ZTE MF286 -kokemuksia

Olisiko mahdollista että sinun selain näyttää cachetettuja sivuja?

Eli testaapa vaikka selaimen yksityisyystilassa.

Kyllä tuosta on niin monella sivulla mainittu että toki yksityisyystila käytössä... se nyt ei varmaan vaikuta siihen että wifikin maagisesti palaa takaisin disabloinnin jälkeen..
 
Laittoivat purkin jonnekin Mobylifeen huoltoon. Luulisi että olisi kustannustehokkaampaa heittää suoraan se uusi tilalle hyllystä kun vika on tunnettu..
 
Laittoivat purkin jonnekin Mobylifeen huoltoon. Luulisi että olisi kustannustehokkaampaa heittää suoraan se uusi tilalle hyllystä kun vika on tunnettu..
Aika perseestä kyllä, kun täälläkin on moni saannut, itseni mukaanlukien, uuden laitteen suoraan hyllystä. Bonuksena tietty, että ei kai noissa raudassa niinkään vikaa taida olla. DNA:n omat päivitykset ne vain sekoittavat purkin. Voi tosin olla helpompi tapa saada huollosta laite, jossa on B13 sisässä, kuin yrittää sata ja yksi kertaa resetoida oma laite ja toivoa, että tällä kertaa se B13:n päivitys löytyisi :D
 
Alkaa kyllä tuntuun erikoiselta toi Dna:n touhu,osaiskohan se DNA:n Mokkulaukko sanoa että koskakohan nämä 286A mallit mahdollisesti OIKEESTI mahtas saada sitä B13 päivitystä vai onko tääkin taas se legendaarinen että "maalis-huhtikuun vaihteessa" kuten oli aikanaan se B09 "kurko päivityskin".
 
Tännekin tuli päivitys B4 version päälle. Jotenkin tuntuu vähän paremmin netti toimivan nyt kun on ca lukkokin päällä.Erillinen reititin hoitaa toki jaon kun tämän kautta veti aikanaan heti jumiin kun on käyttöä niin paljon.Uudet nopeusennätyksetkin tuli päivällä kun testaili.
 
Oman kyseise kötöstyksen sain palautettua ja huawein B525 tilalle. Siihen loppui ongelmat.. Aika kädestä tuo dna touhu.
Palkkaisivat oikeasti jonkun tekemään sen softan. Käsittämättömän hidasta tuo uuden päivityksen rakentaminen..
 
Välillä tuntuu, että olen melkein ainut joka on saanut toimivan laitteen. Vaikka olen käynyt läpi joka ikisen version mitä tälle laitteelle on tullut edes lyhyeksi aikaa. Muistakaa kuitenkin, että @MoggulaModeemi ei ole DNA, hän vain edustaa sitä.
 
Välillä tuntuu, että olen melkein ainut joka on saanut toimivan laitteen. Vaikka olen käynyt läpi joka ikisen version mitä tälle laitteelle on tullut edes lyhyeksi aikaa. Muistakaa kuitenkin, että @MoggulaModeemi ei ole DNA, hän vain edustaa sitä.
Minulla on toiminut myös erittäin hyvin. Resettiä kuukauden tai kahden välein ja siinä se. Toki hyödynnäm modeemin ominaisuuksista vain pienen osan, koska se on siltaavana käytössä.
 
Nyt sain virtojen pois ottamisen jälkeen B04 -purkkiin B13 -firmwaren.
Tällä hetkellä kaikki toimii paremmin kuin ennen, toivottavasti näin myös jatkossa. Nopeus kasvoi pikkaisen, ja nyt hallinnassa paremmat kalut.
 
286A joutuu varmaan odottamaan päivitystä niin pitkään kunnes purkki on jo vanhentunutta tekniikkaa.
 
Mulla on näitä edelleenkin 2 käytössä, molemmat b13 päivityksellä about viikon jo kai, ei ole mitään ongelmia ollut. Olisi tietty ollut kiva jos tuo taajuuslukitus juttu olisi toteutettu siten että "checkbox" meiningillä olisi saanut valita kaikki joita sopii käyttää, eikä vaan lukita yhteen (kuten aiemmin ehdottelin?), itsellä ainakin vaihtelee 2-3 eri moodin välillä yhteys, riippuen kai sää olosuhteista ja yhteyspisteiden käyttörasistuksesta tms?
 
MDM9230(Snapdragon X7)modeemi on v. 2015 puolivälin tekniikkaa, että sillä lailla.
No se mutta Suomessa nyt muutenkin uudempaan ei vielä juuri ole järkeä kun vasta nyt 4G on saatu suht hyvin kattamaan Suomenmaa. Saa olla suht lähellä masto jossa tarpeeksi kapasiteettiä että cat5 laitteeseen kannattaa hommata sitä nopeutta tukeva liittymä. Itsellä suht hyvä masto onneksi kun paras tulos ollut 221/30

Edit. Typo
 
Viimeksi muokattu:
No se mutta Suomessa nyt muutenkin uudempaan ei vielä juuri ole järkeä kun vasta nyt 4G on saatu suht hyvin kattamaan Suomenmaa. Saa olla suht lähellä masto jossa tarpeeksi kapasiteettiä että cat5 laitteeseen kannattaa hommata sitä nopeutta tukeva laite. Itsellä suht hyvä masto onneksi kun paras tulos ollut 221/30

Varsinkin, kun operaattorien puolesta tarjolla ei ole CAT 6 -nopeuksia ylittäviä liittymiä.
 
Eipä siinä mennytkään kuin päivä kun tuli uusi MF286A tilalle mobylaiffilta. B10 sisässä, ei edes tarjoa B13:tta. Nyt ainakin pysyy asetukset..
 
Ehkä tyhmä kysymys, mutta miten MF286A käyttäytyy ulkoisten antennien kanssa, kun saatavilla on 2600 MHz (B7), 1800 MHz (B3) ja 800 MHz (B20). Periaatteessahan molemmat SMA-antenniliittimet ovat tarpeen, kun tuo 2600 on tarjolla. Mutta mitä tekee sisäinen kolmas antenni, kun käytössä on vaikkapa 1800 + 2600 CA kombo? Onko tämä jollekin ihan täysin selvää? Oma oletukseni on, että tuossa kohtaa kaksi ulkoista antennia + sisäinen diversity antenni ovat samaan aikaan käytössä. Vai meneekö tämä jollain toisella logiikalla?

Olisiko purkkiin teoriassa mahdollista kolvata kolmas SMA-liitin ja viedä vielä kolmas antenni katolle?
 
Viimeksi muokattu:
Sisäinen antenni on kaikki taajuudet tukeva diversiteettiantenni. Eli se siis hyödyntää saapuvassa liikenteessä (Downlink, download) ulkoisia antenneja ja tuota sisäistä.

Purkissa, ainakin ei A-malli on tuo div-antenni kytketty sellaisella pienellä kaapelilla. En tiedä sen virallista nimeä, mikä liitin on. Järjen mukaan tuohon voisi virittää SMA:n, mutta en itse tiedä, miten se tulisi toimimaan enkä siihen yllytä. Lopputuloksena voi olla verkonpaino. Osaavammat voivat varmaan neuvoa eteenpäin.
 
Mitään kolmansia liittimiä tarvitse. MIMO toimii kunnolla vain jos siirtää sisäisesti sen divin kaapelin toiseen sma:han:
ZTE MF286 -kokemuksia (jonkun aikaisemmasta postista/linkistä löytyy kuvia sisuksiin)

Tuskinpa ne sisukset tässä A-mallissa merkittävästi on muuttunut. Ärsyttävähän tuo purkaa on ja takuu teoriassa häipyy, eipä sitä tosin kukaan huomaa jos et muoveja onnistu rikkomaan. Itse en jaksa tähän uuteen ainakaan vielä kun toimii vain kakkosyhteytenä.
 
