Usko (Jeesus Kristus ynnä muut)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jaakko-seppo, 20.02.2017.

 1. joo22

  joo22

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eli sinulla ei ole mitään hajua mikä on taivas vaikka kovasti kauppaat sinne pääsyä. Sama kun kauppaisit sadantonnin autoa jollekin näyttämättä minkälainen auto kyseessä. Sanot vaan että kyllä sun vaan pitää uskoa että siinä autossa on mukavaa ja enkelinkuvia.

  Niin, ja määrittele "mukava" minulle. Se kun on aika subjektiivinen käsite. Toisille mukava on ryyppäämistä ja huoraamista, joita ei voi olla taivaassa koska nehän ovat uskovaiselle no-go.

  Ja toisekseen, määrittele minulle mitä/mikä on "enkeli". Onko se finnipäinen miesoletettu neitsyt nörtti? Vai tarkoitatko niitä valkoihoisen blondin kuvia joilla on hanhensiivet selässä? Jos niin melko absurdia tummaihoisesta kulttuurista lähtöisin olevasta uskonnosta tulevat "enkelit". Jos metafora ei aukea niin vrt. jeesuksen oletettu syntymä-ympäristö vs. maalauksissa ja sitäkautta ihmisten mielikuva jeesuksesta valkoihoisena länkkärinä.

  ps. jos tuon näköinen heppu olisi tuohonaikaan hengannut ko. maan kaduilla, hänet olisi kyllä tapettu ennen ensimmäisen kylän porttia muukalaisena. Vai meinaatko että 2 päätä pidempi länkkärin näköinen heppu olisi sulautunut joukkoon ja elellyt sellaista elämää mitä raamattu satuilee ilman seurauksia?
   
  JaySon tykkää tästä.
 2. Ylijumala

  Ylijumala

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikä motiivi Saatanalla sitten olisi piinata niitä pahaa tehneitä "liittolaisiaan", kun on saanut heidät houkuteltua omalle puolelleen?
   
  JaySon, joo22 ja cman tykkäävät tästä.
 3. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Eiköän se ole jo kaikille selvä että uskonnot eivät kestä mitään kriitistä arviointia.
  Uskonnot antavat ihmisille tunnetta oikeassa olemisesta ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Toisaalta uskotojen johtajat saavat rahaa ja valtaa. Tämä on se yksinkertainen syy miksi uskonnot ovat menestyneet niin hyvin historiassa. Toivotaan että sivistys auttaa ihmisiä ymmärtämään tämän yksinkertaisen asian ja suhteuttamaan uskonnot sen mukaan.
   
  JaySon, Banaaninlehti ja joo22 tykkäävät tästä.
 4. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jumala on kuulemma täydellinen, joten hän osaa varmaan optimoida luomistyönsä täydelliseksi. Niinpä järkevintä oli tietenkin tehdä vain yksi paikka tuonpuoleiseen eli taivas ja helvetti ovat sama asia. Minusta näin ateistina ainakin olisi yhtä helvettiä elää ikuisessa jumalanpalveluksessa fundamentalistiuskovaisten keskellä.

  No tuo tuskin on mikään ongelma kaikkivaltiaalle. Vorlonitkin osasivat hoitaa ulkonäköseikat kaikkia tyydyttävällä tavalla.
   
  JaySon ja joo22 tykkäävät tästä.
 5. joo22

  joo22

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onkohan muuten nämä vastikään löydetyt maankaltaiset planeetat jotain jumalan sivuprojekteja? Oikeasti aina kun planeetta tai galaxi räjähtää niin jumala siellä totes että "vituix meni" ja räjäytti koko paskan.
   
  JaySon tykkää tästä.
 6. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ollut kyse niinkään siitä voiko joku sielu tai haamu tuntea mitään - vaan siitä kun uskonoppineiden mukaan taivaaseen vilahtaa puhdistettu sielu. Ja tästä asiasta monen uskovan kanssa keskusteltuani he ovat kertoneet että sielu tosiaankin on puhdistettu aiemman kantajansa persoonallisuudesta ja kaikesta siitä mitä kyseinen henkilö on edustanut.

  Tämähän vääjäämättä johtaa tilanteeseen että se sielu et ole sinä itse vaan jokin siitä erillinen osa jolla ei ole käytännössä mitään yksilöivää identiteettiä. Puhdas sielu. Nyt kysymys kuuluukin vaikka minulla olisi sielu ja se menisi joko taivaaseen tai helvettiin niin mitä väliä sillä olisi? Enhän minä olisi se sielu, tuntisi miten sitä kidutetaan tai miten se huoraisi ja ryyppäisi taivaassa. Joten mitä ihmeen väliä sillä edes on minne moinen menisi?

  PS. Miten sielu rappeutuu varjomaiseksi haamuksi? Kun koko kuolemanjälkeinen konsepti on kuin reikäjuustoa niin miten tämä osataan sanoa todeksi? Miten tämä varjomaisuus ilmenee verrattuna perussieluun? Onko siitä muuta kuin esteettistä haittaa? Paljon kysymyksiä mutta ehkä sinä vastaat kun tiedät näitä juttuja. :)

  PPS. Yritin käyttää googlea apuna eikä tuolta löytynyt järin paljoa lisäinfoa Uusi sivu 1

  Tämä siis sinulle, ystäväni @Stargate2017 :)
   
 7. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019

  Raamatun mukaan "puhdistettu sielu" (jos tätä nyt halutaan käyttää) ei todellakaan tarkoita persoonasta puhdistettua, päinvastoin juuri itsekseen puhdistettua, eli synnistä ja sen seurauksista puhdistettua/vapautettua persoonaa.

  Jeesus tuli yhdistämään sen mikä oli katkennut, eli yhteyden Jumalaan. Synti on se mikä erottaa Jumalasta ja ristillä Kristus tuli synniksi Jumalan kaadettua ihmiskunnan syntitaakan Hänen päällensä.

  Jokainen meistä on oma persoonansa ja se persoona pääsee täyteen loistoonsa taivaassa, kun synti ja sen seuraukset ovat poissa ja ihminen sellaisenaan, millaiseksi Jumala hänet tarkoitti, elää esteettömässä yhteydessä Luojansa seurassa. Siihen meidät on luotu ja siinä meidän on paras olla.

