Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Liittynyt
23.07.2023
Viestejä
29

Saksalaisen testin (maksullinen pari €) mukaan vieläkin lähes kaikista (testin) emaloiduista pannuista irtoaa Kadmiumia ja monista valurautapannuista irtosi muita haitallisia raskasmetalleja kun valurautapannuissa laboratoriossa keitettiin 0,5% happamoitua vettä tunnin aikana.

Alkaa vaikuttamaan enemmän ja enemmän siltä että Matfer-pannujen skandaali oli vain esimerkki siitä että hiiliteräs ja valurauta pannuja ei tosiaan tulisi käyttää yhtään pidempään ruuanlaittoon mikäli mukana on hapokkaita aineksia. Täytyy yrittää puhua vaimollekin tästä...
Miten siellä Staub ja LC pärjäsi?
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Miten siellä Staub ja LC pärjäsi?
Staub ja halpis WAS emaloidut pannut taisi olla ainoita joista ei havaittu raskasmetalleja. Muista emalloiduista pannuista tuli ainakin Kadmiumia. "Puhtaista" valurauta pannuista pisti silmään uusi kallis saksalainen merkki josta olen aiemmin maininnut josta myös saattaa muodostua haitallisia määriä
kromia, rautaa, mangaania,vanadiumiua. Joistakin testin valurautapannuista tuli esiin myös arseniikki kuten tietyistä Matfer pannuista oli ranskalaisen labran testin mukaan tullut pitkän hapon keittelyssä.
 
Liittynyt
30.04.2024
Viestejä
431
Staub ja halpis WAS emaloidut pannut taisi olla ainoita joista ei havaittu raskasmetalleja. Muista emalloiduista pannuista tuli ainakin Kadmiumia. "Puhtaista" valurauta pannuista pisti silmään uusi kallis saksalainen merkki josta olen aiemmin maininnut josta myös saattaa muodostua haitallisia määriä
kromia, rautaa, mangaania,vanadiumiua. Joistakin testin valurautapannuista tuli esiin myös arseniikki kuten tietyistä Matfer pannuista oli ranskalaisen labran testin mukaan tullut pitkän hapon keittelyssä.
Miten ne metallit pääsee liukenemaan sen emalin läpi?
 
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
131
Pitäis alkaa kattelemaan ruostumattomasta teräksestä pannua ni saako suomesta hyvää laatua vai pitääkö alkaa kattelemaan amazonista?
Kokeilin ainakin etsiä onko suomessa myynnissä WMF, Zwilling, Fissler, Made-in merkkejä mitä tuolla netissä suositellaan hyvä laatusina mut eipä taida suomesta löytyä?
Culimat 5-ply

Tämä pannu ollut nyt itsellä käytössä tovin ja ollut erittäin tyytyväinen.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Hestan nanobond titanium päällysteiset italiassa valmistut USA pannut ovat keränneet hyviä arvosteluja - nämä varmaan lähemmäs 500€ kappale jos suomesta ostaa jos ei ole rahasta kiinni:
 
Liittynyt
23.07.2023
Viestejä
29
Hestan nanobond titanium päällysteiset italiassa valmistut USA pannut ovat keränneet hyviä arvosteluja - nämä varmaan lähemmäs 500€ kappale jos suomesta ostaa jos ei ole rahasta kiinni:
Muistan, että nelisen vuotta sitten kitchenone.fi myi Nanobond 10 piece settiä hintaan 999. Tällä hetkellä 28cm Nanobond pannu näyttäisi olevan siellä tarjouksessa 245 ja tuo setti loppuunmyyty, mutta 1899 hintana tarjouksessa.

Kaippa tuo suht kestävä voi olla mutta pinnoite mikä pinnoite. Pikkuisen helpompi vissiin pestä vs rosteri, mutta en tuossa oikeen juuri muita etuja näe kun astetiikan ja jos nikkelii/kromi rosterissa aiheuttaa päänvaivaa. Takuulla naarmuuntuu jos kovempaa raaputtaa metallilla. Itseä vähän mietityttäisi, että lohkeaako tai kuluuko sieltä aikanaan rosteria alta näkyviin.

Patentit taitaa olla jo vanhentunut, niin näitä vastaavia voi alkaa ilmaantua jos ei ole jo markkinoilla.




Mieluummin ostaisin jonkin täys titaani metallipintaisen pannun.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Muistan, että nelisen vuotta sitten kitchenone.fi myi Nanobond 10 piece settiä hintaan 999. Tällä hetkellä 28cm Nanobond pannu näyttäisi olevan siellä tarjouksessa 245 ja tuo setti loppuunmyyty, mutta 1899 hintana tarjouksessa.

Kaippa tuo suht kestävä voi olla mutta pinnoite mikä pinnoite. Pikkuisen helpompi vissiin pestä vs rosteri, mutta en tuossa oikeen juuri muita etuja näe kun astetiikan ja jos nikkelii/kromi rosterissa aiheuttaa päänvaivaa. Takuulla naarmuuntuu jos kovempaa raaputtaa metallilla. Itseä vähän mietityttäisi, että lohkeaako tai kuluuko sieltä aikanaan rosteria alta näkyviin.

Patentit taitaa olla jo vanhentunut, niin näitä vastaavia voi alkaa ilmaantua jos ei ole jo markkinoilla.




Mieluummin ostaisin jonkin täys titaani metallipintaisen pannun.
Nimenomaan näin sanoisin minäkin että tuo titaanipinnoite aikanaan kuluu kuten yhdessä testissä näin että jos oikein kovalla hinkkaa tulee pientä jälkeä mutta helpompi pitää Hestan pannua hionomman näköisenä kuin normirosteripannua jos pitää tärkeänä että rosteripannu näyttää mahdollisimman hienolta. Ja kyllä tuossa mainitsemassani testissäkin kerrotaan että patentti on raukeamassa.
 
Liittynyt
29.05.2020
Viestejä
88
Kokemuksia Ikean 365+ rosteripannusta? Pitäisi koittaa ottaa yksi rosteripannu käyttöön. Eikä kuitenkaan mitään älyttömän kallista viitsi ainakaan samantien ostaa.

Liesi on induktio.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Made In tuotteista olin jo jonkun vuoden ihaillut heidän hiiliteräs grillilevyään mutta reilun 200€ hinta vaan itselleni oli liikaa.

Nyt näin saksan amazonissa aivan samanlaisen jossa vielä nahkaiset kädensuojat tulevat mukana kun Made In veloittaa niistäkin erikseen.

Lähti tilaukseen sen jälkeen kun mittasin että tämän pitäisi juuri mahtua hiiligrilliini! Eihän tämä noin 90€ mikään halpa ole mutta pitäisi olla hyvä vastine rahalle 61 cm hiiliteräslevylle joka on 4 mm paksu.

Arvostelu saksaksi: Grillplatte von Eisenkopf & Söhne - Testsieger Online

Made In video tästä (edit vaihdoin videon):
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.08.2018
Viestejä
131
Made In tuotteista olin jo jonkun vuoden ihaillut heidän hiiliteräs grillilevyään mutta reilun 200€ hinta vaan itselleni oli liikaa.

Nyt näin saksan amazonissa aivan samanlaisen jossa vielä nahkaiset kädensuojat tulevat mukana kun Made In veloittaa niistäkin erikseen.

Lähti tilaukseen sen jälkeen kun mittasin että tämän pitäisi juuri mahtua hiiligrilliini! Eihän tämä noin 90€ mikään halpa ole mutta pitäisi olla hyvä vastine rahalle 61 cm hiiliteräslevylle joka on 4 mm paksu.

Arvostelu saksaksi: Grillplatte von Eisenkopf & Söhne - Testsieger Online

Made In video tästä:
Kerro sitten kokemuksia, kiinnostaa itseäkin tämä
 
Liittynyt
31.10.2022
Viestejä
159
Pitäis alkaa kattelemaan ruostumattomasta teräksestä pannua ni saako suomesta hyvää laatua vai pitääkö alkaa kattelemaan amazonista?
Kokeilin ainakin etsiä onko suomessa myynnissä WMF, Zwilling, Fissler, Made-in merkkejä mitä tuolla netissä suositellaan hyvä laatusina mut eipä taida suomesta löytyä?
Heirolilta saa laatukamaa, eikä Fiskarsin rosteripannussakaan valittamista ole.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Kerro sitten kokemuksia, kiinnostaa itseäkin tämä
Tänään sainkin tilauksen perumis häslingin jälkeen pannun halvemmalla hinnalla kun liityin ilmaiseen amazon.de prime kokeiluun :D

Ei paha hinta ja tilasin samalla valurauta wokkiini sopivan hiiliteräs työkalun (kiinaksi chuan) ilman postimaksuja kun tilaus noin 100€ :D:


Wok Spatula, 15.47 Inch Iron Spatula with Wooden Handle, Cooking

€25,00
Qty: 1
Sold By: WANGYUANJI-UK

EISENKOPF & SÖHNE Carbon Steel Grill Plate, Plancha,

€71,92
Qty: 1
Sold By: EISENKOPF & SÖHNE
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
484
Dartot lähtivät eilen tulemaan, 23 päivä lupailevat toimitusta. Myös tullaus näemmä meni ilman mitään lisämaksuja. Saas nähdä mitä noille kakkoskappaleille keksii.
 
Liittynyt
10.02.2021
Viestejä
282
Eroaakohan Fiskarsin mallit All Steel Pure ja Norden pinnoittamaton teräspannu toisistaan kuinka? Hintaeroahan näillä on jostain syystä. Norden ovh. 149 euroa ja All Steel Pure ovh. 95 euroa.

Tässäkin ketjussa puhuttu All Steel Puren kolmikerrosrakenteesta alumiinisydämellä, niin ilmeisesti sama kolmikerrosrakenne molemmissa. Kuviointikin hyvin samankaltainen.
 
Liittynyt
30.04.2024
Viestejä
431
Eroaakohan Fiskarsin mallit All Steel Pure ja Norden pinnoittamaton teräspannu toisistaan kuinka? Hintaeroahan näillä on jostain syystä. Norden ovh. 149 euroa ja All Steel Pure ovh. 95 euroa.

Tässäkin ketjussa puhuttu All Steel Puren kolmikerrosrakenteesta alumiinisydämellä, niin ilmeisesti sama kolmikerrosrakenne molemmissa. Kuviointikin hyvin samankaltainen.
Tuollaisia hintoja pannuun on sama kuin käyttäisi euron per arkki maksavaa vessapaperia. 20-30 € riittää teräspannuun jolla tulee yhtä hyvää kuin noilla överihintaisilla. Kilpavarustelu kannattaa unohtaa ja keskittyä siihen ruuan laittamiseen.
 
Liittynyt
10.02.2021
Viestejä
282
Vastatakseni itselleni, taisin keksiä eron. Nordenissa ilmeisesti kolmikerrosrakenne koko pannussa ja All Steel Puressa vaan kolmikerroksinen pohja isketty kiinni ruostumatonta terästä olevaan pannuun.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
918
Vastatakseni itselleni, taisin keksiä eron. Nordenissa ilmeisesti kolmikerrosrakenne koko pannussa ja All Steel Puressa vaan kolmikerroksinen pohja isketty kiinni ruostumatonta terästä olevaan pannuun.
Toinen ero taitaa olla et Nordenissa on joku pinnoite kun All steelissä ei ole, eikö kuitenkin parempi ole näissä teräs ja muissakin pannuissa jos ei ole pinnoitetta?
Jos siis ihan normi kokkailuun ostaa, sit tietenkin tarttumaton pinta johonkin 1 pannuun jota käyttää siihen tarkotettuihin kokkauksiin.
 
Liittynyt
10.02.2021
Viestejä
282
Toinen ero taitaa olla et Nordenissa on joku pinnoite kun All steelissä ei ole, eikö kuitenkin parempi ole näissä teräs ja muissakin pannuissa jos ei ole pinnoitetta?
Jos siis ihan normi kokkailuun ostaa, sit tietenkin tarttumaton pinta johonkin 1 pannuun jota käyttää siihen tarkotettuihin kokkauksiin.
Norden nimellä siis 3 eri pannutyyppiä ja tarkoitin tuota pinnoittamatonta rosteripannua Norden teräspaistinpannu 28 cm, pinnoittamaton | Fiskars. Norden-sarjassa on myös valurautapannuja ja tosiaan kolmantena pinnoitettuja teräspannuja. Nordenin pinnoitetuissa on tavallisen keraamisen päällä vielä premium-lisänä mineraalikäsittely. Pinnaltaan sileä karhean sijaan ja pitäisi olla kestävämpi kuin pelkkä keraaminen. Fiskarsin keraamisia pannujahan saa uudelleenpinnoittaa 20 eurolla, mutta uudelleenpinnoituksessa ei saa uutta mineraalikäsittelyä uuden keraamisen pinnan päälle.

Ja toki All Steelissäkin vain All Steel Pure pinnoittamaton.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 427
Tämä Tecor muuten varmaan halvin hinnallaan noin 53€ moderneista sileistä valurautapannuista.
Mitä on eroa vanhoilla valurautapannuilla ja "moderneilla" valurautapannuilla?

Olisiko kellään suositella suht edullista (alle 50e) 24cm teräspannua, tällä hetkellä on sitä kokoa oleva lidlistä ja on todella ohkainen ja kevyt pannu, paistaminen on Paljon mukavampaa ikean 28cm teräspannussa jossa on painoa varmaan viideon tollaisen pannun verran ja pinta on jotenkin tasaisempi ja liukkaampi myös, valitettavasti ikeasta ei enää näitä teräspannuja saa ja uusissa näkyy olevan joku ihmeen keinotekoinen peilaava pinnoita.

Katselin myös IKEA 365+ paistokasari, ruostumaton teräs, 24 cm - IKEA tällaista kasaria ikeasta, onkohan tuo mahdollisesti parempi ihan pannukäytössä kuin lidlin vastaava?
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Mitä on eroa vanhoilla valurautapannuilla ja "moderneilla" valurautapannuilla?
Modernit valurautapannut ovat rosoisia, kun taas perinteiset "vanhat" valurautapannut noin ennen 70-lukua valmistetut olivat ihan tai melkoisen sileitä, eli huomattavasti sileämpiä kuin modernit nopeasti valmistetut valurautapannut. Nyt on saanut taas sileitä kalliita valutapannuja joitakin vuosia m.m. USA:sta ja saksasta tietyiltä pienemmiltä valmistajilta ja tämä Tecor on ensimmäinen tämän kaltainen, jonka itse olen nähnyt, joka on valmistettu varmaan kiinassa ja siksi sen hintakin on huomattavasti halvempi kuin joku Stargazer, Stur, Field, jne uusi sileä valurautapannu.
 
Viimeksi muokattu:

Capri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
11.01.2024
Viestejä
677
Muutaman vuoden vanha De Buyer -hiiliteräspannun pohja on kupera. Mineral B taitaa olla malli. Eikös noissa ole elinikäinen takuu? Miten noiden takuuasiat hoidetaan?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 573
Eipä taida takuut auttaa.. Jos sitä on liian paljon, niin vasaralla suoristaa. Varsinkin induktiolla kannattaa aloittaa lämmitys muulla teholla, kuin 11.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 718
Jos reunat vääntää pohjaa jännitteiseksi niin voi olla vaikea saada suoristettua, mutta ei se pahaakaan tee yrittää. Kippo kuumaksi, sitten ylösalaisin työtason reunalle keittiöpyyhkeen päälle ja pohjaan reunat ylittävä ulkoverhousrima tmv. välissä kunnolla moukaria muutamaan eri suuntaan.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 757
Muutaman vuoden vanha De Buyer -hiiliteräspannun pohja on kupera. Mineral B taitaa olla malli. Eikös noissa ole elinikäinen takuu? Miten noiden takuuasiat hoidetaan?
Ite oon ihan vasaralla suoristellut nimenomaan tollasta pannua kun aikanaan sen sain induktiolla kieroksi. Hyvin suoristui.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
934
Saksalaisen testin (maksullinen pari €) mukaan vieläkin lähes kaikista (testin) emaloiduista pannuista irtoaa Kadmiumia ja monista valurautapannuista irtosi muita haitallisia raskasmetalleja kun valurautapannuissa laboratoriossa keitettiin 0,5% happamoitua vettä tunnin aikana.

Alkaa vaikuttamaan enemmän ja enemmän siltä että Matfer-pannujen skandaali oli vain esimerkki siitä että hiiliteräs ja valurauta pannuja ei tosiaan tulisi käyttää yhtään pidempään ruuanlaittoon mikäli mukana on hapokkaita aineksia. Täytyy yrittää puhua vaimollekin tästä...
Aika tömäkkä happokoe pannuille tehtiin: 0.5% sitruunahappo tai 3% etikkahappo, 95-100 astetta ja kaksi tuntia. On yleisesti tunnettua, että paljas valurauta ei sovi hapokkaille ruuille, joten ei ole kovin yllättävää, että pannuista on jotain lähtenyt. Yhdestä ei lähtenyt, koska hapokkaista ruuista varoitettiin ja testi tehtiin vesijohtovedellä.

Muutenkin olisi kiinnostavaa tietää, irtoaako pannuista haitallisia pitoisuuksia vielä pidemmän käytön jälkeen. Testit kai tehtiin uusille pannuille. Voisi ajatella, että helpoimmin liukenevat aineet lähtevät muutamalla ensimmäisellä käyttökerralla. Toisaalta hapot etsaavat emalia ja muuttavat sen ajan kanssa mataksi -> pinta-ala kasvaa. Myös emalin konepesu voi vaikuttaa.
 

banaani

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 782
Myös emalin konepesu voi vaikuttaa.
Täällä on päivittäisessä käytössä ollut Staubin emaloitu valurautapata ja se menee oitis tiskikoneeseen joka kerta. On todennäköisesti ollut jo yli 500 kertaa pesukoneessa. Vain reuna, joka koskettaa kantta, on välillä mennyt ruosteiseksi, mutta käytön ja tiskikoneen pesun jälkeen helpottanut sekin. Tomaattikastikkeet, sushiriisit etikassa, kaikki mahdollinen tehdään tuossa ja "väärinkäytetään" joka ikinen päivä. Ostan ehdottomasti toisen kaveriksi, kun tuo on pikkuisen liian pieni kooltaan. Voi olla, että jotain syöpävaarallista irronnut, mutta ei ainakaan ole valmistetun ruoan makuun vaikuttanut...
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
934
Täällä on päivittäisessä käytössä ollut Staubin emaloitu valurautapata ja se menee oitis tiskikoneeseen joka kerta. On todennäköisesti ollut jo yli 500 kertaa pesukoneessa. Vain reuna, joka koskettaa kantta, on välillä mennyt ruosteiseksi, mutta käytön ja tiskikoneen pesun jälkeen helpottanut sekin. Tomaattikastikkeet, sushiriisit etikassa, kaikki mahdollinen tehdään tuossa ja "väärinkäytetään" joka ikinen päivä. Ostan ehdottomasti toisen kaveriksi, kun tuo on pikkuisen liian pieni kooltaan. Voi olla, että jotain syöpävaarallista irronnut, mutta ei ainakaan ole valmistetun ruoan makuun vaikuttanut...
Itsekin pesen emaloidut astiat aina ja joka kerta koneella. Olettaisin, että tämä on hyvä asia liukenemisten kannalta: pesuliuos on emäksinen ja huuhtelukirkaste hapan. Jos jotain irtoaa, se menee todennäköisesti suoraan viemäriin.