Varmaan joo toimii MIMO tuolla kaapelin siirrolla, mutta riippunee taajuuskombosta. 2600 + 1800 MIMO ulkoantenneilla ei taida onnistua pelkällä kaapelin siirrolla, kun tuo modeemi tosiaan käyttää kolmea antennia. Tai sitten en ole tajunnut jotain oikein. Tuolla kaapelinsiirtokikalla varmaan saa sen 800 + 1800 toimimaan MIMOna kylläkin.
 
Sellainen kokemus muuten, että MF286A (B10) veti netin jumiin yön aikana. Purkkiin pääsi kyllä käsiksi sisäverkosta, mutta yhteys ulkomailmaan ei enää toiminut. Kun 4G-yhteyttä yritti toglettaa päälle / pois kertoi purkki ystävällisesti että "Virhekoodi" ilman sitä varsinaista koodia tietenkin. Yritin lisäksi käynnistää purkin uudestaan hallintaliittymästä, joka päätyi myöskin virheeseen "Virhekoodi" taaskin ilman sitä varsinaista koodia. Tilanne korjaantui, kun yksinkertaisesti veti virrat pois ja takaisin päälle.

Reilu viikko ollut käytössä ja tämä oli nyt ensimmäinen sekoilu kyseisellä purkilla. Toivottavasti ei ihan heti toistu tuo ongelma.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti myös näissä A-versioissa tehdasasennuksen B10 firmiksessä samaa ongelmaa kuin itse asennetuissa. Oma A-versio B10:llä alkoi jumittaa yhä tihenevällä syklillä, kunnes kolmen kk jälkeen piti viedä takaisin liikkeeseen kun ei käytöstä tullut enää yhtään mitään. Huhujen mukaan B13 on korjannut B09 tai B10 firmiksen rampauttamia modeemeja, joten toivottavasti nämä nyt kestää siihen asti, että myös tehdasasennetut B10:t saa päivityksen.
 
Varmaan joo toimii MIMO tuolla kaapelin siirrolla, mutta riippunee taajuuskombosta. 2600 + 1800 MIMO ulkoantenneilla ei taida onnistua pelkällä kaapelin siirrolla, kun tuo modeemi tosiaan käyttää kolmea antennia. Tai sitten en ole tajunnut jotain oikein. Tuolla kaapelinsiirtokikalla varmaan saa sen 800 + 1800 toimimaan MIMOna kylläkin.

Kyllä täällä on telia 2600+1800, silloin kun testasin niin sain aikalailla identtiset lukemat ja vauhdit Huaweihin verrattuna. Ehkä jopa hieman paremmat. Mutta yhden testin perusteella nyt ei voi mennä vannomaan mitään, olisi pitänyt jaksaa yksittäiset taajuudetkin testata molemmista sma:sta yms. Antennit on kuitenkin katolla ja jos jotain on vinksallaan niin kyllä sen huomaa lukemissa/nopeudessa heti.
 
Viimeksi muokattu:
Reilut pari viikkoa ollut B13 ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Nyt sitten alkanut viime päivinä boottailemaan yksinään useita kertoja päivässä. Koitin resetoida laitteen, mutta ei ollut vaikutusta. :grumpy:

Jotenkin olen yhdistänyt boottailun tajuuslukkoon. Kun pakotettuna 800MHz ei boottailua tapahdu (tai ainakaan en ole ollut kotona näkemässä sitä), mutta kun 1800+800 lukko päällä niin boottailee. @MoggulaModeemi

EDIT: Nyt 2h sisään 4x bootannut 1800+800 lukon kanssa, vaihdoin takaisin 800MHz lukon niin ainakin nyt ollut 40min jo pystyssä. :confused:
 
Viimeksi muokattu:
Jos tässä ei olisi kyse suuryrityksen tavasta kusettaa asiakkaitaan, voisi joku nähdä jopa huvittavana sen kuinka DNA Oyj "korjasi" tuon laitteen puuttuvan USB-levyjaon -- se on otettu pois tuotekuvauksesta.
 
Eipä ainakaan omaan b04 versioon ole vielä tippunut päivitystä. Välissä on purkki resetoitu tehdas asetuksiin ja käytetty virtoja pois.
 
Eipä ainakaan omaan b04 versioon ole vielä tippunut päivitystä. Välissä on purkki resetoitu tehdas asetuksiin ja käytetty virtoja pois.

Sinuna olisin vain tyytyväinen asian suhteen. Varmasti vakain firmis tähän laitteeseen mitä koskaan tullaan saamaan.
 
Joo eipä tuossa mitään mielestäni mitään isompaa ongelmaa ole kun kuukauden välein vaikka buuttaa laitteen uusiksi. Nopeudet tuntuu hidastuvan pikku hiljaa ja aina buutilla päästään normaaleihin 40-50Mbps lukemiin.
 
Toisesta ketjusta kopioituna:

B13 version on jaossa kaikille niille MF286 laitteille joihin on päivitetty B09 tai B10. Osa B04 version laitteista ovat myös saaneet myös B13 päivitettäväksi, päivitettävyys laajennetaan lähiviikkoina kaikkiin B04 laitteisiin. MF286A:t joissa on valmiina B10 saavat päivityksen myöhemmin, arviolta tammi-helmikuussa.

Modeemi (pl. kaapelimodeemit) ja mokkulavalmistajat hallinnoivat päivitysprosessia ja ylläpitävät päivitysserveriä sekä vastaavat ohjelmiston kehityksestä, joka koostuu esimerkiksi korjauspäivityksissä:
-asiakkaan ongelman selvitys ja toistaminen
-piirisarjavalmistajien konsultointi
-roadmap-suunnittelu
-kehitystyö
-validointi
-testaus ja jakelu sekä palautteen saaminen

DNA auttaa ohjelmiston kehityksessä antamalla palautetta, testaamalla ja olemalla workshop-ideointi-tyyppisesti mukana kehitystyössä.

Päivitykset tehdään portaittain, jotta kiireellisimmät asiakkaat saisivat uuden version mahdollisimman nopeasti, jotta voidaan reagoida mahdollisiin ongelmatilanteisiin sekä jotta voidaan voidaan taata päivitysserverin kunto.

Kaikissa ongelmatapauksissa kannattaa ensimmäiseksi käydä läpi perusongelmanratkaisu: | DNA (sivun alin osio)

B13 jaetaan päivitettäväksi ensimmäiseksi B09 ja B10 version sisältäviin laitteisiin, koska ko. versiot ovat ne joiden kanssa osalla käyttäjistä on ollut ketjussa raportuituja ongelmia.

B04:t ovat seuraavaksi (osa saa jo päivityksen) vuorossa, jotta myös tämän kohtuullisen varhaisen version lastentaudit päästään korjaamaan. B04 on versio, missä laitteen peruskäyttöön liittyviä yleisiä ongelmia ei ole havaittu.

MF286A-mallit sisältävät B10, mikä ei myöskään sisällä kriittisiä korjauksia vaativia tiedossa olevia yleisiä ongelmia. Tämä johtuu siitä, että MF286A:ssa B10 on ollut valmiiksi asennettuna, jolloin päivitysprosessissa tapahtunutta korruptointia ei ole päässyt tapahtumaan.

B13 sisältää monta hienoa ominaisuutta ja tarpeellista korjausta/parannusta ja siksi myös valmistajan ja DNA:n tahtotilana on saada päivitys asiakkaille mahdollisimman nopeasti. Valitettavasti yksittäisen laitteen päivitysnopeutta ei voida parantaa.

DNA:n myymiä MF286 laitteita on asiakkailla kymmeniä tuhansia, liialliset yhtäaikaiset lataajat haittaavat oleellisesti koko päivitysketjua.

