...työpaikan hengitysilmalle. Harvaa ruokaa nautitaan keuhkojen kautta ja pölyjen hengittäminen nyt on yleisesti huono ajatus.Kun tuota wikin kuvausta lukee niin ymmärrän miksi sitä ollaan kieltämässä, jenkitkin on näköjään sitä mieltä ettei se ihan turvallista ole vaan suosittelevat altistumisrajoja.
.
.
...an exposure limit of 2.4 mg/m3, while ultrafine TiO2 be set at an exposure limit of 0.3 mg/m3, as time-weighted average concentrations up to 10 hours a day for a 40-hour work week
En minä ainakaan vedä liitulakuja keuhkoihin, ainakaan tahallaan
Liitulaku | Fazer | Karkkimeri | Karkkimeri .
Tämä johtaa täyteen mielivaltaan, jolla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Kieltoja oleellisesti lätkittäisiin sen mukaan miltä jostain komiteasta tuntuu sopivalta.Tapauskohtaisesti tietysti, jos sen käytön turvallisuudesta ei voida olla varmoja ja sen käyttö voidaan välttää / se ei ole oikeasti tarpeellista niin hittoako sitä sitten käyttämään?
Pitäisi olla yhdenmukaiset kriteerit, joita voi soveltaa mihin vain. Kriteerien pitäisi varmaankin olla sellaiset, että tavanomaiset aineet kuten vesi, ilma, suola tai kahvi eivät päädy kiellettävien listalle ilman, että niitä käsitellään jonain poikkeuksena.