Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Just äsken paistoin uunimallisella prinsessalla kolmelle possun suikaletta kermaisessa pippurijuustokastikkeessa.

Ei tulisi mieleenkään yrittää valmistaa pönttömallisessa ja kaivella lihakastiketta kulhosta ja polttaa sormia.

DSC09564.JPG


DSC09562.JPG
 
Just äsken paistoin uunimallisella prinsessalla kolmelle possun suikaletta kermaisessa pippurijuustokastikkeessa.

Ei tulisi mieleenkään yrittää valmistaa pönttömallisessa ja kaivella lihakastiketta kulhosta ja polttaa sormia.

DSC09564.JPG


DSC09562.JPG

Tällaiseen "oikeaan" ruokaan on kyllä uunimallinen parempi. Mutta siinäkin menee se sama aika vähintään mitä kiertoilmauunissa, 40min? Joten mikä etu tulee airfryeristä jos on uunikin käytössä jossa voi tehdä isomman setin kerralla (?).

Toki ne pienet rapeus-lämmitykset onnistuu kaikilla airfryereillä, mutta pöntössä helppo ravistella ja pestä.

Sellanen kunnollinen kiertoilmauuni joka suihkii vettä pinnalle jne jne kikkoja mitä noissa nyt on, niin tietty maksaa enemmän mutta on niissä juttunsakin.

EDIT:

Saako tuosta uunimallisesta niin että töhöttämällä valuttaa rasvan allaolevaan säiliöön ettei uita ruokia siinä. Soosit voi toki kaataa lautaselle pöntöstäkin, ei sinne sormia tule laittaa :D
 
Viimeksi muokattu:
Tällaiseen "oikeaan" ruokaan on kyllä uunimallinen parempi. Mutta siinäkin menee se sama aika vähintään mitä kiertoilmauunissa, 40min? Joten mikä etu tulee airfryeristä jos on uunikin käytössä jossa voi tehdä isomman setin kerralla (?).

Toki ne pienet rapeus-lämmitykset onnistuu kaikilla airfryereillä, mutta pöntössä helppo ravistella ja pestä.

Sellanen kunnollinen kiertoilmauuni joka suihkii vettä pinnalle jne jne kikkoja mitä noissa nyt on, niin tietty maksaa enemmän mutta on niissä juttunsakin.
20 minuutia lihojen (600g) paistamiseen ja lopuksi 10 minuuttia juustokermakastikkeelle.

Samaan aikaan lihojen kypsyessä keitin Annabelle-perunat kattilassa ja eikun syömään.

Tiskattavaksi tuli airfryerista vuoka ja tietenkin kattila, lautaset ja aterimet, eli helpolla pääsee.

Lisäksi lihojen ja ylipäätään mitään paistamisessa helpottaa airfryerin sisävalo ja vuoka on helppo ottaa aineksien sekoittamista varten pois ja laittaa takaisin, kuten normiuunissakin.
 
20 minuutia lihojen (600g) paistamiseen ja lopuksi 10 minuuttia juustokermakastikkeelle.

Samaan aikaan lihojen kypsyessä keitin Annabelle-perunat kattilassa ja eikun syömään.

Tiskattavaksi tuli airfryerista vuoka ja tietenkin kattila, lautaset ja aterimet, eli helpolla pääsee.

Lisäksi lihojen ja ylipäätään mitään paistamisessa helpottaa airfryerin sisävalo ja vuoka on helppo ottaa aineksien sekoittamista varten pois ja laittaa takaisin, kuten normiuunissakin.
Jep, teikäläinenhän on varsinainen mestarikokki tekemään tuon kanssa ruokia ja yllättävän nopsaan tuo siis tulee valmiiksi :thumbsup: Normiuuni kuitenkin lämpeää hetken vaikka mikä grillipyrolyysi olis päällä.

