Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

Liittynyt
21.05.2017
Viestejä
208
Philips HD9867/90 Premium Range XXL -laite ollut käytössä puolisen vuotta. Nyt viime viikkoina lyöty sinne myös raakaa lohta ja jostain tyystä tästä tulee enempi käryä kuin muista ruoka-aineista. Palohälytinkin piippaa usein. Onko tässä nyt tehty jotain väärin?

Edit: No nyt kun manuaalia katseli, niin tätä ei olla tehty kertaakaan

1715097445576.png
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: jkm
Liittynyt
07.11.2023
Viestejä
18
Kuparinvärinen Ninja Foodi FlexDrawer lähti Amazonista 220€. Kai sitä koitan Gigantin laitteiden sijaan sitten, kerta öljypullokin tulossa. Oli Acceptable-kunto, mutta kuvaus Very Good-kuntoisesta, ja se näkyy myös tilauksessa. Saa nähä mitä sieltä tulee.

En oo siltikään vielä varma haluanko tämän vai Russell Hobbsin. Kummassakin on puolensa. Onko Ninja epäkäytännöllisen iso? Pinta-alakin on silti yllättävän lähellä toisiaan. En kyllä varmaan tartte Russellin erikoisempia mahdollisuuksia, vaan ihan helppoa käyttöä, sopivaa kokoa ja helppoa puhdistettavuutta. Ja hyvää tulosta. Tuntuu että tuo alavastus helpottaa käyttöä kun ei tartte sekoittaa välttämättä (+mahdolliset muut hyödyt) ja että kohta sellainen on kaikissa. Saako Ninjan kalliille hinnalle lopulta vastinetta, vai onko se vain epäkäytännöllinen? Toisaalta hienompi ja parempi airfryer, ja kyllä koolle voi olla käyttöäkin. Dual Zone olis toki vähän kätevämpi, mutta jotenki se ei vaan "alempana mallina" nappaa.

Mennään Russellilla kun on jo kiertoilmauuniki ja tuntuu ettei noin paljon käyttöäkään.
En kyllä usko että tuosta alavastuksesta on käytännön hyötyä - en itse ole sekoittanut ollenkaan. Itsellä 6.5l xiaomi kyllä lämmittää erittäin tasaisesti tuolla metalligrillin päällä suklaamuffinitkin tuli täydelliset.

Tein 3d-tulostimella tämmösen kuivausritilän näitä mahtuu 3 päällekkäin xiaomi 6.5 litraseen. Tulostusaika noin 6 tuntia, 50g muovia per ritilä, halkaisija 22cm. Toi rinkula päällä menee alle kun laitan noi ritilät xiaomi air purifierin päälle rajoittaa ilman virtausta ritilöihin eli nää ritilät on dual-use. Ritilän silmukoko on luokkaa 4.3mm siksi niin pieni että jos sieltä jotain putoaa niin ei mene ilmanpuhdistin rikki. On näköjään viel zittiä tuossa korokkeessa pitää säädellä 3d-tulostimen asetuksia.

Niin jos on kysyntää niin voin laittaa mallit nettiin printables.com tai jotain en yleensä jaksa julkaista mallejani.


 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

Charun

Tukijäsen
Liittynyt
03.09.2018
Viestejä
2 132
Siipiweikkojen Crispy Boneless kana on muuten todella hyvää airfryerissä tehtynä! Sopivalla dipillä heittämällä parempaa kuin KFC! :thumbsup:
 
Liittynyt
04.03.2021
Viestejä
740
En kyllä usko että tuosta alavastuksesta on käytännön hyötyä - en itse ole sekoittanut ollenkaan. Itsellä 6.5l xiaomi kyllä lämmittää erittäin tasaisesti tuolla metalligrillin päällä suklaamuffinitkin tuli täydelliset.
En tiiä. Kieltämättä noissa aiemmin postatuissa Kuluttaja jne. testeissä Cosori Dual Blaze (jossa se alavastus on) ei ollut missään parempi kuin toinen Cosori ilman sitä, vaan kahdessa osiossa huonompi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 534
En tiennytkään muuten että Xiaomilta tullut uusi/isompi malli Itse edelleen aiemmalla 4L (se malli v2) mallilla vetelen.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 920
Tämä oli muuten helppo tehdä ja hyvää.

PORSAAN KASSLERIA PIPPURIKERMAKASTIKKEESSA

Ainekset:
• Porsaan kassleria
• Ruokaöljyä
• Kermaa
• Sipulia
• Valkosipulia

Maustaminen:
• Viiden pippurin maustetta
• Cayannepippuria
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Leikkaa kasslerista kuutioita.
2. Laita lihat, ruokaöljy, sipuli, valkosipuli ja mausteet vuokaan ja sekoita.
3. Kypsennä lihoja 180°C asteessa noin 20 minuuttia (sekoittele viiden minuutin välein, että lihat ja sipulit kypsyvät tasaisesti).
4. Kaada kypsien lihojen päälle kermaa sen verran, että lihat melkein peittyvät ja sekoita kaikki keskenään.
5. Kypsennä vielä 175°C asteessa noin 15-20 minuuttia tai sen aikaa kunnes kerma alkaa paksuuntumaan kastikkeeksi (sekoittele välillä).

Kypsennysaika saattaa vaihdella jonkin verran käytettyjen raaka-aineiden määrien, lihojen paksuuden ja käytössä olevan airfryerin mukaan.
Lopuksi otin lusikalla ylimääräisen ruokaöljyn pois lihojen pinnalta ja lisäsin vielä kermaa, että kastikkeesta tuli sopivan paksuista.

kuvakollaasi.jpg
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 920
Ja paljonko sait? 30g valmiita sipsejä?
Tuon kulhollisen mikä kuvassa näkyy.

Ensi kerralla teen enemmän, kun tämä oli lähinnä testailua vieläkö onnistuu tai saanko parannettua viime kerrasta ja sain kun oli mandoliini käytössä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 078
Tuon kulhollisen mikä kuvassa näkyy.

Ensi kerralla teen enemmän, kun tämä oli lähinnä testailua vieläkö onnistuu tai saanko parannettua viime kerrasta ja sain kun oli mandoliini käytössä.
Ihan kivaahan se on mutta itse maksan mieluusti sen 2,5e että saa melkein 300g sipsejä tekemättä minuuttiakaan töitä :D Tommosesta kupillisesta kuitenkaan kovin kaksinen välipala tule.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 920
Miten teit sipsejä ihan raa'asta potustako?
Tämmöisen ohjeen raapustelin muistiin.

SIPSIT

Ainekset:
• Jauhoisia perunoita
• Ruokaöljyä
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Kuori perunat ja kuivaa ne huolellisesti puuvillaliinan sisällä.
2. Leikkaa perunoista mandoliinilla ohuita siivuja ja pyöräytä niitä ruokaöljyssä sekä suolassa.
3. Asettele sipsit varrastikkuihin ja paista 200°C asteessa noin 8-10 minuuttia tai sen aikaa kunnes sipsit ovat rapeita ja kullanruskeita.
 
Liittynyt
02.01.2018
Viestejä
861
Tuon kulhollisen mikä kuvassa näkyy.

Ensi kerralla teen enemmän, kun tämä oli lähinnä testailua vieläkö onnistuu tai saanko parannettua viime kerrasta ja sain kun oli mandoliini käytössä.
En juurikaan syö perunalastuja mutta esim. "oikeista" perunoista tulee paljon parempia. Ainakin pakaste perunasipulisekoitus vs. oikeat.
Monitoimikoneella noita voi hetkessä silputa vaadittavan määrän.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 078
Tämmöisen ohjeen raapustelin muistiin.

SIPSIT

Ainekset:
• Jauhoisia perunoita
• Ruokaöljyä
• Suolaa

Valmistaminen:
1. Kuori perunat ja kuivaa ne huolellisesti puuvillaliinan sisällä.
2. Leikkaa perunoista mandoliinilla ohuita siivuja ja pyöräytä niitä ruokaöljyssä sekä suolassa.
3. Asettele sipsit varrastikkuihin ja paista 200°C asteessa noin 8-10 minuuttia tai sen aikaa kunnes sipsit ovat rapeita ja kullanruskeita.
Tuliskohan parempia jos viipaloinnin jälkeen laittaa kylmään veteen jossa teelusikallinen soodaa ja antaa liota ylimääräistä tärkkelystä pois ja pari kertaa vaihtaa veden ja sitten öljyyn ja suolaan? Ainakin paistinperunoissa tuo lisää rapeutta.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 920
Tuliskohan parempia jos viipaloinnin jälkeen laittaa kylmään veteen jossa teelusikallinen soodaa ja antaa liota ylimääräistä tärkkelystä pois ja pari kertaa vaihtaa veden ja sitten öljyyn ja suolaan? Ainakin paistinperunoissa tuo lisää rapeutta.
Meinaan vielä kokeilla kylmässä vedessä liottamista ja laittaa veden sekaan vielä lusikallisen väkiviinaetikkaa.
 
Liittynyt
27.05.2023
Viestejä
361
Tuliskohan parempia jos viipaloinnin jälkeen laittaa kylmään veteen jossa teelusikallinen soodaa ja antaa liota ylimääräistä tärkkelystä pois ja pari kertaa vaihtaa veden ja sitten öljyyn ja suolaan? Ainakin paistinperunoissa tuo lisää rapeutta.
Mie teen juuri nyt tämän sinun ohjeistuksen mukaan. Juuri viipaloitu (veittellä) 6 perunaa ja mun käsi kramppaa. Siellä ne kylmässä astiassa nyt odottaa kylmäkallen kanssa.
huuhtelen veden ja vaihdan ja annan olla toisen 15 min.
 
Liittynyt
08.12.2016
Viestejä
447
Mie teen juuri nyt tämän sinun ohjeistuksen mukaan. Juuri viipaloitu (veittellä) 6 perunaa ja mun käsi kramppaa. Siellä ne kylmässä astiassa nyt odottaa kylmäkallen kanssa.
huuhtelen veden ja vaihdan ja annan olla toisen 15 min.
Tullee varmaan liian vähä ja kaupasta sais halvemmalla ;)
 
Liittynyt
07.11.2023
Viestejä
18
Jos haluaa terveellisemmän version ja paremman makuisenkin, kannattaa käyttää öljyn sijasta kookosrasvaa tai talia.
Itsellä kiinnostaisi linssisipsit, koska vähemmän rasvaa ja enemmän protskua. Jos olen nyt oikein käsittänyt niin valmistusprosessi kaupallisissa on aika monimutkainen, miksi ne maksaa niin sikana. Kaupalliset ilmeisesti tehdään leiväksi ensin ja sitten kuivataan. Paahdetut linssit oli ihan hyviä mutta eivät mene ihan baarinaksu kategoriaan kun ne on vähän pieniä ja rasvaisia. Anyway, Gluten-Free Red Lentil Crackers (Lentil Chips) tuli vastaan, pitää melkein kokeilla soveltaa tätä reseptiä.

Viipaloinnista puheen ollen olen katsellut tuota Lehmann Chopsui käsiblenderiä kuun siinä on viipalointi https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0B8S9HG61 Ilmeisesti tilattavissa vaikka itsellä välillä näyttää ettei voi tilata. Kysyin myyjältä takuu 2v hiukkasen heppoinen design mutta saattas toimia.
 
Viimeksi muokattu:

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 920
Toinen testi tänään.

Liotin tunnin kylmässä vedessä, jossa oli 2 rkl väkiviinaetikkaa ja 1 tl suolaa.

Ruokasooda oli loppu, joten sitä en päässyt testaamaan.

SIPSIT

Ainekset:

• 3 kpl jauhoisia perunoita
• 2 rkl väkiviinaetikkaa
• 1 tl suolaa
• Ruokaöljyä

Esivalmistelu:
1. Kuori perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita.
2. Huuhtele perunat, kaada kulhoon 8 dl vettä, lisää 2 rkl väkiviinaetikkaa ja 1 tl suolaa.
3. Lisää nesteen joukkoon viipaloidut perunat ja sekoita.
4. Liota viipaleita etikkanesteessä noin tunnin ajan.

Valmistaminen:
1. Kaada vesi pois ja asettele viipaleet kuivumaan puuvillaliinan päälle ja taputtele viipaleet kuivaksi.
2. Kuivaamisen jälkeen lisää kulhoon ruokaöljyä ja pyöräytä viipaleet öljyssä (mausta tässä vaiheessa jos haluat).
3. Asettele sipsit puisiin varrastikkuihin ja kypsennä 200°C asteessa ylätasolla noin 10 minuuttia tai sen aikaa kunnes sipsit ovat rapeita ja kullanruskeita.
5. Siirrä sipsit keskitasolle ja pudota lämpötila 80°C asteeseen ja anna sipsien kuivua ja rapeutua vielä noin 10-15 minuutin ajan.

• Sipsit saattavat jäädä keskeltä pehmeiksi ja siksi niitä kannattaa kuivattaa vielä hetken aikaa matalassa lämpötilassa.
• Osaan sipseistä ripottelin savugrillimaustetta ennen kypsennyksen aloittamista.
•Jos kaapista löytyy ruokasoodaa, lisää sitä myös 1 rkl nesteen joukkoon.
• Prinsessan uunimallisessa mahtuu tekemään kerralla neljässä rivissä noin 60 sipsiä (15 per varrastikku).

DSC07869.JPG DSC07865.JPG
 
Liittynyt
04.03.2021
Viestejä
740
Holy hell, nyt se FlexDrawer kuparisena lähti yhteensä alle 140€. Tässä on jo joku isompi jälki, muttei mitään muuta (kun tuntuu olevan paljon tuota display has optical defects? Ja paljon eri jälkiä). Oudosti nuo hinnat vaihtelee. Tuolla hinnalla jo pakko ottaa. Tänään olisin Russellin hakenut. Kannattaa seurata tuleeko parempikuntoisia lisää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 496
Viestejä
4 239 266
Jäsenet
71 213
Uusin jäsen
Jonne Rautiainen

Hinta.fi

Ylös Bottom