Töhnää oli. Vein koko myllyn vessan lavuaarille ja päästelin kuumaa vettä käsisuihkulla tonne koloon. Lähti lika liikkeelle. Muutenkin pesasin sisältä ja päältä koko myllyn. Oli vähän tiukassa mutta lähti teräspallolla puhtaaksi.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Juuston ko kehtaa raastaa ja vatkattua munaa sekaan, esilämmittaa kunnolla niin ei lennä täytteet mihinkää, antaa vaikka minuutin olla lämmössä ennenku laittaa taas puhalluksen pöhiseen. Varmaan myös laitekohtasia eroja miten puhaltavat, omassa ei säätöä ainakaa puhallukselle.Mä teen lämpimät voileivät niin että ensin mikrossa ~3,5 minuuttia että juusto+täytteet sulaa vähän ja lämpeää
tasaisesti, sitten suoraan airfryeriin 6min että saa rapean hyvän pinnan.
Ja alkujaan sen takia että noin ei ne täytteet lentele pitkin poikin.
Lisäksi yleiskysymyksenä: ilmeisesti airfryerit pitäisi puhdistaa kunnolla sisältä oston jälkeen, että lähtee se tietynlainen muovin haju pois (mikä voi siirtyä vähän ruokiin). Onko jotain hyviä ohjeita tuohon?
Tosiaan tuohon 183032 malliin ei löytynyt valmistajan sivuiltakaan lisävarusteita.Valmistajalta voi myös tilata suoraan ja kun itse tilasin vuosia sitten kanavartaan, jouduin odottelemaan lähes 2 kuukautta.
Nakkaat vaan selaisenaan airfryeriin ja kokeilemalla löydät itsellesi sopivan kypsyysasteen muuttamalla aikaa.Vähän ylikypsiltä omaan makuun näyttää nuo munat, mutta eipä ole tullut Mieleenkään, että noitakin voipi tuossa pöhöttimessä tehdä. Siis paljaaltaan nuo ritilälle vai onko tuossa joku vesikippo kuitenkin pelissä mukana?
Suoraan vaan sisään uuniin, ei tarvi vettä, reikiä muniin tms. Ei ole räjähtämisvaaraa kuten mikroaaltouunin kanssa.Vähän ylikypsiltä omaan makuun näyttää nuo munat, mutta eipä ole tullut Mieleenkään, että noitakin voipi tuossa pöhöttimessä tehdä. Siis paljaaltaan nuo ritilälle vai onko tuossa joku vesikippo kuitenkin pelissä mukana?
Keskitasolla vai alimmalla? Ja käytätkö ihan noita Prinsessan "uuniritilöitä" vai vuokaa? Uunimunakasta on kyllä tullut tehtyä useampaan kertaan, mutta keitettyjä munia ei ole vielä tullut testattua.Pitkästä aikaa munia 130°C astetta ja 13 minuuttia.
![]()
Keskitasolla ja todella harvoin tulee muita tasoja käytettyä + säilytän aina kananmunia huoneenlämmössä.Keskitasolla vai alimmalla? Ja käytätkö ihan noita Prinsessan "uuniritilöitä" vai vuokaa? Uunimunakasta on kyllä tullut tehtyä useampaan kertaan, mutta keitettyjä munia ei ole vielä tullut testattua.
Pitääkös muuten tuota Prisman NDK Swiss uunivuokaa jotenkin väännellä, että sen saa istumaan tuohon keskitasolle? Itsellä se ei sovi keskitasolle, kun nuo pyörivän korin raudat tulee tielle. Olen sitten vaan kiertänyt ongelman laittamalla vuoan noiden rautojen päälle enkä tuohon varsinaiseen uraan.Keskitasolla ja todella harvoin tulee muita tasoja käytettyä + säilytän aina kananmunia huoneenlämmössä.
Olen joutunut taivuttamaan jokaisesta neljästä ostamastani vuoasta reunoja alas että mahtuu prinsessaan sisälle ja siihen uralle ei mahdu vaan uran yläpuolelle.Pitääkös muuten tuota Prisman NDK Swiss uunivuokaa jotenkin väännellä, että sen saa istumaan tuohon keskitasolle? Itsellä se ei sovi keskitasolle, kun nuo pyörivän korin raudat tulee tielle. Olen sitten vaan kiertänyt ongelman laittamalla vuoan noiden rautojen päälle enkä tuohon varsinaiseen uraan.
Princess vs Cosori dual basket.Onpas kyllä surkea tämä uunimallinen Princess verrattunna tuplakori Cosoriin.
Päällypuoli kypsä. Alapuolelta ei niinkään.
Cosorissa ei tarvitse edes käännellä.
![]()
Se mitä ei aliexpressistä löydy, sitä ei tarviNäyttäisi olevan Princess jälleen verkkokaupassa alessa, mutta onko tosiaan nyt niin ettei tähän 12l malliin ole lisävarusteita (varras ja kori) saatavana? Verkkiksen mukaan lisätarvikepaketti sopii ainoastaan pienempään 10l malliin ja en tähän mistään varusteita löytänyt.
Tämä alessa siis Princess 183032 Aerofryer Oven -airfryer 79,00
Ja tämä lisätarvikepaketti loppu jo pitkään verkkiksestä, mutta kysymyksiä sivulla mainitaan ettei sovellu 183032 malliin vaikka perusosat näyttää ihan samalta.
Tuotteen Princess uunimallin 182065 -tarvikesetti kysymykset ja vastaukset
Kiitos tästä! Käynpä ostamassaGigantista bongattu Cosori-varustepaketti, joka sopii varmasti aika moneen Airfryeriin, alennuksessa 9,90€ ja mukana tulee:
Muuta:
- Kakkupannu
- Pizzapannu
- Metallinen pidike
- Varrasteline viidellä vartaalla
- Silikoninen matto
- Munamuotti kannella
Tuolta: Gigantti - Cosori lisävarusteet kiertilmakypsentimelle
- Yli 4,7-litraisille malleille
- BPA-vapaa, FDA-hyväksytty materiaali
- Helppo puhdistaa
Vastaavanlaisen setin (tämän) ostin joskus OBH Nordicalta, niin ostetaan varastoon tuo Cosori, kun lähi-Gigsusta tuon helposti vieläpä saa noudolla.
Kyllä sillä teholla on paljonkin vaikutusta jos meinaa käyttää sitä siihen mihin se on alunperin tarkoitettu, eli friteerauksen korvikkeena ja se vaatii kovaa lämpöä että saa rapeaa nopeasti ennenkuin kuivuu liikaa.Eipä noilla tehoilla ole paljon merkitystä muuten kuin, että tehokkaampi lämpenee nopeammin tavoitelämpötilaan ja pitää lämpötilan tasaisempana suuria määriä samaan aikaan kypsennettäessä. Se on enemmänkin valmistajien markkinointikikka.
Viiden litran tilavuus on kyllä ainakin omaan käyttöön liian pieni ja varmaan aika monen muunkin.
Kyllähän sitä täytyy saada edes kokonainen broileri paistumaan ja muutenkin suuremmasta tilavuudesta on hyötyä jos meinaa saada jonkinlaisia vuokia mahtumaan sisälle.
Termostaatti pitää lämpötilan aina siinä mihin sen säädät. Watit ei siihen vaikuta. Ainoastaan laite lämpenee nopeammin.Kyllä sillä teholla on paljonkin vaikutusta jos meinaa käyttää sitä siihen mihin se on alunperin tarkoitettu, eli friteerauksen korvikkeena ja se vaatii kovaa lämpöä että saa rapeaa nopeasti ennenkuin kuivuu liikaa.
Friteerauksessa sillä on suurin ero, se ei ole hauduttamista. Jos ei ole tarpeeksi tehoa (=lämpöä) niin ei saa hyvää aikaiseksi. Ranut ei voi hauduttaa.Termostaatti pitää lämpötilan aina siinä mihin sen säädät. Watit ei siihen vaikuta. Ainoastaan laite lämpenee nopeammin.
Miten mielestäsi 1500W tai 2000W tehoilla on eroa ruoan valmistuksessa, muuten kuin mitä tuossa aiemmin mainitsin.
Jossain pölynimurissa ymmärrän suuremman wattimäärän hyödylliseksi, jotta saa paremman imutehon.
Tämäkin on vähän huono vertaus koska ei sitä saunaa lämmitetä, vaan kiuasta ja kiviäSuuremmista tehoista on ainoastaan hyötyä siinä kohtaa kun laitteen tilavuus kasvaa.
Mietitään vaikka saunaa. 10m² saunaan tarvitset pienempitehoisen kiukaan kuin suurempaan.
Suuremmassakin saunassa pienempitehoinen lämmittää saunan samaan lämpötilaan, mutta hitaammin kuin tehokkaampi kiuas.
Mulla vasta lämpiämässäOli miten oli. Itse menen nyt saunaan![]()
Kyllä, mahdollisimman tehokas, ja pyörivällä korillaMulla vasta lämpiämässä
Mutta jokatapauksessa suosittelen mahdollisimman tehokasta vehjettä koska tehoja saa aina pois, mutta lisää on hankala saada. Mulla on ihan tarpeeks kokemuksia alitehoisista vehkeistä ja ne ei aiheuta kuin vitutusta.
Eikös näissä ole aika oleellista juurikin nopea tavoitelämpötilaan pääsy ja kyky pitää tavoitelämpötila kun tuuletin pöhöttää ruokaa. Kai tuohon tehon riittävyyteen vaikuttaa monikin asia kuten ilmavirtauksen voimakkuus ja lämpöeristys yms. Voihan tuo Electroluxin 1500W riittää hyvinkin, siksi kaipaisi kokemuksia kyseisestä laitteesta.Eipä noilla tehoilla ole paljon merkitystä muuten kuin, että tehokkaampi lämpenee nopeammin tavoitelämpötilaan ja pitää lämpötilan tasaisempana suuria määriä samaan aikaan kypsennettäessä. Se on enemmänkin valmistajien markkinointikikka.
Viiden litran tilavuus on kyllä ainakin omaan käyttöön liian pieni ja varmaan aika monen muunkin.
Kyllähän sitä täytyy saada edes kokonainen broileri paistumaan ja muutenkin suuremmasta tilavuudesta on hyötyä jos meinaa saada jonkinlaisia vuokia mahtumaan sisälle.
Broileri nyt ei mitään ihmeellistä vaadikkaan koska se kypsennetään suhteellisen matalla ja tasaisella lämmöllä niin riittää vähempikin, mutta siinä tilanne punnitaan kun laitat korin täyteen ranskalaisia tai vaikka mozzarellatikkuja tai paneroituja kalapaloja (pakaste). Siinä alitehoinen laite ei saa muuta aikaan kun mössöä ja/tai kuivaa kamaa.Eikös näissä ole aika oleellista juurikin nopea tavoitelämpötilaan pääsy ja kyky pitää tavoitelämpötila kun tuuletin pöhöttää ruokaa. Kai tuohon tehon riittävyyteen vaikuttaa monikin asia kuten ilmavirtauksen voimakkuus ja lämpöeristys yms. Voihan tuo Electroluxin 1500W riittää hyvinkin, siksi kaipaisi kokemuksia kyseisestä laitteesta.
Niin ja kyllähän tuohon pienen broilerin pitäisi mahtua. Korin mitat "5 litran" Electroluxissa lienee vähintään 20x20cm luokkaa. Itse laite on 32cm leveä. Harmillisesti mikään valmistaja ei tunnu ilmoittavan korin mittoja.
Kyllä, juuri näin. Tuolla tuotesivuilla Electrolux väittää tuon 5 litrasen mallin pystyvän tekemään 1,4 kg ranskalaisia. Sen tiedän kokemuksesta Philipsin kanssa, että tuon saa puolittaa jos haluaa valmista alle puolessa tunnissa.Broileri nyt ei mitään ihmeellistä vaadikkaan koska se kypsennetään suhteellisen matalla ja tasaisella lämmöllä niin riittää vähempikin, mutta siinä tilanne punnitaan kun laitat korin täyteen ranskalaisia tai vaikka mozzarellatikkuja tai paneroituja kalapaloja (pakaste). Siinä alitehoinen laite ei saa muuta aikaan kun mössöä ja/tai kuivaa kamaa.
Mikroon paahtumaan jonkin mikronkestävään astiaan jos on käytössä ja tarpeeksi pienet määrätKäytetään nykyään enemmän ja enemmän pähkinöitä ja siemeniä ruuanlaitossa. Uunimallisen airfryerin ranskalaiskori toimii hyvin isompien pähkinöiden ja mantelien paahtamiseen (160 astetta, 6 minuuttia). Olisi kiva pystyä paahtamaan myös pienempää tavaraa kuten vaikka seesaminsiemeniä. Onkohan joku jo ratkaissut tämän tai tuleeko mieleen jotain fiksumpaa ratkaisua kuin laittaa seesaminsiemenet maustepalloon/-putkeen? Vähän epäilyttää, pysyykö tuollainen kiinni. Oletettavasti se kuitenkin pyörii ja pomppii korissa enemmän kuin teemukissa. Toisaalta taas olisi kiva saada maksimimäärä tilavuutta, jolloin onnistuisi esimerkiksi auringonkukan ja kurpitsan siemenet.
Ohhoh![]()
Pikaribsejä. Ja hella on jo siivottu kun suttaantu säätäessä![]()
Päältä palanut ja sisältä raakaMitä on pikaribsit?
Sellaisia mitkä valmistuvat 40 minutissa 6h sousvideen ja 5h savustuksen sijaan.Mitä on pikaribsit?
10min 190c nurinperin, 10min 190c oikein päin ja lämmönlasku 145c ja 20min ja valmis.OhhohMillaisella lämpö/aika setillä vetäisit?
2h miedossa 130c lämmössä uunissa ja vartissa pinta grillistä riittää.Sellaisia mitkä valmistuvat 40 minutissa 6h sousvideen ja 5h savustuksen sijaan.
Asia selvä.2h miedossa 130c lämmössä uunissa ja vartissa pinta grillistä riittää.