• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

YLE - yhteiskunnallinen asema

Liittynyt
09.06.2023
Viestejä
957
Saapa nähdä. Avoimuus on toki hyvä asia. Arvelen kyllä että radio- ja tv-tuotantojen asiantuntijamäärä kasvaa somessa räjähdysmäisesti. Pääsenemme nauttimaan keskusteluista joissa tuotanto x on maksanut y euroa, mikä tietenkin on näiden asiantuntijoiden mukaan vähintään 50% liikaa ja olisi pitänyt tehdä z eurolla. Siitä sitten joustavasti tuotannosta vastaavien erovaatimuksiin jne.
Varmaan aika moni ihmettelee sitä että esimerkiksi koulutuksesta (joka nyt vaan on hieman tärkeämpi asia kuin Ylen tuotanto) vähennetään kyllä surutta, mutta samalla väitetään kirkkain silmin ettei missään nimessä voi yhtään Yleltä viedä senttiäkään budjetista ilman että koko kansa jää kokonaan ilman kulttuuria. Kun nykymaailmassahan ei mistään muualta saa niin korkealaatuista tavaraa kuin Yleltä.

Näitähän voi myös vertailla eri maiden välillä. Jos nyt vaikka BBC tekee laatuohjelman x määrällä rahaa ja Yle tekee omaa laatuohjelmaa x+y määrällä, niin voidaan miettiä että miksi mahdollisesti Ylen laatu maksaa huomattavasti enemmän.

Aina välillä tarvitaan myös joku ulkopuolinen joka näkee niitä kohteita mistä nipistää hieman. Jos on liian lähellä, niin ei välttämättä huomaa noita nipistyskohteita. Ei ne turhaan isotkaan firmat maksa välillä isojakin summia siitä että joku ulkopuolinen taho tulee auditoimaan ja antamaan palautetta mitä voisi tehostaa ja parantaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 551
No ei kyllä mene yksittäisiä ohjelmia lukuunottamatta. Politiikkaradiossa oli vasemmistovinouma, mikä häiritsi välillä aika paljon. Toisaalta, se taas teki oikeistolaisen poliitikon haastattelusta mielenkiintoisemman. Jonkun vasemmistoliiton tai demarin haastettelu oli yhtä mälsää komppailua, mitä a-studion etla miesten jeesjees kööri.
Kyllä menee. Politiikkaradiossa on edelleen vinouma.
Voit ihan itse miettiä millaisia asiantuntijoita Yle käyttää. Jos käytetään esimerkiksi Tuija Sarasmoa tai Heikki Hiilamoa riippumattomina asiantuntijoina ja jätetään kertomatta ideologia ja tausta, on koko juttu vinossa vasemmalle. Ylen kolumnit ovat toinen hyvä esimerkki. Siellä on enemmän tai vähemmän vasemmalle kallellaan olevia asiantuntijoita lähes kaikki. Ilmeisesti Jari Ehnrooth on ainoa kiintiöoikeistolainen.

Tuossa oli pari esimerkkiä, mutta lisää löytyy jos pitää asiaa tarkemmin muistella. On perin selvää, että tällainen kulttuuri Ylen sisällä on pitkäaikaisen kehityksen tulos.
Vasemmistolainen ei vaan näe, kun journalismi on vasemmistolaista. Hän luulee sen olevan riippumatonta ja tasapuolista.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 551
Saapa nähdä. Avoimuus on toki hyvä asia. Arvelen kyllä että radio- ja tv-tuotantojen asiantuntijamäärä kasvaa somessa räjähdysmäisesti. Pääsenemme nauttimaan keskusteluista joissa tuotanto x on maksanut y euroa, mikä tietenkin on näiden asiantuntijoiden mukaan vähintään 50% liikaa ja olisi pitänyt tehdä z eurolla. Siitä sitten joustavasti tuotannosta vastaavien erovaatimuksiin jne.
Jos Ylen rahoituksen avauksen huonoin puoli on se, että tänne tulee sellaisia mielipiteitä Ylen ohjelmien tekemisestä, joista juuri sinä et pidä, on muutos ollut onnnistunut.
Ylen rahoituksen avaus on paljon suurempi asia. Edelleen kehotan lukemaan esimerkiksi Jussi Tuulensuun ja Jarno Liskin kirjoituksia asiasta. Linkkejä löytyy esimerkiksi tästä Yle-keskustelusta useita.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 251
Minkäänlaista peiliinkatsomiskykyä ei taida YLE:ltä löytyvän. Sen sijaan että sieltä todettaisiin aikuismaisesti että pitää kenties tarkastella omia toimintatapoja niin kehitysjohtaja lataa että syytä olisi avoimelle keskustelulle, ei YLE:n toiminnasta vaan että löytyisikö entisten YLEläisten toimittajien jotka on kertoneet YLEn väärinkäytöksistä, lähipiiristä jotain lokaa?


Meni toki poistamaan julkaisunsa kun tajusi että tuli tehtyä vähän tyhmästi.

 
Liittynyt
09.06.2023
Viestejä
957
Kai se on sitten Yleä vastaan kampanjointia jos ihmettelee että miksi kaikesta muusta voi helposti säästää paitsi Ylen budjetista. Tuntuu lähinnä siltä että osalla on nyt kova pelko perseessä että kovapalkkainen suojatyöpaikka voi lähteä alta jos oikeasti aletaan tarkemmin syynätä Ylen toimintaa.

Näköjään iso shokki näille koko elämänsä julkisella puolella olleille, että joskus voi työ lähteä alta. Meille muillehan tämä on ihan normaalia elämää. On YT:tä ja konkursseja ja säästöpaineita vähän joka puolella maata, mutta kampaviineribyrokraatille tämä onkin maailmaa mullistava asia kun se mahdollisesti saattaa osua omaan nilkkaan kerrankin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 289
Viestejä
4 353 025
Jäsenet
72 377
Uusin jäsen
Jianni

Hinta.fi

Ylös Bottom