Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
424
Näinhän siinä kävi, että annos tuplataan ihan suoraan etenkin kun pysyviä negatiivisia sivuvaikutuksia ei ollut ja väsymyskin tasottui vähitellen. Sit taas parin viikon kuluttua seuraava käynti ja katotaan pitääkö nostaa entisestään tai täydentää jollain muulla. Ihan mukavaa tahtia tää hoito etenee kun pääsi noista alun hidasteista ja jonoista ohi.
Noniin, nyt ollaan päästy 54mg tasolle jo, verenpaineet edelleen loistavaa tasoa eli vaikutus on ollut paineiden lasku, ei nousu. Suurin huolenaihe osoittautui siis turhaksi. Seuraava seuranta on taas aika nopealla aikataululla, eli siitäkään ei valittamista..

Tällä kertaa apteekista löytyi ihan oikeaa Concertaa noiden geneeristen sijaan, saatavuushäiriö näyttää koskevan pääosin 18mg ja 36mg vaihtoehtoja.
En tiedä kuvittelenko vaan, mutta tää toimii ihan eri tavalla geneerisiin verrattuna ja onhan toi pillerikin erilainen. Paljon parempi vaste, mutta kestosta en ihan osaa sanoa vielä. Tää ei väsytä läheskään yhtä paljoa kuin noi vaihtoehtoiset, mikä voi kyllä johtua siitäkin että annos alkaa olla lähellä oikeaa.

Samaten huomannut, että tylsiä hommia on paljon helpompi tehdä. Esim. nyt piti läpikäydä ja tehdä pikasäädöt 400 kuvaan. Normaalisti jaksais kiinnostaa ehkä 50 kuvan erissä jos sitäkään, mut nyt tuli käytyä yhdellä istumalla kaikki läpi ilman turhaa häsläystä.
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
1 050
En tiedä kuvittelenko vaan, mutta tää toimii ihan eri tavalla geneerisiin verrattuna ja onhan toi pillerikin erilainen.
Todennäköisesti kuvittelet. Noissa vastaavissa lääkkeissä kun pitää ilmeisesti olla kaikki kemiat käytännössä samaa kuin alkuperäisessä. Eli myös imeytyminen elimistöön tulee olla identtinen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
424
Todennäköisesti kuvittelet. Noissa vastaavissa lääkkeissä kun pitää ilmeisesti olla kaikki kemiat käytännössä samaa kuin alkuperäisessä. Eli myös imeytyminen elimistöön tulee olla identtinen.
Se voi olla, ja isompi vaikutus on varmasti ihan vaan vaikuttavan aineen määrän muutos.

Aika monella muullakin tuntuu tosin olevan vastaavia kokemuksia, enimmäkseen liittyy tohon monivaiheiseen vapautumiseen. Oikeassa concertassa uloimman kuoren sulaessa vapautuu heti 22% vaikuttavasta aineesta, loput tasaisesti kahdessa vaiheessa "osmotic release" systeemillä, eli ne on omissa osiossa kapselin sisällä. Geneeriset taas on aika tasapaksua massaa ja sidosaineilla tms. koitetaan sitä ajoitusta saada kohdalleen käsittääkseni.

Onhan siitä jenkeissäkin väännetty vuosia, että tarjoaako nää geneeriset non-OROS napit vastaavaa vaikutusta kuin oikea Concerta. Pientä viitettä on, että erot ei välttämättä ole kuviteltuja. Harmi, että tätä ei ole laajemmin seurattu muuten kuin käyttäjien omien havaintojen pohjalta.
 
Liittynyt
03.06.2017
Viestejä
59
Onko täällä muita kohtalotovereita, jotka aloittelevat seurustelua diagnoosin jälkeen?

Itsellä siis suurin osa edellisen parisuhteen ongelmista omalta osaltani johtui diagnosoimattomasta ADHD:sta, diagnoosin saatuani oli jo myöhäistä ja homma meni pakettiin. Nyt tässä käsitellyt asiaa, omia toimintamalleja yms viimeisen pari vuotta, ja koittanut kasvaa kumppanina sekä olla toistamatta omia virheitä.

Nyt sitten tapasin alkukesästä uuden ihmisen jonka kanssa hommat lähtivät sujumaan. Emme vielä seurustele, mutta suunta näyttää kovasti sinnepäin. Kysynkin, kun olen huomannut kyseenalaistavani itseäni, tekemisiäni ja sanomisiani ihan erilailla diagnoosin jäljiltä, ylianalysoin helposti viestejä/sanoja/eleitä ja alan miettimään helposti ymmärsikö toinen mitä nyt tarkoitin tai intoilinko ehkä liikaa. Hän siis tietää diagnoosistani ja olen kertonutkin että jos alan lähteä laukalle, sen tilanteen saa rauhoittaa ja en ota siitä itseeni. Ollaan keskusteltu hyvin avoimesti ja tiedän että olen ehkä "pidemmällä" pariutumisen suhteen kuin hän, ja tämä saa välillä epäilemään että intoilenko liikaa ja säikytän toisen.

Onko teillä jotain keinoa takoa itselleni järkeä tämän suhteen etten ylianalysoisi kaikkea ja spiraloisi turhaan?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 768
Viestejä
4 321 835
Jäsenet
72 100
Uusin jäsen
verkkotunkki

Hinta.fi

Ylös Bottom