• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Eli olet todistanut, että reppulien äänestäjät eivät pärjää yliopistomaailmassa , eli ovat tyhmiä?
Ei, en ole todistanut tätä. Pärjäämisestä ei ole puhuttu ja toisekseen näin ei ole aina ollut. 70-luvulla republikaanien osuus oli paljon isompi.

"One of the studies, a national survey of more than 1,000 academics, shows that Democratic professors outnumber Republicans by at least seven to one in the humanities and social sciences. That ratio is more than twice as lopsided as it was three decades ago, "

Kolmanneksi niin on hyvä muistaa, että republikaaneihin mahtuu niin talousoikeistolaisia kuin sosiaalisesti konservatiiveja. Näiden ryhmien kognitiivisissa kyvyissä on havaittu selviä eroja sillä libertaarit eli talousoikeistolaiset ovat tutkitusti älykkäin poliittinen ryhmä ja sosiaaliset konservatiivit vähiten älykkäin.
 
Liittynyt
16.04.2017
Viestejä
1 351
Kuten aiemmassa viestissäni totesin vasemmistolla on kulttuurillista valtaa mikä näkyy siinä miten isot firmat kannattavat intersektionaalisia ja lopputuloksen tasa-arvon kanssa flirttailevia ideoita kuten Googlen Damore keissisä tuli ilmi. Meidän ajan henki on vasemmistolainen mikä näkyy ihan jo siinä miten yhteiskunnalliset muutokset heijastavat 1960-luvun kulttuurivallankumousta. 1960-luvulta lähtien ydinperheen ja avioliiton merkitystä on murennettu ja nyt meillä on koko ajan kasvava syntyvyysvaje nuorten kohtaamisongelmista puhumattakaan. Esim. naimisiin meno on vähentynyt matalan ja keskiluokan sosioekonomisen aseman luokissa eli juuri niissä luokissa joiden ihmisiä se hyödyttäisi eniten. Vielä 1960-luvulla ei eroja juuri ollut koulutettujen ja työväenluokan välillä näissä luvuissa. Nuorissa aikuisissa miehissä on enemmän seksuaalisesti kokemattomia kuin koskaan ennen. Trendi on sama myös Suomessa.
Miten ihmeessä voit perustella syntyvyyden vähentymisen johtuvan jostain ydinperheen ja avioliiton merkityksen murenemisesta? Paljon merkitsevämpiä seikkoja ovat mm. sodat, koulutustaso, naisten tasa-arvo. Toisekseen kaikki rauhanomaiset toimenpiteet miten saataisiin ihmisten määrää tällä pallolla vähennettyä ovat suunta kestävämpään tulevaisuuteen päin.

Muutenkin on vaikea saada käsitystä mitä oikein yrität todistaa näillä hyvinkin pitkillä, kauas rönsyilevillä ja kauniisti kapulakielellä puetuilla viesteillä. Ilmeisesti siis yliopisto-opiskelijat ovat demokraattivoittoisia (demokratiapuolue nyt vs ennen?), mm. pakenivat pakollista asepalvelusta, ituhippeily sen takia vallalla koska yliopistot opettavat sitten äärimmilleen vietyä vassaritoimintaa tms? Voisiko syynä demokratiavoittoisuuten olevan myös koko yliopistomaailman rakenne, miten maiden rajoja ei oikeastaan ole, vaan tiede, yhteistyö ja avoimuus? Toki onhan tutkimukissa ja apurahoissa ne omat raadolliset kilpailunsa, mutta silti yliopistotoiminta on noin konseptina jo lähempänä vasenta kuin oikeaa. Joka tapauksessa voisitko siis jotenkin kiteyttää mitä ajat takaa koska nykyisissä viesteissäsi ei tunnu olevaan oikein mitään selkeitä johtopäätöksiä vaan heittoja sinne ja tänne. Ja toisekseen ehkä tämä keskustelu pitäisi käydä jossain muualla kuin USA:n pressavaalit-ketjun alla...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Ei, en ole todistanut tätä. Pärjäämisestä ei ole puhuttu ja toisekseen näin ei ole aina ollut. 70-luvulla republikaanien osuus oli paljon isompi.
No shit koska 70-luvulla republikaanit olivat suht reippaasti eri puolue kuin mitä ne ovat nykyään. Jos et ole tietoinen siitä niin 60-luvulla alkoi jenkeissä todella massiivinen puolueiden kannattajaryhmien flippaus missä suuret määrät perinteisiä demokraatteja (etenkin etelävaltioissa) ja suuret määrät republikaaneja (etenkin korkeasti koulutettuja valkoisia pohjoisessa ja mustat) vaihtoivat puoluetta.

*edit*
Tai jos tarkkoja ollaan niin mustien siirtyminen demokraateille alkoi jo FDR:n aikana mutta se mikä siirsi ne pysyvästi ja ylivoimaisesti demokraattien piiriin oli 60-luvun kansalaisoikeus kysymykset. Jolloin myös republikaanit, etenkin Nixonin johdolla, lähtivät kosiskelemaan niitä etelän demokraatteja jotka olivat käärmeissään demokraateille siitä että tukivat kansalaisoikeuksia. Ja tuosta alkoi se siirtymä joka muokkasi USA:n poliittisen kartan nykyiseen kuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Huomautus - toistuva offtopic-pakotus ketjuun, vasemmistokeskustelulle on oma ketjunsa
Se että sanoo "ei saa yleistää" ei tarkoita että väittää että ryhmien välillä ei olisi mitään biologisia eroja. Ensinnäkin se tarkoittaa sitä että kaikkia ihmisiä pitäisi kohdella yksilöinä, eikä jonkun tietyn, yleensä suht arbiträärisesti valitun ryhmän keskiarvon perusteella.
Se kyvyttömyys keskustella asiasta rationaaliseti on oire ja seurausta ajatusmaailmasta, jossa sosiaalinen konstruktionismi selittää suurimman osan yhteiskunnan lopputuloksista. Tätä ns. tyhjä taulu -ajatusmaailmaa on kritisoinut mm. kognitiotieteilijä ja psykologi Steven Pinker kirjassaan 'The Blank Slate: The modern denial of human nature' jo 2000-luvun alussa. Ei kyseessä ole mikään uusi tai mitätön ilmiö vasemmiston keskuudessa.