Itsekun olen lähinnä Muppet Shown ruotsalainen kokki niin lankkuperunoiden ja kananpalojen tekeminen menee pöntössäkin. Nopsaan kyllä tulee ja rapsakka pinta näillä Airfryereillä. Eines kebabistakin tulee niin Turkkilainen että estää heti Ruotsia pääsemästä Natoon :)
 
Pöntössä ainakin helppo ravistella välillä jos sen tyyppistä sylttyä töhöttää. Pauselle, veto ulospäin osittain ja muutama ravistus niin on taas ranut ja muut papanat mukkelis-makkelis.

Tosin uunimallissa taas isommat kokkaukset varmasti helpommat, mutta kiertoilmauuni on oikea paikka tehdä enempi kerralla.

Sekä pöntön pesu on helppoa.

Itselläni on Tristarin uunimallinen airfryer ja siinäkin on myös pönttö, jonka voi myös tarvittaessa vetää ulos ja ravistella. Tai sitten voi käyttää vuokaa, peltiä, ritilää tarpeen mukaan.

Ja pöntön voi laittaa käytön jälkeen astianpesukoneeseen.

2_907912-2883x3073.jpeg
 
Onko suosituksia noin 50e laitteesta. Kumpi noista olisi parempi?
 
Mitä suurempi tilavuus, sitä helpompi on valmistaa monipuolisemmin erilaisia ruokia.

Yksi hyvä kriteeri ainakin itselleni valinnassa olisi jos nyt ostaisin laitetta, että siinä voi paistaa kokonaisen broilerin.

Tämä 10 litran tilavuudella oleva on vieläkin 79€ tarjouksessa ja siitä ei voi mennä pahasti metsään jos on laittaa muutama kopeekka lisää ja siinä onnistuu myös kuivalihan tekeminen, koska lämpötilan saa säädettyä 40-200°C asteen välillä.
 
Mitä suurempi tilavuus, sitä helpompi on valmistaa monipuolisemmin erilaisia ruokia.

Yksi hyvä kriteeri ainakin itselleni valinnassa olisi jos nyt ostaisin laitetta, että siinä voi paistaa kokonaisen broilerin.

Tämä 10 litran tilavuudella oleva on vieläkin 79€ tarjouksessa ja siitä ei voi mennä pahasti metsään jos on laittaa muutama kopeekka lisää ja siinä onnistuu myös kuivalihan tekeminen, koska lämpötilan saa säädettyä 40-200°C asteen välillä.
Menee kyllä vähän yli siitä mitä haluan maksaa eikä omassa käpykylässä ole verkkokauppaa mistä hakea. Ehkä pitää vaan tuo 59e härpäke hakea.
 
Mitä suurempi tilavuus, sitä helpompi on valmistaa monipuolisemmin erilaisia ruokia.

Yksi hyvä kriteeri ainakin itselleni valinnassa olisi jos nyt ostaisin laitetta, että siinä voi paistaa kokonaisen broilerin.

Tämä 10 litran tilavuudella oleva on vieläkin 79€ tarjouksessa ja siitä ei voi mennä pahasti metsään jos on laittaa muutama kopeekka lisää ja siinä onnistuu myös kuivalihan tekeminen, koska lämpötilan saa säädettyä 40-200°C asteen välillä.
Voipi olla sittenkin prinsessa parempi kun tulee usein lämpimiä voileipiäkin tehtyä eikä pönttömallisella niin helppoa kuin uunimallisella, jossa ritilät.
 
Voipi olla sittenkin prinsessa parempi kun tulee usein lämpimiä voileipiäkin tehtyä eikä pönttömallisella niin helppoa kuin uunimallisella, jossa ritilät.
Prinsessaan sopii vielä sisälle Prisman vuoka, johon saa kerralla tehtyä esim. kilon settejä kiusauksia ja tietenkin jouluna noin 3,5 kilon painoiset kinkut.
 
Joka aamu tulee tehtyä aamupalaksi lämpimiä voileipiä rimprenssalla ja en oo pettyny vielä lopputulokseen.
Kieltämättä uunivoikkoja on tullut kokeiltua paljon erilaisia prinsessalla, kynnys tehdä normiuunilla on sen verran iso, että en ole tehnyt ainakaan 30 vuoteen kertaakaan.
 
Kieltämättä uunivoikkoja on tullut kokeiltua paljon erilaisia prinsessalla, kynnys tehdä normiuunilla on sen verran iso, että en ole tehnyt ainakaan 30 vuoteen kertaakaan.
Uunivoikkarit parasta mitä 80-luvulta on tarjota. Teen itsekkin silloin tällöin ihan perinteisessä uunissa koska Aidoissa Lämpimissä Voileivissä kuuluu käyttää punaleima-emmental raastetta ja kun semmosen tökkää Philipsin pönttöön niin juustot lentelee pitkin vastuksia :D
 
Prinsessassa ei lähde juustot lennostoon, kun ensin esilämmittää airfryerin ja aloittaa voikkarien lämmittämisen alatasolta ja siirtää keskitasolle, kun juustot ovat vähän sulaneet.

Toinen keino on laittaa juustosiivut (jos käyttää raasteen sijaan) coctailtikuilla kiinni leipiin.
 
Prinsessassa ei lähde juustot lennostoon, kun ensin esilämmittää airfryerin ja aloittaa voikkarien lämmittämisen alatasolta ja siirtää keskitasolle, kun juustot ovat vähän sulaneet.

Toinen keino on laittaa juustosiivut (jos käyttää raasteen sijaan) coctailtikuilla kiinni leipiin.
Vähän offtopiccia mutta juustosiivut on pahin etikettimoka mitä lämpimien leipien kanssan voi tehdä :D Toinen on tonnikala.
 
Uunivoikkarit parasta mitä 80-luvulta on tarjota. Teen itsekkin silloin tällöin ihan perinteisessä uunissa koska Aidoissa Lämpimissä Voileivissä kuuluu käyttää punaleima-emmental raastetta ja kun semmosen tökkää Philipsin pönttöön niin juustot lentelee pitkin vastuksia :D
80-luku oli vielä aikaa, jolloin pystyi omassa huoneessaan pitämään leipägrilliä( sellainen metallinen ja metallinvärinen, jossa oli isot ylävastukset, jos oikein muistan). Ja samalla reseptillä( paitsi ehkä suurimman osan aikaa palloedamia kun kuutioemmental ei ollut tarjouksessa.
 
80-luku oli vielä aikaa, jolloin pystyi omassa huoneessaan pitämään leipägrilliä( sellainen metallinen ja metallinvärinen, jossa oli isot ylävastukset, jos oikein muistan). Ja samalla reseptillä( paitsi ehkä suurimman osan aikaa palloedamia kun kuutioemmental ei ollut tarjouksessa.
Acosta, suoraan DDRsrtä. Porukoilla vieläkin ja toimii. Mutta kypsentää vähän epätasaisesti leivät.
1741965988523.png
 
Harmittaa, että joskus tuli hävitettyä DDR-valmisteinen leivänpaahdin. Ei sitä valvomatta käyttää voinut, koska jos leipä jumitti mekanismin, niin vastus ei sammunut ensinkään. Sen olisi voinut kiillottaa johonkin koriste-esineeksi.

Uunimallinen Tefal on ollut aivan jatkuvasti käytössä mulla hankinnasta lähtien. Jos ei päivittäin jotain siinä tule, niin ehkä sitten 5/7 päivää viikossa ja välillä useamman kerran päivässä. Kohta lähtee lapsille siivet valmistumaan.
 
Sori ruokaspämmi, mutta saunan jälkeen ei jaksanut alkaa tekemään mitään sen kummempaa kuin tortillapizzoja ja jokainen syöjä sai laittaa omat täytteensä ja paistaa pizzansa 😋🍕

DSC09566.JPG DSC09568.JPG DSC09569.JPG
 

Statistiikka

Viestiketjuista
271 134
Viestejä
4 682 382
Jäsenet
76 726
Uusin jäsen
Sakkeus62

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom