Valvontakamera kotiin

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
471
Tuo DORI juttu auttoi kummasti hahmottamaa tarpeita. Mutta osaisiko joku edelleen kertoa miksi tällä 6MP ja tällä 8MP kameralla on samat DORI etäisyydet? Ymmärsin tuon niin että pikselimäärän kasvaessa pitäisi myös tunnistus etäisuuden kasvaa? Oletuksella että optiikka on sama.
Osaako tuohon vastata kukaan?

Kameroista olen päätynyt 6MP joka tulee kuvaamaan talon, liiterin ja tallin muodostamaa pihapiiriä ja 8MP tallin takana olevaa maastoa.
1721248422635.png

Tuossa vielä kamerojen paikat.

Sitten vielä pitää ratkaista mikä NVR kannattaisi laittaa? Onko hyviä vinkkejä?
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
903
Osaako tuohon vastata kukaan?

Sitten vielä pitää ratkaista mikä NVR kannattaisi laittaa? Onko hyviä vinkkejä?
Voihan tuossa olla joku typokin, hieman pitäisi optiikoiden välillä olla kuitenkin eroja.

Kameroiden asennuskorkeudet saat parhaiten selviteltyä siten että laitat kameran piuhan päähän ja jonkun kepin nokkaan ja kokeilet miten se käytännössä milläkin kokeudella toimii, ei noihin oikein ole muuten varmaa tilannekohtaista korkeutta kellään ulkopuolisella antaa.

NVR purkeissa hintahaitari on aika iso, joten siinä pitää mennä sen mukaan millainen on budjetti. Lisärahalla saa lisää ominaisuuksia, ja olennaista on tietty montako kameraa halutaan laittaa. Sulla kun on kamerat jo omalla älyllä toimiviksi valittu, niin ei välttämättä tarvitse mitään älykästä NVR purkkia hankkia. Katsot että nyt (ja jos mahd. hankit kameroita jatkossa lisää) kaista niille riittää, ja sitten toki pitää valinta onko PoE syöttö NVR purkissa vai hankitko erillisen PoE kytkimen tai virtalähteet kameroille (eli kameroiden virransyöttö).


edit: huomoi vielä kameroiden asennuksissa ilmansuunnat, eli että aurinko ei pääse missään vaiheessa paistamaan suoraan kameran linssiin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 225
Halvoissa kameroissa ja suuriresoluutioisissa edullisemman pään kameroissa homma kaatuu hämärässä kuvaukseen..
Kuva on kyllä hyvä päivällä ja kelvoillinen IR:n kanssa yöllä, mutta hämärässä on kohinaa todella pahasti.

Tilanne pahenee, kun kennon pikselin koko pienenee, joten toisinaan on parempi hankkia pienemmällä resolla oleva kamera, jossa kennon koko on reilu..
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 214
Viestejä
4 310 395
Jäsenet
71 992
Uusin jäsen
Peppi

Hinta.fi

Ylös Bottom