  Ja kun taivaasta ylempänä Joo22 kyseli, niin harmi ettei kohtaamasi uskovat ole osanneet mitään siitä kertoa.
  Taivas on ensimmäiseksi yhteys kaiken elämän lähteeseen ja kaiken Luojaan.
  Myös taivaassa olemme sielu,henki ja ruumis. Kirkastettu ylösnousemuskeho mikä ei ole enää kuoleman,sairauden tai ajan armoilla vaan minä/sinä täydellisenä. Ei kipua,väsymystä tai maallisen ruumiimme rajoituksia. Kovin tarkkaan ei sana ylösnousemuskehostamme puhu, mutta esimerkkejä on luonto täynnä. Toukka koteloituu ja syntyy uudelleen perhosena, pieni mitätön (sinapin)siemen pannaan kylmään kovaan maahan ja nousee puista suurimpia ja vahvempia.

  Minä (sielu) olen edelleen minä, mutts täysin vapaa synnin kierouttavasta ja tuhoavasta vaikutuksesta. Ei enää kiusauksia ja langenneesta sydämmestä lähteviä pahoja ajatuksia, haluja ja tekoja.Tätä odotan itse ehkä eniten.

  Henki täydellisessä yhteudessä Jumalaan ja kuten sielu ja kehokin niin vapaa synnistä.

  Kun täällä paineuden,kiusausten ja elämän ahdistamina valitsemme Jeesuksen, niin ikuisuudessa saamme seurata Häntä täydessä rauhassa.

  Siihen meidät on tarkoitettu ja luotu, iloon ja rauhaan Jumalan seurassa ja toistemme kanssa.

  Ilmestyskirjassa Johannes kertoo myös taivasnäkyään. Kultakadut ja jslokivimuurit voivat antaa kylmän kuvan mutta vaikka taivaassa on kaikki kallein mitä luomakunnasta löytyy niin taivas on siellä missä on Jumala. Kun on Hänen läsnäolossaan niin puitteet eivät kiinnosta, Hänen Henkensä/läsnäolonsa on maailmankaikkeiden paras paikka.
  Taivaan rajalla on erinomainen kirja, johon John Burke on koonnut ihmisten kuolemanrajakokemuksia ja täytyy sanoa, ettö se on ensimmäinen kirja raamattua lukuunottamatta jota suosittelen jokaiselle, joka on aiheesta kiinnostunut. Kirjassa on kuoleman rajalla käyneiden kokemuksia, myös muiden kuin kristittyjen ja mielestäni kirja avaa vanhaa ja vaikeas kysymystä "millainen on taivas."
   
 8. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 916
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Edelleen kuulosta aivan uskomattoman pitkästyttävältä paikalta ja sit siellä piti vielä viettää ikuisuus. Ei sataa, ei tuhatta, ei miljoonaa vuotta, vaan IKUISUUS.

  Oma valintani olisi kadotus, olemattomuus
   
  joo22, JaySon ja ttjm tykkäävät tästä.
 9. JormaMela

  JormaMela

  Viestejä:
  868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kultakadut ja jalokivimuurit? Onko tuo tosiaan parasta, mitä Jumalalla on tarjota? Kai kaikilla on myös rahaa miljaardeja ja porsset pihassa siellä taivaassa?
   
  joo22 ja JaySon tykkäävät tästä.
 10. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 068
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jumalattomasti tekstiä mutta ei mitään järkeä tai selittävää. Jopa saarnaukseen viittaavaa. Voisitko puhua niin että tavallinen ihminenkin ymmärtää.
   
  joo22 tykkää tästä.
 11. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 337
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Taivaassa musiikista vastaa Pat Boone. Helvetissä Freddie Mercury. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi taivaaseen? :confused:
   
  joo22 ja ttjm tykkäävät tästä.
 12. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 068
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos Pat Boone kelpaa Pimeyden Prinssille ni kelpaa mullekkin :D
   
 13. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Onko tietoa että kuinka korkealla taivaassa se Kristinuskon taivas on? Astronautithan on käynyt aika korkealla taivaassa/avaruudessa, ja on myös lähetetty satelliitteja toisille planeetoille, mutta ei ole löydetty mitään elinkelpoista planeettaa tai planeettaa jossa olisi Raamatun kuvaamaa paratiisia, jossa on kullasta tehtyjä katuja jne. Mutta avaruus/taivas on kyllä erittäin iso, joten onkohan se taivas sitten jotain 5000 valovuotta "korkealla"? Mormonien mukaan Jumala asuu planeetalla jonka nimi on Kolob.

  Mutta toisaalta Baabelin tornikin aikoinaan oli lähellä että se olisi rakennettu niin korkeaksi, että se olisi ollut taivaassa, ja Jumala päätti siksi sekoittaa ihmisten kielet, koska Jumalaa alkoi pelottamaan että ihmiset pääsisi taivaaseen. JOTEN ei se Jumalan taivas kovin korkealla voi olla. Nykyajan pilvenpiirtäjät USA:ssa luulisi olevan tarpeeksi korkeita, ellei Jumala sitten ole muuttanut korkeammalle tai toiselle planeetalle.

  "Ja Herra sanoi: "Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä. Tulkaa, astukaamme alas ja sekoittakaamme siellä heidän kielensä, niin ettei toinen ymmärrä toisen kieltä." -- 1 Mooseksen 11:4-7

  "We see the beginning of a planetary language (English), a planetary communication system (the Internet), a planetary economy (the forging of the European Union), " -- Michio Kaku (fyysikko, futuristi)​

  En tiedä onko taivaassa musiikkia, mutta siellä on neljä olentoa jotka sanoo samaa asiaa päivät pitkät:

  "Ja niillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, ja ne olivat yltympäri ja sisältä silmiä täynnä. Ja ne sanoivat lakkaamatta yötä päivää: "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on"." -- Ilmestys 4:8​

  Ihmisen logiikalla voi tietysti tuntua että tulee varmaan hulluksi jos pitää kuunnella tuota lausetta koko ajan taukoamatta 24/7, ja voi olla vaikea nukkua myös, mutta kyllä Jumala voi saada ihmiset tuntemaan että ne on paratiisissa, koska hän voi tehdä kaiken. Mun mielestä ainaki ihan kiinnostava päästä sitten taivaaseen katsomaan noita leijonan ja kotkan näköisiä hybridiolentoja jotka on täynnä silmiä.

  Kuva jossa näkyy suunnilleen minkälaista taivaassa tulee olemaan:
  The Brick Testament
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2019
 14. Banaaninlehti

  Banaaninlehti

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2019
  Miksi edes kysyä uskovilta millainen taivas voisi olla, eiväthän he tiedä siitä yhtään mitään, kukaan ei tiedä. On ainoastaan erilaisia (sieni)fantasioita. Parempiakin tarinoita ja satuja on tarjolla. Jotkut tosin suosivat amateur-kamaa, vaikka ammattilaisten tekemääkin matskua olisi tarjolla. Mielikuvituksen ja kielen rajat tulevat nopeasti vastaan, kun yritetään (epätoivoisesti) kuvailla universumin ulkopuolella olevaa elämää tai sitä olentoa kaiken takana.
   
  JaySon tykkää tästä.
 15. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Jos ei ole Jumalan läsnäoloa kokenut niin siitä on aika haastavaa puhua. Useimmat tietävät miltä tuntuu olla jonkun seurassa joka rakastaa sua niin, että lämmittää. Se olo kun on rakastunut ja saa rakkaudenkohteeltaan vastarakkautta. Siitä on kyse, mutta Jumalan olemus on jotain paljon enemmän, se täyttää koko olemuksen (hengen,sielun ja kehon) ja vaikka Pyhä Henki koskettaa ihmisiä eri tavoin niin yhteustä näille hetkille on oma pienuus ja Jumalan lempeä suuruus.
  Kun Jumala (joka on Henki) kohtaa ihmistä hengen tasolla niin sanat jää selityksissä aika valjuiksi. Itse koin Hengen täyteyden suunnattomana voimana, joka oli päälläni ja silti lempeänä eikä hallitsevana/pakottavana. Sydämeni ei ole koskaan lyönyt kovempaa, mutta outoa siinä oli, että se ei tuntunut epämiellyttävältä kuten sydämen hakkaaminen yleensä vaan hyvältä. Voima olisi voinut hajottaa mut muruiksi tai ottaa valtaansa, mutta Jumala ei ole kiinnostunut pakosta, eikä käytä voimaa ihmisten pään kääntämiseen vaan kutsuu seuraamaan.

  Ja tiedän kyllä, että kyse puhtaasti subjektiivisesta kokemksesta, jota ei voi toiselle välittää, mutta sellaisen koen/uskon taivaan olevan. Täynnä Jumalan Henkeä, voimaa, rakkautta ja iloa.

  Sanan mukaan rakkautta, iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä.
  Ennen tätä koin ilmestyskirjan kuvauksen etäisenä ja kun ei jalokivet/kulta ole kovin korkealla omassa arvoasteikossa niin myös tylsältä, mutta kohtaamisen jälkeen kuvaukset taivaasta ovat näyttäytyneet uudessa valossa. Vaikka sanan mukaan sinne tuodaan kaikki kansojen rikkaudet niin se on vain piste iin päällä. Ja johannes kuvasi itseasiassa, että kadut ovat kuin läpinäkyvää kultaa (ei ole vielä vastaan tullut) joten siinäkin taitaa kokemuksen ja sen kertomisen välillä kadota aika paljon. Johannes kuvailee monia näkemiään asioita oman ymmärryksensä kautta ja aika kryptisiä kuvailuja mahtuu useita ilmestyskirjaan.

  Itseäni ei ikuisuus nykyään ahdista, koska Jumalan läsnäolossa haluaa vain olla. Mikään tilanne, paikka tai hetki ei ennen eikä jälkeen ole tuntunut miellyttävämältä mukaan lukien omat häät, lasten syntymiset ja rakastumiset. Siinä on vain täydellistä olla ja automaattisesti sydän kääntyy ylistykseen/kiitokseen.
   
 16. King Im Jo

  King Im Jo

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Mä tahdon myös että mua koskettaa pyhä henki. Miten saavutan sen? Lobotomia?
   
 17. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 337
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  LSD on vissiin hyvä tapa
   
  JaySon tykkää tästä.
 18. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Sanan mukaan liha ja veri eivät voi periä Jumalan valtakuntaa. Ja vaikka siellä sanotaankin taivaan olevan pohjimmassa pohjolassa niin kyse ei ole ilmansuunnasta vaan siitä, että taivas (Jumalan asuinsijana) on kaiken yläpuolella. Fyysisestä maailmasta ei tulla taivasta löytämään.

  1kor 15 42-50
  "Samoin tapahtuu kuolleiden ylösnousemuksessa. Se, mikä kylvetään katoavana, nousee katoamattomana.
  43. Mikä kylvetään vähäpätöisenä, nousee kirkkaana. Mikä kylvetään heikkona, nousee täynnä voimaa.
  44. Kylvetään ajallinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on olemassa ajallinen ruumis, on myös hengellinen.
  45. Onkin kirjoitettu: »Ensimmäisestä ihmisestä, Aadamista, tuli elävä olento.» Mutta viimeisestä Aadamista tuli eläväksi tekevä henki.
  46. Ensimmäisenä ei siis ole hengellinen vaan ajallinen; vasta sen jälkeen tulee hengellinen.
  47. Ensimmäinen ihminen on maallinen, maasta lähtöisin, toinen ihminen on taivaasta.
  48. Millainen tuo maallinen ihminen oli, sellaisia ovat kaikki maalliset ihmiset, ja millainen tuo taivaallinen ihminen on, sellaisia tulevat olemaan taivaalliset ihmiset.
  49. Ja niin kuin me nyt olemme maallisen ihmisen kaltaisia, niin me tulemme kerran taivaallisen ihmisen kaltaisiksi.
  50. Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta
   
 19. King Im Jo

  King Im Jo

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Ääh.. Ei nyt laiteta sitä hulluutta päihteiden syyks.
   
 20. JormaMela

  JormaMela

  Viestejä:
  868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole, pikemminkin päin vastoin.
   
 21. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Tämän tiesin tulevaksi ja tähän viittaa "helmiä sioille" sanonta, vaikka en ketään possuksi kutsukaan :jd:
  Sen voin kertoa (mahd totuudenmukaisesti ja kokemusta värittämättä), mitä olen kokenut ja loppu jää vastaanottajalle.

  Vaikka tällä avaan oven "noniin jälkimatkoja nuo sun kokemukses" defenssiajatukselle niin todettakoon silti, että ihan eri asia kyseessä. Psykedeelit tai dissot ovat puhtaasti kehon välittäaineiden kautta tapahtuvia kehon/mielen kokemuksia/tuntemuksia. Tatit, happo, ketku ja mdma eivät anna mitään edes sinnepäin kuin mitä olen Luojani läsnäolossa kokenut. Pelkkiä keinotekoisia korvikkeita. Isoimpana erona tietysti kemikaalien aikaansaamiin tuntemuksiin verratessa (lähes pyhäinhäväistys edes verrata) on, että substanssi vaikuttaa keskushermostoon ja luo tunnetilan/kokemuksen ikäänkuin väärinkäyttäen elimistöä. Esim mdma voi antaa rakastetuksi kokemisen tunteen, mutta tunne syntyy takaperoisesti ilman luonnollista tapahtumasarjaa, jossa samankaltaisen tunteen kokee kun on oikeasti jonkun seurassa joka rakastaa ja näyttää sen. Samaan suuntainen on myös perinteinen nousukännin "sä oot niin hyvä jätkä" kokemus, jossa estojen karistessa tunnustetaan kaverirakkautta.

  Jumalan kohtaamisen kokemus syntyy toisinpäin, kun kaiken elämän lähde koskettaa henkeäni. Kyse on vuorovaikutustilanteesta johon keho(kin) reagoi. Ja toiseksi oloni oli täysin selkeä/kirkas. Olen saanut kokea Hengen puhumani kohtaamisen jälkeenkin, mutten niin pysäyttävänä/elämää muuttavana.

  Mutta jos oletatte hetken, että raamattu on totta ja totuuden nimi on Jeesus Kristus, niin samainen raamattu sanoo, että Jumala etsii kadonneita kuin paimen lampaitaan ja tahtoo kohdata ihmistä henkilökohtaisella tasolla.
  Tätä voi helposti koetella, esim pyytämällä Jeesusta kohtaamaan sua. Käskytys ei toimi yhtään enempää kuin jos muurahainen komentaisi aurinkoa, mutta Jeesus sanoi, että pyytävä saa, anovalle annetaan ja etsivä löytää. Itse olen täysin vakuuttunut, että vilpittömään (vaikka epäilevään/epäuskoiseenkin) pyyntöön kohdata Häntä Jumala vastaa. Omalla ajallaan ja tavallaan, mutta vastaa kuitenkin.

  Koettele, onko olemassa Jumala ja jos on, onko Hänen nimensä Jeesus. Monet ovat yllättyneet Hänen kiinnostuksestaan pientä ihmistä kohtaan ja halustaan kohdata kahdenkesken.

  Nykyään esitetään kaikenlaisia haasteita, uskallatko sitä tai tätä, niin tässä mun haaste teille:tup:
   
 22. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 068
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko sulla mahdollisesti jonkin sortin päihdehistoria?
   
  JaySon tykkää tästä.
 23. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  1 495
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Läpsystä saarnaajan vaihto näköjään.
   
  JaySon tykkää tästä.
 24. King Im Jo

  King Im Jo

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  En pyydä Jeesusta koskemaan mua. En tunne sitä.
  Kysyin siitä pyhästä hengestä(ehkä vähän sarkastisella otteella ton toisen lauseen lobotomiaan viitauksen kautta), mutta nopeasti sun tekstistä päätellen mun pitäis pyytää jotain jeesusta kohtaamaan mut. En mä sitä halua, vaan sen pyhän hengen ja siitä tulevan rakkauden ja täydellisyyden tunteen, tai mitä se sitten onkaan.
  Ja siis jumala ja jeesushan ei pitäisi olla sama asia. Vai olenko ollut niin kujalla jo uskonnontunneista lähtien.
  Eli sun haaste on että uskalletaanko pyytää asiaan kuulumatonta henkilöä kohtaamaan, vaikka sitä ei ole hakemassakaan..
  Onko jeesus joku välikappale pyhään henkeen tai siihen olotilaan tai autuuteen tai rakkauteen tai mikä onkaan?
   
 25. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  1 495
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Haaste on laatua unfalsifiable koska jos et onnistu niin et pyytänyt/yrittänyt oikein.
   
  JaySon tykkää tästä.
 26. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Rakastumisen hormoonit selittää uskon kokemukset vallan hyvin. Ihmiset pystyvät rakastumaan mitä omituisempiin asioihin, kuten satuhahmoihin tai vaikka rakennuksiin.
   
 27. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 337
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos kyseessä on Raamatun jumala niin en kyllä halua tavata sitä tyyppiä. Kyseessä on ilmiselvästi murhanhimoinen, kusipäinen tyrantti joka saa Kim Jong-un:inkin näyttämään Äiti Teresalta.
   
  joo22, JaySon, Tommy Goldfish ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 28. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  248
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019

  Onneksi en ole uskovainen ja joudu taivaaseen.

  Kun smaradgikadun tiilenpäät on luettu 1000000000000000000 kertaa ja homma on vasta aluillaan, niin alkaisi vähän tylsältä tuntumaan.
   
  joo22, JaySon ja ratkakapu tykkäävät tästä.
 29. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  928
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taas yksi saarnamies ketjussa, onneksi lihani on syntinen eikä pelastusta ole tulossa.
   
  JaySon tykkää tästä.
 30. sono-thermism

  sono-thermism

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Vähä hämmentävää vaan että miksi sitä Kristinuskon taivasta kutsutaan taivaaksi, jos sillä ei kuitenkaan ole mitään yläpuolella olevan taivaan kanssa tekemistä. Ja miksi Jumala pelkäsi että ihmiset rakentaa Baabelin tornin joka menee taivaaseen? Oliko se Baabelin torni joku Stargate madonreikä jonka ihmiset oli rakentanu, joka olisi voinut viedä ne toiseen ulottuvuuteen jossa on "taivas"?

  Mutta joo, varmaan tuo Baabelin tornikin on vaan vertauskuva tai metafora, kuten taivas. Onkohan Raamatussa ylipäätänsä mitään mikä ei ole vertauskuvallista, ja miten me edes erotetaan mikä on kirjaimellista ja mikä on allegoriaa?
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2019
  joo22 ja JaySon tykkäävät tästä.
 31. King Im Jo

  King Im Jo

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Veikkaan ettei meidän tavallisten kuolevaisten jotka on menossa kadotukseen siinä vaiheessa kun verenkierto loppuu, tarvitse edes tietää näitä yksityiskohtia.
   