Päivitys tapahtuu portaittain eri käyttäryhmille. Ensimmäisenä päivitetään B09 ja B10-versiolliset laitteet, joiden jälkeen siirrytään B04:en. Kaikki B04 laitteet on mahdollista päivittää arviolta tammikuun lopussa. MF286*A*-mallin päivitys on tulossa arviolta helmikuussa.

CA:ssa buuttailua on havaittu myös omissa testeissä. Voi tapahtua jos kuuluvuus on todella huono. Ratkaisuna paremman paikan etsintä (+CA lukon poisto) tai muun bandin lukitus. Mietinnässä on joku parempi ratkaisu kuin buuttailu seuraavaan mahdolliseen päivitykseen.

USB-muistin toiminnallisuus on saatu takaisin B09:stä lähtien. Ei mielestäni ole poistettu spekseistä missään vaiheessa.

LAN1-portti voi temppuilla vielä B10:llä. B13:sta otettiin back-up yhteys pois oletuksena käytöstä. MF286 skannaa jatkuvasti LAN1-porttia varayhteyttä silmälläpitäen B10:ssä.

Korruptointia en näe mahdollisena ilman päivitystä ja silloinkin tapahtuu harvoin (ja koski vain B09 ja B10).

Hyvä huomioida, että kun B04:een tulee B13 päivitysilmoitus, netti voi pätkäistä kunnes päivitys suoritetaan. Tämä on korjattu B13:sta eteenpäin ("pakko päivitys"; forwardoi asetussivulle).

Kirjoittelen tänne lähinnä vapaa-ajallani parannusehdotuksia saadakseni. Virallinen tukifoorumi löytyy: tuki.dna.fi , jossa palveluneuvojat avustavat mielellään. Palstalta löytyy myös mm. Modeemien 5 GHz WLAN -taajuuden ongelma - DNA suosittelee - tuki.dna.fi - DNA

Hyvä esimerkki siitä että jopa käyttölaitteet voivat vaikuttaa koko modeemiin.
 
Itse suunnittelen päivitystä jompaan kumpaan Telehelliin:

Telewell - TW-EAV510 AC/LTE Wlan-tukiasema ja reititin, CAT 4

Telewell - TW-EAV510 AC/LTE Wlan-tukiasema ja reititin, CAT 6

Myös Asuksen 4G-AC68U harkinnassa, mutta käsittääkseni aika buginen firmis.

Huawein B525 kävi testissä kun äidille päivitin laitteet 4G aikaa. Ei kyllä vakuuttanut se. 5GHz WiFi pätki ja käyttöliittymä oli aika hidas. Ja ainakin itselläni kuuluvuuden rajamailla ZTE:n kanssa 4G toimi paljon paremmin.
 
En oikein ymmärrä logiikkaa, missä itketään kun perus kuluttajalaite nikeltyy kun sitä rasitetaan tarpeeksi tai ettei siitä löydy tarpeeksi ominaisuuksia ja sitten hankitaan uusi samanlainen (tai huonompi) tilalle.

Eiköhän näihin päde sama idea kuin muihinkin modeemeihin. Verkkosuorituskyvyltä paras laite modeemiksi, tämä siltaavaksi ja perään sellainen reititin joka varmasti riittää.
 
En oikein ymmärrä logiikkaa, missä itketään kun perus kuluttajalaite nikeltyy kun sitä rasitetaan tarpeeksi tai ettei siitä löydy tarpeeksi ominaisuuksia ja sitten hankitaan uusi samanlainen (tai huonompi) tilalle.

Eiköhän näihin päde sama idea kuin muihinkin modeemeihin. Verkkosuorituskyvyltä paras laite modeemiksi, tämä siltaavaksi ja perään sellainen reititin joka varmasti riittää.

Aikoinaan tuli harrasteltua erillisten modeemien ja reitittimien kanssa. Lopulta valtasi autismi ja asentelin DD-WRT:n. Sitten hommasin vielä toisen reitittimen, wrt sisään ja se repeartteriksi.

Nykyään elämme herran vuotta 2018 ja kyllä tekniikan pitäisi kestää kaiken perus ja vähän vaatimammankin käytön aiheuttamaa kuormaa. Ongelma on vain siinä, että softapuoli on monessa laitteessa se pullonkaula, ei prosessoriteho tai muisti.

Joten ihan aiheellista "itku" on.
 
Aikoinaan tuli harrasteltua erillisten modeemien ja reitittimien kanssa. Lopulta valtasi autismi ja asentelin DD-WRT:n. Sitten hommasin vielä toisen reitittimen, wrt sisään ja se repeartteriksi.

Nykyään elämme herran vuotta 2018 ja kyllä tekniikan pitäisi kestää kaiken perus ja vähän vaatimammankin käytön aiheuttamaa kuormaa. Ongelma on vain siinä, että softapuoli on monessa laitteessa se pullonkaula, ei prosessoriteho tai muisti.

Joten ihan aiheellista "itku" on.

Pitäisi ja pitäisi.

Onhan noita kalliimpiakin laitteita jos oikeasti ei saa jäädä prosessitehosta, muistista tai softasta kiinni. Itse ainakin panostaisin kunnolla, jos käyttö tällaista vaatii. Toki täydellisessä maailmassa se halvinkin laite täyttää kaikki toiveet.

Peruskäyttöhän nyt kuitenkin on suurimmalle osalle nettiselausta, ehkä jonkintasoista pakatun videon katselua ja sähköpostin lukua.
 
Tulipahan tehtyä nopea tietellisen epätieteellinen testi MF286A vastaan B525S-23a. Sama paikka ja vuorotellen samassa verkossa. Speedtestiä neljä kertaa ja niistä sitten keskiarvo. Tämä vuorottelu kaksi kertaa. MF286A ilman ulkoisia antenneja ja B525S-23a mukana tulleilla ns. "punpunkorvilla". Modeemi sai ihan itse arpoa käyttämänsä taajuudet automaagisesti. Tarjolla 4G+ verkko taajuuksilla 800, 1800 ja 2600. Operaattorina Elisa. Mastolle matkaa noin 500 metriä. Kuuluvuus 800 ja 1800 verkoissa ihan ok ja 2600 kuuluu jonkin verran huonommin. Ei mikään erityisen hyvä sijainti modeemilla ja ilmassa on suht paljon häiriötä.

Kyllä tuo MF286A on nopeampi vaikka ei mitään erillisiä antenneja olekaan. Ei se ero valtava ole, mutta kuitenkin keskiarvolta noin 4-6 Mbps. Ja yleisesti ottaen laatuvaikutelma on DNA brändätyssä ZTE:n purkissa jokseenkin parempi. B525S on ihan geneerinen Huawei ilman brändäystä. WiFi kuluu molemmista purkeista suht samalla tasolla tuonne talon perimmäiseen nurkkaan.

Että otapa näistä nyt sitten selvää, että kumpi on parempi. Nyt sanoisin nopeasti arvioituna, että ZTE vie voiton, mutta toisaalta postissa on tulossa Iskran P-56 MIMO antennit, joilla homma voi kääntyä toisin päin.

Jos näistä nyt jotain erityistä eroa löytyy, niin laitan uutta viestiä. Näitähän pitäisi testata useammilla vedoilla ja mielellään ihan samaan aikaan, mutta siihen ei nyt riitä innostusta. Tämä testi on korkeintaan valistunut mututuntuma.
 
Viimeksi muokattu:
Aikoinaan tuli harrasteltua erillisten modeemien ja reitittimien kanssa. Lopulta valtasi autismi ja asentelin DD-WRT:n. Sitten hommasin vielä toisen reitittimen, wrt sisään ja se repeartteriksi.

Nykyään elämme herran vuotta 2018 ja kyllä tekniikan pitäisi kestää kaiken perus ja vähän vaatimammankin käytön aiheuttamaa kuormaa. Ongelma on vain siinä, että softapuoli on monessa laitteessa se pullonkaula, ei prosessoriteho tai muisti.

Joten ihan aiheellista "itku" on.

Täysin samaa mieltä,Miksi sitten tehdään yleensä laite jossa on kyseiset ominaisuudet jos niitä ei voi käyttää/laitteen kapasiteetti ei sitä edes kestä.
Ei tällänen "Normaali" käyttäjä halua useita eri laitteita hyllyille yms että saa netin yms toimimaan vaan se ostaa yhden laiteen jossa luvataan kyseiset ominaisuudet.
Ps.saas nähdä tuleeko tuota 286A mallin päivitystä edes helmikuussa vaikka mokkulaukko niin lupailikin,sehän on monesti jo nähty nuo lupaukset.
Miksi VTUSSA DNA ei voi antaa niitä päivityksiä kaikille samantien,Testatkaa helvetti siellä omalla porukalla niiden toimivuus ensin ja sitten päivitys kaikille jakoon kerrasta,vai eikö DNA:lta löydy tarpeeksi päteviä henkilöitä siihen että pitää asiakkailla testata nämä.
 
On tämä työmaa. Alunperin vuosi sitten ostettu MF286 meni tohjoksi päivitysten jälkeen. Ei siis enää pitänyt asetuksia. Vaihdoin sen MF286A malliin, joka on nyt toiminut karkean pari kuukautta ihan ok. Viimeisen viikon aikana kuitenkin ruvennut pätkimään yhteyttä lan-portteihin kytketyiltä laitteilta. Ei auta mikään muu kuin purkin boottaaminen. B10 ollut sisällä alusta asti, eikä päivitystä näy.

Erikoinen purkki kyllä kaikenkaikkiaan.
 
Pitäisi ja pitäisi.

Onhan noita kalliimpiakin laitteita jos oikeasti ei saa jäädä prosessitehosta, muistista tai softasta kiinni. Itse ainakin panostaisin kunnolla, jos käyttö tällaista vaatii. Toki täydellisessä maailmassa se halvinkin laite täyttää kaikki toiveet.

Peruskäyttöhän nyt kuitenkin on suurimmalle osalle nettiselausta, ehkä jonkintasoista pakatun videon katselua ja sähköpostin lukua.

Valitettavasti tuo laite ei kestä edes sitä peruskäyttöä -- jos laite kaatuu joka kerta kun yhdellä ainoalla siihen ethernet -kaapelilla kytketyllä työasemalla laittaa latautumaan muutaman gigatavun verran tiedostoja (jonossa) Internetistä, niin eihän tuossa voida mitenkään väittää että laite suoriutuisi edes perustehtävästään kunnialla. Tai lainkaan

Kyllä 185 eurolla pitäisi voida olettaa saavansa edes välttävästi toimivan modeemin, muutaman kympin nettitikut sitten asia erikseen.

Ja ellei laite toimi kuten kuuluu, täytyy myyjän joko saada se korjattua tai purkaa kauppa -- ei tämän pitäisi niin vaikeaa olla, eikä kuluttajan ongelma - mutta DNA Oyj nyt tekee siitä sellaisen.
 
Viimeksi muokattu:
Valitettavasti tuo laite ei kestä edes sitä peruskäyttöä -- jos laite kaatuu joka kerta kun yhdellä ainoalla siihen ethernet -kaapelilla kytketyllä työasemalla laittaa latautumaan muutaman gigatavun verran tiedostoja (jonossa) Internetistä, niin eihän tuossa voida mitenkään väittää että laite suoriutuisi edes perustehtävästään kunnialla. Tai lainkaan

Kyllä 185 eurolla pitäisi voida olettaa saavansa edes välttävästi toimivan modeemin, muutaman kympin nettitikut sitten asia erikseen.

Ei ole omassa MF286 tullut vastaan etteikö pystyisi lataamaan isompaakaan tiedosta tai useampaa, piuhalla tai langattomasti. Jos tosiaan verkkopuoli on kunnossa, lataukset ei oo luokkaa latasin torrenttina 1k käyttäjän swarmista ja ei oo tungettu suljettuun kaappiin, niin rikkihän tuo sinulla on.

185€ näyttäisi olevan aika kohtuullinen hinta näistä wifillisistä ja etskullisista 4G motukoista, järempääkin tarjontaa on, jos käyttö sellaista vaatii. Lisäksi jos nyt tämä ei riitä, tuskin riittää se samaspeksinen vastaavakaan tuote. Sitä tarkoitin.

Toistan itseäni, mutta itse hankkisin modeemin + reitittimen erikseen. Jos ja kun ei tehot ja ominaisuudet riitä. Helpottaa samalla ongelmanratkaisua ja päivitettävyyttä.
 
Näiden purkkien kanssa voisi ehkä elää, jos näissä oikeasti olisi toteutettuna siltatila, jotta näitä voisi käyttää pelkkänä modeemina, ja hankkia asiansa osaava reititin hoitamaan sitä langattoman + langallisen verkon palvelua tämän perään.
 
Näiden purkkien kanssa voisi elää, jos ne toimisivat kuten myyjä (DNA Oyj) mainoksessaan väittää:

"Varma yhteys
Peruskotimokkula, jolla luot nopean ja varman netin kotiin tai mökille, 3G- tai 4G-verkkoon. Tyylikkäästä mokkulasta riittää Wi-Fi-kantavuutta koko kodille. Edistyneet asetukset, superhelppo käyttöliittymä ja uusin tekniikka takaavat laitteen erinomaisen toimivuuden esimerkiksi kodin ainoana Internet-yhteytenä. "​
 
Näiden purkkien kanssa voisi elää, jos ne toimisivat kuten myyjä (DNA Oyj) mainoksessaan väittää:

"Varma yhteys
Peruskotimokkula, jolla luot nopean ja varman netin kotiin tai mökille, 3G- tai 4G-verkkoon. Tyylikkäästä mokkulasta riittää Wi-Fi-kantavuutta koko kodille. Edistyneet asetukset, superhelppo käyttöliittymä ja uusin tekniikka takaavat laitteen erinomaisen toimivuuden esimerkiksi kodin ainoana Internet-yhteytenä. "​

En ole kanssasi eri mieltä, laitteen kuuluisi toimia, kuten sen mainostetaan toimivan, ja tämän pitäisi olla DNA:lle selvää. Helpoin ratkaisu mielestäni olisi tällä hetkellä sen siltausominaisuuden implementointi, ongelmat vähenisivät, kun käytettäisiin sitä ulkoista reititintä, ja DNA saisi aikaa viilata firmistään kuntoon. Jos tämä ei vetele, niin sitten ehkä kannattaa sisäänostajankin katsella muita valmistajia/malleja vaihtoehdoksi(Netgear, wink wink).
 
Näiden purkkien kanssa voisi ehkä elää, jos näissä oikeasti olisi toteutettuna siltatila, jotta näitä voisi käyttää pelkkänä modeemina, ja hankkia asiansa osaava reititin hoitamaan sitä langattoman + langallisen verkon palvelua tämän perään.

Multa ainakin on löytynyt MF286:sta siltaava tila ainakin viime vuoden alusta lähtien.
 
Tästä näyttäisi uupuvan täällä susirajalla elintärkeä 800mhz... uploadi ilman sitä on alle 10mbit.
itellä toimii tuo ZTE Mf286 iha ok, mutta jos jossain välissä heittää veivinsä niin en kyllä osaa sanoa yhtään minkä heittäisin tilalle. Tuntuu, että kaikissa laitteissa on oma vikansa, enkä ole koko elämäni aikana nähny yhtään ainutta combo-reititintä joka toimisi täysin ja aina.
 
Tuo MR1100 versio ei ole EU-markkinoille tarkoitettu, joten taajuustuki tulkinnat menivät väärin.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 034
Viestejä
4 499 555
Jäsenet
74 325
Uusin jäsen
CapitateSnafu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom