tehnyt havaintoja kehityksestä sen eri vaiheissa. Esim maussa.. Tämä on se matka jota tarkoitin. Koska kaikissa on potentiaalia sen eri kasvuvaiheissa.
 

Yeenoghu

Neighbour of the beast
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
1 323
Jo on yksinkertaisesta asiasta tehty monimutkainen.

Paria poikkeusta lukuunottamatta chili on kypsä kun se on vaihtanut väriä. Siinä se.
 
Liittynyt
25.10.2019
Viestejä
351
Jo on yksinkertaisesta asiasta tehty monimutkainen.

Paria poikkeusta lukuunottamatta chili on kypsä kun se on vaihtanut väriä. Siinä se.
Chilin hedelmä voi vaihtaa väriänsä useamman kerran elinkaarensa aikana. Siemenistä voi päätellä jotain eli poimimalla koemaistiaisen ja tarkastaa ovatko siemenet kypsyneet.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 927
Chili kiertää lehtiä, muttei näy öttiäisiä, edes luupilla. alapinta kuin sokeria tai suolaa olisi ripoteltu, kovia valkoisia pikkukekoja.
Oiskos saanut liikaa kivennäistä, et ravinteet tulee läpi ja kiteytyy pintaan, kuin suola huuliin välimerdellä?
1724396098510.jpeg
 
Liittynyt
30.08.2020
Viestejä
317
Chilin hedelmä voi vaihtaa väriänsä useamman kerran elinkaarensa aikana. Siemenistä voi päätellä jotain eli poimimalla koemaistiaisen ja tarkastaa ovatko siemenet kypsyneet.
Itsellä Oda Pepper joka meni ensin purppuraksi ja vaihtoi värin oranssiksi ja ilmeisesti kypsänä punainen.

Chili kiertää lehtiä, muttei näy öttiäisiä, edes luupilla. alapinta kuin sokeria tai suolaa olisi ripoteltu, kovia valkoisia pikkukekoja.
Oiskos saanut liikaa kivennäistä, et ravinteet tulee läpi ja kiteytyy pintaan, kuin suola huuliin välimerdellä?
Ensimmäisenä tule mieleen liiallinen ravinne. Joka viisaampi varmaan osaa sanoa tarkemmin, itse olen vain kokeileva puutarhuri.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 388
Chili kiertää lehtiä, muttei näy öttiäisiä, edes luupilla. alapinta kuin sokeria tai suolaa olisi ripoteltu, kovia valkoisia pikkukekoja.
Oiskos saanut liikaa kivennäistä, et ravinteet tulee läpi ja kiteytyy pintaan, kuin suola huuliin välimerdellä?
Liiallinen kastelu aiheuttaa tuollaista ödeemaa. Usein puhutaan myös, että liikalannoitus aiheuttaisi tuota, mutta siitä ihan yhtenäistä näkymästä löydy.
 
Liittynyt
20.09.2018
Viestejä
340
Onkos täällä chilien kuivaajia?
Joskus tullut kuivattua uunissa, mutta nykyisen keittiön uunia ei saa päälle jos luukku on raollaan.
Mietin kasvikuivurin hankintaa. Onko kokemusta noista edullisemmista missä paras rakenne?
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 927
Jos unisi saa pelkän valon, joka ei ole mikään ledi, vaan valo joka hiukan lämmittä uunia niin kyllä ne siellä kuivuu. Tai sitten optimoin jonkin muun ruanteon jälkilämmön chileille. Siloin voi pitää lukunkin raollaan. Mitä me tosin emme koskaan tulleet tehneeksi.
On meillä kuivurikin, mutta sillä ei ole chilejä kuivateltu. Ajateltiin että kova homma pestä chilit pois että viitsii pistää sieniä...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 666
Viestejä
4 384 893
Jäsenet
72 795
Uusin jäsen
Rutinoff

Hinta.fi

Ylös Bottom