Tavallisen kylpyhuoneen vesieristämisestä on kyllä tehty joku ihmeen mörkö. Laadukkaalla valmistajalla on kattavat ohjeet työvaiheista, joita noudattamalla vesieristystä on vaikea saada tehtyä "sinnepäin". Kulmiin, nurkkiin ja kaivoihin on olemassa omat vahvikekangaspalasensa joten edes niitä ei tarvitse osata muotoilla.
Vesieristys pähkinänkuoressa:
1. Pohjien tarkastus
2. Primer/kosteussulku
3. 1. Vesieristyskerta + vahvikekankaiden asennus
4. 2. Vesieristyskerta
5. Jos haluaa niin voi mittauttaa vesieristeen paksuuden ja sen mukaa lisää kolmannen kerroksen tai on lisäämättä.
Jos noudattaa kuivumisaikoja niin vaikea tuota on saada pilalle. Vinkki: pensseliä kannattaa käyttää eristeen tasoittamiseen niin ei jäisi paakkuja laatoituksen alle. Toinen vinkki: jos kosteus on iso niin jollain puhaltimella saa ilman liikkumaan niin eriste kuivuu inhimillisessä ajassa.
Kankaiden asennukseen kannattaa käyttää aikaa että ne saa rypyttömäksi, tapettilasta tai jotkut käyttää sitä pensseliä avuksi.
Ja näin btw, yleensä taloprojekteilla kuuluu olla vastaava mestari palkattuna, vesieristyksen tarkastus/mittaus näin maalaisjärjellä ajateltuna kuuluisi hänelle.
Ja hyvässä lykyssä, kun vesivahinko on sattunut, niin vakuutusyhtiö pesee kätensä, jos ei ole rakenteita kosteusmitattu, vedeneristysertifikaattia tekijällä, dokumentoituna vedeneristepalan paksuutta ja tehtynä märkätilan laaduntarkastusdokumenttia. Itse jättäisin tekemättä. Työnä ei kuitenkaan niin iso homma ole, että alkaisin tästä säästämään. Toki ei tuo vedeneristyssertifikaatti pakollinen ole, mutta vakuutusyhtiö voi sitä vaatia ja perustaa korvauksensa sen pohjalta, että onko tekijällä ollut kys. sertifikaatti vai ei. Tuo vedeneristys on tarkkaa puuhaa ja se pitää olla oikeasti tehtynä hyvin.