Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Kasvava osa väestöstä ei välitä mahdollisesta sakkorangaistuksesta ja on jo päättänyt elää loppuikänsä ulosotossa, tuilla ja rikoksilla. Alkavat tajuta että kannattaa varastaa pienempääkin, ei siitä vankilaan joudu.Ilmeisesti tuo ruuan varastelu kaupoista on yleistymään päin, ainakin näin viime aikaista uutisointia lukien. Uutisessa minusta puhutiin ihan jopa tavan valmisruuista ja vastaavista.
Hankalalla pakkauksella on pelkän tuotteen varastamisen hidastamisen ohella toinen funktio: mahdollisen tarrahälyttimen poistaminen on sekin vaikeampaa.Siis estetäänkö tällä se, että joku kaupassa avaisi paketin ja varastaisi yhden pariston sen sijaan että ottaisi koko paketin? En ole itse asiantuntija, mutta epäilen että pitkäkyntinen toimisi niin.
Onko tuo lihojen varustaminen hälyttimillä jokin paikallinen erikoisuus? Ei ole nimittäin tullut koskaan tuollaista vastaan. Luulisi, että niistä aiheutuu kaupalle jonkin verran ylimääräistä työtä ja kustannuksia.
MS Word ehdottaa alati muutosta "take into account" --> "consider" ilmeisesti kapulakielisyyden kitkemiseksi vaikka ilmaisut eivät todellakaan ole merkitykseltään samat joka tilanteessa.
Eipä tiedä toisestakaan.Ensimmäisestä ei varmuudella tiedä, onko asiaa pelkästään harkittu vai onko se ihan oikeasti toteutettu.
"The effect of X was considered."
"The effect of X was taken into account."
Esimerkiksi näillä on kyllä vissi ero. Ensimmäisestä ei varmuudella tiedä, onko asiaa pelkästään harkittu vai onko se ihan oikeasti toteutettu.
"The effect of X was considered."
"The effect of X was taken into account."
Eihän näillä mitään ihan kategorista eroa ole sikäli paljonko lukijan kannattaa uskaltaa pelkästään noista toteamuksista päätellä. Lähinnä jonkinlainen sävy- ja aste-ero.Eipä tiedä toisestakaan.
What about the effect of air resistance?Eihän näillä mitään ihan kategorista eroa ole sikäli paljonko lukijan kannattaa uskaltaa pelkästään noista toteamuksista päätellä. Lähinnä jonkinlainen sävy- ja aste-ero.
Toisin sanoen jos jotakin harkittiin tai arvioitiin vs. otettiin huomioon, jää joka tapauksessa avoimeksi johtiko se toimenpiteisiin ja olisiko pitänyt.
Sä voit kääntää noi termit päittäin niin lauseen sanoma pysyy samana.What about the effect of air resistance?
- I did consider it, but I chose not to take it into account since the effect was negligible.
Kyllä noissa mielestäni on paljon enemmän kuin vain sävyero.
Enpä tiedä. Kuulostaa oudolta.Sä voit kääntää noi termit päittäin niin lauseen sanoma pysyy samana.
Ei mun taidoilla kyllä tuohon sovi. Tapauskohtaisesti kai eroja miten voi käyttää.Enpä tiedä. Kuulostaa oudolta.
Miten tähän sopii "take into account"?
"Consider a triangle as shown in Figure 1."
Tässä esimerkissä tosiaan on. Edellisessä esimerkkiparissa taas ei ollut tai ainakin olisi ihan lukijan tulkinnasta ja muusta kontekstista kiinni oliko.What about the effect of air resistance?
- I did consider it, but I chose not to take it into account since the effect was negligible.
Kyllä noissa mielestäni on paljon enemmän kuin vain sävyero.
Tämähän on käsittääkseni aika "Suomalainen" ongelma. Suuressa osaa mailmaa rajoittamaton mobiilidata on luksustuote josta syystä nuo oletuksetkin on tehty "enemmistön" mukaan.Tässä kun piti taas toimia IT-tukena äidin tuttavalle niin tuli mieleen että on tuo kyllä melkoinen suunnittelun kukkanen kuinka oletusasetuksilla puhelimet ei lataa mitään päivityksiä kuin wifin kautta. Eli todella monella ei puhelimeen asennu koskaan mitään päivityksiä. Tässäkin oli ongelma kun Whatsapp ei toiminut. No siellähän oli 41 appia odottamassa wifiä että saisi ladattua päivitykset. Play kaupassa sentään on asetus jolla saa lataamaan myös mobiilissa mutta itse Androidin asetuksista ei kyseisessä kiinaluurissa löytynyt kohtaa että lataisi tietoturva- ja Androidpäivitykset mobiiliverkon yli automaattisesti. Sieltä lähti latautumaan Android 14 kun käsin tarkistin.
Mutta kun niin moni muukin asia puhelimissa vaihtuu erilailla sen mukaan missä maassa ollaan ja/tai minkä maalainen SIM-kortti puhelimessa niin minkä ihmeen takia tätä ei ole voitu tehdä niin? Tässä kuitenkin kyse tietoturvasta eikä esim. jostain kauneusfilttereistä kamerasovelluksissa.Tämähän on käsittääkseni aika "Suomalainen" ongelma. Suuressa osaa mailmaa rajoittamaton mobiilidata on luksustuote josta syystä nuo oletuksetkin on tehty "enemmistön" mukaan.
Tämähän on käsittääkseni aika "Suomalainen" ongelma. Suuressa osaa mailmaa rajoittamaton mobiilidata on luksustuote josta syystä nuo oletuksetkin on tehty "enemmistön" mukaan.
Joo. Tämähän varmaan tulee ongelmaksi myös siellä wifimaissa. Osa käyttäjistä käyttää laitteitaan datakiintiöstä huolimatta pelkästään mobiiliverkolla. Joidenkin käyttö on hyvin kevyttä, toiset eivät osaa mitään ja kolmannet ovat liiankin huolissaan wifin tietoturvasta.Mutta kun niin moni muukin asia puhelimissa vaihtuu erilailla sen mukaan missä maassa ollaan ja/tai minkä maalainen SIM-kortti puhelimessa niin minkä ihmeen takia tätä ei ole voitu tehdä niin? Tässä kuitenkin kyse tietoturvasta eikä esim. jostain kauneusfilttereistä kamerasovelluksissa.
Olisi edes käyttöönotossa kysymys että haluatko että päivitykset asentuu aina vai pelkästään Wifissä ollessa. On näitä rajoittamattoman datan liittymiä jenkeissäkin nykyään.
Joskus joo ja joskus se vaan ei päivitä niitä sovelluksia automaattisesti, vaikka olisi kuinka wifi päällä ja yhteys priimaa. Tuo on puutteellisten varmistusten ja uuteen laitteeseen vaihtamisen tuskaisuuden lisäksi yksi olennainen osa Android-ekosysteemiä mikä ei vaan toimi luotettavasti.Eikös tuo muistuta ilmoituksissa jotain tyyliin "update paused, waiting for wifi connection" ja jos sen klikkaa auki niin siellä on valinta download via mobile network ja varoittelut että saattaapi laskua tulla.
Kun purkki tyhjenee se laitetaan kupin päälle väärinpäin seisomaan hetkeksi. Tällöin sisältö valuu kuppiin.Jogurtit kartonkitetroissa. Erityisesti alla oleva paksu pirulainen. Nesteen viskositeetille pitäisi olla raja-arvo, jota ei tetrapakkauksissa saa ylittää. Kuinkahan paljon nykyisellään tulee ruokahävikkiä, koska ihmiset eivät vaivaudu leikkaamaan pakettia auki silloin kun jogurtti on "loppunut"?
Tai sitten ihan vaan perinteiseen tapaan taitellaan purkki pohjasta alkaen siististi kasaan, jolloin jäljellä oleva sisältö tulee kerralla ulos. Kasassa oleva kartonki laitetaan normaalisti kierrätykseen.Kun purkki tyhjenee se laitetaan kupin päälle väärinpäin seisomaan hetkeksi. Tällöin sisältö valuu kuppiin.
Ainakin tämän tuotteen tapauksessa tuo ei hirveästi auta. Saa vielä puoli annosta, kun toimenpiteen jälkeen avaa ja kaapii. Sen verran tökköä tavaraa.Kun purkki tyhjenee se laitetaan kupin päälle väärinpäin seisomaan hetkeksi. Tällöin sisältö valuu kuppiin.
Parempi, mutta aika paljon jää silti.Tai sitten ihan vaan perinteiseen tapaan taitellaan purkki pohjasta alkaen siististi kasaan, jolloin jäljellä oleva sisältö tulee kerralla ulos. Kasassa oleva kartonki laitetaan normaalisti kierrätykseen.
Jogurtit kartonkitetroissa. Erityisesti alla oleva paksu pirulainen. Nesteen viskositeetille pitäisi olla raja-arvo, jota ei tetrapakkauksissa saa ylittää. Kuinkahan paljon nykyisellään tulee ruokahävikkiä, koska ihmiset eivät vaivaudu leikkaamaan pakettia auki silloin kun jogurtti on "loppunut"?
Nykyään on trendinä myös pakkauskoon pienentäminen. Tarpeeksi pienen pakkauksen kun tekee niin pakkauksen painokin alkaa viedä grammoja sisällöstä mukavasti.Valmistajan kannalta on hyvä asia, jos tuotetta menee enemmän kaupaksi.
Ja vessapapereissa kun ilmoitetaan hinnat rullahintoina niin ne on alkaneet kaventamaan rullia.Nykyään on trendinä myös pakkauskoon pienentäminen. Tarpeeksi pienen pakkauksen kun tekee niin pakkauksen painokin alkaa viedä grammoja sisällöstä mukavasti.
Mutta pakkauksen painoahan ei lasketa myytävän tuotteen painoon mukaan.Nykyään on trendinä myös pakkauskoon pienentäminen. Tarpeeksi pienen pakkauksen kun tekee niin pakkauksen painokin alkaa viedä grammoja sisällöstä mukavasti.
Hyi helkutti oksettaa jo ajatuskinTuollaiseen lähes tyhjään purkkiin kun vähän pikkaisen maitoa sekaan ja sekoittaa niin juotavaa mallia.
Ovat kyllä ihmisravinnoksi kelpaamatonta kuraa.Tästä päästäänkin siihen että ainakin omalle kohdalle juotavat jogurtit on melkoisia suunnittelun kukkasia. Koostumus on jotenkin hirveä kun ei ole jugurttia eikä toisaalta ihan nestettäkään vaan ällöttävä välimuoto ja koostumus saa okson tulemaan jos yrittää noita juoda.
Noihan on leipomiseen ja paistamiseen tarkoitettu ja helpottaa leipomista kun ei tarvitse sulattaa ja toisaalta paistamista kun ei räisky.Ovat kyllä ihmisravinnoksi kelpaamatonta kuraa.
Toinen vähemmän yrjöttävä mutta yhtä absurdi tuote on juokseva margariini. Ainoa syy tällaisen tuotteen olemassaololle on aivan lobotomisoitu tuulipukuyleisö. Margariinihan on keksitty siksi, että vähäarvoisemmasta kasviöljystä saadaan koostumukseltaan arvokkaamman voin kaltainen. Kasviöljy on valmiiksi juoksevaa. Jos jollekin on ongelma, että margariini on kiinteää tai räkämäistä, oikea ratkaisu olisi ostaa öljyä joka on jätetty tekemättä margariiniksi. Mutta ei, se pitää tehdä muovin makuiseksi korvikkeeksi ja säilyttää juoksevana. Ei vaan ymmärrä.
Tuo S-ryhmän meininki on mennyt vuosikausia huonompaan suuntaan. Aikanaan niillä oli kohtuullisen hyvin toimiva verkkokauppa josta mekin tilasimme lukuisat kerrat ruokaostoksia. Jossakin vaiheessa joku meni uusimaan sen verkkokaupan ja sen jälkeen se kaatuili kesken käytön ja tuli "mukava" herja "Hupsista, jokin meni vikaan, klikkaa tästä niin aloitetaan alusta" joka tosiaan tarkoitti että koko ostoskori katosi jne.S-Ryhmän suunnittelun kukkanen.
S-kauppojen tuotteen saatavuksia ei voi katsoa/tarkistaa halutusta kaupasta ennenkuin valitsee toimitustavan, mutta S-ryhmä on päättänyt tehdä erillisen sovelluksen, S-ostoslista josta voi sitten erikseen katsoa/tarkistaa tuotteen saatavuuden.
S-ryhmän vaivihkaa tekemä muutos meni tunteisiin: ”Kenen idea?”
Kauppojen digitaaliset palvelut kirvoittivat kuuman keskustelun.www.is.fi
Aikoinaan S-ryhmällä oli käytössä Foodie.fm, josta pystyi katsomaan/tarkistamaan tuotteiden saatavuuksia ja myös vertailemaan hintoja eri S-kauppojen välillä. Googlesta löytyi vanha uutinen aiheesta.
Mikä on Foodie.fm?
Foodie on ruokaverkkopalvelu, joka on suunniteltu helpottamaan ihmisten arkea: sen avulla voi suunnitella ja jakaa ostoslistoja, suunnitella aterioita tai...s-ryhma.fi
Huonoon suuntaan on kyllä nämäkin uudistukset menneet
Joo, k-ruoka.fi on hyvä ku voi helposti valikoimaa tarkastella kaupoittain. Toiminut kyl tilauksissaki hyvin.S-Ryhmän suunnittelun kukkanen.
S-kauppojen tuotteen saatavuksia ei voi katsoa/tarkistaa halutusta kaupasta ennenkuin valitsee toimitustavan, mutta S-ryhmä on päättänyt tehdä erillisen sovelluksen, S-ostoslista josta voi sitten erikseen katsoa/tarkistaa tuotteen saatavuuden.
S-ryhmän vaivihkaa tekemä muutos meni tunteisiin: ”Kenen idea?”
Kauppojen digitaaliset palvelut kirvoittivat kuuman keskustelun.www.is.fi
Aikoinaan S-ryhmällä oli käytössä Foodie.fm, josta pystyi katsomaan/tarkistamaan tuotteiden saatavuuksia ja myös vertailemaan hintoja eri S-kauppojen välillä. Googlesta löytyi vanha uutinen aiheesta.
Mikä on Foodie.fm?
Foodie on ruokaverkkopalvelu, joka on suunniteltu helpottamaan ihmisten arkea: sen avulla voi suunnitella ja jakaa ostoslistoja, suunnitella aterioita tai...s-ryhma.fi
Huonoon suuntaan on kyllä nämäkin uudistukset menneet
Onkohan uutisessa vanhaa tietoa? S-kaupat sovelluksesta näkee kyllä saatavuuden ilman toimituksen valintaa, kun painaa ostoskärryn kuvaa haluamansa kaupan vieressä. Joku ponnahdusikkunakin tuosta joskus tuli, että "huomasithan että näin voi tehdä". Menee toki osittain sovelluksen suunnittelun piikkiin, kun ihan kaikista helpoin tuota "ominaisuutta" ei ole löytää.S-Ryhmän suunnittelun kukkanen.
S-kauppojen tuotteen saatavuksia ei voi katsoa/tarkistaa halutusta kaupasta ennenkuin valitsee toimitustavan, mutta S-ryhmä on päättänyt tehdä erillisen sovelluksen, S-ostoslista josta voi sitten erikseen katsoa/tarkistaa tuotteen saatavuuden.
S-ryhmän vaivihkaa tekemä muutos meni tunteisiin: ”Kenen idea?”
Kauppojen digitaaliset palvelut kirvoittivat kuuman keskustelun.www.is.fi
Aikoinaan S-ryhmällä oli käytössä Foodie.fm, josta pystyi katsomaan/tarkistamaan tuotteiden saatavuuksia ja myös vertailemaan hintoja eri S-kauppojen välillä. Googlesta löytyi vanha uutinen aiheesta.
Mikä on Foodie.fm?
Foodie on ruokaverkkopalvelu, joka on suunniteltu helpottamaan ihmisten arkea: sen avulla voi suunnitella ja jakaa ostoslistoja, suunnitella aterioita tai...s-ryhma.fi
Huonoon suuntaan on kyllä nämäkin uudistukset menneet
Samaa mieltä. Turhaa ajantuhlausta kaikilta tuollainen. K-systeemi hyvä.Toinen S-ryhmän suunnittelun kukkanen on mobiilietu, joka täytyy ostosten kassalle latomisen ja maksamisen välissä kaivaa lagisesta ja sekavasta sovelluksesta ja näyttää myyjälle. Maksan siitä ilosta heille ettei tarvitse tuota sekoilua tehdä, aivan käsittämätöntä ettei voi aktivoida etukortille etukäteen kuten vastaavat edut K-Ruoka -sovelluksessa.
Jaa että nykyään pitäisi jotain typerää appia käytellä puhelimen pienellä ruudulla kun ennen onnistui helposti netissä. On kyllä yksi suunnittelun kukkanen tämäkin taas.Onkohan uutisessa vanhaa tietoa? S-kaupat sovelluksesta näkee kyllä saatavuuden ilman toimituksen valintaa, kun painaa ostoskärryn kuvaa haluamansa kaupan vieressä. Joku ponnahdusikkunakin tuosta joskus tuli, että "huomasithan että näin voi tehdä". Menee toki osittain sovelluksen suunnittelun piikkiin, kun ihan kaikista helpoin tuota "ominaisuutta" ei ole löytää.
S-ostoslista kun tuli Foodien tilalle, oli se aivan todella surkea tekele jolla ei tehnyt yhtään mitään. Nykyään ovat saaneet sen aikalailla vanhan Foodien tasolle, kun löytyy jopa lähi Salen pohjakartta ja siinä tuotteiden sijainti kaupassa. Hintojakin pystyy kyllä aika helposti vertailemaan keräämällä haluamansa ostokset yhdestä kaupasta ja luomalla toiselle kaupalle oman listan johon siirtää ne samat ostokset (onnistuu kahdella painalluksella). Näkee saatavuuden ja hinnat.
Molempia sovelluksia käytän lähes viikottain, S-kaupat jos teen tilauksen ja S-ostoslista jos käyn itse kaupassa. Ihan hyviä ovat onneksi nykyään.
No S-kaupat toimii selaimella ihan yhtälailla, mutta itse käytän yleensä puhelimella. S-ostoslista vaatii sovelluksen.Jaa että nykyään pitäisi jotain typerää appia käytellä puhelimen pienellä ruudulla kun ennen onnistui helposti netissä. On kyllä yksi suunnittelun kukkanen tämäkin taas.
Jos S-kaupan kukkasista puhutaan, niin voisivat käydä katsomassa cittarista mallia, miten tehdään sujuva itsepalvelukassa. On se S-kaupan malli vaan valovuoden verran kankeampi käytettävyydeltään.
IKEAkin voisi ottaa jostain mallia itsepalvelukassoihinsa. Tuntuu että aika herkästi vinkuvat henkilökuntaa paikalle, tapahtui mitä tahansa tavallisesta poikkeavaa. Esimerkiksi jos onnistuu lukemaan jonkun väärän viivakoodin tai maksu jostain syystä epäonnistuu. Viivakoodin tapauksessa mielestäni voisi vain ilmoittaa että viivakoodi ei kelpaa ja maksutapahtuman tapauksessa kertoa vaan että maksu epäonnistui, yritä uudelleen. Mutta ei, koko kassa jumiin ja lamppu vilkkumaan...Jos S-kaupan kukkasista puhutaan, niin voisivat käydä katsomassa cittarista mallia, miten tehdään sujuva itsepalvelukassa. On se S-kaupan malli vaan valovuoden verran kankeampi käytettävyydeltään.
Tossa veikkaan et kauppa haluu minimoida kaiken vilunkipelin, ja siksi herkällä. Harvemmin tosin ite voin käyttää itsepalvelu kassaa missään ko aina joko olutta tai pyytämässä tupakkia kans.. ja ikeassa en käyIKEAkin voisi ottaa jostain mallia itsepalvelukassoihinsa. Tuntuu että aika herkästi vinkuvat henkilökuntaa paikalle, tapahtui mitä tahansa tavallisesta poikkeavaa. Esimerkiksi jos onnistuu lukemaan jonkun väärän viivakoodin tai maksu jostain syystä epäonnistuu. Viivakoodin tapauksessa mielestäni voisi vain ilmoittaa että viivakoodi ei kelpaa ja maksutapahtuman tapauksessa kertoa vaan että maksu epäonnistui, yritä uudelleen. Mutta ei, koko kassa jumiin ja lamppu vilkkumaan...
Tuo selitys on harvinaisen pöljä. Periaatteessa kyse on samasta kuin taajama alkaa ja päättyy -merkeissä. Niilläkin osoitetaan alue, jolla pätee omat sääntönsä. Taajaman rajat eivät ole mitenkään selvästi erotettavissa, joten merkit ovat paikallaan.Liikennemerkeistä kun on puhe niin veikkaan että monelle ei ole oikein selvillä miksi tunnelin alusta ja lopusta ilmoitetaan liikennemerkillä..
Autoilijan ihmetys saa vastauksen: Miksi tunnelista pitää kertoa liikennemerkillä?
Kaikkien suomalaisten tietunnelien alkupäässä on liikennemerkki, joka kertoo, että tunneli alkaa ja tunnelin loppupäässä on sen loppumisesta kertova liikennemerkki.www.is.fi