Samaa mieltä kestostakin: ei voi moittia.
 
Liittynyt
04.12.2021
Viestejä
285
Tässä mielestäni yksi paras ohjevideo hiiliteräs- ja valurautapannujen rasvapoltosta. Toki joitakin pieniä mitättömiä nyanssivirheitä tässäkin, mutta paras näkemistäni:
 
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
1 990
Kovanaama meni kieroksi ja olen kyllästynyt ostamaan uusia pannuja muutaman vuoden välein. Rupesin miettimään toimisiko rosterinen kuitenkin paremmin omiin tarpeisiin?

Vaikutti, että Demeyere on merkkinä saanut paljon kehuja. Onko 28cm proline liian painava? Multiline kevyempi, mutta maksaa lähes saman verran kuin isoveli?

Punnitsin aamulla valurautapannun jota tulee ajoittain käytettyä. Se painaa ~3KG eikä ehkä ole kovinkaan miellyttävä käyttää. Jos nyt oikein katoin niin Proline olisi sen 700g kevyempi, en tiedä vituttaako kuitenkin loppujen lopuksi?
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 930
Mulla on ollut 24 cm valurauta todella kevyen tuntuinen ja helppo pyöritellä kädessä, kun taas 28 cm teräspannu on jo selvästi hankalan painava. Tuo teräs on kuitenkin joku 1,7 kiloa. Ehdottomasti sellainen jossa on apukahva, mulla ei ole. Se miten "kevyeltä" paistinpannu tuntuu kädessä on myös pituudesta kiinni.

Sanoisin että kannattaa miettiä jos pärjäisi pienemmällä.
 
Liittynyt
24.02.2017
Viestejä
415
Irtoaako muilla valurautapannusta mustaa kun pyyhkii talouspaperilla vaikka pinta näyttää puhtaalta? Tuntuu ettei fairylla pesukaan auta. Varmaan jotain huokosiin palanutta tavaraa mitä tuskin terveelliseksi voi kutsua. En tuosta kyllä olisi yksinään niinkään välittänyt, mutta joka kerta kun tekee kastikkeen niin rasvapoltto häviää sen sileän tien. Rasvapolton kanssakin paistaessa pintaan jää suht helposti vähän sitä sun tätä. Vaikka näillä on kiva hifistellä ja kestävät koko elämän niin miksi kiusata itseään. Parin kuukauden valurautapannun käytön jälkeen oli taas helpotus palata pinnoitetun pariin, pannu on aina puhdas eikä siitä irtoa mitään haitallista ja mikä hauskinta se paistotulos on parempi ja maut pysyy ruuassa eikä mitään jää pannun pintaan. Kolmen-neljän vuoden välein vain ostaa uuden kun ovat kulutustavaraa siinä missä vaikka kengätkin. Joku fiksaatio iski taas itselle ja piti yrittää vaikka aiemmin ollut jo sama kokemus.

Toisaalta jos homman haluaisi toimivan ilman muovia niin kastikkeet aina rosteriin, pelkät paistettavat ilman hapokkaita marinadeja valurautaan/hiiliteräkseen, kalalle, letuille oma pannu jne jos ei haalua raaputella paistettavia taas rosterista eikä kalan makua lettuihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 238
Tässä mielestäni yksi paras ohjevideo hiiliteräs- ja valurautapannujen rasvapoltosta. Toki joitakin pieniä mitättömiä nyanssivirheitä tässäkin, mutta paras näkemistäni:
Oma hiiliteräspannu on jääny käytännössä käyttämättä kun en vaan onnistu tuossa rasvapoltossa. Mitäs tämä kaveri videossa sanoo kohdassa ~5:20 että uunissa polttamiseen pitäis käyttää 45min-1h aikaa? Vai tarkottaako se siis kokonaisaikaa uunissa kuumakasta kylmäksi? Olen siis ollut käsityksessä, että varsinainen poltto uunissa kestää sen 15-20min?
 
Liittynyt
30.04.2024
Viestejä
431
Oma hiiliteräspannu on jääny käytännössä käyttämättä kun en vaan onnistu tuossa rasvapoltossa. Mitäs tämä kaveri videossa sanoo kohdassa ~5:20 että uunissa polttamiseen pitäis käyttää 45min-1h aikaa? Vai tarkottaako se siis kokonaisaikaa uunissa kuumakasta kylmäksi? Olen siis ollut käsityksessä, että varsinainen poltto uunissa kestää sen 15-20min?
Pari kertaa paistat ruokaa reilulla öljyllä/voilla ja se pinta on siinä. Peset vain kuumalla vedellä. Lopeta hifistely ja keskity ruuan laittamiseen. Ihmettelen aina miten yksinkertaisesta asiasta tehdään niin vaikeaa. Minulla on ollut hiiliteräspannu käytössä 10 vuotta ja kiva tumma pinta muodostunut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 943
Pari kertaa paistat ruokaa reilulla öljyllä/voilla ja se pinta on siinä. Peset vain kuumalla vedellä. Lopeta hifistely ja keskity ruuan laittamiseen. Ihmettelen aina miten yksinkertaisesta asiasta tehdään niin vaikeaa. Minulla on ollut hiiliteräspannu käytössä 10 vuotta ja kiva tumma pinta muodostunut.
Juuri näin. Itse en ole rasvapolttanut koskaan valurauta tai hiiliteräspannujani ja ei mitään hajua miten se edes tehdään. Teen vaan ruokaa niillä, enkä ole huomannut mitään "rasvapolton poistumista" mitä ikinä se tarkoittaakaan. Jotenkin vaikuttaa, että itse ruuan laitossa on joku ongelma, lämpötila, liian vähän voita, joku outo menetelmä tms. jos on jatkuvia ongelmia asian kanssa. Siinäkin jos on vedellä pesun jälkeen kuivan näköinen, voi sivellä vähän vaikka oliiviöljyä pannuun niin ei ime seuraavalla käyttökerralla rasvaa ihan hulluissa määrissä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
977
Irtoaako muilla valurautapannusta mustaa kun pyyhkii talouspaperilla vaikka pinta näyttää puhtaalta? Tuntuu ettei fairylla pesukaan auta. Varmaan jotain huokosiin palanutta tavaraa mitä tuskin terveelliseksi voi kutsua. En tuosta kyllä olisi yksinään niinkään välittänyt, mutta joka kerta kun tekee kastikkeen niin rasvapoltto häviää sen sileän tien. Rasvapolton kanssakin paistaessa pintaan jää suht helposti vähän sitä sun tätä. Vaikka näillä on kiva hifistellä ja kestävät koko elämän niin miksi kiusata itseään. Parin kuukauden valurautapannun käytön jälkeen oli taas helpotus palata pinnoitetun pariin, pannu on aina puhdas eikä siitä irtoa mitään haitallista ja mikä hauskinta se paistotulos on parempi ja maut pysyy ruuassa eikä mitään jää pannun pintaan. Kolmen-neljän vuoden välein vain ostaa uuden kun ovat kulutustavaraa siinä missä vaikka kengätkin. Joku fiksaatio iski taas itselle ja piti yrittää vaikka aiemmin ollut jo sama kokemus.

Toisaalta jos homman haluaisi toimivan ilman muovia niin kastikkeet aina rosteriin, pelkät paistettavat ilman hapokkaita marinadeja valurautaan/hiiliteräkseen, kalalle, letuille oma pannu jne jos ei haalua raaputella paistettavia taas rosterista eikä kalan makua lettuihin.
Valurautapannusta irtoaa aina väriä, vaikka olisi pesty. Siksi sitä ei voi kuivata astiapyyhkeeseen vaan paperiin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 348
Viestejä
4 398 077
Jäsenet
72 943
Uusin jäsen
Olppa1

Hinta.fi

Ylös Bottom