 32. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 334
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jos on kokenut Jumalan läsnäolon, kannattaa vakavasti harkita jonkinlaista terapiaa yhdistettynä sopivaan lääkitykseen. Sama pätee tietysti muidenkin mielikuvitusolentojen aistimiseen.
   
  joo22, JaySon ja King Im Jo tykkäävät tästä.
 33. King Im Jo

  King Im Jo

  Viestejä:
  259
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Täytyy kyllä myöntää se että on tullut monesti mietittyä mikä on kaiken tämän takana.
  Siis oletetaan vaikka tämän alkuräjähdysteorian tausta. Mistä tää kaikki materia on tullut ja mihin?
  Onko siinä taustalla jokin alkuunpaneva voima tai vastaava.
  Veikkaan että tohon ei saada vastausta. Ja moni ihminen tarttee jokaiseen asiaan sen jonkin selityksen ja tähän sitten on keksitty se Jumala tai mikä onkaan se mitä pitää päänsä sisällä parhaana vaihtoehtona sille mitä ei vaan voi tietää.
   
 34. Banaaninlehti

  Banaaninlehti

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2019
  Jep, ja tähän kun lisää sen, että jokainen ihminen tekee Jumalasta omanlaisensa. Siten joku voisi sanoa, että Jumalaan" rakastuminen on rakastumista omaan itseensä tai omaan mielikuvitukseensa. Eli siihen itse muokkaamaansa versioon "Jumalasta". Ei ole kahta uskovaista jotka olisivat samaa mieltä Jumalastaan.

  Täytyy muutenkin olla kohtuu rajusti harhaluuloinen ja pitää itseään maailmankaikkeuden napana jos kuvittelee maailmankaikkeuden luojan keskustelevan uskovaisen X kanssa, hänen päässään ja kaiken maailman jonninjoutavasta hölynpölystä. Noh, joillakin jää empatia ja tunnetaidot heikommalle kehitykselle vauva/lapsuusaikana. Kaikki olemassa oleva ei ole olemassa siksi, että uskovainen X on olemassa.
   
  JaySon ja King Im Jo tykkäävät tästä.
 35. cman

  cman Make ATK Great Again

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän syntiä pitää tehdä ja oikein huolella. Jeesushan kuoli meidän syntien puolesta, joten jos et tee syntiä niin sehän kuoli ihan turhaan.
   
  JaySon ja JaniKari tykkäävät tästä.
 36. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  928
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aloitankin synnissä piehtaroinnin heti pahimmasta päästä ... en tunnusta satuhahmoa herrakseni, ennemmin uskon Joulupukkiin. Huomattavasti mukavampi henkilöhahmo.
   
  JaySon ja cman tykkäävät tästä.
 37. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Yksi Jumala, kolme persoonaa. Pyhästä Hengestä käytetään myös nimeä Jeesuksen Henki ja Jeesus sanoi lähettävänsä Puolustajan palattuaan Isän luo. Sanan mukaan Hän on Henkensä kautta kaikkialla. Pyhä Henki ei koskaan korota itseään vaan johdattaa aina ristin ja Jeesuksen luo.

  Pyhää Henkeä ei sanassa kertaakaan rukoilla, vaan Isää tai Jeesusta tai Isää Jeesuksen nimessä (heh, tiedän voi kuulostaa sekavalta). PH ohjasi alkuseurakuntaa ja Hänen tulisi olla jokaisen uskovan ohjaaja.
  Uskoon tullessaan ihminen syntyy uudesti Pyhästä Hengestä (ja vedestä) ja PH:n yhteys ihmisen henkeen on yhteyttä Jumalaan.

  Jumalan kohtaamisessa ei oikeastaan ole kyse tunteesta tai fiiliksestä, vaikka se on välillä kohtaamisen "sivutuotteena". Ja nuo kokemukset joita olen armosta saanut eivät ole sisällä syntyvää tunnetta vaan voima (rakkaus,rauha ja miten Jeesus nyt kenetkin kohtaa) huokuu PH:stä vähän kuin lämpö nuotiosta, paitsi,että se tulee myös sisältäpäin (Kristus minussa, kirkkauden toivo. Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan). Pyhä Henki asuu jokaisessa Jumalan lapsessa ja tämän myös muut huomaavat, niin toiset uskovat, kuin uskosta osattomatkin.

  Jumalan antama rauha kuuluu Hänen omilleen, "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa." Kun Henki vetää ihmistä Jeesuksen luo, poikkeuksetta ihminen kokee, että tässä on jotain mitä en ymmärrä. Usein raamattu tai hengelliset (tai pikemmin Hengessä kirjoitetut) kirjat alkavat puhutella ja synnintunto nostaa päätään.

  Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat, ettet halua Jeesusta kohdata vaan Jumalan voiman ja autuuden, mutta juuri Jeesus on ihmissydämen ja koko ihmiskunnan jakaja. Kaikkein noloin ja kaikkein voimallisin nimi mitä maa päällään kantaa. Sitä hävetään, pilkataan ja parjataan. Ei mitään tai ketään ole ihmiskunnan historiassa yhtä paljon haukuttu ja ylistetty kuin Jeesusta.

  Monet kyllä voivat puhua jumalasta ja rukouksestakin, mutta kun aletaan puhua Jeesuksesta niin porukka jakaantuu. Jeesus on minun Herrani ja Jumalani, on todistus joka varmasti saa sylkeä niskaan ja naurut perässä. Kuitenkin Jeesus sanoi, joka minut ihmisten edessä tunnustaa, hänet minä tunnustan Isäni ja pyhien enkelien edessä ja joka minut kieltää, hänet minä kiellän Isäni edessä. "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".

  Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan.
   
 38. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Kyllähän se uskomattomalta tuntuu (edelleen välillä, reilu 20v uskoontulon jälkeen), että universumin luonut persoona on kiinnostunut sinusta ja (jopa) minusta. Jeesuksen syntymä on tästä tae.

  Ai nyt ne on empatiataidot ja lapsuuden kehityshäiriöt, jotka pragaa -> poksahtaa uskoon. Sen verran oli uusi defenssi, että apkko kysyä miten tuon perustelet? Alhainen koulutus/sivistystaso, tyhmyys ja yksinkertaisuus ovat huomattavasti tunnetumpia uskoon hurahtamisen väitettyjä syitä..
   
 39. Banaaninlehti

  Banaaninlehti

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2019
  Kukaan muu kuin uskovainen ei voi edes ajatella noin lahopäistä, että maailmankaikkeuden luoja juttelisi oman pään sisällä sinun äänelläsi sinulle arkipäiväisiä asioita. Tämä kaikki siis ilman ainuttakaan todisteen hippusta edes siitä Jumalasta puhumattakaan kaikesta muusta! Tämän ei pitäisi olla kenestäkään normaalia.

  Jos pitää itseään niin tärkeänä ja uskoo siihen, niin päässä lienee vähän vikaa, vai? Ainoastaan lapsilla/vauvoilla on vaikeuksia ymmärtää muiden osuutta todellisuudessa ja omaa paikkaansa siinä. Siten voi luulla olevansa maailmankaikkeuden napa vaikka ei sitä tietystikään ole. Lasten kehityksestä tiedetään paljon mm. empatian kehittymisestä.

  Vaihda Jumalan paikalle vaikkapa Joulupukki ja mieti miten älyttömiltä noi jutut sinusta silloin kuulostaisivat. Jos joku uskoisi Joulupukin tekevän jotain tuollaista, niin miten sinä määrittelisit sen henkilön. Todellisuudeessa tämä henkilö ei ainakaan toimi eli jotain vikaa todellisuuden ymmärtämisessä ja hahmottamisessa tällä henkilöllä on, ollaan tästä varmasti samaa mieltä, eikö niin?
   
  joo22 ja JaySon tykkäävät tästä.
 40. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  En ole Jumalan ääntä koskaan kuullut, enkä pidä (heh) omia päänsisäisiä kohinoitakaan sellaisina.

  Niin, alkuräjähdys/evoluutioooin kannattajat ovat sitä mieltä, että jokin räjähti ja yhdessä paikkaa tämä pommi alkoi poksahdettuaan kehittyä ja jalostua, kun muualla ei näytä tapahtuneen mitään. Olemme päämäärättömiä,tarkoituksettomia ja ilman mitään syytä ilmestyneet yhdelle lukemattomista planeetoista ja lisääntymisen suoritettuamme painumme unholaan antaen uusille sukupolville tilaa suorittaa osansa tässä evoluution loputtomassa mustassa farssissa.

  Ja ei siinä mitään, jos tämä olisi totuus niin mä olisin etunenässä liputtamassa sen puolesta. Olen kuitenkin saanut varmuuden siitä, että kyseessä ei ole tämänsuuntainen farssi, vaikka farssia tämä ainakin mun osalta toisinaan on. Ja kyllä, väitän että universumi on suunniteltu, luotu ja tämä Luoja on kiinnostunut sinusta,minusta ja meistä jokaisesta yksilönä ja henkilökohtaisesti.

  Tästä päästäänkin suoraan eeuraavaan väittämään, että elämä on kovaa ja heikot haalivat lohtua ja turvaa taivaanrannan leppoisasta isoisästä, jonka avulla selvitään ahdistavat ajat ja uskalletaan edes ulkonaisesti elää luhistumatta kasaan kuoleman,sairauden ja kaikenlaisen epätietoisuuden keskellä. Voidaan kokea elämä mielekkääksi ja itsensä tärkeäksi ja hyväksi kun vähän siunaa perhettä,kavereita ja joskus jopa naapurinvesseleitä kun oikein haluaa sädekehäänsä kiillottaa.

  Pidin ennen jeesustelua bingoakin tylsempänä harmaahapsien touhuna ja kiersin kaukaa kirkot ja kappelit juhlapyhinäkin. Mitään ideaa en nähnyt synnin käsitteessä, ainakaan mitään negatiivista ja nauraen mietin miten ennemmin vietän jatkot alakerrassa vihtahousun pöydässä viskiä juoden ja piruttaria kytäten kuin taivaan harppujen tylsänseesteisessa pimputtelussa muminarukouksia ainaisesti jatkaen. Jos siis sattuisi jotain perää tarinoissa olevan ja lihan mädäntyessä jatkot olivat edessä.
  Menin ajatuksella, että jokainen on onnensa seppä ja elämänsä herra, eikä mun tartte ketään kumarrella, pitäköön pienempiä piikoja.

  Mutta kutsun saatuani alkoi raamattu avautua ja niin evoluutio kuin taivaan isoisäkin osoittautuivat valheiksi monien muiden "totuuksien" tavoin ja vakuutuin ihmistä etsivästä Jumalasta. Niin pelastussuunnitelma, kuin lakiliitonkin aikaiset Jumalan ja ihmisten teot alkoivat loksahdella paikoilleen jatkumoksi ains luomisesta mailmanhistorian loppuun. Syntini minut kuitenkin ristin luo ajoi, enemmän omat pahat kuin Jumalan hyvät teot ja niin päätin laittaa toivoni Jeesukseen ja antaa päätösvallan Hänelle.

  En banskunlehden väitteistä poiketen pidä itseäni kovin tärkeänä, varsinkaan perhepiirin ulkopuolella ja en todellakaan kuvitele olevani maailmankaikkeuden napa tai jotenkin spesiaali. Samanlainen pälliäinen kuin muutkin, paitsi että siinä olen saanut erityisen armon, että Jumala kutsui mua useaampaan kertaan ja ei ole kääntänyt selkäänsä vaikka mä olen ollut ja olen edelleen harvinaisen kovapäinen ja pidän toisinaan omaa ymmärrystäni ja suunnitelmiani parempina kuin Hänen ja toimin oman, en Hänen tahtonsa mukaan.
   
 41. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Samaa mieltä. Mutta pakko puuttua tuohon Äiti Teresa -vertaukseen, kun todellisuudessahan kyseinen "pyhimys" on paljon enemmän Kim Jong-unin sukulaissielu kuin vastakohta. The Missionary Position: Mother Teresa in Theory and Practice - Wikipedia

  Sinänsä rakkaudesta puhuva, mutta teoissaan sadistinen mulkku on hyvinkin sopiva henkilö edustamaan Raamatun Jumalaa. Hedelmistään puu tunnetaan, kuten sanassa sanotaan.
   
 42. Banaaninlehti

  Banaaninlehti

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2019
  Kiitos pitkästä viestistäsi. Ilmeisesti pyrit kertomaan uskomuksistasi ja perustelemaan miksi uskot ja olet oikeassa. Yrityksestä saat täydet pisteet uskovaisten mitta-asteikolla. Eli et tarjonnut todisteita tai edes hyvin harkittuja perusteluita Jumalasi puolesta tai uskostasi häneen. Se, että vain kerrot tai ajattelet jotain ei tee siitä totta.

  Viestissäsi on paljon asioita joihin voisin tarttua, mutta kommentoin nyt vain muutamaa. Yksi listaamistasi asioista oli, että ymmärsit evoluution olevan valhetta. Teit itsestäsi pellen etkä ymmärrä mitä kirjoitat. Kerroit myös, että sinusta universumi näyttää ihmiselle suunnitellulta mikä on vielä typerämpää (pisteyttelen typeryyksiäsi). Tiedäthän kuinka vanha universumi on ja kauanko ihminen on siinä ollut ja tulee tätä menoa sitä asuttamaan. Jos puheesi olisivat edes puoliksi tosia olisi maailma radikaalisti erilainen.

  Jaa-a, Raamattu alkoi avautua ja ymmärrät asiat maailmanhistorian loppuun asti!? Aika tuuheeta settiä/roskaa joka kilpailee nyt pistejohdosta. Noh, ainakin sait syntisi anteeksi eikä sinun tarvitse enää välittää synnin tekemisestä löydettyäsi armahdusautomaatin. Olethan Jumalan valittu ja tiedät asioita Jumalaasikin paremmin, vaikka olet kuitenkin niin helvetin vaatimaton ja epätärkeä. Tätä vaatimattomuuttasi viestisi oikein huokuu joka puolelta..

  Bullshit detector meni heti punaiselle viestisisi alussa pysyen siellä loppuun asti. Olet selvästi ajautunut kauas rehellisyydestä ja itsestäsi. Et varmaan edes huomannut itsepetoksesi määrää viestissäsi ensin antamalla päätösvallan Jeesukselle, mutta lopussa nollaat sen sanomalla, että tiedät itse kuitenkin paremmin. Noin sekavaa shittiä saa aikaan vaan uskovainen. Toivotan kuitenkin sinulle onnea rehellisyyden ja itsesi löytämiselle.
   
  joo22 ja JaySon tykkäävät tästä.
 43. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ovatko nämä itseasiassa osa jopa vuosikymmeniä raamatun taruja opetelleet ihmisen väärässä ja sinä oikeassa tämän sielun ylösnousemuksen osalta? Jos oletetaan että taivaaseennouseminen olisi mahdollista niin kumpi näkemys on väärä? Ja miksi hitossa edes tuosta ei voi olla yhteisymmärrystä uskovien kesken? Kuitenkin kyseessä helppo, olennainen ja yksinkertainen aihe mutta ei niin ei. Eli kumpi näkemys on oikeassa?

  Toinen hämmentävä asia on juurikin tämä aihe. Oletetaan että jumala olisi kaikkivoipa ja ihmisen paikka olisi taivaassa, esteettömässä yhteydessä Luojansa seurassa - tavalla johon meidät on luotu ja siinä meidän on paras olla. Haluaisin tietää miksi ihmeessä ihminen sitten edes luodaan maan päälle eikä suoraan taivaaseen? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Ja tähän ei kannata nyt edes vetää syntikorttia sillä jumalahan on synninkin luonut joten tuosta puuttuu logiikka täysin. Jos taivas olis ihmisen paikka, se luotaisiin sinne suoraan. En voi hyväksyä jos kaveri joka puheiden mukaan on kaikkivoipa, kaikkivaltias, kaiken luoja ja mitä muuta - olisi voinut tehdä jonkin näin typerän ja epäloogisen toimintatavan.

  Niin eli millä tavalla esim kasvin itäminen maassa toimii esimerkkinä ylösnousemuskehon luonteesta? En näe tässä mitään muuta kuin (mieli)kuvitteellisen yhteyden joka kaiken lisäksi on täysin epätarkka. Selkeästi tuo on leikkiä mielikuvilla mutta eihän tuossa ole tippaakaan faktaa joten tuo on osio valitettavasti kuitattava kaunokirjallisuudeksi.


  En miinä ainakaan tunne mitään erityisiä paineita, esiaviollinen seksi ja muut mukavat ja täysin luonnolliset jutut maistuu eikä elämä ahdista. En ymmärrä miksi haluisin sen sijaan seurata jotain rikkinäistä konseptia minkä vetovoima onneksi alkaa olla jo ihmisten älykkyyden kasvaessa vähenemään päin. Mediakriittisyyskö lie kasvanut siinä sivussa. :)

  Voisiko joku kertoa minulle jotta missä nämä kultakadut ja jalokivimuurit sijaitsee? Ylhäällä, alhaalla, kuinka kaukana? Onko ne pilvien päällä, näkyvätkö pilvettömällä säällä? Miten pysyvät ilmassa jos ovat ilmassa? Aika beeässältä kuulostaa kyllä ja tämä ehdottomasti tarvisi lisää faktaa ympärilleen jotta voisi edes harkita ajattelevansa moista mahdolliseksi millään muotoa. Ja onko jumala niin mielikuvitukseton että valitsee jostain käsittämättömästä syystä planeetta Maassa tunnettuja aineita rakennusaineiksi taivaaseen? Miksi helvetissä? Eikö mitään oikeasti jumalaista matskua löyty jonkin väsyneen kullan ja jalokivien sijaan? Occamin partaveistä käyttämällä raamatun raapustelijat ovat saattaneet vaikuttaa tähän tarinan osaan aika vahvasti eivätkä ole osanneet ammoisina aikoina ajatella laatikon ulkopuolelta - tai näköjään juuri muutenkaan.

  Mahtaako tässä teoksessa olla käsitelty biologiaan pohjaavia syitä jotka aiheuttavat kyseisen kaltaisia harha-aistimuksia joita virheellisesti jotkin henkilöt omista lähtökohdistaan olettavat taivaskokemuksiksi?

  Tässä nyt tuli pari ajatusta mieleen kommentistasi. Toivoisin kovasti vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin jota tekstisi herätti. Toivottavasti vastaailisit edes jotakuinkin itse kysymyksiin omin sanoin copy-pasteamatta pyhän kirjasi sanoja. Kiitos! :)
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
  joo22 ja Banaaninlehti tykkäävät tästä.
 44. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Kiitos pisteistä, niitä on aina mukava saada

  Nyt täytyy myöntää, että en tiedä universumin ikää, mutta mielelläni opin uutta, jos sulla on faktoja tarjota. Uskon tämän aikakauden päättyvän Jeesuksen paluuseen, mutta jos Jumala olisi päättänyt antaa ihmisen hoitaa pallon loppuun, niin luulen että ilman Hänen varjelusta olisi 3 maailmansota syttynyt ajat sitten ja tuhonnut pallon.
  Enkä väitä ymmärtäväni maailmanhistoriaa yksityiskohtaisesti, vaan sanan ilmoittavat "ääriviivat" luomisesta Jeesuksen paluusen.

  Todistus Jumalasta oman sisäisen muuttumisen kautta on ainoita mitä uskova voi tarjota. Kyllä muutoksen näkee myös lähipiiri, muussakin kuin puheissa tai teoissa.

  Syntiä mun tulee karttaa kaikin voimin, mutta Paavali totesi asian suoraan ja ikäväkseni joudun yhtymään siihen.
  Sitä hyvää mitä tahdon tehdä en tee ja sitä pahaa mitä en tahdo tehdä teen.
  En pääse synnistä irti vaikka miten rimpuilen, mutta silti sen vastustamiseen kaikin voimin "verille asti" sanassa kehotetaan. Synti oli se mikä erotti mut aiemmin Jumalasta ja jos antaudun siihen vastarinnatta se tulee erottamaan mut uudelleen. Valehtelisin, jos sanoisin etten enää tee syntiä, mutta mitään lupalappuja freepasseja ei ole jaossa.

  Tokihan mussa asuu myös ylpeys ja mielelläni edelleen olisin joku kaikille tärkeä, mutta Luojani on nähnyt paremmin ja en ole.

  Kehitysopin ja raamatun ilmoituksen välillä on valtava ero ihmisen kohdalla. Jumalan kuvaksi, ystäväksi ja lapseksi luotu rakkauden kohde tai molekyyliyhdistelmä avaruuden laidalla. Sattuma ja suunnittelu, luomakunnan hoitaja tai ameeban jälkeläinen.
  Mutta ei se parempi tarina tee sadusta totta. Uskontoja herroja ja jumaluuksia on tolkuton määrä ja useat väittävät omistavansa totuuden, joita ei kuitenkaan voi olla kuin yksi (jos jätetään multiversumi ym jutut pois).
   
 45. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 068
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et ole vielä vastannut mutta onko sulla jonkinlainen päihde/riippuvuushistoria?
   
  JaySon tykkää tästä.
 46. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Lainaus eräältä joka osasi tiivistää asian: "Tyypillinen kristitty uskoo monoteistiseen jumalaan, mutta myös dualistiseen paholaiseen, polyteistisiin pyhimyksiin ja animistisiin henkiin."

  Taivas-helvetti -keskustelu on sikäli mielenkiintoinen, että se on myös dualistista alkuperää, eikä tuosta uskomuksesta näy ilmeisesti mitään merkkiä Vanhassa Testamentissa. Siellä ei myöskään väitetä, että ihmisen sielut jatkaisivat elämäänsä ruumiin kuoltua.

  Olen vuosien varrella havainnut, että uskoon hurahtaneet, tai jo siinä kauan olleet ovat lähes aina perheestä joissa jompikumpi tai molemmat vanhemmista ovat olleet uskossa. Päteekö tämä myös sinun kohdallasi?
   
  JaySon tykkää tästä.
 47. MatRix

  MatRix

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2019
  Olen mä osani suomen huumepolitiikan loppupäässä tehnyt.

  Noup, ns pystymetsästä tulin uskoon, vanhemmat/veli ovat edelleen omilla teillään vaikka eivät kyenneet alkuun ymärtämään ja myöhemmin selittämään mikä oli pojan muuttanut.  Ylösnousemus ja ikuisuus oli olennainen osa jo "esikristillistä" uskoa.

  Aabrahamille palavan pensaan näyssä ilmestyessään Jumala sanoi, Minä olen sinun isäsi Jumala, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala.

  Mark. 12: 26-27 Jeesus jatkaa aiheesta.

  "Ja kun nyt puhumme kuolleiden herättämisestä -- ettekö ole Mooseksen kirjasta lukeneet kertomusta palavasta pensaasta? Siinä Jumala puhuu Moosekselle ja sanoo: 'Minä olen Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala.' Ei hän ole kuolleiden Jumala, vaan elävien."


  Joh. 11:25-26 Jeesus paljastaa Jumaluutensa sanoen "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole."

  Sama elävien Jumala, kuin Aabrahamille pensaassa ilmestynyt.

  Monet vanhat pyhät näkivät tulevan pelastuksen ja iloitsivat:
  Dan 12:2-3
  Ja monet maan tomussa makaavista heräävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. Ja taidolliset loistavat, niin kuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niin kuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.

  Hoosea 13:14
  Tuonelan kädestä minä heidät päästän, kuolemasta minä heidät lunastan. Missä on sinun ruttosi, kuolema, missä sinun surmasi, tuonela? Katumus on peitetty minun silmiltäni

  Jes 26:19-20
  Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille. Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.  Ennen Kristusta kuolleet menivät "lepoon isiensä luo" (Heenokia ja Eliaa lukuunottamatta) odottamaan lunastusta jonka Jumala oli luvannut.

  Annettuaan ristillä Henkensä Jeesus "astui alas tuonelaan" ja haki omansa mukanaan paratiisiin, joka edeltää taivasta joka starttaa suuresta hääjuhlasta, kun Kristus ja Hänen kihlattunsa (seurakunta) pääsevät viimein yhteen ja aloittavat yhteiselämän uudessa Jerusalemissa.

  Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu. 3. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; 4. ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."

  Tämä on uskon päämäärä ja täyttymys, usko vaihtuu näkemiseksi ja synnin aiheuttama ero yhteydeksi.
  Alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.
  Jumalan kuvaksi tarkoittaa monta asiaa, mutta mainittakoon tähän yhteyteen olennaisesti kuuluvat, eli vapaaksi ja ikuiseksi.
   
 48. Sceptic

  Sceptic Team Tokmanni - on kahisevaa

  Viestejä:
  1 199
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tiedätkö, että tällä saarnaamisella ei ole mitään vaikutusta ihmisiin, jotka eivät anna raamatulle minkäänlaista todistusarvoa.
   
  JaySon tykkää tästä.
 49. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 477
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Psykoosi on myös yksi tunnetuista syistä uskoon tulemiselle. Uskonnolliseen psykoosiin ei vain puututa lääkehoidolla kovin herkästi, vaikka kaikki sairauden merkit täyttyisivätkin.
   
  joo22, Alceste, JaySon ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 50. cman

  cman Make ATK Great Again

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se johtuu siitä, että tuolle paskalle ei oo saatu vieläkään F-luokitusta, jota ihmettelen kyllä suuresti. Kyllä aikuiselle miehelle, joka alkaa saarnata puhuvasta palavasta pensaasta pitäisi sentään joku luokka löytää. Mennäänhän tässä jo kuitenkin hyvää matkaa 2000-luvun paremmalla puolella.
   
  joo22 ja JaySon tykkäävät tästä.