Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Niin no, ei sitä ennen kovin happamia kastikkeita tehtykään. Jos sinne ruskeaan soosiin edes jotain läskinpalaa ja suolaa sai sekaan niin sen pystyi jo laskemaan voitoksi.

Kyllähän hyvä valurautapannu yleensä helpompi ja monikäyttöisempi on kuin hiiliteräspannu, mutta kerrospohjalla varustettu rosteripannu on kaikkein monikäyttöisin ja helppohoitoisin ja yleensä levittää lämmön huomattavasti paremmin etenkin induktioliedellä kuin pelkkä valurauta ja on myös keveytensä vuoksi huomattavasti helpompi käsitellä.

Miksi monikäyttöisin, ei ole vielä kokemusta ? Mikä levittää/kestää lämmön paremmin kuin valurauta ? Rosteri ? Ihanko oikeasti ?
 
Miksi monikäyttöisin, ei ole vielä kokemusta ? Mikä levittää/kestää lämmön paremmin kuin valurauta ? Rosteri ? Ihanko oikeasti ?
Kyllä, ihan oikeasti, kun siellä sandwich-pohjassa on oma alumiinikerros sitä lämmön levittämistä varten ja yleensä mahdollisimman hyvin magnetisoivaa terästä perus valurautaa tai hiiliterästä paremman hyötysuhteen saavuttamiseksi induktiolla. Näillä ei tapahdu rinkipolttoa yhtä helposti kuin valuraudalla ja etenkin ohuella hiiliteräksellä.

Monikäyttöisin siksi, ettei tarvitse pelätä minkään raaka-aineiden tai happojen vaikutusta patinointeihin. Kaikki onnistuu wokkaamisesta ruskistamisen kautta kastikkeisiin ja haudutteluihin.

Edit: Ja bonuksena se on noista ainoa, jonka voi heittää tiskikoneeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Tämän rosteripakotuksen jälkeen täytyy vain ihmetellä, että miksi kaikki ei niitä käytä ja pannut ovat lähinnä marginaalikamaa.
 
Tämän rosteripakotuksen jälkeen täytyy vain ihmetellä, että miksi kaikki ei niitä käytä ja pannut ovat lähinnä marginaalikamaa.
Marginaalikamaa? Sä et ainakaan keittiöalalla ole töissä. Jos tää on pakotusta, niin aika herkillä on.
 
Tämän rosteripakotuksen jälkeen täytyy vain ihmetellä, että miksi kaikki ei niitä käytä ja pannut ovat lähinnä marginaalikamaa.

Kotikäytössä pinnoitetut, edulliset, vaivattomat, kestävät ja konepestävät pannut ovat varmaankin ikuisesti se pääasiallinen pannutyyppi. Teflonpannun kanssa samaan kategoriaan kuuluu induktioliesi. Näitä kahta ei ihmiset edes halua vaihtaa. Ei kotikokit edes ymmärrä, että induktio on umpisurkea liesityyppi joka toimii välttävästi vain paksulla lämmönjakopojaisella pannulla. Monelle riittää että liesi keittää veden ihmeellisen nopeasti.


Kaikki tämän ketjun pannut ovat marginaalikamaa ja suosio seuraa lähinnä trendejä. Hiilisteräs on ollut pari vuotta supercool ja trendipellet ovat vasta nyt alkaneet siirtyä rostereihin. Tarvitaan vielä monta trendikästä blogia ja vlogia että tässä ryhmässä debyerit korvataan rostereilla.
 
Meikäläinen on niin keittiömuodin aallonharjalla, että käytän kotonakin GN-vuokia. Saas nähdä kauan menee, että tästä tulee hipsteritrendikästä.
 
Itse olen niin trendien ja ammattilaisten yläpuolella, etten edes tiennyt, onko induktio keittiöammattilaisten mielestä huono, hyvä vai todella hyvä. Jos kotikäyttöä ajattelee, siis. Noh ainakin kokkaan rosterilla, vaikka ei mitään kaasuliesiä löydykään.

Onko muuten jotain kätevää vinkkiä saada sulanutta muovia irti rosteripannusta? Unohdin muovisen kauhan kuumalle pannulle jostain syystä ja siitä jäi pieni määrä muovia kiinni keskelle pannua. Jonkun marttojen tms. ohjeen mukaan kiehautin pesuaineseosta, muttei se auttanut.
 
Onko muuten jotain kätevää vinkkiä saada sulanutta muovia irti rosteripannusta? Unohdin muovisen kauhan kuumalle pannulle jostain syystä ja siitä jäi pieni määrä muovia kiinni keskelle pannua. Jonkun marttojen tms. ohjeen mukaan kiehautin pesuaineseosta, muttei se auttanut.
Lämpöä kunnes irtoaa talouspaperilla.
 
Kysymys rosteripannumiehille. Jos vertaa valurautapannua ja rosteripannua niin ovatko yhtä helppoja paistaa sekalaista kamaa? Valuraudalla ja hiiliteräksellä itse onnistun hyvin mutta induktio hankaloittaa 28 pannun käyttöä kun ei kuumene reunoilta kunnolla. 20cm pannu toimii erittäin hyvin.

Just tulin Italiasta lomalta ja talossa oli kaasuliesi. On se vaan hyvä paistamiseen kun isokin pannu lämpiää tasaisesti, mutta induktio on parempi ja nopeampi kun pelataan kattiloiden kanssa. Kaasu kuumentaa kattiloiden kahvoja epämiellyttävästi ja tuo tarpeetonta lämpöä keittiöön.
 
Kysymys rosteripannumiehille. Jos vertaa valurautapannua ja rosteripannua niin ovatko yhtä helppoja paistaa sekalaista kamaa? Valuraudalla ja hiiliteräksellä itse onnistun hyvin mutta induktio hankaloittaa 28 pannun käyttöä kun ei kuumene reunoilta kunnolla. 20cm pannu toimii erittäin hyvin.

Just tulin Italiasta lomalta ja talossa oli kaasuliesi. On se vaan hyvä paistamiseen kun isokin pannu lämpiää tasaisesti, mutta induktio on parempi ja nopeampi kun pelataan kattiloiden kanssa. Kaasu kuumentaa kattiloiden kahvoja epämiellyttävästi ja tuo tarpeetonta lämpöä keittiöön.
Rosteripannua käytän aina kun voin, mutta en kananmunien enkä kanan paistoon. Kalalle olenkin allerginen. Nyt kun tietää niksit niin rosteria voi käyttää aika paljon, mutta kyllä se ensin tuntui hankalle, kun kaikki tuntui tarttuvan kiinni.
 
Kysymys rosteripannumiehille. Jos vertaa valurautapannua ja rosteripannua niin ovatko yhtä helppoja paistaa sekalaista kamaa? Valuraudalla ja hiiliteräksellä itse onnistun hyvin mutta induktio hankaloittaa 28 pannun käyttöä kun ei kuumene reunoilta kunnolla. 20cm pannu toimii erittäin hyvin.
Hyvä sandwich-pohja auttaa just tuohon. En oo induktiolla koskaan saanut rosteripannulla jämähtämään yhtä pahasti juttuja kiinni kuin valuraudalla tai hiiliteräksellä, just siihen induktiodonitsiin, mikä kuumenee paljon enemmän kuin reunat. Munanpaistoon käytän kyllä yleensä pientä valurautapannua tai hiiliteräspannua, mutta se johtuu lähinnä siitä, että mulla ei ole pientä rosteripannua.

Luonnollisesti mitä leveämpi pannu sitä enemmän etua siitä hyvästä pohjan kerrosrakenteesta ja lämmönlevityskyvystä on. On mulla tollanen paksupohjainen 28-senttinen Ronneby Maestro valurautapannukin, joka painaa kuin synti, mutta ei se siitä huolimatta vaan pysty jakamaan sitä lämpöä riittävän hyvin reunoille ja induktion kanssa pelatessa saa käytännössä aina hinkata jälkeenpäin jonkinnäköistä donitsin näköistä ruokarupea pois siitä pannun keskeltä, vaikka miten yrittäisi aluksi pienillä tehoilla lämmitellä pitkään. Valurautaliedellä se toimii sitten jo huomattavsti paremmin, mutta kuten arvata saattaa niin reagointi hellan nuppien kääntelyihin ei oo kiireistä hommaa.
 
Näyttäis muuten tulevan 18.8. taas Lidliin rosteripannuja myyntiin. Lyömätön hintalaatu-suhde.

1660070563247.png
 
Kellään heittää suositusta laadukkaasta rosteripannusta?
Merkki ja malli riippuu aika paljon siitä miten paljon olet valmis sijoittamaan pannuun..Itsellä käytössä Kuhn Rikon, Demeyere Industry sekä Demeyere Proline joita kaikkia voin suositella. Demeyere Proline pitäisi olla induktiolla paras rst-pannu.

Hankit minkä rst-pannun vain niin pohjan tulisi olla tarpeeksi paksu ettei pohja väänny. Minulle kävi ensimmäisellä halvemmalla rst- Tramontina pannullani niin että pohja vääntyi. Sitten hankin aina vain paksumpi pohjaisia pannuja (Proline pienemmässä 24 cm koossa koska sen paino on hyvin lähellä jo valuraudan painoa ja käyttäytyy kuin valurautapannu).
 
Hankit minkä rst-pannun vain niin pohjan tulisi olla tarpeeksi paksu ettei pohja väänny. Minulle kävi ensimmäisellä halvemmalla rst- Tramontina pannullani niin että pohja vääntyi. Sitten hankin aina vain paksumpi pohjaisia pannuja (Proline pienemmässä 24 cm koossa koska sen paino on hyvin lähellä jo valuraudan painoa ja käyttäytyy kuin valurautapannu).
Tramontina nyt ei kovin laadukkaan merkin maineessa ole, mutta kiinnostaa silti tietää, että miten sait vääntymään? Huudatitko induktiolla täydellä höngällä tyhjää pannua vai riittikö vähempikin?
 
Tramontina nyt ei kovin laadukkaan merkin maineessa ole, mutta kiinnostaa silti tietää, että miten sait vääntymään? Huudatitko induktiolla täydellä höngällä tyhjää pannua vai riittikö vähempikin?
Melko/hyvin varovasti sähkökeraamisella liedellä aloin sitä miedolla-keskilämmöllä käyttämään ja heti sen pohja rupesi vääntymään. Taisi olla kolmannen kokkauksen jälkeen kun pyysin ja sain amazonilta rahat takaisin enkä edes tarvinnut lähettää pannua takaisin. Kyllä se oli ns clad pannu eli 3 kerroksinen rst-alumiini-rst eikä mikään ihan hirveän ohut brasiliassa tehty pannu.
 
Olisiko näistä jotain esimerkkejä laittaa, kun myyntispeksien mukaan kaikki valmistajat toki kehuu omiaan? :hmm:
Leterface tuossa suosittelikin jo muutamaa vähän arvokkaampaa, noista edullisemman pään pannuista ihan hyviksi työkaluiksi ovat osoittautuneet tuo Lidlin 18.8. alkaen myyntiin tuleva Ernesto ja Ikean Sensuell.
 
Merkki ja malli riippuu aika paljon siitä miten paljon olet valmis sijoittamaan pannuun..Itsellä käytössä Kuhn Rikon, Demeyere Industry sekä Demeyere Proline joita kaikkia voin suositella. Demeyere Proline pitäisi olla induktiolla paras rst-pannu.

Hankit minkä rst-pannun vain niin pohjan tulisi olla tarpeeksi paksu ettei pohja väänny. Minulle kävi ensimmäisellä halvemmalla rst- Tramontina pannullani niin että pohja vääntyi. Sitten hankin aina vain paksumpi pohjaisia pannuja (Proline pienemmässä 24 cm koossa koska sen paino on hyvin lähellä jo valuraudan painoa ja käyttäytyy kuin valurautapannu).

Varmaan siinä 100€ +-30€ hyvästä pannusta. Katselin tuota scanpanin fusion 5 sarjaa, kenelläkään siitä kokemusta?
 
Aika tiukkaa keskustelua näköjään käyty rosteripakotuksesta jne. Ite kyllästyin enemmän kokkailevana ja asiasta tykkäävänä siihen, että teflonpannun joutui uusimaan vuoden välein ja nyt en esim muista koska oisin viimelsi teflonilla kotona mitään paistanut. Kaikki variantit löytyy ja kaikissa on puolensa. Määrällisesti eniten käytän rosteria, mut esim eilen se oli tiskaamatta ja tein kermaista kanakastiketta hiiliteräksellä.

Jos tykkää paistaa lettuja tai kananmunia tai kanaa tai kalaa niin rosteri on noille arkikokkailijalla liian vaikea ja tarvitsee huolletun rautapannun tai teflonia, mut muutoin rosterilla pärjää kyllä hyvin esim mitä vaan kastiketta tehdessä, kun pannuun tarttuva kama liukenee aina sinne kastikkeeseen.
 
Ajattelin, että voisin huvikseni päivitellä tänne omaa post-teflon-elämääni tälleen epähifistisestä näkökulmasta:

Tuossa joitakin kuukausia sitten kyllästyin minäkin teflon-pannujen surkeaan kestävyyteen ja tulin tähän ketjuun kyselemään, että mites kannattaisi edetä. Hommasin sitten Lodgen 30 cm valurautapannun ja siitä asti se on ollut pääasiallinen ruoanlaittoväline. Mitään rasvapolttoja tai muita kikkailuja en ole tehnyt, teen vaan ruokaa ja yleensä vaan pesaisen pannun kuumalla vedellä heti ruoanlaiton jälkeen. Olen tehnyt pannulla kaikennäköistä ruokaa, enkä ole mitään tomaattikastikkeitakaan vältellyt. Tykkään tosiaan laiskana monesti tehdä kastikkeetkin suoraan vaan samalle pannulle, jossa aluksi paistelee asiat.

Hyvin on pannu silti pelannut. Toisaalta käytän öljyä paistaessa kohtuullisen reilulla ranteella, monityydyttymättömät kasvisöljythän ovat lähinnä terveellisiä, enkä ole muutenkaan kokenut mitenkään pakottavaa tarvetta saada pannua "toimimaan" mahdollisimman pienellä öljymäärällä. Itseasiassa käytän teflon-pannujenkin kanssa joka tapauksessa öljyä, eikä mikään "kuivapaistokikkailu" oikein kiinnosta. Niin tai näin, kiinnipalaminen ei ole oikeastaan ollut minkäänlainen ongelma pannun kanssa minun ruoanlaittotyylilläni.

Oikeastaan ainoa isompi kritiikki pannua kohtaan on sen massiivinen koko ja paino, joten ajattelin että voisin ihan koemielessä napata Liiteristä tuollaisen vähän pienemmän rosteripannun kokeiluun tuohon rinnalle.
 
Itellä tosiaan käytössä Fiskarsin Hard Face teflon, OPA-Muurikan hiiliteräs, Heirolin Steel Classic teräs ja Ruotsin puolelta ICA merkin valurautainen ohukaispannu.

Hard Facea käytän ruoan lämmittämiseen ja sitten jos sipuleita kuulottelen vaikka jauhemaksapihveihin, tai jos on vaivattomalla päällä. Heirol taitaa nyt olla se yleispannu. Muurikka hiiliteräs on sitten lättyihin ja kunnon käryyttämiseen, pihvit, käristys, ja tykkään kananmunan paistaa rapsakaksi sillä myös. Ohukaispannu kai ohukaisten kanssa, myös tosi löysä massaset pihvit voisi mennä sillä.

On olemassa myös aika vanha teflon paistokasari, jolla teen sitten ison satsin sooseja, vaikka lasagneen. Pieni valurauta löytyy, mutta en käytä sitä, kun liian pieni... Pari teflon pannu löytyy, voisi lahjoittaa vaikka vanhemmille tai mökille, kun ei tule käytettyä.
 
Viimeksi muokattu:
Ikean rosterissa joku silikoninen alapinta kahvassa, joten se ei ainakaan päädy listalleni kun nuo tuppaa ajan saatossa aina hajoamaan keittiövälineissä. Pitää katsastaa se Lidl:n pannu huomenna.
 
Ikean rosterissa joku silikoninen alapinta kahvassa, joten se ei ainakaan päädy listalleni kun nuo tuppaa ajan saatossa aina hajoamaan keittiövälineissä. Pitää katsastaa se Lidl:n pannu huomenna.
Toisaalta haitanneeko tuo nyt niin, jos sillä ei oo kovin suurta funktionaalista merkitystä?

Lidlin pannut tulee vasta 18.8. eli ensi viikon torstaina.
 
Toisaalta haitanneeko tuo nyt niin, jos sillä ei oo kovin suurta funktionaalista merkitystä?

Lidlin pannut tulee vasta 18.8. eli ensi viikon torstaina.
Valitettavasti minua haittaa. Kaikenlaiset muovit ja kumit metallisissa keittiövälineissä hajoaa aina ennen aikojaan.

Hyvä huomio, etten mene huomenna raapimaan turhaa ovia.
 
Valitettavasti minua haittaa. Kaikenlaiset muovit ja kumit metallisissa keittiövälineissä hajoaa aina ennen aikojaan.

Hyvä huomio, etten mene huomenna raapimaan turhaa ovia.
Ei oo ainakaan vielä viiden vuoden kovan käytön aikana osoittanut hajoamisen merkkejä... Oikein tyytyväisiä ollaan oltu.
 
Silti todennäköisesti hajoaa ennen muuta pannua. Sellainen harmittaa että muutoin hyvä väline on pilalla tuollaisen takia. Minulla yksi Sanellin veitsi on muuten hyvässä iskussa mutta kumikahva on mennyt 20 vuodessa jotenkin limaiseksi.

No nämä on näitä omia valintakriteereitä, toisilla toisenlaiset.
 
Mikään ei ole ikuista. Ei edes valurauta, vaikka niin monesti näkee väitettävänkin.
 
No, itsellä Upon yli 45 vuotta vanha valurautapannu edelleen iskussa, samaten joku ruotsalainen vähintään yhtä vanha. Ei toki ikuisia mutta ei ihan nuoriakaan ja vuosia vielä edessä todennäköisesti useita.

Pointti oli että nuo silikonit välillä repsahtelee turhan aikaisin muutoin hyvässä työkalussa. Se harmittaa.
 
Mikään ei ole ikuista. Ei edes valurauta, vaikka niin monesti näkee väitettävänkin.

Ikuista ei, mutta muutaman sukupolven.

rosteripannuista huomio, varsinkin induktiolla, että jossain vaiheessa väärin käytettynä alin teräskerros kuoriutuu irti. Kotona kestää ihmisen eliniän jos ei toheloi.
 
Silti todennäköisesti hajoaa ennen muuta pannua. Sellainen harmittaa että muutoin hyvä väline on pilalla tuollaisen takia. Minulla yksi Sanellin veitsi on muuten hyvässä iskussa mutta kumikahva on mennyt 20 vuodessa jotenkin limaiseksi.

No nämä on näitä omia valintakriteereitä, toisilla toisenlaiset.

Siihen gummikahvan ympärille voi kietoa säämiskä- tai nahkanauhaa.
 
Fondi ei kyllä ole mikään liotettu pannun palamisjäte vaan ihan erikseen tehty vahva liemi.
Ainakin ameriikaksi pannun pohjaan ruskistunutta lihanesteherkkua kutsutaan hyvin yleisesti nimellä "fond", vaikka tarkalleen ottaen siitä valmistetaan fondia irrottamalla töhnät pannun pohjasta vapaavalintaisella nesteellä ja keittelemällä sitten kokoon. Sopiva ruskistuminen vaatii kunnon pannun, teflonilla ei tuollaista saa aikaiseksi.

 
Ainakin ameriikaksi pannun pohjaan ruskistunutta lihanesteherkkua kutsutaan hyvin yleisesti nimellä "fond", vaikka tarkalleen ottaen siitä valmistetaan fondia irrottamalla töhnät pannun pohjasta vapaavalintaisella nesteellä ja keittelemällä sitten kokoon. Sopiva ruskistuminen vaatii kunnon pannun, teflonilla ei tuollaista saa aikaiseksi.


Noup. Tuo on gravy-niminen soossi.
 
Jenkit tosiaan puhui fondista, mutta yhtä kaikki, jos pannun pohjaan tarttuu käristettävästä tavarasta osa, joka ruskistuu, muttei ehdi palaa, niin tuo on kuitenkin veteen tai muuhun kastikemateriaaliin liuenneena maillard reaktion kokenutta maukasta tavaraa.
 
Näyttäis muuten tulevan 18.8. taas Lidliin rosteripannuja myyntiin. Lyömätön hintalaatu-suhde.
Mainoksen mukaan näyttää olevan vain 24 koossa ja hinta tosiaan vain 17,99€. Ikean rosteripannuista kuullut että ovat paksupohjaisia mutta entä nuo Lidlin Ernesto rosterpannut? Ei että aikoisin ostaa kun itsellä rosterina löytyy jo koot 20, 26 ja 28 cm mutta ihan mielenkiinnolla että voiko todella tuohon hintaan saada 'huolenpidolla elinikäisen' pannun?
IMG_20220817_204501_edit_154482973282155.jpg
 
Mainoksen mukaan näyttää olevan vain 24 koossa ja hinta tosiaan vain 17,99€. Ikean rosteripannuista kuullut että ovat paksupohjaisia mutta entä nuo Lidlin Ernesto rosterpannut? Ei että aikoisin ostaa kun itsellä rosterina löytyy jo koot 20, 26 ja 28 cm mutta ihan mielenkiinnolla että voiko todella tuohon hintaan saada 'huolenpidolla elinikäisen' pannun?
IMG_20220817_204501_edit_154482973282155.jpg
On nää suhteellisen paksupohjaisia. Oisko 5...6-millisiä, ellei ole design muuttunut. Itellä on 28-senttinen, muttei oikein mitään työkalua millä tuon pohjan paksuuden tuosta järkevästi varmistaisi. Näähän on nyt itse asiassa kallistuneet huomattavasti, aiemmin sai 28-senttisen 15 eurolla ja 24-senttisen 13 eurolla, mutta elämme kovia aikoja, ystävä hyvä. Eipä tuo tuohonkaan hintaan ole huono edes kokeiluna.
 
On nää suhteellisen paksupohjaisia. Oisko 5...6-millisiä, ellei ole design muuttunut. Itellä on 28-senttinen, muttei oikein mitään työkalua millä tuon pohjan paksuuden tuosta järkevästi varmistaisi. Näähän on nyt itse asiassa kallistuneet huomattavasti, aiemmin sai 28-senttisen 15 eurolla ja 24-senttisen 13 eurolla, mutta elämme kovia aikoja, ystävä hyvä. Eipä tuo tuohonkaan hintaan ole huono edes kokeiluna.
Kävin Lidlissä katsomassa, oli lähimyymälässä vain 1 kpl jäljellä. Pohja (levy) vaikutti tarpeeksi paksulta mutta sivut olivat ohuita kuin useissa halvimman luokan rst-kattiloissa. Itse jos hankkisin mahdollisimman varmaa ja edullista rst-pannua kallistuisin 3-kerros ratkaisuun pohjalevyllisen pannun sijaan, mutta ei sekään tae ole pannun kestävyydestä. Käyttäväthän jotkut kalliimmatkin pannut pohjassa levyä vaikkei ehkä ole optimaallisin ratkaisu paistinpannussa (rst-kattiloissa sitten pohjalevy usein onkin ihan eri juttu).
.
 
Kävin Lidlissä katsomassa, oli lähimyymälässä vain 1 kpl jäljellä. Pohja (levy) vaikutti tarpeeksi paksulta mutta sivut olivat ohuita kuin useissa halvimman luokan rst-kattiloissa. Itse jos hankkisin mahdollisimman varmaa ja edullista rst-pannua kallistuisin 3-kerros ratkaisuun pohjalevyllisen pannun sijaan, mutta ei sekään tae ole pannun kestävyydestä. Käyttäväthän jotkut kalliimmatkin pannut pohjassa levyä vaikkei ehkä ole optimaallisin ratkaisu paistinpannussa (rst-kattiloissa sitten pohjalevy usein onkin ihan eri juttu).
.
Noi ymmärtääkseni on 3-kerroksisia pohjaltaan joka tapauksessa? Miksi reunat pitäisi olla muuta kuin ohutta rosteria? Lähinnä lisämatsku tuo vain painoa ja hankaloittaa siten käytettävyyttä imo. Kun kyseessä on alle kahenkympin pannu, niin jostain kohtaa tietty pitää tinkiä, jos vertaa toistasataa euroa maksaviin pannuihin ja mielestäni tuo on juuri se kohta, jossa siitä tinkimisestä syntyy vähiten haittaa.
 
Noi ymmärtääkseni on 3-kerroksisia pohjaltaan joka tapauksessa? Miksi reunat pitäisi olla muuta kuin ohutta rosteria? Lähinnä lisämatsku tuo vain painoa ja hankaloittaa siten käytettävyyttä imo. Kun kyseessä on alle kahenkympin pannu, niin jostain kohtaa tietty pitää tinkiä, jos vertaa toistasataa euroa maksaviin pannuihin ja mielestäni tuo on juuri se kohta, jossa siitä tinkimisestä syntyy vähiten haittaa.
Noinkin voi ajatella, mutta itse ajattelin kun hankin Tramontina rst-pannun että noin 40€ investointi 3-kerros pannuun olisi paras hinta/kestävyyden suhteen. Noh se Tramontina ei kestänyt edes pientä tehoa vaikka onkin monen mielestä laadukas pannu. Jokatapauksessa mielestäni jos pannun laatu kestää vuosikymmeniä niin vaikka satasen investointi mahdollisimman laadukkaaseen pannuun kannattaa vrt että ostaa vaikka 5 kpl vähän heikkolaatuisimpia pannuja joita sitten ostelee joidenkin vuosien välillä aina uudestaan.

Allaolevassa linkissä (englanniksi) teknisempää mietintää rst-pannujen rakenteiden eroista:

 
Noinkin voi ajatella, mutta itse ajattelin kun hankin Tramontina rst-pannun että noin 40€ investointi 3-kerros pannuun olisi paras hinta/kestävyyden suhteen. Noh se Tramontina ei kestänyt edes pientä tehoa vaikka onkin monen mielestä laadukas pannu. Jokatapauksessa mielestäni jos pannun laatu kestää vuosikymmeniä niin vaikka satasen investointi mahdollisimman laadukkaaseen pannuun kannattaa vrt että ostaa vaikka 5 kpl vähän heikkolaatuisimpia pannuja joita sitten ostelee joidenkin vuosien välillä aina uudestaan.

Allaolevassa linkissä (englanniksi) teknisempää mietintää rst-pannujen rakenteiden eroista:

No sithän sitä pitää vaan ostaa niitä kolminumeroisen hinnan pannuja eikä yrittää väkisin verrata 1/10 hintaisia pannuja sellaisiin, koska se olisi jo vähän älytöntä.

Mut aika monet tuolla tien päälläkin pääsee paikasta A paikkaan B ihan yhtä nopeasti ja ongelmattomasti Corollalla kuin S-mersullakin.
 
No sithän sitä pitää vaan ostaa niitä kolminumeroisen hinnan pannuja eikä yrittää väkisin verrata 1/10 hintaisia pannuja sellaisiin, koska se olisi jo vähän älytöntä.

Mut aika monet tuolla tien päälläkin pääsee paikasta A paikkaan B ihan yhtä nopeasti ja ongelmattomasti Corollalla kuin S-mersullakin.
Nyt kyse siis nimenomaan siitä Ernesto 24 cm rst-pannusta kun muita malleja ei tainnut olla saatavissa tällä hetkellä. Eli esimerkiksi jos paistaa vähänkään isomman kappaleen, esimerkiksi pihvin, niin pihvi koskettaa pannun ohutta seinämää. Tämä voi johtaa esimerkiksi ongelmiin pannun sivujen puhdistuksen kanssa sekä tehdä vaikeaksi pihvin tasaisen paiston. Pienemmät pihvit jotka mahtuvat mukavasti pannun pohjaan koskettamatta seinämää paistuvatkin varmasti ihan tai melkein samalla tavalla alle 20€ pannullaa kuin reilun 200€ pannulla. Ja nimenomaan olen samaa mieltä että jos käyttää pääasiassa vaikka hiiliteräspannua, niin kokeiluna, tai jopa ainoana rst-pannuna 20€ pannu saattaa olla ainoa mitä tarvitsee (jopa vain 24 cm koossa).
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 399
Viestejä
4 489 786
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom