Suunnittelun kukkaset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 10.01.2017.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 864
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ketjun aloittajan tunnus poistettu, alkuperäinen keskustelunavaus:

  ---

  Jatketaanpa täällä keskustelua erinäisistä suunnittelun kukkasista, joita vastaan tulee.

  Eniten kaipaisin pikanäppäimiä eri sisääntulojen vaihtoon. Erittäin ärsyttävää kahlailla koko sisääntulovalikko läpi ja yrittää muistella missä liittimessä kyseinen kapine nyt olikaan.

  Toinen kukkanen on LG:n television kakessa. Kirosin, kun uudessa telkussa pitää näytön kirkkaus käydä valikon kautta vaihtamassa, kun edellisessä se tapahtui suoraan kapulassa olevasta napista. Huomasin sitten, että se vanhan telkun kake toimii uudessakin ja myös se kirkkauden pikavaihtonappi, joten miksi helvetissä se on pitänyt uudesta kakesta hävittää :confused:

  Muutenkin vanha kake on paljon selkeämpi ja paremmin käteen käypä, vaikka molemmista 95% samat näppäimet löytyy. Joku hemmetin villitys tehdä kaikesta sirompaa ja tiiiviiksi pakattua.
   
 2. lusikkamies

  lusikkamies

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Takalasinlämmitin ja peilinlämmittimet saman napin alla autossa. Aiheuttaa sen että sedanissa on takalunkka talviaikaan murtovarma, koska jäätä, koska takalasinlämmitin tyyliin aina päällä koska peileistä tahtois nähä jottain. Pieni mutta ärsyttävä asia.
   
  Chekkit ja nafta tykkäävät tästä.
 3. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  300
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ylivoimaisesti älyttömimpiä suunnittelun kukkasia mitä olen nähnyt oli brittiläisen kongressikeskuksen vessan käsienpesuallas. Siinä oli erillinen kylmävesi- ja lämminvesihana. Molemmat antoivat vettä vain painamalla. Mitään tulppaa ei tietenkään ollut. Eli saattoi painaa kädellä, ja huuhtoa yhtä kättä kerrallaan joko kylmässä tai kuumassa vedessä. Kuinka joku voi olla niin idiootti, että moisen systeemin rakentaa?
   
  JHMK, Mawe, SapphireThunder ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 4. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 373
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sisään aukeavat vessakoppien ovet euroopassa.
   
  Nobelaner ja Kimi tykkäävät tästä.
 5. bkt

  bkt

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Amerikkalaismallinen wc-pönttö, jossa siis matala allas ja vitusti vettä, sekä aivan onneton huuhtelu. Toimii toki, jos haaveilee paskalaivasta.

  Automaattisesti huuhtelevat vessanpöntöt, joissa on tyyliin kahden minuutin ajastus.

  Ulkomailta löytyvät "paina tästä, niin vettä tulee 3 sek"-hanat.
   
 6. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämähän on sellainen ns. paskahylly, siihen kun vääntää hieman isommat jöötit niin eihän siinä enää korkeus riitä.

  Nuo brittimalliset hanat on kyllä aivan hanurista, kaksi hanaa altaassa; toiseesta tulee kiehuvaa ja toisesta jääkylmää vettä. Pese siinä sitten kädet.
   
 7. akiky

  akiky

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En oo todella tienny että näitä on oikeesti olemassa. Tai niinkun että ihan yleisessä käytössä. Oon vaan naureskellu vitseille näistä.

  Tässä Ismo Leikolalta kyseinen englanti on kehitysmaa pätkä:
   
 8. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä niitä vielä 3 vuotta sitten oli kun siellä kävin, hotelleissa toki on ihan kunnolliset hanat, mutta esimerkiksi yliopistolla jossa olin vierailulla oli joka paikassa tuollaiset vanhanmalliset hanat. Tuskin on asia muuttunut paljoa tuona aikana.
   
 9. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Nähny eräässä invalidivarustellussa asunnossa mielenkiintoisia ratkaisuita. Vessassa käsienpesualtaassa automaattihana, mutta lämmönsäädinvipu on siellä altaan alla. Eli toisinsanoen, jos sinne alle ylettää ja pystyy kääntämään lämpötilaa, ni sitä automaattihanaa ei tartte (koska silloinhan sulla toimii kädet riittävän hyvin käyttääksesi perinteistä hanaa). Ja jos ei yletä/pysty, ni silloin se säädin pitäisi olla hanassa tai sen vieressä, koska eihän siitä muuten mitään hyötyä ole.

  Keittiössä uuni on yli metrin korkeudella, ikkunan vieressä ja luukku aukeaa ikkunaan päin. Et pysty kääntämään sitä luukkua kuin 90-astetta auki, koska se ottaa ikkunaan kiinni, ja kun se uuni on siellä ikkunan vieressä nurkassa, ni sinne on pirun kiva mennä. Hellan alle mukamas pääsee pyörätuolilla, kun siinä ei ole alla muutakuin yksi viisto tukipalkki, keskellä sitä hellaa. Eipä sinnekkään paljoo pyörätuolilainen mahdu alle. Eikä sinne alle mahdu mitään laatikostoa tämän takia.

  Kaapit ovat normaalia alempana, mutta siltikään pyörätuolilainen ei niihin helposti yletä, ja normaalilla ihmisellä menee selkä paskaksi matalista kaapeista/pöytätasoista. Sitten kuiteskin astianpesukoneen kaapisto on normikorkuinen. Tiskialtaan yllä astiakaappi on niin matalalla, että niiden kahden välissä oleva tila ei meinaa riittää edes tiskaamiseen kunnolla. Jääkaappikin on semmoista lyhyttä sorttia, mutta nostettu ylemmäs, joten pyörätuolilaisella on vaikeuksia päästä jopa sen kaapin ylimmille tasoille.

  Eteisessä on kaapit, joissa perinteisesti avautuvat ovet, alkuperäistä 70-luvun laatua. Pyörätuolilainen kun avaa sen kaapin oven, ovi täytyy sulkea, jotta voi poistua siitä käytävältä. Ja ei pysty avaamaan kuin yhden oven kerrallaan. Liukuovilla selviäisi kummasti helpommin. Sama homma pätee makuuhuoneeseen.

  Parvekkeella koroketasot lattialla, joka nostaa lattiapinnan samalle tasolla kynnyksen kanssa. Kynnyksessä ei kuiteskaan ole sisäpuolella ramppia ja se on lähes 10 cm korkea. Myös nuo korokepuut parvekkeella ovat sitä perinteistä sorttia, missä on sormen mentävät raot lautojen välissä = tuolin renkaat uppoaa niihin kiinni.


  Hyvin kyllä näkee, että noitakin hommia suunnittelee insinöörit, joilla ei ole minkäänsortin käytännön hajua taikka kokemusta invalideista, eivätkä viitsi hankkia pyörätuolilaista mukaan suunnitteluun. :D Ja tietenkin homman toteuttajan nuukailu.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
  Kaitzschu tykkää tästä.
 10. Mr.Mystery

  Mr.Mystery

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulipa tästä mieleen, että ilmeisesti nykyään lain mukaan pitää uudet asunnot rakentaa ns. pyörätuoliystävällisiksi. Muutin alkukesästä uuteen taloon, jossa tällainen ratkaisu on tehty, mutta... noh, sen huomaa oikeastaan ainoastaan siitä, että ovissa ei ole kynnyksiä ja kaikki on rakennettu aivan helvetin leveäksi. Esim. vessa vie ihan järjettömästi tilaa kämpästä, vaikkei siellä ole mitään muuta kuin pakolliset tarvikkeet. Aivan järjetön määrä hukkatilaa alle 50 neliön kämpässä.
  Sitten toisaalta taas keittiön kaapit ovat niin korkealla, että minullakin on vaikeuksia yltää ylähyllylle. Eipä sinne pahemmin pyörätuolista kurotella.

  Toinen uuden kämpän ihanuus on se, että lämpötilaa ei pääse itse säätämään ollenkaan, vaan se hoidetaan keskuslämmityksenä "jostain". Pattereissa on säätimien kohdalla pelkät tyhjää pyörivät muovinpalat. Eipä siinäkään mitään, mutta kun ne on säädetty päin helvettiä. Nollakelillä/pikkupakkasilla sisällä on viileä, koska patterit eivät lämpeä ollenkaan, mutta kovilla pakkasilla on helvetin kuuma, koska patterit hohkaavat punaisena.
   
 11. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Joo, nykyäänhän on tiukat määräykset, että pitää olla invalidiystävällisiä taloja ja asuntoja, jopa joihinkin vanhoihin taloihin alettu hissejä rakentamaan ihan sen takia. Tosin, eihän se lisätila sinänsä meitä normiporukkaa haittaa, mukavaahan se on, ku on väljää. Ja vaikka kaapit ovat korkealla, ni kunhan on alempana kaappeja/vetolaatikoita tarpeeksi, ni invalidi kyllä niissä selviää, heillä kuiteskin on sitten puoliso/avustaja/hoitaja muita hommia varten. Joten en ymmärrä, että miksi on yritetty tehdä invalidille sopivia asuntoja aiemmin, jotka eivät sovi invalideille (koska he yleisesti ottaen eivät hirveämmin kokkaile taikka tiskaile, koska heillä on yleensä aina ''apulainen'') ja normiporukalle ne asunnot ovat kelvottomia epäkäytännöllisyyden puolesta myöskin. Nykyään onneksi tilanne parantunut uusien säännösten johdosta.


  Tuo patterihomma ei koske pelkästään noita termarittomia pattereita, koska tavallisilla termareilla varustetut asunnot kärsivät samasta ilmiöstä. Nykyään kaikkialla käytetään ulkoilman lämpötilan mukaan säätyvää lämmitysjärjestelmää, joka jostain kumman syystä pitää kämpät pirun kylminä +5 C <--> -5 C asteen välillä. Itellä sama homma, heti kun lauhtuu, ni alkaa palelemaan, oma sisätilamittari näyttää sen + 19.5-20.5 C kelistä ja vuorokaudenajasta riippuen, noin metrin korkeudessa pöydällä, pois patterin, ikkunan ja korvausilmaventtiilin läheisyydestä. Välillä oikein kiukuttaa, ku on kylmä kokoajan.
   
 12. Mr.Mystery

  Mr.Mystery

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Okei, ihan mielenkiintoinen tieto. Oli vain jotenkin jännä huomata palelevansa, vaikka normaalisti en palele oikeastaan koskaan.

  Tulipa tässä vielä mieleen tuo ulkoseinien rakenne - miten nykyään rakennetaan? Nimittäin sisätiloissa puhelinsignaali on lähes olematon. Pakko mennä parvekkeelle puhumaan, jos joku soittaa. Ilmeisesti jonkinlainen faradayn häkki koko talo.
   
 13. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Tässä suunnittelun kukkanen: selektiivilasit, joita asennetaan nykypäivänä jokapaikkaan. Selektiivilasi on siis ikkunalasia, missä on läpinäkyvä, näkymätön pinnoite, joka sisältää metallihiukkasia. Näiden ikkunoiden tehtävä on vähentää lämpöhukkaa talvella ja pitää kuuma ilma ulkona kesällä ja heijastaa auringonsäteitä pois ikkunoista osittain. Kolikon kääntöpuolena nämä kyseiset ikkunat sotkevat puhelinsignaaleja niin pahasti, että välillä ei saa soitettua yhtään puhelua mihinkään. Tätäkin asiaa välillä pohtinut, että eikös tuo ole rikos, koska mitä jos et saa yhteyttä hätänumeroon tuon takia ?
   
 14. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 485
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Sama juttu tosiaan tässä -73 rakennetussa taloyhtiössä. Kaikissa pattereissa on kyllä säätönamiskat, mutta niitä ei voi itse säätää mitenkään. Meillä ne on aina pistetty minimiin, mutta esim. olkkari ja toinen makkari hohkaa kuumaa (lämpötila on 24-26 astetta) ja toinen makkari on kylmä (19 astetta). Keittiössä patteri on kädenlämpöinen kesät ja talvet... Mainitsemallasi asteikoilla on pahinta täälläkin - varsinkin kun 70% on jotain vanhuksia joita paleltaa kesäisinkin kun on jotain +28 sisälämpötila.
   
 15. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Tai että asentaisi simppelin linkkiasemapurkin sinne talon sisälle. Se olisi toisaalta vielä helpompi vaihtoehto näin jälestäpäin.
   
 16. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  No joo, totta. Mut ihmetyttää kylläkin, että onhan se ehkä vähän vastuutonta ottaa riski tuon asian suhteen, että joku ei välttämättä saa hätäpuhelua soitettua. Toki, tuo on suht absoluuttinen tilanne, jos niin kävisi.
   
 17. sahtimonni

  sahtimonni

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näitä löytyy mm. brittiläisten lentoyhtiöiden koneista. Tarkoituksena on siis täyttää allas vedellä ja pestä kädet siinä. Itse en kyllä halua huljutella käsiäni altaassa, jossa on 5min aiemmin pesty jonkun pikkunassikan persettä :facepalm:
   
 18. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sun sillä samalla vedellä tartte pestä käsiäsi.
   
 19. sahtimonni

  sahtimonni

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaa meinaat että siihen paskaiseen altaaseen kaadettu puhdas vesi on hygieenistä. Samalla periaatteella voisin pestä käteni wc-pöntössä, kun huuhtelun jälkeen sielläkin on "puhdasta" vettä :facepalm:
   
  Andru, MiiCkA ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 20. Mehtikkö

  Mehtikkö

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Julkisissa tiloissa ongelmana tuon kanssa on altaasta puuttuva(pöllitty) tulppa, tai rikottu altaan sulkumekanismi. Kukkasista kaunein UK:n vesikraanoista puhuttaessa on edelleen hieno, ulkokullitettu hana, jossa on erikseen kylmä ja kuuma. Muttei sekoitinta - toinen puoli vesisuihkusta on jäätä, toinen kiehuvaa. Upea kokemus.

  Lisään kokemuksiin wanhan saksalaisen "Flachspüler"-vessanpytyn, jotka olivat yleisiä kodeissakin -90 luvulle saakka. Niissä uloste jää posliinin päälle, kunnes huuhdellaan toimituksen jälkeen pois - ideana helppo ulosteen päivittäinen tutkiminen ja näytteiden keruu...
   
 21. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 062
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nää on kyllä ärsyttäviä. Isomman tortun tullessa saattaa tulla poskipusu.
   
  Jartz tykkää tästä.
 22. Zerrod

  Zerrod

  Viestejä:
  1 097
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Toyota Avensiksessa on mielenkiintoinen, jos esim radiota varten jättää virrat niin koelaudan päällä olevassa näytössäkin palaa samalla valot. Ei mua parkissa ollessa hirveästi keskikulutus kiinnosta :D Samalla asialla kun ollaan niin autojen käsinojat joita ei voi taakse siirtää ja ovat sellaisessa kulmassa että käsijarrun käyttö vaatii melkein sormitaituruutta.
   
 23. sahtimonni

  sahtimonni

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollaisia posliini-istuimia on edelleen paljon ulkomaiden hotelleissa. Esimerkiksi Thaimaassa ei juuri muita olekaan (jos kyykkyvessat jätetään pois laskuista). Itselläni ei ole valittamista. Hyvin on imaissut isommatkin tortut eikä jarruraidatkaan ole olleet ongelmana.
   
 24. pmatil2

  pmatil2

  Viestejä:
  177
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kaverin kämpässä (juuri tehty keittiöremppa) oli sellainen hana keittiössä, joka sulkeutuu itsekseen. Ei siis täysautomaattihana, vaan sellainen jossa se kahvaosa laskeutuu itsekseen kiinni jos sitä ei avaa "täysille". Varmasti hyvä joillekin seniileille mummeleille mutta itseä lähinnä vituttaa että jos halua vettä kohtuullisella voimakkuudella niin juuri kun saa saippuan käsiin, menee hana kiinni :D
   
 25. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten pärjäät arkielämässä? Ajattele kun kaupan heviosastolla nappaat tomaatin, jota joku on hetkeä aikaisemmin hipelöinyt kolibakteerisilla käsillään.
   
 26. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 480
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä oli pitkään (käsittääkseni) lainsäädännöllinen tai vähintään turvallisuuteen liittyvä tapaperustuva tapa briteissä. Siellä oli juokseva vesi jo aikoja sitten, kauan ennenkuin takaiskuventtiileitä oli yleisesti käytössä rakentamisessa.

  Asetuksella / tavalla on suojeltu estetty lämpimän veden virtaamista takaisinpäin juomaveden putkistoon, koska se levittä bakteereita. Briteissä mikään ei muutu nopeasti, joten noita erillisiä hanoja on yleisesti edelleen vähän joka puolella.

  Suomessahan juokseva vesi ja lämmin vesi ovat ilmestyneet vasta äskettäin koteihin, ihmisethän asuivat pöndellä vielä sotien jälkeenkin ja rakentaminen kiihtyi rajusti vasti sen jälkeen, joten rakennuskantamme on todella tuoretta verrattuna britteihin.
   
 27. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Ne pestään kotona, ja kotona voit pestä myös kätesi puhtaassa altaassa puhtaalla juoksevalla vedellä. Tuo sama ei onnistu siinä altaassa, missä on seisonut muidenkin pesijöiden pesuvedet, eikä niitä huuhdella erikseen pois. Niissä saat toisen bakteerit omiin kätösiisi väkisin ja et saa niitä pestyä pois, paitsi sitten vasta, kun pääset puhtaan juoksevan veden äärelle. Menikö nyt perille ? :)  Enivei, takas aiheeseen, offtopikit sikseen, tänään huomasin jotain lisää. Arkinen juttu, mutta niin tyypillinen ongelma: autolämmitystolppa ja niiden perinteinen ''munakello''. Ensinnäkin, niissä hyvin yleensä on pistorasiat piilossa siellä ylälaidassa viistosti, joten sinne johdon saaminen on hankalaa. Mutta, suurin ongelma on se, että niissä on täysin mustat kellon nupit = et näe pimeässä ilman valoa säätää niitä aikoja, kun et näe sitä säätönupin neulaa. Aina joutuu sit puhelimen lampun kanssa tihrustelee siellä pimeässä, pitäen luukkua auki ja yrittäen samalla johtoa laittaa.
   
  Andru, Unna, MiiCkA ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 28. superapina

  superapina

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hanoista puheen ollen. Itsellä menee yli ymmärryksen tämän mallinen hana, joita löytyy noin joka toisesta keittiöstä.

  [​IMG]
  Kun tuosta kääntää kahvan ylös niin vesi tulee omille käsille. Pitää jotenkin sivusuunnasta lähestyä tuota kahvaa.
  Kyllä on perinteinen malli kätevämpi, eli tämä:
  [​IMG]
  Ei saa mitenkään kasteltua kättään säätelemällä veden lämpötilaa.

  Mitä tulee brittien vesihanoihin, tässä vielä nopea video aiheesta:
   
  Jormuli ja akiky tykkäävät tästä.
 29. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun juoppo on ekaksi kaivanut persettään ja sitten hipelöinyt sitä tomaattia minkä nappaat, niin siinä vaiheessa sulla on juopon bakteerit kourassa. Ennen kuin kotona peset kädet, olet pari kertaa kaivanut omaa persettäsi, nenääsi ja syönyt rään sekä nuollut puolison römpsää. Ennen tomaatin pesua juopon paskabakteeri on teillä kaikilla. Mieti sitä kun seuraava vatsatauti iskee. Sinun ja läheistesi paska on peräisin juopon peräsuolesta
   
  kempf80 ja Gekko Kamen tykkäävät tästä.
 30. Hyrava

  Hyrava

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Monet hotellihuoneet täällä kotosuomessa ainakin ovat sellaisia suunnittelun aivopieruja ettei mitään rajaa. Ulkomailla en hirveän paljoa ole yöpynyt niin niistä ei ole niin kattavaa otantaa mutta kun työn puolesta reissaa ympäri maata niin hotelliöitä kertyy.

  Ensinnäkin, hotelli-tv. Minkä ihmeen takia ne on niin pirun hitaita toiminnoiltaan että kanavaa vaihtaessa saa odotella 10 sekuntia, käynnistyvät lähes aina johonkin hiton portaalitilaan ja aina äänet vähintään puolivälissä säätöaluetta? Yleensä ei ole mitään epg:tä tai muuta ohjelmaopastakaan. Ja tottakai kaikki asetukset on estetty ja on kaikenmaailman kuvan"parannukset", dynaamiset kirkkauden säädöt sun muut päällä. Lähes kaikilla kuitenkin on läppäri, tabletti tai älypuhelin joten laittaisivat vaikka tavalliset telkkarit huoneisiin. Ja monesti nuo ovat vieläpä sijoitukseltaan huonossa kohdassa ettei ole kiva katsella huoneen nojatuolista tai sängystä käsin.

  Toinen asia on sähköt / valaistus. Joissakin huoneissa on ärsyttävä "aseta huoneavainkorttisi tähän niin saat sähköt päälle" -keksintö. Aluksi kiroilin tuota mutta nyt tulee laitettua vaan joku käyntikortti tai muu taskusta tai lompakosta löytyvä kortti tuohon että saa pidettyä sähköt pistorasioissa että pystyy latailemaan kännykkää, tablettia tms sillä aikaa kun käy tupakalla/syömässä/saunassa tai jossain muualla. Valokytkimet ovat monesti myös varsinainen mysteeri, aina saa arpoa mistä saa mitäkin valoja päälle tai välillä jopa "mistä v*tusta tuon lampun saa yöksi sammumaan". Vajaa kuukausi sitten tuli todettua että eräs valaisin oli jatkuvan sähkön pistorasiassa eikä sitä saanut sammumaan kuin kiskomalla johdon pois seinästä.

  Sitten tietty löytyy yleensä kaikenlaisia epäkäytännöllisiä ratkaisuja esim wc:stä, kuten että vessapaperiteline on jossakin ihan käsittämättömässä paikassa eikä siihen meinaa mitenkään taipua tai ylettyä pöntöllä istuessa. Tai että on hieno iso kylppäri johon on laitettu amme kulmittain niin että suihkussa käyminen ei ole kovin helppoa ja kätevää ammetta käyttäen eikä perinteisesti suihkuttamalla koska se amme on järjettömimmässä mahdollisessa kohdassa. Samoin jos on suihkukoppi niin se on yleensä niin pieni että aina on joku raaja jotain seinää vasten tai sitten kopissa ei ole kunnollista ovea ja koko vessan lattia kastuu samalla. Tai sitten pesuallas vessassa on niin matala ja hana matalalla että hanan ja altaan väliin ei meinaa ison miehen kädet mahtua, saati sitten että siitä saisi vesipulloa täytettyä.

  Nykyään sentään hotellien WLANit sentään ovat tuntuneet toimivan, pari vuotta sitten nekin olivat sellaisia ettei Android-tabletti tai Linux-läppäri meinanneet millään päästä verkkoon kun oli ties mitä ihmeellisiä kirjautumisviritelmiä.

  Lisääkin hotellihuoneiden aivopieruja varmaan tulisi mieleen jos hetken miettisi. Monesti vaan hotellihuoneessa ollessa on tullut kelailtua noita ihmeellisyyksiä ja monesti jollekin älyttömyydelle ensin mieleen tuleva syy on ollut design, käytännöllisyys on totaalisesti unohdettu siinä designvimmassa.
   
 31. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 035
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Ja tuohon lausahdukseen kiteytyy koko nykyajan trendi lähes jokapuolella. :kahvi:
   
 32. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 480
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on ihan yleinen ongelma muuallakin. Business hotelleissa on joku 1.25 sähkötöpseliä koko huoneessa keskimäärin, sängyn vieressä ei ole yhtään luurille yms, kirjoituspöytä on järkyttävän matala niin, että jalat eivät mahdu sen alle istumaan jos haluaisi tehdä jotain töitä ja kaikki nuo sinunkin maintsemasi paskuudet.

  WLAN:it ovat edelleen pääsääntöisesti maailmalla scheissea. Login-portaalit jne. aiheuttavat vitutusta, sillä sisäänkirjautumiset timeouttaavat ja joka päivä luuri sitten hajoilee kun tulee hotlalle yms. tai vähintään tukiasemat kyykähtävät kun kaikki tulevat kännykän + tabletin + läppärin kanssa illalla huoneisiinsa.

  Onneksi sentään roamingin hinta EU:ssa on saatu sille tasolle, että nykyiseen firman liittymään kuuluu EU-alueella (+sveitsissä) rajattomasti dataa luuriin, joten harvemmin edes tarvitsee wifeihin luurilla liittyä.
   
 33. sahtimonni

  sahtimonni

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Totta. Pienemmissä hotelleissa kannattaa tsekata onko reitittimessä default-passut. Itse tullut joskus logattua sisään admin / admin tunnareilla ja boottailtu tökkivää reititintä wifin yli. Olisi pitänyt varmaan lähettää hotlalle lasku atk-tukena toimimisesta :D

  Toinen vituttava asia on täysin käsittämättömät lasiseinät hotellihuoneen vessoissa. Näitä on tullut yllättävän usein vastaan. Kiva laskea kaapelia, kun vaimokkeella on suora näköyhteys sängystä wc-tilaan.
   
 34. sahtimonni

  sahtimonni

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaahas. On se vaikeaa. Kuulut ilmeisesti niihin, jotka eivät pese käsiään edes wc-käynnin jälkeen.
   
  MiiCkA tykkää tästä.
 35. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei, kyllä mä pesen.

  Mieti vain itse kuinka paljon olet syönyt toisten ihmisten räkää, kuolaa ja eritteitä elämäsi aikana tietämättäsi. Kaikki noutopöydät, salaattibaarit, irtokarkit... Siinä on litra poikineen herkullisia basilleja ties minkä hepatiittipesäkkeen tuottamina :)
   
 36. a85

  a85

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Noi auttomaattisesti sulkeutuvat hanat, hotellihuoneen valot/sähköt jotka toimivat vaan avainkortin (=vieraan) paikalla ollessa on kaikki eko juttuja. En tiedä asennetaanko noita hanoja uusiin asuntoihin jonkun määräyksen mukaan vai onko vain kaikki uudet hanat sitten jonkun säädöksen mukaan noin tehty toimimaan.

  Sama ekoilu on löytänyt tiensä myös sähkösaunoihin. Uusiin saunoihin tulee termostaatin lämpötila-anturi asentaa suoraan kiukaan yläpuolelle. Sitten kun sulla on se hieno kaukosäädettävä sauna, laitat 80c ja jonkin ajan kuluttua sauna ilmoittaa olevansa tavoite lämmöissä. Ainoa vaan ettei ole. Ehkä 60c saattaa olla. Sähköasentaja kaveri tuota uutta ohjetta/säädöstä ihmetteli ja totesi että noita "korjailaan" sitten jälkikäteen...

  Myös valaistuksen puolelle on ekoteot löytäny suunnittelun kukkasina. Töissä toimistot ja neukkarit uusittiin isolla rahalla nykyaikaisiksi. Valaistus on LEDiä ja neukkareissa automaattivalot. Kuulostaa toki hienolta, mutta esim. eräissä pikkuneukkareissa liiketunnistin pitää valoja päällä noi 3min. Jos sellaisessa istuu yksi, esim. skype puhelua pitämässä, niin saat hetken päästä istua pimeässä, jos et käsillä viuhdo. Toinen kukkanen on sitten isommat neukkarit joissa on isot TV:t. Valaistus on tehokasta jonka ansiosta valot heijastuvat TV:n ruudulta ja heikentävät näkyvyyttä. Valoja ei kuitenkaan voi itse sammuttaa, koska automatiikka.
   
 37. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jos on käytössä vain yksi tiskiallas ja tiskit pestään koneessa niin perusmallinen hana saattaa olla käytännöllisempi. Koitappa sitten isompaa kattilaa äheltää tuohon alle, hanan ollessa jatkuvasti tiellä.
   
  djtob tykkää tästä.
 38. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itse luulin aikanani Hollannissa asuneena että tämänkaltainen arinapytty on vain joku hollantilaisten erikoisuus. Kiva sitten istuskella kun paskakasa käryää siinä niin että vettä valuu silmistä.

  Olen ollut tekemässä logistiikkahallin toimiston laajennusta. Toimisto-osan 2. kerroksen laajennusosaan rakennettiin invaWC, vaikkei sinne pääse kuin portaita. Tuossa ja mietin, että olisikohan arkkitehdin kannattanut kuluttaa hetki enemmän aikaa suunnitteluun.
   
  Andru, SapphireThunder ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 39. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Suunnittelun kukkanen, joka tulee vastaan aina uudelleen ja uudelleen on noissa julkisissa vessoissa (huoltamot yms.), joissa käsienpesuhana on jotenkin liian lyhyellä juoksuputkella varustettu, kädet ei meinaa alle mahtua kun hana juuri ja juuri yltää altaan reunan yli. Kädet hakkaa altaan takareunaa vaikka allas itsessään on pesuvadin kokoinen.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 40. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 719
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Windows. Sammutetaan starttinapista... Tai ainakin vanhemmissa versioissa. Muutenkin käyttöliittymäsuunnittelun floppi.
   
 41. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  968
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Onhan noita ollut suomessakin, esim. aikoinanan yläkerran naapurilla oli tuommoinen kahden hanan allas vielä 80-luvulla. Olen nähnyt noita joissain muuallakin suomessa.

  Pitäisi olla 20-21c välissä mitattuna huoneen keskeltä ja metrin korkeudelta.

  Jossain hanoissa tekee tuota jos liikkeen rajoitinnasta vaihdettu ja kokoomisessa patruunan mutteria ei ole kiristetty tarpeeksi.

  Eipä tuommoista ikinä ole tullut kasteltua käsiään vahingossa. Itse en laittaisi "perinteisellä" juoksuputkella varustettua hanaa omaan keittiöön enään. Tuon alla on helpompi pestä astioita koska veden suihku suunta on pystympi kohti allasta kun perinteisessä se suihku tulee operoijaa kohden. Myös isommat astiat kuten kattilat mahtuvat paremmin hanan alle.


  Ja sitten omakohtaisia suunnittelu kukkasia, vaikka tämä:
   

  Liitetyt tiedostot:

  djtob tykkää tästä.
 42. Mehtikkö

  Mehtikkö

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vähän liisterinomaisempi pökäle niin vedettäessä kauhuskenaariona on housuille & ympäristöön roiskuva paskainen huuhteluvesi, jos et muistanutkaan sulkea pönttöä.
   
 43. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 266
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Typerin vessaratkaisu mitä olen nähnyt, oli jossain Italiassa. Varmasti niitä muuallakin voi olla.

  Anyway, homman idea oli, että asiakkaan käytyä vessassa, koko hemmetin vessa pesee itsensä! Siis seiniä, lattiaa, kattoa myöten...
  Sellainen ison invavessan kokoinen koppi, jonka edessä sitten jonotetiin aina 2min per asiakas sitä, että vessa pesee itsensä kun joku on käynyt pöntöllä
  kusella... Muutenkin aika ällö se vaan oli, kun oli seinät, lattiat ja pönttö märkiä kun sisään astui.
   
  kempf80 tykkää tästä.
 44. poskiholisti

  poskiholisti Team R&T

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Julkisten vessojen kunnon tietäen tämähän ei ole edes huono juttu jos WC pestäisiin esimerkiksi pari kertaa päivässä. Tosin järjestelmän vikaantuessa olisi sangen ikävää, kun kesken paskomisen vessa alkaa puhdistamaan itseään :comp:
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 45. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  915
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yhtä hauskaa on, kun tuollainen on toteutettu samalla viiveellä WC-tiloissa. On se kiva, kun tunnistin on vain käsienpesutilassa. Istunnolla sitten avataan kopin ovi ja kurotellen huidotaan hetki, kunnes tunnistin funtsii, jotta laitetaas valot päälle. Tai paskotaan pimeässä.
  Mitä helvettiä? :D
   
 46. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sulla on kyllä mielenkiintoisia kauppareissuja.
   
  Andru, MiiCkA, sahtimonni ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 47. juha88

  juha88

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Avaappas tämä keissi, mielenkiinnosta, ei nyt avautunut kun ei ole putkihommia/piirustuksia tullut nähtyä.
   
 48. Technocrat

  Technocrat

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä unohtui itseltä, duunissa oli tällainen joskus, oli tosiaan kiva mennä paskalle ja parin minuutin kuluttua sammuu valot.
   
  Melbac tykkää tästä.
 49. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  968
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  LVI-suunnittelija varmaan unohtanut juoda aamukahvin ennen kuin aloittanut työt. Ylemmässä kuvassa on pytyn piirrosmerkki vaaka-asennossa, keskellä alhaalla. Siihen tulee paksumpi katkoviiva joka tarkoittaa viemäriä, tässä suunnittelija on laittanut tuon viemärin kooksi V50(mm) vaikka WC-pytyn viemärin pitää olla v100/V110(mm) viettoviemärillä tehtynä.
  Pienenä vittuiluna tuli tehtyä kuten suunnittelija halusi. Tuo 110-50 supistus ja wc-kulma johtuu siitä että pyttyä ei voi laittaa suoraan 50mm viemäriin.
  Jos oikeasti noin tekisi niin menisi ekasta lastista tukkoon.
   
  Kaitzschu, Hyrava ja Ryydike tykkäävät tästä.
 50. Yeenoghu

  Yeenoghu Neighbour of the beast

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Vesihanoista yksi kummallisimmista oli eräässä Las Vegasin kasinohotellissa. Suihkun hana oli seinässä oleva kahva, jota pyörittämällä vastapäivään sai säädettyä kylmän veden tuottoa. No, ongelmaksi muodostui kun en heti keksinyt että mistäs sitten se kuuma vesi.

  Ratkaisu oli että kiersi sitä hanaa sen puoli kierrosta, jotta kylmä vesi tulee täysillä. Sitten jatkoi kiertämistä toiset puoli kierrosta, niin sai kuumaa vettäkin sekaan! Eli jos halusit kylmää+kuumaa vettä sopivalla suhteella, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin että vettä tulee aivan täydellä paineella.

  Käsittämätön ratkaisu, kaupungissa jossa on mukamas vesipula. Pitää juoda vain shampanjaa.

  Tämä! Niitä valokatkaisijoita kun on ripoteltu vailla suurempaa logiikka ympäri hotellihuonetta. Viimeksikin metsästin sitä viimeistä katkaisijaa varmaan kymmenen minuuttia. Kunnes keksin että se katkaisija on kuin onkin siinä just samalla seinällä kuin suurin osa muista. Mutta ei tietenkään samassa ryppäässä vaan kätevästi verhon taakse piilotettuna.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2017