- Liittynyt
- 24.06.2017
- Viestejä
- 4 859
Jos pihvi nojaa pannun reunoille asti niin siinä on silloin valittu pihville ihan liian pieni pannu. Ja noin muutenkin en mä ole vielä mitään sellaista pinnoittamatonta paistinpannua käyttänyt, missä lämpöä riittäisi reunoille niin, että se ei juuri eroa paistopinnan lämmöstä. Vaikka ne reunat olisi paksummat, niin kyllä ne vaan jäähtyy niin pirun nopeasti heti kun ne siitä lämmönlähteestä nousee irti ja saa ilmaa molemmille reunoille. Hyvinhän sen huomaa ihan niissä patinanrakennushommissakin hiiliteräksen kanssa. Mutta rosteripannussa on edelleen se hyvä puoli, että vaikka siihen reunaan saisi jotain jämähtämään kiinni, niin se on todella helppo ja nopea puhdistaa pelkällä karhunkielellä ilman että tarvii varoa niitä patinoita. Silti pidän tollasta vähän hakemalla haettuna ongelmana keveyden tuomaan käsittelyhyötyyn nähden arkikäytössä.Nyt kyse siis nimenomaan siitä Ernesto 24 cm rst-pannusta kun muita malleja ei tainnut olla saatavissa tällä hetkellä. Eli esimerkiksi jos paistaa vähänkään isomman kappaleen, esimerkiksi pihvin, niin pihvi koskettaa pannun ohutta seinämää. Tämä voi johtaa esimerkiksi ongelmiin pannun sivujen puhdistuksen kanssa sekä tehdä vaikeaksi pihvin tasaisen paiston. Pienemmät pihvit jotka mahtuvat mukavasti pannun pohjaan koskettamatta seinämää paistuvatkin varmasti ihan tai melkein samalla tavalla alle 20€ pannullaa kuin reilun 200€ pannulla. Ja nimenomaan olen samaa mieltä että jos käyttää pääasiassa vaikka hiiliteräspannua, niin kokeiluna, tai jopa ainoana rst-pannuna 20€ pannu saattaa olla ainoa mitä tarvitsee (jopa vain 24 cm koossa).