Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)


Eli isohko teräksinen teppanyaki pannu lähti tilaukseen, pitää katsoa josko tuo toimii jotenkin esim. smash burgerien tekoon.
 

Eli isohko teräksinen teppanyaki pannu lähti tilaukseen, pitää katsoa josko tuo toimii jotenkin esim. smash burgerien tekoon.
Veikkaan, että lämpötilan hallinta voi vaatia vähän totuttelua? Sulla on varmaan sellanen ison kypsennysalan induktio tai kaasu tuon kanssa, jolloin tehoa pitäisi kyllä piisata. Smashien kanssa perinteisesti helpoin on ollut valurautainen paistotaso vähän paksummalla rakenteella.
 
Hieno uusi video käsintehdyistä kiinaisista Zhangqiu hiiliteräs wokeista (itse hyvin tyytyväinen heidän paljon halvempaan valurauta wokkiin):
 
Hieno uusi video käsintehdyistä kiinaisista Zhangqiu hiiliteräs wokeista (itse hyvin tyytyväinen heidän paljon halvempaan valurauta wokkiin):

Nyt on hieno. Saako noita Suomeen jostain? Herätti turhankin paljon omistamisen halua. Itellä on se perus-kiinalainen jossa tumppi puukapula kahvana. Erittäin hyvä ja tuotahan ne ravintoloissakin käyttää mutta aina sitä hifistelyvehje sekaan sopii.
 
Nyt on hieno. Saako noita Suomeen jostain? Herätti turhankin paljon omistamisen halua. Itellä on se perus-kiinalainen jossa tumppi puukapula kahvana. Erittäin hyvä ja tuotahan ne ravintoloissakin käyttää mutta aina sitä hifistelyvehje sekaan sopii.
Itse ostin valurautaisen ZSH wokin valmistajan oman kaupan kautta

Toimittivat Suomeen vain koossa 32cm, ei suurempia.

En tarvinnut maksaa tulleja ja hinta oli hyvä kun oli vielä tarjouskoodiakin. Nytkin on -10% koodi 10off-c . Itse kun tilasin pystyin käyttää koodia halvempaan tilaukseen kuin koodin ehdoissa lukee.

Hiiliteräs maksaakin sitten vähintään 2x niin paljon kun valurauta wok koska käsin tehty. Isompia kokoja jos haluaa voinee esim tilata amazon.de.
 
Viimeksi muokattu:
Itse ostin valurautaisen ZSH wokin valmistajan oman kaupan kautta

Toimittivat Suomeen vain koossa 32cm, ei suurempia.

En tarvinnut maksaa tulleja ja hinta oli hyvä kun oli vielä tarjouskoodiakin. Nytkin on -10% koodi 10off-c . Itse kun tilasin pystyin käyttää koodia halvempaan tilaukseen kuin koodin ehdoissa lukee.

Hiiliteräs maksaakin sitten vähintään 2x niin paljon kun valurauta wok koska käsin tehty. Isompia kokoja jos haluaa voinee esim tilata amazon.de.
Tuolla olisi myös kauha ja lasta ja ne on olennaiset wokkaamisessa. Tosin mulla on pelkkä lasta, mutta silläkin pääsee pitkälle koska on lusikkamainen laidoilla. Mä en enää käytä paistinpannua mihinkään, vaan paistan kaiken wokilla. Omani on 35cm ja erittäin passeli yleiskäyttöön, juuri pienempää en ottaisi. Jos vaan on mahdollista käyttää, niin pyöreäpohjainen wokki on parempi kuin tasapohjainen.

1732359124529.png


Poltin on 12kw kaasupoltin jossa on kolme aluetta, joten wokin lämpeämisen saa hyvin säädettyä. Tuo ei ole virallisesti sisäkäyttöön koska ei sisällä liekkivarmistusta mutta sen kyllä huomaa jos liekki sammuu, ja koska on kolmealueinen niin jos yksi sammuu, syttyy se heti uudelleen toisista alueista. Pidän säätimen aina irti kaasupullosta kun en käytä, koska ei ole tuota liekkivarmistusta.

1732359409666.png
 
Tuolla olisi myös kauha ja lasta ja ne on olennaiset wokkaamisessa. Tosin mulla on pelkkä lasta, mutta silläkin pääsee pitkälle koska on lusikkamainen laidoilla. Mä en enää käytä paistinpannua mihinkään, vaan paistan kaiken wokilla. Omani on 35cm ja erittäin passeli yleiskäyttöön, juuri pienempää en ottaisi. Jos vaan on mahdollista käyttää, niin pyöreäpohjainen wokki on parempi kuin tasapohjainen.

1732359124529.png


Poltin on 12kw kaasupoltin jossa on kolme aluetta, joten wokin lämpeämisen saa hyvin säädettyä. Tuo ei ole virallisesti sisäkäyttöön koska ei sisällä liekkivarmistusta mutta sen kyllä huomaa jos liekki sammuu, ja koska on kolmealueinen niin jos yksi sammuu, syttyy se heti uudelleen toisista alueista. Pidän säätimen aina irti kaasupullosta kun en käytä, koska ei ole tuota liekkivarmistusta.

1732359409666.png
Itse en ehkä uskaltaisi tuota poltinta sisällä käyttää mutta ainakin siellä näyttäisi olevan vanhanaikainen puu-liesi niin ehkä se toimii jos on varovainen. Kateellinen kyllä tuollaista haluaisi omaan keittiöön modernin skeidan sijaan.
 
Itse en ehkä uskaltaisi tuota poltinta sisällä käyttää mutta ainakin siellä näyttäisi olevan vanhanaikainen puu-liesi niin ehkä se toimii jos on varovainen. Kateellinen kyllä tuollaista haluaisi omaan keittiöön modernin skeidan sijaan.
Siinä on valurautaa alla ja tiiltä ja betonia ympärillä joten ei ole paloturvallisuuden kanssa ongelmia. Tuosta polttimesta ei tule mitään metristä liekkiä niin siinäkään mielessä ei hätää, mutta en käyttäisi muissa olosuhteissa sisällä kuin tuossa puuhellan päällä. Onhan tuo induktioiden jälkeen aika luxusta paistella kun kuumenee tasaisesti ja on käyttölämmin 15 sekunnissa.
 
Siinä on valurautaa alla ja tiiltä ja betonia ympärillä joten ei ole paloturvallisuuden kanssa ongelmia. Tuosta polttimesta ei tule mitään metristä liekkiä niin siinäkään mielessä ei hätää, mutta en käyttäisi muissa olosuhteissa sisällä kuin tuossa puuhellan päällä. Onhan tuo induktioiden jälkeen aika luxusta paistella kun kuumenee tasaisesti ja on käyttölämmin 15 sekunnissa.
Oletko ikinä kokeillut käyttää wokkia puuhellalla? Joskus mietin mummolassa että jos levyn irrottaa ja wokki siihen sopisi tipahtamatta voisi myös olla hyvä vai olisiko?
 
Oletko ikinä kokeillut käyttää wokkia puuhellalla? Joskus mietin mummolassa että jos levyn irrottaa ja wokki siihen sopisi tipahtamatta voisi myös olla hyvä vai olisiko?
Meidän hellassa ei ole niitä säädettäviä renkaita, vaan vain yksi iso levy. En ole kokeillut koska oletan että nokeaa pannun pohjaa pirusti. Lisäksi olen miettinyt että miten tuli käyttäytyy kun ottaa pannun pois reijästä: Alkaako se tupruttamaan sisälle vai meneekö nätistiä reiän ohi eteenpäin hormia kohti. Ja voisin kuvitella että lämpiää vasemmasta reunasta enemmän, koska tulipesä on levyn vasemmalla puolella, ja ainakin uunin kohdalla on näin. Olen miettinyt onkohan noita helloja koskaan käytetty noin vai jäänyt lähinnä suunnittelijan ideaksi ja käytäntö osoittanut ettei ole kätevä tai hyödyllinen.
 
Taas olisi Dartot ilman postikuluja. Ei varmaan tule mitään ostettua koska 27cm alkaa olla turhan iso ja 20 ja 15 koon tuplilla ei ole oikein ollut käyttöä.
 
Tuli taas sorruttua uuteen sveitsiläiseen pannuun (kun myös kuukausi sitten hankkimastani 19 cm koosta tuli lempi-pieni-pannuni hetkessä). 28 cm pnnun hankin jo 2 vuotta sitten ja ollut kokoluokassaan myös minun suosikkipannu ja pohja juuri 21,5 cm kuren lieteni suurin levy.
Kuhn Rikon 32 cm kun oli ikäänkuin black friday tarjous saksalaisessa verkkokaupassa. Mielenkiinnolla tätä testaan verrattuna Darto n27 pannuuni joka ehkä hivenen pienempi pohjaltaan 23 cm vs noin 24 cm. 24 cm on varmasti maksimikoko jota liedelläni järkevästi voi käyttää kun yrittää keskittää pannun mahdollisimman tarkasti. Darto ei mitenkään ole vääntynyt 21,5 cm liedelläbi ja odotan samaa Kuhn Rikon pannulta.

Sattui silmiin markkinointivideo just kun olin viime viikolla tilannut pannun joka jumissa DHL suomen hitaudessa (saksa nopea):
 
Viimeksi muokattu:
On valmiiksi rasvapoltettu mutta itse varmuudeksi aina aika rajusti putsannut pannua ennen käyttöönottoa ja muutamia rasvapolttoja ja toiminut oikein hyvin kun olen saanut pintaa vähän sileämmäksi m.m. teräsvillalla. Ei ole kuitenkaan yhtä nopeasti yhtä "non stick" kun vaikka Darto pannut mutta muutamia viikkoja/kuukausia kun käyttää on helppo paistaa vaikka kananmunia.
 
Kuhn Rikon 32 cm Black Star on varsinainen tankki hiiliteräspannuksi ja painaa reippaat 4,4 kg! Vertailun vuoksi Black Star 28 cm painaa 1,9 kg ja Darton isoin 35 cm / 4mm paksu pannu noin 4,2 kg.

32 cm Black Star pannun kahva on niin pitkä ettei mahtunut uuniin kunnolla joten rasvapoltin kerran uunissa uuniluukun ollessa hivenen raolla ja hyvä etten pilannut lieteni muovisia kytkimiä.

Muuten voin jo sanoa olevani hyvin tyytyväinen tähän uuteen pannuuni ja se juuri ja juuri mahtuu liedelleni vaikka on selvästi isompi kun lieden suurin levy niin koska pannun pohja lienee 5-6 mm paksu niin lämpö voi silti jakaantua pienemmällä levyllä.

 
Kuhn Rikon 32 cm Black Star on varsinainen tankki hiiliteräspannuksi ja painaa reippaat 4,4 kg! Vertailun vuoksi Black Star 28 cm painaa 1,9 kg ja Darton isoin 35 cm / 4mm paksu pannu noin 4,2 kg.

32 cm Black Star pannun kahva on niin pitkä ettei mahtunut uuniin kunnolla joten rasvapoltin kerran uunissa uuniluukun ollessa hivenen raolla ja hyvä etten pilannut lieteni muovisia kytkimiä.

Muuten voin jo sanoa olevani hyvin tyytyväinen tähän uuteen pannuuni ja se juuri ja juuri mahtuu liedelleni vaikka on selvästi isompi kun lieden suurin levy niin koska pannun pohja lienee 5-6 mm paksu niin lämpö voi silti jakaantua pienemmällä levyllä.



Mielenkiintoinen pannu. Miltäs tuon pohja näyttää? Joku mainitsi Amazon arvostelussa, että siinä olisi vahvistettu pohja tuossa koossa? Muutoinhan tuo ei äkkiseltään mitenkään poikkeavan paksulta seinämiltään näytä.

Ps. Pohjan paksuuden saat mitattua kun laitat pannun päälle jämptisti suoran esineen ja mittaat siitä paistopinnan ja ulkopuolen korkeuseron.
 
Mielenkiintoinen pannu. Miltäs tuon pohja näyttää? Joku mainitsi Amazon arvostelussa, että siinä olisi vahvistettu pohja tuossa koossa? Muutoinhan tuo ei äkkiseltään mitenkään poikkeavan paksulta seinämiltään näytä.

Ps. Pohjan paksuuden saat mitattua kun laitat pannun päälle jämptisti suoran esineen ja mittaat siitä paistopinnan ja ulkopuolen korkeuseron.
Juuri näin, olen itsekin miettinyt tuollaista mittaustapaa jo jonkin aikaa ja täytyy katsoa jos saisin millin tarkkuudella sellaisen tehtyä.

Mutta juuri se seikka että näiden Kuhn Rikon pannujen seinämät ovat huomattavan ohuita on näiden pannujen hienous mitä en muissa pannuissa samassa mittakaavassa ole nähnyt ja se juuri mahdollistaa 28cm pannussa miellyttävän alhaisen painon (yhdistettynä hyvin ergonomiseen kahvaan) ja paksun pohjan, vaikka en sitä ole mitannut lienee ainakin 2,5 luultavasti ainakin 3 mm kun taas kaikkien näiden pannujen seinämät ovat vain noin 1 mm paksut.
 
Viimeksi muokattu:
Pohjan paksuuden saat mitattua kun laitat pannun päälle jämptisti suoran esineen ja mittaat siitä paistopinnan ja ulkopuolen korkeuseron.
No niin tuli mitattua lukkiutuvalla rullamitalla ja sain pannun pohjan paksuudeksi 8 mm ! Voi toki heittää millin suuntaansa vaikka yritin mahdollisimman tarkasti mitata mutta tämä on kyllä mahtavan paksupohjainen pannu !
 
No niin tuli mitattua lukkiutuvalla rullamitalla ja sain pannun pohjan paksuudeksi 8 mm ! Voi toki heittää millin suuntaansa vaikka yritin mahdollisimman tarkasti mitata mutta tämä on kyllä mahtavan paksupohjainen pannu !
Joo, vaikka heittäisi parikin milliä niin paksu on. Varsinkin teräspannuksi, kun yleensä ovat tasapaksuja, tekee tuosta kyllä aika harvinaisen nyt vähintäänkin. Seinämiin ei tosiaan määräänsä enempää paksuutta tarvi. Kestänee tovin esilämmittää tuota, mutta luulis paistavan sitten kuumana komiasti lihat puutumatta.
 
Joo, vaikka heittäisi parikin milliä niin paksu on. Varsinkin teräspannuksi, kun yleensä ovat tasapaksuja, tekee tuosta kyllä aika harvinaisen nyt vähintäänkin. Seinämiin ei tosiaan määräänsä enempää paksuutta tarvi. Kestänee tovin esilämmittää tuota, mutta luulis paistavan sitten kuumana komiasti lihat puutumatta.
Teräspannut itse asiassa ovat harvemmin tasapaksuja, vaan nimenomaan pohja kahta rakennetta ja seinämät vain yhtä. Nykyaikaisilla liesillä asialla ei ole väliä, muta kaasulla on hyvä jos seinämät ovat myös paksuja, on niiden lämpiäminen sopusoinnussa pohjaan...
 
Kuhn Rikon 32 cm Black Star on varsinainen tankki hiiliteräspannuksi ja painaa reippaat 4,4 kg! Vertailun vuoksi Black Star 28 cm painaa 1,9 kg ja Darton isoin 35 cm / 4mm paksu pannu noin 4,2 kg.

32 cm Black Star pannun kahva on niin pitkä ettei mahtunut uuniin kunnolla joten rasvapoltin kerran uunissa uuniluukun ollessa hivenen raolla ja hyvä etten pilannut lieteni muovisia kytkimiä.

Muuten voin jo sanoa olevani hyvin tyytyväinen tähän uuteen pannuuni ja se juuri ja juuri mahtuu liedelleni vaikka on selvästi isompi kun lieden suurin levy niin koska pannun pohja lienee 5-6 mm paksu niin lämpö voi silti jakaantua pienemmällä levyllä.


Ihan mielenkiinnosta, kun sulla noita pannuja on jo enemmänkin, niin meneekö uusien ostelu ihan vaan hankinnan ilosta vai vieläkö noista saa jotain uutta irti? Ite oon vedellyt samoilla 1kpl de buyer hiiliteräs, pari vanhempaa valurautaa ja 1kpl ikean rosteripannu kombolla jo vuosikaudet ja miettinyt että jääkö jostain paitsi :D
 
Teräspannut itse asiassa ovat harvemmin tasapaksuja, vaan nimenomaan pohja kahta rakennetta ja seinämät vain yhtä. Nykyaikaisilla liesillä asialla ei ole väliä, muta kaasulla on hyvä jos seinämät ovat myös paksuja, on niiden lämpiäminen sopusoinnussa pohjaan...

(hiili)teräs...

Vertasin siis toki tuossa muihin vastaaviin mitä Leterface linkkasi. En siis tarkoittanut sisällyttää rosteria tuohon, saati valurautaa.

Rosterisena toki on paljon pannuja, joissa paksumpi lämpöä johtava pohja, yleensä alumiinisydämellä. Ovat kyllä hyvä toimiva valinta, varsinkin vähän epätasaisemmin lämmittävällä / pieni elementtisellä liedellä. Onko niitä kuitenkaan niin paljon, että "harvemmin" ja "nimenomaan" jne? Aika paljon on (tasapaksua) plytä tänäpäivänä ;). Ja terästä se tosiaan on hiiliteräskin, hiiliteräksestä voi sanoa varmaksi, että yleensä tasapaksua kun yhdestä teräslevystä prässätty tai pyöräytetty ja sellaisia ne markkinoilla
on.
 
Ihan mielenkiinnosta, kun sulla noita pannuja on jo enemmänkin, niin meneekö uusien ostelu ihan vaan hankinnan ilosta vai vieläkö noista saa jotain uutta irti? Ite oon vedellyt samoilla 1kpl de buyer hiiliteräs, pari vanhempaa valurautaa ja 1kpl ikean rosteripannu kombolla jo vuosikaudet ja miettinyt että jääkö jostain paitsi :D
Tosi hyvä kysymys joka vaatii minultakin syvempää harkintaa että voi vastata :D

Ehkä itse miettisin pääasiassa sekä pannun (ja kahvan) ergonomiaa että pannun sekä lieden putsauksen kannalta asiaa roiselta ensimmäisenä. Sitten tulee miten helposti ruoka liukuu pannussa. Mutta kaikkihan riippuu juuri siitä mitä aineksia sitä paistaa ja miten niitä haluaa paistaa.

Ainoa pannu mitä itse haluaisin vielä kokeilla on Strata pannut jos niitä saisi järkevämmällä hinnalla suomeenkin toimitettuna. Toisaalta valnistaja Strata miettii vielä paksumpaa alumiinirakennetta joka voisi oikeasti luoda pannun joka olisi ns tarpeeksi hyvä kaikessa jossa ei ole korkeata PH-arvoa.
 
Joo, vaikka heittäisi parikin milliä niin paksu on. Varsinkin teräspannuksi, kun yleensä ovat tasapaksuja, tekee tuosta kyllä aika harvinaisen nyt vähintäänkin. Seinämiin ei tosiaan määräänsä enempää paksuutta tarvi. Kestänee tovin esilämmittää tuota, mutta luulis paistavan sitten kuumana komiasti lihat puutumatta.
Lagostina Accademia ja jotkut Fissler pannut tulee mieleen ensimmäisinä oikeasti paksupohjaisista rosteripannuista. Mutta jos suljetaan pois levypohjalliset pannut Fissler niin ei tule mieleen kuin Lagostina Accademia josss pohja selvästi seinämiä paksumpi. En myös muista nähneeni hiiliteräs tai valurautapannuja joissa pohja olisi selvästi paksumpi kuin seinämät, poislukien siis vitattua 32 cm Kuhn Rikon Black Star pannua.
 
Viimeksi muokattu:
Teräspannut itse asiassa ovat harvemmin tasapaksuja, vaan nimenomaan pohja kahta rakennetta ja seinämät vain yhtä. Nykyaikaisilla liesillä asialla ei ole väliä, muta kaasulla on hyvä jos seinämät ovat myös paksuja, on niiden lämpiäminen sopusoinnussa pohjaan...
En kyllä ole tietoinen että rosteripannuissakaan olisi monia vaihtoehtoja valmistajista kuin Lagostina ja Fissler joilla erityisen paksu pohja mutts ei laidat. Varmasti joitakin muitakin on vielä tänä päivänäkin kuin Fisslerin malleissa joissa on paksu levy pohjassa ainoastaan (ei seinämissä), mutta ei tule muita valmistajia nyt heti ainakaan mieleen joilla olisi jonkinlainen enemmän "tehty" rakenne että pannun pohja olisi selvästi paksumpi kuin pannun seinämät?
 
Viimeksi muokattu:
Tässä kahlannu interwebsiä läpi enkä millään meinaa löytää 26cm RST-pannua. Osaisko joku heittää mut oikealla sivustolle? Pari on löytyny, mutta niissä hintalappu reilu 100€ ja tuo ei nyt tule kysymykseenkään. Pannu siis tulis "alottelevalle" joka haluais päästä tefloneista eroon ja siksi mahd. halpa hakusessa jos kuitenkin käy niin, että pannun ominaisuudet ei ole sitä mitä haluaa = pannu jää käyttämättä.
 
Tässä kahlannu interwebsiä läpi enkä millään meinaa löytää 26cm RST-pannua. Osaisko joku heittää mut oikealla sivustolle? Pari on löytyny, mutta niissä hintalappu reilu 100€ ja tuo ei nyt tule kysymykseenkään. Pannu siis tulis "alottelevalle" joka haluais päästä tefloneista eroon ja siksi mahd. halpa hakusessa jos kuitenkin käy niin, että pannun ominaisuudet ei ole sitä mitä haluaa = pannu jää käyttämättä.
tramontina pannu - amazon.de
Tommonen olis ~50€ kolmikerros rakenteella.
 
Ennen kuin kokematon hyppää rosteripannuun kannattaa kokeilla paistaa jotain vaikkapa kattilalla, se on käytännössä sama asia. Rosteri on vaikein paistettava näistä kolmesta vaihtoehdosta ja valurauta helpoin. Rosteri on myös vaikea saada joissain tapauksissa puhtaaksi vrt. pohjaan palanut kattila. Valuraudan saa aina puhtaaksi vaikka mikä olisi.
 
Tässä kahlannu interwebsiä läpi enkä millään meinaa löytää 26cm RST-pannua. Osaisko joku heittää mut oikealla sivustolle? Pari on löytyny, mutta niissä hintalappu reilu 100€ ja tuo ei nyt tule kysymykseenkään. Pannu siis tulis "alottelevalle" joka haluais päästä tefloneista eroon ja siksi mahd. halpa hakusessa jos kuitenkin käy niin, että pannun ominaisuudet ei ole sitä mitä haluaa = pannu jää käyttämättä.
Tuo 26 cm koko tuntuu olevan yllättävän haastava. Jos kuitenkin jommalta kummalta puolelta kelpaa, niin Heirolin 28 cm pannu olisi edullisesti tarjouksessa (huom. toimitus vasta tammikuussa): Tefal Virtuoso -paistinpannu, 28 cm, ruostumaton teräs 29,00 .

Tai sitten 24 cm Fiskars All Steel Pure (noiden kanssa tarkkana: "All Steel" on pinnoitettu pannu, "Pure"-versio on oikea rosteripannu): Fiskars All Steel Pure -paistinpannu, ruostumaton teräs, 24 cm 49,00
 
Ennen kuin kokematon hyppää rosteripannuun kannattaa kokeilla paistaa jotain vaikkapa kattilalla, se on käytännössä sama asia. Rosteri on vaikein paistettava näistä kolmesta vaihtoehdosta ja valurauta helpoin. Rosteri on myös vaikea saada joissain tapauksissa puhtaaksi vrt. pohjaan palanut kattila. Valuraudan saa aina puhtaaksi vaikka mikä olisi.
Onko sama asia jos ostaa hyvän paksun ja monikerroksisen rosterin verrattuna johonki perus halpis ohueen kattilaan? Olen miettiny kans rosterin ostoa jossain kohti ja jos ne oikeesti on sama asia ni kai sitä vois kokeilla käyttää jotain kattilaa samalla tavalla.
 
Onko sama asia jos ostaa hyvän paksun ja monikerroksisen rosterin verrattuna johonki perus halpis ohueen kattilaan? Olen miettiny kans rosterin ostoa jossain kohti ja jos ne oikeesti on sama asia ni kai sitä vois kokeilla käyttää jotain kattilaa samalla tavalla.
Minulla on aina ollut vain Opan kattiloita joissa on paksut monikerrospohjat joten ei tullut edes mieleen että on muunlaisiakin. Ei se ohut varmaan toimi oikealla lailla testialustana.
 
Onko sama asia jos ostaa hyvän paksun ja monikerroksisen rosterin verrattuna johonki perus halpis ohueen kattilaan? Olen miettiny kans rosterin ostoa jossain kohti ja jos ne oikeesti on sama asia ni kai sitä vois kokeilla käyttää jotain kattilaa samalla tavalla.

Jos epäilyttää mutta kiinnostaa, osta käytetty. Noita saa 20-30 euroon. Esim. välillä löytää vielä sitä keväällä poistunutta Ikean Sensuell mallia joka oli jo uutena aika hyvä hintaisekseen(n. 60e), käytettynä noita saa poskettoman edullisesti kun kyseessä on kuitenkin sitä parempaa mallia jossa paistinpannu on samaa tavaraa reunasta reunaan, siis ei erillistä pohjaa ja reunoja vaan kerroksittain prässättyjä levyjä.

Mun mielestä RST:n paras ominaisuus on huolettomuus. Siihen saa tavaraa poltettua kiinni mutta sen saa rassattua pois karhunkielellä. Muilta osin todella hankalaa saada rikki. (kai induktiolla teoriassa mahdollista) Ja ei tarvitse varoa että se kosteana ruostuisi.
 
Ylensä pekoni ei ole jättänyt minun pannuun hiiltymiä mutta viime viikonoppuna jätti uuteen 32 cm Black Star pannuuni. Koska pannu on niin painava niin oli huomattavasti helpompaa hieroa suolaa johon lorautin vähän öljyä ja hinkkasin talouspaperilla muutamia minuutteja. Allaolevasta videosta poiketen käytin hyvin karkeaa merisuolaa ehkä noin 3 ruokalusikkaa ja pannu on taas uuden sileä.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä kahlannu interwebsiä läpi enkä millään meinaa löytää 26cm RST-pannua. Osaisko joku heittää mut oikealla sivustolle? Pari on löytyny, mutta niissä hintalappu reilu 100€ ja tuo ei nyt tule kysymykseenkään. Pannu siis tulis "alottelevalle" joka haluais päästä tefloneista eroon ja siksi mahd. halpa hakusessa jos kuitenkin käy niin, että pannun ominaisuudet ei ole sitä mitä haluaa = pannu jää käyttämättä.
Aloittelijalle voisi hiiliteräs sopia paremmin.

Halpa 24/28 cm saksassa valmistettu noin 20€ + 20€ postit mutta hyvä hiiliteräs: https://www.amazon.de/Protective-Uncoated-Removable-Silicone-Resistant/dp/B09SPXSS19/

Rosteriesimerkkejä:

80€ 28cm pannusta mikäli postit suomeen tosiaan ilmaiset: Kuhn Rikon Culinary Fiveply Bratpfanne24cm / unbeschichtet

Noin 60€ 28cm pannusta jos tilaa yhteensä 100€: https://www.amazon.de/-/en/dp/B00008XWOI/

Ainakin tuo viimeinen on kiinassa valmistettu mitä on kanssa nää kaikki Fiskarsit ym lähinnä vaan länsimaisiksi brändätyt pannut.
 
Viimeksi muokattu:
Pitkähkön de buyerin hiiliteräs-yhteiselon jälkeen päätin ottaa varusteluun myös teräspannun. Valinnanvaikeuksia kuitenkin on. Mitä eroa allaolevilla käytännössä on? Hintaeroa kuitenkin on ihan hyvin.

All steel pure:

Norden:

Halvalla toki saisi vielä alesta Tefalin virtuoson, mutta ihan hyvin voin sijoitella enemmänkin, jos saa selkeästi paremman tuotteen. De buyerin alchemy olisi myös vaihtoehtona, mutta hinta kirpaisee liikaa, eikä tarjouksia ole osunut haarukkaan.
 
Ainakin tuo viimeinen on kiinassa valmistettu mitä on kanssa nää kaikki Fiskarsit ym lähinnä vaan länsimaisiksi brändätyt pannut.
Puhutko nyt kaikista Fiskarsin pannuista, vai vain jostain tietyistä? Kyllä niillä kuitenkin edelleen tehdas Suomessa on, ja ainakin nuo rosteripannut myös siellä valmistetaan. Lisäksi valurautapannusta väittävät itse sen suunnitelleensa, vaikka valmistus ilmeisesti onkin jossain muualla. Fiskarsin hiiliteräspannuja en heidän nettisivuiltaan löytänyt.

Tältä pohjalta ei oikein voi sanoa, että Fiskars vain brändäisi geneerisiä kiinapannuja omiin nimiinsä.
 
Pitkähkön de buyerin hiiliteräs-yhteiselon jälkeen päätin ottaa varusteluun myös teräspannun. Valinnanvaikeuksia kuitenkin on. Mitä eroa allaolevilla käytännössä on? Hintaeroa kuitenkin on ihan hyvin.
Pikaisesti katsomalla alempi omaa yhtenevän rakenteen ja ylempi kaksoisirakenteen erillisellä pohjalla. Kummassakin sisällä omituinen pintakuvio, josta en välittäisi itse, ei auta mihinkään mutta voi haitata montaa asiaa.

Äkiseltään tuon kaupan listassa

Heirol Steely Classic Triply​

vaikutti kiinnostavammalta.
 
Puhutko nyt kaikista Fiskarsin pannuista, vai vain jostain tietyistä? Kyllä niillä kuitenkin edelleen tehdas Suomessa on, ja ainakin nuo rosteripannut myös siellä valmistetaan. Lisäksi valurautapannusta väittävät itse sen suunnitelleensa, vaikka valmistus ilmeisesti onkin jossain muualla. Fiskarsin hiiliteräspannuja en heidän nettisivuiltaan löytänyt.

Tältä pohjalta ei oikein voi sanoa, että Fiskars vain brändäisi geneerisiä kiinapannuja omiin nimiinsä.
No tottapuhuen ei minulla mitään varmuuttaa asiasta kunhan vain luulen esimerkiksi koska vielä kalliimmalla Iittala rosteista ei ole saatavissa imeisestikään valmistajalta tietoa missä maassa se on valmistettu ja tätä pannua sain itsekin ihailla kädessäni viime jouluna Fiskarsin kylän kaupassa:

Se että on suunniteltu suomessa toki voi olla jotenkin isänmaallinen juttu varsinkin jos on hyvä pannu.
 
Viimeksi muokattu:
No tottapuhuen ei minulla mitään varmuuttaa asiasta kunhan vain luulen esimerkiksi koska vielä kalliimmalla Iittala rosteista ei ole saatavissa imeisestikään valmistajalta tietoa missä maassa se on valmistettu ja tätä pannua sain itsekin ihailla kädessäni viime jouluna Fiskarsin kylän kaupassa:

Ihan omilla sivuillaan ja kaikkialla muuallakin Iittala kertoo, että Tools-sarjan kamat on tehty Vietnamissa.
 
Ihan omilla sivuillaan ja kaikkialla muuallakin Iittala kertoo, että Tools-sarjan kamat on tehty Vietnamissa.
Ok iittalan pannua pitäessä se huokui laadun tunnetta mutta vaikka oli "tarjouksessa" olisiko ollut 199€ tjs niin en kyllä sellaista summaa siitä maksaisi.

Tainnut mennä itseltä ehkä vähän tarkoituksella ohi tuo että Fiskarsin pannut ovat oikeasti made in Finland, koska nuo pohjan viivat vai miksi niitä voi kutsua eivät oikein näytä fiksuilta näissä all steel pure pannuissa jotka ilmeisesti siis fiskarsin ainoa 100% teräspannusarja jos olen ymmärtänyt oikein? Eikä kellään täällä ole näitä pannuja niin olisi kiva kuulla niistä enemmän?

 
Tainnut mennä itseltä ehkä vähän tarkoituksella ohi tuo että Fiskarsin pannut ovat oikeasti made in Finland, koska nuo pohjan viivat vai miksi niitä voi kutsua eivät oikein näytä fiksuilta näissä all steel pure pannuissa jotka ilmeisesti siis fiskarsin ainoa 100% teräspannusarja jos olen ymmärtänyt oikein? Eikä kellään täällä ole näitä pannuja niin olisi kiva kuulla niistä enemmän?
Mulla on tuo Pure All Steel 24 cm. Ostin viivoista huolimatta, vaikka etukäteen mietin että miksi ihmeessä siihen on semmoiset pitänyt jyrsiä. Liekö ideana että paistomoskat jää niihin talteen tms.

Aika vähälle käytölle on jäänyt, Lodge 26 cm valurautapannulla tulee lähes aina tehtyä paistohommat. Fiskarsilla välillä jotain satunnaista, ja sekin enempi sen vuoksi että "pitää nyt jotain paistaa tällä, kun pannu on kerran tullu hankittua". Sama kohtalo mun kotona hiiliteräspannuillakin.

Fiskarsin kanssa erehdyin aluksi käyttämään teräslastoja, ja naarmuthan siitä jäi. Joten jos haluaa hyvänä pitää, niin puuta tai muovia sen kanssa. Pesu on kyllä helppoa, kun voi paiskata huoletta astianpesukoneeseen.
 
Ok iittalan pannua pitäessä se huokui laadun tunnetta mutta vaikka oli "tarjouksessa" olisiko ollut 199€ tjs niin en kyllä sellaista summaa siitä maksaisi.

Tainnut mennä itseltä ehkä vähän tarkoituksella ohi tuo että Fiskarsin pannut ovat oikeasti made in Finland, koska nuo pohjan viivat vai miksi niitä voi kutsua eivät oikein näytä fiksuilta näissä all steel pure pannuissa jotka ilmeisesti siis fiskarsin ainoa 100% teräspannusarja jos olen ymmärtänyt oikein? Eikä kellään täällä ole näitä pannuja niin olisi kiva kuulla niistä enemmän?

Löytyy molemmat koot Fiskarsin pannusta ja ihan hyviä ovat. Viivojen idea tosiaan levittää rasvat tasaisemmin ympäri pannua, mutta tuskinpa niistä mitään hyötyä on - samalla tavalla leviää kuten muissakin. Varmaan eniten käytettyjä pannuja meillä tuo pienempi, sillä ei ole niin kiire tiskata kuin hiiliteräs/valurautapannua ja mukavampi kokkailla happamia ruokia. Usein tulee kananmunatkin tehtyä näillä aamuisin.

Kahvan kiinnitys tuntuu isommassa vähän heiveröltä (painavampi pannu) ja veikkaan olevan ensimmäinen pettävä asia tässä. Toki Fiskars lupaili näille 25 vuoden takuun, joten eiköhän nuo kestä. Ostin lähinnä tukeakseni suomalaista ja mielestäni muuten kyllä laadukkaita. Saa kovan lämmön ja nopeasti ja toimii lähes kaikkeen.
 
Löytyy molemmat koot Fiskarsin pannusta ja ihan hyviä ovat. Viivojen idea tosiaan levittää rasvat tasaisemmin ympäri pannua, mutta tuskinpa niistä mitään hyötyä on - samalla tavalla leviää kuten muissakin. Varmaan eniten käytettyjä pannuja meillä tuo pienempi, sillä ei ole niin kiire tiskata kuin hiiliteräs/valurautapannua ja mukavampi kokkailla happamia ruokia. Usein tulee kananmunatkin tehtyä näillä aamuisin.

Kahvan kiinnitys tuntuu isommassa vähän heiveröltä (painavampi pannu) ja veikkaan olevan ensimmäinen pettävä asia tässä. Toki Fiskars lupaili näille 25 vuoden takuun, joten eiköhän nuo kestä. Ostin lähinnä tukeakseni suomalaista ja mielestäni muuten kyllä laadukkaita. Saa kovan lämmön ja nopeasti ja toimii lähes kaikkeen.
Mulla on se pienempi mökillä käytännössä ainoana pannuna, koska ruoka tehdään pääosin grillissä. Mutta kyllä tuolla tulee tehtyä aika laidasta laitaa sienikastikkeista ahvenfileisiin eikä vielä ole tullut vastaan tilannetta josssa oisin toista pannua kaivannut. Kotimaisuus tosiaan plussaa, kun niin monet wurooppalaiset merkit tekevät teräspannunsa Kiinassa.
 
Pitäisi miettiä jotain ”stick” pannua ekaksi ei-tefloniksi kotiin, mutta aika vaikea valita.

Kalalle ja tomaattikastikkeille varmaan rosteri olisi paras kun muuten sitruunat ja tomaatit syövät patinat.

Toisaalta hiiliteräs olisi varmaan enemmän non-stick patinoituneena ja vähemmän kriittinen lämmityksen suhteen, mutta se sitten taas ei kestä märäksi jättämistä tai esim. itselleni suhteellisen yleistä valkoviinillä lotraamista…

Mitähän tässä tekisi? Ei viitsisi ostaa kaappeihin pannuja jotka jäävät käyttämättä.

Induktiolle ja se mitä ei paisteta ikinä on nauta/porsas. Kalaa ja äyriäisiä kyllä menee ja niiden kaverina sitten valkoviiniä ja sitruunaa. Tomaattikastikkeita olen tehnyt kohtuullisella menestyksellä rosterikattilassa, joten ehkä se materiaali menettelisi.
 
Pitäisi miettiä jotain ”stick” pannua ekaksi ei-tefloniksi kotiin, mutta aika vaikea valita.

Kalalle ja tomaattikastikkeille varmaan rosteri olisi paras kun muuten sitruunat ja tomaatit syövät patinat.

Toisaalta hiiliteräs olisi varmaan enemmän non-stick patinoituneena ja vähemmän kriittinen lämmityksen suhteen, mutta se sitten taas ei kestä märäksi jättämistä tai esim. itselleni suhteellisen yleistä valkoviinillä lotraamista…

Mitähän tässä tekisi? Ei viitsisi ostaa kaappeihin pannuja jotka jäävät käyttämättä.

Induktiolle ja se mitä ei paisteta ikinä on nauta/porsas. Kalaa ja äyriäisiä kyllä menee ja niiden kaverina sitten valkoviiniä ja sitruunaa. Tomaattikastikkeita olen tehnyt kohtuullisella menestyksellä rosterikattilassa, joten ehkä se materiaali menettelisi.

Itsellä on sekä rosteri että hiiliteräs (alumiiniteflon toki myös). Liityin ketjuun noin vartti sitten, mutta pikakelauksella näyttää siltä, että jengi suosittelee hiiliterästä helppouden vuoksi rosterin yli.

En suoraan sanottuna voi käsittää tätä. Hiiliterästä (De Buyer itsellä) vaikeampaa pannua en ole koskaan omistanut. Katsottu vinkit sieltä ja täältä sekä tehty rasvapoltot ties millä metodeilla monia kertoja. Silti se "non stick" pinnoite kuoriutuu suurelta osin parin käytön jälkeen ja pannulla ei tee sen jälkeen mitään jos ei taas uhraa paria tuntia rasvapolton tekoon mikä kuoriutuu heti vaikka miten välttää tomaattia ja kaikkea hapanta.

Rosteri on way to go jos haluaa hyvää paistopintaa ja helppoutta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 640
Viestejä
4 552 978
Jäsenet
75 038
Uusin jäsen
Kieroliero

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom