Rypsiöljy on ihan ok, mutta paljon parempia ovat rypäleensiemenöljy, pellavaöljy tai auringonkukkaöljy. Öljyssä pitää olla paljon monityydyttyttymättömiä rasvahappoja, jotka mudostaa niitä polymeereja.
"Rasvan polymerisoitumisessa tarvitaan hiiliatomien välisiä kaksoissidoksia, joihin toiset molekyylit voivat kiinnittyä. Tyydyttyneissä rasvoissa kaksoissidoksia ei ole, tyydyttymättömissä on yksi kaksoissidos per molekyyli ja monityydyttymättömissä vähintään kaksi. Kannattaa siis valita
mahdollisimman monityydyttymätön rasva. Eri rasvojen ominaisuuksista tarkemmin alla olevassa taulukossa."
Internet on täynnä monenlaisia ohjeita valurauta- ja hiiliteräspannujen rasvapolttoon. Mutta mitä rasvapoltossa oikeastaan tapahtuu? Onko rasvan laadulla merkitystä? Valurauta ja hiiliteräs ovat mainioita materiaaleja, mutta niillä on kaksi huonoa puolta: molemmat ovat herkkiä ruostumaan ja ruoka t
paistopinta.net
Minusta parasta uudelle pannulle on rasvaiset naudan pihvit. Nauta kestää pienen tarttumisen esim. kalaan, munakkaaseen, pekoniin tai kanaan verrattuna ja oman kokemuksen mukaan tarttuu vähemmän kuin esim. pekoni vaikka pekoni onkin rasvaista. Muutama viikko sitten tein hiiliteräspannulla Wagyu:n ulkofilepihvit, jonka sivutuotteena pinnoite parani taas huomattavasti eikä tarttunut lainkaan eikä voita tarvinnut käyttää