Toiseksi, on täysin virheellistä hypätä siitä että "biologia selittää eroja naisten ja miesten uravalinnoissa" siihen että kaikki nuo erot selittyy biologisilla syillä eikä kyseessä ole yhteiskunnallinen ongelma. On selvää että naisten ja miesten alavalikoimaa on historian aikana pakotettu keinotekoisesti tiettyyn muottiin, etenkin siten että naisia on suljettu pois tietyiltä aloilta (ja myös tehty tietyistä aloista ei-sovinnaisia miehille).
Tämä alkaa menemään jo eri ketjun aiheeksi, mutta sosiaalinen konstruktionismi on jo todistettu vääräksi lukuisissa tutkimuksissa joissa on käsitelty miesten ja naisten eroja. On tultu siihen tulokseen, että Skandinaviassa, jossa kulttuurillisia ja sosiaalisia vaikuttimia on minimoitu, nämä erot ovat vähentymisen sijasta kasvaneet.

genderculturedifferences.png


"Culture matters in explaining psychological sex differences, but not in the way most people think. It's not harsher gender socialization by parents and media, stringent societal gender roles, or institutional sociopolitical forces that widen the differences between men and women in the most progressive nations in the world. When you treat everyone the same, as in the Nordic countries, it's only genetic predispositions that produce the most observable individual difference "


Se, että monilla vasemmistolaisilla edelleen näistä tutkimuksistakin huolimatta pyörii edelleen sama levy päällä vuodesta toiseen tarkoittaa sitä, että he kieltäytyvät edes ottamasta huomioon synnynnäisten erojen mahdollisuutta.

Eli siis, kun "vasemmalta" kritisoidaan niitä jotka sanovat että naisia on vähän insinööriopiskelijoiden joukossa koska biologia niin se ei tarkoita että nuo henkilöt kieltävät että biologialla olisi näppinsä tuossa asiassa. Vaan se yleensä tarkoittaa että kyseiset henkilöt tajuavat että kyseessä on monimutkainen asia missä on monia tekijöitä, niin biologisia kuin kulttuurillisia. Ja sama pätee myös kaikkiin noihin muihin tuolla listalla oleviin asioihin kuten stereotypiohin, älykkyysosamäärään, etc.
Kiellät nyt ilmeisesti ilmiön, jossa vasemmistolaisilla on selvä agenda jättää huomioimatta biologiset tekijät. En minä sano, että tuollainen käytös on aina tiededenialismia vaan, että tuollainen käytös on osa ilmiötä joka voidaan luokitella vasemmistolaiseksi tiededenialismiksi. Kyse on vain hienostuneemmasta tiededenialimista eli intellektuaalisesta väistelystä: jätetään huomioimatta ne epäsovinnaiset seikat ja ylikorostetaan niitä sovinnaisia seikkoja.


Ja tästä väistelystä on tehty dokumenttikin:



Ja onhan meillä Suomessakin esimerkkinä tiededenialimista esim. Vihreiden ydinvoimavastaisuus.

Tutkimuksia aiheesta:

Science Denial Across the Political Divide: Liberals and Conservatives Are Similarly Motivated to Deny Attitude-Inconsistent Science

“People with more knowledge only accept science when it doesn't conflict with their preexisting beliefs and values,” Landrum explained. “Otherwise, they use that knowledge to more strongly justify their own positions.”

Landrum and her colleagues demonstrated the effect experimentally and reported the results in a 2017 paper in the Journal of Risk Research entitled “Culturally Antagonistic Memes and the Zika Virus: An Experimental Test,” in which participants read a news story on Zika public health risks that was linked to either climate change or immigration. Predictably, when Zika was connected to climate change, there was an increase in concern among Democrats and a decrease in concern among Republicans, but when Zika was associated with immigration, the effects were reversed. Skepticism, it would seem, is context-dependent.

Tässä julkaisussa on tiivistetty lukuisia esimerkkejä eri tutkimuksista joissa tieteilijät ovat tietoisesti pyrkineet rajoittamaan tai hiljentämään keskustelua rodusta, geeneistä tai äo:sta.

Lainaan noista vain kaksi esimerkkiä:

"We are not... saying that at all times or in all places investigation of racial genotypic differences in IQ scores should stop. What we are saying is that at this time, in this country, in this political climate, individual scientists should voluntarily refrain from the investigation of genotypic racial differences in performance on IQ tests"

"We need to move to a position where all research on human capabilities (whether involving genetics or not) is predicated on a clear statement that any assertion of fixed and inevitable inequalities in ability/intelligence between racial/ethnic groups is, by its nature, racist "


Konservatiivien tiedevastaisuus voi olla räikeämpää. Vasemmistolaiset ovat vain parempia naamioimaan denialisminsa retorisilla keinoilla.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Tämä menee jo nyt niin räikeästi ohi ketjun aiheen että ei mitään rajaa. Sä voit paasata kyllä noista niin paljon kuin huvittaa mutta silti niiltä osin kuin mitä tulee ketjun aiheeseen, eli Jenkkien presidentinvaaleihin ja siten USA:n politiikkaan, niin nuo sun osoittamat ongelmat "vasemmiston" virheellisessä tieteellisessä argumentoinnissa (joista ainakin osa on toki ihan valideja) eivät ole mitenkään relevantteja aiheen kannalta koska ne eivät todellakaan ole mitenkään oleellisessa roolissa USA:ssa demokraattien politiikassa, ainakaan valtakunnallisella tasolla. Eivätkä ne oikeastaan ole edes relevantteja demokraattien politiikan kannalta koska ne eivät mitenkään nojaa noihin virheelliseen argumentteihin, vaikkakin jotku yrittävät epätoivoisesti rakentaa niitä aasinsiltoja niihin.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kolmanneksi niin on hyvä muistaa, että republikaaneihin mahtuu niin talousoikeistolaisia kuin sosiaalisesti konservatiiveja. Näiden ryhmien kognitiivisissa kyvyissä on havaittu selviä eroja sillä libertaarit eli talousoikeistolaiset ovat tutkitusti älykkäin poliittinen ryhmä ja sosiaaliset konservatiivit vähiten älykkäin.
Uskon tämän mutta en kyllä usko että moni puhtaasti kapitalisti-sosialisti akselin vuoksi Trumpia olisi äänestänyt. Tempoilevaa protektionismia, jossa vuoroin luvataan suurituloiselle veronalennuksia ja sitten taas duunarille "rehtiä liksaa" ja Kiinan duunin palauttamista kotiin tuontitullien ja markkinoiden sulkemisen kautta.

Talousasioiden puolesta Trump nimenomaan putoaa sinne "talouspopulisti" -kategoriaan, jossa luvataan vähän sitä sun tätä joka suuntaan. Liikemies-imagostaan huolimatta Trump ei ole varsinainen kapitalisti. Pikemminkin puliveivari ja kusettaja joka on pysynyt jotenkin menestyneen puolella keskiviivaa vedättämällä alihankkijoitaan jne.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Uskon tämän mutta en kyllä usko että moni puhtaasti kapitalisti-sosialisti akselin vuoksi Trumpia olisi äänestänyt. Tempoilevaa protektionismia, jossa vuoroin luvataan suurituloiselle veronalennuksia ja sitten taas duunarille "rehtiä liksaa" ja Kiinan duunin palauttamista kotiin tuontitullien ja markkinoiden sulkemisen kautta.

Talousasioiden puolesta Trump nimenomaan putoaa sinne "talouspopulisti" -kategoriaan, jossa luvataan vähän sitä sun tätä joka suuntaan. Liikemies-imagostaan huolimatta Trump ei ole varsinainen kapitalisti. Pikemminkin puliveivari ja kusettaja joka on pysynyt jotenkin menestyneen puolella keskiviivaa vedättämällä alihankkijoitaan jne.
Lisäksi republikaanien talouspolitiikka ei muutenkaan ole ollut mitään älykästä talousoikeistolaisuutta viimeiseen 40 vuoteen vaan politiikkaa missä uskotaan fanaattisesti trickle-down economicsiin siitä huolimatta että vajaalla puolella kansasta on ostovoima jumittanut samalla tasolla viimeiset 20 vuotta ja sellainen ajatus kuin tasapainoitettu valtion budjetti on kaukainen unelma.

Että joo, sitten kun siihen vielä heitetään Trump jonka käsitykset kansainvälisestä kaupasta ovat jotain 1700-luvun merkantilismia niin ei republikaaneja voi mitenkään kutsua järkeväksi vaihtoehdoksi edes talouspolitiikan puolella.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
Lisäksi republikaanien talouspolitiikka ei muutenkaan ole ollut mitään älykästä talousoikeistolaisuutta viimeiseen 40 vuoteen vaan politiikkaa missä uskotaan fanaattisesti trickle-down economicsiin siitä huolimatta että vajaalla puolella kansasta on ostovoima jumittanut samalla tasolla viimeiset 20 vuotta ja sellainen ajatus kuin tasapainoitettu valtion budjetti on kaukainen unelma.
En minä tiedä uskooko ne edes trickle-down teoriaan, mutta sitä paskaa on hyvä syöttää tyhmille kannattajilleen kun huutelee vielä välillä kommunistikommentteja väliin, niin ne ei edes tajua että oma puolue vetää niitä hanuriin.


Että joo, sitten kun siihen vielä heitetään Trump jonka käsitykset kansainvälisestä kaupasta ovat jotain 1700-luvun merkantilismia niin ei republikaaneja voi mitenkään kutsua järkeväksi vaihtoehdoksi edes talouspolitiikan puolella.
Olen Trumpin kanssa samassa mieltä suhtautumisesta kiinaan, ongelmana vain on että Trump kuvitteli että jenkit pystyisi pakottamaan kiinan haluamaansa muottiin. Tässä olisi tarvittu paljon kierompaa lähestymistä kuin avoimen kauppasodan julistaminen mutta kiinalla on ollut jo pitkään agendana ollut mennä jenkkien ohitse joten ei se niitä haittaa. Tarjoamalla amerikkalaisille yrityksille etuja siitä että ne siirtää tuotannon ja tietotaidon kiinaan ei ole mikään vahinko, ahneet kvartaali-idiootit vain ovat tarttuneet tähän tarjoukseen eikä jenkkien virallista politiikkaa ole kiinnostanut nopeiden tuottojen kiimassa. En tiedä onko jenkkien enää edes mahdollista kelata tilannetta taakseppäin koska tuotanto on jo siirretty ja kiinan tietotaito on kasvanut huomattavasti, ei ne kohta enää tarvitse jenkkejä kuin ostajina ja jenkeillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa kiinalta. Sen jälkeen niillä on velan kautta hyvä ote jenkkien palleista ja ne voi tehdä mitä ne haluaa. Ainoa millä jenkit voi vielä vähän yrittää uhitella on sotakoneisto, mutta sitäkin väliä on kurottu kovasti kiinni kiinan toimesta ja sotaa on vaikea muuntaa rahaksi.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 799
Nyt on diilimestarilla vuosisadan diili tarjolla:



"lupaan olla perseilemättä jos ette tutki rikoksiani"
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
No shit koska 70-luvulla republikaanit olivat suht reippaasti eri puolue kuin mitä ne ovat nykyään. Jos et ole tietoinen siitä niin 60-luvulla alkoi jenkeissä todella massiivinen puolueiden kannattajaryhmien flippaus missä suuret määrät perinteisiä demokraatteja (etenkin etelävaltioissa) ja suuret määrät republikaaneja (etenkin korkeasti koulutettuja valkoisia pohjoisessa ja mustat) vaihtoivat puoluetta.

