Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Niin no, ei sitä ennen kovin happamia kastikkeita tehtykään. Jos sinne ruskeaan soosiin edes jotain läskinpalaa ja suolaa sai sekaan niin sen pystyi jo laskemaan voitoksi.
Kyllähän hyvä valurautapannu yleensä helpompi ja monikäyttöisempi on kuin hiiliteräspannu, mutta kerrospohjalla varustettu rosteripannu on kaikkein monikäyttöisin ja helppohoitoisin ja yleensä levittää lämmön huomattavasti paremmin etenkin induktioliedellä kuin pelkkä valurauta ja on myös keveytensä vuoksi huomattavasti helpompi käsitellä.
Kyllä, ihan oikeasti, kun siellä sandwich-pohjassa on oma alumiinikerros sitä lämmön levittämistä varten ja yleensä mahdollisimman hyvin magnetisoivaa terästä perus valurautaa tai hiiliterästä paremman hyötysuhteen saavuttamiseksi induktiolla. Näillä ei tapahdu rinkipolttoa yhtä helposti kuin valuraudalla ja etenkin ohuella hiiliteräksellä.Miksi monikäyttöisin, ei ole vielä kokemusta ? Mikä levittää/kestää lämmön paremmin kuin valurauta ? Rosteri ? Ihanko oikeasti ?
Marginaalikamaa? Sä et ainakaan keittiöalalla ole töissä. Jos tää on pakotusta, niin aika herkillä on.Tämän rosteripakotuksen jälkeen täytyy vain ihmetellä, että miksi kaikki ei niitä käytä ja pannut ovat lähinnä marginaalikamaa.
Tämän rosteripakotuksen jälkeen täytyy vain ihmetellä, että miksi kaikki ei niitä käytä ja pannut ovat lähinnä marginaalikamaa.
Lämpöä kunnes irtoaa talouspaperilla.Onko muuten jotain kätevää vinkkiä saada sulanutta muovia irti rosteripannusta? Unohdin muovisen kauhan kuumalle pannulle jostain syystä ja siitä jäi pieni määrä muovia kiinni keskelle pannua. Jonkun marttojen tms. ohjeen mukaan kiehautin pesuaineseosta, muttei se auttanut.
No niinpä tietenkin, kiitos.Lämpöä kunnes irtoaa talouspaperilla.
Rosteripannua käytän aina kun voin, mutta en kananmunien enkä kanan paistoon. Kalalle olenkin allerginen. Nyt kun tietää niksit niin rosteria voi käyttää aika paljon, mutta kyllä se ensin tuntui hankalle, kun kaikki tuntui tarttuvan kiinni.Kysymys rosteripannumiehille. Jos vertaa valurautapannua ja rosteripannua niin ovatko yhtä helppoja paistaa sekalaista kamaa? Valuraudalla ja hiiliteräksellä itse onnistun hyvin mutta induktio hankaloittaa 28 pannun käyttöä kun ei kuumene reunoilta kunnolla. 20cm pannu toimii erittäin hyvin.
Just tulin Italiasta lomalta ja talossa oli kaasuliesi. On se vaan hyvä paistamiseen kun isokin pannu lämpiää tasaisesti, mutta induktio on parempi ja nopeampi kun pelataan kattiloiden kanssa. Kaasu kuumentaa kattiloiden kahvoja epämiellyttävästi ja tuo tarpeetonta lämpöä keittiöön.
Hyvä sandwich-pohja auttaa just tuohon. En oo induktiolla koskaan saanut rosteripannulla jämähtämään yhtä pahasti juttuja kiinni kuin valuraudalla tai hiiliteräksellä, just siihen induktiodonitsiin, mikä kuumenee paljon enemmän kuin reunat. Munanpaistoon käytän kyllä yleensä pientä valurautapannua tai hiiliteräspannua, mutta se johtuu lähinnä siitä, että mulla ei ole pientä rosteripannua.Kysymys rosteripannumiehille. Jos vertaa valurautapannua ja rosteripannua niin ovatko yhtä helppoja paistaa sekalaista kamaa? Valuraudalla ja hiiliteräksellä itse onnistun hyvin mutta induktio hankaloittaa 28 pannun käyttöä kun ei kuumene reunoilta kunnolla. 20cm pannu toimii erittäin hyvin.
Ehkä joudun taipuu tähän pakotuksen uhrina..Näyttäis muuten tulevan 18.8. taas Lidliin rosteripannuja myyntiin. Lyömätön hintalaatu-suhde.
SamaEhkä joudun taipuu tähän pakotuksen uhrina..
Merkki ja malli riippuu aika paljon siitä miten paljon olet valmis sijoittamaan pannuun..Itsellä käytössä Kuhn Rikon, Demeyere Industry sekä Demeyere Proline joita kaikkia voin suositella. Demeyere Proline pitäisi olla induktiolla paras rst-pannu.Kellään heittää suositusta laadukkaasta rosteripannusta?
Tramontina nyt ei kovin laadukkaan merkin maineessa ole, mutta kiinnostaa silti tietää, että miten sait vääntymään? Huudatitko induktiolla täydellä höngällä tyhjää pannua vai riittikö vähempikin?Hankit minkä rst-pannun vain niin pohjan tulisi olla tarpeeksi paksu ettei pohja väänny. Minulle kävi ensimmäisellä halvemmalla rst- Tramontina pannullani niin että pohja vääntyi. Sitten hankin aina vain paksumpi pohjaisia pannuja (Proline pienemmässä 24 cm koossa koska sen paino on hyvin lähellä jo valuraudan painoa ja käyttäytyy kuin valurautapannu).
Hyvä sandwich-pohja auttaa just tuohon.
Melko/hyvin varovasti sähkökeraamisella liedellä aloin sitä miedolla-keskilämmöllä käyttämään ja heti sen pohja rupesi vääntymään. Taisi olla kolmannen kokkauksen jälkeen kun pyysin ja sain amazonilta rahat takaisin enkä edes tarvinnut lähettää pannua takaisin. Kyllä se oli ns clad pannu eli 3 kerroksinen rst-alumiini-rst eikä mikään ihan hirveän ohut brasiliassa tehty pannu.Tramontina nyt ei kovin laadukkaan merkin maineessa ole, mutta kiinnostaa silti tietää, että miten sait vääntymään? Huudatitko induktiolla täydellä höngällä tyhjää pannua vai riittikö vähempikin?
Leterface tuossa suosittelikin jo muutamaa vähän arvokkaampaa, noista edullisemman pään pannuista ihan hyviksi työkaluiksi ovat osoittautuneet tuo Lidlin 18.8. alkaen myyntiin tuleva Ernesto ja Ikean Sensuell.Olisiko näistä jotain esimerkkejä laittaa, kun myyntispeksien mukaan kaikki valmistajat toki kehuu omiaan?
Merkki ja malli riippuu aika paljon siitä miten paljon olet valmis sijoittamaan pannuun..Itsellä käytössä Kuhn Rikon, Demeyere Industry sekä Demeyere Proline joita kaikkia voin suositella. Demeyere Proline pitäisi olla induktiolla paras rst-pannu.
Hankit minkä rst-pannun vain niin pohjan tulisi olla tarpeeksi paksu ettei pohja väänny. Minulle kävi ensimmäisellä halvemmalla rst- Tramontina pannullani niin että pohja vääntyi. Sitten hankin aina vain paksumpi pohjaisia pannuja (Proline pienemmässä 24 cm koossa koska sen paino on hyvin lähellä jo valuraudan painoa ja käyttäytyy kuin valurautapannu).
Minulla on 26 cm Kuhn Rikon ja tänään siitä 130€ saisi vielä 10% alennusta. Tässä pannussa on mielestäni hyvin miellyttävä kahva. Ostin itse sen verkkokaupasta Swiss Multiply Frying Pan Ø 26 cm, itse maksoin noin 85€ tarjouksessa kun oli.Varmaan siinä 100€ +-30€ hyvästä pannusta.
Toisaalta haitanneeko tuo nyt niin, jos sillä ei oo kovin suurta funktionaalista merkitystä?Ikean rosterissa joku silikoninen alapinta kahvassa, joten se ei ainakaan päädy listalleni kun nuo tuppaa ajan saatossa aina hajoamaan keittiövälineissä. Pitää katsastaa se Lidl:n pannu huomenna.
Valitettavasti minua haittaa. Kaikenlaiset muovit ja kumit metallisissa keittiövälineissä hajoaa aina ennen aikojaan.Toisaalta haitanneeko tuo nyt niin, jos sillä ei oo kovin suurta funktionaalista merkitystä?
Lidlin pannut tulee vasta 18.8. eli ensi viikon torstaina.
Ei oo ainakaan vielä viiden vuoden kovan käytön aikana osoittanut hajoamisen merkkejä... Oikein tyytyväisiä ollaan oltu.Valitettavasti minua haittaa. Kaikenlaiset muovit ja kumit metallisissa keittiövälineissä hajoaa aina ennen aikojaan.
Hyvä huomio, etten mene huomenna raapimaan turhaa ovia.
Mikään ei ole ikuista. Ei edes valurauta, vaikka niin monesti näkee väitettävänkin.
Silti todennäköisesti hajoaa ennen muuta pannua. Sellainen harmittaa että muutoin hyvä väline on pilalla tuollaisen takia. Minulla yksi Sanellin veitsi on muuten hyvässä iskussa mutta kumikahva on mennyt 20 vuodessa jotenkin limaiseksi.
No nämä on näitä omia valintakriteereitä, toisilla toisenlaiset.
Siihen gummikahvan ympärille voi kietoa säämiskä- tai nahkanauhaa.
metallikahvaisen pannun voi laittaa uuniin.
Niin tietysti. Alkuperäinen viesti käsitteli kuitenkin gummikahvaista veistä. Tämä tietysti on pannutriidi, mutta olisi hitsin hienoa jos luettaisiin viesti ennen vastaamista.
Fondi ei kyllä ole mikään liotettu pannun palamisjäte vaan ihan erikseen tehty vahva liemi.
Ainakin ameriikaksi pannun pohjaan ruskistunutta lihanesteherkkua kutsutaan hyvin yleisesti nimellä "fond", vaikka tarkalleen ottaen siitä valmistetaan fondia irrottamalla töhnät pannun pohjasta vapaavalintaisella nesteellä ja keittelemällä sitten kokoon. Sopiva ruskistuminen vaatii kunnon pannun, teflonilla ei tuollaista saa aikaiseksi.
Ainakin ameriikaksi pannun pohjaan ruskistunutta lihanesteherkkua kutsutaan hyvin yleisesti nimellä "fond", vaikka tarkalleen ottaen siitä valmistetaan fondia irrottamalla töhnät pannun pohjasta vapaavalintaisella nesteellä ja keittelemällä sitten kokoon. Sopiva ruskistuminen vaatii kunnon pannun, teflonilla ei tuollaista saa aikaiseksi.
Deglazing (cooking) - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Turha vissiin jatkaa, kun et viitsi edes parin kappaleen mittaista sivua lukea, mutta jos nyt lainaan tähän vielä tiivistelmän tiivistelmän:Noup. Tuo on gravy-niminen soossi.
The French culinary term for these deposits is sucs, from the Latin word succus (sap). -- In the United States, fond may also be used interchangeably with sucs.
Mainoksen mukaan näyttää olevan vain 24 koossa ja hinta tosiaan vain 17,99€. Ikean rosteripannuista kuullut että ovat paksupohjaisia mutta entä nuo Lidlin Ernesto rosterpannut? Ei että aikoisin ostaa kun itsellä rosterina löytyy jo koot 20, 26 ja 28 cm mutta ihan mielenkiinnolla että voiko todella tuohon hintaan saada 'huolenpidolla elinikäisen' pannun?Näyttäis muuten tulevan 18.8. taas Lidliin rosteripannuja myyntiin. Lyömätön hintalaatu-suhde.
On nää suhteellisen paksupohjaisia. Oisko 5...6-millisiä, ellei ole design muuttunut. Itellä on 28-senttinen, muttei oikein mitään työkalua millä tuon pohjan paksuuden tuosta järkevästi varmistaisi. Näähän on nyt itse asiassa kallistuneet huomattavasti, aiemmin sai 28-senttisen 15 eurolla ja 24-senttisen 13 eurolla, mutta elämme kovia aikoja, ystävä hyvä. Eipä tuo tuohonkaan hintaan ole huono edes kokeiluna.Mainoksen mukaan näyttää olevan vain 24 koossa ja hinta tosiaan vain 17,99€. Ikean rosteripannuista kuullut että ovat paksupohjaisia mutta entä nuo Lidlin Ernesto rosterpannut? Ei että aikoisin ostaa kun itsellä rosterina löytyy jo koot 20, 26 ja 28 cm mutta ihan mielenkiinnolla että voiko todella tuohon hintaan saada 'huolenpidolla elinikäisen' pannun?
Kävin Lidlissä katsomassa, oli lähimyymälässä vain 1 kpl jäljellä. Pohja (levy) vaikutti tarpeeksi paksulta mutta sivut olivat ohuita kuin useissa halvimman luokan rst-kattiloissa. Itse jos hankkisin mahdollisimman varmaa ja edullista rst-pannua kallistuisin 3-kerros ratkaisuun pohjalevyllisen pannun sijaan, mutta ei sekään tae ole pannun kestävyydestä. Käyttäväthän jotkut kalliimmatkin pannut pohjassa levyä vaikkei ehkä ole optimaallisin ratkaisu paistinpannussa (rst-kattiloissa sitten pohjalevy usein onkin ihan eri juttu).On nää suhteellisen paksupohjaisia. Oisko 5...6-millisiä, ellei ole design muuttunut. Itellä on 28-senttinen, muttei oikein mitään työkalua millä tuon pohjan paksuuden tuosta järkevästi varmistaisi. Näähän on nyt itse asiassa kallistuneet huomattavasti, aiemmin sai 28-senttisen 15 eurolla ja 24-senttisen 13 eurolla, mutta elämme kovia aikoja, ystävä hyvä. Eipä tuo tuohonkaan hintaan ole huono edes kokeiluna.
Noi ymmärtääkseni on 3-kerroksisia pohjaltaan joka tapauksessa? Miksi reunat pitäisi olla muuta kuin ohutta rosteria? Lähinnä lisämatsku tuo vain painoa ja hankaloittaa siten käytettävyyttä imo. Kun kyseessä on alle kahenkympin pannu, niin jostain kohtaa tietty pitää tinkiä, jos vertaa toistasataa euroa maksaviin pannuihin ja mielestäni tuo on juuri se kohta, jossa siitä tinkimisestä syntyy vähiten haittaa.Kävin Lidlissä katsomassa, oli lähimyymälässä vain 1 kpl jäljellä. Pohja (levy) vaikutti tarpeeksi paksulta mutta sivut olivat ohuita kuin useissa halvimman luokan rst-kattiloissa. Itse jos hankkisin mahdollisimman varmaa ja edullista rst-pannua kallistuisin 3-kerros ratkaisuun pohjalevyllisen pannun sijaan, mutta ei sekään tae ole pannun kestävyydestä. Käyttäväthän jotkut kalliimmatkin pannut pohjassa levyä vaikkei ehkä ole optimaallisin ratkaisu paistinpannussa (rst-kattiloissa sitten pohjalevy usein onkin ihan eri juttu).
.
Noinkin voi ajatella, mutta itse ajattelin kun hankin Tramontina rst-pannun että noin 40€ investointi 3-kerros pannuun olisi paras hinta/kestävyyden suhteen. Noh se Tramontina ei kestänyt edes pientä tehoa vaikka onkin monen mielestä laadukas pannu. Jokatapauksessa mielestäni jos pannun laatu kestää vuosikymmeniä niin vaikka satasen investointi mahdollisimman laadukkaaseen pannuun kannattaa vrt että ostaa vaikka 5 kpl vähän heikkolaatuisimpia pannuja joita sitten ostelee joidenkin vuosien välillä aina uudestaan.Noi ymmärtääkseni on 3-kerroksisia pohjaltaan joka tapauksessa? Miksi reunat pitäisi olla muuta kuin ohutta rosteria? Lähinnä lisämatsku tuo vain painoa ja hankaloittaa siten käytettävyyttä imo. Kun kyseessä on alle kahenkympin pannu, niin jostain kohtaa tietty pitää tinkiä, jos vertaa toistasataa euroa maksaviin pannuihin ja mielestäni tuo on juuri se kohta, jossa siitä tinkimisestä syntyy vähiten haittaa.
No sithän sitä pitää vaan ostaa niitä kolminumeroisen hinnan pannuja eikä yrittää väkisin verrata 1/10 hintaisia pannuja sellaisiin, koska se olisi jo vähän älytöntä.Noinkin voi ajatella, mutta itse ajattelin kun hankin Tramontina rst-pannun että noin 40€ investointi 3-kerros pannuun olisi paras hinta/kestävyyden suhteen. Noh se Tramontina ei kestänyt edes pientä tehoa vaikka onkin monen mielestä laadukas pannu. Jokatapauksessa mielestäni jos pannun laatu kestää vuosikymmeniä niin vaikka satasen investointi mahdollisimman laadukkaaseen pannuun kannattaa vrt että ostaa vaikka 5 kpl vähän heikkolaatuisimpia pannuja joita sitten ostelee joidenkin vuosien välillä aina uudestaan.
Allaolevassa linkissä (englanniksi) teknisempää mietintää rst-pannujen rakenteiden eroista:
Cladded sidewalls vs. disc-bottomed cookware: which is better?
www.centurylife.org
Nyt kyse siis nimenomaan siitä Ernesto 24 cm rst-pannusta kun muita malleja ei tainnut olla saatavissa tällä hetkellä. Eli esimerkiksi jos paistaa vähänkään isomman kappaleen, esimerkiksi pihvin, niin pihvi koskettaa pannun ohutta seinämää. Tämä voi johtaa esimerkiksi ongelmiin pannun sivujen puhdistuksen kanssa sekä tehdä vaikeaksi pihvin tasaisen paiston. Pienemmät pihvit jotka mahtuvat mukavasti pannun pohjaan koskettamatta seinämää paistuvatkin varmasti ihan tai melkein samalla tavalla alle 20€ pannullaa kuin reilun 200€ pannulla. Ja nimenomaan olen samaa mieltä että jos käyttää pääasiassa vaikka hiiliteräspannua, niin kokeiluna, tai jopa ainoana rst-pannuna 20€ pannu saattaa olla ainoa mitä tarvitsee (jopa vain 24 cm koossa).No sithän sitä pitää vaan ostaa niitä kolminumeroisen hinnan pannuja eikä yrittää väkisin verrata 1/10 hintaisia pannuja sellaisiin, koska se olisi jo vähän älytöntä.
Mut aika monet tuolla tien päälläkin pääsee paikasta A paikkaan B ihan yhtä nopeasti ja ongelmattomasti Corollalla kuin S-mersullakin.