Sulla pannusta näkee vuorenvarmasti, että olet yrittänyt rasvapolttoa liian matalassa lämpötilassa. Pannussa ei ole tapahtunut reaktiota rasvan ja teräsken välillä, ja lopputuloksena rasva on vain palanut pannun pintaan karstaksi. Rasvapoltoissa kuumaan hiiliteräksen pintaan kiinnittyy kovalenttisesti rasvahappoja mikä näkyy yksinkertaisesti siinä, että pinta vaihtaa väriä. Ei ole tarkoitus saada mitään karstaa pintaan.
Muutama periaate alla:
- Rasvapoltossa pannu täytyy saada noin sinihehkuun, liian kuumaksi saatunakaan ei lopputulos ole piloilla.
- Rasvaa ei voi olla liikaa. Unohda jotkun ihmeen talouspaperillä pyyhkimiset, ym. ihmeelliset somekikat. Noissa lämpötiloissa ylimäärä kyllä höyrystyy pois, ja jos öljyä on liian vähän joudut lisäämään koko ajan jos poltat vähääkään kauempaa. Moni kaataa öljyä jatkuvalla syötöllä ja samalla hinkkka puuvillarätillä öljyä pannuun.
- Useat kokit (Euroopassa) käyttävät perinteen mukaan sian läskipalaa jolla hinkataan poltossa pintaa. Kuulemma parempi rasvahappokoostumus. Vihreä siirtymä vähentänyt tätä neuvoa somekanavilla. Aasiassa käytetään taas kasviöljyjä. Todellisuus lienee, että se on melkein ihan sama mitä rasvahappoa käyttää kun kaikista löytyy paljon erinäköistä ja kokoista rasvahappoa, lämpö vaikuttaa mitä teräs suosii, kaikilla on tehty onnistuneita polttoja, ym. ym. Ei oo siis mitään rakettitiedettä.
Alla simmpelillä tavalla poltettu pannu. Poltossa kesti noin puoli mituuttia siitä kun pannu oli pesty ja lämmitetty.