Autismiin ja ADHD noi kaikki kyllä sopii, sanoisin että neuropsykalle vaan aikaa ja äkäsesti.
Hyvä. Aika lääkärille tulee joskus postissa. Ei lukenut omakannassa vielä mitään.
Tuli tuossa taas huomattua, että en ollutkaan juonut kahvia vielä ja olo tuntui varmaankin siksi ahdistavalta. Kaksi kuppia/tuopillinen kahvia, niin olo muuttui jollain lailla paremmaksi. Toki voi olla vaan kahvin vieroitusoireitakin, koska eilis päivänä join viimeksi.
Joskus olen nukkunut myös päivälläkin vähän.
Lisäksi sääntöjen noudattaminen on ollut vaikeaa. Esim kortin saamisen jälkeen 18 vuotiaana kaahailua, että saisi päähän kivaa tunnetta. Tai kisailua polkupyörällä, vaikka olisi pitänyt pyöräillä ryhmässä. Moottoripyörällä samaa kaahailua. Muutkin säännöt vähän niin ja näin, jos joku hieman pyytää rikkomaan sääntöjä. Legot ja pelit olivat koukuttavia ja tietokone jutut. Mutta sitten esim herääminen vähän vaikeaa.
Wikipediaa hieman luin eilen ja jo kuolleeseen pappaankin voisi sopia ainakin nuo kohdat. Kuulemma siis oli väkivaltainen (josksus), helposti suuttuvat (joskus), ei välittänyt muista isommin, käytti päihteitä (alkoholi, tupakka). Tarkka (määräilevä?), mutta kävi vaihtamassa aivan uuden auton liikkeestä aina vuosittain (vaikka autolle ei ollut hirmusti käyttöä). Myös esim moottoripyöriä hieman vaihteli silloin tällöin. Pappaa en kovin hyvin tuntenut, mutta vanhemmat ovat osan tiedoista sitten kertoneet myöhemmin.
"Usein ei seuraa ohjeita eikä kykene
- Häiriintyy usein helposti ärsykkeistä
- Usein unohteleva arkisissa tehtävissä
Unettomuutta ja päiväaikaista
väsymyksen tunnetta esiintyy liitännäisoireina 70 prosentilla potilaista, ja nämä liitännäiset pahentavat ADHD-oireita
[4].
Riskikäyttäytyminenmuokkaa
ADHD lisää riskiä riippuvuutta aiheuttavaan käyttäytymiseen, kuten liialliseen työntekoon, shoppailuun, uhkapelien pelaamiseen, syömiseen tai päihteiden käyttöön.
[18] Monella päihteiden väärinkäyttäjällä on diagnosoimaton ADHD.
[29]
ADHD:hen liittyvä impulsiivisuus ja hyperaktiivisuus lisäävät joillakin henkilöillä taipumusta väkivaltaiseen ja muuhun rikolliseen toimintaan."
fi.m.wikipedia.org
Mulla siis jonkin asteista masennusta. Kirjattiin joskus myös joskus psykoottinen masennus, että sain lääkekorvauksen. Muuten en söisi lääkkeitä tai yrittäisin syödä mahdollisimman vähän. Tästä taas seuraa se, että olo on entistäkin huonompi.
Ahdistuneisuushäiriö, skitsoidi persoonallisuushäiriö (eristäytyvä persoonallisuushäiriö), fibromyalgia. Viimeksi taisi tulla perus lääkäriltä myös liiasta nukkumisesta joku diagnoosi. Nuo siis ulkomuistista. Masennukseen/ahdistukseen on venlafaxin 300 ja abilify 15. Nukkumiseen mirtazapin 7.5 ja ketipinor 25. Lisäksi aamusta otan ketipinor 25, mutta en huomaa siitä oikein mitään vaikutusta. Saattaa hieman rauhoittaa oloa. Vähän joutui hakea noita lääkkeidenkin nimiä, kun ei ihan heti tullut mieleen. Työmuisti on aika huono kai.
Kuntoutustukea on vielä tämä vuosi. Koulussa olen käynyt ja koulu on sujunut vaihtelevasti. Minusta mielenkiintoinen aihe koulussa, niin se on auttanut ja pääsee syömään. En nyt oikein usko, että mielenkiinto riittäisi mihinkään töihin. Toki jos siltä lääkäriltä tai tutkimuksista jotain selviäisi, niin tietäisi miksi nykyisistä lääkkeistä huolimatta olo on huono. Toki ilman lääkkeitä olo olisi vielä paljon surkeampi ja olisikohan elossakaan pysynyt.
Joskus jännityksestä tulee pää kipeäksi ja joutuu ottaa päivän aikana (tai heti) 3g panadolia. Migreeniä on ollut pienempänä. Paniikkihäiriötä oli joskus, mutta kun itse tunnistin, että tää on paniikkikohtauksen (vaan) ja psykologi oli samaa mieltä että sitä se on. Niin ei ole enää ollut paniikkikohtausta. Eikä migreenikohtausta ole ollut sitäkään. Äitillä ja papalla on ollut migreeniä myös. Äitillä myös herkkyys ainakin hajuille/tuoksuille.