*edit*
Tai jos tarkkoja ollaan niin mustien siirtyminen demokraateille alkoi jo FDR:n aikana mutta se mikä siirsi ne pysyvästi ja ylivoimaisesti demokraattien piiriin oli 60-luvun kansalaisoikeus kysymykset. Jolloin myös republikaanit, etenkin Nixonin johdolla, lähtivät kosiskelemaan niitä etelän demokraatteja jotka olivat käärmeissään demokraateille siitä että tukivat kansalaisoikeuksia. Ja tuosta alkoi se siirtymä joka muokkasi USA:n poliittisen kartan nykyiseen kuntoon.
Tämä on kyllä kiehtova ja samanaikaisesti hämmentävä ilmiö, miten äskettäin nämä puolueet ovat ottaneet nykyiset asemansa USA:n puoluekentässä. Puhtaasti nykyajan näkökulmasta on vaikea hahmottaa sitä faktaa, että sisällissodan aikaan ja vielä pitkään sen jälkeenkin demokraatit oli etelävaltioiden orjuus- ja rasistipuolue joka näistä että muistakin syistä myös ankarasti vastusti kaikenlaista liittovaltiotason vallankäyttöä, kun taas republikaanien valtavirtapolitiikkaa oli unionin eheyttämisen lisäksi myös melko painokkaasti aatteellinen orjuuden vastaisuus. Ei varmaan demokraattien puoluekokouksissa nykyisin paljon katsella puolueen historiaan ja menneisiin saavutuksiin ainakaan ajalla ennen toista maailmansotaa. Toki oli jo sisällissodan aikoihin myös "war democrat"-poppoota panemassa kampoihin etelän plantaasiruhtinaiden separatismille.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 055
Kerrankin Trumpin kannattajat osasivat kysyä oikeanlaisen kysymyksen: miksi heidän pitäisi edes äänestää, jos systeemi on viallinen ja tulokset ovat ennalta määrätyt?
Miksi systeemi on viallinen vain jos vaaleissa tulee tappio. Missään ei ole todisteita vaalien tulosten väärentämisestä. Oikea kysymys olisi sen sijaan se että miksi heidän edustamansa lahkonjohtaja aiheutti vaalitappion.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Kerrankin Trumpin kannattajat osasivat kysyä oikeanlaisen kysymyksen: miksi heidän pitäisi edes äänestää, jos systeemi on viallinen ja tulokset ovat ennalta määrätyt?
Toi onkin paha. Trumpin pitäis saada Georgialaiset kannattajansa uurnille tammikuussa mutta sahaa omaa jalkaansa tässä kaiken aikaa noita vaaleja ajatellen. Ehkä sitä ei loppujen lopuksi kiinnosta miten senaatissa käy.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 949
Toi onkin paha. Trumpin pitäis saada Georgialaiset kannattajansa uurnille tammikuussa mutta sahaa omaa jalkaansa tässä kaiken aikaa noita vaaleja ajatellen. Ehkä sitä ei loppujen lopuksi kiinnosta miten senaatissa käy.
Trump on tainnut vaihtaa useampaan kertaan puoluekantaansa vuosien saatossa. Tuskin häntä republikaanit ja niiden pärjääminen kiinnostaa, paitsi siltä osin miten voi niistä itse hyötyä.

Ja näyttäisi nuo viimeisetkin oikeusjutut Pennsylvaniassa kaatuvan.

Pennsylvania supreme court throws out Republican bid to reject 2.5m mail-in votes | US elections 2020 | The Guardian
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Trump on tainnut vaihtaa useampaan kertaan puoluekantaansa vuosien saatossa. Tuskin häntä republikaanit ja niiden pärjääminen kiinnostaa, paitsi siltä osin miten voi niistä itse hyötyä.
Ihan sama kävi mielessä. Republikaanit äänestivät republikaaneja mutta ei Trumpia. Miksi Trump ei kusisi heidän muroihinsa matkalla ovesta ulos? Se olisi hyvin trumppimainen veto.
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
740
Trump on tainnut vaihtaa useampaan kertaan puoluekantaansa vuosien saatossa. Tuskin häntä republikaanit ja niiden pärjääminen kiinnostaa, paitsi siltä osin miten voi niistä itse hyötyä.
Tämäpä tämä, ehkä republikaanit ajoivat niitä asioita jotka hyödyttävät Trumpia ja hänen näkökulmaansa eniten. Mutta olisi varmasti ollut "sateenkaaren värisen yksisarvis"-puolueen riveissä, jos se olisi ollut parempi vaihtoehto. Puoluepoliitiikka on vaan "mean to end"
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Onhan Trump ollut kuitenkin republikaanien jäsen jo kauan ennen presidenttikauttaan. Tosin ei kyllä varmastikaan ollut mikään kovin vannoutunut ja aatteellinen sellainen. Vuonna 1999 pohdiskeli voisiko saada kasaan uuden reformipuolueen ja pärjätä presidentinvaaleissa sen ehdokkaana.

Trump on CNN, Oct. 8, 1999: I’m a registered Republican. I’m a pretty conservative guy. I’m somewhat liberal on social issues, especially health care, et cetera, but I’d be leaving another party, and I’ve been close to that party.

King: Why would you leave the Republican Party?

Trump: I think that nobody is really hitting it right. The Democrats are too far left. I mean, Bill Bradley, this is seriously left; he’s trying to come a little more center, but he’s seriously left. The Republicans are too far right. And I don’t think anybody’s hitting the chord, not the chord that I want hear, and not the chord that other people want to hear, and I’ve seen it.
Lainaus sivulta, jossa selvitettiin oliko oikeasti haukkunut reppareita maan tyhmimmiksi äänestäjiksi, kuten liikkeellä ollut meemi antoi ymmärtää. Ei ollut, mutta voi hyvinkin olla ollut sitä mieltä, kukapa ei olisi.

20 vuoden takainen Trump kuulosti kyllä melko selväjärkiseltä ja maltilliselta nykyiseen verrattuna.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 000
Kävin vilkaisemassa trumpin twitteriä... Se on päiväkausia mesonnut vaan että voitti vaalit uudestaan ja uudestaan siellä. Noh, kohta ei ole ihan pihalla vaan pääsisäisesti vaan myös kirjaimellisesti.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 205
Onhan Trump ollut kuitenkin republikaanien jäsen jo kauan ennen presidenttikauttaan. Tosin ei kyllä varmastikaan ollut mikään kovin vannoutunut ja aatteellinen sellainen. Vuonna 1999 pohdiskeli voisiko saada kasaan uuden reformipuolueen ja pärjätä presidentinvaaleissa sen ehdokkaana.



Lainaus sivulta, jossa selvitettiin oliko oikeasti haukkunut reppareita maan tyhmimmiksi äänestäjiksi, kuten liikkeellä ollut meemi antoi ymmärtää. Ei ollut, mutta voi hyvinkin olla ollut sitä mieltä, kukapa ei olisi.

20 vuoden takainen Trump kuulosti kyllä melko selväjärkiseltä ja maltilliselta nykyiseen verrattuna.
Tätä ennen oli demokraattisen puolueen jäsen. Siellä ei ottanut ura tuulta purjeisiin, niin vaihtoi puoluetta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
Onhan Trump ollut kuitenkin republikaanien jäsen jo kauan ennen presidenttikauttaan. Tosin ei kyllä varmastikaan ollut mikään kovin vannoutunut ja aatteellinen sellainen.
Heh, väität siis että Trump on RINO? ;D

Luulen että jenkeissä pitää bisnesmiehenä liittyä käytännössä jompaan kumpaan puolueeseen saadakseen kaikki näkymättömätkin edut. Henkilö joka ei ole poliittisesti sitoutunut, saa varmasti kylmää kyytiä molempien puolueiden edustajilta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
63
Onhan Trump ollut kuitenkin republikaanien jäsen jo kauan ennen presidenttikauttaan. Tosin ei kyllä varmastikaan ollut mikään kovin vannoutunut ja aatteellinen sellainen. Vuonna 1999 pohdiskeli voisiko saada kasaan uuden reformipuolueen ja pärjätä presidentinvaaleissa sen ehdokkaana.



Lainaus sivulta, jossa selvitettiin oliko oikeasti haukkunut reppareita maan tyhmimmiksi äänestäjiksi, kuten liikkeellä ollut meemi antoi ymmärtää. Ei ollut, mutta voi hyvinkin olla ollut sitä mieltä, kukapa ei olisi.

20 vuoden takainen Trump kuulosti kyllä melko selväjärkiseltä ja maltilliselta nykyiseen verrattuna.
olin juuri hämmästelemässä että oli omituista lukea noin koherenttia tekstiä trumpin suusta :hmm:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Tämä on kyllä kiehtova ja samanaikaisesti hämmentävä ilmiö, miten äskettäin nämä puolueet ovat ottaneet nykyiset asemansa USA:n puoluekentässä. Puhtaasti nykyajan näkökulmasta on vaikea hahmottaa sitä faktaa, että sisällissodan aikaan ja vielä pitkään sen jälkeenkin demokraatit oli etelävaltioiden orjuus- ja rasistipuolue joka näistä että muistakin syistä myös ankarasti vastusti kaikenlaista liittovaltiotason vallankäyttöä, kun taas republikaanien valtavirtapolitiikkaa oli unionin eheyttämisen lisäksi myös melko painokkaasti aatteellinen orjuuden vastaisuus. Ei varmaan demokraattien puoluekokouksissa nykyisin paljon katsella puolueen historiaan ja menneisiin saavutuksiin ainakaan ajalla ennen toista maailmansotaa. Toki oli jo sisällissodan aikoihin myös "war democrat"-poppoota panemassa kampoihin etelän plantaasiruhtinaiden separatismille.
Ei kaikenlaista vaan sellaista mikä häiritisi heidän orjien omistamista. Jos joku osavaltio yritti tehdä jotain orjien puolesta, kuten vaikeuttaa karanneiden orjien palauttamista etelään tai avustaa niiden pakoa Kanadaan, niin sitten nuo etelävaltiot kyllä kannattivat liittovaltiotason vallankäyttöä tuollaista toimintaa vastaan. Josta hyvänä esimerkkinä toimii Fugitive Slave Act of 1850.
Ja tuo on tärkeä pitää mielessä vielä nykyaikanakin kun USA:n sisällissotaa yritetään valkopestä joksikin muuksi kuin sodaksi orjuudesta. Koska tuota "state's rights" argumenttia usein väärinkäytetään tuossa yhteydessä.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Ei kaikenlaista vaan sellaista mikä häiritisi heidän orjien omistamista. Jos joku osavaltio yritti tehdä jotain orjien puolesta, kuten vaikeuttaa karanneiden orjien palauttamista etelään tai avustaa niiden pakoa Kanadaan, niin sitten nuo etelävaltiot kyllä kannattivat liittovaltiotason vallankäyttöä tuollaista toimintaa vastaan. Josta hyvänä esimerkkinä toimii Fugitive Slave Act of 1850.
Ja tuo on tärkeä pitää mielessä vielä nykyaikanakin kun USA:n sisällissotaa yritetään valkopestä joksikin muuksi kuin sodaksi orjuudesta. Koska tuota "state's rights" argumenttia usein väärinkäytetään tuossa yhteydessä.
Samaten on se pitkään elänyt Lost Cause -myytti, jolla on yritetty anakronistisesti selittää sisällissota yritykseksi säilyttää etelävaltioiden oma kulttuuri, elintapa ja vapaus yms., ja orjuus olisikin ollut vain yksi sivujuonne koko sodan ja separatismin taustoissa, vaikka kysymys oli lopulta ehdottomasti ja ensisijaisesti orjuudesta.

Näkisin kuitenkin, että demokraateilla oli orjuudesta riippumattakin ainakin hieman laajempikin epäluulo kaikkea liittovaltiotasoista toimintaa kohtaa, jopa liittovaltion keskuspankki muistaakseni oli jossain määrin ideologiatasolla heille vastustettava asia. Tietysti rusinat pullasta kelpasivat varmasti, jos liittovaltion vallankäyttö oli primääritavoitteille (etenkin se orjuus) eduksi.

(Tähän kohtaan tulee mieleeni kirjavinkki amerikkalaisten sisällissodasta,
Battle Cry of Freedom: The Civil War Era, kirjoittaja James M. McPherson.
Sivuja muistaakseni lähes tuhat, mutta hyvin, kattavasti ja mielenkiintoisesti kirjoitettu kirja ja on suomalaisellekin historiasta kiinnostuneelle antoisaa luettavaa.)
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Trump antoi haastattelun Fox Newsille, ja siitä käy hyvin ilmeiseksi, ettei Trump ole antanut tuumaakaan periksi vaan pitää linjastaan kiinni katkeraan loppuun asti.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
Ja tuo on tärkeä pitää mielessä vielä nykyaikanakin kun USA:n sisällissotaa yritetään valkopestä joksikin muuksi kuin sodaksi orjuudesta. Koska tuota "state's rights" argumenttia usein väärinkäytetään tuossa yhteydessä.
Ei tuo erikoinen ilmiö ole, ihan samalla tavalla suomen sisällissotaa yritetään valkopestä(heh) vapaussodaksi.


Trump antoi haastattelun Fox Newsille, ja siitä käy hyvin ilmeiseksi, ettei Trump ole antanut tuumaakaan periksi vaan pitää linjastaan kiinni katkeraan loppuun asti.
Jos tunnet yhtään narsistia oikeassa elämässä niin tuo ei yllätä, kunnon narsisti jäädessään kiinni housut kintuissa väittää siitä huolimatta että sillä on housut jalassa ja sinä olet vain sokea :)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875
Ei tuo erikoinen ilmiö ole, ihan samalla tavalla suomen sisällissotaa yritetään valkopestä(heh) vapaussodaksi.
Kyllähän se vapaussota oli siinä mielessä että jos punaiset olis voittaneet niin osaksi Neuvostoliittoa oltaisiin sulauduttu baltian maiden malliin.
Itsenäisyydestä (eli vapaudesta) siinä taisteltiin lopputulemaa ajatellen.
30-luvun tapahtumat ja mäntsälän kapina oli sitten enemmän sellaista sisällisotatyylistä jossa itsenäisyys ei niinkään ollut pelissä vaan se että osa ei hyväksynyt vaalien tulosta ja halusi ottaa vallan väkivalloin omalle puolelle.
Samanlaista mitä nyt on meneillään jenkeissä.

Jos tunnet yhtään narsistia oikeassa elämässä niin tuo ei yllätä, kunnon narsisti jäädessään kiinni housut kintuissa väittää siitä huolimatta että sillä on housut jalassa ja sinä olet vain sokea
Juu, mutta se että tämä toimii ja jatkuu vaatii myös sen että narsistilla on kulttimainen kannattajajoukko jotka myös kertovat sinun olevan sokea koska myös he näkevät housut ihan selvästi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Kyllähän se vapaussota oli siinä mielessä että jos punaiset olis voittaneet niin osaksi Neuvostoliittoa oltaisiin sulauduttu baltian maiden malliin.
Itsenäisyydestä (eli vapaudesta) siinä taisteltiin lopputulemaa ajatellen.
30-luvun tapahtumat ja mäntsälän kapina oli sitten enemmän sellaista sisällisotatyylistä jossa itsenäisyys ei niinkään ollut pelissä vaan se että osa ei hyväksynyt vaalien tulosta ja halusi ottaa vallan väkivalloin omalle puolelle.
Samanlaista mitä nyt on meneillään jenkeissä.
Tosin koska Suomessa punaisten joukossa oli myös aika vahva nationalistinen siipi niin se että olisiko Suomi sulautunut osaksi Neuvostoliittoa jos punaiset olisivat voittaneet ei ole mitenkään varmaa.
Kun taaskin Yhdysvaltojen sisällissodan kohdalla ei tarvi arvuutella orjuuden roolia motivaatiossa koska Konfederaation johtajat tekivät sen aivan päivän selväksi että se oli se syy miksi sotaan lähdettiin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
Kyllähän se vapaussota oli siinä mielessä että jos punaiset olis voittaneet niin osaksi Neuvostoliittoa oltaisiin sulauduttu baltian maiden malliin.
Itsenäisyydestä (eli vapaudesta) siinä taisteltiin lopputulemaa ajatellen.
Tuo on juurikin sitä valkopesua jossa sisällissota yritetään yksinkertaistaa akselille "itsenäisyys - venäjän vallan alle". Luuletko ihan tosissasi että noin paljon suomalaisia taisteli luovuttaakseen maansa venäläisille? Saattaisiko olla muitakin mahdollisia syitä kuten työlaisten oikeudet vs porvarit? Taistelua säätyluokkia vastaan?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 210
Kyllähän se vapaussota oli siinä mielessä että jos punaiset olis voittaneet niin osaksi Neuvostoliittoa oltaisiin sulauduttu baltian maiden malliin.
Itsenäisyydestä (eli vapaudesta) siinä taisteltiin lopputulemaa ajatellen.
Ei tuo kyllä noin mustavalkoista ole. Kyseessä ei missään nimessä ollut vapaussota minkään muun kuin voittaneiden eli lahtareiden mielestä.

Ei meillä puhuta saksaa, ja työnväenliikekin on vahvoilla vaikka valkooset voitti. Aivan kuten meillä ei automaattisesti puhuttaisi venäjää ja oltaisi kommunisteja jos punaiset olisi voittaneet.

Me eletään nyt jo vuotta 2020 ja sisällisodasta on niin pitkä aika, että tuosta lahtareiden tms. valkoisten voiton valkopesusta voitaisiin jo luopua.

Molemmilla puolilla oli kyllä myös kansallismielista sakkia, toinen puoli sitten haikaili saksan apua ja toinen ryssien.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Tuo on juurikin sitä valkopesua jossa sisällissota yritetään yksinkertaistaa akselille "itsenäisyys - venäjän vallan alle". Luuletko ihan tosissasi että noin paljon suomalaisia taisteli luovuttaakseen maansa venäläisille? Saattaisiko olla muitakin mahdollisia syitä kuten työlaisten oikeudet vs porvarit? Taistelua säätyluokkia vastaan?
Tosin koska Suomessa punaisten joukossa oli myös aika vahva nationalistinen siipi niin se että olisiko Suomi sulautunut osaksi Neuvostoliittoa jos punaiset olisivat voittaneet ei ole mitenkään varmaa.
Kun taaskin Yhdysvaltojen sisällissodan kohdalla ei tarvi arvuutella orjuuden roolia motivaatiossa koska Konfederaation johtajat tekivät sen aivan päivän selväksi että se oli se syy miksi sotaan lähdettiin.
Vaikka Suomi ei olisikaan sulautunut Neuvostoliittoon, niin olisihan Suomesta täysin kiistatta tullut osa itä-blokkia eli Neuvostoliiton vasallivaltio muiden Itä-Euroopan sosialistimaiden tyyliin.

Tuskinpa se on mahdollistakaan, että Suomi olisi voinut jotenkin olla puolueeton ja täysin itsenäinen sosialistimaa. Toteutuneessakin historiassa teki tiukkaa tasapainottelu idän ja lännen välissä. Sosialistimaana olisimme auttamatta olleet Neuvostoliiton vasallivaltio, ihan jo käytännön pakosta, koska pieni sosialistimaa ei käytännössä voi olla omavarainen vaan olisimme olleet Neuvostoliiton almujen varassa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
Vaikka Suomi ei olisikaan sulautunut Neuvostoliittoon, niin olisihan Suomesta täysin kiistatta tullut osa itä-blokkia eli Neuvostoliiton vasallivaltio muiden Itä-Euroopan sosialistimaiden tyyliin.

Tuskinpa se on mahdollistakaan, että Suomi olisi voinut jotenkin olla puolueeton ja täysin itsenäinen sosialistimaa. Toteutuneessakin historiassa teki tiukkaa tasapainottelu idän ja lännen välissä. Sosialistimaana olisimme auttamatta olleet Neuvostoliiton vasallivaltio, ihan jo käytännön pakosta, koska pieni sosialistimaa ei käytännössä voi olla omavarainen vaan olisimme olleet Neuvostoliiton almujen varassa.
Minun kristallipalloni on lainassa joten vaikea sanoa, mutta kuvitteletko sinäkin oikeasti että porukka taisteli vain antaakseen maansa venäläisille? Ja 30v myöhemmin samat tyypit sitten taistelivat itsenäisyyden puolesta?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Laitoin jatkot tuonne:
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Minun kristallipalloni on lainassa joten vaikea sanoa, mutta kuvitteletko sinäkin oikeasti että porukka taisteli vain antaakseen maansa venäläisille?
Minä kuvittelen oikeasti, että ihmiset eivät tienneet mitä tekivät ja mihin sosialismi johtaa.

Ja onhan se ihan ymmärrettävää. Kommunismi oli tuohon aikaan uusi konsepti ja käytännön dataa sen (ja Neuvostoliiton) hirveydestä ei hirveästi vielä ollut. [/offtopic loppuu nyt]
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875
Tuo on juurikin sitä valkopesua jossa sisällissota yritetään yksinkertaistaa akselille "itsenäisyys - venäjän vallan alle". Luuletko ihan tosissasi että noin paljon suomalaisia taisteli luovuttaakseen maansa venäläisille? Saattaisiko olla muitakin mahdollisia syitä kuten työlaisten oikeudet vs porvarit? Taistelua säätyluokkia vastaan?
Toki mukana oli myös luokkasota elementti. Ja vaikka punikit hävisivätkin niin työväen asema (mukaanlukien torpparit) alkoi kuitenkin selkeästi parantua suomessa sodan jälkeen.
Neuvostoliitto kuitenkin nähtiin työväen ihannevaltiona, jossa porvari ei riistä jne. Ihan hyvin se iso puna-ajatus sopi yhteen myös luokkataistelun kanssa, siitähän kyse oli myös Neuvostoliiton vallankumouksessa.
En näe syytä miksi punaiset eivät olisi voittaessaan solmineet erittäin lämpimiä suhteita Neuvostoliittoon joka sitten viimeistään 30-luvulla olisi johtanut yhteensulautumiseen koska luultavasti talvisotaa ei olisi käyty vaan
Neuvostoliiton vaatimuksiin olisi suostuttu ja lopputulos olisi ollut Baltian maiden kaltainen.

Vaikka Suomi ei olisikaan sulautunut Neuvostoliittoon, niin olisihan Suomesta täysin kiistatta tullut osa itä-blokkia eli Neuvostoliiton vasallivaltio muiden Itä-Euroopan sosialistimaiden tyyliin.

Tuskinpa se on mahdollistakaan, että Suomi olisi voinut jotenkin olla puolueeton ja täysin itsenäinen sosialistimaa. Toteutuneessakin historiassa teki tiukkaa tasapainottelu idän ja lännen välissä. Sosialistimaana olisimme auttamatta olleet Neuvostoliiton vasallivaltio, ihan jo käytännön pakosta, koska pieni sosialistimaa ei käytännössä voi olla omavarainen vaan olisimme olleet Neuvostoliiton almujen varassa.
Jep, koska Neuvostoliitto olisi myös halunnut "auttaa" pientä punaista Suomea niinkuin dr toimi mm. Kuuban kanssa joka käytännössä pyöri Neuvostoliiton rahoilla. Jokainen punainen saareke oli erittäin tärkeä Neuvostoliitolle ja niitä
autettiin hyvin paljon.

Minä kuvittelen oikeasti, että ihmiset eivät tienneet mitä tekivät ja mihin sosialismi johtaa.

Ja onhan se ihan ymmärrettävää. Kommunismi oli tuohon aikaan uusi konsepti ja käytännön dataa sen hirveydestä ei hirveästi vielä ollut.
Juuri näin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Mielenkiintoista keskustelua USA:n pressanvaaleista
Juu tuo lähti aika tehokkaasti tangentin suuntaan.
Tosin yleisemmin ottaen, täällä foorumilla ei taida olla sellaista yleistä "USA:n politiikka" ketjua joten en tiedä olisiko järkevää uudelleenkäyttää tämä ketju sille aiheelle.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 817
Ahhahah :rofl2::rofl2: Oh, the irony :rofl2::rofl2: Kai tämä silti jollain deep state -paskalla spinnataan Trumpin voitoksi? Mitenköhän Trump twiittaa tästä :think:
No sitä että 35 000 dollaria/ääni Bidenille oli halpa hinta siitä että saatiin Wisconsis osoitettua rehelliseksi. Mitä muuta Trump vois tosta Twiitata
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
1 405
Ei se niin iso ihme ole että vaalien tulosta epäillään, kun näissä swing-paikoissa on ratkaisevassa kohdassa tullut niitä isoja ääni-läjiä Bidenille, jotka kaikki juuri ja juuri takaa voiton Bidenille.
Kai niiden todennäköisyyksiä pitäisi uskaltaa edes tarkastella, mitä siinä kumpikaan puoli häviää jos vaalit oli rehelliset?



 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Ei se niin iso ihme ole että vaalien tulosta epäillään, kun näissä swing-paikoissa on ratkaisevassa kohdassa tullut niitä isoja ääni-läjiä Bidenille, jotka kaikki juuri ja juuri takaa voiton Bidenille.
Kai niiden todennäköisyyksiä pitäisi uskaltaa edes tarkastella, mitä siinä kumpikaan puoli häviää jos vaalit oli rehelliset?
Kun tiedetään että Biden sai äänensä pääosin isoista kaupungeista, jotka raportoivat äänensä yleensä isoina bulkkeina, ja Trump sai äänensä pääosin maaseudulta ja pienemmistä kaupungeista niin ei tuon pitäisi olla mikään ihme kenellekään joka vaivautuu ajattelemaan asiaa järjellä hetken aikaa.
 
Liittynyt
22.02.2018
Viestejä
3 344
Ei se niin iso ihme ole että vaalien tulosta epäillään, kun näissä swing-paikoissa on ratkaisevassa kohdassa tullut niitä isoja ääni-läjiä Bidenille, jotka kaikki juuri ja juuri takaa voiton Bidenille.
Kai niiden todennäköisyyksiä pitäisi uskaltaa edes tarkastella, mitä siinä kumpikaan puoli häviää jos vaalit oli rehelliset?
"Data dumps".

Sitä kutsutaan äänten laskemiseksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875
Vähän niinku urheilussa, aina kun joku tasottaa tai tekee voittomaalin viime hetkillä niin huijausta on syytä epäillä. Se että ne äänet oli siellä valmiina mutta saatiin alloittaa niiden laskeminen vasta äänestyspäivän äänien jälkeen (reppareiden vaatimuksesta) ei merkitse mitään sekään.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 865
Ei se niin iso ihme ole että vaalien tulosta epäillään, kun näissä swing-paikoissa on ratkaisevassa kohdassa tullut niitä isoja ääni-läjiä Bidenille, jotka kaikki juuri ja juuri takaa voiton Bidenille.
Kai niiden todennäköisyyksiä pitäisi uskaltaa edes tarkastella, mitä siinä kumpikaan puoli häviää jos vaalit oli rehelliset?



Ne on tutkittu, todisteita sai esitellä oikeudessa. Ei esitelty, kun ei ollut mitään. Eli ei taaskaan mitään nähtävää. Sitten vaan hyväksymään se tulos.
 

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 681
Vähän niinku urheilussa, aina kun joku tasottaa tai tekee voittomaalin viime hetkillä niin huijausta on syytä epäillä.
Ai noinko se menee? Enpä tiennyt.
Useassa osavaltiossa on huijattu kamalasti, kukaan vain ei ole nähnyt tai kuullut mitään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Ei se niin iso ihme ole että vaalien tulosta epäillään
Ei niin koska Trump. Trump elää jatkuvasti rinnakkaistodellisuudessaan, joten ei tämän sinänsä pitäisi yllättää. Kaikki, mikä ei mene Trumpin kuvitelmien mukaisesti on salaliittoa ja vilppiä. Mikä oikeastaan yllättäisi? Se, että Trump myöntäisi tappionsa rehdisti ja laittaisi USAn edun oman etunsa edelle? Kyllä, se yllättäisi.

Mutta totta kai Trumpin perseily viimeiseen Valkoisessa talossa vietettyyn hetkeen on aika poikkeuksellista kun katsotaan aiempia vuosisatoja. Muutoin ei toki mikään ihme :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 410
Viestejä
4 160 102
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom