Suunnittelun kukkaset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sampsa
  • Aloitettu Aloitettu
Läppärin touchpad, jossa ei ole erillisiä näppäimiä ja jossa "näppäinkohdat" toimii kosketuslevynä. En ole sen pahemmin Googletellut, että voisiko tuon alueen toimimisen hiirenä estää, mutta että osaa olla raivostuttava ominaisuus. Osoitin pomppii minne sattuu, kun yrittää klikkailla. Tulee kyllä pääosin käytettyä hiirtä, mutta silti kaipaisin tavallisia näppäimiä ja mielestäni on menty design käytettävyyden edellä. Tyhmänä en miettinyt asiaa läppäriä hankkiessani. Kaipa tuohon tottuu, mutta itse ainakin pidän erillisiä näppäimiä parempana designina.

Olen kyllä muistaakseni nähnyt jossain Synapticsin pädissä asetuksen, joka pystyi jollain tavalla rajoittamaan hiiren toiminta-aluetta.

Hieman liittyen HP:n yritysläppäreiden trackpoint eli nänni. Näppiksen alla on vain oikea & vasen hiirinäppäin eli scrollaaminen ei onnistu trackpointilla mitenkään, toisin kuin esim. Lenovolla tai Dellillä, joissa näppäimiä on 3 ja keskimmäinen toimii scrollauksen "aktivointinappina". Tekee koko trackpointin täysin hyödyttömäksi, kun täytyy scrollailut kuitenkin hoitaa touchpadillä.

Itse kiroilin samaa 8470w-läppärin kanssa, kunnes googlettelin jonkinnäköisen rekisterieditorikikan, jolla sai scrollattua suurimmassa osassa sovelluksia ja nettiä painamalla molempia nappeja yhtäaikaa. En kyllä muista enää toimiko se samaant tapaan kuin Lenovo, vai vastasiko se vain mouse3-klikkausta.

Välillä itsekin vain tuotekehityksen alkeet tuntevana ajattelee hyvinkin monista asioista "Miten tämä on voinut edes päätyä tuotantoon ja myyntiin..?"
 
En tiedä sohaisenko nyt ampiaispesään kun noilla tuntuu olevan fanaattiset kannattajansa, mutta: Moccamaster.

Viikonlopun jouduin moista käyttämään (joku suht perusmalli) ja ihmeellisen hankalaksi tuon käyttö on onnistuttu tekemään. Kauheasti kaikenlaisia nippeleitä ja osia, jotka pitää nostella sivuun. Kaikenkaikkiaan todella sekava ja epäergonominen.

Veden lisäys: erillinen kansi mikä pitää nostaa sivuun. Jos käyttää pannua veden kaatamiseen, siitä pitää ensin ottaa se putkilo irti, mikä täyttää pannua pohjalta, ja nostaa sekin sivuun.

Suodatinpussia ei saa paikalleen suoraan, vaan se suodatinosakin pitää nostaa erikseen pois. Ja tietysti suodatinosa ei voi seistä "omillaan" vaan pyörii kuin keila sen tippalukon varassa. Tämä tekee purujenkin lisäämisestä tavallista jännittävämpää.

Käytön jälkeen kosteita osia ei saa aseteltua mitenkään nätisti kuivumaan suoraan keittimeen vaan ne pitää joko nostaa erikseen jonnekin tai jättää epämääräisesti heilumaan "huonosti" aseteltuina, jonka jälkeen niitä herkästi saa sitten onkia lavuaarista tmv. minne sattuvat pikkutönäisystä putoamaan.
 
Suodatinpussia ei saa paikalleen suoraan, vaan se suodatinosakin pitää nostaa erikseen pois. Ja tietysti suodatinosa ei voi seistä "omillaan" vaan pyörii kuin keila sen tippalukon varassa. Tämä tekee purujenkin lisäämisestä tavallista jännittävämpää.
Vaikka moni pointti onkin validi, niin tässä user error: se krominen vesi/höyryputki kääntyy sivuun (vesisäiliön kannessa on levitetty aukkokin tätä varten), jolloin suodatinpussin ja purut saa ihan muiden keittimien tapaan laitettua suodattimen ollessa paikallaan.
 
Suodatinpussia ei saa paikalleen suoraan, vaan se suodatinosakin pitää nostaa erikseen pois. Ja tietysti suodatinosa ei voi seistä "omillaan" vaan pyörii kuin keila sen tippalukon varassa. Tämä tekee purujenkin lisäämisestä tavallista jännittävämpää.

Muut osat pitää paikkansa, mutta kaikissa Moccamastereissa taitaa se vesisäiliöstä tuleva putki kääntyä sivuun jotta suodatintelineen voi pitää paikallaan ja mättää kamat sisään.

Tosin itseäni nuo muutkaan "ongelmat" ei häiritse, saranallisia pannunkansia en pidä juurikaan helppokäyttöisempinä kuin kokonaan irroitettavaa, siinä se odottelee tiskipöydällä sen aikaa kun kaadan halutun määrän vettä koneeseen ja tulen laittamaan ylimääräiset altaaseen. Saranallinen vesisäiliön kansi vois olla marginaalisesti helppokäyttöisempi kuin irroitettava, mutta aika sejasama omasta mielestä. Mocciksessa taas voi osat ottaa irti ja tumpata tiskikoneeseen pestäväksi, mikä taas saranallisissa vermeissä ei aina onnistu kovin helposti ja systeemiä paskomatta. Kaikissa puolensa kai...

Mulla on Moccamaster koska täysin subjektiivisen mutu-fiilikseni perusteella se keittää parhaiten mun makuun sopivaa kahvia. Lisäksi ulkonäkö sopii omaan silmään paremmin kuin keskivertokaffekeittimen.
 
Ite oon nimenomaan pitänyt tuota Moccamasterin irto-osia just hyvänä, kun helpompi puhdistaa. Itse huuhtelenkin joka käytön jälkeen kannun, suodatinosan ja suodatinosan kannen.

Itsellä tosin se absoluuttisen perusmalli, missä ei ole tippalukkoa eikä tuota putkea joka täyttäisi kannun pohjalta.
 
Vaikka moni pointti onkin validi, niin tässä user error: se krominen vesi/höyryputki kääntyy sivuun (vesisäiliön kannessa on levitetty aukkokin tätä varten), jolloin suodatinpussin ja purut saa ihan muiden keittimien tapaan laitettua suodattimen ollessa paikallaan.

Muut osat pitää paikkansa, mutta kaikissa Moccamastereissa taitaa se vesisäiliöstä tuleva putki kääntyä sivuun jotta suodatintelineen voi pitää paikallaan ja mättää kamat sisään.

Tosin itseäni nuo muutkaan "ongelmat" ei häiritse, saranallisia pannunkansia en pidä juurikaan helppokäyttöisempinä kuin kokonaan irroitettavaa, siinä se odottelee tiskipöydällä sen aikaa kun kaadan halutun määrän vettä koneeseen ja tulen laittamaan ylimääräiset altaaseen. Saranallinen vesisäiliön kansi vois olla marginaalisesti helppokäyttöisempi kuin irroitettava, mutta aika sejasama omasta mielestä. Mocciksessa taas voi osat ottaa irti ja tumpata tiskikoneeseen pestäväksi, mikä taas saranallisissa vermeissä ei aina onnistu kovin helposti ja systeemiä paskomatta. Kaikissa puolensa kai...

Mulla on Moccamaster koska täysin subjektiivisen mutu-fiilikseni perusteella se keittää parhaiten mun makuun sopivaa kahvia. Lisäksi ulkonäkö sopii omaan silmään paremmin kuin keskivertokaffekeittimen.

Tätä ei tullutkaan huomattua.

Kotona on Philipsin peruskeitin, jossa on kaikki saranallista ja irroitettava vesisäiliö. Eli mitään erillistä kaatoastiaa ei edes tarvitse vaan säiliön saa täytettyä suoraan kraanan alla. Kaikki saranaosat irtoavat helposti ilman väkivaltaa ja on noita 15v? aikana monesti tiskikoneessakin pesty. Käytön jälkeen kosteat osat saa "lomittain", eli pannun kansi auki ja suodatinosa osittain kiinni, jolloin ovat kompaktisti mutta kuivuvat hyvin.
 
En tiedä sohaisenko nyt ampiaispesään kun noilla tuntuu olevan fanaattiset kannattajansa, mutta: Moccamaster.

Viikonlopun jouduin moista käyttämään (joku suht perusmalli) ja ihmeellisen hankalaksi tuon käyttö on onnistuttu tekemään. Kauheasti kaikenlaisia nippeleitä ja osia, jotka pitää nostella sivuun. Kaikenkaikkiaan todella sekava ja epäergonominen.

Veden lisäys: erillinen kansi mikä pitää nostaa sivuun. Jos käyttää pannua veden kaatamiseen, siitä pitää ensin ottaa se putkilo irti, mikä täyttää pannua pohjalta, ja nostaa sekin sivuun.

Suodatinpussia ei saa paikalleen suoraan, vaan se suodatinosakin pitää nostaa erikseen pois. Ja tietysti suodatinosa ei voi seistä "omillaan" vaan pyörii kuin keila sen tippalukon varassa. Tämä tekee purujenkin lisäämisestä tavallista jännittävämpää.

Käytön jälkeen kosteita osia ei saa aseteltua mitenkään nätisti kuivumaan suoraan keittimeen vaan ne pitää joko nostaa erikseen jonnekin tai jättää epämääräisesti heilumaan "huonosti" aseteltuina, jonka jälkeen niitä herkästi saa sitten onkia lavuaarista tmv. minne sattuvat pikkutönäisystä putoamaan.
Pannulla ei saa missään nimessä kaataa vettä. Se rasvapaska ei irtoa kuin purkamalla keitin osiin.
 
En tiedä sohaisenko nyt ampiaispesään kun noilla tuntuu olevan fanaattiset kannattajansa, mutta: Moccamaster.

Viikonlopun jouduin moista käyttämään (joku suht perusmalli) ja ihmeellisen hankalaksi tuon käyttö on onnistuttu tekemään. Kauheasti kaikenlaisia nippeleitä ja osia, jotka pitää nostella sivuun. Kaikenkaikkiaan todella sekava ja epäergonominen.

Veden lisäys: erillinen kansi mikä pitää nostaa sivuun. Jos käyttää pannua veden kaatamiseen, siitä pitää ensin ottaa se putkilo irti, mikä täyttää pannua pohjalta, ja nostaa sekin sivuun.

Suodatinpussia ei saa paikalleen suoraan, vaan se suodatinosakin pitää nostaa erikseen pois. Ja tietysti suodatinosa ei voi seistä "omillaan" vaan pyörii kuin keila sen tippalukon varassa. Tämä tekee purujenkin lisäämisestä tavallista jännittävämpää.

Käytön jälkeen kosteita osia ei saa aseteltua mitenkään nätisti kuivumaan suoraan keittimeen vaan ne pitää joko nostaa erikseen jonnekin tai jättää epämääräisesti heilumaan "huonosti" aseteltuina, jonka jälkeen niitä herkästi saa sitten onkia lavuaarista tmv. minne sattuvat pikkutönäisystä putoamaan.

Jokaisesta asiasta eri mieltä.
-Erillinen kansi on kätevä, monissa keittimissä on saranallinen kansi, joka on hankalampi avata, ja usein jää haitolle, ja rikkoutuu helposti
-Pannulla ei koskaan lisätä vettä. Pannua pestessä erillinen äärimmäisen helposti avautuva kansi on riemuvoitto verrattuna jollakin nipsuttimilla kiinni olevaan saranakanteen (tune: Braun)
-Suodatinpussi laitetaan paikalleen, kun suodatinosa on paikallaan pannun päällä. Tippanokka sivuun ja plöröjä pussiin. Sanotaan nyt tähän, että mielestäni ainoa kunnollinen suodatinosa on se Moccamaterin alkeellisin malli, ilman mitään tippalukkoja. Ylivoimainen käyttää ja puhdistaa.
-Kaikki kosteat osa voi laittaa suoraan keittimeen kuivumaan, miksei muka voisi? Ihan käsittämätön ajatus.

Kaiken kaikkiaan vanhanmallinen Moccamaster on ainoa keitin, jota voi parin käyttökerran jälkeen käyttää silmät ummessa. Juu, meillä on Moccamasterkin, mutta ei se paras (yksinkertaisin) malli, ja ei muutenkaan käytetä keitintä kuin muutaman kerran vuodessa vieraille. Uudenmallisessa on hyvää autom. virran katkaisu.
 
Olen myös miltei kaikesta eri mieltä tuon moccamasterin osalta. Se että kaikki osat saa helposti pelkästään nostamalla irti ja takaisin on juuri sitä helppoutta.

Tuon purujen lisäämisongelman ymmärrän kyllä, jos ei vielä oikeaa tapaa ole löytänyt. Kotona on tippalukollinen malli mihin suodatinosa on helppo laittaa ja lisätä purut. Kyläpaikassa oli sitten sellainen suoraan pannun kannen päälle laitettava malli, niin kävi juuri noin että pöydällä sitä pyörittelin.
 
Ei tulisi mieleenkään kaivaa jotain vesikannua erikseen säiliön täyttämiseen. Töissä tuollainen yhden pannun moccamaster jolla keitellään 1-2 pannua joka tunti 7-17 välillä. Ehkä kerran kuussa ajetaan pari kertaa joku puhdistusaine siitä läpi.
On tainnut olla kolme vuotta käytössä. Eli ei kotikäytössä menisi ikinä pilalle.
 
Tuon purujen lisäämisongelman ymmärrän kyllä, jos ei vielä oikeaa tapaa ole löytänyt. Kotona on tippalukollinen malli mihin suodatinosa on helppo laittaa ja lisätä purut. Kyläpaikassa oli sitten sellainen suoraan pannun kannen päälle laitettava malli, niin kävi juuri noin että pöydällä sitä pyörittelin.

Tätä vähän hämmästelen. Miksi sitä suodatinosaa pitää pöydällä pyöritellä, tarkoitan että miten sellainen tulee edes mieleen? Eikö se jokaisessa kahvinkeittimessä kuitenkin laiteta suodatinosa siihen kokonaisuuteen paikalleen, ja sitten lisätään kahvinpurut?
 
Ei tulisi mieleenkään kaivaa jotain vesikannua erikseen säiliön täyttämiseen. Töissä tuollainen yhden pannun moccamaster jolla keitellään 1-2 pannua joka tunti 7-17 välillä. Ehkä kerran kuussa ajetaan pari kertaa joku puhdistusaine siitä läpi.
On tainnut olla kolme vuotta käytössä. Eli ei kotikäytössä menisi ikinä pilalle.
Puhtaalla keittimellä tulee parempaa kahvia. Typerää liata keitin, kun samalla vaivalla voi pitää puhtaanakin.
 
Eikö se jokaisessa kahvinkeittimessä kuitenkin laiteta suodatinosa siihen kokonaisuuteen paikalleen, ja sitten lisätään kahvinpurut?
Ei pysty, kun jauhaa pavut itse ja ne ovat myllyn jäljiltä niin sähköisiä, että jos ne kaataa suppiloon sen ollessa keittimessä, niin puolet imeytyy kiinni siihen metalliseen vesiputkeen ja toinen puolikas muuten vaan ympäri keitintä.

Pakko ottaa suppilo erilleen ja varovasti kaataa purut sinne, mielellään vaikka tiskialtaan päällä.
 
Puhtaalla keittimellä tulee parempaa kahvia. Typerää liata keitin, kun samalla vaivalla voi pitää puhtaanakin.
Ei makueroa, kun ei kaada kahvia sinne säiliöön vaan vettä. Se mikrogramma joka huuhtaisun jälkeen jää pannun reunaan ei todellakaan muuta makua mihinkään suuntaan, eikä se kerry mihinkään.
Suurin osa kuitenkin juo samasta kupista koko päivän. Paljon suuremmat jäämät siinä on kuin keittimessä.
Nimenomaan ei ole sama vaiva, jos pitää käyttää erillistä kannua. Viisas pääsee vähemmällä.
 
Porot suodattimeen pöydän päällä koska keitin on vähän korkeemmalla hyllyn päällä joten on helpompi laittaa noin päin ettei niitä poroja mene suodatimesta ohi. Perinteinen moccamasteri. Jo lähes 10v näin.
Ja väittäisin että on helpompi kuin saranalla oleva keitin jos olisi se olisi samassa paikassa.
 
Tätä vähän hämmästelen. Miksi sitä suodatinosaa pitää pöydällä pyöritellä, tarkoitan että miten sellainen tulee edes mieleen? Eikö se jokaisessa kahvinkeittimessä kuitenkin laiteta suodatinosa siihen kokonaisuuteen paikalleen, ja sitten lisätään kahvinpurut?
Luultavasti sen takia, kun on tottunut että onse välikappale mihin voi nostaa suodatinosan oli pannu paikallaan eli ei.
 
Niitä mikrogrammoja kertyy sinne keittimeen aika helvetin nopeaan ja kaikki kahvi maistuu sen jälkeen paskalle. Tuli tuokin asia kantapään kautta opeteltua.

Sinulla ei vain ole makuaistia, jos et eroa ajan kanssa ala huomaamaan.

Ehkä mulla sitten vaan ei ole makuaistia, mutta mä olen keitellyt kahvit päivittäin samalla Moccamasterilla noin 12 vuoden ajan, ja aina olen laittanut vedet pannulla koneeseen. Edelleenkin mielestäni saan parhaan makuisen kahvin omalla kotikeittimellä kun keitän sillä suhteella mistä itse pidän, enkä ole huomannut maun kahvissa muuttuvan tai koneen muuten alkaneen tästä kärsimään.

Asiaan saattaa tietty vaikutta se, että
1. En jätä kahvinjämiä pannun pohjalle, vaan tyhjennän pannun yleensä alle puolen tunnin sisällä keittämisestä (paitsi joskus juhlissa)
2. Huuhtelen pannun joka käyttökerran jälkeen huolellisesti ja jätän sinne tilkan vettä pohjalle
 
Niitä mikrogrammoja kertyy sinne keittimeen aika helvetin nopeaan ja kaikki kahvi maistuu sen jälkeen paskalle. Tuli tuokin asia kantapään kautta opeteltua.

Sinulla ei vain ole makuaistia, jos et eroa ajan kanssa ala huomaamaan.
Sokkotestissä promillekaan ihmisistä ei eroa huomaisi. Nämä on taas näitä käärmeöljyssä liotettuja kaapeleita mitä kauppaat ;)
 
Kyllä se kahvipaska sinne keittimeen vaan kertyy. Kokeileppa joskus keittää ruokasoodavesi (3tl ruokasoodaa ja litra vettä) keittimen läpi ja katso minkä väristä se vesi sen jälkeen on.
 
Heh, eli koneen puhdistus on siis ihan vaan käärmeöljyhommaa sekin, kun ei sinne se rasvapaska kerry?

Voi veljet. :D

Kyllä se kahvipaska sinne keittimeen vaan kertyy. Kokeileppa joskus keittää ruokasoodavesi (3tl ruokasoodaa ja litra vettä) keittimen läpi ja katso minkä väristä se vesi sen jälkeen on.
En missään vaiheessa sanonut ettei sitä koskaan tarvitse pestä.
Aiemmassa viestissänikin totesin että tuolla kerran kuussa tahdilla pestynä ei mitään makueroa ole. Ja siis toimistolla puhutaan kuukaudessa sadoista pannullisista. Kotioloissa omalla käytöllä riittäisi varmaan kerran vuoteen pesu keittimelle.
 
Joo no jos pesee usein niin ei siinä mitään. Ei tarvis pestä niin usein jos ei kaatais sitä rasvapaskaa takaisin. Ja tarpeeksi tuohisuu, niin eroa ei huomaa kun ehkä 2v päästä vasta. Keittimensä kunnossa pitävät sitten huomaa jo vähän aiemmin.
Ja itse ainakin haluan pitää kalliin keittimen hyvässä ja puhtaassa kunnossa muuttui se kahvin maku sitten tai ei.
 
Ehkä mulla sitten vaan ei ole makuaistia, mutta mä olen keitellyt kahvit päivittäin samalla Moccamasterilla noin 12 vuoden ajan, ja aina olen laittanut vedet pannulla koneeseen. Edelleenkin mielestäni saan parhaan makuisen kahvin omalla kotikeittimellä kun keitän sillä suhteella mistä itse pidän, enkä ole huomannut maun kahvissa muuttuvan tai koneen muuten alkaneen tästä kärsimään.

Asiaan saattaa tietty vaikutta se, että
1. En jätä kahvinjämiä pannun pohjalle, vaan tyhjennän pannun yleensä alle puolen tunnin sisällä keittämisestä (paitsi joskus juhlissa)
2. Huuhtelen pannun joka käyttökerran jälkeen huolellisesti ja jätän sinne tilkan vettä pohjalle

Sama täällä, tuon putsauksen + desi vettä pohjalle kun jaksaa tehdä niin kone pysyy priimakunnossa vuosikaudet. Oma kone on ostettu 2004 ja edelleen kuin uusi. Viime vuodet tosin vähemmällä käytöllä koska ei ole mutteripannun voittanutta.
 
Ei makueroa, kun ei kaada kahvia sinne säiliöön vaan vettä. Se mikrogramma joka huuhtaisun jälkeen jää pannun reunaan ei todellakaan muuta makua mihinkään suuntaan, eikä se kerry mihinkään.
Suurin osa kuitenkin juo samasta kupista koko päivän. Paljon suuremmat jäämät siinä on kuin keittimessä.
Nimenomaan ei ole sama vaiva, jos pitää käyttää erillistä kannua. Viisas pääsee vähemmällä.
Kyllä se sinne pikkuhiljaa kertyy.
Yhtä vähän siinä on vaivaa, samalla tavalla niitä käytetään veden kaatamiseen. Tuo nyt on perusjuttu kahvinkeitossa.
 
Tämmösitä pasketta Groupe PSA:lta:
upload_2018-8-7_23-28-4.png


Hapertuessaan tuo oranssi, muovinen öljytikun pää katkeaa ja tippuu öljypohjaan. Yleensä edellisten pätkien kaveriksi. :joy:
 
Tämmösitä pasketta Groupe PSA:lta:
upload_2018-8-7_23-28-4.png


Hapertuessaan tuo oranssi, muovinen öljytikun pää katkeaa ja tippuu öljypohjaan. Yleensä edellisten pätkien kaveriksi. :joy:

Kaikenlisäksi tuo on suunniteltu valmiiksi jo vuosikymmeniä sitten käyttämällä pyöreän terästikun sijasta lattaterästä, jolloin tuollaista muovipaskaa ei edes tarvita päässä. Luulisi sellaisen teräksisen version olevan niin vakiokamaa, että muovinen versio ei tule edes varaosan kaupan myötä halvemmaksi vaan pelkkää tappiota valmistajalle kun huomioidaan suunnittelu- ja valmistuskustannukset.
 
Ja vielä se, että tuollaisesta tikusta on hankalampi katsoa se öljyn määrä, varsinkin tuoreella öljyllä. Lattateräksessä näkee helposti valon heijastuksesta öljyn rajan, tuossa saa syynätä ihan tosissaan.
 
Nyt ainakin löyty yksi syy miksi Moccamasterin irrallinen purusuppilo on fiksu ratkaisu.
Firman kahvikone oli sökö, joten pikakahvi syntyi näin
kaffet.jpg

Eipä siinä nyt järkyttävä MacGyver tarvitse olla että tuo onnistuu ihan tavan keittimellä.

off-topic Mikäs siinä jumalien keittimessä muuten vikana muka on? Sen ylistys menee kyllä itseltä niin yli...
 
Tämän päivän Keskisuomalaisessa oli päivän kuva Alvar Aallon suunnitteleman valtiontalon remontista. Siitä ei ole jäljellä kuin tiiliverhous ja kaikki muu tehdään uudestaan. Mahtava metallipalkkien määrä tukemassa koko hökötystä.
 
Kaikenlisäksi tuo on suunniteltu valmiiksi jo vuosikymmeniä sitten käyttämällä pyöreän terästikun sijasta lattaterästä, jolloin tuollaista muovipaskaa ei edes tarvita päässä. Luulisi sellaisen teräksisen version olevan niin vakiokamaa, että muovinen versio ei tule edes varaosan kaupan myötä halvemmaksi vaan pelkkää tappiota valmistajalle kun huomioidaan suunnittelu- ja valmistuskustannukset.
PSA:n teräksinen versio pitää sisällään pyöreän ohuen varren ja pohjassa ”jousi”, johon lattarauta on tökätty kiinni. Remppa-autossa kovasti ihmettelin, että kuka idiootti on tökännyt jonkun jousen sinne putkeen. Ymmärsin yskän, kun näin korvaavan tikun... Metallinen lattarauta lienee öljypohjassa. Mieluummin muovisen ottais öljypohjaan irralleen. Siitä varmaan se ajatus sitten insinöörillä ”parannukseen” lähti...
 
Unohtu mainita, että veden lämmitys hoidettiin vedenkeittimellä niin sai sumpit kivasti suoraan kuppiin :D

Näin oletinkin ja edelleenkän en ymmärrä mikä estäisi tekemästä samoin ihan normi keittimellä. Mut turhapa tässä tämän enempää varmaan.
 
Itse myös moccamasterin käyttäjä ja en koe em. asioita ongelmaksi. Töissäkin on litran mitta siinä keittimen vieressä mihin voi laittaa veden valumaan sillävälin kun lataa purut, ja sitten kippaa sen säiliöön. Säiliön kantta ei monesti tule edes paikalleen päivänaikana laitettua.

Sensijaan se malli missä se suodatinkotelo oleskelee suoraan siinä pannun päällä on ihan vihoviimeinen keksintö? Aina kun sellaista tulee käytettyä niin mietin onko siitä mitään hyötyä?

Tippalukko oli sitten manuaalinen tai automaattinen on ongelma ennemmin tai myöhemmin. Tämän ongelman olen ratkaissut poistamalla sen tippalukon siivekkeen kokonaan niin ettei tippalukkoa ole. Jos nyt on pakko saada otettua sitä kahvia kesken keiton niin laittaa pannun tilalle kupin niin että tipat tippuu suoraan siihen, kaataa pannusta kahvin kuppiin ja laittaa pannun taas paikalleen.
 
Sensijaan se malli missä se suodatinkotelo oleskelee suoraan siinä pannun päällä on ihan vihoviimeinen keksintö? Aina kun sellaista tulee käytettyä niin mietin onko siitä mitään hyötyä?

Tämähän on juuri se malli, joka toimii ja jollainen pitäisi olla joka keittimessä. Kun kahvi on valunut, ei tarvitse odotella minuuttikaupalla niitä viimeisiä tippoja, vaan kahden käden tekniikalla suodatinosalla saattaen voi kaataa kahvit kuppiin eikä tule tippoja pöydälle. Tippalukot eivät toimi.
 
Tämähän on juuri se malli, joka toimii ja jollainen pitäisi olla joka keittimessä. Kun kahvi on valunut, ei tarvitse odotella minuuttikaupalla niitä viimeisiä tippoja, vaan kahden käden tekniikalla suodatinosalla saattaen voi kaataa kahvit kuppiin eikä tule tippoja pöydälle. Tippalukot eivät toimi.
Ihan vastaava kahden käden tekniikka toimii siinä mallissakin, jossa on oma kannake suodatinpussitelineelle. Siinä vaan laitetaan muki pannun tilalle ja kaadedaan pannusta. Kuten moni on tässäkin jo sanonut.

Molemmat toimii.
 
Tämähän on juuri se malli, joka toimii ja jollainen pitäisi olla joka keittimessä. Kun kahvi on valunut, ei tarvitse odotella minuuttikaupalla niitä viimeisiä tippoja, vaan kahden käden tekniikalla suodatinosalla saattaen voi kaataa kahvit kuppiin eikä tule tippoja pöydälle. Tippalukot eivät toimi.

Entäs, kun pitää lähteä omaa kuppia kauemmas tarjoilemaan? Joudut sen suodatinosan laittamaan tiskipöydälle tms. Ei kovin kätevää moinen. Ehdottomasti teline olla pitää.

Se aromipilli on muuten ihan perseestä noissa. Se kerää pilliin karstaa uskomattoman kerroksen, eikä edes pulloharjalla puhdistu, jos kerkeää kivettymään. Täytyy jollain kovalla kaapia ne paskat sieltä helvettiin.
 
Entäs, kun pitää lähteä omaa kuppia kauemmas tarjoilemaan? Joudut sen suodatinosan laittamaan tiskipöydälle tms. Ei kovin kätevää moinen. Ehdottomasti teline olla pitää.

Jos kaikki on tippunut, suodatin roskiin, suodatinosan huuhtelu ja kuivauskaappiin. Kansi paikalleen ja tarjoilu.

Jos ei ole tippunut, niin suodatinosa mukana. 99 % "kauempana" tarjoiltaessa matka kasvaa 2-3 metriä. Ei ole kovin eri asia kantaa pannua ilman tai suodattimen kanssa, eroa painossa lienee muutama sata grammaa.
 
Jos kaikki on tippunut, suodatin roskiin, suodatinosan huuhtelu ja kuivauskaappiin. Kansi paikalleen ja tarjoilu.

Jos ei ole tippunut, niin suodatinosa mukana. 99 % "kauempana" tarjoiltaessa matka kasvaa 2-3 metriä. Ei ole kovin eri asia kantaa pannua ilman tai suodattimen kanssa, eroa painossa lienee muutama sata grammaa.

Todella hankalalta kuulostaa. Kyllä teline helpottaa elämää huomattavasti.
 
Itse olen ratkaissut ongelman juomalla sen kahvin kun se on tippunut. Jos tämä parjattu moccamaster tirauttaa pannullisen kahvia alta 3 minuuttiin, joudan siihen päälle odottelemaan sen minuutin-kaksi että touhutippoja ei enään tule :)

On niitä varmasti monia muitakin hyviä keittimiä, mutta huonoon moccamasteriin en sensijaan ole törmännyt joten on kehunsa mielestäni ansainnut.

Sensijaan keskustelun tiimoissa voisin kertoa muutaman todella ärsyttävän suunnittelun kukkasen joita muiden keittimien kanssa on tullut vastaan:

Automaattinen tippalukko joka menee tukkoon ja ylivuotokanavaa ei ole. Toteutuu ainakin yhdessä obh Nordican mallissa. Jos pannu ei ole tismalleen oikeassa paikassa ja tulet paikalle 10min päästä, on 50% kahvista pöydällä/lattialla.

Tehoton kahvinkeitin. Tietysti jos on työtön eikä kiire ole niin sitä kahvin tippumista joutaa odottelemaan 15min, mutta jos vaikka töissä on 15min kahvitunti niin joutuu odottelemaan seuraavaa tuntia ennenkö sen tuotoksen pääsee juomaan.

Wilfan joku designpaska jossa vesi keitetään ensin ja kaadetaan sitten itse suodattimeen josta se valuu lasipannuun jonka alla ei lämpölevyä? Vettä joutuu kaatamaan kolmeen otteeseen ja kun pannullisen kahvia on vihdoin tippunut, on se taskulämmintä.

Keitin jossa vesisäiliö on suurempi mitä pannu vetää... Tämä myös huikea ominaisuus jos sen säiliön vaan kippaa täyteen ja kahveista osa on taas pöydällä :)
 
Kaikenlisäksi tuo on suunniteltu valmiiksi jo vuosikymmeniä sitten käyttämällä pyöreän terästikun sijasta lattaterästä, jolloin tuollaista muovipaskaa ei edes tarvita päässä. Luulisi sellaisen teräksisen version olevan niin vakiokamaa, että muovinen versio ei tule edes varaosan kaupan myötä halvemmaksi vaan pelkkää tappiota valmistajalle kun huomioidaan suunnittelu- ja valmistuskustannukset.
Riippuu siitä, millaiseksi on öljytikun rööri suunniteltu. Joskus tikun on syytä olla pyöreä, jos vaikka putki kaartuu useampaan kuin yhteen suuntaan. Myös pyöreään tikkuun saadaan asteikko ilman muoviosaa niin ihmeellisellä tempulla, että se litistetään.

Tikkujen luettavuus vaihtelee laidasta laitaan eikä tunnu olevan kiinni siitä, onko tikku pyöreää lankaa vai lattaterästä tai peräti kokonaan muovia. Ei myöskään siitä, onko erillistä muovista asteikkoa tai minkä tyyppinen pintakarhennus on tai ei ole. Tavallinen ongelma on se, että huonon mallisen röörin tai asteikon suojaamisen puutteen takia tikku ei lue oikein öljypintaa vaan näyttämä sotkeutuu ulos vedettäessä tai jo mittausta varten asetettaessa. Ei luulisi ongelmia olevan, jos näitä oikeasti käyttötestattaisiin, mutta useassa tapauksessa ei näköjään testata. Sama koskee melkein kaikkea kuluttajatekniikkaa, eli vähintään osassa yksityiskohtia lätkäistään jotain kasaan ja toivotaan.

Luulisi tällaisten olevan vuosikymmenten aikana vakiintunutta perustekniikkaa. Aivan käsittämätöntä että jonkun helvetin öljytikun, saranan tai ovenkahvan - vieläpä aivan tavanomaisen - kanssa mokataan vielä vuonna 2018.
 
Nykysin tehdään tahallaan paskaa, jotta saadaan lisää myyntiä. Laadulla ei enää juurikaan kilpailla.
 
Tätä vähän hämmästelen. Miksi sitä suodatinosaa pitää pöydällä pyöritellä, tarkoitan että miten sellainen tulee edes mieleen? Eikö se jokaisessa kahvinkeittimessä kuitenkin laiteta suodatinosa siihen kokonaisuuteen paikalleen, ja sitten lisätään kahvinpurut?

Meillä on kahvinkeitimen yläpuolella keittiön kaapisto. Purujen lisääminen suodattimen ollessa keittimessä on hankalaa tilanpuutteen takia, joten se on helpompi tehdä tiskipöydällä.
 
  • Tykkää
Reactions: PCB
Ei ihan suoraan kuulu tänne mutta kertoo suomalaisesta rakentamisesta, alle 6kk vanha kämppä ja aina kun olet suihkussa niin pöntön takaata seinälaatan ja lattialaatan silikoni saumasta alkaa tulemaan vettä? :eek:

Vettä ei tule heti eikä sitä tule paljoa mutta tulee ja kyllä se tulee sieltä saumasta, luulin aluksi että kondensiovettä pöntöstä mutta ei ollutkaan.

katso liitettä 126134
 
Ei ihan suoraan kuulu tänne mutta kertoo suomalaisesta rakentamisesta, alle 6kk vanha kämppä ja aina kun olet suihkussa niin pöntön takaata seinälaatan ja lattialaatan silikoni saumasta alkaa tulemaan vettä? :eek:

Vettä ei tule heti eikä sitä tule paljoa mutta tulee ja kyllä se tulee sieltä saumasta, luulin aluksi että kondensiovettä pöntöstä mutta ei ollutkaan.

katso liitettä 126134
Reklamaatioon tuokin.
 
Ei ihan suoraan kuulu tänne mutta kertoo suomalaisesta rakentamisesta, alle 6kk vanha kämppä ja aina kun olet suihkussa niin pöntön takaata seinälaatan ja lattialaatan silikoni saumasta alkaa tulemaan vettä? :eek:

Vettä ei tule heti eikä sitä tule paljoa mutta tulee ja kyllä se tulee sieltä saumasta, luulin aluksi että kondensiovettä pöntöstä mutta ei ollutkaan.

katso liitettä 126134

Katsoin aluksi että on "meidän" kohteesta ;) kunnes näin muutaman "pelastavan" kohdan (veikkaan YIT:n kohteeksi).

Mitä katsellut viimeaikoina noiden laatoittajien meininkiä niin ei ihmekkään (ihan sama minkä maalaisia noi laattatoittajat/silkkaajat on), uskomaton kiire koko ajan ja ei tarpeeksi osaavaa porukkaa.
 
Mutta miten voi olla mahdollista että vettä tulee seinän sisältä, nyt kun suihkussa ei olla niin kuiva, heti kun menee suihkuun niin muutamassa minuutissa alkaa vettä valua!?
 
Mutta miten voi olla mahdollista että vettä tulee seinän sisältä, nyt kun suihkussa ei olla niin kuiva, heti kun menee suihkuun niin muutamassa minuutissa alkaa vettä valua!?

Siellä on joku "vesikanavan" alkupää suihkualueella (rako silikoonissa myös?) ja se menee jostain laattojen ja vesieristyksen välistä tuonne. En usko että vesiputki vuotaa koska sitä tulisi varmaan koko ajan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 136
Viestejä
4 484 800
Jäsenet
74 173
Uusin jäsen
kaljakonna

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom